On/off Τριήμερο Βόρεια Εύβοια - Συμβουλές & Προτάσεις

Awaker

Μέλος
Όνομα
Φωτης
Μοτό
450 MT
Χαιρετώ τους σύντροχους.

Σάββατο μεσημέρι θα φύγουμε 3 φίλοι με προορισμό τα βασιλικά στη Β. Εύβοια. Ξέρω ότι έχει ξανα ανοίξει τοπικ για την Εύβοια, απλά ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα για το βόρειο κομμάτι αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι αξιόλογο να δούμε/ κάποια διαδρομή που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ή να μην κάνουμε (μην μας πιάσει και η ψυχή μας με τα καμένα)... Εννοείται προτάσεις σε ταβέρνες είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες :cool:
Δεν έχουμε βρει ακόμα κάποια χωμάτινη διαδρομή, οπότε αν γνωρίζει κάποιος κάτι που να αξίζει σε χώμα και να είναι σχετικά εύκολη-μέτρια διαδρομή, θα μας βοηθήσει πολύ! Επίσης δεν έχουμε αυστηρό πλάνο να μείνουμε μόνο στο βόρειο κομμάτι, επεξεργαζόμαστε και το να κάνουμε ένα "παραλιακό" κύκλο από το βόρειο κομμάτι της χωρίς ξεκάθαρο σενάριο ακόμα.
Το πλάνο γενικότερα είναι καμπινγκ και ο στόχος πολλή οδήγηση σε όμορφους δρόμους και προορισμούς, χωμάτινους ή ασφάλτινους, με ιδανικό σενάριο και καμία βουτιά στο ενδιάμεσο είτε σε παραλίες με ντουζιέρα λόγω αλατιών, είτε σε καταρράκτες/λίμνες.

Μέχρι τώρα έχω στη "wishlist":
-Λιχαδονήσια
-Καταρράκτες Δρυμώνα
-Καταρράκτες δαφνοκούτι
-Πλατανοδασος Κηρέα & Λίμνες Ορυχείων

-Λίμνη τρουπίου και πέριξ (έχω ακούσει ότι και καλά είναι κλειστός ο δρόμος)

Σε ταβέρνες, έχω ακούσει για την ταβέρνα ευθυμία στο Πήλιο.

Κάθε βοήθεια και άποψη, παραπάνω από ευπρόσδεκτη! :ok:

jopa

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
Aprilia Tuareg 660
Το παρακολουθώ με ενδιαφέρον γιατί θέλω να κάνω σχεδόν το ίδιο (μόνο άσφαλτο - που να ιδρώνουμε και να σκονιζόμαστε μέσα στις ζέστες) το ΣΚ 21-22 Ιουνίου.

Koutalianos

Μέλος
Περιοχή
Βόρεια Εύβοια
Όνομα
Μπαμπης
Μοτό
Bmw r1200gs 2009
Αν πάτε προς Λιχαδονήσια..κάντε στάση για βουτιά εδώ:
Ο παλιός φάρος της Βασιλινας.Βατος χωματόδρομος..τέλεια παραλία.ή εδώ:Mill Gialtra Beach · Αγ. Γεώργιος Γιάλτρων
Φαγητό εδώ:
Ψαροταβέρνα "Αριστέα", Μανωλοπούλου Αικατερίνη

Google Search
ή εδώ:
Stella Hyatt & Restaurant

Google Search
Επίσης όμορφη παραλία δίπλα στο club Mediterrane..https://maps.app.goo.gl/6FxRgy9na97hUDfv7
Αν βρεθείτε Πευκί για θαλασσινά στον Μπαλαουρα..
Ταβέρνα Μπαλαουρας

Google Search
Ελληνικά για καφεδάκι ή μπυριτσα και βουτιές:
Άγιος Νικόλαος Ελληνικά

Google Search

Καταρράκτες Δρυμώνα..δεν έχει κάτι να δείτε, δυστυχώς μετά τις φωτιές..
Θα προσπαθήσω κ αύριο να ανεβάσω κ άλλες πληροφορίες γιατί είμαι σε ταξίδι..Καλούς δρόμους να έχετε(Τεράστια προσοχή αν βγείτε βράδυ στα αγριογούρουνα)

Τελευταία επεξεργασία:

Awaker

Μέλος
Όνομα
Φωτης
Μοτό
450 MT
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Koutaliane, δεν είχα προλάβει να απαντήσω.

Έρχομαι να ενημερώσω για το πρόγραμμα που φτιάξαμε εν τέλει και τις διαδρομές σε περίπτωση που κάποιος θέλει να πάρει ιδέες.

Μέρα 1η: Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα, στάση για ένα γρήγορο σουβλάκι στα Ψαχνά (συγκεκριμένα στα Καντούνια, χρόνια έτρωγα εκεί ως φοιτητής και είναι ακόμα πολύ καλό), συνέχεια προς Βασιλικά Ευβοίας μέσω της EO Χαλκίδας Αιδηψού. Πολύ όμορφη διαδρομή, στο 50% τουλάχιστον με αρκετό πράσινο ακόμα (μέχρι να φτάσουμε στα καμένα), επίσης πάρα πολύ καλή για όσους θέλουν να στρίψουν ειδικά στο κομμάτι Δροσιά εώς Προκόπι.

Μέρα 2η: Αναχώρηση από βασιλικά με προορισμό την ταβέρνα του Τσέλιγκα πάνω από τη παραλία Πετάλη. Όλη η διαδρομή έγινε παραλιακά από Πήλιο και μετά Βλαχια, Πηγάδια, Λιμνιώνα και από εκεί προς τη ταβέρνα. Στο κομμάτι Πήλιο μέχρι λιμνιώνα θα συναντήσετε ένα χωμάτινο κομμάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο και το βγάζει ακόμα και μια πιο ασφάλτινη μοτοσυκλέτα. Το κομμάτι ωστόσο από λιμνιώνα προς Πετάλη - Τσέλιγκα, δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πέρναγε πάνω από το βουνό και ήταν δρόμος με πολύ πέτρα, νεροφαγώματα/λακούβες και σκόνη. Απερίγραπτης ομορφιάς σε κάποια σημεία, αλλά με έναν Χ βαθμό δυσκολίας, για όσους θέλουν να κάνουν και χώμα τη προτείνω οπωσδήποτε. (διάρκεια δεν θυμάμαι ακριβώς, ίσως κανα 20-30λεπτο).
Άφιξη στη ταβέρνα η οποία είχε εξαιρετικά οικονομικές τιμές και μια οκ ποιότητα, φάγαμε αρκετά καλά παρότι γινόταν πόλεμος.
Αναχώρηση από ταβέρνα με προορισμό τη στενή. Επίσης εξαιρετικό και στριφτερό κομμάτι με διάσχιση πάνω από το βουνό και καταπληκτικές θέες. Άφιξη στενή και γρήγορη βουτιά στο φαράγγι του Χάβου. Τέλος ημέρας με στήσιμο σκηνών στο καταφύγιο της Δίρφυς. Προσοχή! Αν ανεβείτε και θέλετε εύκολο χώμα μην ακολουθήσετε το gps, θα σας βγάλει από ένα κομμάτι πιο δύσκολο διάρκειας 10 λεπτών περίπου. Συνεχίστε μέχρι το σημείο Steni Dirfys Pass στα google maps και λίγο πριν φτάσετε θα δείτε έναν φαρδύ χωματόδρομο στο αριστερό σας χέρι, τον ακολουθείτε και έπειτα απο 5 λεπτά/1 χλμ χώμα θα φτάσετε καταφύγιο (εύκολο κομμάτι).

Μέρα 3η: Καφέ στη στενή και τουρ προς νότια εύβοια. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Στενή - Μετόχι - Πηγή Κολέθρας (δεν είχε τρεχούμενα νερά) - Καταρράκτης Μανικιάτης - Σέτα - Ερέτρια και πίσω. Η διαδρομή επίσης πανέμορφη και φουλ γραφική, με πολλά σημεία για ανοίγματα. Μικρό κομμάτι χωματόδρομου υπερβολικά βατού στο κομμάτι στενή - μετόχι (σε ποιο σημείο ακριβώς δεν ξέρω gps ακολουθούσαμε). Ο καταρράκτης Μανικιάτης πανέμορφος, με ~3 χλμ χώμα για να φτάσεις πολύ βατό ειδικά για μηχανή 21-18 με ελάχιστα δύσκολα σημεία.
Φαί στη ταβέρνα Έλατος στη Σέτα που και εκεί συναντήσαμε εξαιρετικές τιμές και πολύ καλούς ανθρώπους.

Ο,τι διαδρομή κάναμε ήταν πανέμορφη με πολλές εναλλαγές τοπίων. Δεν ξέρω αν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι απ όλα τα μέρη που πήγαμε, αλλά σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι αν κάποιος θέλει να κάνει τουριστικό 3ημερο με σκηνές και λίγο χώμα μέσα, θα μείνει παραπάνω απο ικανοποιημένος. Για εμάς ήταν άψογα ολα.

Λιχαδονήσια δεν πήγαμε ποτέ γιατί μάθαμε από ντόπιο φίλο στα Βασιλικά ότι έχουν παραγίνει τουριστικά και δεν μας έψηνε η φάση.
Το κομμάτι με τα καμένα βόρεια η αλήθεια είναι ότι πονάει στο μάτι, ωστόσο έχει βγει κάποια πρασινάδα οπότε δεν είναι να σε πιάσει και η ψυχή σου.

Top Bottom