CFmoto 800 MTX

alfa7

for Life
Περιοχή
Χανιά,Κρήτης / Μαρούσι
Όνομα
Στέλιος
Μοτό
R1250GS F800GS X-ADV 690enduro KOVE450 XTX660 GasGasEC250F CB50
Από επικοινωνία με φίλους στην άλλή άκρη της γης (USA) μου είπαν ότι άνοιξαν, σύγκριναν και κατέληξαν ότι
τα Juan του KOVE 450 είναι ακριβής αντιγραφή των Showa που φοράνε τα CRF 450 του 2019-20 ...

Απλή αντιγραφή ή μιας και πέρασε ο καιρός η Showa πουλησε σχέδια και διακαιώματα...

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Και και οι άλλοι λένε ότι είναι αντιγραφή ΚΥΒ.

Εγώ τώρα αναρωτιέμαι τι κόλλημα ποιο είναι, είτε είναι μάρκα είτε όχι.

Ακόμα και η WP έχει ποιότητα και ποιότητα, οπότε δεν λέει κάτι το όνομα.

Δουλεύουν οκ; Αυτό θα μετράει.

kordix

Μέλος
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
PP27
Και και οι άλλοι λένε ότι είναι αντιγραφή ΚΥΒ.

Εγώ τώρα αναρωτιέμαι τι κόλλημα ποιο είναι, είτε είναι μάρκα είτε όχι.

Ακόμα και η WP έχει ποιότητα και ποιότητα, οπότε δεν λέει κάτι το όνομα.

Δουλεύουν οκ; Αυτό θα μετράει.

Και πέρα από το να κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα πρέπει να αντέχουν στον χρόνο, να μη σκάνε συχνά οι τσιμούχες, να μην ψωριαζει εύκολα το καλάμι , τα μεταλλικαη τεφλόν δαχτυλίδια εσωτερικά να είναι καλής ποιότητας κτλ.

Η καλή ποιότητα κατασκευής και η χρήση σωστών υλικών βοηθάνε να δουλεύει πιο σωστά μια ανάρτηση αφού μειώνονται οι στατικές τριβές.

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Και πέρα από το να κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα πρέπει να αντέχουν στον χρόνο, να μη σκάνε συχνά οι τσιμούχες, να μην ψωριαζει εύκολα το καλάμι , τα μεταλλικαη τεφλόν δαχτυλίδια εσωτερικά να είναι καλής ποιότητας κτλ.

Η καλή ποιότητα κατασκευής και η χρήση σωστών υλικών βοηθάνε να δουλεύει πιο σωστά μια ανάρτηση αφού μειώνονται οι στατικές τριβές.
Αυτό δεν το ξέρεις για κανένα μηχανάκι βέβαια, τυχαία τώρα θυμήθηκα Άφρικα 1000, θυμήθηκα και τον Πήγασο που έσταζε κάθε τρεις και λίγο το USD αλλά ήταν εύκολο να αλλάξεις τσιμουχες. Σε γενικές γραμμές καλά τα λες και συμφωνώ.

Οπότε το αν είναι το όνομα Γιουάν, Γιουνάν, Όμπι Ουαν, αμπαντάν μπαμπαντάν και ξέρει καράτε με εκατό νταν είναι συζήτηση για να περάσει η ώρα μας και όχι επί της ουσίας. Η ουσία είναι αλλού και η απόπειρα να μπει ένα όνομα πάνω από την χρήση είναι λογικό σφάλμα για το οποίο ευθύνεται ο εκάστοτε δημοσιογράφος.

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
Φίλε μου εγώ το mtx έχω,αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι,το μηχανάκι έχει πηρούνι άγνωστης εταιρείας
YUAN είναι τεράστια εταιρεία ρε συ. Και μάλιστα είναι και πολύ καλά πιστεύω.

Το Voge 300 rally φοράει YUAN και είναι πάρα πολύ καλες. Η Kove φοράει YUAN σε διάφορα μοντέλα της. Μάλιστα έτρεξε στο Dakar με αυτές τις αναρτήσεις.

Και σίγουρα και πολλές άλλες μοτοσυκλέτες φοράνε YUAN.

Υπάρχει στις Κινέζικες μοτό μια αναφορά σε πολλές για Kayaba και Marzocchi Που είναι βέβαια Made in China και αυτές και πιθανόν και φασόν σε αντίστοιχα εργοστάσια με την Yuan.

Kardabix

Μέλος
Περιοχή
Αγρίνιο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Yamaha XTZ 690
Σε βίντεο στο you tube πάντως, σε μηχανάκι με πολύ λίγα χιλιόμετρα ( κάτω από 5 χιλιάδες) της kove , ο μάστορας που το άνοιξε είπε ότι είναι καλή ανάρτηση αλλά θέλει αλλαγή ότι είναι καουτσούκ από την αρχή. Six days το κατάστημα που γυρίστηκε το βίντεο.

Τελευταία επεξεργασία:

Tol

Μέλ
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Απόστολος
Μοτό
VFR
Παρεμπιπτόντως απ'ό,τι βλέπω KYB φοράει το 800x Pro της Kove. 48αρι επίσης και με ακόμα μεγαλύτερες διαδρομές, στα 240mm.

mikechios

Μέλος
Όνομα
mikechios
Μοτό
Bmw f650gs Dakar
YUAN είναι τεράστια εταιρεία ρε συ. Και μάλιστα είναι και πολύ καλά πιστεύω.

Το Voge 300 rally φοράει YUAN και είναι πάρα πολύ καλες. Η Kove φοράει YUAN σε διάφορα μοντέλα της. Μάλιστα έτρεξε στο Dakar με αυτές τις αναρτήσεις.

Και σίγουρα και πολλές άλλες μοτοσυκλέτες φοράνε YUAN.

Υπάρχει στις Κινέζικες μοτό μια αναφορά σε πολλές για Kayaba και Marzocchi Που είναι βέβαια Made in China και αυτές και πιθανόν και φασόν σε αντίστοιχα εργοστάσια με την Yuan.
Ίσως έπρεπε να γράψω ότι δε τη γνωρίζω εγώ,
Πάντως το δικό μου μοντέλο ήρθε με τέρμα σφιχτές αναρτήσεις και ακόμα περιμένει η αντιπροσωπεία οδηγίες για το σεταρισμα,
Αυτό είναι το κακο

Doc.DD

Μέλος
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
r 1200gs 07/suzuki dr 350s 92
Ίσως έπρεπε να γράψω ότι δε τη γνωρίζω εγώ,
Πάντως το δικό μου μοντέλο ήρθε με τέρμα σφιχτές αναρτήσεις και ακόμα περιμένει η αντιπροσωπεία οδηγίες για το σεταρισμα,
Αυτό είναι το κακο
Άπαξ και είναι ρυθμιζόμενες κάτσε λίγο μόνος και παίξε με τα κλικ να βρεις μια καλύτερη ρύθμιση

clear

Μέλος
Περιοχή
Παλλήνη
Όνομα
Κλέαρχος
Μοτό
R.E. Himalayan 452
Καλημέρα, θα σας γραψω και εγώ εντυπώσεις (σε καμμία δεκαριά μέρες υπολογίζω) μίας και το RE Himalayan μου, έγινε χωμάτινο project στα χέρια κάποιου άλλου και μου δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσω νέα μηχανή πιο προσαρμοσμένη στα μέτρα μου (185, 100 κιλά)
Ήθελα να ξαναγυρίσω στην κατηγορία των μεσαίων adventure bikes και ψαχτηκα λιγο για μεταχειρισμένα T7 World Raid, δίοτι τα τέσσερα χρόνια που συμβίωσα με το (απλό) Tenere με είχαν πείσει για ποιας κατηγορίας μηχανή μου ταιριάζει. Κρυφοκοίταξα και το Tuareg αλλά στα 11.500-12.000 euro το Raid μου άρεσε καλύτερα.
Μου δώθηκε η ευκαιρία όμως να κάνω ένα test το CF Moto και ενθουσιάστηκα με την δύναμή του και την (αρχική) ποιότητα κατασκευής του. Παράλληλα η έστω σύντομη συμβίωση με το Himalyan με έπεισε για το καλό aftersales του καταστήματος , αλλά και της αντιπροσωπείαςMUVUS, δεδομένου και των3 χρόνων εγγύησης είπα να το δοκιμάσω.

Να περιμένετε νεώτερα λοιπόν

nickaoua11

Μέλος
Περιοχή
Middle Earth
Όνομα
Nikos
Μοτό
990adve
Το έκανα test ride τη Παρασκευή, μιας και υπάρχει διαθέσιμο για δοκιμή δίπλα στο σπίτι στον Κατσίγιαννη.

Εν συντομία τα θετικά και αρνητικά που μπόρεσα να καταλάβω σε ένα μισάωρο βολτάρισμα πάνω στη Πεντέλη άσφαλτο:

Θετικά:
Ωραίο μοτέρ, πολύ ελαστικό με αρκετή δύναμη από τις μεσαίες και πάνω. Επίσης, καλό κιβώτιο σε κλειδώματα και καλή αίσθηση στη μανέτα του συμπλέκτη. Ο ψεκασμός είχε ένα πολύ μικρό κόμπιασμα στα χαμηλά αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Καμία σχέση με το 1ο 800ΜΤ που είχα οδηγήσει που δε παλευόταν.
Φρένα μια χαρά σε αίσθηση και δύναμη. Συγκρίνω με μαμα τρόμπα εμπρος φρένου 990, οπότε οτιδήποτε άλλο ειναι καλύτερο σε αρχικό δάγκωμα και αίσθηση!
Σαν σύνολο μου έβγαλε μια αίσθηση σταθερότητας και σιγουριάς. Μπόρεσα να κινηθώ αμέσως κοντά στους ρυθμούς που κινούμαι με το δικό μου μηχανάκι στην ίδια διαδρομή.
Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής σε πλαστικά, βαφή, κουμπιά κτλ κτλ.
Καλή πλευρική ανεμοκάλυψη από τα φαρδιά μάγουλα του fairing με αυτό το μικρο φρυδάκι που έχουν. Δεν με ενόχλησαν καθόλου πλαϊνοί στροβιλισμοί αέρα που συνήθως με ταλαιπωρούν από τους ώμους και πάνω λόγω ψηλού κορμού.

Αρνητικά:
Λειτουργία αναρτήσεων. Οι αναρτήσεις κοπάναγαν και είχαν ξερές αποσβέσεις. Το μούτρο της μοτο ανεβοκατέβαινε συνέχεια σαν να μην διάβαζε καλά η μπροστινή ανάρτηση το οδόστρωμα. Τα παιδιά στο συνεργείο μου είπαν ότι δεν έχουν σετάρει καθόλου τις αναρτήσεις, ήταν όπως βγήκε από την κούτα. Οπότε επιφυλάσσομαι μήπως ήταν απλά θέμα ρύθμισης.
Μικροσυντονισμοί στα πατάκια και ιδιαίτερα στο δεξί στις ψηλές στροφές.
Σβήσιμο μοτερ σε ρελαντί με νεκρά. Μου το έκανε 2 φορές όταν σταμάτησα σε διαφορετικές φάσεις για μερικά δευτερόλεπτα. Απλά πάτησα μίζα, ξαναπήρε αμέσως και έφυγα.
Το μεγαλύτερο μειον για μένα είναι το πόσο ψηλά είναι τοποθετημένα τα μασπιε. Σαν ύψος σέλας μου φάνηκε μια χαρά, αλλά τα μασπιε είναι υπερβολικά ψηλά τοποθετημένα από το εργοστάσιο και οι γωνίες στα πόδια ήταν πολύ άβολες ακόμα και για μισάωρη βόλτα. Το ίδιο θέμα έχουν και τα 790 890 901 αν θυμάμαι καλά από το τεστ που είχα κάνει στο norden expedition. Οπότε αν οι βάσεις είναι ίδιες τότε θα υπάρχουν ήδη στην αγορά χαμηλότερα μασπιε κατά 2 ή και 3 cm.

Συνολικά μου άρεσε και σε περίπτωση που έβγαινα να ψωνίσω θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Το θεωρώ πολύ καλό value for money πακέτο.

Jimmysds

Μέλος
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
Λίγο από όλα
Από επικοινωνία με φίλους στην άλλή άκρη της γης (USA) μου είπαν ότι άνοιξαν, σύγκριναν και κατέληξαν ότι
τα Juan του KOVE 450 είναι ακριβής αντιγραφή των Showa που φοράνε τα CRF 450 του 2019-20 ...

Απλή αντιγραφή ή μιας και πέρασε ο καιρός η Showa πουλησε σχέδια και διακαιώματα...
Έχει και βίντεο στο γιουτουμπε που δείχνει ακριβώς αυτό που λες

Top Bottom