GPX to Google maps

kgeorge

Μέλος
Περιοχή
Χαλκίδα
Όνομα
Γεώργιος
Μοτό
Aprilia Tuareg 660
KTM 1290 ADVENTURE S
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής έχω ένα αρχείο .gpx και το κάνω import στο google my maps όπου και αποθηκεύω ένα νέο χάρτη, μου δείχνει τη διαδρομή κανονικά όλα καλά μέχρι εδώ.
Γίνετε να μου κάνει πλοήγηση στο google maps αυτός ο χάρτης?
Υπάρχει τρόπος ένα αρχείο .gpx ή άλλης μορφής να το κάνω import και να κάνει πλοήγηση στο google maps?

kgeorge

Μέλος
Περιοχή
Χαλκίδα
Όνομα
Γεώργιος
Μοτό
Aprilia Tuareg 660
KTM 1290 ADVENTURE S

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Καταρχήν αν μιλάς για χώμα δεν θα δουλέψει η πλοήγηση ποτέ. Μην κάνεις άδικο κόπο. Για άσφαλτο είναι άλλη κουβέντα.

kgeorge

Μέλος
Περιοχή
Χαλκίδα
Όνομα
Γεώργιος
Μοτό
Aprilia Tuareg 660
KTM 1290 ADVENTURE S
Καταρχήν αν μιλάς για χώμα δεν θα δουλέψει η πλοήγηση ποτέ. Μην κάνεις άδικο κόπο. Για άσφαλτο είναι άλλη κουβέντα.
Μικτή χρήση γιατί τώρα ξεκινάω χώμα, ποια είναι καλύτερη λύση για χώμα? osmand?

Τελευταία επεξεργασία:

Jericho

Μέλος
Όνομα
Χάρης
Μοτό
KTM 950 Adventure S - Suzuki DR-Z 400
Δοκίμασε και το "Routes", είναι βολικό για χώμα και δουλεύει με GPX.

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Ανεξάρτητα του πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς, κανένα δεν θα κάνει πλοήγηση σε χώμα, και για διάφορους λόγους δεν έχει νόημα έτσι και αλλιώς. Αυτό που κάνουμε συνήθως είναι να έχουμε ένα track και να το ακολουθούμε.
Ανεξάρτητα του τι συσκευή ή πρόγραμμα θα έχεις, αυτό που θέλεις είναι χάρτες που να έχουν μια καλή αποτύπωση σε χωματόδρομους ή και μονοπάτια και τα track που έχεις σκοπό να ακολουθήσεις.
Στην άσφαλτο όλα είναι πιο απλά.

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Gpx viewer αρκετά φιλικό προς τον χρήστη.

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
με τον ορο πλοηγηση περιγραφουμε ταυτοχρονα αυτες τις 3 ενεργειες
1 οταν μια εφαρμογη εχει χαρτη με χαρτογραφικα στη περιοχη που μας ενδιαφερει ή εχουμε φορτωσει ως προσθετο layer ενα ιχνος τυπου πχ gpx ή kml
2 υποχρεωτικα πρεπει να εχουμε δεδομενα θεσης (στιγμα) απο τον δεκτη δορυφορικης πλοηγησης ή απο δεκτη κινητης / ιντερνετ / wifi / bluetooth / usb
3 οσο εμεις ή και το οχημα μετακινειται
αυτο ειναι πλοηγηση

Ο ορος "turn by turn navigation" - στα ελληνικα = οδηγιες στροφης, ειναι κατι επικουρικο στην πλοηγηση. Στην πολη σχεδον ολοι το θελουν, στην φυση ειναι κατι ισως και παραλογο. Ονοματα που εχουν γραψει ιστορια στην πλοηγηση οπως η garmin, στα προιοντα PND mountain δεν εχει turn by turn navigation. Σχεδιαζει το λογισμικο ιχνος ... αν υπαρχουν μονοπατια και μετακινει η εφαρμογη τον χαρτη σε συναρτηση με την αλλαγη του στιγματος.

Υπάρχει τρόπος ένα αρχείο .gpx ή άλλης μορφής να το κάνω import και να κάνει πλοήγηση στο google maps?
αυτο ονομαζεται "track to route". Εγω γνωριζω μονο την εφαρμογη osmand να εχει αυτη την δυνατοτητα. Ισως να υπαρχει και αλλλη, αλλα εγω δεν την ξερω

η αποψη μου
οταν βρεθεις στην φυση, θα εχεις παντου σημα κινητης ? επιπλεον το κοστος για realtime download σε χαρτες σε προβληματιζει ?
αν και τα 2 αυτα σου ειναι προβλημα, επελεξε μια συσκευη πλοηγησης, PND ή smartphone, με offiline maps. Συσκευη, λογισμικο και χαρτες πρεπει να κανουν αυτα που θελεις εσυ και μπορεις ευκολα και γρηγορα να τα μαθεις. Μια καλη λυση ειναι να δεις τι εχουν οι φιλοι σου, στις κοινες σας δραστηριοτητες και να αποκτησεις ιδιο εξοπλισμο. Δοκιμασμενα πραγματα και την βοηθεια να μαθεις απο αυτους που τα χρησιμοποιουν τοσο καιρο

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω το εξής έχω ένα αρχείο .gpx και το κάνω import στο google my maps όπου και αποθηκεύω ένα νέο χάρτη, μου δείχνει τη διαδρομή κανονικά όλα καλά μέχρι εδώ.
Γιατί θες να σε κάνει πλοήγηση το google maps, υπάρχει ιδιαίτερος λόγος;, είσαι πχ πολύ εξοικειωμένος με το περιβάλλον του;

Ο λόγος που προτιμάται το ίχνος από το route, είναι ότι όταν σχεδιάζεις συγκεκριμένη διαδρομή όπως στο βουνό για παράδειγμα, δε μπορεί κανένα software να σου δίνει διαρκής οδηγίες, μην ξεχνάς πως πολύ δρόμοι δεν υπάρχουν καν στους χάρτες ούτε καλά καλά στης ανάβασης, πόσο μάλλον στους ψηφιακούς. Δηλαδή αν παράδειγμα είσαι στα Άγραφα και θέλεις να πας λίμνη Πλαστήρα και απλά βάλεις σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το gmaps θα σε πάει από τον πιο ασφαλή δρόμο και όχι από τα χώματα, εσύ όμως μπορεί να θε να ανέβεις να περάσεις τη Νιαλα και μετά να πέσεις στη λίμνη, οπότε ανοίγεις google earth, σχεδιάζεις μια διαδρομή από τους χωματόδρομους που εσύ θέλεις να πας, το εξάγεις σε kml και έπειτα το φορτώνεις στο smartphone ή συγκεκριμένη συσκευή πλοήγησης τύπου garmin xt κτλ και απλά φροντίζεις το στίγμα σου να κρατιέται πάνω στο ίχνος που έχεις σχεδιάσει.

Soutzouk

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KLEμπουρας 500
Να πω κάτι άσχετο? Έχετε δοκιμάσει το Wikiloc?

Είναι μία ξεχωριστή Navi εφαρμογή που μπορείς είτε να καταγράψεις την διαδρομή που κάνεις για να μπορείς να την έχεις, αλλά και είτε να ακολουθήσεις ήδη γραμμένες διαδομές από άλλους.
Την χρησιμοποιούσα στο ποδήλατο και είναι αρκετά διαδεδομένη. Τώρα λοιπόν που ξεκίνησα να κάνω βόλτες την άνοιξα προχτές και γύρω από την Αθήνα είχε άπειρες διαδρομές.

Το λέω ως εναλλακτική για να σε κάνει πλοήγηση.

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Να πω κάτι άσχετο? Έχετε δοκιμάσει το Wikiloc?
οχι, δεν το εχω δοκιμασει. Αλλα εχω την εντυπωση πως εχω δεδομενα για να την σχολιασω.

Ειναι μια τυπικη εφαρμογη για πλοηγηση τυπου "περιπετειας", που εχει σχεδιαστει να λειτουργει βελτιστα με την χρηση ιντερνετ. Οι εφαρμογες πλοηγησης για δραστηριοτητες στην φυση - ολες - εχουν καταγραφη διαδρομης και ανταλλαγη αρχειων αμφιδρομα. Υπαρχουν καμια δεκαρια καλες εφαρμογες αυτου του τυπου και αλλες τοσες μετριες. Οταν ειμαστε στο playstore, στην δεξια μερια εμφανιζει αλλες ιδιας χρησης. Με βαθμολογια μεγαλυτερη του 4,4 ειναι οι καλες, πχ Gaia GPS

Τελευταία επεξεργασία:

Soutzouk

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KLEμπουρας 500
οχι, δεν το εχω δοκιμασει. Αλλα εχω την εντυπωσει πως εχω δεδομενα για να την σχολιασω.

Ειναι μια τυπικη εφαρμογη για πλοηγηση τυπου "περιπετειας", που εχει σχεδιαστει να λειτουργει βελτιστα με την χρηση ιντερνετ. Οι εφαρμογες πλοηγησης για δραστηριοτητες στην φυση - ολες - εχουν καταγραφη διαδρομης και ανταλλαγη αρχειων αμφιδρομα. Υπαρχουν καμια δεκαρια καλες εφαρμογες αυτου του τυπου και αλλες τοσες μετριες. Οταν ειμαστε στο playstore, στην δεξια μερια εμφανιζει αλλες ιδιας χρησης. Με βαθμολογια μεγαλυτερη του 4,4 ειναι οι καλες, πχ Gaia GPS
Το καλό που έχει η συγκεκριμένη είναι ότι την χρησιμοποιουν πάρα πολλοί χρήστες. Αυτό σημαίνει ότι όπου και να είσαι, υπό κανονικές συνθήκες θα βρεις διαδρομές που έχει γράψει κάποιος άλλος (και για enduro) με φωτογραφίες, βαθμό δυσκολίας κλπ. Οπότε, επειδή δουλευεί και off line, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ακολουθήσεις διαδρομή που δεν την γνωρίζεις

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Το καλό που έχει η συγκεκριμένη είναι ότι την χρησιμοποιουν πάρα πολλοί χρήστες.

Οπότε, επειδή δουλευεί και off line,
αυτο κανουν και οι αλλες καλες εφαρμογες

Αυτό σημαίνει ότι όπου και να είσαι, υπό κανονικές συνθήκες θα βρεις διαδρομές που έχει γράψει κάποιος άλλος (και για enduro) με φωτογραφίες, βαθμό δυσκολίας κλπ.

είναι μια πολύ καλή επιλογή για να ακολουθήσεις διαδρομή που δεν την γνωρίζεις
αυτο ειναι κατι υποκειμενικο. Προσωπικα το θεωρω και ανασφαλες. Οταν ειμαι στην φυση, πρεπει να γνωριζω εκ των προτερων την διαδρομη, Διαφορετικα εγω δεν παω στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα

Soutzouk

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KLEμπουρας 500
Προσωπικα το θεωρω και ανασφαλες. Οταν ειμαι στην φυση, πρεπει να γνωριζω εκ των προτερων την διαδρομη, Διαφορετικα εγω δεν παω στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα
Επειδή βρισκόμαστε στην ενότητα "Συσκευές και εφαρμογές πλοήγησης", μάλλον καλά κανουμε και τα συζητάμε. Τώρα τα περί αγνώστου με βάρκα την ελπίδα, δεν τα είπα, δεν τα στηρίζω και αποτελούν δικά σας συμπεράσματα.

Για τα υπόλοιπα, το ανέφερα ως εναλλακτική του να περνάει κάποιος ένα αρχείο .gpx στο google my maps και να κάνει πλοήγηση. Δεν το πουλάω δεν ειμαι μέτοχος, είμαι ικανοποιημένος χρήστης γι αυτό και το ανέφερα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πάρα πολλές καλές εφαρμογές, δεν τις γνωρίζω για να τις προτείνω, αν ξέρετε εσεις, γράψτε τες για να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι.

Kirikas

Μέλος
Περιοχή
Χίος
Όνομα
Kirikas
Μοτό
Africa Twin 750 XRV
Καλησπέρα,
Το wikiloc εγώ το χρησιμοποιώ για καταγραφή διαδρομής με την μηχανή. Είναι αρκετά ικανοποιητική και βασικό ότι δουλεύει και offline.
Εγώ χρησιμοποιώ το gpx.studio — the online GPX file editor για να δημιουργήσω διαδρομή μετά ως αρχείο gpx ή kml, όπου εδώ είναι το πρόβλημα:
gpx : την πετάω στην εφαρμογή gpxviewer μου την εμφανίζει στον χάρτη του ΑΛΛΑ δεν κάνει πλοήγηση, σου αφήνει το ίχνος και απλά το ακολουθείς. Και κάτι πολύ βασικό δεν ξέρω αν δουλεύει offline.
kml: ενώ το αρχείο το βάζω στο google maps είναι ακριβώς το ίδιο δλδ δεν σου κάνει πλοήγηση αλλά σου δίνει το ίχνος και ακολουθείς, το καλό του δουλεύει και offline εφόσον έχεις κατεβάσει τον χάρτη.

Πιστεύω δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνεις ίχνος και μετά πλοήγηση από καμία εφαρμογή.

** πολύ βασικό πρώτα τα σχεδιάζω στον υπολογιστή και μετά τα μεταφορτώνω στο κινητό. Δεν έχω προσπαθήσει να κάνω όλη την διαδικασία κατευθείαν στο κινητό.

Marios40

Μέλος
Όνομα
Marios
Μοτό
ΟΑΣΑ 845
Το Gaia GPS, για iPhone , στη πλοήγηση είναι μέτριο θεωρώ , σε σχέση με το OsmAnd
. Στο OsmAnd ,το trail εμφανίζεται με ZOOM in και είναι πιο ευκρινές το στίγμα σου στο trail

Εναλλακτικά πρέπει να τα σκάσεις ,χοντρά κ να πάρεις GARMIN ή DMD Navi , DMD-T865X Nav Tab (8")

Aldebaran

Cafenture Rider
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Καλά, δοκιμάστε να κάνετε πλοήγηση σε gpx μέσα στο Πάικο που είναι σαν αράχνη και θα βρεθείτε στα Τίρανα.

Top Bottom