Dunlop Trailmax Raid 2023

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
O Ai σε ανάλογη ερώτηση απάντησε:

Η χιλιομετρική απόδοση των ελαστικών Dunlop Trailmax Raid ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τη χρήση και τον τύπο οδήγησης, με τους αναβάτες να αναφέρουν αποδόσεις που κυμαίνονται από 6.000 έως 8.000 χιλιόμετρα για το πίσω ελαστικό και έως και 10.000 χιλιόμετρα ή περισσότερο για το μπροστινό.

Χιλιομετρική Απόδοση βάσει Κριτικών Χρηστών
Οι αναφορές χρηστών από διάφορες πηγές δείχνουν μια συνεπή διαφορά στη διάρκεια ζωής μεταξύ του μπροστινού και του πίσω ελαστικού Dunlop Trailmax Raid.

• Πίσω ελαστικό: Οι περισσότεροι αναβάτες αναφέρουν διάρκεια ζωής περίπου 6.000 έως 8.000 χιλιόμετρα (περίπου 3.500-5.000 μίλια). Η απόδοση αυτή επηρεάζεται έντονα από το πόσο επιθετική είναι η οδήγηση και το ποσοστό χρήσης σε άσφαλτο.
  • Μπροστινό ελαστικό: Το μπροστινό ελαστικό έχει σημαντικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, με αναφορές που φτάνουν τα 10.000 χιλιόμετρα (περίπου 6.000 μίλια) ή και περισσότερο, με μια εκτίμηση ακόμη και στα 13.000 χλμ σε μια δοκιμή.
  • Παράγοντες που επηρεάζουν: Η οδήγηση σε σκληρά χαλίκια και πέτρες μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής, ενώ η ισορροπημένη φθορά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται από τους κατασκευαστές.
Συνολικά, τα ελαστικά Dunlop Trailmax Raid είναι σχεδιασμένα για αναλογία χρήσης 50% εντός δρόμου και 50% εκτός δρόμου, προσφέροντας μια καλή ισορροπία μεταξύ επιδόσεων σε δύσκολες συνθήκες και λογικής διάρκειας ζωής.

akis69

Μέλος
Όνομα
ακης
Μοτό
F800gs
O John Garlic ,αν θυμάμαι καλά,τα κράτησε περίπου 10000 χλμ
Κι εγώ μάλλον αυτά θα βάλω ,τώρα έχω τα mitas πρώην e07+,νυν enduro trail νομίζω τα λένε.
Στα 8000 περίπου έχουν αρχισει και γλιστράνε αρκετά.

gior-gos

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
v85tt
Έχω δει με τα μάτια μου πίσω raid ξεφτιλισμένο σε 1190.
Πόσα χλμ το έχεις; τον ρωταω
Ούτε 4500 μου απαντάει.
Τα δικά μου ήταν ακόμα σε καλή κατάσταση.
Τα δικά μου για πόσα χλμ τα κόβεις; τον ρωτάω
Χα χα τα δικά σου είναι καινούργια· ξέρω γω; 2 - 3 χιλιάδες;
10000!
Τι;;;;;;;;;
:ha

Α, είχα ρωτήσει κι εγώ παλιότερα το αι για την διάρκεια ζωής των ρειντ και μου είχε απαντήσει ότι κάποιοι χρήστες ανέφεραν και πάνω από 20000! Τώρα που ξαναρώτησα το αι από περιέργεια μου απάντησε ό,τι και από πάνω, 10 - 12 χιλ. Οτι να ναι..

Για όσους το σκέφτονται πάντως θα έλεγα ότι αξίζει η δοκιμή.

ibar

Μέλος
Περιοχή
Αρτεμιδα
Όνομα
Ηλιας
Μοτό
r1200gs
tkc80 7000 μέχρι τώρα... σιγουρά θα φθάσουμε τα δέκα
λάστιχα που μπήκαν σε προσφορά με dot τέλος '23 το πισω και μέσα '24 το μπροστά
βέβαια κάποιοι γνώστες... έλεγαν θα είναι για πέταμα μέσα σε ένα καλοκαίρι... :ha :ha :ha

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
tkc80 7000 μέχρι τώρα... σιγουρά θα φθάσουμε τα δέκα
λάστιχα που μπήκαν σε προσφορά με dot τέλος '23 το πισω και μέσα '24 το μπροστά
βέβαια κάποιοι γνώστες... έλεγαν θα είναι για πέταμα μέσα σε ένα καλοκαίρι... :ha :ha :ha
Όταν βρέχει φθείρονται λιγότερο... :p :roflmao:

sugariasgeorge

παπουσ(της)...
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Πώς κατάφερες και έβαλες τον τόνο στο άλφα, από κάτω;;; :wacky:
Από πληκτρολόγιο έγραψες; Και αν ναι, τι πάτησες;;;;; :oops:
Για να πληκτρολογήσεις το (άλφα με υπογεγραμμένη), υπάρχουν οι εξής τρόποι:
  1. Windows (ALT Codes): Κρατήστε πατημένο το ALT και πληκτρολογήστε 0225 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο (στα δεξιά).
  2. Windows/MS Word (Unicode): Πληκτρολογήστε 1F76 και αμέσως μετά πατήστε Alt + X.
  3. Mac: Κρατήστε πατημένο το A και επιλέξτε το ᾳ από το μενού που εμφανίζεται, ή χρησιμοποιήστε το keyboard viewer (Character Viewer).
    1. Copy-Paste: Αντιγράψτε το από εδώ:
    2. Ελληνικό πληκτρολόγιο (Windows 10/11):
      • Ενεργοποιήστε το ελληνικό πληκτρολόγιο.
      • Πατήστε AltGr (δεξί Alt) + a.
  4. Το ᾳ είναι ο χαρακτήρας Unicode U+1FB3 [1].
    Το χαρακτήρα (άλφα με υπογεγραμμένη) μπορείτε να τον πληκτρολογήσετε με τους παρακάτω τρόπους, ανάλογα με τη συσκευή και τις ρυθμίσεις σας:
  5. . Windows - Με χρήση Ελληνικών Πολυτονικών
    Αν γράφετε συχνά αρχαία ελληνικά, είναι η καλύτερη μέθοδος:
    1. Αλλάξτε τη γλώσσα σε Ελληνικά Πολυτονικά (από το εικονίδιο γλώσσας κάτω δεξιά ή πατώντας Alt + Shift αρκετές φορές).
    2. Πατήστε το πλήκτρο ; (το πλήκτρο που βάζει τόνους) και μετά πατήστε το a (α).
      • Εναλλακτικά, σε κάποιες διατάξεις πολυτονικού, η υπογεγραμμένη μπαίνει με Alt + Shift + i.
      • . Windows - Unicode (με Alt)
        Αν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο (numpad) στα δεξιά:
        1. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένα τα Ελληνικά.
        2. Κρατήστε πατημένο το Alt και πληκτρολογήστε 776 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο.

• 3. Windows - Κώδικας Unicode (σε Word/Outlook)
        1. Πληκτρολογήστε 1F45
        2. Πατήστε Alt + X ταυτόχρονα. Το κείμενο θα μετατραπεί σε .
      • Mac
        1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (Alt) και πατήστε Shift + 2 (ή ανάλογα με τη διάταξη), ή χρησιμοποιήστε το μενού των emoji/ειδικών χαρακτήρων (Ctrl + Cmd + Space) και αναζητήστε "ᾳ".

• 5. Κινητό (Android/iOS)
        1. Στο πληκτρολόγιο, κρατήστε πατημένο το γράμμα α.
        2. Θα εμφανιστούν επιλογές για τόνους και άλλα σημεία. Σύρετε το δάχτυλό σας προς την υπογεγραμμένη.
      • . Εύκολος τρόπος (Copy-Paste)
        Αν το χρειάζεστε μόνο μια φορά, απλά κάντε αντιγραφή (copy) από εδώ:
        Σημείωση: Για να εμφανιστεί σωστά, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε (π.χ. Times New Roman, Arial) πρέπει να υποστηρίζει πολυτονικούς χαρακτήρες.

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Για να πληκτρολογήσεις το (άλφα με υπογεγραμμένη), υπάρχουν οι εξής τρόποι:
  1. Windows (ALT Codes): Κρατήστε πατημένο το ALT και πληκτρολογήστε 0225 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο (στα δεξιά).
  2. Windows/MS Word (Unicode): Πληκτρολογήστε 1F76 και αμέσως μετά πατήστε Alt + X.
  3. Mac: Κρατήστε πατημένο το A και επιλέξτε το ᾳ από το μενού που εμφανίζεται, ή χρησιμοποιήστε το keyboard viewer (Character Viewer).
    1. Copy-Paste: Αντιγράψτε το από εδώ:
    2. Ελληνικό πληκτρολόγιο (Windows 10/11):
      • Ενεργοποιήστε το ελληνικό πληκτρολόγιο.
      • Πατήστε AltGr (δεξί Alt) + a.
  4. Το ᾳ είναι ο χαρακτήρας Unicode U+1FB3 [1].
    Το χαρακτήρα (άλφα με υπογεγραμμένη) μπορείτε να τον πληκτρολογήσετε με τους παρακάτω τρόπους, ανάλογα με τη συσκευή και τις ρυθμίσεις σας:
  5. . Windows - Με χρήση Ελληνικών Πολυτονικών
    Αν γράφετε συχνά αρχαία ελληνικά, είναι η καλύτερη μέθοδος:
    1. Αλλάξτε τη γλώσσα σε Ελληνικά Πολυτονικά (από το εικονίδιο γλώσσας κάτω δεξιά ή πατώντας Alt + Shift αρκετές φορές).
    2. Πατήστε το πλήκτρο ; (το πλήκτρο που βάζει τόνους) και μετά πατήστε το a(α).
      • Εναλλακτικά, σε κάποιες διατάξεις πολυτονικού, η υπογεγραμμένη μπαίνει με Alt + Shift + i.
      • . Windows - Unicode (με Alt)
        Αν έχετε αριθμητικό πληκτρολόγιο (numpad) στα δεξιά:
        1. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένα τα Ελληνικά.
        2. Κρατήστε πατημένο το Alt και πληκτρολογήστε 776 στο αριθμητικό πληκτρολόγιο.

• 3. Windows - Κώδικας Unicode (σε Word/Outlook)
        1. Πληκτρολογήστε 1F45
        2. Πατήστε Alt + X ταυτόχρονα. Το κείμενο θα μετατραπεί σε .
      • Mac
        1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Option (Alt) και πατήστε Shift + 2 (ή ανάλογα με τη διάταξη), ή χρησιμοποιήστε το μενού των emoji/ειδικών χαρακτήρων (Ctrl + Cmd + Space) και αναζητήστε "ᾳ".

• 5. Κινητό (Android/iOS)
        1. Στο πληκτρολόγιο, κρατήστε πατημένο το γράμμα α.
        2. Θα εμφανιστούν επιλογές για τόνους και άλλα σημεία. Σύρετε το δάχτυλό σας προς την υπογεγραμμένη.
      • . Εύκολος τρόπος (Copy-Paste)
        Αν το χρειάζεστε μόνο μια φορά, απλά κάντε αντιγραφή (copy) από εδώ:
        Σημείωση: Για να εμφανιστεί σωστά, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε (π.χ. Times New Roman, Arial) πρέπει να υποστηρίζει πολυτονικούς χαρακτήρες.
Τι είπες τώρα :eek:!!!!!! :wacky:

Θα το έβρισκα μόνος μου..... :p!!!!
Κοντά ήμουν..... :wacky::wacky::wacky::wacky:

John Garlic

Όπου γης ταξιδευτής
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Honda Africa Twin Crf 1100 Dct 2024
O John Garlic ,αν θυμάμαι καλά,τα κράτησε περίπου 10000 χλμ
Κι εγώ μάλλον αυτά θα βάλω ,τώρα έχω τα mitas πρώην e07+,νυν enduro trail νομίζω τα λένε.
Στα 8000 περίπου έχουν αρχισει και γλιστράνε αρκετά.
Όντως το προηγούμενο ζευγάρι Raid που είχα έβγαλε κάπου 10.000, δε θυμάμαι αν ήταν παρακάτω ή παραπάνω αλλά σίγουρα θυμάμαι ότι το μπροστά άντεχε αρκετά ακόμα οπότε σίγουρα θα μπορούσα να φάω ένα πίσω ακόμα. Μετά έφαγα ένα άλλο ζευγάρι (karoo street) απλά για να φεύγουν (ήταν τα εργοστασιακά) και έπειτα ξανά έβαλα τα Raid μέ τα οποία έχω γράψει μέχρι ώρας 6.000 και σύνεχίζουμε καλά ακόμα!
Γενικά παρακολουθώ ότι βασανίζει πολύ κόσμο η επιλογή ελαστικού και όλοι ρωτάνε γνώμες σε φόρουμ chats και fb. Για μένα δύο είναι οι βασικές ερωτήσεις πάντα, ''τι χρήση θες να κάνεις'' και ''σε τι βάθος χρόνου θες να το κρατήσεις''. Αυτός είναι ένας καλός συνδυασμός για να αποφασίσεις διότι προφανώς ένα 50/50 λάστιχο μπορεί να πεταχτεί σε 4.000χλμ μπορεί και σε 15.000χλμ. Αυτοί που τα έχουν καταφέρει αυτά, εάν ερωτηθούν, πρέπει να μεταφέρουν πολύ συγκεκριμένη εμπειρία χρήσης και όχι γενική/συνολική, διότι αποτελούν εξαίρεση. Με τη μικρή μου εμπειρία και με αυτά που καταλαβαίνω, ένα 50/50 λάστιχο σημαίνει ότι θα με πάει αρκετά καλά στην άσφαλτο με κάποιες θυσίες σε ταχύτητα-κρατήματα και θα με βγάλει επίσης ασπροπρόσωπο σε μια χωμάτινη διαδρομή που δεν πάω να ανοίξω δρόμο για τους άλλους, δε πάω να οργώσω. Από εκέι και πέρα σου δίνει τη δυνατότητα φυσικά να πας να οργώσεις αλλά θα σε χαιρετήσει σύντομα ή θα σου δώσει τη δυνατότητα να πας γρήγορα στην άσφαλτο να στρίψεις και φυσικά πάλι να σε αποχαιρετίσει πολύ σύντομα! Εκεί ακριβώς έρχεται να βοηθήσει η εμπειριά αυτών που το πάνε σε αυτά τα δύο άκρα για να σου δώσουν καλύτερη εικόνα για τις δυνατότητές τους σε κρατήματα σε στροφές σε βροχές σε λάσπες σε λούκια κλπ.
Κατά τα άλλα αν θέλουμε το λάστιχο να μας πάει σε διάφορα εδάφη και να το κρατήουμε πολύ καιρό διότι δε πρόκειται να κάνουμε πολλές βόλτες μια χαρά είναι το 50/50 θα την κάνει τη δουλειά του. Όσο το προσέχουμε θα βγάζει, όταν ξέρουμε ότι πάμε να το σκίσουμε επίσης δε θα παραπονεθούμε που θα βγάλει πολύ λίγα χλμ! Στην τελική λάστιχο είναι θα αλλαχτεί αρκετές φορές επίσης πωλείται εύκολα, δεν χάθηκε ο κόσμος με μια επιλογή που μπορεί εμάς να μη μας ευχαρίστησε αλλά κάποιους άλλους χιλιάδες ή δεκάδες να ικανοποίησε.
Κούρασα, για να κλείσω όμως το Raid με έχει αφήσει πάρα πολύ ικανοποιημένο μου αρέσει πάρα πολύ και η συμπεριφρά του στην άσφλατο και στο χώμα, για αυτά φυσικά που μπορεί να κάνει αυτό και εγώ εννοείται. Για τον θόρυβο δε με απασχόλησε ποτέ. Δε πα να γαμηθεί? χαχαχα Είμαι ψηλός, ο ανεμοθώρακας δε με καλύπτει, αλλά ταυτόχρονα δε γουστάρω και τους πολύ μεγάλους ανεμοθώρακες, ακούω μόνιμα αέρα και θορύβους οπότε κλάιν μάιν, σκάω και βάζω μπρος! Η μίζα να γυρίζει! Όταν δε θα την παλεύω από θόρυβο θα δω τι θα κάνω χαχαχαχα
Όσο για αυτούς που κάνουν συνδυασμό μοντέλων ελαστικών όπως διάβασα παραπάνω ας πούμε tkc80 μπροστά και raid πίσω πραγματικά respect!! Ακόμα και από ψυχαναγκασμό δε ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω χαχαχα αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Θανασεν

Μέλος
Περιοχή
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Όνομα
θανασης
Μοτό
21/18
Είναι τόσο καλό ελαστικό το dunlop που, ενώ ξέρω, οτι θα κάνω λιγότερη χρήση σε χώμα με το μεγάλο
και σκέφτομαι το pirelli str
μπαίνει στις επιλογές μου!
Με αυτά που εχω έκανα 13000χλμ με ενα ακόμη καινούριο πισω στις 6500χλμ:cool:
Η απόδοση και τωρα που ειναι στο τέρμα τους
φανταστική.

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
τζαπάν ενδεχόμενο
Είναι τόσο καλό ελαστικό το dunlop που, ενώ ξέρω, οτι θα κάνω λιγότερη χρήση σε χώμα με το μεγάλο
και σκέφτομαι το pirelli str
μπαίνει στις επιλογές μου!
Με αυτά που εχω έκανα 13000χλμ με ενα ακόμη καινούριο πισω στις 6500χλμ:cool:
Η απόδοση και τωρα που ειναι στο τέρμα τους
φανταστική.
Οπως σου είπα Θανάσεν, αν σε απασχολεί η διάρκεια του πίσω μπορείς να βάλεις τον συνδυασμό Trailmax μπροστά και Pirelli STR πίσω, το τελευταίο πιστεύω θα βγάλει πάνω απο 10Κ χμ, πιθανά και 11-12Κ, οπότε θα μπορέσεις να τα αλλάξεις μαζί. Από την άλλη, αν βάλεις μπρος-πίσω Trailmax τότε παίρνεις (ή τουλάχιστο έπαιρνες) έκπτωση 30€ από την Dunlop οπότε μικραίνει λίγο την διαφορά στο κόστος. Επίσης για τα δικά μου αυτιά και στο δικό μου μηχανάκι το πίσω STR έχει σαφώς λιγότερο (και όχι ενοχλητικό) θόρυβο σε σχέση με το Trailmax.

Αν δε σε ενοχλεί ο θόρυβος του Trailmax, που καταλαβαίνω ότι δε σε ενοχλεί, τότε μείνε με Trailmax - το κράτημα τους σε άσφαλτο και χώμα είναι φανταστικό! :ok:

Top Bottom