In The Land Of Genghins Khan-Mongolia 2018

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Το πέσιμο από τα παιδάκια ήταν τόσο επίμονο για να αγοράσουμε κάτι η για διανυκτέρευση, που απλά πατήσαμε μίζα και πήγαμε παρακάτω για στάση.

[IMG]

Στάση ξανά και περπάτημα η Μόνικα για να βγάλω τα δύσκολα σημεία. Πολύ χαιρετούρα πέφτει από αυτούς που παίρνουν μέρος στο Mongol Rally.

[IMG]

Στάση μόνο για κατούρημα και μίζα ξανά γιατί φορτώνει και ο καιρός και άμα βρέξει εδώ την πατήσαμε.

[IMG]

10χιλ περίπου χώμα ακόμα μέχρι να βρούμε την άσφαλτο, όπου μετά από 90χιλ θα φτάσουμε Αλτάι. Στάση λοιπόν για τελευταίο κατούρημα και τσιγάρο η Μόνικα. Έχει αρχίσει να φυσά να κάνει ψύχρα και να φέρνει ψιχάλες!!

Ασυναίσθητα το χέρι μου πάει κλασικά να πιάσει το τσαντάκι μέση και δεν. Εντάξει λέω δεν την πατώ όπως στην Ρωσία. Κάνω να το πιάσω στην μέση τίποτα!!! Εκεί ένιωσα ένα ρίγος και να τρέμουν τα πόδια. Μόνικα φωνάζω δεν έχω το τσαντάκι!!! Εντάξει κόψε την πλάκα τώρα. Αρχίζω να κοιτώ κάτω από την μηχανή, και πάνω μήπως το ακούμπησα. Βλέποντας αυτό η Μόνικα σοβαρεύει και αρχίζει να μου σηκώνει το μπουφάν και να ψάχνει.

Δεν είναι πάνω μου πάει το τσαντάκι ρε γαμωτη μου γιατί!!! Γονατίζω και κρατώ το κεφάλι μου φωνάζοντας γιατί Θεέ μου γιατί!!! Τι έχουμε κάνει και τα παθαίνουμε όλα αυτά. Την κάτσαμε ρε γαμωτο πάει το Διαβατήριο!!! 300ευρω ,εννέα κάρτες επτά δικες μου και 2 της Μόνικας, δίπλωμα οδήγησης, βρίσκονται κάπου στην στέπα!!!

Μπορεί να ανοίξει η γη τώρα να με καταπιεί; Ψυχραιμία αναφωνεί η Μόνικα να σκεφτούμε πως έγινε κάτι τέτοιο, και γιατί ρε γαμωτο δεν το έλεγξα κι’εγω. Η Μόνικα είχε την συνηθεια όταν ανέβαινε πίσω τσέκαρε αν έχω τσαντάκι μέσης κλπ. Γενικά ξέρει ότι ξεχνώ αρκετές φορές.. Που να την βρω την ψυχραιμία πλέον έχω τελειώσει!!!

Αν έφευγε την ώρα που οδηγούσες δεν θα το καταλαβαίναμε; Λογικά ναι πως, η εγώ η εσύ κάτι θα παίρναμε χαμπάρι. Η Μόνικα θυμάται ότι την τελευταία φορά που το είχα πάνω μου ήταν στις γιουρτες με τα παιδάκια που δεν κάτσαμε τελικά. Άρα χάθηκε κάπου ανάμεσα. Μιλάμε μια απόσταση 30χιλ στέπας και χωμάτινων διακλαδώσεων.

Πάμε πίσω μέχρι τις γιουρτες λέει η Μόνικα. Τι λες τώρα να βρούμε τι; Και από πού; Ποιον δρόμο έχουμε πάρει; Αυτό τώρα το έχει βρει κάποιος και με 300ευρω κάνει πάρτι. Μιλάμε για μεγάλο ποσό για έναν ντόπιο. Αλλά και για πολλούς. Γιατί όλοι αυτοί από το Mongol Rally που περνούσαν; Εντάξει μπορεί κάποιος να πείρε τα λεφτά και να πέταξε το τσαντάκι. Όλα τα αλλά του είναι άχρηστα. Η μπορεί να το άφησε σε κάποιο εμφανές σημείο!!!

Ξεκινάμε τώρα 19:00 με ψιλόβροχο να κάνουμε ψακτική στην αχανές στέπα 30χιλ πίσω!!! Σαν ζωντανός νεκρός ξεκινώ το πίσω, σε κάθε αντικείμενο μαύρου χρώματος αμέσως έλεγα νάτο το βρήκαμε!! Κομμάτι από λάστιχο, μια μαύρη σακούλα όλα μου έκαναν σε τσαντάκι. Αρχίσαμε να σταματάμε αυτοκίνητα και να ρωτάμε μήπως βρήκαν κάτι. Με παντομίμα προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε. Εδώ που τα λέμε και να το είχαν βρει θα μας το έλεγαν;

Ακόμα και ξένους από Mongol Rally ρωτούσαμε και ανταλλάξαμε τηλέφωνα σε περίπτωση που βρεθεί. Πλέον έχω αρχίσει να οδηγώ σαν να κάνω ράλι, δεν νιώθω πόνο, πίνα, δίψα καταπόνηση σε τίποτα. Σαν να έχω πάρει μια γερή δόση αδρεναλίνης και να πηγαίνω μέχρι να κλατάρω. Η Μόνικα βλέποντας αυτό και ρισκάροντας τις ζωές μας, όλο έλεγε χαλάρωσε εντάξει θα βρεθεί, και αν όχι θα βρούμε την άκρη κλπ.. Εγώ εκεί πρεζακι που θέλει απεγνωσμένα την δόση του!!

Φτάνουμε στις γιουρτες με τα παιδάκια και μια μπόρα ξεκινά. Μπαίνουμε μέσα και η Μόνικα κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες με Google translate να συνεννοηθεί αν τους έφεραν κανένα τσαντάκι η βρήκαν. Πήρε την γυναίκα του Αγκι και έδωσε το τηλέφωνο να συνεννοηθεί. Δεν έχει βρεθεί κάτι ούτε τους άφησε κανείς. Θα στείλει τα παιδιά να ψάχνουν εδώ γύρω. Εντάξει αφήσαμε τηλέφωνα και αν βρεθεί να μας πάρουν.

Σταματά η βροχή και λέμε να φύγουμε δεν έχει νόημα. Σκεπτόμαστε μήπως διανυκτερεύσουμε γιατί μέχρι Αλτάι δύσκολα θα φτάσουμε και αν θα είναι πίσσα σκοτάδι. Κανείς μας όμως δεν θέλει να διανυκτερεύσει εδώ. Έχουμε απόθεμα δυνάμεων και λέμε να το εκμεταλλευτούμε, καλύτερα σε μια μεγάλη πόλη παρά στο πουθενά σε στέπα. Μιλά και με τα παιδιά η Μόνικα τους λέει να μας περιμένουν.

Μας λένε μην ρισκάρουμε να φτάσουμε και μην κυκλοφορούμε νύχτα. Θα δούμε πως θα πάει και θα ξανά μιλήσουμε. Εντάξει και προσοχή.. Φύγαμε και πάω δίχως αύριο τάπα, το καλό με την βροχή το μαλακό χώμα έχει σκληρύνει και δεν κατεβαίνει η Μόνικα ποτέ. Ούτε σκόνη και αυτό ήταν ότι έπρεπε.

[IMG]

Αρχίζει να νυχτώνει και είμαστε στέπα ακόμα.

[IMG]

Βλέποντας τις τελευταίες γιουρτες για διανυκτέρευση σύσκεψη για να σταματήσουμε. Μου λέει αντέχεις; Ναι εσύ; Κι’εγω, τότε πάμε Αλτάι. Πίσσα σκοτάδι πλέον και κάνουμε στέπα ανεβοκατεβαίνοντας λόφους. Φωτα για κλάματα το Funturo και τελευταία 10χιλ στέπας ήταν τα χειρότερα, λόγο των έργων για τον δρόμο υπήρχαν πολλές πέτρες. Πάλευα να κρατήσω μηχανάκι όρθιο.

Ξαφνικά η άσφαλτος και μια ανακούφιση εμφανίστηκε. 90χιλ ακόμη δεν είναι λίγα και ανοίγω γκάζι όχι και πάρα πολύ γιατί δεν βλέπω τίποτα. Ερημιά βρεγμένος ο δρόμος, και αστραπές στο βάθος συνεχείς. Πιθανόν να βρέχει Αλτάι. Αναμμένα τα προβολια φωτίζουν κάτω τον δρόμο στα τέσσερα μέτρα. Τα φώτα πορείας σαν κερί, και η μεγάλη σκάλα αχνά φωτίζει λίγο ποιο μακριά.

Και εκεί που πηγαίνω σταθερά καμιά 80αρα, βλέπω κάτι σαν σκιά να περνά τον δρόμο και αντιδρώ με μια απότομη κίνηση για το αντίθετο να το αποφύγω!!! Νιώθω την ουρά αλόγου να ακουμπά την χούφτα στο γκάζι!!! Η Μόνικα δεν κατάλαβε και νόμιζε ότι με πείρε ο ύπνος, τόσο απότομη αντίδραση είχα!! Μόλις μου έφυγαν τα τσισα!! Δυο άλογα ήταν Μόνικα και στο τσακ δεν πέσαμε πάνω τους!!!

Κόβω κι’άλλο τρέμω ολόκληρος και μόνο στην σκέψη. Ρισκάρουμε πολλά!!! Εννοείτε δεν έφταναν όλα αυτά μετά από λίγο νιώθω το μηχανάκι να κλοτσά!!! Ωχ βενζίνη και γυρίζω ρουμπινετο ρεζέρβα. Ωχ το είχα ξεχάσει αυτό!!! Δεν είχα γεμίσει λόγο του προβλήματος με αναθυμιάσεις. Έχουμε κάνει χιλιόμετρα που δεν τα υπολογίσαμε. Τώρα Μόνικα ετοιμάσου να μείνουμε κάποια στιγμή. Και δεν υπάρχει τίποτα!!!

Σταματάμε πάνω στον δρόμο στην άκρη με ανάμενα φώτα να φαινόμαστε. Δεν έχει και χώρο να σταματήσεις κάπου. 22:00 και παίρνουμε τα παιδιά ότι έχουμε καμιά 30αρια χιλιόμετρα ακόμη και ερχόμαστε. Τους παρακαλέσαμε να μας κρατήσουν φαγητό από το εστιατόριο γιατί την ώρα που θα φτάσουμε θα είναι κλειστό. Ξεκινάμε και πάνω από 70χιλ δεν πήγα για να μην καίω.

Και ναι κατά τις 23:30 μπαίνουμε στην γεμάτο από νερά στους δρόμους πόλη. Άδεια εντελώς ένα ομιχλώδες τοπίο να διακρίνεται από τα φώτα της πόλης και κρύο αρκετό. Σιγά οδηγώ ψάχνοντας το ξενοδοχείο. Τηλέφωνο πάλι στον Jacek και λέει θα βγει έξω στο παρκινγκ να μας δει. Όντως ήταν υπερυψωμένο το παρκινγκ από τον δρόμο και βλέπουμε να μας κάνει νόημα. Παρκάρω και βγαίνει και ο George.

Μας κάνουν υποκλίσεις!!! Αυτό που κάναμε ήταν εντελώς τρελό δεν πίστευαν ότι θα οδηγήσουμε μέχρι εδώ υπό τέτοιες συνθήκες και με τέτοια άσχημη ψυχολογία με αυτό που συνέβη. Γιατί εμείς το πιστεύαμε; Μας βοηθούν με τα πράγματα τα πάνε δωμάτιο καθίσαμε στο κλειστό εστιατόριο σε ένα στρωμένο τραπέζι μόνο για εμάς και φάγαμε.. από την άλλη μας λένε αν ερχόσασταν κανονικά έριχνε καρέκλες θα τρώγατε πολύ βροχή στον δρόμο!!! Πλέον ήρθε η κατάρρευση και πάμε για ύπνο.

Ενώ εγώ δεν κατάλαβα πότε με πείρε ύπνος, η Μόνικα είχε ψυχικά αποθέματα, και καθόταν στο ιντερνέτ να βρει λύση με το θέμα διαβατηρίου. Γιατί να σας ενημερώσω στην Μογγολία δεν υπάρχει Ελληνική Πρεσβεία!!! Και όντως ανακάλυψε τον Tamir Honorary Consul (Επίτιμος Πρόξενος) βρήκε τηλέφωνο και του έστειλε για ότι συμβαίνει μήνυμα σε viper. Ελπίζουμε να απαντήσει αύριο!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
21-8-18 ΤΡΙΤΗ (MGL-Altai-Αλτάι 0χιλ Endum Hotel 26e)

Παρόλο την όλη χθεσινή κούραση ξυπνήσαμε νωρίς. Ένας κόμπος και χτυποκάρδι για την άγνωστη εξέλιξη των πραγμάτων από εδώ και πέρα, δεν μας αφήνει να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Μας απάντησε ο Tamir λέγοντας ότι ενημέρωσε την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο, η οποία είναι και αρμόδια για Μογγολία. Θα βγει ένα προσωρινό διαβατήριο και θα σταλεί Ουλάν Μπατόρ.

Θα μας στείλει έγγραφα να συμπληρώσουμε θα βγάλουμε φωτοτυπίες και θα στείλουμε ξανά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πάμε στο αστυνομικό τμήμα να δηλώσουμε απώλεια σε ότι χάσαμε. Σημαντικό και απαραίτητο για κάθε ταξιδιώτη είναι να έχετε σε φωτοτυπίες πάνω σας όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτό βοηθά πολύ σε τέτοια περίπτωση. Στο τμήμα θα πάμε με την υπεύθυνη του ξενοδοχείου που μένουμε. Προσφέρθηκε να βοηθήσει σε οτιδήποτε και κυρίως στην συνεννόηση.

INFO:
Η πόλη του Αλτάι είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκόβι-Αλτάι στη δυτική Μογγολία. Η πρωτεύουσα ονομάζεται επίσημα σουμ Γιεσόνμπουλαγκ.. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 2.013μ



[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Κατεβαίνουμε στη είσοδο και βλέπουμε τα παιδιά να έχουν λύσει τροχούς και να ασχολούνται με τις ακτίνες για να μπορέσουν να φύγουν, η μόνη στιγμή που τους ζήλεψα και θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους!!! Όσο περιμένουμε την υπεύθυνη για να πάμε τμήμα, τα παιδιά τελείωσαν με ακτίνες και πάτησαν μίζα. Τους αποχαιρετήσαμε και είπαμε μπορεί και να βρεθούμε ξανά!! Καλό ταξίδι φίλοι μας!!!

[IMG]

Ήρθε η υπεύθυνη μπαίνουμε στο αυτοκίνητο της και πάμε τμήμα. Πάμε στον αξιωματικό ξεκινάμε κατάθεση, είχε βάλει έναν να σημειώνει, και λέει Ελάτε αύριο να παραλάβετε το χαρτί που θα μπορώ να κυκλοφορώ Μογγολία. Μας είπαν ότι θα μιλήσουν με κεντρικά των ΚΤΕΛ μήπως κάποιος το βρήκε και θα στείλουν να κάνουν ψακτικη στην περιοχή που τους είπαμε ότι χάθηκε.

Επιστρέφουμε ξενοδοχείο και αρχίζω τηλέφωνα σε τράπεζες για ακύρωση καρτών. Ο Τamir μας λέει ότι πρέπει να φτάσουμε όσο ποιο γρήγορα Ουλάν Μπατόρ γιατί σε πέντε μέρες θα φύγει. Εμείς συμπληρώνουμε ότι χαρτουρα έστειλε, για να στείλει αυτός με την σειρά του στο Πεκίνο.

Για να φτάσουμε οδικός πίσω πρωτεύουσα πρέπει να πάρουμε ακριβώς τον ίδιο δρόμο που ήρθαμε. Θέλουμε τουλάχιστον μια εβδομάδα και με τίποτα δεν θα κάνουμε κάτι τέτοιο. Το ποιο γρήγορο είναι με πτήση αλλά έχει μόνο δυο φορές την εβδομάδα, και με την μηχανή τι γίνεται; Αν δεν βρω άκρη με αυτό δεν πετώ πουθενά. Και το άλλο έχουμε και έναν σάκο να παραλάβουμε που μας περιμένει στο Ολγκι.

Και από Ολγκι μάθαμε ότι έχει κάθε μέρα πτήση για Ουλάν Μπατόρ. Οπότε από εκεί θα ήταν το ποιο καλό σενάριο για να φύγουμε. Ο Tamir λέει θα μιλήσει με Πρεσβεία και θα μας απαντήσει. Η ειρωνεία της τύχης ήταν ότι μέσα στο τσαντάκι υπήρχε και ένα δανικό από φίλο, GPS TRACKER!!! Και λόγο διανυκτέρευσης σε σκηνή δεν το είχα φορτώσει οπότε δεν δούλευε και δεν μπορούσαμε να δούμε στίγμα για να το εντοπίσουμε. Εντάξει μήπως δεν θέλει να βρεθεί; Με όλα αυτά η μέρα έφυγε..


22-8-18 ΤΕΤΑΡΤΗ (MGL-Altai-Αλτάι 0χιλ Endum Hotel 26e)

Πάλι τμήμα σήμερα για να πάρουμε το χαρτί για να μπορούμε να κινούμε στην χώρα. Η μηχανουλα μόνη της στο παρκινγκ σκεπτόμενος το άγνωστο που θα καταλήξει.

[IMG]

Τρώμε πρωινό και περιμένουμε έξω. Βλέποντας μια μηχανή παρκαρισμένη ένα Kawasaki KLR 650 λέω να ένας μηχανόβιος. Ήρθε τώρα και θέλει να φάει πρωινό στο ξενοδοχείο. Από Καναδά και μπήκε από τα σύνορα που θα βγαίναμε εμείς. Του δίνουμε πληροφορίες για το δρομολόγιο μέχρι Ουλάν Μπατόρ. Όταν άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, και έχοντας περάσει αρρώστια και αυτός με μεγάλη ταλαιπωρία σε ένα χωριό στο πουθενά, προσφέρθηκε να μας δώσει λεφτά!!!

Πάθαμε πλάκα δεν ζητήσαμε και τον ευχαριστήσαμε του ευχηθήκαμε καλό δρόμο. Στην Ουλάν Μπατόρ όταν θα έφτανε είχε σκοπό να πουλήσει την μηχανή και να επιστρέψει αεροπορικώς.. Έρχεται πάλι η υπεύθυνη του ξενοδοχείου και πάμε τμήμα. Το χαρτί ήταν έτοιμο.

[IMG]

Από την έρευνα που κάνουν μέχρι στιγμής δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και λέμε στην υπεύθυνη να γράψουμε ένα χαρτί για την απώλεια του διαβατηρίου σε Αγγλικά και Μογγολικά, να το κολλήσουμε στην είσοδο. Έτσι έγινε μπήκε ένα στην είσοδο και ένα στο ασανσέρ.

Ο Tamir μας απαντά ότι το προσωρινό διαβατήριο θα αργήσει να βγει και θέλει και χρόνο να σταλεί από Πεκίνο, και θα βγει ένα προσωρινό ταξιδιωτικό έγγραφο για ποιο γρήγορα. Μας στέλνει την φόρμα να το συμπληρώσουμε και να το στείλουμε σε αυτόν.

[IMG]

Έχει δώσει και τα τηλέφωνα σε Πρεσβεία οπότε θα μας πάρουν αυτοί. Ακόμα άλλο ένα πρόβλημα είναι ότι σε δέκα μέρες μας λήγουν οι Βίζες της Μογγολίας. Οπότε τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μέχρι την πόλη Ολγκι. Και επειδή μας είχε φάει το πως μπορεί να χάθηκε το τσαντάκι, ψάχνοντας φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει το ανακαλύψαμε.

Φαίνεται ξεκάθαρα στη Φώτο.

[IMG]

Εγώ έτοιμος βάζω γάντια, είναι ακουμπισμένο στην πλαϊνή βαλίτσα, η Μόνικα τραβά την Φώτο μπορεί να το έχει δει και νομίζει ότι θα το βάλω. Δεν ανεβαίνει στην μηχανή γιατί περπατά μπροστά λόγο άσχημου τερέν, καβαλώ εγώ βάζω μπροστά, πέφτει το τσαντάκι δεν παίρνω χαμπάρι, σταματώ ποιο πέρα ανεβαίνει η Μόνικα και δεν τσεκάρει αν το έχω πάνω μου, και για σας!!! Έχουμε σκάσει εντελώς!!
 

petros KLR

Μέλος
Περιοχή
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Όνομα
ΠΕΤΡΟΣ
Μοτό
KAWASAKI KLR 650
Aprilia pegaso 650
Τι να πω βρε Πανο...το ηξερα τα εχουμε πει κ απο κοντα κ παλι ειχα αγωνια κ ενα σφυξιμο στο στομαχι διαβαζοντας το..!!!
Τελος καλο παντως αν κ με μεγαλη ταλαιπωρια....εγω με το αγχος που εχω..ενα-δυο εγκεφαλικα θα τα ειχα παθει..!!!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
23-8-18 ΠΕΜΠΤΗ (MGL-Khovd-Χοβντ 442χιλ Minj Hotel 25e)

[IMG]

Μουντός, ψυχρός, ο καιρός σήμερα όπως και η διάθεση μας. Μιλάμε για κρύο όχι αστεία!!! Τουλάχιστον όλα τα χιλιόμετρα σήμερα ξέρουμε ότι θα είναι ασφαλτινα. Ξεκινάμε βγαίνοντας από πόλη.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Και μόλις βγούμε από πόλη το απόλυτο τίποτα!!!

[IMG]

[IMG]

Στάση δίπλα στον δρόμο σε μια Βουδιστική Στουπα!!

[IMG]

Κάνει τόσο κρύο που βάζουμε αδιάβροχα χειμερινά γάντια, μπαλακλαβες.

[IMG]

Μόνο βοσκοτόπια..

[IMG]

[IMG]

Βουδιστική Στουπα με τις κορδέλες προσευχής!! Το μπλε χρώμα είναι για καλή τύχη!!

[IMG]

Έχω βάλει κι’εγω μια μπλε κορδέλα στην μηχανή από την αρχή που μπήκαμε στην χώρα αλλά σε μας δεν έπιασε!! Μωρέ καλά λέει η Μόνικα, έναν Σαμάνο να μας διαβάσει θέλουμε!!!

[IMG]

Υπήρχαν και κάτι πατερίτσες αφημένες εδώ δίπλα, πιθανών κάτι σαν τάμα να φανταστώ!! Και όχι τίποτα άλλο αυτή την στιγμή που γράφω το ταξιδιωτικό είμαι με πατερίτσες!!!

[IMG]
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Στάση σε βενζινάδικο στην πρώτη πόλη που συναντάμε Davri.

[IMG]

Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων έχει τέσσερα βενζινάδικα πάνω στον δρόμο!!!

[IMG]

[IMG]

Οι ξύλινες κολώνες του ρεύματος είναι δεμένες πάνω σε τσιμεντένιους στύλους. Αυτό έχει να κάνει με τις τεράστιες εναλλαγές θερμοκρασίας για να αντέχουν.

[IMG]

[IMG]

Συνεχίζουμε..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Κάπου εδώ αρχίζει να μου κάνει διακοπές η μηχανή. Έχω βενζίνη βάζω και ρεζέρβα κάνω πέντε χιλιόμετρα σβήνει. Περιμένω λίγο παίρνει μπροστά ξανά κάποια χιλιόμετρα και σβήνει. Αυτό έχει να κάνει με την υποπιεση. Γενικά το μηχανάκι από μαμά δουλεύει με συνεχές ροη βενζίνη στο καρμπιρατέρ. Εγώ ήθελα να του βάλω φίλτρο και έχοντας δοκιμάσει αρκετά και δεν δουλεύουν κατέληξα σε ένα συγκεκριμένο.

Καμιά φορά όμως το έπιανε και αυτό και έκανε τα θεματακια του. Αυτό λύνεται βγάζοντας το και κάνοντας συνεχές ροη ξανά. Δεν το κάνω γιατί υπάρχει βενζινάδικο εδώ κοντά και μήπως βάλω βενζίνη και στρώσει. Συνεχίζουμε και βλέπουμε.

[IMG]

Ξανά στάση λόγο που δεν δούλευε.

[IMG]

[IMG]

Ένας Μογγολος που ερχόταν από το άλλο ρεύμα σταματά, και τον ρωτάμε που έχει βενζινάδικο.

[IMG]

Αυτός κατάλαβε ότι έχουμε μείνει και προσφέρθηκε να μας δώσει κάνοντας αναρρόφηση από το μηχανάκι του. Όχι του εξηγούμε ότι έχουμε βενζίνη. Μας λέει ότι σε λίγα μέτρα ποιο πάνω θα βρούμε. Ευχαριστούμε.. Πήρε η μηχανή μπροστά και όντως βλέπουμε το βενζινάδικο στο αντίθετο ρεύμα.

[IMG]
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Έβαλα δέκα λίτρα πήρε μπροστά και δεν ξανά έκανε διακοπές.. Έλα και οι καμήλες.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

50χιλ περίπου πριν φτάσουμε στον προορισμό κάνουμε μια στάση για σνακ και ξεκούραση.

[IMG]

[IMG]

Εδώ κάποιοι ντόπιοι μοτοσικλετιστές έχουν πάθει λάστιχο και τους δίνω κόλλα και μπαλώματα να το φτιάξουν.

[IMG]

[IMG]

Άντε πάμε να φτάσουμε..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Στο βάθος διακρίνετε η πόλη Χοβντ..

[IMG]

Πριν μπούμε η Μόνικα μου λέει σταμάτα χτυπά το τηλέφωνο. Είναι από την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο. Μας ενημερώνουν ότι το ταξιδιωτικό έγγραφο, σαν ευρωπαίος πολίτης μπορεί να εκδοθεί από οποιαδήποτε Πρεσβεία Ευρωπαϊκής χώρας. Και για ποιο γρήγορα ακόμα συνεννοήθηκαν με Γερμανική Πρεσβεία στην Ουλάν Μπατόρ να μας το εκδώσουν!!! Είδατε οι <<φίλοι>> μας;

Όταν φτάσουμε Πρωτεύουσα πάμε Γερμανική πρεσβεία για τα περεταίρω. Φτάνουμε κέντρο παρκάρω σε κεντρική πλατεία περιμένοντας την Μόνικα που ψάχνει για ξενοδοχείο.

[IMG]

Τελικά βρέθηκε κοντά από εδώ και βολευόμαστε. Πάμε για φαγητό στο εστιατόριο που έχει. Με όλα αυτά που συμβαίνουν το βλέμμα του τρελού το απέκτησα. Και μην ακούσω τίποτα γιατί κρατώ πιρούνι!!!

[IMG]

INFO:
Η πόλη Χοβντ βρίσκεται στους πρόποδες των Μογγόλων Altai Mountains, στον ποταμό Buyant, και σε υψόμετρο 1,395μ.


Πάμε μια βόλτα εδώ στον ποταμό αν προλάβουμε πριν νυχτώσει.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Τελικά νύχτωσε και δεν προλάβαμε να δούμε ποτάμι. Δεν πειράζει πάμε για ξεκούραση γιατί αύριο αρχίζουν τα χωμάτινα τερέν πάλι!!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
24-8-18 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (MGL-Olgii-Ολγκιι 226χιλ BastauHotel 13e)

[IMG]

Έτοιμοι και πάλι να αντιμετωπίσουμε τις στέπες και τα βουνά!! Ξεκινάμε..

[IMG]

Βγαίνουμε από την πόλη πλησιάζοντας τον ποταμό Buyant εκεί που δεν προλάβαμε να πάμε χθες.

[IMG]

Ουαο πολύ όμορφα!!! Φαίνεται να υπάρχει και Camp για διανυκτέρευση!!

[IMG]

[IMG]

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!! Στο βάθος διακρίνεται ο χωμάτινος δρόμος που θα πάρουμε και χάνεται μέσα στα βουνά!!!

[IMG]

Δώσε χώμα!!!

[IMG]

Στάση για τσιγάρο και ηλεκτρολύτες..

[IMG]

Δεν υπάρχει τίποτα γύρω μας.

[IMG]

Με ζουμ διακρίνω σε απόσταση μια καμήλα!!!

[IMG]

Έχει αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός. Φύγαμε..

[IMG]

[IMG]

Τα χειρότερα μου τερέν!!

[IMG]

Ποδαράτο η Μόνικα εννοείτε..

[IMG]

[IMG]

Μετά από λίγο ξανά πέφτουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι περίπου 500 μέτρα με αμμοχάλικο και σταματώ.

[IMG]

Μόνικα πάμε μαζί και βλέπουμε; Όχι καλύτερα θα περπατήσω!!!

[IMG]

Στο βάθος διακρίνονται οι χιονισμένες και τέτοια εποχή κορυφές.

[IMG]

Τουλάχιστον 4000μ ύψος έχουν. Και εμείς κινούμαστε πάνω από τα 2,500μ.

[IMG]

Ξεκινώ να βγάλω τα 500μ με τα πόδια κάτω ανά πάσα στιγμή μπας και σώσω τυχόν πτώση. Εννοείτε έχω κατεβάσει πιέσεις στα λάστιχα..

[IMG]
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Ευτυχώς βγήκε ανώδυνα.

[IMG]

Μικροί ανεμοστρόβιλοι δημιουργούνται δίπλα μας!!

[IMG]

Βάση GPS ευθεία μπροστά μας σε λίγο θα συναντήσουμε τον υπό κατασκευή καινούριο δρόμο. Μακάρι να μπορέσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε όσο είναι εφικτό. Αλλά δεν τελειώσαμε ακόμη. Μπροστά μια γέφυρα που έχει πέσει και πρέπει να περάσουμε μέσα από το ποτάμι απέναντι!!

[IMG]

[IMG]

Πρέπει πρώτα να τσεκάρω με πόδια για βάθος και λασπώδες έδαφος!!!

[IMG]

[IMG]

Περιμένοντας την Μόνικα να το περάσει..

[IMG]

Βλέποντας μπροστά τον δρόμο και πάμε να τον προσεγγίσουμε..

[IMG]

Κινούμαστε παράλληλα και δεν μπορούμε να μπούμε λόγο αναχωμάτων.

[IMG]

Ψάχνουμε κάποια πρόσβαση και ευτυχώς μετά από λίγα χιλιόμετρα την βρίσκουμε.

[IMG]

Οι ροδές κυλούν πάνω σε καινούριο ασφαλτινο χαλί πλέων. Κάνουμε λίγα χιλιόμετρα και ξανά μπλοκαρισμένος με αναχώματα.


[IMG]

Ευτυχώς μπορούμε να περάσουμε από πάνω για να συνεχίσουμε!! Από τις ροδιές φαίνεται ότι το κάνουν και άλλοι!!!

[IMG]

Αλλά δεν τον χρησιμοποιούν μόνο τα οχήματα!!!

[IMG]

[IMG]

Βλέποντας και τους Κινέζους εργάτες που έχουν αναλάβει την κατασκευή του δρόμου!!

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Ευτυχώς ακόμα σε άσφαλτο συνεχίζουμε.

[IMG]

Βασικά πιστεύω σε δύσκολα σημεία με βουνά, και ποτάμια, τελειώνουν τον δρόμο για να τον χρησιμοποιήσεις, γιατί δεν υπάρχουν και παράδρομοι.

[IMG]

[IMG]
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Φαντάζομαι τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εδώ. Τρεις μήνες το πολύ μπορείς να κάνεις έργα εδώ. Μέχρι και αρχές Ιουνίου θα έχει χιόνια εδώ!! Άλλο ένα μπλοκάρισμα..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Στάση για ξεκούραση.

[IMG]

Μετά από λίγο είναι μπλοκαρισμένος ο δρόμος αλλά και δεν συνεχίζεται. Πρέπει να βγούμε στους παράδρομους. Ναι αλλά πως όταν ένα βαθύ αυλάκι είναι για πολλά χιλιόμετρα δίπλα από τον δρόμο; Πρέπει να βρω σημείο που μπορώ να περάσω.. Βρίσκω ένα που πιστεύω ότι μπορώ και ο θεός ας βάλει το χέρι του.

[IMG]

Με τόσο βάρος πίσω και ανοίγοντας γκάζι να περάσω την σούζα την έχεις για πλάκα!!!

[IMG]

Όπως και το καπάκι που το απέφυγα στο τσακ, κλείνοντας το γκάζι!!! Την γλύτωσα πάλι!!!

[IMG]

[IMG]

Δώσε!!!

[IMG]

[IMG]

Το να συναντάς τουρίστες με τα πόδια εδώ είναι κάτι σπάνιο!! Και όμως ζευγάρι Άγγλων γυρνά με ατό-στοπ την χώρα!!!

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Πλέων είμαστε αρκετά ψηλά 3,500μ βλέποντας τις χιονισμένες κορυφές δίπλα μας!!

[IMG]

[IMG]

Αρχίζουμε ένα κατηφορικό κομμάτι με χωμάτινες στροφές..

[IMG]
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Ανηφόρα ξανά για να βγούμε στον ασφαλτινο πάλι δρόμο. Εδώ νομίζοντας ότι τελείωσε το χώμα βάζω αέρα στα λάστιχα.

[IMG]

[IMG]

Τα γιακ βγήκαν για βοσκή!!!

[IMG]

[IMG]

Άντε πάλι πόσες φορές θα το κάνουμε αυτό δεν θα τελειώσει;

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Εδώ κατασκευή γέφυρας και παράκαμψη..

[IMG]

Έχω χάσει τον λογαριασμό πόσες φορές έγινε αυτό σήμερα;

[IMG]

Είσοδος που πάει στην πόλη Tolmpo σε 4,5χιλ..

[IMG]

[IMG]

[IMG]
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Και βλέποντας και την ομώνυμη λίμνη σηματοδοτεί και το τέλος της ταλαιπωρίας, μιας και τα επόμενα 60χιλ μέχρι Ολγκιι είναι άσφαλτος!!!

[IMG]

[IMG]

Άντε τελευταία φορά ασχολούμαι με αέρα!!

[IMG]

Λίμνη Tolbo υπέροχο μέρος για Camp!!!

[IMG]

Φτάνουμε Ολγκιι..

[IMG]

Ο γολγοθάς τώρα να βρούμε ξενοδοχείο.

[IMG]

Ψάχνοντας ότι υπήρχε.

[IMG]

Πολλά ήταν χύμα και ακριβά, και υπήρχε πολύ κόσμος από Mogol Rally και τα είχε κλείσει. Είναι η μεγαλύτερη πόλη από τα δυτικά σύνορα, οπότε ο κόσμος είναι αρκετός.

[IMG]

Τελικά βρίσκουμε αυτό στο καρακεντρο.. παλιό και χύμα αλλά με 13 ευρώ δικός μας όροφος. Και τα τρία μπαλκόνια δικά μας!!

[IMG]

Φάγαμε δυο ώρες με το ψάξιμο και βγαίνουμε έξω να φάμε κάπου.

[IMG]

Βρίσκουμε από ιντερνέτ ένα Τουρκικό εστιατόριο με καλές κριτικές και καθόμαστε. Και εδώ πολύς ο τουρίστας από το Rally.. Φάγαμε καλά και επιστροφή για ξεκούραση..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
25-8-18 ΣΑΒΒΑΤΟ (MGL-Olgii-Ολγκιι 0χιλ Bastau Hotel 13e)

INFO:

Το Ολγκιι είναι η πρωτεύουσα του Bayan-gilgii Aimag (επαρχία) της Μογγολίας, που βρίσκεται στα άκρα δυτικά της χώρας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.710 μέτρων. Το κέντρο της κατά κύριο λόγο περιοχής Καζακστάν της Μογγολίας, το Καζακστάν είναι η κύρια γλώσσα που ομιλείται στο gilgii. Η πόλη φιλοξενεί τουλάχιστον 4 τζαμιά.

Η πόλη είναι γνωστή για το κέντημα και την τέχνη του Καζακστάν, τη μουσική του Καζακστάν και το κυνήγι με αετούς . Κάθε Οκτώβριο, ο gilgii διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Χρυσού Αετού που προβάλλει το αρχαίο έθιμο του Καζακστάν για το κυνήγι αετού.



Ξύπνημα πρωινό και βίαιο!!! Ο Τολονκο σοι του Αγκι από Ουλάν Μπατόρ, ήρθε να μας πάει στο σπίτι του. Τώρα θα μου πείτε που κολλά αυτό και γιατί. Κάποια στιγμή πριν από πόλη Αλτάι και μιλώντας με Αγκι ότι πάμε Ολγκιι τελευταία πόλη πριν πετάξουμε για Πρωτεύουσα, του είπαμε το πρόβλημα το που θα αφήσουμε την μηχανή. Τότε μας είπε ότι έχω έναν ξάδελφο και θα μιλήσω με αυτόν για να αφήσετε την μηχανή.

Και έτσι έγινε με την τσίμπλα στο μάτι μπαίνουμε στο αμάξι του Τολονκο και πάμε σπίτι του. Μεγάλο επιχειρηματίας με προσωπικό ο Τολονκο. Είχε αποθήκες με στοίβα από μαλλί ζώων. Εκτός από το σπίτι και κάνα δυο γκαράζ, δεν λείπει η γιουρτα στο κέντρο που είναι το σαλόνι και κάθονται οι καλεσμένοι. Μας πρόσφερε τσάι και κάποια εδέσματα για πρωινό. Δύσκολη η επικοινωνία καταλάβαινε ελάχιστα Ρωσικά και το Google translate πήρε φωτιά.

Μας δείχνει το σημείο που θα μπει η μηχανή. Σε μια γωνιά στην αποθήκη του με μαλλί από ζώα. Ωραία θα έχει και μόνωση χαχα!!! Ωραία κανονίζουμε αύριο να φέρω την μηχανή γιατί πρέπει να ξεχωρίσουμε τι θα πάρουμε και τι θα αφήσουμε από πράγματα. Μπαίνουμε στο αμάξι για ξενοδοχείο και τον παρακαλάμε να πάμε στο Camp Altai Point που βρίσκεται προς έξοδο της πόλης, να πάρουμε τον σάκο που στείλαμε από Πρωτεύουσα.

Όλα καλά και επιστρέφουμε ξενοδοχείο. Ευχαριστούμε Τολονκο και αύριο μιλάμε για την μηχανή. Πάμε τώρα εδω δίπλα να βρούμε τίποτα να αγοράσουμε για να φτιάξουμε κάνα φαί.

[IMG]

[IMG]

Σε επικοινωνία που είχαμε με τα παιδιά για να δούμε που βρίσκονται, είναι και αυτοί από χθες εδώ και κανονίσαμε απόγευμα να βρεθούμε. Τώρα βρίσκονται σε βόλτα εδώ γείρω. Μίλησα και με φίλο από Αθήνα να στείλει χρήμα στην κάρτα της Μόνικας. Έχουμε αρχίσει και ξεμένουμε. Μετά ψάχνει η Μόνικα για αεροπορικά εισιτήρια προς Ουλάν Μπατόρ 300 ευρώ και μόνο μια εταιρία. Μιλά με την Μπατμα υπάλληλο του Ταμιρ (Honorary Consul).

Μας λέει να μην τα κλείσουμε από ιντερνέτ γιατί θα έχουμε θέμα. Θα πάρει τηλέφωνο στο γραφείο να ενημερώσει για το θέμα μας και αύριο πάμε από εκεί να τα αγοράσουμε. Η Μπατμα θα μας αναλάβει όταν φτάσουμε Ουλάν Μπατόρ για όλες τις διαδικασίες που θα χρειαστούν για να μπορέσω να ταξιδέψω εκτός χώρας. Τα φιλαράκια μας δίνουν διεύθυνση ενός εστιατορίου που έχουν κάτσει.

Εγκατελημενο σχολειό..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Εδώ απέναντι την γωνιά είναι το εστιατόριο με χρώμα ροζουλι!!! Και όμως δεν τράκαραν!!

[IMG]

[IMG]

Χαρά για ακόμα μια φορά για την συνάντηση μας. Ο Jacek έτρωγε κάτι σε αρνί που δεν τρώμε και ο George είχε τσαντιστεί που του έφεραν μια πίτσα ζεσταμένη σε φούρνο μικροκυμάτων. Δεν έφαγε και λέμε να πάμε κάπου άλλου να φάμε και εμείς. Τους προτείνουμε το Τουρκικό και πάμε προς εκεί.

[IMG]

Φτάνοντας το πρόβλημα ήταν ότι δεν σερβίρουν αλκοόλ, και τσιγάρο έξω. Δίπλα είχε ένα άλλο με εξωτερικό χώρο και δίπλα από αυτό μίνι μάρκετ. Αγοράζουν μπύρες κλπ και πάμε στο εστιατόριο με τον εξωτερικό χώρο. Ούτε εδώ σερβίρουν αλκοόλ αλλά ρώτησαν αν μπορούν να πιουν τα δικά τους.

Τους είπαν οκ και παραγγείλαμε να φάμε. τα φιλαράκια τώρα προσπάθησαν να πάνε 40χιλ εδώ στην γύρω περιοχή να δουν κάτι και στα πρώτα 20 γύρισαν πίσω. Πολύ άμμο και δεν μπορούσαν να οδηγήσουν. Αύριο φεύγουν με σκοπό να διανυκτερεύσουν λίγο πριν τα σύνορα. Τους ευχηθήκαμε τα καλύτερα και ίσως κάπου κάποτε να συναντηθούμε ξανά!!! Επιστροφή ξενοδοχείο έχουμε μαζέψει κούραση..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
26-8-18 ΚΥΡΙΑΚΗ (MGL-Olgii-Ολγκιι 0χιλ Bastau Hotel 13e)

Επιτέλους εγερτήριο ποιο αργά και χαλαρό χωρίς να μας αγχώσει κάποιος.

[IMG]

Πρέπει να βγάλουμε τα εισιτήρια σήμερα. Τα γραφεία της Air Mongolia είναι απέναντι από το Τουρκικό εστιατόριο. Πάμε δίνω τα πάντα σε φωτοτυπίες, διαβατήριο που έχασα, χαρτί από αστυνομία κλπ. Τα έχουμε στο χέρι και πετάμε αύριο στις 8:00 πρωί. Αυτό σημαίνει δυο ώρες πριν να είμαστε εκεί.

Επιστροφή ξενοδοχείο για να κάνω κάποιες εργασίες στην μηχανή πριν την παραδώσω στον Τολονκο. Και μια κρυάδα την πήραμε όταν η Μόνικα τσέκαρε αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής. 1,500 ευρώ το ένα μέσω Κιργιστάν και Τουρκιάς, και 1,000 μέσω Ιρκούτσκ Ρωσίας και Μόσχας. Θα δούμε!!

Έχει έρθει το απόγευμα και πάμε να φάμε στο Τουρκικό εστιατόριο για τελευταία φορά.

[IMG]

Ο Τολονκο θα έρθει μετά την δουλειά του λίγο πριν νυχτώσει. Τρώμε περνά η ώρα και είμαστε έτοιμοι έρχεται ο Τολονκο.

Η κεντρική πλατεία της πόλης.

[IMG]

[IMG]

Φορτώνουμε τα πράγματα στο αμάξι του Τολονκο και ξεκινάμε για σπίτι του.

[IMG]

Η μηχανή μπαίνει στην αποθήκη με τα μαλλιά!!

[IMG]

Τώρα εμάς μας καρφώθηκε ότι σε ένα μήνα επιστρέφουμε να την πάρουμε (κούνια που μας κουναγε) σκεπτόμενος όταν επιστρέψω Αθήνα βγάζω δίπλωμα οδήγησης και διαβατήριο και πετάμε για Μογγολία ξανά. Οπότε αφήνω την μηχανή κλείνοντας μόνο την ροη της βενζίνης. Από μπαταρία δεν κάνω τίποτα. Παίρνω κλειδιά αφήνω ξεκλείδωτο τιμόνι μήπως και θέλει να μετακινήσουν για κάποιο λόγο και τέλος.

Για αύριο ο Τολονκο θα πει σε έναν φίλο του να μας πάει αεροδρόμιο γιατί αυτός δεν μπορεί. Επιστροφή ξενοδοχείο και αύριο έξω ραντεβού 5:30 θα μας περιμένει ο φίλος του. Ευχαριστούμε για όλα, για χαρά. Μπαίνοντας στην είσοδο του ξενοδοχείο η Μόνικα μιλά με την ιδιοκτήτρια στα Ρωσικά για να την πληρώσει γιατί αύριο φεύγουμε πολύ πρωί. Ήταν ένας τύπος που κοιτούσε παρακολουθούσε την κουβέντα χαμογελούσε. Δεν έδωσα σημασία και ανεβαίνω δωμάτιο αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή να μπει η Μόνικα. Έρχεται η Μόνικα ακλουθούσε αυτός πάω να κλείσω την πόρτα κοιτούσε μέσα επίμονα και συνέχισε στον διάδρομο.

Λέω στην Μόνικα τι ζόρι τραβά αυτός και δεν προλαβαίνω και ακούμε να χτύπα την πόρτα κάποιος. Ανοίγει η Μόνικα και ήταν ο τύπος. Ρωτά τι συμβαίνει και απλά θέλει να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί!!! Ο Kerei Καζακστανος που η γυναίκα του είναι δασκάλα Αγγλικών και θα ήθελε να μας φιλοξενήσει στο Καζακστάν.

Του είπαμε όλη την κατάσταση που τραβάμε, και αν όντως βγαίναμε οδικός από την χωρά θα πηγαίναμε να τον βρούμε. Στεναχωρήθηκε τόσο πολύ που δεν φαντάζεστε. Και κρίμα και μια άλλη φορά όταν έρθετε Καζακστάν κλπ. Τι να πεις τώρα για μερικούς ανθρώπους άγνωστος εντελώς!!! Έλα να βγάλουμε Φώτο.

[IMG]

[IMG]

Γράψαμε διευθύνσεις και τηλέφωνα και τον καληνυχτίσαμε γιατί σε λίγες ώρες ξυπνάμε.
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
27-8-18 ΔΕΥΤΕΡΑ (MGL-Ulan Bator-Ουλαν Μπατόρ πτήση.. Alpha hostel & studio 17e)

Νύχτα ακόμα και είμαστε έτοιμοι κάνει και κρύο μας περιμένει κάτω ο φίλος του Τολονκο και μπαίνουμε αμάξι. Περίπου έξι χιλιόμετρα θέλουμε για αεροδρόμιο και φτάνουμε σε 15 λεπτά. Ξημέρωμα στο αεροδρόμιο.

[IMG]

Πολύ μικρό αεροδρόμιο..

[IMG]

Αρχίζει να μαζεύεται κόσμος. Πρέπει να είμαστε γεμάτοι. Έτοιμοι για επιβίβαση.

[IMG]

[IMG]

Το βλέμμα του τρελού δεν μου έχει φύγει, μην έχοντας συνειδητοποιήσει ακόμα τι συμβαίνει!!

[IMG]

Εδώ που τα λέμε τώρα τέτοια ευκαιρία να δούμε εικόνες της χώρας από τόσο ψηλά μόνο με αυτόν τον τρόπο..

Bye
bye Olgii!!!

[IMG]

[IMG]

Πολύ βουνό..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Πλησιάζοντας Ουλάν Μπατόρ..

[IMG]

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Προσγείωση στο Chinggis Khaan International Airport στην πρωτεύουσα..

[IMG]

Ξεμπερδεύουμε με τους ελέγχους και βλέποντας μια κοπέλα να κρατά χαρτί με το όνομα μου καταλάβαμε ότι είναι η Μπετμα. Ένιωσα πρώτη φορά σαν τουρίστας σε οργανωμένο γκρουπ!! Είχε έρθει με έναν ακόμη οδηγό και πάμε στο παρκινγκ.

[IMG]

Ξεκινάμε και μας ρωτά τι θέλουμε να κάνουμε πρώτα. Πάμε Γερμανική Πρεσβεία κατευθείαν η ξενοδοχείο; Φτάσαμε νωρίς οπότε λέμε για ξενοδοχείο να αφήσουμε πράγματα και μετά Πρεσβεία. Μέσα στην τρελή χαρά η Μπετμα που θα δουλεύει εκτός γραφείου και θα εξασκεί τα αγγλικά της. Σκεπτόμουν στην διαδρομή και βλέποντας το χάος της πρωτεύουσας ότι είμαι πάλι εδώ χωρίς την μηχανή ποιος θα μπορούσε να το φανταστεί αυτό!!!

Φτάνουμε ξενοδοχείο αφήνουμε πράγματα και αμέσως φύγαμε για Πρεσβεία. Παρκάρουμε κοντά από εδώ και πάμε με την Μπετμα μαζί. Πάμε κατευθείαν στην υπάλληλο που είχε αναλάβει την υπόθεση μου αφού πρώτα τα είχαν κανονίσει με την Ελληνική Πρεσβεία στο Πεκίνο. Μας περίμενε. Μας δείχνει το έγγραφο και μας εξηγεί. Τώρα εμείς πως καταλάβαμε ότι ισχύ για πέντε μέρες;

Πέντε μέρες; Άμεσα πρέπει να φύγω!!! Το σκεπτόμαστε με την Μόνικα και αποφασίζουμε να πάμε στην Ρωσική Πρεσβεία να ρωτήσουμε αν μπορώ να πετάξω μέσω της Ρωσίας που είναι ποιο φθηνή η πτήση. Τους λέμε να έρθουμε αύριο αν δεν έχουν πρόβλημα να το παραλάβουμε. Σάστισαν Μπετμα και υπάλληλος!!! Οκ και δώσαμε ραντεβού αύριο.

Πάμε γρήγορα προς Ρωσική Πρεσβεία ευτυχώς εδώ κοντά είναι εξηγώντας στην Μπετμα το πρόβλημα μας.. Φτάνουμε δεν έχει κόσμο ευτυχώς και αρχίζουμε να λέμε το ιστορικό. Μας θυμήθηκαν και είδαν ότι έχουμε πληρώσει Βίζες εξπρές που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει νομίζοντας εμείς ότι αυτό θα βοηθήσει. Το πρόβλημα είναι το εξής.

Αυτοί δεν αναγνωρίζουν κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο εκτός του προσωρινού Διαβατηρίου. Δηλαδή κανονικό διαβατήριο έστω με δυο φύλλα για να μπορούν να κολλήσουν βίζα. Και ναι δυστυχώς θα χρειαστώ βίζα γιατί η πτήση δεν είναι απευθείας για Μόσχα αλλά μέσω Ιρκούτσκ. Domestic Airport δηλαδή βγαίνεις έξω και θέλεις βίζα. Όχι ρε φίλε γιατί έτσι; Παρακαλειτο κλπ εμείς, αλλά και ο υπάλληλος έχει δίκιο τι να κάνει. Μέχρι που μας είπε δείξτε μου αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο να το δουν οι ανώτεροι μου και ότι μου πουν.

Αλλά το πιθανότερο όχι γιατί έτσι είναι οι νόμοι της χώρας σε αυτή την περίπτωση. Με τα μούτρα κάτω φεύγουμε και πάμε προς αμάξι. Το πολύ να ταξιδέψουμε ξεχωριστά. Η Μόνικα μέσω Ρωσίας που είναι ποιο φθηνό το εισιτήριο και εγώ μέσω Κιργιστάν και Τουρκιάς γιατί δεν έχω και άλλη επιλογή. Πάμε ξενοδοχείο και ανανεώνουμε το ραντεβού με την Μπετμα αύριο πρωί να μας πάει Γερμανική Πρεσβεία..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
28-8-18 ΤΡΙΤΗ (MGL-Ulan Bator-Ουλαν Μπατόρ 0χιλ Alpha hostel & studio 17e)

Μια ακόμη μέρα στην πρωτεύουσα ξεκινά με την Μπετμα να μας πηγαίνει Γερμανική Πρεσβεία. Στην ίδια υπάλληλο με χθες καθόμαστε και ξεκινάμε τις διαδικασίες. Τελικά ισχύ για ένα μήνα το ταξιδιωτικό έγγραφο. Τώρα εμείς πως καταλάβαμε πέντε μέρες δεν ξέρω. Το πείρα και πάμε εδώ δίπλα να πιούμε ένα καφέ όλοι μαζί. Και Γερμανός τι άλλο θα ζήσω σε αυτό το ταξίδι ήθελα να ήξερα!!!

[IMG]

[IMG]

Ανανεώνουμε το ραντεβού αύριο ξανά με την Μπετμα γιατί πρέπει να πάμε immigration στο αεροδρόμιο. Πρέπει να δηλωθεί η απώλεια, και το καινούριο ταξιδιωτικό έγγραφο. Κατά το απογευματάκι πάμε με τα πόδια στο γνωστό mall που μας έλειψε, για φαί και μετά απέναντι στο καφέ που είχαμε ξανά πάει.

[IMG]

Αύριο ξανά..


29-8-18 ΤΕΤΑΡΤΗ (MGL-Ulan Bator-Ουλάν Μπατόρ 0χιλ Alpha hostel & studio 17e)

Κατεύθυνση προς αεροδρόμιο να τελειώνουμε και με αυτό. Μουντή η μέρα σήμερα.

[IMG]

Μπαίνοντας μέσα υπήρχε μια βιτρίνα με απολεσθέντα διαβατήρια. Για φαντάσου κάποια στιγμή να μπει και το δικό μου εδώ!!! Γίνονται όλες οι διαδικασίες με την βοήθεια της Μπετμα φυσικά και φεύγουμε για κέντρο που θέλαμε να πάμε να βρούμε τον υπεύθυνο οργανισμό που έχει να κάνει με τα οχήματα. Δηλαδή η μηχανή πόσο μπορεί να βρίσκεται στην χώρα νόμιμα;

Η Μπετμα δεν ήταν σίγουρη ποιος ασχολείται για κάτι τέτοιο αλλά ήξερε κάτι γραφεία που έχουν να κάνουν με τα τελωνιακά ζητήματα. Οπότε φτάσαμε στο Customs Office. Ήταν κλειστό όμως αλλά θα άνοιγε σε μια ώρα. Η Μπετμα προτείνει να πάμε εδώ δίπλα σε ένα τουριστικό αξιοθέατο.

Dashchoilin-monastery… Κτισμένο σε σχήμα γιουρτας.

[IMG]

INFO:
Αυτό το μνημείο είναι ένα από τα 3 εναπομείναντα μοναστήρια του τύπου γιουρτας στη Μογγολία. Αρχικά χτισμένο σε άλλη τοποθεσία το 1890, ήταν ένα σημαντικό θρησκευτικό μέρος στο Ουλάν Μπατόρ, με χωρητικότητα 100 έως 600 λάμα ή μοναχούς..



[IMG]

Εγώ καφεδάκι στο παγκάκι και η Μόνικα με την Μπετμα πάνε μέσα.

[IMG]

[IMG]

Ωραία ήρθε η ώρα να πάμε Customs Office.. Το λοιπόν η μηχανή μπορεί να μείνει στην χώρα μέχρι ενός χρόνου. Αν θα πρέπει να κινηθεί μόνο τότε θα χρειάζεται ασφάλεια. Και όταν βγει από την χώρα θα πρέπει στα σύνορα να έχουμε ότι χαρτάκι μας έδωσαν και πληρώσαμε σε δασμούς. Η ασφάλεια που κάναμε όταν μπήκαμε Μογγολία..

[IMG]

Και ότι δασμούς πληρώσαμε που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας όταν βγούμε από την χώρα.

[IMG]

[IMG]

[IMG]

Η Μπετμα πρέπει να πάει στο γραφείο της και εμείς ξενοδοχείο. Απογευματάκι αποφασίζουμε να πάρουμε λεωφορείο να κατέβουμε κέντρο και να φάμε στο ιταλικό εστιατόριο με την βεράντα που είχαμε ξανά φάει. Μιλήσαμε με Αγκι και είπε ότι μένει εκεί κοντά και θα περάσει για λίγο να τα πούμε. Επιτέλους να γνωρίσουμε τον άνθρωπο που μας βοήθησε στα δύσκολα και σε ότι χρειαστήκαμε.

Αρχίζει να ψιχαλίζει και φτάσαμε στο τσακ πριν ξεκινήσει καλά να βρέχει. Παραγγέλλουμε και η Μόνικα ξεκινά μια ακόμη ψακτικη στο ιντερνέτ για εισιτήρια, γιατί πρέπει να φύγουμε τρεις μέρες έμειναν έως να λήξουν οι βίζες. Και ναι δεν το πιστεύουμε!!!! Μέσο Κιργιστάν έπεσε στα 700 ευρώ μισή τιμή κάτω!!! Αμέσως μήνυμα σε φίλο Αθήνα που δουλεύει σε ταξιδιωτικό γραφείο, και μας λέει ότι τα βλέπει υπάρχουν και μπορεί να μας κάνει και μια ακόμη έκπτωση. Κλειστα φιλέ τώρα!!! Όλα οκ και μας τα στέλνει σε mail. Αυτό ήταν αύριο φεύγουμε!!!

Ήρθε και ο Αγκι του είπαμε ότι φεύγουμε αύριο τελικά, χάρηκε που όλα πήγαν καλά σε αυτήν την περιπέτεια. Χαρήκαμε και εμείς που τον γνωρίσαμε και τον ευχαριστούμε για όλα. Πιστεύοντας στην αρχική μας σκέψη φεύγοντας του λέμε ραντεβού σε έναν μήνα. Οκ καλό ταξίδι και θα είμαστε σε επαφή για οτιδήποτε!!! Ενημερώνουμε Μπετμα ότι αύριο φεύγουμε, και μαθαίνοντας που βρισκόμαστε είπε θα περάσει από εκεί, αφού το γραφείο της είναι κοντά, να μας δώσει κάτι μεταφράσεις εγγράφων που μπορεί να χρειαστούν στο αεροδρόμιο.

Είμαστε χαρούμενοι πραγματικά με όλη την εξέλιξη των πραγμάτων, και περισσότερο με τα αεροπορικά εισιτήρια. Τρώμε και το γλυκάκι μας περιμένοντας την Μπετμα να έρθει.

[IMG]

Έρχεται και η Μπετμα σταμάτησε να βρέχει και πάμε μαζί να πάρουμε λεωφορείο. Σταματάμε κοντά στο ξενοδοχείο, μας λέει ότι αύριο θα έρθει ο οδηγός να μας πάει αεροδρόμιο. Τι να πούμε την ευχαριστήσαμε για όλο το τρέξιμο και την βοήθεια σε όλα. Και αυτή χάρηκε και της άρεσε πολύ που βοήθησε στο πρόβλημα μας. Για σου Μπετμα τα λέμε ξανά από κοντά!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
30-8-18 ΠΕΜΠΤΗ (MGL-Chinggis Khaan International Airport Επιστροφή Ελλάδα)

Φτάνουμε αεροδρόμιο ευχαριστούμε και τον οδηγό και τελευταίο τσιγάρο η Μόνικα πριν επιβιβαστούμε. Τυχαίο τώρα που βλέπω μηχανή μπροστά μου;

[IMG]

Είναι σαν να μου λέει το Fuduraki μου, κοίτα μη με ξεχάσεις εδώ!!! Φύγαμε σκεπτόμενοι την όλη περιπέτεια που ζήσαμε!!!

[IMG]

[IMG]

Καλό μας ταξίδι!!!


Απολογισμός..


Για το ιστορικό θα σας πω ότι φτάνοντας Αθήνα πήγα αμέσως να κάνω τις διαδικασίες για έκδοση διπλώματος οδήγησης και διαβατηρίου. Πρώτα πήγα υπουργείο συγκοινωνιών για το δίπλωμα. Έπεσα σε μια κυριούλα που μου είπε ότι δυο μήνες για δίπλωμα!!! Της είπα την ιστορία μου και μόνο που δεν έβαλε τα κλάματα. Μου είπε έλα σε δέκα μέρες σε μένα να παραλάβεις!!! Ούτε μέσον ούτε πλήρωσα για γρήγορη διαδικασία.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο τμήμα για έκδοση διαβατηρίου. Δεν συγκινήθηκαν καθόλου. Τρεις μήνες για έκδοση αυτό είναι κάτι σαν φάουλ που το έχασα, και αν το χάσω ξανά για δεύτερη φορά δεν θα μπορέσω να εκδώσω καινούριο για ένα χρόνο. Καλά ευχαριστώ και έφυγα.

Και εδώ που τα λέμε καλύτερα γιατί που θα πηγαίναμε ρε καραμητρο; Μιλώντας με Αγκι ενημερώνοντας για το ότι δεν μπορούμε να έρθουμε στον μήνα που λέγαμε, είπε ότι τώρα μέσα Σεπτέμβρη έπεσε το πρώτο χιόνι στο Olgii!!!! Οπότε καταλάβατε που θα είναι του χρόνου το ταξίδι!!!


Γιατί Μογγολία:

Ήταν για το 2012 να γίνει και δεν τελικά. Από τότε μου είχε καρφωθεί στο μυαλό, και κάνοντας ταξίδια προς Κεντρική Ασία πλησίαζα σιγά.. Η Μογγολία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα μετά το Καζακστάν, με μόνο 3.296.866 κατοίκους!!! Έχει φυσική ομορφιά και ADV χαρακτήρα αλλά θέλει χρόνο και πολλά δύσκολα χιλιόμετρα για να ανακαλύψεις αυτές τις ομορφιές. Δεν είναι πχ Τατζικιστάν μικρή χώρα που κάνοντας ένα valley και σε 500χιλ έχεις δει όλη την ομορφιά της χώρας. Εδώ μιλάμε για αποστάσεις όχι αστεία.

Δυτικά βουνά και ψηλές κορυφές άνω των 4,000μ, Βόρεια δάση χαράδρες ποτάμια συνοριακά με Ρωσία. Νότια έρημος και ατελείωτες στέπες συνοριακά με Κίνα, στα κεντρικά φαράγγια λίμνες, κλπ. Πείστηκε κανείς ότι είναι οκ δικαβαλος στην χώρα; Δεν είναι η Μογγολία για δικαβαλο, μπορεί σε λίγα χρόνια ναι. Αφού φτιάχνουν το κεντρικό δίκτυο, το ζήσαμε. Αλλά αν θες να δεις χρειάζεται πολύ οδήγηση εκτός δρόμου και ανύπαρκτου πολλές φορές.

Για μένα ο Ιάπωνας που συναντήσαμε έκανε το καλύτερο. Έστειλε το 250 στην πρωτεύουσα έκανε ένα κομμάτι της χώρας, το άφηνε και του χρόνου άλλο ένα και έτσι έβγαινε ωραία και έβλεπε ότι ήθελε. Πάντως ακόμα και η Μογγολία έχει εξελίχθη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το ότι έχεις ιντερνέτ σχεδόν παντού είναι εξέλιξη. Και το κεντρικό δίκτυο δρόμων φτιάχνεται και από βενζίνες δεν είχαμε κάποιο θέμα βρίσκαμε.


Μας συνέβησαν τα πάντα σε ένα ταξίδι που δεν θα ήθελε κανείς να του συμβούν!!!


1) Πτώση ευτυχώς χωρίς δυσάρεστη εξέλιξη αλλά ελεγχόμενη.

2) Δηλητηρίαση.

3) Απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων.

4) Χώρα που δεν υπάρχει Ελληνική Πρεσβεία.

Μετά από όλα αυτά θα ήθελα να ξανά πάω και να κάνω το βόρειο κομμάτι κάποια στιγμή. Ιδωμεν!!!

Για το οικονομικό μην με ρωτήσετε έχω χάση την μπάλα. Κρατούσα σημειώσεις για τα πάντα αλλά χάθηκαν και αυτές μαζί με το τσαντάκι. Και εντάξει εδώ που τα λέμε είναι μια ερώτηση που και ένα Α ποσό να πεις δεν έχει σημασία. Άλλος μπορεί κάνει το ταξίδι αυτό και να χαλάσει ποιο πολλά και άλλος ποιο λίγα. Αυτό που έχει σημασία είναι φθηνή χώρα όπως και οι περισσότερες της Κεντρικής Ασίας!!!


Ευχαριστίες..

Μόνικα:
Τέρας ψυχραιμίας συνοδοιπόρο, που άντεξε τα πάντα και δεν μάσησε πουθενά!!!

Θωμά: Κολλητός που μας έστειλε ρευστό όταν το είχαμε ανάγκη!!!

Αντώνης: Για την εξυπηρέτηση με τα αεροπορικά εισιτήρια!!!


Macedonia Mega Stock Bazaar
Εθνικής Αντιστάσεως 3, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χρήστο και Φανή ευχαριστώ για όλα!!!

Ευχαριστώ και όλους εσάς που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το ταξιδιωτικό αυτό!!!



Αυτό που θα μου μείνει για ακόμη μια φορά σε ταξίδι προς Ασία είναι η γνωριμία με τους απλούς ανθρώπους, πρόθυμους να βοηθήσουν σε όλα!! Με πολλούς από αυτούς έχουμε επαφή, θελοντας να μας φιλοξενήσουν όποτε ξανά πάμε στα μέρη τους!!!



Τα ταξίδια συνεχίζονται…
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Τι τελείωσε; Μόλις γέμισα ένα ποτήρι κρασί!
Και εγώ, τώρα;

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




Λοιπόν φίλε Πάνο, σε ευχαριστώ πολύ που γέμισες με τόσο ενδιαφέροντα τρόπο τις βραδιές μου. Θα ήθελα να σε γνωρίσω, να κεράσω ένα καφέ και να μάθω ακόμη περισσότερα για αυτού του είδους τα ταξίδια. Είναι όνειρο ζωής ένα τέτοιο ταξίδι κι εύχομαι κάποτε, κάπως να το καταφέρω.

Να 'σαι πάντα καλά! :friendship:
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Τι τελείωσε; Μόλις γέμισα ένα ποτήρι κρασί!
Και εγώ, τώρα;

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-




Λοιπόν φίλε Πάνο, σε ευχαριστώ πολύ που γέμισες με τόσο ενδιαφέροντα τρόπο τις βραδιές μου. Θα ήθελα να σε γνωρίσω, να κεράσω ένα καφέ και να μάθω ακόμη περισσότερα για αυτού του είδους τα ταξίδια. Είναι όνειρο ζωής ένα τέτοιο ταξίδι κι εύχομαι κάποτε, κάπως να το καταφέρω.

Να 'σαι πάντα καλά! :friendship:
Στέφανε Ευχαριστώ πολύ για το διάβασμα νά είσαι πάντα καλά!!! Όποτε θες βρισκόμαστε νά τά πούμε, και εύχομαι να πραγματοποιήσεις ταξίδι προς εκεί, και όπου αγαπάς!!!
 

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Ίσως από τα πιο όμορφα ταξιδιωτικά που έχω διαβάσει....
Ο προορισμός μάλλον έχει μικρή σημασία μπροστά σε αυτά που θα συμβούν-δεις στη διαδρομή....

Τελικά η μηχανή γύρισε ή είναι ακόμη εκεί ?
 
Top Bottom