Παρακολουθω με ενδιαφέρον εδω στη Γαλλία με ενα φιλο Γάλλο. Πολυ καλη διοργάνωση και συγχαρητήρια στα παιδια που συμμετέχουν και ειδικά στους έλληνες αναβάτες.
Αλλα ρε παιδια γιατι μόνο τόσο λιγοι? Μηχανάκια έχουμε, αναβάτες καλους εχουμε, βουνα ελευθερα για καθημερινή προπονηση έχουμε, υποστήριξη εντος χώρας μπορεί καποιος να βρει, πιστευω ετσι και μόνο για τη συμμετοχή μπορει καποιος να κατεβει και ας έρθει τελευταιος.
Eιναι τα entry fees που εμποδίζουν?
Καλο αγώνα και καλο τερματισμο σε όλους ευχομαι, χωρίς τραυματισμους.
Το κόστος είναι μεγάλο και χορηγοί/υποστήριξη δεν βρίσκεται εύκολα. Πέρα απο το κόστος της συμμετοχής (αν θυμάμαι καλά στο hellas ήταν ~1000ε) πρέπει να υπολογισεις και αναλώσιμα, προετοιμασία, διαμονή, άδεια απο δουλειά + χρονο κ χρήμα για την προετοιμασία/προπόνηση. Όλα αυτά -ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα - το κάνουν πολύ ακριβό για να πας μονο και μόνο για την συμμετοχή.
Στα αγωνιστικά νέα, μετα απο 2 μεγάλες marathon ειδικές με συνολικά 650 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ο
kavadias είναι στο 111 της καταταξης και ο
Pelucifer στο 194.
Αυτή θα ήταν η προφανής απάντηση που θα έδινα κι εγώ, αν και
-μιας και παρακολουθώ από κοντά αυτό το rallyraid για αρκετά χρόνια
-
νομίζω πως δεν είναι αυτό από μόνο του το πρόβλημα.
Για παράδειγμα, πριν λίγα χρόνια και για δυο-τρείς χρονιές, ο ίδιος ο διοργανωτής, ακόμα και από εδώ μέσα,
πρόσφερε δωρεάν τη συμμετοχή σε Έλληνες αναβάτες στο Hellas Adventure Raid.
Ξέρετε πόσοι ανταποκρίθηκαν; ΟΥΔΗΣ!
Δε γνωρίζω τον πραγματικό λόγο της έλλειψης ελληνικών συμμετοχών και προσωπικά σταμάτησε να με ενδιαφέρει αυτό αρκετό καιρό τώρα.
Χαίρομαι να βλέπω και θέλω να βοηθώ ανθρώπους που μπαίνουν στη βάσανο της υλοποίησης κάποιων ονείρων τους.
Ονείρων, που μόνο μέσα από οθόνες και πληκτρολόγια, θα παραμείνουν όνειρα.
Μπράβο στους τρείς Έλληνες συμμετέχοντες, Τάσο, Χρήστο και Στέφανο (που δυστυχώς εγκατέλειψε μετά από μηχανικό πρόβλημα του superenduro του).
Θα ήθελα την άποψή τους πάνω σε αυτό.