πενφέ made in April 1stπενφέ made by Aprilia.
πενφέ made in April 1stπενφέ made by Aprilia.
Γελωτοποιεπενφέ made in April 1st
Γελωτοποιε
αν δεν ήμουν και ομοφοβικός, θα σου έλεγα τπτ βαρύ, αλλά με φοβίζεις......Αρκά
Αμα βηξει χωρις μασκα ριξε τηλ για ενισχυσεις!Λύση 1, να πάω σε βενζινάδικο, όπου θα πληρώσω την ασφάλεια 1-2 ευρώ αντί για 15-20 σεντσια και θα πλακώσω τον βενζινά για την αισχροκέρδεια.
Καλά δεν είναι τόσο πολύ θέμα η ασφάλεια, όσο το ότι και με το νέο καλώδιο έκανε ΠΑΦ, που σημαίνει ότι κάθε φορά που περνάει ρεύμα από το κύκλωμα, καίγεται και τελικά μάλλον δε φταίει η άσχετη master/τρόμπα. Το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι ο μαλάκας που άλλαξε την master/τρόμπα ήταν πιο τρόμπας από την τρόμπα που έβαλε και χρέωσε υλικά και εργασία άδικα ΚΑΙ έκανε και ζημιά στο μηχανάκι μακελεύοντας πράγματα που δεν έπρεπε. Και φυσικά εγώ με την σειρά μου πήρα πράγματα που δεν έπρεπε γιατί λέω πάρε τα ΟΕΜ (εντάξει, μεταχειρισμένα) να τελειώνεις plug and play, θα ήθελες.Αμα βηξει χωρις μασκα ριξε τηλ για ενισχυσεις!
Μένεις και στο Νορντκαπ ρε γμτ, εχω 10 κιλα ασφαλειες... Ψαξου στα σπεαρς των αλλων μοτο/αμαξιού μηπως βρεις.
Γιάννη ,το που πάνε τα καλώδια που έχεις σαν ακροδέκτες πρίν την βαλβίδα τρόμπας ,το βρίσκεις με ΠΜ + CONTINIUTΥ στα 2 άκρα.Καλά δεν είναι τόσο πολύ θέμα η ασφάλεια, όσο το ότι και με το νέο καλώδιο έκανε ΠΑΦ, που σημαίνει ότι κάθε φορά που περνάει ρεύμα από το κύκλωμα, καίγεται και τελικά μάλλον δε φταίει η άσχετη master/τρόμπα. Το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι ο μαλάκας που άλλαξε την master/τρόμπα ήταν πιο τρόμπας από την τρόμπα που έβαλε και χρέωσε υλικά και εργασία άδικα ΚΑΙ έκανε και ζημιά στο μηχανάκι μακελεύοντας πράγματα που δεν έπρεπε. Και φυσικά εγώ με την σειρά μου πήρα πράγματα που δεν έπρεπε γιατί λέω πάρε τα ΟΕΜ (εντάξει, μεταχειρισμένα) να τελειώνεις plug and play, θα ήθελες.
Και καταλήγω στο ότι έχεις δίκιο γιατί (λογικά) το καλώδιο είναι απλά ον-οφφ. Αν βάζοντας το νέο καλώδιο με το διακοπτάκι χωρίς να πατιέται από την μανέτα, άρα σήμα στο φανάρι πίσω να ανάψει και κάνει παφ, φταίει κάτι άλλο. Το τι είναι μιά μικρή μαγεία... Που θα δοκιμάσω αύριο. Λογικά ακόμα και αν ενώσω μεταξύ τους τα άκρα του παλιού καλωδίου είναι το ίδιο πράγμα σαν να ανοίγει/κλείνει το κύκλωμα με το πάτημα της μανέτας.
Πρέπει να ξαναδώ τα διαγράμματα αν και δεν βοηθάνε ιδιαίτερα μιά που δεν βλέπω που πάνε τα καλώδια.
Δεν πιστεύω να είναι CAN BUS αυτό το μηχανάκι, θα έβγαζε σφάλματα και με τα φλας και με τα φώτα που φοράει.
Ξετύλιξε το κομμένο καλώδιο για το φώς πινακίδας ,κ τσέκαρε μήπως ακουμπάνε κάπου κ βραχυκυκλώνουν.Ναι, ψήνεται, λογικά σε κανένα 45λεπτο θα είναι έτοιμο, θα κάνω και λίγα βραστά λαχανικά που αρέσουν στην μεγάλη, χωριάτικη για την μικρή, όλα καλά.
Εν τω μεταξύ... Τα LED φώτα "κανονικά" δεν τραβάνε λιγότερο ρεύμα από τα πυρακτώσεως;
Η πενφέ δίνει 10 του ABS, 15 τον εγκέφαλο του κινητήρα, 7,5Α χαμηλή σκάλα, 7,5Α κόρνα/όργανα/φρένα (αυτή που καίγεται), 7,5Α μεγάλη σκάλα/φως θέσης/φως πινακίδας που έχει κοπεί το καλώδιο... ο ηλεκτρολόγος που λέγαμε), 15Α ρελέ μίζας και φλας.
Γιατί να αλλάξεις τις 7,5Α σε 10Α αν ρίξεις την κατανάλωση;
ΟΚ. ΤότεΚορνάρει και δεν κάνει παφ, το έχω διαπιστώσει γιατί κόρνα και φλας είναι ανάποδα στο χέρι σε σχέση με το σύνηθες, οπότε πατάω κόρνα συχνά χωρίς να θέλω.
Το φως πινακίδας είναι σε άλλη ασφάλεια που δεν καίγεται. Πίσω λοιπόν υπάρχει ακόμα μιά διαφορά σε σχέση με αυτό που δείχνει το realoem, το πίσω φως παίρνει από μία φίσα που δεν έχει πειραχτεί τρία καλώδια πάνε μέσα και είναι "κλειστή μονάδα" δεν παίρνει χέρι θεωρητικά, τα φλας και το φως πινακίδας από άλλη παροχή με καλώδιο που κόπηκε και μακελελέ για να βγουν δύο καλώδια κάτω από την ουρά για τα φλας τα οποία δουλεύουν. Ξανά, γιατί να κάνεις τέτοια ογκώδη μαλακία αντί να τα κάνεις μασουράκι κάτω από το πλαστικό και να δώσεις εκεί που θες χωρίς ζημιά...
Από το εμπρός φρένο φεύγει καλώδιο που καταλήγει σε φίσα πίσω από το ψυγείο. Ο ηλεκτρολόγος είχε κόψει αυτό το καλώδιο, δεν πείραξε κάτι (πιο σωστά: λογικά δεν θα είχε λόγο να πειράξει κάτι) πιο πίσω, μετά πάει στην κεντρική πλεξούδα που δεν δείχνει να έχει ανοίξει.
Αυτο δειχνει οτι κατι δεν παει καλα φιλε. Κανενα απο τα δυο καλωδια του διακοπτη δεν θα επρεπε να εχει ρευμα.Το σήμα από το φρένο απλά ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συνεργαστεί με διακόπτη και χωρίς. Παλιός διακόπτης, νέος διακόπτης, γεφύρωμα, σε όλα τσαφ. Θα ψάξω αύριο ίσως το που αλλού περνάει η πλεξούδα μέχρι την ηλεκτρονική μήπως έχει κάπου κάποια αμυχή. Το πράσινο φέρνει 12V κανονικά και δείχνει στην "2Κ" κλίμακα 0.745 ένδειξη (δεν έχω ιδέα αν σημαίνει κάτι αυτό). Το μαύρο δείχνει 0V και στην αντίσταση γράφει απλά "1" όπως όταν είναι στον αέρα οι ακίδες. Αν δεν βρω σημείο φθαρμένο οπτικά, θα φέρω καλώδιο από την φίσα του πίσω φρένου στο μπροστινό, θα μοιράζονται το κύκλωμα του πίσω. Αν είναι μεγάλο το φορτίο, θα πάρω την γραμμή για το εμπρός φρένο, το πίσω έτσι και αλλιώς το χρησιμοποιώ ελάχιστα.