OsmAnd - δυνατοτητες, ρυθμισεις, παραμετροποιηση

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Osmand folder structure
- στην πρωτη φωτογραφια μπορουμε να δουμε στο πανω μερος τον φακελο (link) εγκαταστασης απο την δικη μου συσκευη με android 13. Σε αυτη την περιπτωση εχουμε το σημειο "media" στο λινκ του path. Στην αλλη μου συσκευη με android 10 εχουμε μονο το σημειο "data" που αλλαζει αντι του "media". Αυτες οι δυο μεμονομενες διαφορες σε ολο το λινκ αφορουν τις αλλαγες που εκανε η google στα δικαιωματα χρησης για ελευθερη προσβαση στο συστημα. Θα το βρουμε στο ιντερνετ σαν "android scoped storage"

- στην επομενη φωτογραφια βλεπουμε τα "χυμα" αρχεια και τους υποφακελους. Αυτος ο αριθμος αφορα την δικη μου χρηση. Για αλλους καταναλωτες υπαρχουν περισσοτερα αρχεια και φακελοι. Σαν παραδειγμα να αναφερω τον φακελο whether (δεν εχω). Απο το ονομα καταλαβαινουμε πως εκει θα βρουμε τα αρχεια του καιρου.

απο τα oνοματα που διαβαζουμε οπως τα favorites, tracks και itinerary.gpx καταλαβαινουμε πως αν τα σβησουμε θα χαθουν οι καταγραφες μας

Xaris44

Μέλος
Όνομα
Zacharias
Μοτό
F800gs
Τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά την εφαρμογή γιατί με έχει βολέψει σε κινητό samsung s23,έχει κάποιος εικόνα για ποιο λογο ρίχνει τόσο γρήγορα την μπαταρία η συγκεκριμένη εφαρμογή?με καμία άλλη δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα και μιλαμε για πολυ γρήγορα,υπάρχει περίπτωση να είναι από κάποια ρύθμιση?

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Τελευταία χρησιμοποιώ αρκετά την εφαρμογή γιατί με έχει βολέψει σε κινητό samsung s23,έχει κάποιος εικόνα για ποιο λογο ρίχνει τόσο γρήγορα την μπαταρία η συγκεκριμένη εφαρμογή?με καμία άλλη δεν είχα παρόμοιο πρόβλημα και μιλαμε για πολυ γρήγορα,υπάρχει περίπτωση να είναι από κάποια ρύθμιση?
Και εγώ έχω παρατηρήσει την μεγάλη κατανάλωση σε διαφορετικά τηλέφωνα, είναι μάλλον ένα πρόβλημα της εφαρμογής.

amyroukai

Room Sacraliser
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Έχετε επιτρέψει το να αποστέλλονται δεδομένα χρήσης χαρτών και εφαρμογής στην εταιρεία;

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Έχετε επιτρέψει το να αποστέλλονται δεδομένα χρήσης χαρτών και εφαρμογής στην εταιρεία;
Δεν θυμάμαι να υπάρχει τέτοια ερώτηση όταν κάνεις εγκατάσταση.
Για να ψάξω στο μενού να δούμε πού είναι αυτό.

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
η εφαρμογη ειναι η χειροτερη που εχω δοκιμασει στην καταναλωση ενεργειας στην κατηγορια outdoor. Εχει μια λογικη, αφου κανει τα περισσοτερα απο ολες τις αλλες του ειδους.
Το ιδιο ισχυει και στην κατηγορια αστικης πλοηγησης με ονοματα οπως το mireo genius maps και το tomtom go

Δεν βλέπω και κάποια ανανέωση εδώ και καιρό στην εφαρμογή περίεργο
νομιζω πως συντομα θα εχουμε την νεα εκδοση . Πασχα ... ????? ή καπου εκει

Δεν θυμάμαι να υπάρχει τέτοια ερώτηση όταν κάνεις εγκατάσταση.
Για να ψάξω στο μενού να δούμε πού είναι αυτό.
settings > osmand settings > privacy and security
απενεργοποιουμε και τα 2 > analytics + adentifiers

mitsosdom

GOA
Περιοχή
Patras
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Husky TE630e
KLE 500
αν εννοεις την "μηχανη" 3D, πας στις ρυθμισεις > osmand settings > map rendering engine > και επιλεγεις το version 1
Version 1 το έχω.
Στη φώτο φαίνεται να εμφανίζεται ,το οποίο είναι σπαστικό ,ειδικά την οριζόντια θέση, γιατί κόβει το στίγμα.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Version 1 το έχω.
Στη φώτο φαίνεται να εμφανίζεται ,το οποίο είναι σπαστικό ,ειδικά την οριζόντια θέση, γιατί κόβει το στίγμα.
θα πας στις ρυθμισεις του osmand development στο profile που εισαι πχ browse map και θα σβησεις την επιλογη > peroformance debug info

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Στην τελευταία βόλτα με παίδεψε το iPhone 6 με OsmAnd. Στην αρχή κράσαρε και μετά όταν φόρτωσε καθυστερούσε πολύ να με δείξει στο ίχνος… σα να με έβλεπε συνέχεια 50-70 μέτρα πίσω.
Επειδή χρησιμοποιώ για πλοήγηση το Garmin Zumo XT δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πλοήγηση του OsmAnd.
Τώρα που το δοκίμασα μιά ολόκληρη μέρα σε δύο τηλέφωνα είδα και στα δύο πολλές φορές την ίδια καθυστέρηση να δείξει την θέσει μου.
Έκανε συχνά σκαλοπάτια των 100 μέτρων περίπου.
Αποκλείεται να φταίνε τα τηλέφωνα. Ή η εφαρμογή ή κάποια ρύθμιση είναι.

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Επειδή χρησιμοποιώ για πλοήγηση το Garmin Zumo XT δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην πλοήγηση του OsmAnd.
Τώρα που το δοκίμασα μιά ολόκληρη μέρα σε δύο τηλέφωνα είδα και στα δύο πολλές φορές την ίδια καθυστέρηση να δείξει την θέσει μου.
Το τάμα θα φταίει!!!! :wacky:
Θρησκεία και μηχανήματα του διαβόλου, δεν πάνε μαζί!!!! :ha

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Το τάμα θα φταίει!!!! :wacky:
Θρησκεία και μηχανήματα του διαβόλου, δεν πάνε μαζί!!!! :ha
Θα ζητήσω από τον πάτερ Κλεομένη που τον έχουμε εδώ, να κάνει ένα ευχέλαιο. :D

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
οτι αλλαγη κανεις, να συνοδευεται απο reboot της συσκευης

tomBrast

Μέλος
Όνομα
ΘΩΜΑΣ
Μοτό
ΤΕΝΕRE 700
πάτα το εικονίδιο της πυξίδας, προσανατολισμός χάρτη, Ρύθμισέ το στο "κατεύθυνση πυξίδας".

Top Bottom