Motoforums ,ομάδες fb,motoblogs ,πολυκερματιζμος

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Παρακολουθώ διαβάζω και γράφω σε φόρουμ από το 2008. Για μένα που ανακάλυψα της μοτοσυκλέτες στα 38 ήταν μεγάλη βοήθεια στην πορεία μου στο χώρο. Χωρίς να υπάρχει κανένας στο κοντινό μου περιβάλλον που να καβαλάει ή να έχει την παραμικρή ιδέα από μηχανές, ήταν για μένα ένα μαγικό παράθυρο.
Έμαθα πάρα πολλά πράγματα, που θα μου έπαιρνε πάρα πολύ χρόνο και κόπο να τα μάθω με τον δύσκολο τρόπο στο δρόμο. Γνώρισα κόσμο κάθε λογής που με μερικούς γίναμε αληθινοί φίλοι, ταξίδεψα, μπήκα σε πίστα, έκανα χώμα, άλλαξα καμιά δεκαριά μηχανές.
Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που υπήρχαν αυτοί οι χώροι όπου άνθρωποι με την ίδια τρέλα με εμένα αντάλλασσαν απόψεις, μοιράζονταν εμπειρίες και βοηθούσαν ο ένας τον άλλο.
Κάποιοι από αυτούς τους χώρους δεν υπάρχουν πια, κάποιοι υπάρχουν αλλά χωρίς νόημα.

Έχω καταλήξει μετά από χρόνια στο συμπέρασμα ότι δεν είναι αυτά που γράφονται παραπάνω η αιτία. Ή τουλάχιστον δεν είναι η μόνη αιτία. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, οι άνθρωποι αλλάζουν, οι προτιμήσεις αλλάζουν, οι καταστάσεις αλλάζουν. Κάποιοι αποσύρονται κάποιοι μπαίνουν τώρα, οι παρέες σπάνε.

Απολαύστε το όσο κρατάει! Το Advride.gr είναι αυτή τη στιγμή από τους πιο ζωντανούς χώρους που υπάρχουν. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε ότι μπορούμε για να παραμένει έτσι.

Όσο για αυτό που έγραψε ο Phoenix για την διάσπαση και τι θα μπορούσε να επιτευχθεί αν ένωναν όλοι τις δυνάμεις τους. Η απάντηση είναι μάλλον τίποτα. Ο λόγος είναι ότι το πράγμα δεν λειτουργεί έτσι. Αν μαζέψεις όσο πιο πολλούς μπορείς δεν σημαίνει ότι θα προκύψει αυτόματα κάτι καλό.
Αυτό που θες είναι μια μικρή ομάδα ικανών και πολύ αποφασισμένων ανθρώπων που θα δουλέψουν σκληρά για ένα στόχο! Όταν γίνει αυτό και η δουλειά τους αρχίσει να φαίνεται τότε θα μαζέψεις τον κόσμο που θα υποστηρίξει την ιδέα, το στόχο.

Εξάλλου όπως λέει και το ρητό, που δυστυχώς δεν θυμάμαι τώρα ποιανού είναι. Μια μικρή ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων είναι ικανή να αλλάξει τον κόσμο.
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Μια μικρή ομάδα αποφασισμένων ανθρώπων μπορεί να αλλάξει τον κοζμο......
Πολύ ωραία έννοια....σχέδιο ...στόχος
 

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Μήπως ,Αυτοί που "απέχουν" από τα φόρουμς ,είναι "αυτοί που δεν μπορούν να τα'χουν καλά ούτε με τ'άντερά τους"
και ουσιαστικά ,ΔΕΝ αποχωρούν ,αλλά Αποβάλλονται (βλ.αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αποχωρήσουν) από κοινωνικά δίκτυα κ κοινωνικές εκδηλώσεις
λόγω μη δυνατότητας κ μή διάθεσης συνύπαρξης με άλλους ,που τολμούν να έχουν διαφορετικές απόψεις-αντιλήψεις...?

Και ,για να το προχωρήσω ,όσο δεν υπήρχε το Φατσομπούκι ,στο οποίο ανέξοδα κ αβίαστα ο οποιοσδήποτε έχει μια "ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης" ,όλοι οι αντιφρονούντες των φόρουμς ,σέρνονταν μεσα σε αυτά ,από το ένα στο άλλο ,γεμίζοντας σελίδες με εγωιστικούς τσακωμούς.
Τώρα ,δημιουργούν μικρές ιδεοληπτικές ομάδες ,κ τα λένε μεταξύ στο φατσομπούκι ,φτύνοντας τα φόρουμς.

Επίσης (γιατί υπάρχουν κι αυτές οι περιπτώσεις) ,κάποια φόρουμς ,εδώ που τα λέμε ,αφέθηκαν (από ιδιοκτήτες κ διαχειριστές) ,κ κατάντησαν αδιάφορα ,οπότε τα αξιόλογα κ παραγωγικά μέλη ,αποχώρησαν.

Γιατί ,θα επαναλάβω ,το φόρουμ μπορεί να μην ανήκει στα μέλη του ,αλλά το φόρουμ ,ΕΙΝΑΙ τα μέλη του.
Χωρίς μέλη ,είναι καταδικασμένο σε μαρασμό κ κλείσιμο.
Δεν νομίζω ότι o λόγος αποχής που περιγράφεις είναι ο μόνος. Υπάρχουν δυο παράμετροι που καμία φορά μέσα σε μια δικτυακή κοινότητα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, τις οποίες όμως αναφέρεις επιγραμματικά σαν μέλη. Η πρώτη είναι η εξέλιξη του δικτυακού μέσου και η δεύτερη είναι η κοινωνική αλληλεπίδραση και η κοινωνικές σχέσεις (τα μέλη) που όμως διαμορφώνονται και από τις δυνατότητες του μέσου.

Ένα παράδειγμα :
Τα διαδικτυακά φόρουμ σαν πλατφόρμες είναι η μετεξέλιξη των bulletin boards (BBS) και του Usenet. Τα bulletin boards ήταν πλατφόρμες που λειτουργούσαν με την λογική του πίνακα ανακοινώσεων και το Usenet ηταν ένα κατανεμημένο δίκτυο ειδήσεων και μηνυμάτων . Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες θα αναφέρω απλά ότι η ανάπτυξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας και η ολοένα ευκολότερη προσβασιμότητα απαξίωσε σιγά σιγά την χρήση των BBS και του Usenet και παράλληλα η ευκολία ανάπτυξης των διαδικτυακών εφαρμογών οδήγησε στην δημιουργία των πρώτων μορφών διαχείρισης περιεχομένου που αποτελούν την βάση των πρώτων φόρουμ όπως τα γνωρίζουμε τώρα.

Το ενδιαφέρον είναι οτι την ίδια περίοδο αρχίζει να δημιουργείται η έννοια της εικονικής κοινότητας (virtual community) σαν νέα μορφή κοινωνικού δικτυου. (Δικτυο με την έννοια των ανθρώπων και όχι του διαδικτύου) .Και αυτό διότι ενώ οι κοινότητες των συστηματικών χρηστών των BBS και Usenet προϋπήρχαν σαν κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν "εικονικά", με την έννοια ότι η κοινωνική τους σύνδεση δεν οφειλόταν στο μέσο διάδρασης αλλά στα κοινά ενδιαφέροντα που διαμοίραζαν μέσω των BBS και Usenet. Οι νεες μορφές κοινωνικού δικτύου χρησιμοποιούν σαν τόπο αναφοράς και κοινωνικής σύνδεσης το μέσο και όχι το κοινό ενδιαφέρον για μία συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι λοιπόν η συχνή ενασχόληση με το μεσο και η διαδραση με άλλους χρήστες που διαμορφώνει τους κοινωνικούς δεσμούς και όχι η θεματολογία του φορουμ. Γιαυτό τον λόγο και δεν αποτελούν όλοι οι χρήστες του ίδιου φόρουμ κομμάτι μιας εικονικής κοινότητας ή μπορείς να βρείς πολλές εικονικές κοινότητες κάτω από το ίδιο μέσο. Για τον ίδιο λόγο τα φόρουμ δεν ειναι και μονοθεματικά καθώς ενώ η θεματολογία μπορεί να είναι η αφορμή για ένα χρήστη να ενασχοληθεί αρχικά, οι κοινωνικοι δεσμοί και η ενασχόληση προϋποθέτουν τριβή με περισσότερες θεματικές ενότητες.

Η διάδραση των χρηστών δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει μόνο δικτυακά για να δημιουργηθούν δεσμοί και επίσης η μία μορφή διάδρασης (εικονική) δεν αναιρεί την άλλη (πραγματική). Το σημείο αναφοράς όμως της εικονικής κοινότητας είναι ο δικτυακός τόπος. Και συνήθως όταν χάνεται το σημείο αναφοράς, όπως τα διάφορα παραδείγματα με φόρουμ που κλείσανε ή κοινότητες που διασπαστήκανε, δημιουργείται ένα νέο σημείο αναφοράς για να μην χαθεί η κοινότητα άλλοτε εικονικο όπως ένα νέο φόρουμ ή πραγματικό όπως μία λέσχη. Και φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μην δημιουργηθεί τίποτα. Η εξέλιξη τους πάντα εξαρτάται απο την ενασχόληση των μελών και την εισροή νέων μελών. Άν τα μέλη ασχολούνται οι κοινότητα συνεχίζει ανεξάρτητα αν το σημείο αναφοράς είναι εικονικό η πραγματικό. Η διαφορά μεταξύ των δύο όμως έχει να κάνει με την μορφή επικοινωνίας. Και εκεί είναι που οι διαφορές στις δικτυακές κοινότητες είναι πολύ μεγάλες.

Ήδη με την δημιουργία των πρώτων μορφών διαχείρισης περιεχομένου η ανάπτυξη της διαδικτυακής επικοινωνίας άλλαξε σημαντικά γιατί έγινε πιο γρήγορη η ανταλλαγή πληροφοριών. Παρόλα αυτά οι πλατφόρμες των φόρουμ είναι φτιαγμένες σαν μηχανές κατηγοριοποίησης πληροφορίας και η δυνατότητες τους είναι πολύ συγκεκριμένες. Επίσης προυποθέτουν τον χρήστη να αντιλαμβάνεται και να αποδέχεται έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που δεν έιναι κοντά στην ανθρώπινη ομιλία. Η ανάγκη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές δημιούργησε λίγο αργότερα απο την εμφάνιση των φόρουμ, την δικτυακή απευθείας επικοινωνία μέ δίαφορες νέες πλατφορμες (IRC, web based online chat, κλπ). Και οι πλατφόρμες αυτές δημιούργησαν της δικές τους εικονικές κοινότητες μέσω των χρηστών. Για να μην μακρηγορώ με την ιστορία των δικτυακών εφαρμογών θα πώ απλά πως οι ανάγκες επικοινωνίας των πραγματικών κοινωνιών είναι αυτές που δημιουργούν τα δικτυακά εργαλεία που με την σειρά τους δημιουργούν νέες εικονικές κοινότητες που οι δικές τους ανάγκες αναμορφώνουν τα δικτυακά εργαλεία και δημιουργούν νέες μορφές επικοινωνίας και διαμοιρασμού περιεχομένου.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι επειδή όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ φρέσκια: μόλις 30 χρόνων απο την πτώση των BBS, 20 χρόνια απο την δημιουργία του advrider.com, 16 χρόνια απο την δημιουργία του facebook, 7 χρόνια απο την δημιουργια του advride.gr, ξεχνάμε ότι οι κοινωνικές δυναμικές τους είναι ακόμα προς διαμόρφωση καθώς οι εικονικές κοινότητες δημιουργούν περιεχόμενο και ανάγκες. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία του pinterest το 2009 πάνω στην λογική των πεθαμένων BBS 20 χρόνια μετά...

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια η δικτυακές κοινότητες που δημιουργούνται στις πλατφόρμες είναι ανεξάρτητες της μηχανής λογισμικού. Η πληθώρα όμως των εφαρμογών δίνει πλέον την δυνατότητα στις διαδικτυακές εικονικές κοινότητες να διαλέξουν εφαρμογή και μηχανή λογισμικού ανάλογα με το τι τους ταιριάζει και το τι περιεχόμενο θελουν να δημιουργήσουν. Κατα αυτή την έννοια η αναφορά στα δικτυακα εργαλεια με την μορφη αντιπάλων στρατοπέδων δεν νομίζω ότι υφίσταται. Ούτε εικονικές κοινότητες η μία ενάντια στην άλλη. Αυτό που συμβαίνει είναι προσωπικές έριδες που κοινοποιούνται ανοιχτά σε ένα ενιαιοποημενο χώρο πληροφορίας που απαρτίζει πλέον το internet. Όπως και στις κανονικές ο καθένας ελεύθερα κρίνει και παίρνει θέση.

Σε ένα προηγούμενο post μου στο ίδιο θεμα έκανα την παρομοίαση των φορουμ με το καφενείο. Ο στόχος ήταν να διαχωρίσω τον χρήστη ενός φόρουμ απο το μέλος μιας εικονικής κοινότητας, την αναζήτηση πληροφορίας απο την συμμετοχή σε μια εικονική κοινότητα. Το καφενείο συνηθως στεγάζει μια μικρή κοινότητα, έχει παρεμφερή χαρακτηριστικά και προσφέρει χρηστικότητα αν μόνο αυτό επιθυμείς όπως τα φόρουμ έχουν πληροφορίες. Το σχόλιο μου αφορά την αναζήτηση πληροφορίας σε ένα φόρουμ και όχι την ένταξη σε μια κοινότητα. Ένας λόγος είναι ότι θεωρώ ότι πλέον τα φόρουμ είναι καλύτερα να λειτουργούν σαν διαχείριση περιεχομένου και όχι σαν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης διότι πραγματικά υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση. Στο τέλος του post μου υπάρχει επίσης ένα πικρόχολο σχόλιο, που είναι άδικο κατά δικιά μου ομολογία και δεύτερη ανάγνωση. Αφορά την της αναζήτησης πληροφοριάς σαν μέσο σύσφιξης των δεσμών σε μια κοινότητα και όχι για την χρηστικότητα της, παραβλέποντας το γεγονός της σημασίας της διατήρησης των δεσμών για ένα μελος ένα μέσω της αναγνωρισης προς την κοινότητα.
 

el-Gatto

Ανήσυχο μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
BMW R1200GSA
KTM 990 ADV
Δεν νομίζω ότι o λόγος αποχής που περιγράφεις είναι ο μόνος. Υπάρχουν δυο παράμετροι που καμία φορά μέσα σε μια δικτυακή κοινότητα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, τις οποίες όμως αναφέρεις επιγραμματικά σαν μέλη. Η πρώτη είναι η εξέλιξη του δικτυακού μέσου και η δεύτερη είναι η κοινωνική αλληλεπίδραση και η κοινωνικές σχέσεις (τα μέλη) που όμως διαμορφώνονται και από τις δυνατότητες του μέσου.

Ένα παράδειγμα :
Τα διαδικτυακά φόρουμ σαν πλατφόρμες είναι η μετεξέλιξη των bulletin boards (BBS) και του Usenet. Τα bulletin boards ήταν πλατφόρμες που λειτουργούσαν με την λογική του πίνακα ανακοινώσεων και το Usenet ηταν ένα κατανεμημένο δίκτυο ειδήσεων και μηνυμάτων . Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες θα αναφέρω απλά ότι η ανάπτυξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας και η ολοένα ευκολότερη προσβασιμότητα απαξίωσε σιγά σιγά την χρήση των BBS και του Usenet και παράλληλα η ευκολία ανάπτυξης των διαδικτυακών εφαρμογών οδήγησε στην δημιουργία των πρώτων μορφών διαχείρισης περιεχομένου που αποτελούν την βάση των πρώτων φόρουμ όπως τα γνωρίζουμε τώρα.

Το ενδιαφέρον είναι οτι την ίδια περίοδο αρχίζει να δημιουργείται η έννοια της εικονικής κοινότητας (virtual community) σαν νέα μορφή κοινωνικού δικτυου. (Δικτυο με την έννοια των ανθρώπων και όχι του διαδικτύου) .Και αυτό διότι ενώ οι κοινότητες των συστηματικών χρηστών των BBS και Usenet προϋπήρχαν σαν κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν "εικονικά", με την έννοια ότι η κοινωνική τους σύνδεση δεν οφειλόταν στο μέσο διάδρασης αλλά στα κοινά ενδιαφέροντα που διαμοίραζαν μέσω των BBS και Usenet. Οι νεες μορφές κοινωνικού δικτύου χρησιμοποιούν σαν τόπο αναφοράς και κοινωνικής σύνδεσης το μέσο και όχι το κοινό ενδιαφέρον για μία συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι λοιπόν η συχνή ενασχόληση με το μεσο και η διαδραση με άλλους χρήστες που διαμορφώνει τους κοινωνικούς δεσμούς και όχι η θεματολογία του φορουμ. Γιαυτό τον λόγο και δεν αποτελούν όλοι οι χρήστες του ίδιου φόρουμ κομμάτι μιας εικονικής κοινότητας ή μπορείς να βρείς πολλές εικονικές κοινότητες κάτω από το ίδιο μέσο. Για τον ίδιο λόγο τα φόρουμ δεν ειναι και μονοθεματικά καθώς ενώ η θεματολογία μπορεί να είναι η αφορμή για ένα χρήστη να ενασχοληθεί αρχικά, οι κοινωνικοι δεσμοί και η ενασχόληση προϋποθέτουν τριβή με περισσότερες θεματικές ενότητες.

Η διάδραση των χρηστών δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει μόνο δικτυακά για να δημιουργηθούν δεσμοί και επίσης η μία μορφή διάδρασης (εικονική) δεν αναιρεί την άλλη (πραγματική). Το σημείο αναφοράς όμως της εικονικής κοινότητας είναι ο δικτυακός τόπος. Και συνήθως όταν χάνεται το σημείο αναφοράς, όπως τα διάφορα παραδείγματα με φόρουμ που κλείσανε ή κοινότητες που διασπαστήκανε, δημιουργείται ένα νέο σημείο αναφοράς για να μην χαθεί η κοινότητα άλλοτε εικονικο όπως ένα νέο φόρουμ ή πραγματικό όπως μία λέσχη. Και φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μην δημιουργηθεί τίποτα. Η εξέλιξη τους πάντα εξαρτάται απο την ενασχόληση των μελών και την εισροή νέων μελών. Άν τα μέλη ασχολούνται οι κοινότητα συνεχίζει ανεξάρτητα αν το σημείο αναφοράς είναι εικονικό η πραγματικό. Η διαφορά μεταξύ των δύο όμως έχει να κάνει με την μορφή επικοινωνίας. Και εκεί είναι που οι διαφορές στις δικτυακές κοινότητες είναι πολύ μεγάλες.

Ήδη με την δημιουργία των πρώτων μορφών διαχείρισης περιεχομένου η ανάπτυξη της διαδικτυακής επικοινωνίας άλλαξε σημαντικά γιατί έγινε πιο γρήγορη η ανταλλαγή πληροφοριών. Παρόλα αυτά οι πλατφόρμες των φόρουμ είναι φτιαγμένες σαν μηχανές κατηγοριοποίησης πληροφορίας και η δυνατότητες τους είναι πολύ συγκεκριμένες. Επίσης προυποθέτουν τον χρήστη να αντιλαμβάνεται και να αποδέχεται έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που δεν έιναι κοντά στην ανθρώπινη ομιλία. Η ανάγκη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές δημιούργησε λίγο αργότερα απο την εμφάνιση των φόρουμ, την δικτυακή απευθείας επικοινωνία μέ δίαφορες νέες πλατφορμες (IRC, web based online chat, κλπ). Και οι πλατφόρμες αυτές δημιούργησαν της δικές τους εικονικές κοινότητες μέσω των χρηστών. Για να μην μακρηγορώ με την ιστορία των δικτυακών εφαρμογών θα πώ απλά πως οι ανάγκες επικοινωνίας των πραγματικών κοινωνιών είναι αυτές που δημιουργούν τα δικτυακά εργαλεία που με την σειρά τους δημιουργούν νέες εικονικές κοινότητες που οι δικές τους ανάγκες αναμορφώνουν τα δικτυακά εργαλεία και δημιουργούν νέες μορφές επικοινωνίας και διαμοιρασμού περιεχομένου.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι επειδή όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ φρέσκια: μόλις 30 χρόνων απο την πτώση των BBS, 20 χρόνια απο την δημιουργία του advrider.com, 16 χρόνια απο την δημιουργία του facebook, 7 χρόνια απο την δημιουργια του advride.gr, ξεχνάμε ότι οι κοινωνικές δυναμικές τους είναι ακόμα προς διαμόρφωση καθώς οι εικονικές κοινότητες δημιουργούν περιεχόμενο και ανάγκες. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία του pinterest το 2009 πάνω στην λογική των πεθαμένων BBS 20 χρόνια μετά...

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια η δικτυακές κοινότητες που δημιουργούνται στις πλατφόρμες είναι ανεξάρτητες της μηχανής λογισμικού. Η πληθώρα όμως των εφαρμογών δίνει πλέον την δυνατότητα στις διαδικτυακές εικονικές κοινότητες να διαλέξουν εφαρμογή και μηχανή λογισμικού ανάλογα με το τι τους ταιριάζει και το τι περιεχόμενο θελουν να δημιουργήσουν. Κατα αυτή την έννοια η αναφορά στα δικτυακα εργαλεια με την μορφη αντιπάλων στρατοπέδων δεν νομίζω ότι υφίσταται. Ούτε εικονικές κοινότητες η μία ενάντια στην άλλη. Αυτό που συμβαίνει είναι προσωπικές έριδες που κοινοποιούνται ανοιχτά σε ένα ενιαιοποημενο χώρο πληροφορίας που απαρτίζει πλέον το internet. Όπως και στις κανονικές ο καθένας ελεύθερα κρίνει και παίρνει θέση.

Σε ένα προηγούμενο post μου στο ίδιο θεμα έκανα την παρομοίαση των φορουμ με το καφενείο. Ο στόχος ήταν να διαχωρίσω τον χρήστη ενός φόρουμ απο το μέλος μιας εικονικής κοινότητας, την αναζήτηση πληροφορίας απο την συμμετοχή σε μια εικονική κοινότητα. Το καφενείο συνηθως στεγάζει μια μικρή κοινότητα, έχει παρεμφερή χαρακτηριστικά και προσφέρει χρηστικότητα αν μόνο αυτό επιθυμείς όπως τα φόρουμ έχουν πληροφορίες. Το σχόλιο μου αφορά την αναζήτηση πληροφορίας σε ένα φόρουμ και όχι την ένταξη σε μια κοινότητα. Ένας λόγος είναι ότι θεωρώ ότι πλέον τα φόρουμ είναι καλύτερα να λειτουργούν σαν διαχείριση περιεχομένου και όχι σαν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης διότι πραγματικά υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση. Στο τέλος του post μου υπάρχει επίσης ένα πικρόχολο σχόλιο, που είναι άδικο κατά δικιά μου ομολογία και δεύτερη ανάγνωση. Αφορά την της αναζήτησης πληροφοριάς σαν μέσο σύσφιξης των δεσμών σε μια κοινότητα και όχι για την χρηστικότητα της, παραβλέποντας το γεγονός της σημασίας της διατήρησης των δεσμών για ένα μελος ένα μέσω της αναγνωρισης προς την κοινότητα.
Απ' ότι φαίνεται το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο ,κ μπράβο σου ,κ εκτιμώ τον χρόνο κ την διάθεση για το τόσο επεξηγηματικό κείμενο.
Μου πεσε βαρύ ,κ κάποια δεν τα πολυκαταλαβαίνω ,λόγω δικής μου επιφανειακής ενασχόλησης με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Πιθανά να έχεις δίκιο ,όσον αφορά την εξέλιξη των μέσων.
Εγώ το βλέπω πιό απλά το θέμα ,κ το εξήγησα παραπάνω.

Οταν περιηγηθώ σε ένα φόρουμ για κάποιο διάστημα ,ή μου κάνει θετικό κλίκ ,κ μένω ,κ ενεργοποιούμαι ,ή νιώθω ξένος ή αδιάφορα ,κ δεν ασχολούμαι.

Αν νιώσω ότι έχω κοινά με κάποια μέλη ,σαφώς κ συμμετέχω κ σε δρώμενα φυσικής παρουσίας ,μια κ είμαι παλαιάς κοπής κ θεωρώ την προσωπική επαφή αναντικατάστατη ,καθώς επίσης τις νέες γνωριμίες υγιή κοινωνικότητα.

Συνοψίζοντας κ ειδικεύοντας το θέμα ,η μοτοσυκλέτα για μένα κ για πολλούς άλλους ,είναι το οξυγόνο μου.
Δεν μπαίνω σε μοτο φόρουμ ούτε για να τσακωθώ ,ούτε για να επιβεβαιωθώ ,ούτε για να λύσω τα ψυχολογικά τα δικά μου κ του άλλου.
Μπαίνω για να πάρω εγκεφαλικό αέρα ,να νιώσω καλά ,κ να ζήσω κ πραγματική επαφή με ανθρώπους που έχουμε κοινή αγάπη στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα.
Μπορεί όλη τη βδομάδα να τα λέμε από πληκτρολόγιο δηλ ,αλλά το ΣΚ μπορεί να το περάσουμε παρέα 10-20-50-100 νοματαίοι ,κάνοντας αυτό που μας αρέσει (μοτοκίνηση) ,κ να νιώθουμε οτι γνωριζόμαστε χρόνια.

Γι'αυτό κ δεν ξεχωρίζω την εικονική από την πραγματική επαφή στο advride ,μια κ με παρα πολλούς πλέον γνωρίζομαι προσωπικά ,πάμε βόλτες ,πίνουμε καφέδες ,μιλάμε τηλ ,κλπ
Για να μην σου πω οτι νιώθω φίλος με αρκετούς που δεν έχω δει ποτέ προσωπικά ,αλλά έχουμε μιλήσει πολύ με πμ κ τηλέφωνα.
Ασε που έχω από μέλη προτάσεις για φιλοξενία σε όλη την Ελλάδα.

Ε ,αυτό ,δεν το λές εικονική πραγματικότητα ,είναι κάτι διαφορετικό κ πολύ δυνατό κ όμορφο.

Αλλά ,για να το ζήσει κάποιος ,πρέπει να είναι σε ταυτόσημη εγκεφαλική κ φιλοσοφική βάση με όσους το ζούν.
Αυτή είναι (ΚαΤεΜέ) η διαφορά ,όσων απλά "μπαινοβγαίνουν" ,κι όσων συμμετέχουν πραγματικά.
Και το πραγματικά ,χωρίς εισαγωγικά.
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Δεν νομίζω ότι o λόγος αποχής που περιγράφεις είναι ο μόνος. Υπάρχουν δυο παράμετροι που καμία φορά μέσα σε μια δικτυακή κοινότητα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, τις οποίες όμως αναφέρεις επιγραμματικά σαν μέλη. Η πρώτη είναι η εξέλιξη του δικτυακού μέσου και η δεύτερη είναι η κοινωνική αλληλεπίδραση και η κοινωνικές σχέσεις (τα μέλη) που όμως διαμορφώνονται και από τις δυνατότητες του μέσου.

Ένα παράδειγμα :
Τα διαδικτυακά φόρουμ σαν πλατφόρμες είναι η μετεξέλιξη των bulletin boards (BBS) και του Usenet. Τα bulletin boards ήταν πλατφόρμες που λειτουργούσαν με την λογική του πίνακα ανακοινώσεων και το Usenet ηταν ένα κατανεμημένο δίκτυο ειδήσεων και μηνυμάτων . Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες θα αναφέρω απλά ότι η ανάπτυξη του διαδικτύου και της τεχνολογίας και η ολοένα ευκολότερη προσβασιμότητα απαξίωσε σιγά σιγά την χρήση των BBS και του Usenet και παράλληλα η ευκολία ανάπτυξης των διαδικτυακών εφαρμογών οδήγησε στην δημιουργία των πρώτων μορφών διαχείρισης περιεχομένου που αποτελούν την βάση των πρώτων φόρουμ όπως τα γνωρίζουμε τώρα.

Το ενδιαφέρον είναι οτι την ίδια περίοδο αρχίζει να δημιουργείται η έννοια της εικονικής κοινότητας (virtual community) σαν νέα μορφή κοινωνικού δικτυου. (Δικτυο με την έννοια των ανθρώπων και όχι του διαδικτύου) .Και αυτό διότι ενώ οι κοινότητες των συστηματικών χρηστών των BBS και Usenet προϋπήρχαν σαν κοινωνικά δίκτυα δεν ήταν "εικονικά", με την έννοια ότι η κοινωνική τους σύνδεση δεν οφειλόταν στο μέσο διάδρασης αλλά στα κοινά ενδιαφέροντα που διαμοίραζαν μέσω των BBS και Usenet. Οι νεες μορφές κοινωνικού δικτύου χρησιμοποιούν σαν τόπο αναφοράς και κοινωνικής σύνδεσης το μέσο και όχι το κοινό ενδιαφέρον για μία συγκεκριμένη θεματολογία. Είναι λοιπόν η συχνή ενασχόληση με το μεσο και η διαδραση με άλλους χρήστες που διαμορφώνει τους κοινωνικούς δεσμούς και όχι η θεματολογία του φορουμ. Γιαυτό τον λόγο και δεν αποτελούν όλοι οι χρήστες του ίδιου φόρουμ κομμάτι μιας εικονικής κοινότητας ή μπορείς να βρείς πολλές εικονικές κοινότητες κάτω από το ίδιο μέσο. Για τον ίδιο λόγο τα φόρουμ δεν ειναι και μονοθεματικά καθώς ενώ η θεματολογία μπορεί να είναι η αφορμή για ένα χρήστη να ενασχοληθεί αρχικά, οι κοινωνικοι δεσμοί και η ενασχόληση προϋποθέτουν τριβή με περισσότερες θεματικές ενότητες.

Η διάδραση των χρηστών δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει μόνο δικτυακά για να δημιουργηθούν δεσμοί και επίσης η μία μορφή διάδρασης (εικονική) δεν αναιρεί την άλλη (πραγματική). Το σημείο αναφοράς όμως της εικονικής κοινότητας είναι ο δικτυακός τόπος. Και συνήθως όταν χάνεται το σημείο αναφοράς, όπως τα διάφορα παραδείγματα με φόρουμ που κλείσανε ή κοινότητες που διασπαστήκανε, δημιουργείται ένα νέο σημείο αναφοράς για να μην χαθεί η κοινότητα άλλοτε εικονικο όπως ένα νέο φόρουμ ή πραγματικό όπως μία λέσχη. Και φυσικά υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μην δημιουργηθεί τίποτα. Η εξέλιξη τους πάντα εξαρτάται απο την ενασχόληση των μελών και την εισροή νέων μελών. Άν τα μέλη ασχολούνται οι κοινότητα συνεχίζει ανεξάρτητα αν το σημείο αναφοράς είναι εικονικό η πραγματικό. Η διαφορά μεταξύ των δύο όμως έχει να κάνει με την μορφή επικοινωνίας. Και εκεί είναι που οι διαφορές στις δικτυακές κοινότητες είναι πολύ μεγάλες.

Ήδη με την δημιουργία των πρώτων μορφών διαχείρισης περιεχομένου η ανάπτυξη της διαδικτυακής επικοινωνίας άλλαξε σημαντικά γιατί έγινε πιο γρήγορη η ανταλλαγή πληροφοριών. Παρόλα αυτά οι πλατφόρμες των φόρουμ είναι φτιαγμένες σαν μηχανές κατηγοριοποίησης πληροφορίας και η δυνατότητες τους είναι πολύ συγκεκριμένες. Επίσης προυποθέτουν τον χρήστη να αντιλαμβάνεται και να αποδέχεται έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας που δεν έιναι κοντά στην ανθρώπινη ομιλία. Η ανάγκη να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αυτές δημιούργησε λίγο αργότερα απο την εμφάνιση των φόρουμ, την δικτυακή απευθείας επικοινωνία μέ δίαφορες νέες πλατφορμες (IRC, web based online chat, κλπ). Και οι πλατφόρμες αυτές δημιούργησαν της δικές τους εικονικές κοινότητες μέσω των χρηστών. Για να μην μακρηγορώ με την ιστορία των δικτυακών εφαρμογών θα πώ απλά πως οι ανάγκες επικοινωνίας των πραγματικών κοινωνιών είναι αυτές που δημιουργούν τα δικτυακά εργαλεία που με την σειρά τους δημιουργούν νέες εικονικές κοινότητες που οι δικές τους ανάγκες αναμορφώνουν τα δικτυακά εργαλεία και δημιουργούν νέες μορφές επικοινωνίας και διαμοιρασμού περιεχομένου.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι επειδή όλη αυτή η ιστορία είναι πολύ φρέσκια: μόλις 30 χρόνων απο την πτώση των BBS, 20 χρόνια απο την δημιουργία του advrider.com, 16 χρόνια απο την δημιουργία του facebook, 7 χρόνια απο την δημιουργια του advride.gr, ξεχνάμε ότι οι κοινωνικές δυναμικές τους είναι ακόμα προς διαμόρφωση καθώς οι εικονικές κοινότητες δημιουργούν περιεχόμενο και ανάγκες. Ένα παράδειγμα είναι η δημιουργία του pinterest το 2009 πάνω στην λογική των πεθαμένων BBS 20 χρόνια μετά...

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια η δικτυακές κοινότητες που δημιουργούνται στις πλατφόρμες είναι ανεξάρτητες της μηχανής λογισμικού. Η πληθώρα όμως των εφαρμογών δίνει πλέον την δυνατότητα στις διαδικτυακές εικονικές κοινότητες να διαλέξουν εφαρμογή και μηχανή λογισμικού ανάλογα με το τι τους ταιριάζει και το τι περιεχόμενο θελουν να δημιουργήσουν. Κατα αυτή την έννοια η αναφορά στα δικτυακα εργαλεια με την μορφη αντιπάλων στρατοπέδων δεν νομίζω ότι υφίσταται. Ούτε εικονικές κοινότητες η μία ενάντια στην άλλη. Αυτό που συμβαίνει είναι προσωπικές έριδες που κοινοποιούνται ανοιχτά σε ένα ενιαιοποημενο χώρο πληροφορίας που απαρτίζει πλέον το internet. Όπως και στις κανονικές ο καθένας ελεύθερα κρίνει και παίρνει θέση.

Σε ένα προηγούμενο post μου στο ίδιο θεμα έκανα την παρομοίαση των φορουμ με το καφενείο. Ο στόχος ήταν να διαχωρίσω τον χρήστη ενός φόρουμ απο το μέλος μιας εικονικής κοινότητας, την αναζήτηση πληροφορίας απο την συμμετοχή σε μια εικονική κοινότητα. Το καφενείο συνηθως στεγάζει μια μικρή κοινότητα, έχει παρεμφερή χαρακτηριστικά και προσφέρει χρηστικότητα αν μόνο αυτό επιθυμείς όπως τα φόρουμ έχουν πληροφορίες. Το σχόλιο μου αφορά την αναζήτηση πληροφορίας σε ένα φόρουμ και όχι την ένταξη σε μια κοινότητα. Ένας λόγος είναι ότι θεωρώ ότι πλέον τα φόρουμ είναι καλύτερα να λειτουργούν σαν διαχείριση περιεχομένου και όχι σαν πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης διότι πραγματικά υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση. Στο τέλος του post μου υπάρχει επίσης ένα πικρόχολο σχόλιο, που είναι άδικο κατά δικιά μου ομολογία και δεύτερη ανάγνωση. Αφορά την της αναζήτησης πληροφοριάς σαν μέσο σύσφιξης των δεσμών σε μια κοινότητα και όχι για την χρηστικότητα της, παραβλέποντας το γεγονός της σημασίας της διατήρησης των δεσμών για ένα μελος ένα μέσω της αναγνωρισης προς την κοινότητα.
Ενδιαφέρον ανάλυση και γραφή ,όπως είπε και κεραμιδογατος το έχεις ...το θέμα
Τι έχεις σπουδάσει ?
Τι δουλεύεις ?
Ορισμένα από τα γραφόμενα σου πρέπει να τα διαβάσω δύο φορές
Στα τεχνικά σύμφωνω όσο αφορά την εξέλιξη και τους περαιτέρω μηχανισμούς που γεννάνε οι οποίοι θα επηρεάσουν και το μοντέλο επικοινωνιας στο σύνολο αλλά και στις υποομάδες του
Αυτό όμως το στεγνό καθαρά πληροφοριακό δεν μπορώ να το δεχτώ ακόμα αν και νομίζω ότι έχεις κάποιο μελοντικο δίκιο
 

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Απ' ότι φαίνεται το έχεις σπουδάσει το αντικείμενο ,κ μπράβο σου ,κ εκτιμώ τον χρόνο κ την διάθεση για το τόσο επεξηγηματικό κείμενο.
Μου πεσε βαρύ ,κ κάποια δεν τα πολυκαταλαβαίνω ,λόγω δικής μου επιφανειακής ενασχόλησης με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Πιθανά να έχεις δίκιο ,όσον αφορά την εξέλιξη των μέσων.
Εγώ το βλέπω πιό απλά το θέμα ,κ το εξήγησα παραπάνω.

Οταν περιηγηθώ σε ένα φόρουμ για κάποιο διάστημα ,ή μου κάνει θετικό κλίκ ,κ μένω ,κ ενεργοποιούμαι ,ή νιώθω ξένος ή αδιάφορα ,κ δεν ασχολούμαι.

Αν νιώσω ότι έχω κοινά με κάποια μέλη ,σαφώς κ συμμετέχω κ σε δρώμενα φυσικής παρουσίας ,μια κ είμαι παλαιάς κοπής κ θεωρώ την προσωπική επαφή αναντικατάστατη ,καθώς επίσης τις νέες γνωριμίες υγιή κοινωνικότητα.

Συνοψίζοντας κ ειδικεύοντας το θέμα ,η μοτοσυκλέτα για μένα κ για πολλούς άλλους ,είναι το οξυγόνο μου.
Δεν μπαίνω σε μοτο φόρουμ ούτε για να τσακωθώ ,ούτε για να επιβεβαιωθώ ,ούτε για να λύσω τα ψυχολογικά τα δικά μου κ του άλλου.
Μπαίνω για να πάρω εγκεφαλικό αέρα ,να νιώσω καλά ,κ να ζήσω κ πραγματική επαφή με ανθρώπους που έχουμε κοινή αγάπη στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα.
Μπορεί όλη τη βδομάδα να τα λέμε από πληκτρολόγιο δηλ ,αλλά το ΣΚ μπορεί να το περάσουμε παρέα 10-20-50-100 νοματαίοι ,κάνοντας αυτό που μας αρέσει (μοτοκίνηση) ,κ να νιώθουμε οτι γνωριζόμαστε χρόνια.

Γι'αυτό κ δεν ξεχωρίζω την εικονική από την πραγματική επαφή στο advride ,μια κ με παρα πολλούς πλέον γνωρίζομαι προσωπικά ,πάμε βόλτες ,πίνουμε καφέδες ,μιλάμε τηλ ,κλπ
Για να μην σου πω οτι νιώθω φίλος με αρκετούς που δεν έχω δει ποτέ προσωπικά ,αλλά έχουμε μιλήσει πολύ με πμ κ τηλέφωνα.
Ασε που έχω από μέλη προτάσεις για φιλοξενία σε όλη την Ελλάδα.

Ε ,αυτό ,δεν το λές εικονική πραγματικότητα ,είναι κάτι διαφορετικό κ πολύ δυνατό κ όμορφο.

Αλλά ,για να το ζήσει κάποιος ,πρέπει να είναι σε ταυτόσημη εγκεφαλική κ φιλοσοφική βάση με όσους το ζούν.
Αυτή είναι (ΚαΤεΜέ) η διαφορά ,όσων απλά "μπαινοβγαίνουν" ,κι όσων συμμετέχουν πραγματικά.
Και το πραγματικά ,χωρίς εισαγωγικά.
Δυστυχώς η ορολογία είναι πάντα δυσκολονόητη ειδικά όταν δεν την χρησιμοποιούμε συχνά. Επίσης επειδή προέρχεται από μετάφραση αγγλικής ορολογίας, μιας και οι όροι αυτοί πρωτοεμφανίστηκαν στην αγγλική γλώσσα, η ετοιμολογία τους είναι διαφορετική. Παράδειγμα η αγγλικη φράση "virtual community" της οποίας η ελληνική μετάφραση είναι "εικονική κοινοτητα" έχουν διαφορετικό κυριολεκτικό νόημα. Η ετοιμολογία της αγγλικής λέξης "virtual" είναι : σχεδόν ή κοντά σε μια περιγραφή, αλλά όχι σε πλήρη συμφωνια με τον αυστηρό ορισμό. H ετοιμολογία της λέξης "εικονικός" όμως είναι : αυτος που δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα, ο φαινομενικός. Έτσι ο αγγλικός όρος εννοιολογικά είναι πιο κοντά στο "πραγματικό" από ότι ο ελληνικός.

Η φράση "Virtual community" πρωτοεμφανίστηκε σε ένα αρθρο το 1986 για την προσπάθεια 2 καλλιτεχνών να διασυνδέσουν με νέες τεχνολογίες τους εικαστικούς χώρους και τους καλλιτέχνες με την κοινωνία. Το project αυτό ονομάστηκε Electronic cafe Network. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδω : Historic Overview: The telecollaborative Art of Kit Galloway & Sherrie Rabinowitz . Στη συνέχεια ο όρος επανεμφανίστηκε σε ένα άρθρο του Howard Reingold για το περιοδικό The Whole Earth Review και στην συνεχεια στο βιβλίο του "The Virtual Community" που εκδόθηκε στο 1993. Το βιβλίο περιγράφει τις εμπειρίες και σκέψεις του συγγραφέα με την ενασχόληση του με τις virtual κοινοτητες και ειδικότερα την παλιότερη εν ζωη virtual κοινοτητα (απο το 1985) το the WELL ( https://www.well.com/ ). Το βιβλίο για όποιον έχει χρόνο μπορεί να το διαβάσει ελεύθερα εδω : howard rheingold's | the virtual community

Όλη αυτή η μεγάλη εισαγωγη έγινε για να πω ότι έχεις δίκιο για το ότι δεν είναι εικονική η πραγματικότητα. Η ορολογία όμως είναι τέτοια που χρειάζεται τελικά περισσότερη ανάλυση. Η αναφορά μου στην εικονική κοινοτητα γινεται με την αγγλικη έννοια του virtual. Και ο λόγος είναι για να κάνω ένα διαχωρισμό μεταξύ κοινοτήτων ως προς τον τρόπο που δημιουργούνται και όχι ως προς την αξια τους.

Ενδιαφέρον ανάλυση και γραφή ,όπως είπε και κεραμιδογατος το έχεις ...το θέμα
Τι έχεις σπουδάσει ?
Τι δουλεύεις ?
Ορισμένα από τα γραφόμενα σου πρέπει να τα διαβάσω δύο φορές
Στα τεχνικά σύμφωνω όσο αφορά την εξέλιξη και τους περαιτέρω μηχανισμούς που γεννάνε οι οποίοι θα επηρεάσουν και το μοντέλο επικοινωνιας στο σύνολο αλλά και στις υποομάδες του
Αυτό όμως το στεγνό καθαρά πληροφοριακό δεν μπορώ να το δεχτώ ακόμα αν και νομίζω ότι έχεις κάποιο μελοντικο δίκιο
Γράφω λίγο αναλυτικά γιατί νομίζω το θέμα δεν μπορεί να περιγραφεί διαφορετικα (Επίσης είναι Σαββατοκύριακο χωρίς δουλεια και με βροχή). Έχει εννοιες και λέξεις που δεν είμαστε συνηθισμένοι στην χρήση τους και νομίζω ότι η δυσκολία του είναι εκεί. Επειδή ο κόσμος διαβάζει και γράφει στα φόρουμ όπως σε ποιο σύγχρονα εργαλεία για κοινωνικά δίκτυα πχ Viber, Messenger Facebook κλπ, με μικρά κείμενα σε μικρές οθόνες, είναι όντως πιο δύσκολο να κατανοήσει ένα μεγάλο κείμενο. Γιαυτό αναφέρθηκα στο αρχικό κείμενο λέγοντας ότι υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση από ότι το φόρουμ.

Επίσης τα εργαλέια αυτά μιμούνται τη ροή του φυσικού λόγου. Μιλώντας απέναντι στον άλλο, ή μέσω ενός τέτοιου εργαλείου ο διάλογος είναι πιο γρήγορος και η αποθήκευση της ποληροφορίας έχει μικρότερο βάθος. Σε ένα φόρουμ το κείμενο μπορεί και να είναι εσκεμμενα πιο αναλυτικό γιατί υπάρχει η δυνατότητα να το ξαναδιαβάσεις, να ανατρέξεις σε παραπομπές, ακόμα και να το προσπεράσεις. Μπορείς να εκφράσεις απόψεις και ετεροχρονισμένα, απαντώντας και δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην δομή, στην σαφήνεια και τα επιχειρήματα.

Αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο συσχέτισης τον ατόμων που συμμετέχουν σε μια συζήτηση ή την ουσία της πληροφορίας. Είναι επιλογή που εξαρτάται απο το χρόνο και την περίσταση. Παράδειγμα έιναι όταν συναντάς τον γέροντα σε καφενείο στη Τζουρτζια και ρωτάει "τι δουλειά κάνετε παιδια?" δεν θα πω "Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολογος μηχανικός και ασχολούμαι με σχεδίαση, κατασκεύη και συντηρηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων σε ένα ερευνητικό κέντρο στη Γαλλια". Θα πω απλά είμαι Ηλεκτρολόγος και τέλος.

Το στεγνά πληροφοριακό που αναφέρεις προέρχεται απο προσωπική εμπειρία και οπτική που απορρέει από την δουλειά και την ανάγκη αρχειοθέτησης και αναζήτησης πληροφορίας. Δεν είναι απαραίτητα προς την σωστη κατεύθυνση.
 
Τελευταία επεξεργασία:

k0k0s

Μέτζη του νεούκτη
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κωστας
Μοτό
XTZ750 / DL650 / 1090R / Vespa 50s
Toσες μερες διαβαζω και θελω να γραψω μια απαντηση και δεν προλαβαινω...

Το δικο μου διφραγκακι ειναι αυτο.


Καλη η πολυφωνια, αλλα στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι αυτο. Ο λογος υπαρξης τοσων φορουμ, ομαδων, υποομαδων, γκρουπ, βλογκερ, μπλογκερ και παει λεγοντας ειναι κατα την ταπεινη μου αποψη η προσωπικη προβολη, το αρχηγιλικι, και φυσικα το εθνικο μας προιον, η κατσικα του γειτονα.

Καταλαβαινω απολυτα την κινηση καποιου να φυγει απο ενα "γενικο" μοτοσυκλετιστικο φορουμ και να ξεκινησει ενα "ειδικο" για ονοφ/στρητ/συγκεκριμενη μαρκα κτλ, αλλα οταν καποιος φευγει απο το xwmatina650aria.gr και ανοιγει το 650ariaxwmatina.gr τοτε τι κανει νιαου νιαου... 9 στους 10 μπλο/βλογκερ κανουν προμοσιον, ειτε του εαυτου τους ειτε εμπορικο ειτε και τα δυο. Ελαχιστοι ειναι πλεον αυτοι που αξιζουν, και συνηθως ειναι τυπακια που ασχολουνται με μαστοριες για την κ@υλα τους και οχι για να διαφημισουν κατι ή την παρτη τους. Το ιδιο και με τα γκρουπακια στο ΦΒ. Το ιδιο με κατι υποενοτητες που βλεπω σε ορισμενα φορουμ, ομαδα βορειων, ομαδα νοτιων, ομαδα δυτικων , ομαδα ανατολικων, λες και ζουμε ξερω γω στην αχανη Ρωσια και πρεπει να οργανωθουν τα 50,000μελη που ζουν στη Σιβηρια με τετοιο τροπο. Να'χαμε να λεγαμε και να'χαμε να πουμε, ζητανε αρχηγιλικι ο καθενας και για να μη φυγουν τους δινουν την τοπικη θεσαρα. Λες και να εισαι αντμιν/μοντ ξερω γω σε ενα τοπικο ελληνικο μοτοσυκλετιστικο φορουμ σου ανοιγει διαπλατα και τις πορτες της G20... Ψωνισμα ειναι, θελουν ολοι θεσεις. Θελουν ολοι να ειναι αρχηγοι. Θελουν ολοι να ειναι φιρμες, να εχουν ονομα στη μαρκιζα. Και δεν ειναι μονο στα μοτοσυκλετιστικα φορα αυτο, δεν ειναι καν μονο στα φορα, ειναι παντου στην Ελλαδα. Το βλεπαμε στο σχολειο, το βλεπαμε στο στρατο, το βλεπουμε στη δουλεια μας καθε μερα. Εδω μεχρι και απο κομματα φυγανε καποιοι για την καρεκλα, ανοιξαν δικα τους και μετα απο χρονια καταφεραν να παρουν την πολυποθητη καρεκλα και να γινουν πρωθυπουργοι...
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Κωστή έχω λιώσει στο γέλιο γιατί μου θύμισες ατάκα σε παλιότερο φόρουμ "οι βορειοελλαδίτες δεν σας εμπιστεύονται ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΟΤΙΟΙ/ΑΘΗΝΑΙΟΙ".
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Δυστυχώς η ορολογία είναι πάντα δυσκολονόητη ειδικά όταν δεν την χρησιμοποιούμε συχνά. Επίσης επειδή προέρχεται από μετάφραση αγγλικής ορολογίας, μιας και οι όροι αυτοί πρωτοεμφανίστηκαν στην αγγλική γλώσσα, η ετοιμολογία τους είναι διαφορετική. Παράδειγμα η αγγλικη φράση "virtual community" της οποίας η ελληνική μετάφραση είναι "εικονική κοινοτητα" έχουν διαφορετικό κυριολεκτικό νόημα. Η ετοιμολογία της αγγλικής λέξης "virtual" είναι : σχεδόν ή κοντά σε μια περιγραφή, αλλά όχι σε πλήρη συμφωνια με τον αυστηρό ορισμό. H ετοιμολογία της λέξης "εικονικός" όμως είναι : αυτος που δεν σχετίζεται με την πραγματικότητα, ο φαινομενικός. Έτσι ο αγγλικός όρος εννοιολογικά είναι πιο κοντά στο "πραγματικό" από ότι ο ελληνικός.

Η φράση "Virtual community" πρωτοεμφανίστηκε σε ένα αρθρο το 1986 για την προσπάθεια 2 καλλιτεχνών να διασυνδέσουν με νέες τεχνολογίες τους εικαστικούς χώρους και τους καλλιτέχνες με την κοινωνία. Το project αυτό ονομάστηκε Electronic cafe Network. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδω : Historic Overview: The telecollaborative Art of Kit Galloway & Sherrie Rabinowitz . Στη συνέχεια ο όρος επανεμφανίστηκε σε ένα άρθρο του Howard Reingold για το περιοδικό The Whole Earth Review και στην συνεχεια στο βιβλίο του "The Virtual Community" που εκδόθηκε στο 1993. Το βιβλίο περιγράφει τις εμπειρίες και σκέψεις του συγγραφέα με την ενασχόληση του με τις virtual κοινοτητες και ειδικότερα την παλιότερη εν ζωη virtual κοινοτητα (απο το 1985) το the WELL ( https://www.well.com/ ). Το βιβλίο για όποιον έχει χρόνο μπορεί να το διαβάσει ελεύθερα εδω : howard rheingold's | the virtual community

Όλη αυτή η μεγάλη εισαγωγη έγινε για να πω ότι έχεις δίκιο για το ότι δεν είναι εικονική η πραγματικότητα. Η ορολογία όμως είναι τέτοια που χρειάζεται τελικά περισσότερη ανάλυση. Η αναφορά μου στην εικονική κοινοτητα γινεται με την αγγλικη έννοια του virtual. Και ο λόγος είναι για να κάνω ένα διαχωρισμό μεταξύ κοινοτήτων ως προς τον τρόπο που δημιουργούνται και όχι ως προς την αξια τους.



Γράφω λίγο αναλυτικά γιατί νομίζω το θέμα δεν μπορεί να περιγραφεί διαφορετικα (Επίσης είναι Σαββατοκύριακο χωρίς δουλεια και με βροχή). Έχει εννοιες και λέξεις που δεν είμαστε συνηθισμένοι στην χρήση τους και νομίζω ότι η δυσκολία του είναι εκεί. Επειδή ο κόσμος διαβάζει και γράφει στα φόρουμ όπως σε ποιο σύγχρονα εργαλεία για κοινωνικά δίκτυα πχ Viber, Messenger Facebook κλπ, με μικρά κείμενα σε μικρές οθόνες, είναι όντως πιο δύσκολο να κατανοήσει ένα μεγάλο κείμενο. Γιαυτό αναφέρθηκα στο αρχικό κείμενο λέγοντας ότι υπάρχουν καλύτερα εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση από ότι το φόρουμ.

Επίσης τα εργαλέια αυτά μιμούνται τη ροή του φυσικού λόγου. Μιλώντας απέναντι στον άλλο, ή μέσω ενός τέτοιου εργαλείου ο διάλογος είναι πιο γρήγορος και η αποθήκευση της ποληροφορίας έχει μικρότερο βάθος. Σε ένα φόρουμ το κείμενο μπορεί και να είναι εσκεμμενα πιο αναλυτικό γιατί υπάρχει η δυνατότητα να το ξαναδιαβάσεις, να ανατρέξεις σε παραπομπές, ακόμα και να το προσπεράσεις. Μπορείς να εκφράσεις απόψεις και ετεροχρονισμένα, απαντώντας και δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην δομή, στην σαφήνεια και τα επιχειρήματα.

Αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο συσχέτισης τον ατόμων που συμμετέχουν σε μια συζήτηση ή την ουσία της πληροφορίας. Είναι επιλογή που εξαρτάται απο το χρόνο και την περίσταση. Παράδειγμα έιναι όταν συναντάς τον γέροντα σε καφενείο στη Τζουρτζια και ρωτάει "τι δουλειά κάνετε παιδια?" δεν θα πω "Έχω σπουδάσει Ηλεκτρολογος μηχανικός και ασχολούμαι με σχεδίαση, κατασκεύη και συντηρηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων σε ένα ερευνητικό κέντρο στη Γαλλια". Θα πω απλά είμαι Ηλεκτρολόγος και τέλος.

Το στεγνά πληροφοριακό που αναφέρεις προέρχεται απο προσωπική εμπειρία και οπτική που απορρέει από την δουλειά και την ανάγκη αρχειοθέτησης και αναζήτησης πληροφορίας. Δεν είναι απαραίτητα προς την σωστη κατεύθυνση.
Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε εδώ μέσα ώστε να διασφαλίσουμε....μια μόνιμη... φρεσκάδα μια συνεχεια
Στατιστικά τα φορά στην Ελλάδα μας κλείνουν εκ των έσω πάντα στην πενταετία
Το έχουμε ξεπεράσει εμείς αυτό προς το παρόν ....
Το θέμα είναι πως να μετασχηματιστουμε αν βέβαια χρειάζεται ?
Πώς να εξελιχθουμε ?
Πιο είναι το επόμενο βήμα αν υπάρχει?
Η το back to the basic και η συνεχής ανατροφοδότηση στην ουσία του μοτοσυκλετιζμου προσπαθώντας να το συνδέσουμε στην ποιότητα των σχέσεων σαν ένα κύτταρο προσβολής του παλιού .....
Σίγουρα η σύνδεση της ήδη υπάρχων πλατφόρμας με περισσότερα εργαλεία θα ήταν μια λύση
Δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα και δεν γνωρίζουμε το κόστος !!
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Στέργιε αν και δεν ρωτάς εμένα, δεν θα σε πειράξει μιά απάντηση, έχοντας και μιά εμπειρία από αλλού.

Αυτό που γίνεται εδώ είναι προφανώς επιτυχημένο. Έχουν γίνει δύο αποχωρήσεις "μαζικές" χωρίς επί της ουσίας να βλαφτεί ο χώρος και οι τελευταίοι αποχωρήσαντες λειτουργούν στην συνταγή που υπάρχει εδώ ήδη. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθεί και αλλού. Το fb με την προβολή επιλεγμένων θεμάτων λειτουργεί και ως διαφήμιση για όσους δεν είναι μέλη.

Οπότε μιά απάντηση την έχεις ήδη, αν δεν αλλάξει το θέμα κινητικότητα/βόλτες/βοήθεια σε τεχνικό κομμάτι δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κίνδυνος για το φόρουμ.
 

el-Gatto

Ανήσυχο μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
BMW R1200GSA
KTM 990 ADV
Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε εδώ μέσα ώστε να διασφαλίσουμε....μια μόνιμη... φρεσκάδα μια συνεχεια
...
Θες μια γνώμη κι από μένα?...Οχι!!...στα παπάκια μου ,εγώ θα στηΝαιΠώ.

Ο άνθρωπος που ρωτάς ,είναι τεχνικός ,άρα μπορεί να σε καθοδηγήσει περί τεχνικής εξέλιξης.

Το AdvRide ,για μένα ,το μέλος ,ο λόγος που πάει καλά ,είναι ψυχολογικός.
Είναι η θετική ενέργεια που βγαίνει διαβάζοντας ,η οποία σε κάνει να θελήσεις να εμβαθύνεις ενεργά ,κ να έχεις προσωπική επαφή κ φυσική αλληλεπίδραση με την κοινότητα κ τα μοτο-δρώμενα που παράγονται-εκδηλώνονται-συμβαίνουν από τα μέλη ,για τα μέλη ,με τα μέλη ,της κοινότητας αυτής.

Το φόρουμ (η διαδυκτιακή πλατφόρμα δηλ) ,είναι η βάση επικοινωνίας της Κοινότητας ,το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ,ο ασύρματος δηλ για να καταλάβεις.
Το οποίο σαφώς κ είναι ένα απαραίτητο κ σημαντικό εργαλείο συντονισμού κ επικοινωνίας.

Ομως...Η Πραγματική κοινότητα ανθρώπινων σχέσεων που έχει διαμορφωθεί κ εξελλίσεται ,είναι το δυναμικό παρόν ,κ η μαγική συνταγή για ακόμα δυνατότερο μέλλον αυτής της κοινότητας.

Οσο το ποτάμι κυλάει ,παράγεται Υγεία κ Ζωή.
Αν στερέψει ,ή αν λιμνάσει το νερό ,τότε συνήθως γίνεται βάλτος ,κ σταδιακά ξερένεται κιόλας.

Επίσης ,συμφωνώ με τον amyroukai
Συνταγή που g@m@ei ,κ Ομάδα που κερδίζει ,ΔΕΝ την αλλάζεις.





Καλή η πλάκα ,να μιλήσω σοβαρά τώρα.
Phoenix Απλά μην παρατήσεις τον εαυτό σου στο χρόνο , να μείνεις για πάντα mia Θεά ,κι όλα θα πάνε πρίμα...
To νού σου στο ΝεσεσέRR...κ φιλιά στη μούρη:prft:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Οι ερωτήσεις είναι προς όλους σίγουρα απλά μου έχει κάνει εντύπωση ο από πάνω με την τεχνική του επάρκεια και προσπαθώ να τον βάλω στο λούκι μπας και έχει καμία ιδέα πως μπορούμε να αναβαθμιστουμε τεχνικά χωρίς πολλά πολλά έξοδα καθώς και με ιδέες
Και επί της ευκαιρίας κάνω μια πρόταση αν υπάρχει κάποιος τεχνικός προγραμματιστής ,μανικιουριστας ,τορναδορος να βάλει ένα χεράκι και σε τεχνικό αλλά και σε δημιουργικό επίπεδο
Ξέρω ότι αυτά τα πράματα κοστίζουν ,δεν είμαστε επαγγελματικος χωρος, αλλά χρειαζόμαστε πάντοτε βοήθεια
 

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Θες μια γνώμη κι από μένα?...Οχι!!...στα παπάκια μου ,εγώ θα στηΝαιΠώ.

Ο άνθρωπος που ρωτάς ,είναι τεχνικός ,άρα μπορεί να σε καθοδηγήσει περί τεχνικής εξέλιξης.

Το AdvRide ,για μένα ,το μέλος ,ο λόγος που πάει καλά ,είναι ψυχολογικός.
Είναι η θετική ενέργεια που βγαίνει διαβάζοντας ,η οποία σε κάνει να θελήσεις να εμβαθύνεις ενεργά ,κ να έχεις προσωπική επαφή κ φυσική αλληλεπίδραση με την κοινότητα κ τα μοτο-δρώμενα που παράγονται-εκδηλώνονται-συμβαίνουν από τα μέλη ,για τα μέλη ,με τα μέλη ,της κοινότητας αυτής.

Το φόρουμ (η διαδυκτιακή πλατφόρμα δηλ) ,είναι η βάση επικοινωνίας της Κοινότητας ,το ΕΡΓΑΛΕΙΟ ,ο ασύρματος δηλ για να καταλάβεις.
Το οποίο σαφώς κ είναι ένα απαραίτητο κ σημαντικό εργαλείο συντονισμού κ επικοινωνίας.

Ομως...Η Πραγματική κοινότητα ανθρώπινων σχέσεων που έχει διαμορφωθεί κ εξελλίσεται ,είναι το δυναμικό παρόν ,κ η μαγική συνταγή για ακόμα δυνατότερο μέλλον αυτής της κοινότητας.

Οσο το ποτάμι κυλάει ,παράγεται Υγεία κ Ζωή.
Αν στερέψει ,ή αν λιμνάσει το νερό ,τότε συνήθως γίνεται βάλτος ,κ σταδιακά ξερένεται κιόλας.

Επίσης ,συμφωνώ με τον amyroukai
Συνταγή που g@m@ei ,κ Ομάδα που κερδίζει ,ΔΕΝ την αλλάζεις.





Καλή η πλάκα ,να μιλήσω σοβαρά τώρα.
Phoenix Απλά μην παρατήσεις τον εαυτό σου στο χρόνο , να μείνεις για πάντα mia Θεά ,κι όλα θα πάνε πρίμα...
To νού σου στο ΝεσεσέRR...κ φιλιά στη μούρη:prft:
Θα συμφωνήσω.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνουμε εδώ μέσα ώστε να διασφαλίσουμε....μια μόνιμη... φρεσκάδα μια συνεχεια
Στατιστικά τα φορά στην Ελλάδα μας κλείνουν εκ των έσω πάντα στην πενταετία
Το έχουμε ξεπεράσει εμείς αυτό προς το παρόν ....
Το θέμα είναι πως να μετασχηματιστουμε αν βέβαια χρειάζεται ?
Πώς να εξελιχθουμε ?
Πιο είναι το επόμενο βήμα αν υπάρχει?
Η το back to the basic και η συνεχής ανατροφοδότηση στην ουσία του μοτοσυκλετιζμου προσπαθώντας να το συνδέσουμε στην ποιότητα των σχέσεων σαν ένα κύτταρο προσβολής του παλιού .....
Σίγουρα η σύνδεση της ήδη υπάρχων πλατφόρμας με περισσότερα εργαλεία θα ήταν μια λύση
Δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα και δεν γνωρίζουμε το κόστος !!
Από την ερώτηση σου υποθέτω πως θεωρείς ότι υπάρχει πρόβλημα. Και διαβάζοντας αυτά που γράφεις αναγνωρίζω προβλήματα που είδα και εγώ σε διάφορες λέσχες που είχα επαφή. Διόρθωσε αν αυτά που γράφω είναι λάθος. Έλλειψη νέου και ενεργού κόσμου, όχι καινούργιες δραστηριότητες, απλα μαζώξεις, ελάχιστες βόλτες, τερμα τα σεμινάρια κλπ κλπ.
Πολλά προβλήματα προήλθαν και λόγο κρίσης, που γονάτισε πολύ κόσμο και οικονομικά και ψυχικα. Πολλά προβλήματα συνεχίστηκαν γιατί και εμείς σαν μέλη τα αναθέσαμε σε άλλους που όταν κουράστηκαν ή τα παράτησαν εμείς δεν αναλάβαμε δράση.

Στη λέσχη όμως τα πράγματα είναι λίγο ποιο έυκολα διότι είναι ένα νομικό πρόσωπο και έχει ένα καταστατικό και έχει μια κατεύθυνση σαφή. Είσαι λέσχη και θέλεις να προσελκύσεις κόσμο ? έχεις μηχανισμούς και την εμπειρία να κάνεις δράσεις, καλείς κόσμο να συμμετέχει, να περάσει καλά και ελπίζεις ότι κάποιοι από αυτούς θα μείνουν να τρέξουν και πράγματα. Τώρα άν αυτό πετυχαίνει εξαρτάται και από την οργάνωση προφανώς αλλά και από την συμμετοχή του κόσμου. Στην περίπτωση που ξέρω εγώ λειτούργησε έτσι και έτσι επειδή ήταν και μέσο κρίσης. Αλλά επειδή εγώ λείπω δεκαετία πλέον και δεν έχω άμεση επαφή, δεν μπορώ να κρίνω τι συμβαίνει στην ελλάδα γιατί δεν ζώ πλεόν την κατάσταση.

Τώρα στα φόρουμ είναι και λίγο διαφορετική περίπτωση γιατί δεν έχουν μια ξεκάθαρη κατεύθυνση. Γιαυτό τόνιζα και πρίν την αξία σαν εργαλείο που δημιουργεί μια κοινότητα. Και ίσως έτσι είναι και καλύτερα γιατί ακόμα και με περιφερειακό κόσμο μπορούν να λειτουργήσουν. Δέν μπλέκεις με πολλά οργανωτικά, βρίσκεις παρέα πας, βρίσκεις κόσμο που ταιριάζετε, άμα δεν γουστάρεις τον μλκ τον snpl δεν έχεις υποχρέωσει να τον φας στην μάπα κλπ. Και νομίζω ότι αυτή η χαλαρότητα έιναι που κερδίζει κόσμο έναντι άλλων. Γιατί πχ άν θέλεις κάτι πιο οργανωμένο δοκιμάζεις μία λέσχη ή μια πληρωμένη υπηρεσία. πχ σαν τις δράσεις του Austin Vince.

Έχω δει περιπτώσεις φόρουμ που λειτούργησαν σαν λέσχες και δεν πήγε καλά και τελικά μαράζωσαν και εγκαταλείφθηκαν. Και ο λόγος νομίζω είναι ότι επειδή ήταν πολύ κλειστά υπήρχε αδυναμία στην ανανέωση του κόσμου, έλλειψη εμπειρίας, συν διάφορες επιπλοκές στις δράσεις που προκύπτουν από την έλλειψη νομικής υπόστασης, αστικής ευθύνης κλπ κλπ.

Όσον αφορά την κατεύθυνση του φόρουμ αυτού, νομίζω ότι αυτό αφορα τους δημιουργούς του και την ομάδα που ασχολείται με την συντήρησή του.

Η δικιά μου η προσωπική άποψη είναι ότι τα φόρουμ για να εξυπηρετούν τον αυτοσκοπό τους πρέπει να έχουν σωστά οργανωμένη πληροφορία. Γιατί αυτό ειναι και το σημείο αναφοράς στα φόρουμ. Ο κόσμος έρχεται για να βρει πληροφορία, πως θα λύσω αυτό, μου κάηκε εκείνο, τι λάστιχο να πάρω, που να κοιμηθώ, πως σκατα οδηγάω στο χώμα κλπ κλπ. και μέσα σε αυτή την αναζήτηση, έρχεται κοντά, γνωρίζει κόσμο, χτίζει virtual κοινότητες. Η κοινότητα είναι κάτι ανεξαρτητο που συνυπαρχει στο φόρουμ. Και συχνά δεν είναι μια. Και θέλει και άλλα εργαλεία ανάλογα με τι κατευθυνση ακολουθει. Απευθείας επικοινωνία? Χώρο για χαβαλέ? Ημερολόγιο για οργάνωση? Τηλέφωνα επικοινωνίας? Σεμινάρια για νεόυς? Ανταλλαγές εξαρτημάτων? προσφορές απο καταστήματα? κλπ κλπ. Αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία που οφείλει καθε κοινότητα να επιλέξει συλλογικα μόνη της σε συνεργασία ή όχι με το φορουμ κατεμε.

To παραδειγμα του the well δεν το έβαλα τυχαια. Είναι μια ιστορία 30 χρόνων και σαν ιστορία διδάσκει πολλά σε όσους ασχολούνται με όλα αυτα.

Και επειδή αναφέρθηκε από πολλούς το θέμα των τσακωμών και ανοιχτών αντιπαραθέσεων μέσα στα φόρουμ με αποχωρήσεις και κατηγορίες δεν νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα. Πάρτε για παράδειγμα το advrider : 20 χρόνια ιστορία, αντιπαραθέσεις, βρισιδια, μπαν αλλά είναι σημείο αναφοράς και όχι λόγω δυναμικής με συσχετισμo χρηστών. Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά με 350000 χρήστες, ότι και αν σημαίνει το νουμερο αυτό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

el-Gatto

Ανήσυχο μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
BMW R1200GSA
KTM 990 ADV
snpl --> K@RR@-LIKE !!!
Ευχαριστούμε για την διάθεση γνώσης κ χρόνου που διαθέτεις κ καταθέτεις εδώ.
:crs:
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Καλημέρα σε όλους
Το να ψάχνεις το καλύτερο δεν σημαίνει ότι έχεις θέματα ανυπέρβλητα ,έπειτα τι νόημα έχει η ζωή, ο κοΖμος χωρίς ζητήματα..
Απλά ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο
Αν δεν αναρωτιόμασταν συνεχώς και δεν ψαχνομαστε πως θα ανακαλύπταμε τύπους σαν και σένα που αύριο θα πάρουν ένα χώρο σαν και αυτόν στις πλάτες του να τον πάνε παραπέρα
Όμως έχεις δίκιο υπάρχει πρόβλημα !!!
Είναι δύσκολο σε μια κοινωνία που λυντζαρονται οι καλοί να ψάχνεις να τους βρεις για να σε πάνε λίγο πιο ψηλά λίγο πιο πέρα
 

πυξιδας990

Μέλος
Περιοχή
Λεωνιδιο Τσακωνιας
Όνομα
μανωλης
Μοτό
aprilia DORSODURO RED
τα φορουμ στην ελλαδα χωριζονται οπως αναφερθηκε καπου σε...
1.γενικα...
2.μαρκων με υποκατηγοριες μοντελων

στο 2 οι υποκατηγοριες πανε να εκλειψουν διοτι,η εταιρια π.χ σταματαει το μοντελο κτλπ
των μαρκων συνεχιζουν να υπαρχουν και θα υπαρχουν,ανεξαρτητως αν καποιος πουλησε το μηχανακι του και αποχωρησε, διοτι υπαρχει πλουτος πληροφοριων και μπαινει καποιος νεος και τα βλεπει ετοιμα τα θεματα.Ενιοτε εκει υπαρχουν και οι φανατικοι της μαρκας που κανουν και κουμαντο,αλλα και οι περιστασιακοι χρηστες της μαρκας...

στην κατηγορια 1 που ειναι και το adv υπαρχουν παρα πολλα και με τη παροδω των χρονων ξεχωριζουν καποια θεματα που ο φορουμακιας μπαινει και τα διαβαζει,πχ. στο ----.gr το θεμα motogp ειναι φουλ και συμμετεχει,στο αλλο ειναι στο φορτε του ενα θεμα που αφορα καποιες βολτες κτλπ....εκει παρουσιαζεται το προβλημα 1...
δηλ ο χρηστης γραφει και στα 2 αλλα αυτοι που τα εχουν ,τα εχουν σπασει καποια στιγμη...μεγαλο προβλημα αυτο,διοτι δεν ξερει πως το παιρνουν οι <κεφαλες>
το προβλημα παει στην κατηγορια 2 αν εχεις και προσωπικες σχεσεις...εκει τι κανει ο απλος χρηστης?
αυτα σαν προβληματισμοι

στο fb τωρα..
παιρνω παραδειγμα τα aprilia που ειμαι διαχειριστης και φορουμ και fb
εκει ρωταει καποιος ενα προβλημα και αν δεν το εχουμε στη βαση,ωστε να το λινκαρουμε και να μπει στο φορουμ,του λεμε ανοιξε ενα θεμα στο φορουμ,ωστε να υπαρχει και να μη χαθει,αλλα και σε παιδια που απαντανε////σας πληροφορω οτι το κανουν 2 στους 10...!!!!!!!!
Αν ομως μπει μια καυλερη φωτο,η καρδουλα παει συννεφο!!!!
τωρα εντομεταξυ ερχεται φουριοζο και το instagram...παρατηρω οτι η πλειονοτητα των κατω18 με αυτο ασχολουνται πιο πολυ,...

αναφερθηκε και καπου για τις τοπικες ομαδες των fb...
ειναι δεδομενο οτι χρειαζονται,,,εχουν αμεσοτητα σε κατι που θελει ενας επισκεπτης και οι πληροφοριες ειναι σωστες...
στα φορουμ αντιστοιχη ερωτηση θα απαντηθει απο επισκεπτες που εχουν παει στην περιοχη,αν δεν το παρει πρεφα ενας ντοπιος...σαφως ομως κατα καιρους διαβαζουμε ανακριβειες...

τι θελω να πω...
τα φορουμ συντηρουνται στην πλειονοτητα απο ανθρωπους 35+ ετων(απλα μελη) στην καλυτερη,οι περισσοτεροι χρονια στο κουρμπετι της μοτοσυκλετας,εχουν περασει και περνανε απο αρκετα φορουμ,μπαινουν διαβαζουν,δεν θελουν να εμπλακουν,βαριουνται ενα διαστημα,ξαναενεργοποιουνται,καποιο διαστημα θα εχουν κεφια και θα ειναι πολυ ενεργοι,καποιο αλλο διαστημα θα ξυνουν το ποδι τους απλα,ετσι ειναι,ετσι θα παει,δεν θα αλλαξει γιατι απλα ξαναλεω αυτοι που φορουμαρουν μεγαλωνουν και το κεφι χανεται για κατι παραπερα..

υ.γ στους 20αριδες-25αριδες τα φορουμ απλα ειναι αγνωστη ποσοτητα....
 

onroad

Superhero
Περιοχή
7th continent traveler
Όνομα
κωνσταντινος δε γκρειτ
Μοτό
1200 / 2012
Και οπως λεμε και στην αγορα , αν ενα μαγαζι δεν παει καλα , θα βαλουμε πουτ@νες και ολα θα στρώσουν .

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

el-Gatto

Ανήσυχο μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
BMW R1200GSA
KTM 990 ADV
πυξιδας990 Φίλε Μάνο ,σωστή η προσέγγισή σου ,σε γενικές γραμμές.
Και δεν θα μπορούσε να μην είναι ,αφού είσαι νέος άνθρωπος ,ψαγμένος ,κ μέλος της Κοινότητας Λεωνιδίου ,της οποίας η νεολαία ,είναι από τις πλέον ενεργές στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα κ όχι μόνο ,κ θα τολμούσα να πω παράδειγμα ενεργών πολιτών.

Θα μείνω στην τελευταία σου πρόταση:
υ.γ στους 20αριδες-25αριδες τα φορουμ απλα ειναι αγνωστη ποσοτητα....

Συμπληρώνοντας ότι
στους 20αριδες-25αριδες ,η Μοτοσυκλέτα ,ο Μοτοσυκλετισμός ,κ κατ'επέκταση τα φορουμ μοτοσυκλέτας ,απλα ειναι αγνωστη ποσοτητα....

Τους πιθανούς λόγους που συμβαίνει αυτό ,τους εχουμε εξετάσει σε άλλο νήμα.
Και δεν θα πω Καλώς ή Κακώς ,που συμβαίνει αυτό ,γιατί νιώθω αναρμόδιος ,ώστε να το κρίνω.

Πιστεύω όμως ,ότι η ποιοτική αναβάθμιση ,η εξέλιξη ,αλλά κυρίως το Μέλλον των μοτο-φόρουμς ,κινδυνεύει κυρίως γι'αυτό το λόγο.
Την ΜΗ ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οπως πολύ σωστά είπες ,ο "κάποιας ηλικίας" μοτοσυκλετιστής κ μέλος μοτοφόρουμ ,κάποια στιγμή κουράζεται.

Αν δεν υπάρχει έτοιμο κ πρόθυμο ανθρώπινο δυναμικό ανανέωσης ,τότε ο μαρασμός είναι προδιαγεγραμμένος.
 

πυξιδας990

Μέλος
Περιοχή
Λεωνιδιο Τσακωνιας
Όνομα
μανωλης
Μοτό
aprilia DORSODURO RED
πυξιδας990 Φίλε Μάνο ,σωστή η προσέγγισή σου ,σε γενικές γραμμές.
Και δεν θα μπορούσε να μην είναι ,αφού είσαι νέος άνθρωπος ,ψαγμένος ,κ μέλος της Κοινότητας Λεωνιδίου ,της οποίας η νεολαία ,είναι από τις πλέον ενεργές στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα κ όχι μόνο ,κ θα τολμούσα να πω παράδειγμα ενεργών πολιτών.

Θα μείνω στην τελευταία σου πρόταση:
υ.γ στους 20αριδες-25αριδες τα φορουμ απλα ειναι αγνωστη ποσοτητα....

Συμπληρώνοντας ότι
στους 20αριδες-25αριδες ,η Μοτοσυκλέτα ,ο Μοτοσυκλετισμός ,κ κατ'επέκταση τα φορουμ μοτοσυκλέτας ,απλα ειναι αγνωστη ποσοτητα....

Τους πιθανούς λόγους που συμβαίνει αυτό ,τους εχουμε εξετάσει σε άλλο νήμα.
Και δεν θα πω Καλώς ή Κακώς ,που συμβαίνει αυτό ,γιατί νιώθω αναρμόδιος ,ώστε να το κρίνω.

Πιστεύω όμως ,ότι η ποιοτική αναβάθμιση ,η εξέλιξη ,αλλά κυρίως το Μέλλον των μοτο-φόρουμς ,κινδυνεύει κυρίως γι'αυτό το λόγο.
Την ΜΗ ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οπως πολύ σωστά είπες ,ο "κάποιας ηλικίας" μοτοσυκλετιστής κ μέλος μοτοφόρουμ ,κάποια στιγμή κουράζεται.

Αν δεν υπάρχει έτοιμο κ πρόθυμο ανθρώπινο δυναμικό ανανέωσης ,τότε ο μαρασμός είναι προδιαγεγραμμένος.
καλημερα φιλε κωστα...
το να βρεις κατω απο 30 χρονων και να παραδωσεις σκυταλη,ειναι σταγονα στον ωκεανο..
ομως αν βρεθει δεν πρεπει να τους βαλει εμποδια,αν δεν συμφωνεις..ο νεος θα βαλει τη δικη του σφραγιδα...

και υπαρχουν αλλα ειναι λιγοι!!!

και ενα παραδειγμα προσφατο...
2 παιδια απ την κρητη,δεν ειχαν βγει ποτε απ το νησι,σπουδαζουν νοσηλευτικη...
τους στελνουν καμια βδομαδα σε νοσοκομειο να παρουν χαμπαρι τι γινεται...
ηρθαν σε εμας....
με ενα 390 ντουκ...
πριν..εκαναν τον γυρω του κορνθιακου
μετα το γυρω του πελοπα..
και κατεληξαν σε μας...
μια βδομαδα....
δεν θα δεις να το γραψουν σε φορουμ...
αλλα μα την παναγια...τους χαρηκα...
21 χρονων παλικαρια...

υπαρχουν!!!!!!!!!
 

el-Gatto

Ανήσυχο μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Κωνσταντίνος
Μοτό
BMW R1200GSA
KTM 990 ADV
Το ίδιο λέμε Μάνο.
...
και υπαρχουν αλλα ειναι λιγοι!!!
...
Κι ακόμα λιγότεροι ,από αυτούς τους λίγους ,είναι αυτοί που τους βγαίνει να ασχοληθούν οικοιοθελώς κ αφιλοκερδώς με τα κοινά (βλ.κοινότητα-φόρουμ)

Ο αυτοματισμός των περισσότερων είναι να ΠΑΡΟΥΝ τζάΜπα κ γΛήγορα ,κ να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον εαυτό τους ,ανεβάζοντας σελφις στο ΦατσοΜπούκι.

Κάτι το οποίο περιέγραψες κι εσύ παραπάνω δηλ
...
στο fb τωρα..
παιρνω παραδειγμα τα aprilia που ειμαι διαχειριστης και φορουμ και fb
εκει ρωταει καποιος ενα προβλημα και αν δεν το εχουμε στη βαση,ωστε να το λινκαρουμε και να μπει στο φορουμ,του λεμε ανοιξε ενα θεμα στο φορουμ,ωστε να υπαρχει και να μη χαθει,αλλα και σε παιδια που απαντανε////σας πληροφορω οτι το κανουν 2 στους 10...!!!!!!!!
Αν ομως μπει μια καυλερη φωτο,η καρδουλα παει συννεφο!!!!

τωρα εντομεταξυ ερχεται φουριοζο και το instagram...παρατηρω οτι η πλειονοτητα των κατω18 με αυτο ασχολουνται πιο πολυ,...
...
τι θελω να πω...
τα φορουμ συντηρουνται στην πλειονοτητα απο ανθρωπους 35+ ετων(απλα μελη) στην καλυτερη,οι περισσοτεροι χρονια στο κουρμπετι της μοτοσυκλετας,εχουν περασει και περνανε απο αρκετα φορουμ,μπαινουν διαβαζουν,δεν θελουν να εμπλακουν,βαριουνται ενα διαστημα,ξαναενεργοποιουνται,καποιο διαστημα θα εχουν κεφια και θα ειναι πολυ ενεργοι,καποιο αλλο διαστημα θα ξυνουν το ποδι τους απλα,ετσι ειναι,ετσι θα παει,δεν θα αλλαξει γιατι απλα ξαναλεω αυτοι που φορουμαρουν μεγαλωνουν και το κεφι χανεται για κατι παραπερα..
...
Τα ίδια ακριβώς λέμε...
 
Top Bottom