rugged comparison

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Knox έχουν πολλές συσκευές, όχι μόνο οι enterprise edition, έχει η δική μου που είναι απλό S
στο δικο μου ποστ μετα το enterprise edition υπαρχει η λεξη - με. Αυτες οι συκευες εχουν λιγο περισσοτερο χρονο αναβαθμισεων, 1-2 χρονια σε σχεση με τις απλες. Κατι ειναι και αυτο

Soutzouk

Μέλος
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KLEμπουρας 500
Είναι και ταιριαστό με την woke κουλτούρα, μια κοινή τρύπα για όλους, να μην αισθάνεται μειονεκτήματα κανείς :p

Βλέπω διαφημίσεις (γιατί αν ψάχνεις μετά το σύστημα σου πετάει ανελέητα σχετικά με το ενδιαφέρον σου) για iPhone, γέλασα πολύ με το "15 pro max refurbished σαν καινούριο η χαμηλότερη τιμή της χρονιάς βλαξ Friday στα 1007 ευρώ" και μπαίνω να δω πόσο έχει κούτα και έχει από 1070...
Κανένας απολύτος λόγος να αγοράσεις νέο iphone αν δεν στο δίνουν. Ειδικά με τα 14/15/16, αν είσαι καταναλωτής μπορείς να βρεις ενα 14 με τα μισά λεφτά καινουργιο, που είναι κατά 99% ίδιο με το 16...

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
στο δικο μου ποστ μετα το enterprise edition υπαρχει η λεξη - με. Αυτες οι συκευες εχουν λιγο περισσοτερο χρονο αναβαθμισεων, 1-2 χρονια σε σχεση με τις απλες. Κατι ειναι και αυτο
Δεν βγαίνουν όλα τα μοντέλα enterprise, αλλά έχουν Knox οπότε δεν τα λες ακριβώς σωστά.

Τα enterprise ήταν αρκετά πιο ακριβά από τα απλά ίδια (αν και τωρινή αναζήτηση δείχνει ότι οι διαφορές του 100ρικου+ που θυμάμαι έχουν γίνει 20ρικο). Για τον "απλό χρήστη" και όχι κάποιον που έχει ειδικές απαιτήσεις λόγω εργασίας, η απάντηση έχει δοθεί και σίγουρα το enterprise δεν είναι απαραίτητο (δεν εξαρτάσαι από κάποια κεντρική διαχείριση, οπότε το να έχεις την δυνατότητα να σου κάνει ο BOFH remote wipe στο κινητό ή να σου σπρώξει οτιδήποτε κρίνει απαραίτητο, δεν έχει αξία). 7 έτη security updates έχουν και τα απλά μοντέλα, 3 έτη door to door service που βλέπω στην samsung UK δεν νομίζω να το πάρεις εδώ ψωνίζοντας από ιντερνετομάγαζο.

*σύγκριση S24/S24enterprise πρόχειρη αναζήτηση

Τελευταία επεξεργασία:

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Άκουγα έναν "ειδικό" -τα εισαγωγικά γιατί τα έγγραφα κανενός δεν έχω δει και ό,τι δηλώσεις είσαι.

"Κάθε μέρα" βρίσκονται τρύπες ασφαλείας. Σε τηλέφωνα όπως τα iphone που τρέχουν το ίδιο λογισμικό, όποιος ανακαλύψει μιά "τρύπα" μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε iphone. Στο android λόγω της διαφορετικής διαμόρφωσης από τον κάθε κατασκευαστή είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα αλλά κάθε μήνα βλέπουμε ότι και το play store έχει ενημερώσεις και security patches βγαίνουν για το λογισμικό.

Το θέμα δεν είναι μόνο η υπόσχεση, αλλά και η έγκαιρη διάθεση. Δυστυχώς ψάχνοντας στο myphone ας πούμε, βλέπω ότι οι μόνες συζητήσεις που είναι ενεργές (για λάθος λόγους σε σχέση με αυτό που ψάχνω) είναι για τα τοπ μοντέλα, για τα πιο απλά πρακτικά δεν υπάρχει πληροφορία. Η Samsung έχει μηνιαίες ενημερώσεις. Η Google επίσης. Για άλλες εταιρείες δεν ξέρω (xiaomi ας πούμε που έχει συμπαθητικά μοντέλα όπως το 14Τ/14Tpro). Διαβάζω ωραία πράγματα και από άλλους Κινέζους αλλά γίνονται πράξη;
Υπάρχoυν διάφορα περιπλοκα θέματα με το πως φτιάχνονται τα update, τι είδη update υπάρχουν, καθε ποτε βγαίνουν και τι σημαίνουν ολα αυτα για τον τελικό χρήστη.

Σε μια σύντομη περιγραφή της ροής της δημιουργίας των update και τι επιπτώσεις έχει αυτη:
Ολοι οι κατασκευαστές επεξεργαστών για κινητά εχουν μια αμεση σχεση με την Google για να περνούν τον πηγαιο κωδικα και να τον προσαρμόζουν στους επεξεργαστές τους και με την βοήθεια της Google να δημιουργουν τα καινούργια update.

Οι κατασκευαστες επεξεργαστών στην συνέχεια δίνουν στον κατασκευαστή του τηλεφώνου τον τροποποιημένο κωδικα , εφόσον ο κατασκευαστης τηλεφωνου πληρωνει το απαιτουμενο support και εφόσον ο επεξεργαστής δεν ειναι στο τελος της ζωης που εχει ορισει ο κατασκευαστής.

Ο κατασκευαστής του τηλεφώνου με την σειρά του θα βαλει καινούργια στοιχεία στον πηγαίο κωδικα για τις υπόλοιπες συσκευές του κινητού τηλεφώνου, βελτιώσεις στο software κλπ κλπ.

Μετα ο κατασκευαστής ξαναστείλνει στην Google για να παρει certification και στην συνέχεια το στέλνει στους χρήστες.

Το ποτε συμβαίνουν ολα αυτα και τι update στελνει καθε κατασκευαστής κινητου και πότε, αλλαζουν ανα εταιρεία.

Το γενικό αποτέλεσμα ολων των αποπανω ειναι οτι αν ο κατασκευαστής του κινητού κανει περικοπές και δεν πληρώνει για εναν premium επεξεργαστη με αρκετα χρόνια supprt ή δεν πληρώνει τον κατασκευαστή του επεξεργαστή που κανει την μιση δουλειά για το software, ή απλα δεν πληρώνει την Google για support και certification, ο τελικός χρήστης θα παρει μια δυο ενημέρωσεις με τα πολυ βασικά και τελος.

Και επειδή ολα τα παραπάνω κοστίζουν συνήθως αντικατοπτρίζονται στην τιμή premium τηλέφωνων με με premium επεξεργαστες. (Υπάρχουν διάφορες εξαιρεσεις πχ στο πως η Qualcomm διαχειρίζεται τα update κλπ στους low και high end επεξεργαστές).

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Με λίγο ψάξιμο... Τα Xiaomi 14t είναι εγκεκριμένα για business από την Google, ενημέρωση κάθε 90 μέρες και γράφει η Xiaomi ότι θα πάρουν 15,16,17,18.

Οπότε μέσα στο 25 θα έχουν πάρει τα δύο πρώτα, eol λέει 9/2029 αλλά θα είναι πολύ πίσω ως τότε.

Και να γιατί δεν τα εμπιστεύεται και η εταιρεία που λέγαμε πιο πίσω, όταν οι άλλοι κλείνουν τρύπες κάθε μήνα (υπήρξαν μήνες με δύο update) και η Χ θέλει τρίμηνο...

Κοίτα να δεις πως ψάχνεις να αποφύγεις την Sammy και πως δεν λέει να σε αφήσει ήσυχο.

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
σε αυτα που διαβασα στο ποστ 464, δεν μπορω να συμφωνησω πως ολα τα δεχομαι ως αληθινα με αυτα που γνωριζω και νομιζω και εσεις.

το android ειναι ενα λειτουργικο που " παταει " στο linux σε μονιμη βαση. Το linux οπως και τα windows σε καθε νεα εκδοση τους μεγαλωνουν το ISO εγκαταστασης (το ιδιο γινεται και στο android). Ενα μικρο κομματι σε αυτο το μεγεθος εχει να κανει με την συνεχη ανανεωση των drivers για νεο hardware. Δεν θα αναγνωρισουν 100% το hardware του ιδιο χρονου κυκλοφοριας, αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος που το αναφερω.
Απο την στιγμη που μας ενδιαφερει η ασφαλεια μιας συσκευης, αυτη βασιζεται σε κομματι του λειτουργικου και δεν εχει σχεση με τα hardware. Πρακτικα η google θα πρεπει να μπορει να αναβαθμιζει ενα λειτουργικο και σε διαστημα μεγαλυτερο απο 10 χρονια. Αλλα δεν θελει. Για οσο ομως διαστημα το κανει, ειναι πολυ ευκολα να δωσει σε ολες τις εταιρειες ενα μικρο αρχειο αναβαθμισης και οχι ολο το αυθεντικο iso εγκαταστασης του παλιου λειτοργικου που εχουμε.

Τα windows εχουν πολλα παραδειγματα εφαρμογων που σε νεες εκδοσεις λειτουργικου δεν τρεχουν. Και τη ιδια στιγμη, εχω νεες εκδοσεις εφαρμογων που διαφημιζουν πως λειτουργουν - Windows 95 up to Windows 11, 32-bit AND 64-bit machines, Ναι, γνωριζω πως το exe αρχειο δεν ειναι 1 για ολα, ομως η εγκατασταση ειναι κοινη (οπως στο android) και το σημαντικο με την συζητηση μας ειναι η 30 χρονια υποστηριξη της Χ εφαρμογης. Και εδω, η υποστηριξη σε παλιο hardware και λειτουργικο εχει μια φθηνουσα πορεια και οι μονοι που το προσπαθουν ειναι οι μικρες εταιρειες / προγραμματιστες

Οσο για το android, τα apk των εφαρμογων πχ πλοηγησης ενω ειχαν μεγεθος στο android 2 περιπου 5-10 ΜΒ, τωρα με το android 14 φτανουν και τα 200ΜΒ. Και αν τα "ανοιξουμε" βλεπουμε υποστηριξη σε CPU 32 + 64 Bit. Γιατι σαμποταρουν τις παλιες εκδοσεις λειτουργικων ?

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Οτιδήποτε είναι eol από την Microsoft είναι λογικό να φθίνει ή να μην έχει καθόλου υποστήριξη.

Σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση ότι σε ένα χρόνο "λήγει" το λογισμικό του λάπτοπ και να δω τι θα κάνω με τα Windows 11. Υποτίθεται πρέπει να αγοράσω άλλο, πρακτικά είδα πως μπορώ να ξεπεράσω τα "προβλήματα συμβατότητας" με το υπάρχον υλικό και να τρέξουν κανονικά τα 11.

Κάπως έτσι γίνεται και στο android αν υπάρχει διάθεση από ιδιώτες... Υπάρχουν ROM για συσκευές που είναι eol, με μερικά προβλήματα φυσικά γιατί παλιό hardware με νέο λογισμικό χωρίς σωστούς οδηγούς...

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
Σήμερα μου έβγαλε ειδοποίηση ότι σε ένα χρόνο "λήγει" το λογισμικό του λάπτοπ και να δω τι θα κάνω με τα Windows 11. Υποτίθεται πρέπει να αγοράσω άλλο, πρακτικά είδα πως μπορώ να ξεπεράσω τα "προβλήματα συμβατότητας" με το υπάρχον υλικό και να τρέξουν κανονικά τα 11.
welcome to the club
δεν εισαι μοναδικος στον κοσμο, 8 δισ υποψηφιοι πελατες ειμαστε. Οριστε και η δικη μου αποδειξη. Μονο που εγω την εκλαμβανω ως προσπαθεια κοροιδιας, τεχνιτου εκφοβισμου, παραπληροφορισης, κτλ. Μακαρι να ημουν δικηγορος να γραψω ολοκληρη λιστα με ορους που υπαρχουν σε εξωδικο.

Απο την στιγμη που στο αγορασμενο προιον λειτουργει απροβληματιστα το υλικο (hardware), τοτε εχω καθε δικαιωμα να λειτουργω το προιον χωρις καμια αναβαθμιση. Αφου ειναι κοινα γνωστο πως η καθε μορφη αναβαθμισης σε λειτουργικο ή εφαρμογες, μαζι με τις βελτιωσεις, υποβιβαζει σιγα - σιγα την ομαλη λειτουργια του υλικου (hardware).

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
τα κενά αφαλείας που μπορεί να δημιουργούνται σε λειτουργικά συστήματα σε κινητά και pc μπορούν να καλύπτονται σε ένα βαθμό απο προγράμματα προστασίας λογισμικού/antivirus?

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
τα κενά αφαλείας που μπορεί να δημιουργούνται σε λειτουργικά συστήματα σε κινητά και pc μπορούν να καλύπτονται σε ένα βαθμό απο προγράμματα προστασίας λογισμικού/antivirus?
εγω βαγγελη πιστευω σε μεγαλο βαθμο πως ειναι εφικτο. Αλλα ας ειμαστε και εμεις προσεκτικοι τι τρεχουμε και που μπαινουμε

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
εγω βαγγελη πιστευω σε μεγαλο βαθμο πως ειναι εφικτο. Αλλα ας ειμαστε και εμεις προσεκτικοι τι τρεχουμε και που μπαινουμε
Να σου πώ την αλήθεια εγώ δεν έχω αντιμετώπίσει προβλήματα τέτοιου είδους ποτέ αλλά έχω σχετικά συγκεκριμένο χώρο που κινουμαι (κατα βάση μοτοσυκλετιστικά θέματα ουπς) και γενικά άμα δώ Πρίγκιπες απο Νιγηρία ή Κληρονομιές απο Καναδά είμαι λίγο καχύποπτος!!:roflmao:

lneam

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
λεωνιδας
Μοτό
none
σε αυτο το κομματι, βρες ενα παλιο pc και με ενα καινουργιο (για ταχυτητα) usb flash με τιμη γυρω στα 5€ φτιαξε ενα boot με το iso του TAILS OS. Ειπαμε ... τιποτα δεν ειναι τελειο, αλλα αυτο ειναι απο τα καλυτερα

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
σε αυτο το κομματι, βρες ενα παλιο pc και με ενα καινουργιο (για ταχυτητα) usb flash με τιμη γυρω στα 5€ φτιαξε ενα boot με το iso του TAILS OS. Ειπαμε ... τιποτα δεν ειναι τελειο, αλλα αυτο ειναι απο τα καλυτερα
τώρα εσύ είπες κάτι Κινέζικα και εγώ τόσο καλά δεν τα μιλάω!

Dinospan

Μέλος
Όνομα
Ντίνος
Μοτό
Africa twin adventure sport 1100
Hands on τελικά σε armor 24.. Κάπου εδώ να ευχαριστήσω την πρόσβαση στο ίντερνετ διότι το κινητό αγοράστηκε 226+38 η βάση για μότο και σε γνωστό ελληνικό μαγαζί είχε 335+69 η βάση,, κρατήστε τα στα ράφια.... Τεσπα.... Βαρύ ναι το ξέραμε, δεν πας γάμο βάφτιση και βόλτα τον σκύλο με κινητό στην τσέπη αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός,, μικρή εμπειρία μέχρι στιγμής Τρίτη μέρα σήμερα και η μπαταρία στο 38% και τονίζω ότι δουλεύω wolt - efood ντελίβερι πολύ βαριές εφαρμογές με συνεχή αναζήτηση σήματος και google maps εν λειτουργία συνέχεια, την πρώτη μέρα δούλεψα 10ωρες, την δεύτερη 12 ώρες και συν οι ώρες επεξεργασίας στα χέρια μου όπως κάνουμε όλοι σε καινούριες συσκευές να τις σεταρουμε, να κατεβάσουμε το ένα να κατεβάσουμε το άλλο κτλ κτλ,, εντάξει εξυπακούεται ο φακός όλα τα λεφτά, ήχος πάρα πολύ δυνατος, οδηγώ μηχανάκι και παίζει ράδιο όλη την ώρα και ακούω μια χαρά με ταχύτητες 50-60χλμ,, το τηλέφωνο θέλει όντως κάποιο Bluetooth για private συνομιλία διότι πας για καρπιαίο σωλήνα, σχεδόν 700γραμ είναι αυτά... Κάμερα πολύ καλή, δεν το περίμενα, με πολλά έξτρα και πόσο μάλλον η νυχτερινή λήψη όλα τα λεφτά επίσης, εδώ να αναφέρω ότι το τηλ παρόλο που συνδέθηκε wifi για τα απαραίτητα κατά το άνοιγμα και υποτίθεται σεταριστηκε για κάποιο λόγο έτρεχε 1,5 μέρα με παλιά έκδοση 13 μηνών και ας έψαχνα για νέα αναβάθμιση αλλά δεν έβρισκε λέει με αποτέλεσμα να κρασαρει όλη την ώρα, ιδρώτας πάει και έρχεται επί δύο μέρες σχεδόν, λέω πατάτα βγήκε αλλά από μόνο του χθες αργά το απόγευμα έκανε λήψη και εγκατάσταση μόνο του την πιο πρόσφατη έκδοση και όλα σούπερ, περίεργο που έκανε εγκατάσταση μόνο του και όχι μόνο την λήψη αλλά τεσπα,,, το τηλ είναι παραπάνω από άριστο για τα λεφτά του αλλά μόλις φορτώθηκε με οοολα τα apps και φωτό βίντεο από άλλες μου συσκευές έπεσε λίγο η ταχύτητα, όχι δεν κολλάει αλλά βλέπεις αισθητά τα animation μετάβασης σε αρχική οθόνη και από app σε app αλλά οκ, ας είμαστε ρεαλιστές, τι ψάχνεις με 230€???..θα επανέλθω σύντομα με update και έχω ξεκινήσει πρότζεκτ για homemade βάση μότο αλουμίνιου, μέχρι στιγμής 2 αποτυχίες αλλά είμαι σε καλό δρόμο.

Τελευταία επεξεργασία:

Γιώργος 1

Μέλος
Περιοχή
Καλαμάτα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
YAMAHA XT 600e 02
BMW R80 GS 88
Hands on τελικά σε armor 24.. Κάπου εδώ να ευχαριστήσω την πρόσβαση στο ίντερνετ διότι το κινητό αγοράστηκε 226+38 η βάση για μότο και σε γνωστό ελληνικό μαγαζί είχε 335+69 η βάση,, κρατήστε τα στα ράφια.... Τεσπα.... Βαρύ ναι το ξέραμε, δεν πας γάμο βάφτιση και βόλτα τον σκύλο με κινητό στην τσέπη αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός,, μικρή εμπειρία μέχρι στιγμής Τρίτη μέρα σήμερα και η μπαταρία στο 38% και τονίζω ότι δουλεύω wolt - efood ντελίβερι πολύ βαριές εφαρμογές με συνεχή αναζήτηση σήματος και google maps εν λειτουργία συνέχεια, την πρώτη μέρα δούλεψα 10ωρες, την δεύτερη 12 ώρες και συν οι ώρες επεξεργασίας στα χέρια μου όπως κάνουμε όλοι σε καινούριες συσκευές να τις σεταρουμε, να κατεβάσουμε το ένα να κατεβάσουμε το άλλο κτλ κτλ,, εντάξει εξυπακούεται ο φακός όλα τα λεφτά, ήχος πάρα πολύ δυνατος, οδηγώ μηχανάκι και παίζει ράδιο όλη την ώρα και ακούω μια χαρά με ταχύτητες 50-60χλμ,, το τηλέφωνο θέλει όντως κάποιο Bluetooth για private συνομιλία διότι πας για καρπιαίο σωλήνα, σχεδόν 700γραμ είναι αυτά... Κάμερα πολύ καλή, δεν το περίμενα, με πολλά έξτρα και πόσο μάλλον η νυχτερινή λήψει όλα τα λεφτά επίσης, εδώ να αναφέρω ότι το τηλ παρόλο που συνδέθηκε wifi για τα απαραίτητα κατά το άνοιγμα και υποτίθεται σεταριστηκε για κάποιο λόγο έτρεχε 1,5 μέρα με παλιά έκδοση 13 μηνών και ας έψαχνα για νέα αναβάθμιση αλλά δεν έβρισκε λέει με αποτέλεσμα να κρασαρει όλη την ώρα, ιδρώτας πάει και έρχεται επί δύο μέρες σχεδόν, λέω πατάτα βγήκε αλλά από μόνο του χθες αργά το απόγευμα έκανε λήψει και εγκατάσταση μόνο του την πιο πρόσφατη έκδοση και όλα σούπερ, περίεργο που έκανε εγκατάσταση μόνο του και όχι μόνο την λήψει αλλά τεσπα,,, το τηλ είναι παραπάνω από άριστο για τα λεφτά του αλλά μόλις φορτώθηκε με οοολα τα apps και φωτό βίντεο από άλλες μου συσκευές έπεσε λίγο η ταχύτητα, όχι δεν κολλάει αλλά βλέπεις αισθητά τα animation μετάβασης σε αρχική οθόνη και από app σε app αλλά οκ, ας είμαστε ρεαλιστές, τι ψάχνεις με 230€???..θα επανέλθω σύντομα με update και έχω ξεκινήσει πρότζεκτ για homemade βάση μότο αλουμίνιου, μέχρι στιγμής 2 αποτυχίες αλλά είμαι σε καλό δρόμο.
Δεν είπες για την φωτεινότητα της οθόνης, και αν φαίνεται την ημέρα στον ήλιο.

amyroukai

Μέλος
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Καλοδούλευτο. 254.33 το βλέπω σε γνωστό ψαχτήρι, αλλά ακόμα καλύτερη τιμή αυτή που βρήκες..

22000 mAh μπαταρία, αυτό είναι power bank με λίγο τηλέφωνο επάνω.

Dinospan

Μέλος
Όνομα
Ντίνος
Μοτό
Africa twin adventure sport 1100
Δεν είπες για την φωτεινότητα της οθόνης, και αν φαίνεται την ημέρα στον ήλιο.
Ναι σόρυ, φαίνεται πάρα πολύ καλά, κανένα πρόβλημα και επίσης η αυτόματη φωτεινότητα ξέχασα να πω δεν είναι σωστά σεταρισμενη, για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον στη μέρα δεν ανεβάζει αρκετά και επίσης την νύχτα δεν κατεβάζει αρκετά την φωτεινότητα και ενοχλεί με αποτέλεσμα να πρέπει να χειρίζομαι χειροκίνητα την φωτεινότητα

Top Bottom