Garmin Zumo XT βοήθεια!

Μόλις τώρα σκέφτηκα να ρωτήσω και τον φίλο μου τον Gemini AI ;) μέσα σε πολλά άλλα που πρότεινε και τα έχω κάνει μόλις μου είπε :

3. Μορφοποίηση Κάρτας (Format)
Το XT2 απαιτεί η κάρτα να είναι σε μορφή FAT32.

Αν η κάρτα σας είναι μεγαλύτερη από 32GB (π.χ. 64GB ή 128GB), τα Windows συχνά την φορμάρουν σε exFAT, το οποίο το Garmin δεν διαβάζει πάντα σωστά. Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το GUIFormat για να τη φορμάρετε σε FAT32.

Θα το τσεκάρω και αυτό ..... από Δευτέρα !!!

Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν εργαλείο όπως το GUIFormat για να τη φορμάρετε σε FAT32.

η εφαρμογη GUIFormat δεν ειναι δωρεαν για χρηση > 32GB. Προσωπικα με προβληματιζει ακομα και το μεγεθος της εφαρμογης που ειναι 159ΜΒ

Clipboard-02-27-2026-02.jpg

για δοκιμασε το Rufus. Δοκιμασμενο σε HDD και USB stick. Δεν το εχω δοκιμασει σε sd

Βρήκα γιατί η βάση της 3d am δεν φέρνει ρεύμα. Κομμένο το μαύρο καλώδιο.

Το κύκλωμα που φαίνεται δεν είναι στερεωμένο μέσα στη φωλιά του στη βάση, προφανώς με τα χρόνια και με μικρομετακινήσεις κάπως κουράστηκε το καλώδιο και κόπηκε.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ απλό να κολλήσεις δύο καλώδια επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και για χοντρο δουλειές δεν με πειράζει αλλά αυτό είναι αρκετά μικρό... Θα βρω κάποιον να αλλάξει και τα δύο.

20260303-115735.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Clipboard.jpg

αυτα τα 2 κομματια κειμενου, τα εχω παρει απο τα manual της garmin. Στο νεο μοντελο βλεπω να εχει αλλαξει επισημα το format της sd card. Με αυτο το file system ειναι απολυτα ασφαλες να συμπερανουμε οτι τωρα ειναι εφικτο να εχουμε αρχεια χαρτη (μεγαλυτερα) > 4GB. Θεωρητικα θα μπορουσε να εχει ο χρηστης παγκοσμιο χαρτη σε ενα αρχειο ακομα και 100GB. Δεν ξερω αν το νεο μηχανημα εχει τοσο καλη CPU + GPU. Ανεπισημες πληροφοριες αναφερουν πως ο χαρτης ευρωπης ειναι πλεον σε 1 μοναδικο αρχειο των 12GB - στην εσωτερικη μνημη.

Clipboard.jpg

αυτα τα 2 κομματια κειμενου, τα εχω παρει απο τα manual της garmin. Στο νεο μοντελο βλεπω να εχει αλλαξει επισημα το format της sd card. Με αυτο το file system ειναι απολυτα ασφαλες να συμπερανουμε οτι τωρα ειναι εφικτο να εχουμε αρχεια χαρτη (μεγαλυτερα) > 4GB. Θεωρητικα θα μπορουσε να εχει ο χρηστης παγκοσμιο χαρτη σε ενα αρχειο ακομα και 100GB. Δεν ξερω αν το νεο μηχανημα εχει τοσο καλη CPU + GPU. Ανεπισημες πληροφοριες αναφερουν πως ο χαρτης ευρωπης ειναι πλεον σε 1 μοναδικο αρχειο των 12GB - στην εσωτερικη μνημη.

Πιστεύω τώρα πιά το ΧΤ3 να μην έχει τους περιορισμούς στον αριθμό των <Προσαρμοσμένων χαρτών> και στον αριθμό των δορυφορικών εικόνων που έχει το ΧΤ1.

Έκπληξη αυτό που λέει για το ΧΤ3, πλοήγηση "στροφή στροφή" εκτός δρόμου δεν θυμάμαι να έχουμε δει.

Both versions of Garmin's Zumo XT3 now at Sportsbikeshop
To DMD το έχει εδώ και κάποιο καιρό. Αν θυμάμαι είτε φωνητικά (για να μην κοιτάς την οθόνή) ή με σύμβολα. Καλό αλλά δε το βρήκα πολύ χρήσιμο προσωπικά, γιατί δεν είναι και 100% αξιόπιστο. Εδώ δεν είναι για την άσφαλτο, σκέψου στο χώμα.

Τελευταία επεξεργασία:
Έκπληξη αυτό που λέει για το ΧΤ3, πλοήγηση "στροφή στροφή" εκτός δρόμου δεν θυμάμαι να έχουμε δει.
δυστυχως ειμαι 100% αντιθετος με τις λεξεις που υπαρχουν σε αυτη την προταση και το νοημα που βγαινει

για εμενα εκπληξη θα ηταν να μπορει μια εφαρμογη να κανει πλοηγηση σε συνθηκες που διαβαζω με την περιγραφη "εκτος δρομου". Οταν δεν υπαρχει δρομος, δεν μπορει ο αλγοριθμος να σχεδιασει διαδρομη.
Οταν η χαρτογραφικη εταιρεια, δημιουργει εναν χαρτη και συνεχεια στον μελλον τον βελτιωνει, αυτο γινεται με ενα συνολο απο δεδομενα, ορατα ή αορατα στον καταναλωτη. Με τον ορο "δρομος" στους χαρτες, εχουμε ενα σχεδιασμενο συνολο απο γραμμες (οχι απολυτα σε ευθεια) που ενωνουν περιοχες . Δεν εχει καμια σημασια εαν εχει ασφαλτο ή οχι. Εαν ειναι στην πολη στην επαρχια ή στο βουνο. Και τα μονοπατια, στενοι δρομοι ειναι και αυτα

Clipboard-03-24-2026-01.jpg

σχετικα με το θεμα του "turn by turn"
οταν το 2012 αρχισα να δοκιμαζω οτι υπηρχε στο playstore, στην αρχη με εφαρμογες αστικης πλοηγησης, συντομα ανακαλυψα και το osmand. Αυτη λοιπον η outdoor / adventure εφαρμογη παρατηρησα να εχει .... οτι ειχαν και οι εφαρμογες για την πολη, οπως το sygic, το tomtom, ή το mireo don't panic. Να γινεται σχεδιασμος δρομολογισης στον χαρτη, σε ολους τους δρομους / μονοπατια, να υπαρχει προσθετη πληροφοριση στην οθονη με γραφικα και συμβολα για το ποτε και που θα στριψουμε και φυσικα να ακουμε φωνες με οδηγιες ειτε απο ανθρωπο (ηχογραφηση) ή απο φωνες TTS (computer voices)

η garmin ειναι απο τις τυχερες εταιρειες στην πλοηγηση που επιβιωσε - σημερα στο 2026, οταν σχεδον ολες εχουν "χαθει" απο την αγορα της πλοηγησης. Για να κερδιζει νεους πελατες ειναι απολυτα λογικο να προσπαθει να βελτιωσει τα νεα προιοντα της, Ο τροπος ειναι ενας και μοναδικος. Βλεπει τους ανταγωνιστες και προσπαθει να προσθεσει οτι εχουν οι αλλοι στην πλοηγηση. Χωρις ομως να αλλαξει σε μεγαλο βαθμο, απο αυτο που θελουν οι "φανατοι" πελατες της, που την στηριζουν περισσοτερο απο 30 χρονια, απο γενιά σε γενιά

Απορώ που ενώ πέφτει κράξιμο στο fb δεν έχει ανέβει κανένα βίντεο xt3 στο σωλήνα ακόμα.

Ομοίως χλιαρή συμμετοχή στο advrider.

Βίντεο με το χτ3 επιτέλους.

Το ότι ο τύπος μάλλον είχε πλύνει και πήρε νερό μέσα στην βάση...

Σχετικό με την πλοήγηση της Garmin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad but true που λένε και οι ατσαλικα

εγω δεν θα εβγαζα τοσο απολυτα συμπερασματα απο αυτο το βιντεο. Αν υπηρχε στο ιδιο ακριβως σημειο, μια αλλη συσκευη και ειχε σωστο στιγμα, Ναι να το δεχθω.
Αυτο που φαινεται ειναι η σχεδον απολυτη καλυψη του ουρανου, οποτε ειναι λογικο να μην υπαρχει σωστη ληψη δορυφορων.

Χιουμοριστικό είναι το βίντεο μεν αλλά όλοι ξέρουμε ότι έχουν παιχτεί τέτοιες μλκιες γενικά με τις πλοηγησεις όλων των εταιρειών.

Στάλθηκε από το T612B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εγω δεν θα εβγαζα τοσο απολυτα συμπερασματα απο αυτο το βιντεο. Αν υπηρχε στο ιδιο ακριβως σημειο, μια αλλη συσκευη και ειχε σωστο στιγμα, Ναι να το δεχθω.
Αυτο που φαινεται ειναι η σχεδον απολυτη καλυψη του ουρανου, οποτε ειναι λογικο να μην υπαρχει σωστη ληψη δορυφορων.
Για να σε οδηγήσει ως εκεί δεν ήταν μόνιμα κάτω από δέντρα φαντάζομαι. Επειδή είμαι στην λίστα των παθόντων "σου δείχνω δρόμο που δεν υπάρχει" το βρίσκω αστείο γιατί η αναστροφή ήταν σχετικά εύκολη.

Ομοίως την έχω πατήσει με Google, με έχει βγάλει κάτω από πάρκινγκ χωριού, χωρίς τρόπο να ανέβω 5-6 μέτρα υψομετρική διαφορά αλλά η γραμμή ήταν ευθεία στον τοίχο "σε 20 μέτρα φτάσαμε"

TIL

ότι αν εισάγεις διαδρομή με παραπάνω από 29 σημεία, στην σπάει στα δύο.

εντελώς τυχαία έχουμε κάτι άλλο σε ζευγάρι που λέμε ότι πρέπει να πάρει η Garmin με το φαν-τα-στι-κό λογισμικό της και τους περιορισμούς του.

..... στα δύο.

εντελώς τυχαία έχουμε κάτι άλλο σε ζευγάρι που λέμε ότι πρέπει να πάρει η Garmin με το φαν-τα-στι-κό λογισμικό της και τους περιορισμούς του.
Γίνε πιο.... συγκεκριμένος!!!!! :ha
Φωτογραφία μόνο μην βάλεις, γιατί θα πέσει..... λογοκρισία!!! :laugh:

Καινούριοι χάρτες για τα GPS και τα ρολόγια βλέπω.
Θα φάμε κάποια ημέρα σε ενημερώσεις.

Back
Top Bottom