Το έκανα test ride τη Παρασκευή, μιας και υπάρχει διαθέσιμο για δοκιμή δίπλα στο σπίτι στον Κατσίγιαννη.
Εν συντομία τα θετικά και αρνητικά που μπόρεσα να καταλάβω σε ένα μισάωρο βολτάρισμα πάνω στη Πεντέλη άσφαλτο:
Θετικά:
Ωραίο μοτέρ, πολύ ελαστικό με αρκετή δύναμη από τις μεσαίες και πάνω. Επίσης, καλό κιβώτιο σε κλειδώματα και καλή αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη. Ο ψεκασμός είχε ένα πολύ μικρό κόμπιασμα στα χαμηλά αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Καμία σχέση με το 1ο 800ΜΤ που είχα οδηγήσει που δε παλευόταν.
Φρένα μια χαρά σε αίσθηση και δύναμη. Συγκρίνω με μαμα τρόμπα εμπρος φρένου 990, οπότε οτιδήποτε άλλο ειναι καλύτερο σε αρχικό δάγκωμα και αίσθηση!
Σαν σύνολο μου έβγαλε μια αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς. Μπόρεσα να κινηθώ αμέσως κοντά στους ρυθμούς που κινούμαι με το δικό μου μηχανάκι στην ίδια διαδρομή.
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής σε πλαστικά, βαφή, κουμπιά κτλ κτλ.
Καλή πλευρική ανεμοκάλυψη από τα φαρδιά μάγουλα του fairing με αυτό το μικρο φρυδάκι που έχουν. Δεν με ενόχλησαν καθόλου πλαϊνοί στροβιλισμοί αέρα που συνήθως με ταλαιπωρούν από τους ώμους και πάνω λόγω ψηλού κορμού.
Αρνητικά:
Λειτουργία αναρτήσεων. Οι αναρτήσεις κοπάναγαν και είχαν ξερές αποσβέσεις. Το μούτρο της μοτο ανεβοκατέβαινε συνέχεια σαν να μην διάβαζε καλά η μπροστινή ανάρτηση το οδόστρωμα. Τα παιδιά στο συνεργείο μου είπαν ότι δεν έχουν σετάρει καθόλου τις αναρτήσεις, ήταν όπως βγήκε από την κούτα. Οπότε επιφυλάσσομαι μήπως ήταν απλά θέμα ρύθμισης.
Μικροσυντονισμοί στα πατάκια και ιδιαίτερα στο δεξί στις ψηλές στροφές.
Σβήσιμο μοτερ σε ρελαντί με νεκρά. Μου το έκανε 2 φορές όταν σταμάτησα σε διαφορετικές φάσεις για μερικά δευτερόλεπτα. Απλά πάτησα μίζα, ξαναπήρε αμέσως και έφυγα.
Το μεγαλύτερο μειον για μένα είναι το πόσο ψηλά είναι τοποθετημένα τα μασπιε. Σαν ύψος σέλας μου φάνηκε μια χαρά, αλλά τα μασπιε είναι υπερβολικά ψηλά τοποθετημένα από το εργοστάσιο και οι γωνίες στα πόδια ήταν πολύ άβολες ακόμα και για μισάωρη βόλτα. Το ίδιο θέμα έχουν και τα 790 890 901 αν θυμάμαι καλά από το τεστ που είχα κάνει στο norden expedition. Οπότε αν οι βάσεις είναι ίδιες τότε θα υπάρχουν ήδη στην αγορά χαμηλότερα μασπιε κατά 2 ή και 3 cm.
Συνολικά μου άρεσε και σε περίπτωση που έβγαινα να ψωνίσω θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Το θεωρώ πολύ καλό value for money πακέτο.