H Shark εξαγόρασε τη Νolan.

lleonidas

Μέλος
Όνομα
Λεωνίδας
Μοτό
Αμήχανος!
Η 2 Ride Holding Group, η μητρική εταιρεία στην οποία ανήκει η Shark, εξαγόρασε την αντίστοιχα μητρική εταιρεία στην οποία ανήκει η Nolan. Στην γαλλική 2 Ride Holding Group, εκτός από την Shark, ανήκουν επίσης οι Bering, Segura, Bagster και Cairn. Στο Nolan Group από την άλλη, πέρα από την φίρμα της Nolan, ανήκουν η Grex και η X-lite, δύο από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στην ευρωπαϊκή αγορά.
Η Nolan ιδρύθηκε το 1972 στο Bergamo της Ιταλίας, με τις γραμμές παραγωγής να παραμένουν εκεί ακόμη και σήμερα. Η Shark μετράει λιγότερα χρόνια στην αγορά, με 30 χρόνια ιστορίας, με τον σχεδιασμό των κρανών να γίνεται στην Γαλλία, αλλά η παραγωγή στην Ταϊλάνδη. Όλες οι εταιρείες που ανήκουν στο Nolan Group ασχολούνται αποκλειστικά με την κατασκευή κρανών, εκτός από την N-Com που παράγει συστήματα ενδοεπικοινωνίας. Από την άλλη, η οικογένεια της Shark περιλαμβάνει εταιρείες κατασκευής μοτοσυκλετιστικής ένδυσης, μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού και αξεσουάρ. Με την προσθήκη της Nolan είναι αυτονόητο ότι θα μεγαλώσει η δυναμική και η γκάμα που θα μπορεί να προσφέρει ο όμιλος.

Η μεγάλη προοπτική από αυτή την συμφωνία είναι και η αμερικάνικη αγορά, καθώς όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της 2 Ride Holding, Patrick Francois, οι δύο εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει την συνεργασία τους προκειμένου να προσφέρουν πιο προσιτά προϊόντα για την παγκόσμια αγορά. Στο δελτίο τύπου που συνοδεύει την ανακοίνωση, γίνεται λόγος για το πλάνο παγκόσμιας εξάπλωσης του ενιαίου πλέον ομίλου, καθώς με πωλήσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ και πάνω από 1.000 εργαζόμενους, το Nolan Group διανέμει τα προϊόντα του σε πάνω από 80 χώρες με ηγετική θέση σε πολλές αγορές του κόσμου.
Παρόλα αυτά, δεν γίνεται καθόλου λόγος για το εάν η 2Ride Holding Group θα διατηρήσει την παραγωγή της Nolan στο Bergamo ή θα τη μεταφέρει στην Ταϊλάνδη μαζί με τα δικά της προϊόντα.


Πηγή
 

KTiNoS

Μέλος
Όνομα
Athanassiou Nikos
Μοτό
XT 600 sm TDM 900
Όταν έγινε η πώληση είπαν
ότι ήταν ο μόνος τρόπος να μη χαθούν οι δουλειές.
Φυσικά πλόυσιοι είναι το ψέμα το χουν ψωμοτύρι
 
Top Bottom