Suzuki drz400, tips & tricks by Smias

drz400s

Μέλος
Όνομα
paris
Μοτό
suzuki drz400s 2004
Καλησπέρα μετά απο καιρό.θελω να παραγγείλω το πλαστικο το δοχείο/ντεποζιτο.που ειναι στο καρμπ διπλα.και δεν βρίσκω πως το λενε για να το κάνω.γτ αυτο ραγισε στην μεση περίπου
 

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Όταν κλασικά τρύπησε και το δικό μου (σε όλα τα drz γίνεται μετά από κάποια χρόνια) έβαλα ένα δοχείο της Motion Pro, όχι στο ίδιο σημείο, ανάμεσα στο δεξί ψυγείο & τεπόζιτο.
Δε φαίνεται καν γιατί το καλύπτει το πλαστικό του ψυγείου.
Κόστος σχεδόν 30€.

Αν δεν έχεις τέτοιο δοχείο όταν θα ζεσταίνεται το νερό και θα υπερχειλίζει θα το χάνεις οπότε κάθε φορά θα πρέπει να συμπληρωνεις.
 

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Ναι, αντικατεστησε το παντως μη το σκεφτεσαι.
επισης αν κι εσενα σου ραγισε-ασπασε λογο πουλκαιρισμου, ακομα κι αν το μπαλωσεις(λεμε τωρα..) μετα απο καποιο διαστημα θα ανοιξει κι αλλο.

Δες στο TT για το tyrkey buster mod:https://www.google.gr/search?q=tyrkey+buster+mod&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=GdQ3WZmKMNDbwAL-n6PgCg#q=turkey+baster+mod+drz400

Ειναι ενα "γεμηστηρι" γαλοπουλας;/μεγαλο σταγονομετρο μου θυμιζει μαγειρικης που το ταπωνεις με ταπα που βαζεις στα ποδια σιδερενιας καρεκλας-κατι τετοιο που το βρισκεις σε σιδηροπωλεια κτλ, την τρυπας για να περασει το σωληνακι και στο κατω μερος συνδεεις το σωληνακι.

Για καποιο διαστημα ειχα κανει κατι αντοστοιχο, ειχα βαλει μια συριγγα σητισης, που της ειχα φτιαξει καπακι βιδωτ, αλλα ειχα οτι υλικο μου χρειαστηκε στο εργαστηριο οποτε το εκανα, μετα προτιμισηα το πιο "φιξ" της motion Pro.
Ετσι εμοιαζε η πατεντα μου:



Δεν ειχα κανενα θεμα, ουτε εχανε ουτε τιποτα, αλλα ειχα οτι μου χρειαστηκε και το εκανα μεσα σε '30.
Ειχα φτιαξει καπακι-ταπα απο φυλο πλαστικου που το βρισκεις σε ειδη μοντελισμου, το τρυπησα για να βαλω βιδακι Μ3 ή Μ4 στα "αυτια" της συριγγας να το κρατανε, φλατζόκολλα αναμεσα για καλυτερο σφραγισμα και μετα δε ξερω τι φλασια εφαγα και του εβαλα μια αντιαισθητικη λευκη μονοτικη ταινια γυρω γυρω..:eek:



ΥΓ. Αυτο ειναι της motion Pro που εχω: https://www.motionpro.com/product/11-0099
 
Τελευταία επεξεργασία:

drz400s

Μέλος
Όνομα
paris
Μοτό
suzuki drz400s 2004
ωραια πατεντα...προσωρινα μαλλον κατι τετοιο θα κανω και γω...το δικο σου χωρεσαι πισω απ το ψυγειο??
 

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Το Motion Pro ναι πίσω από το δεξί ψυγείο το έχω.

Την σύριγγα την είχα για προσωρινή λύση γι αυτό την εβαλα μπροστά αλλά τελικά την κράτησα 4 χρόνια..!
 

drz400s

Μέλος
Όνομα
paris
Μοτό
suzuki drz400s 2004
και δυο πραγματακια ακομα και μετα νομιζω ολα θα ναι κομπλε...για το ενα δεν ξερω αν θα ξερεις.μια και εισαι με sm.μετα απο αυτα θελω να πιστευω πως θα κανω πολυ καιρο να ασχοληθω με κατι πανω του εκτος απο σερβις κλπ.το ενα ειναι πως πιανει η ντιζα του συμπλεκτη.μαλλον επιανε.πολυ χαμηλα.δηλαδη ηθελα να πατησω με δυο δαχτυλα και δεν βολευε γτ εβρισκε πανω στο τριτο και παταγα με ενα.και πηγα να την ρυθμισω πριν λιγο να δω που βολευει και οταν δηλευε ψηλα που θελω ισα ισα να πιανω τον συμπλεκτη με τα δυο το μηχανακι πατιναρε παρα πολυ.ειχα ξεσφιξει τερμα σχεδον το βιδακι.οι ταχυτητες ηταν βουτηρο τελειως δεν τις θυμαμαι καλυτερα ποτε.αλλα δεν επιαναν οι δισκοι.κ μετα το σφιξα τερμα..επαιζε και η μανετα λιγακι εκει αλλα δουλευε κομπλε το μηχανακι.αλλα οχι 3 4 δαχτυλα ηθελα επρεπε να ακουμπουσε τιμονι ο συμπλεκτης για να πιασει.κ στην μεση πανω κατω που προσπαθησα παλι μου φαινεται πως ψιλοπατιναρει απ την στιγμη που το πειραξα
 

drz400s

Μέλος
Όνομα
paris
Μοτό
suzuki drz400s 2004
και το δευτερο ειναι τα μπροστινα που θελουν σερβις...δακρυει το ενα τσιμουχακι.ειχε καιρο που μπορει να εβγαζε καμια φορα ελαχιστο.αλλα τωρα σε καθε βυθιση του μπροστινου βγαζει...μου πε ενας μαστορας εδω γυρω στα 80-100 ευρω λεει αν δεν εχει τιποτα περιεργα τσιμουχακια σπανια...καλα ειναι??
 

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Βάλε μια καινούρια ντιζα Για αρχή αν έχει τα χρόνια της (Motio Pro με12-15€ απο εκει που σου ειχα στείλει παλιότερα..) και παρ'το από το μηδέν το θέμα ρύθμιση.
Εγώ σε κάποια φάση του είχα βάλει μια ωραία κοντή μανετα συμπλέκτη που ήταν για drz400e και ήθελε λίγο λιμαρισμα για να μπει αλλά ήταν τέλεια για να χρησιμοποιώ 2 δάχτυλα.
Κάπου από eBay από Αμερική την είχα βρει...


Τα 80€ για εργασία με τα υλικά μαζί νομίζω είναι νορμάλ τιμή, από 'κει και πέρα ανά 2 χρόνια να αλλάζεις το λάδι των καλαμιών, το λεει και το manual.

Υγ.
Αν θέλει κάποιος έχω το υπερμανιουαλ που είναι για όλα τα drz400(E/S/SM) αλλά είναι μεγάλο αρχείο και μπορώ να το στείλω μόνο μέσω email/wetransfer.
 

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Στείλε μου αν μπορείς, αύριο, ένα πμ με το μέηλ σου και θα στο στείλω :friendship:

Σήμερα δε γίνεται γιατί δεν είναι στο μηχάνημα μου.
 

drz400s

Μέλος
Όνομα
paris
Μοτό
suzuki drz400s 2004
καλησπεραα στο team...γκουρου των drz smia δωσε τα φωτα σου και οποιος αλλος μπορει να χει απαντηση...ακουγεται αυτο μολις βαζω μπροστα το drz λες και χτυπαει το πιστονι μολις φτανει στο Α.Ν.Σ ειδικα οταν ειναι κρυο...μετα οταν ειναι ζστο παλι το κανει αλλα ακουγεται λιγοτερο!!για δωστε τα φωτα σας
 

Vpap

Μέλος
Όνομα
Βαγγελης
Μοτό
Drz 400 sm
Καλησπερα παιδια και απο εμενα!ειμαι καινουργιος στο φορουμ και επισης κατοχος πλεον ενος drz sm 06'(πριν δυο μερες το πηρα) ολα καλα μοτερ πενα αλλα το κοντερ ενω αναβει το φως δεν μου δειχνει καμμια ενδειξη και ψαχνω στο e bay και το φθηνοτερο παιζει στα 160 ευρω περιπου +μεταφορικα και τρομαξα λιγο..αν εχετε καποια καλη ιδεα πχ. καποια επισκευη καλο θα ηταν!η αλλη ενναλακτικη ειναι το vapor που λενε ολοι πλεον απλα δεν εχω ιδεα στο πως να το συνδεσω καθως ειμαι ενας απλος και ταπεινος μαγειρας!ευχαριστω εκ των προτερων!
 

onroad

Superhero
Περιοχή
7th continent traveler
Όνομα
κωνσταντινος δε γκρειτ
Μοτό
1200 / 2012
@Vpap καλοτάξιδο το εργαλείο , το πήρες με λάθος ρόδες ! Μας λείπει ένας μάγειρας από τις καταδρομικες, εγώ λέω τα άστρα - ταρό !
Θα βρεις αυτό που ψάχνεις είτε στο ελληνικό σιτε αγγελιών η στο ιμπει .
Υπομονή , το βαπορ από την άλλη έχει υπερπλήρεις ενδείξεις αλλά είναι λίγο μικρές , θα πας σε έναν ηλεκτρολόγο και θα γίνουν όλα από μόνα του !


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Top Bottom