Mitas MC24 Invader

stefos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
Honda Transalp 600
Μιας και δεν υπάρχει σχετικό θέμα μέχρι σήμερα είπα να το δημιουργήσω να εμπλουτίσουμε τη λίστα. Προσωπικά το έβαλα σαν μια μέση λύση, αφού χώμα δεν πατάω όσο θα ήθελα, ενω με ενδιαφέρει η καλή συμπεριφορά στην άσφαλτο που κινούμαι καθημερινά. Η Mitas το δίνει ως 70/30 αλλά για να είμαι ειλικρινής μου θυμίζει περισσότερο 80/20. Ειδικά σε σχέση με το Ε08 που φόραγε πριν και ήταν πιο ασφαλτινο υποτίθεται. Βέβαια όλα αυτά νομίζω δεν είναι αντικειμενικά, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Σαν πρώτες εντυπώσεις διχνει αρκετά μαλακό με καλή πρόσφυση, χαμηλό θόρυβο (αν όχι μηδενικό) Και εμπνέει εμπιστοσύνη υπό κλίση. Μιλάω πάντα για άσφαλτο. Το σετ στη διάσταση 130/80/17 - 90/90/21 βγαίνει στα 135 ευρουλακια και με άλλα 20 δύο καινούργιες σαμπρελες είστε έτοιμοι. Για την ιστορία το Ε08 που αντικατέστησα συμπλήρωσε περίπου 17.000 χλμ σε 1,5 χρόνο και εκτός του ότι είχε ξεραθεί, το πίσω είχε χάσει τελείως στο κέντρο τα τακούνια του .


Sent from my SM-G965F using Tapatalk
 
Τελευταία επεξεργασία:

petros KLR

Μέλος
Περιοχή
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Όνομα
ΠΕΤΡΟΣ
Μοτό
KAWASAKI KLR 650
Τα εβαλε φιλος σε Αφρικα750.... μου ειπε πολυ καλα λογια για ασφαλτο κ πολυ ησυχο....την εδωσε ομως κ δεν ξερουμε εντυπωσεις σε βαθος χρονου !!!
Στην ιδια τιμη απο γνωστο μαγαζι στη Καλλιθεα !!!
 

stefos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
Honda Transalp 600
Οι καλές εντυπώσεις συνεχίζονται. Τώρα που έχουν στρώσει παραμένουν εξαιρετικά ήσυχα στο δρόμο, για τέτοιο πελμα, ενώ σε στεγνή άσφαλτο εμπνέουν ασφάλεια ακόμα και υποκλίση. Επίσης με τις μπόρες των τελευταίων ημερών τα είδα και στη βροχή, όπου και εκεί έχουν πολύ καλή συμπεριφορά. Είναι προοδευτικά και δεν τρομάζουν, με μόνη παραχώρηση στις λευκές γραμμές που δεν γλυστρούν, αλλά το καταλαβείνεις ότι δεν τους αρέσει που τις πατάς. Χώμα δεν έχω δει ακόμα, αλλά αν πιστεύω σε βατούς χωματόδρομους, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Γενικά τίμια ελαστικά σε πολύ καλή τιμή.
 

stefos

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
Honda Transalp 600
Ένα μικρό update. Μετά από 2.500 χλμ. δικάβαλος και με πολύ βάρος (εξοπλισμός camping) οι εντυπώσεις σε άσφαλτο παραμένουν εξαιρετικές. Παραμένει ήσυχο, με καλή πρόσφυση ακόμα και υπο κλίση και εμπνέει ασφάλεια στη βροχή. Αυτό που ανκάλυψα επίσης είναι ότι σε κάποια κομμάτια εκτός δρόμου που βγήκα σε δασικούς δρόμους απάτητους με ποταμήσια άμμο (θύμιζε αρκετά της θαλλάσης στην αίσθηση), κροκάλα στρoγγυλή και ποταμάκια, δουλεύουν επίσης πολύ καλά. Προφανώς το μπροστινό είναι το πρώτο που χάνεται σε τέτοιτες συνθήκες, με το πίσω να προσφέρει περισσότερη πρόσφυση από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς κοιτώντας το πέλμα. Χαρακτηριστικά, 2-3 περάσματα μέσα από ποταμάκια, φορτωμένος, με πέτρα και λάσπη, με λίγη φόρα πέρασα αλώβητος στην άλλη όχθη χωρίς να σπινιάρει ιδιαίτερα ο πίσω τροχός (και όρθιος). Επίσης σε ανηφορικά (σχετικά στεγνά) λούκια, αρκετά βαθιά με άμμο, τα κατάφερε αρκετά καλά. Γενικά για το χαρακτήρα τους θα έλεγα ότι η συμπεριφορά τους εκτός δρόμου είναι πολύ καλή και σίγουρα οι δυνατότητες τους να υπερβαίνουν αυτές του "μέσου" οδηγού.
 

Gus

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
Suzuki
Πολύ ενδιαφέρον πέλμα. Θα το δοκίμαζα αν είχε στις διαστάσεις μου αφού είναι και M+S.
 
Top Bottom