#HARDADV weekend POLAND the story

2wheeler

Μέλος
Όνομα
Τασος
Μοτό
F800GS, RSV MILLE
HARDADV weekend POLAND 2024 by KADAFI ENDURO

Λίγα λόγια για το event.

Ένα event για μεγάλα κυρίως μηχανάκια και πραγματικά HARD ADVENTURE διαδρομές (o Kadafi to κάνει τι άλλο θα μπορούσε να είναι!!!) το οποίο γίνεται στην ευρύτερη περιοχή του Zywiec Πολωνίας, πόλη που δραστηριοποιείται ο οικοδεσπότης. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται και εχουν περάσει διάφορα ονόματα γνωστά και μη του χώρου όπως ο Chris Birch ΚΤΜ 890, Endurak666 ΚΤΜ990ADV Kirian Mirabet CRF110, Gordinne Greg KTM890. Στο φετινό ήταν οι δυο τελευταίοι οι οποίοι εκτός από πιλότοι χαμηλών πτήσεων ειναι και πολυ προσιτοι, φιλικοί και ταπεινοί τύποι. Επίσης θα πρέπει να αναφερθούμε και στους local heroes. O Michal (Fujak313 στο σοσιαλ έτσι θα τον βρείτε) ο οποίος απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, θα φτιάξω ένα βιδεάκι μόνο για αυτον!!!

Γενικά ο κύριος όγκος είναι Πολωνοί, αλλα υπάρχουν βαρεμένοι που έρχονται από όλα τα μήκη του κόσμου!! Φετος είχε Αγγλούς, Γάλλους, Γερμανούς, Νεοζηλανδούς, Σλοβακους και δεν ξερω κ εγω απο που αλλού!!!

Ειναι μια γιορτή για όλους, μεχρι και ο δήμαρχος της πόλης γυρνοβόλαγε με ενα buggy!!!

Γενικά στην Πολωνία ΔΕΝ μπαίνεις σε δάσος με μηχανοκίνητο, οπότε καταλαβαίνεται το περιμένουν πως και πώς.

200 μηχανάκια 4 μέρες γεμάτες, 3 μέρες βόλτες, δρώμενα, σχολεία, επειδήξεις . Κοστος 600-700€ πληρωμένα τα πάντα.

Εδω να σημειώσω ότι το κόστος μπορεί να φαινεται τσιμπημένο αλλα...
Με την εγγραφη και μόνο έπαιρνες δώρο γαντια fox, LEATT μπλουζάκι, μπλουζάκι της οργάνωσης, σπρέι αλυσίδας και ...

Το βράδυ του πάρτυ ειχε κληρώσεις με δώρα όπου παιζει να κερδισαν τα 2/3 των συμμετέχοντων δωρα και δωρα οχι μπλουζακια κλπ... αλλά κράνη (nexx Carbon), μπότες,, μπουφάν, λάστιχα,σερβις και όχι απο ένα ζευγάρι... πχ κράνη έδωσε 6!!! Να φανταστείτε ότι στο σπιτάκι ήμουν με άλλους 4 και κερδίσανε οι 3 από τους 5!!! Για πέρσυ ξέρω ότι είχε 20000 σε δώρα.

Επίσης είχε κανονίσει πχ 5 6 σετ συμπλέκτη δωρεαν για όποιον το χρειαζότανε!! Αλλαξανε 2 κτμ κ 2 τενερε.

Καιρός γενικά άστατος, μετά το μεσημερι έριχνε καμια βροχη!! Οπότε το τερεν ήταν που ήταν δύσκολο, δυσκόλευε και άλλο!!! Αλλα ετσι συνειδητοποιείς γιατί είναι όλα ΤΕΡΜΑ πράσινα εκεί πάνω!!

Μιάς και μετά την επίσκεψή του Kadafi στην Ελλάδα επέκτησε νέους φίλους, κάλεσε εμένα και τον Ιωσήφ (με το γνωστό 890 που πετιέται εδώ και εκεί!!!) στο παραπάνω event. Ο Ιωσήφ, δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε, οπότε θα τραβούσα μονάχος αυτόν τον ''Γολγοθά''!!!

Δεν ξέρω αν άλλοι ταξιδιώτες έχουν άλλη άποψη αλλα γενικά οι Πολωνοι είναι λίγο ιδιαίτερος λαός (όπως λένε και οι ίδιοι...) αλλοι επικροτούνε τέτοιες δράσεις, άλλοι δεν θέλουν την φασαρία και τον ""καγκουρισμο'' της μοτοσυκλέτας...

Αλλα η μοτοσυκλετιστική κοινότητα είναι αλλού!!!! Έχω να πώ τα καλύτερα!!
Πάρα πολύ ζεστοι άνθρωποι,όλο κερνάγανε εδω κ εκει, ελα σπίτι να φαμε με την οικογένεια, ελα στην πόλη εδω, ελα εκεί. Γενικά δεν έχω ξαναδει τόσο φιλικους ανθρώπους. Ήμουν ένας μικρός θεός για αυτούς, αφού πηγα και ήθρα οδικώς από τόσο μακρυα συγκεκριμένα για το ιβεντ. Αυτό γενικά δεν το κατάλαβα ποτέ μιας και σιγά τα αυγα, 1000κμ την μερα και έφτασες.... το κάνει οποιοσδήποτε με οτιδήποτε!!!

Το ταξίδι δεν περιορίστηκε μόνο στην Πολωνία, μιας και μετα το ιβεντ πήγαμε Ρουμανία με τον Κανταφι, οπότε το οδοιποροικό θα περιλαμβάνει την περιγραφή και των 15 ημερών που διήρκησε.

Το πλάνο ήταν να πάω μονοκοπανιά μεχρι Zywiec μιάς και ήταν 1900κμ, αλλα σκέφτηκα πιό καθαρά και είπα να μην φτάσω ψόφιος και επίσης δεν ήξερα τι με περιμένει εκει... Επίσης ήθελα σαν διάολος να αποφύγω εθνικές οπότε αναγκαστικά το πηγαινε θα γινόταν με μια διανυκτέρευση στον Πύργο της Σερβίας!!

Οπότε η διαδρομή ήταν Αθήνα-Λαμία (μεσω εθνικής)- Δομοκός-Λαρισα(εθνική)-Προμαχώνας-Μπλαγκοεβγκραντ και από εκεί κατευθύνθηκα δυτικά προς Boboshevo-Nevestino-Sovolyano-Shusitsa-Tran-συνορα SRB-Πυργος. Εκει στα δυτικά της Βουλγαρίας δεν είχα περάσει ποτέ, οπότε αποζημιώθηκα με τους ασφαλτοκατσικόδρομους που διαλεξα!!

Μέρα 2η.

Σερβία λοιπόν!!! Έχουμε να φτάσουμε μεχρι το βράδυ Πολωνία!! 1200km με περίμεναν καρτερικά! Εννοείται αποφέυγω την εθνική όπως ο διάολος το λιβάνι!!! Οπότε σχεδόν όλα θα βγαίνανε από επαρχιακούς!! Είχαμε και εκπλήξεις, μιας και ο αγαπημένος μας γούγλης αυτοσχεδίασε με χωματάκι!!! Ελαφρύ, οχι κατι ιδιαίτερο!!

Οπότε ξύπνημα ορθόδοξο,όπως αρμόζει σε μια σιδηρόκωλη βολτα!!! Μολις ξημέρωσε, ξεχύθηκα στους δρομους!!! Λίγη υγρασία από εδώ, κάτι καταρράκτες από εκεί, πρασινάδα παντού, τα γνωστά!!! Ρυθμοί χαλαροί, να απολαύσουμε πρασινάδα!!!Πραγματικά ωραίος τόπος και άνθρωποι πρόθυμοι να γίνουν χαλί να τους πατήσεις!!! Εχω να πω τα καλύτερα!!!
Τα χιλιόμετρα κυλούσαν όμορφα γεμιζοντας τον σκληρο με νέες εικόνες! Στοχος ηταν, να διασχίσω δρόμους που δεν ειχα ξαναακολουθήσει... Εστω και αν δεν ειχαν να προσφερουν κάποιο αξιοθέατο, πρόσφεραν απλόχερα όμορφα τοπία, χωριά απόμερα, ανθρώπους μια αλλης εποχής... Λες και έχουν μείνει στις μπέσικες αγνές εποχές... Μια νοσταλγία σε συνεπαιρνει... Εχουν φάει τοσες σφαλιάρες, αλλα την ανθρωπιά τους δεν την χάνουν... Μεχρι που απορεις πως το κάνουν!!

Κινούμαι κοντα στα ανατολικα σύνορα με βορεια κατεύθυνση. Το πλάνο ειναι να βγω Σιδηρές πύλες του Δούναβη. Είχα κάνει το ρουμάνικο κομμάτι στο παρελθόν (οποιος ψαξει στο καναλι υπαρχει το βίντεο) και ειχα υποσχεθεί στον εαυτό να κάνω το ίδιο από την απέναντι μερια. Οπότε το πλήρωμα του χρόνου ήρθε! Ειχα σταμπαρει και κατι σποτακια στο Majdanpek με κατι ορυχεία και λίμνες, καθώς επίσης και τον Εθνικό δρυμό Τζερνταπ, ο οποίος από τον γούγλη φαινόταν τέρμα πράσινο και τέρμα πυκνή βλάστηση!! Ο 164 δρόμος ήτανε ακριβώς ότι είχα φανταστεί με αμαζονιακού επιπέδου βλάστηση, με ενα τέρμα κακό δρόμο, αλλά ποιός νοιάζεται... Άξιζε τον κόπο!! Με συνοπτικές διαδικασίες βγήκα Δούναβη, ειχε περάσει και η ώρα, οπότε οι Σιδηρες πύλες άκυρες!!! Δεν πειράζει, την επόμενη! Ειχά αρκετό δρόμο μπροστά μου, οπότε είπα να κάνω οικονομία χρόνου...
Δούναβης λοιπόν! Σταθερή αξία!!! Κάτι νεκροταφεία ποταμόπλοιων μου αποσπούν την προσοχή!! Απαραίτητο διάλειμμα για σνακ και φωτορεπορτάζ.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι! Σύνορα Ουγγαρίας με κάνουν κόσκινο για ναρκωτικά... Με ειδαν ετσι ταλαίπωρο και βλαμμένο οπότε υπεθεσαν ότι κάτι παιρνω!!! Με βαλανε αδειασω ολες τις τσαντες. Ουτε καφε δεν πινω τους λεω, ήμαρτον... Μπροστα μου ηταν στανταρ έμποροι. Κατι τυποι τερμα αγρικοι με τατου κ πετσινα, με το ζορι τους δειξανε τα χαρτια και φυγανε... Εγώ τους κινησα υποψίες!! Λίγος αυτοκινητόδρομος να μαζεψουμε λίγο χρόνο (100κμ) και βουρ στίς ατελείωτες πεδιάδες! Εκει μαλλον το παραέκανε ο γουγλης και με βάζει σε εναν δρόμο τερμα βομβαρδισμενο, με τέρμα πυκνη βλάστηση, που αναρωτιέμαι αν οντως παει κάπου... Μια αυτοσχέδια ταμπέλα με βγάζει απο τις αμφιβολίες μου. Τελικά βγήκαμε σε πολιτισμό. Με εβαλε κ σε κατι χωματα στα χωραφια και να φοβαμαι οτι θα μεινω απο βενζινη! Ολα καλα τελικα!
Σλοβακια δεν αργησαμε και προιδεάζομαι για το πράσινο που θα ακολουθήσει... Νυχτα πλέον. Φτανω Πολωνια Zywiec οπου με σπιτώνει σπιτι του.
Ειμαστε πολυ κοντα πλεον... Ξεκουραση η επόμενη και αρχιζει το HARDADV weekend!

Μέρα 3η
Πολωνία δεν ειχα ξαναπάει!! Πολύ πράσινο ρε αδερφέ μου... Το HardADV event ξεκινούσε την επόμενη. Ξεκουραση λοιπόν και χαζολόγημα στα πέριξ. Τουριστικη βολτούλα στο Zywiec, το οποίο ειναι πολυ ωραιο, με κλασσικά μεγάλα πάρκα και φανταστικο φαγητό!!!
Ενω το event στηνότανε, κοινωνικοποιήθηκα με τους καλεσμένους που είχαν έρθει! Endurak666 και Greg Gordinne ειχαν φτάσει! Ταπεινοι και προσιτοί!! Μαθαμε ότι μπορούσαμε για τις προσωπικότητες αυτες!!!

Καιρος άστατος με βροχη και ήλιο!! Επιτέλους, να γλιτώσουμε από την σκόνη!!

Μπυριτσα, χαλαρά και ψυχολογικη προετοιμασία!!

To be continued!!!

Πάμε για ζέσταμα!!

1 μέρα και από εμένα!

2η μερα!!

3η μέρα!!

Κάνοντας νέους φίλους!!!
Ενα αφιερωματάκι στον Michal!! Βρειτε τον στα ινσταγκραμια fujak313 , αξιζει τον κόπο!!

Ανασκόπηση απο τον φίλο μας Dan.

Τελευταία επεξεργασία:

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Δεν σε φτάνουν τα οικόπεδα στην Ελλάδα και πηγες για ψώνια Πολωνία...??

Είσαι μεγάλος μάγκας ρε ποντιε... :friendship:

2wheeler

Μέλος
Όνομα
Τασος
Μοτό
F800GS, RSV MILLE
Δεν σε φτάνουν τα οικόπεδα στην Ελλάδα και πηγες για ψώνια Πολωνία...??

Είσαι μεγάλος μάγκας ρε ποντιε... :friendship:
Εχει καλυτερη αγορα εκει, και δεν εχει κ ζεστη!!! Ψηθηκαμε εδω!!

sugariasgeorge

#γλυκος_kariolis
Περιοχή
ΝΑΥΠΛΙΟ
Όνομα
ΓΙΩΡΓΟΣ
Μοτό
AFRICA TWIN XRV750

BETA 300 RR (se)
Αφου λέω 9 πρεμιέρα!!
Παντού ψέμα ρε φίλε...
9 πρεμιέρα ....έτσι είπες..
Ο ήλιος κατακόρυφα ακόμη και ήδη βλέπουμε το βίντεο...
Είσαι αναξιόπιστος , ψεύτης , διπρόσωπος , διπλοπροσωπος , αντιπρόσωπος και και και αντιπρόσωπος...

:p:roflmao::p:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

NikosRE

Μέλος
Όνομα
Nikos
Μοτό
KTM 640 ADVENTURE 2005
Τάσο μπράβο! Πέρα από την πολύ καλή δουλειά όπως πάντα στα βίντεο διάλεξες και μουσικαρες! Ειδικά το τελευταίο κομμάτι μου έβγαλε όλα τα υπαρξιακά μου στη φόρα. Αυτή είναι ζωή! Σου εύχομαι να μπορείς να τα κανείς αυτά για όσο επιθυμείς. Μόνος η με παρέα.

Top Bottom