Meeting With John Rambo..(Vietnam-Cambodia-Laos 2016-2017)

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Απορώ εφόσον είναι ένα τόσο σημαντικό μνημείο γιατί δεν συντηρούν τα κτίσματα (εξωτερικά τουλάχιστον) ;
Είδα νά συντηρούν ναούς σέ ποίο άθλια κατάσταση για νά μήν πέσουν. Είχαν φώτο πώς ήταν πρίν καί πώς έγιναν.. Σε κάποιους δεν ήταν επισκέψιμοι. Γενικά κάνουν διάφορα, αλλά φαντάσου πόσο χρόνο θέλει καί πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό καί πόσο πολύπλοκο. Μιλάμε για χιλιόμετρα δασών γεμάτο από ναούς. :friendship:
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Εδώ συναντάμε την λίμνη Srah Srang σε ένα υπέροχο τοπίο..

Φύγαμε για τον ναό Pre Rub..INFO:
Το Pre Rup είναι ένας ινδουιστικός ναός στο Angkor της Καμπότζης, που χτίστηκε ως ο κρατικός ναός του Khmer king Rajendravarman και αφιερωμένος το 961 ή στις αρχές του 962. Είναι ένα βουνό ναών με συνδυασμένη κατασκευή τούβλου, λατερίτη και ψαμμίτη. 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Συνεχίζουμε εδώ δίπλα με τον ναό Eastern Mebon..

INFO:
Το East Mebon είναι ένας ναός του 10ου αιώνα στο Angkor της Καμπότζης. Χτισμένο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Rajendravarman, βρίσκεται πάνω σε ένα τεχνητό νησί στο κέντρο της πλέον ξηράς δεξαμενής East Baray. Το East Mebon ήταν αφιερωμένο στον ινδό θεό Shiva και τιμά τους γονείς του βασιλιά.
Αλλά αν θες νεράκι παγωτάκι κλπ έβρισκες στα κιόσκια που έχουν στηθεί έξω από κάποια αξιοθέατα.Εντάξει τι να πεις τώρα!!! Σκηνικό από ταινία της Lara Croft Tom Raider άνετα θα έλεγα!!!

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Κοντά από εδώ συναντάμε μια λίμνη και ένα τεχνητό νησί με ναό, τον Neak Pean.

INFO:
Το Neak Pean στο Angkor της Καμπότζης είναι ένα τεχνητό νησί με έναν βουδιστικό ναό σε ένα κυκλικό νησί στο Jayatataka Baray, που συνδέθηκε με τον ναό Preah Khan, που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Jayavarman VII. Είναι το "Mebon" του Preah Khan baray.


Η πρόσβαση γίνετε με έναν ξύλινο πλωτό διάδρομο, με θέα την φύση γύρω από την λίμνη.

Κουφάρια δέντρων αναδύανε από το νερό.Φύγαμε για τον επόμενο Ναό Prea Khan..

INFO:
Ο Preah Khan είναι ένας ναός στο Angkor της Καμπότζης, που χτίστηκε τον 12ο αιώνα για τον Βασιλιά Jayavarman VII για να τιμήσει τον πατέρα του. Βρίσκεται βορειοανατολικά του Angkor Thom και ακριβώς δυτικά του Jayatataka baray, με τον οποίο συνδέθηκε.
Οι ρίζες των δέντρων έχουν καταπιεί μέρος του ναού!!! 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Περνάμε από ερείπια ναών..

Μέσα από την ζούγκλα.

Πλησιάζουμε τον ναό.Angor Thom..Για πάμε να δούμε..INFO:
Το Angkor Thom, ήταν η τελευταία και πιο ανθεκτική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Χμερ. Ιδρύθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα από τον Βασιλιά Jayavarman VII.


Μιλάμε για ολόκληρη πόλη όχι αστεία!!!Έλα που είσαι εσύ…Και Βούδας!!!

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Πάμε για επόμενη στάση.Φωτώ και φύγαμε..

Σκόρπια ερείπια ναών..

Χανόμαστε μέσα στην ζούγκλα σε μονοπάτια..

Για να φτάσουμε στον Βουδιστικό Ναό Ta Prohm..

INFO
:
Το Ta Prohm είναι το σύγχρονο όνομα του ναού στο Siem Reap της Καμπότζης, χτισμένο σε στιλ Bayon σε μεγάλο βαθμό στα τέλη του 12ου και στις αρχές του 13ου αιώνα και αρχικά ονομαζόταν Rajavihara. Είναι η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα του βασιλείου των δέντρων.Εντάξει άντε για!!!

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Πολύ δέντρο πραγματικά..Φεύγουμε και από εδώ για να πάμε στην τελευταία στάση στο μοναδικό τοπίο από ναούς του Angor Wat.Και φτάνουμε στον τελευταίο Ναό Phnom Bakheng..

INFO:
Το Phnom Bakheng στο Angkor, Καμπότζη, είναι ένας ινδουιστικός και βουδιστικός ναός με τη μορφή ενός βουνού ναών. Αφιερωμένο στον Shiva, χτίστηκε στα τέλη του 9ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Yasovarman.

Παρκάρουμε, και να σου και οι ελέφαντες.

Ανεβαίνουμε σε ύψωμα για να τον προσεγγίσουμε, και αντικρίζουμε μια ουρά από κόσμο τουλάχιστον εκατό μέτρων. Είμαστε προς απόγευμα, και εδώ έρχεσαι για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα!! Καθίσαμε στην ουρά να δούμε ποσό τσουλά, αλλά απογοήτευση. Security ένας πάνω στον Ναό και ένας κάτω συνεννοούντο μόλις αδειάζει κόσμος να στέλνουν ανάλογα ίδιο αριθμό.

Γενικά αφήνουν κάποιο συγκεκριμένο κόσμο πάνω στον ναό για ευνόητους λόγους. Αποφασίζουμε τελικά να πάμε εδώ δίπλα αφού είμαστε σε ύψωμα έτσι και αλλιώς και να θαυμάσουμε θέα. Ο κόσμος φαίνεται από εδώ πάνω στον Ναό που είναι αρκετός..Ηλιοβασίλεμα δεν μας ενδιαφέρει μιας και είδαμε Ανατολή. Σε υπέροχο σημείο βρισκόμαστε ανάμεσα στον Κεντρικό Ναό Angor Wat και Angkor Thom με εκπληκτική θέα.Να και ο Angor Wat..Βόλτα με ελέφαντα τουριστική ατραξιόν εδώ..Δεν καθόμαστε για ηλιοβασίλεμα όπως είπα μιας και είχαμε μια γεμάτη μέρα, οδήγηση αλλά και ποδαράτη. Παρόλο την κούραση άξιζε την οποιοδήποτε ταλαιπωρία. Πραγματικά ήταν μοναδικό!!! Φύγαμε.Τρώμε κάτι στο κέντρο και επιστροφή ξενοδοχείο. Αύριο πρέπει να πάω την Μόνικα αεροδρόμιο. Χωρίζουν οι δρόμοι μας για πέντε μέρες περίπου. Πρέπει να πάει Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία στην πρεσβεία της Πολωνίας για να προσθέσει φύλλα στο διαβατήριο της που έχουν τελειώσει. Θα βρεθούμε Βιετνάμ ξανά στην παραθαλάσσια πόλη Phan Thiet. Οπότε αύριο ξεκινώ ένα μοναχικό ταξίδι πέντε ημερών!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
18-1-17 ΤΕΤΑΡΤΗ (CAM- Stung Treng-Στοενγ Τρενγκ 302χιλ Savet Guest House 10e)Πρωί πρωί βρισκόμαστε αεροδρόμιο. Λίγο περίεργο που θα συνεχίσω μοναχικό ταξίδι για κάποιες μέρες, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς. Αποχαιρετισμοί και πατώ μίζα. Περνώντας από τους δρόμους του Angor Wat και με τον 66 χωματόδρομο κατευθύνομαι προς χωριό Svay Leu στο Phnom Kulen National Park.

Αρκετή ερημιά.. Μια παγόδα..Μετά από λίγο άσφαλτος αλλά πολύ επαρχία και απόμακρα από κάθε πολιτισμό.Μικρές στάσεις πλέον για ξεκούραση και κάνα σνακ να ξεγελάσω την πείνα.

Έξι σάκους κουβαλώ!!!Τελευταία στάση πριν φτάσω στον τελικό προορισμό για απόψε την πόλη Stung Treng.Βρίσκω το ξενοδοχείο, ρωτώ που μπορώ να βρω εστιατόριο και κάνω μια βόλτα ποδαράτη, δίπλα στον ποταμό Tonle Sekong που συναντά τον Μεκόνγκ..Ψαράδες..Η γέφυρα που πέρασα διασχίζοντας τον ποταμό Sekong ερχόμενος εδώ..Καλύβες πλωτές ψαράδων πάνω στον ποταμό.Και πολύ ψαρόβαρκα..Τέλος η μέρα επιστροφή ξενοδοχείο να μελετήσω τον αυριανό προορισμό..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
19-1-17 ΠΕΜΠΤΗ (CAM- Banglung-Μπανλουνγκ 160χιλ Hawai Guest House 10e)Έβαλα τα μισά χιλιόμετρα σε σχέση με χθες σήμερα, γιατί κοιτάζοντας τον χάρτη εντόπισα φυσικά ενδιαφέροντα κοντά στην πόλη που επέλεξα να διανυκτερεύσω. Μια λίμνη και καταρράκτη. Πάμε και βλέπουμε πιστεύω να είναι η πρόσβαση εύκολη. Με τον 64 βγαίνω από πόλη και πιάνω τον 7 όπου μετά από λίγο στρίβω για τον 78 χώμα ξανά.Βουδιστικός Ναός..Περνώ τον ποταμό Tonie Srepok..Γενικά αυτό το Βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας είναι ποιο ερημικό, αποτελείτε από Εθνικά Πάρκα και χωριά.Ωραία σημεία με λιμνούλες στην πορεία μου..

Τερμιτοφωλια..Ξεκουραση πριν βρω άσφαλτο..

Φτάνω ξενοδοχείο ξεφορτώνω το φορτηγό, και έξω για να προλάβω τα αξιοθέατα. Σε μόλις πέντε χιλιόμετρα από την πόλη βρίσκεται η Λίμνη Κρατήρας Yeak Laom. Πανέμορφα!!

INFO:
Πριν από περίπου 700.000 χρόνια, μια ηφαιστειακή έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της λίμνης στην ορεινή περιοχή του Ratanakiri-Ρατανακιρι.
Η όχθη της λίμνης Yeak Laom σχηματίζει έναν σχεδόν τέλειο κύκλο. Έχει διάμετρο 800 μέτρα και βάθος περίπου 48 μέτρα. βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή. Το 2012, η λίμνη Yeak Laom επιλέχθηκε στη λίστα με τις 15 πιο όμορφες λίμνες κρατήρων στον κόσμο.Οικογένειες και παιδιά κάνουν μπάνιο.

 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Φεύγω και κάνω 12 χιλιόμετρα για φτάσω στον καταρράκτη Kachanh.. Παρκάρω σε έναν χώρο παρκινγκ και βλέπω και κάτι τουρίστες από Ισπανία. Μου λένε ότι δίνω ένα μικρό ποσό εδώ σε κιόσκι και δίνουν ένα εισιτήριο. Είναι προστατευόμενη περιοχή.

Πάω από γέφυρα να δω τον καταρράκτη.Ουαο ωραία!!!

Είχε κάτι σκαλοπάτια να κατεβείς κάτω για να προσεγγίσεις ποιο κοντά τον καταρράκτη, αλλά αποφασίζω να μην πάω. Δεν θέλω να χάσω χρόνο μιας και έχω να δω άλλον έναν εδώ δίπλα. Έφυγα..Ωραίος και αυτός!!Ωραία η επίσκεψη εδώ και κοντά στην πόλη. Επιστρέφω ξενοδοχείο.

Αφήνω μηχανάκι και κοντά από εδώ έχει μια λίμνη Kan Seng πού την προσεγγίζω με τα πόδια. Με φραπεδακι στο σεικερ αράζω σε παγκάκι και απολαμβάνω την θέα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο πριν νυχτώσει , με μια στάση δίπλα σε εστιατόριο. Δεν είχαν μενού στα αγγλικά ούτε μιλούσαν. Chicken είπα και κατάλαβαν πιστεύω. Ευτυχώς μου ήρθε κοτόπουλο. Έφαγα και αφού λάδωσα αλυσίδα την έπεσα για ύπνο. Αύριο μπαίνω Βιετνάμ ξανά..
 
Τελευταία επεξεργασία:

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
20-1-17 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (VIE- Buon Ma Thuot-Μπουν Μα Θοτ 395χιλ Union Hotel 15e)70 χιλιόμετρα μέχρι τα σύνορα θέλω εύκολα με τον κεντρικό 78 φαντάζομαι.. Ευτυχώς έτσι είναι με άσφαλτο, και μόνο μια στάση πάνω στον δρόμο για τελευταία φωτώ την καθημερινότητα των ντόπιων.Γρήγορα φτάνω σύνορα μόνος ήμουν και με εύκολες διαδικασίες μπαίνω Βιετνάμ. Πίσω μου τα σύνορα.Το σκεπτικό μου βλέποντας χάρτη ήταν να πάρω τον QL14C δρόμο 13 χιλιόμετρα μετά τα σύνορα. Πάει παράλληλα με σύνορα Καμπότζης και σκέφτηκα θα είναι ωραία διαδρομή. Φτάνοντας στην διασταύρωση και ξεκινώντας να οδηγώ μετά από κάτι παράγκες ξεκινά χώμα.

Και πάω, και πάω, οι οδήγηση γίνεται δύσκολη λόγο δρόμου που έχει νεροφαγώματα και σε άσχημη κατάσταση. Αρχίζω να το σκέπτομαι, δεν έχω σήμα σε κινητό και αποφασίζω την επιστροφή στον κεντρικό ξανά, και ας κάνω κύκλο. Καλύτερα άσφαλτο και να φτάσω παρά έτσι και δεν ξέρω που θα καταλήξω. Οπότε πάλι πίσω έχω χάσει κάνα δίωρο και συνεχίζω με τον QL19 για 50χιλ μέχρι την διασταύρωση με τον ΑΗ17.

Και για άλλα 160χιλ με στάση μόνο για ξεκούραση βρίσκω ένα ξενοδοχείο πάνω στον δρόμο λίγο πριν μπω στην πόλη Buon Ma Thuot και ξερός την πέφτω για ύπνο..


21-1-17 ΣΑΒΒΑΤΟ (VIE-Dak Nong 271χιλ διανυκτέρευση 9e)Σήμερα θα έχω συνάντηση με την Μόνικα ( αμ δεν..από βλακεία μου) στην πόλη Παν Θιετ 322χιλ από εδώ. Είχε φτάσει από Χο Τσι Μινχ με λεωφορείο χθες. Άντε πατώ μίζα γιατί έχω χιλιομετρακια καλά. Πιάνω τον QL27 επαρχιακό περνώντας όμορφα σημεία. Αγρότης βάζει ρύζι.Περνώντας την λίμνη Giang Re..

H λίμνη Lak με καλύβες ψαράδων!!! 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Μεσημέρι πλέων και φτάνω σε κομβική διασταύρωση με τον QL28 όπου θα φτάσω και στον προορισμό μου. Στάση εδώ σε καφέ που έχει ιντερνέτ να μιλήσω με Μόνικα. 118 χιλ έχω μέχρι την πόλη Παν Θιετ, είναι μεσημέρι πίνω καφεδάκι, και τσιμπώ ένα σνακ λέγοντας στην Μόνικα πριν νυχτώσει θα είμαι εκεί. Δεν ανοίγω GPS (η σιγουριά με έφαγε) αφού ένας δρόμος και μόνο είναι, θα το ανοίξω για να βρω το ξενοδοχείο όταν φτάσω.

Ξεκινώ λοιπόν με τον QL28 τάπα για να φτάσω όσο ποιο γρήγορα γίνεται. Η διαδρομή τα σπάει..Κινούμε παράλληλα με τον ποταμό Dong Nai..

Έχω γράψει 50χιλ περίπου και λέω ότι κάποια στιγμή πρέπει να δω θάλασσα. Στάση για ξελάφρωμα..Ξανά ο ποταμός..Ο QL28 τέλεια διαδρομή..Αφού δεν βλέπω θάλασσα ακόμη, έχω γράψει 80χιλ και μόνο ποτάμι βλέπω με ζώνουν τα φίδια και σταματώ. Ανοίγω GPS και εννοείται την έκατσα. Αναστροφή έλεγε!!! Έχω πάρει τον δρόμο από την ανάποδη πλευρά προς Καμπότζη!!! Να κάνω πίσω τώρα θέλω 200χιλ για να φτάσω στην Μόνικα. Λίγο πριν πέσει η νύχτα η λύση είναι να κάνω άλλα 20χιλ που βλέπω στον χάρτη ότι υπάρχει πόλη να ψάξω για διανυκτέρευση.

Μπράβο Πάνο την έκανες την βλακεία σου.. Τελευταίες φωτώ και έφυγα για την πόλη Dak Nok.Μπαίνω στην πόλη, αν πρέπει να την πω πόλη, παράγκες τα πάντα χωριό θα έλεγα και ο μόνος τουρίστας εγώ. Βλέπω ένα καφέ και σταματώ να ρωτήσω για ύπνο. Δεν ήξεραν αγγλικά και συνεννοούμαι με την νοηματική. Κατάλαβαν και βγαίνει μια κοπέλα μαζί μου και μου δείχνει εδώ δίπλα μια παράγκα για ξενοδοχείο. Απόρησα και την ξανά ρώτησα, μέχρι που πήγε μαζί μου.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν οι ιδιοκτήτες και τους εξηγεί η κοπέλα ότι θέλω δωμάτιο. Εντωμεταξύ κότες και διάφορα πουλερικά κανανε τις βόλτες τους. Πληρώνω 9 ευρώ βάζω το μηχανάκι μέσα από συρόμενη μεταλλική πόρτα με τις κότες να παίζουν τον ρόλο του φύλακα. Με τον παππού μπροστά διασχίζουμε έναν τσιμεντένιο διάδρομο με τσίγκο από πάνω για σκεπή. Ένα κλειδί λουκέτου άνοιγε η μεταλλική πόρτα με τζάμι για το δωμάτιο.

Έπαθα σοκ!!! Τρία παραθυράκια πάνω ψηλά στον τοίχο που δεν έκλειναν και ότι πετούσε ήταν είδη μέσα. Ο παππούς μου δείχνει την τηλεόραση και το θεωρούσε επίτευγμα τεχνολογικό και γελούσε αποκαλύπτοντας το ένα μοναδικό δόντι που του είχε μείνει..Ήταν η παλιά κλασική ασπρόμαυρη, όπου ήταν όλη η πίσω πλευρά με το έπιπλο μαζί τίγκα στον ιστό αράχνης!! Δεν ήταν στην πρίζα και δεν είχα σκοπό να την βάλω μπροστά γιατί θα μύριζε σαν καμένο μαλλί της γριάς με τόσο ιστό αράχνης.

Τρία κρεβάτια ενωμένα από τοίχο με τοίχο χωρίς χώρο ανάμεσα καθόλου. Έπρεπε να κάνεις σάλτο στο κρεβάτι για να κοιμηθείς. Σεντόνια; Καλά τσαλακωμένα εννοείτε βρώμικα και χρησιμοποιημένα. Θα κοιμηθώ με τα ρούχα απόψε. Ακούω να τρέχουν νερά από το μπάνιο. Πάω δεν είχε πόρτα παρά μόνο ένα σεντόνι που έπαιζε τον ρόλο αυτόν. Έτρεχε η βρύση αλλά το σιφόνι κατέληγε σε έναν κουβά που γέμισε και έτρεχε στο πάτωμα. Ντους; Χαχαχα.. ένα πλαστικό βαρέλι με λεκανακι μέσα για να κάνεις μπάνιο. Μούχλα παντού. Καθρέφτης δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.

Λέω μια νύχτα είναι θα περάσει. Καταφέρνω να μιλήσω με Μόνικα που είχε ανησυχήσει και της εξηγώ την βλακεία μου. Τα λέμε αύριο.. Βγαίνω έξω και πάω στο καφέ που ρώτησα για να φάω κάτι. Δεν είχε τίποτα, αλλά μου έκαναν μια ομελέτα να ξεχάσω την πείνα μου. Επιστρέφω είμαι πτώμα και λέω να την πέσω. Μόνο παπούτσια έβγαλα. Που να κοιμηθώ τώρα που αρχίζει να βρέχει και κάνει απίστευτο θόρυβο η βροχή στον τσίγκο. Μια ακρίδα αποφάσισε να προσγειωθεί στο κεφάλι μου, και τα κουνούπια έκαναν πάρτι!!!
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
22-1-17 ΚΥΡΙΑΚΗ (VIE-Phan Thiet-Παν Θιετ 197χιλ Cocosand Hotel 15e)Δεν είχα κοιμηθεί καθόλου και με το που ξημέρωσε λέω να την κάνω. Βγαίνω έξω οι κότες γύρο από το μηχανάκι, και πιάνω να ανοίξω πόρτα. Ήταν κλειδωμένη και άφαντοι οι ιδιοκτήτες. Ωραία τι κάνω τώρα; Παρέα στις κότες!! Μετά από καμιά ώρα ακούω πόρτα να ανοίγει και όπου φύγει, φύγει!! Ξανά τον ίδιο δρόμο στην σωστή κατεύθυνση τώρα!! Αυτή η θέα του ποταμού μοναδική!!!

Συνεχίζω και μετά από λίγο ξανά στάση για να απολαυσω την θέα.Ξανά στο σημείο μηδέν όταν έκανα το λάθος στο ίδιο καφέ στάση για ξεκούραση. Συνεχίζω με εξίσου ωραία διαδρομή και στάση για να φτιάξω φραπεδακι γιατί κλείνουν τα μάτια από την χθεσινή αϋπνία.Φτάνω επιτέλους στο ξενοδοχείο που ήταν η Μόνικα από προχθές και μου λέει να βρούμε άλλο ποιο κοντά στα αξιοθέατα που θέλουμε να δούμε, και να μπορούμε να πάμε με τα πόδια. Τρώμε εδώ κάτι γιατί είμαι νηστικός από χθες και ξεκινάμε προς αναζήτηση ξενοδοχείου.Στάση για βενζίνη..Περνάμε τον ποταμό Phu Hai με αρκετές ψαρόβαρκες, που καταλήγει στην θάλασσα.Ο παραλιακός δρόμος..

Βρήκαμε ξενοδοχείο πάνω στον κεντρικό δρόμο και πάμε για να επισκεφτούμε το φυσικό αξιοθέατο Fairy Stream..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
INFO:
Το Fairy Stream στο Mui Ne περνάει μέσα από ένα κόκκινο φαράγγι που μοιάζει με μια μικρογραφία του Grand Canyon. Οι πανύψηλοι ασβεστολιθικοί βράχοι στις άκρες του κόκκινου φαραγγιού φαίνεται να είναι ένα πιθανό κρησφύγετο για πιθανές νεράιδες να κρεμαστούν και πολύ καλά μπορεί να είναι από όπου προέρχεται το όνομα «Fairy Stream».

Το Fairy Stream περιβάλλεται από σκιερά δάση από μπαμπού και φοίνικες και χρειάζονται περίπου 10 έως 15 λεπτά για να περπατήσετε από το ένα άκρο του ρέματος προς το άλλο.


Περπατάμε για να φτάσουμε στο Fairy Stream η Red Canyon!! Φτάνοντας πληρώνουμε ένα εισιτήριο 5 ευρώ περίπου και με τσιμεντένια σκαλοπάτια κατεβαίνουμε μέσα στο φαράγγι που το διασχίζει ποτάμι. Δεν είναι βαθύ και όλοι βγάζουν τα παπούτσια για να περπατήσουν. Εξάλλου είναι ευχάριστο το περπάτημα μιας και είναι όλο άμμο.

Ποιανού είσαι εσύ:Απίστευτα ασβεστολιθικά σχήματα από την διάβρωση!!!Γρήγορα φτάσαμε στο τέλος που υπάρχει μικρός καταρράκτης.

Ανεβήκαμε πάνω στους αμμόλοφους με το απίστευτο κεραμιδί χρώμα.Επιστρέφουμε μέσα από το φαράγγι μέχρι να βγούμε θάλασσα..Σουπερ παραλία!!

Αμμουδιά και φοίνικες..

Αυτή η στρογγυλή μπανιέρα είναι βάρκα για ψάρεμα!!!Ιδου το αληθές..Ωραία και σήμερα γεμάτη μέρα, επιστροφή με μια στάση σε εστιατόριο για μάσα..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
23-1-17 ΔΕΥΤΕΡΑ (VIE-Phan Thiet-Παν Θιετ 12χιλ Cocosand Hotel 15e)

Σήμερα θα πάρουμε μηχανάκι και θα πάμε εδώ δίπλα 12χιλ στο ψαροχωρι Mui Nie. πλησιάζοντας βρίσκουμε ένα σημείο με θέα!!! Καμιά βάρκα για ψάρεμα βρε παιδιά υπάρχει;

Χανόμαστε στα στενάκια του χωριού για να προσεγγίσουμε τον κολπίσκο.

Μέσα από αυλές και σπίτια..Επιτέλους βγήκαμε.Πολλές ψαρομπανιερες εδώ.

Την κάνουμε για την άλλη πλευρά να βρούμε παραλία.Κάπου εδώ είναι δεν μπορεί..

Φτάσαμε!!!Πάρα πολύ αέρας και γι’αυτό υπάρχουν αρκετοί που κάνουν Kite Surf..Πολύ αέρα Μόνικα πάμε να φύγουμε.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, αφήνουμε μηχανάκι και βγαίνουμε έξω για να φάμε..
 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
24-1-17 ΤΡΙΤΗ (VIE-Tuy Hoa-Τουι Χοα 342χιλ Nhiet Doi Hotel 15e)Έτοιμοι για αναχώρηση, φόρτωσα πράγματα και ένας απρόσμενος επισκέπτης έκατσε στα γάντια μου!!! Φέρνει τύχη η όχι; Δεν ξέρω θα δείξει..Πολύ κοντά από εδώ βγαίνοντας από το Mui Ne υπάρχουν οι Red Sun Dunes. Κόκκινοι αμμόλοφοι.Μια στάση επιβάλετε για φωτώ..

Έρημος έτσι;Συνεχίζουμε παραλιακά..

Περνάμε από οικισμούς..Και μετά από μια στροφή μπλόκο και μας σταματούν. Κλασικά μόνο τουρίστες σταματούν και καλά ότι έτρεχαν δείχνοντας στο κινητό φωτώ σαν μια εφαρμογή ραντάρ κολλημένο σε μια ταχύτητα παραπάνω από τα όρια. Εντωμεταξύ η φωτώ στο μηχανάκι την τράβηξαν όταν σταματήσαμε και μας πήγαν ποιο δίπλα για να μην βλέπουμε. Εξυπνάκηδες.. Ζητούσαν αρκετά κάνα 500αρι ευρώ.!!! Έβγαλαν τιμοκατάλογο χάχα..Τι να κάνουμε τώρα αρχίζουμε τα παζάρια και την κλάψα.

Πέφτουν στα 200 ευρώ και πλέον αρχίζουμε να τα παίρνουμε στο κρανίο δεν δίνουμε τίποτα και λέμε να πάμε τμήμα. Εκεί κώλωσαν και τσαντισμένοι μας είπαν τι έχουμε.. Βγάλαμε ότι είχαμε στο πορτοφόλι λέγοντας ότι δεν έχουμε αλλά και έχουμε δρομολόγιο μπροστά μας. Περίπου 15 ευρώ και κράτησαν 12. Μας λυπήθηκαν χαχαχα.. άντε φύγαμε χάσαμε χρόνο και μας χάλασαν την διάθεση. Τελικά ο επισκέπτης στο γάντι δεν έφερε τύχη!!

Άλλο ένα κόκκινο φαράγγι.. 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Και φτάνουμε σε ένα απόκοσμο τοπίο!! White Sand Dunes στην λίμνη Bau Trang!!!

Η λίμνη Bau Trang..

Απίστευτο!!!Είμαστε Βιετνάμ σίγουρα;

Και λίγο οδήγηση στην άμμο..Στο βάθος θάλασσα.Καιρός να την κάνουμε, έχουμε καλά χιλιόμετρα ακόμα.

Με τον DT716B κινούμαστε παραλιακά, αλλά και εναλλαγή σε ενδοχώρα. 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Έχει γίνει QL1A ο δρόμος τώρα και ξανά παραλία με πολύ κόσμο σταματημένο για Φώτο. Η μετακίνηση είναι αυξημένη μιας και διανύουμε την εβδομάδα αργίας λόγο Κινέζικης Πρωτοχρονιάς σε δυο μέρες.

Ερείπια αρχαίου Ναού.Να και το τρένο που το είχαμε τιμήσει δεόντως στην αρχή του ταξιδιού μας.Σταθμός διωδιών όπου τα μηχανάκια περνούν από δεξιά και δεν πληρώνουν.Κόλπος Cam Ranh..

Καμιά μπανάνα και από εδώ;Και Βούδας..

Σταματάμε για βενζίνη και ανακαλύπτω ότι κάτι παίζει με τα ηλεκτρικά και δεν κρατά ρελαντί καθόλου και σβήνει. Το ανεβάζω και βλέπουμε όταν φτάσουμε στον τελικό προορισμό τι παίζει. 

Magelanos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα-Ίλιον
Όνομα
Πανος
Μοτό
1)BMW K1200S
2)BMW F650
Πριν την πόλη Ninh Hoa..Ωραίος ανάποδα και άνετος!!Ο καιρός είναι φορτωμένος και δεν την γλυτώνουμε την βροχή..

Στάση σε βενζινάδικο για ξεκούραση και να βάλουμε τα σουπερ ντουπερ αδιάβροχα!!Συνέχεια με βροχή μέχρι τον τελικό προορισμό μας.Όταν φτάσαμε κατευθείαν το πρώτο συνεργείο που βρήκαμε σταματήσαμε. Δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, λίγο με translate αλλά δύσκολο. Η Μόνικα σκέφτηκε να πάρουμε τον Άγγλο στο Ανόι από εκεί που πήραμε το μηχανάκι. Αμέσως το σηκώνει του λέμε το πρόβλημα, και τους εξηγεί. Καταλήγουν ότι θέλει πολλαπλασιαστή αλλά δεν έχουν να αλλάξουν.

Μας κανονίζει μηχανικό όταν φτάσουμε στον επόμενο προορισμό το Hoi An που αν και θα είναι κλειστός λόγο Κινέζικης Πρωτοχρονιάς θα ανοίξει για εμάς να το φτιάξουμε. Λίγο σπρέι επαφών και φύσημα να στεγνώσει από τα νερά της βροχής και φύγαμε για ξενοδοχείο κομμάτια από κούραση.
 
Top Bottom