Suzuki xf650 Freewind

Odyss

Μέλος
Όνομα
Odysseas
Μοτό
nx650
Ωραίος! Καλοτάξιδο! Αν θες ανέβασε μια φωτό να δω από περιέργεια ποιό πήρες γιατί το έψαχνα πέρυσι πολύ και τα είχα δει σχεδόν ολα... φαντάσου κάτι λάδια Motul που έδωσα πρόσφατα έκανε το λάθος ο geovout και ήρθε να τα πάρει με το Domi του οπότε το καθυστέρησα το παιδί γιατί το χάζευα κάνα 10λεπτο χαχα
:rolleyes:
Χαχαχα εγώ ήμουν που ήρθα για τα λάδια. Έχουν μαζευτεί πολλά εργαλεία

Pestrana

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Freewind
Σου έστειλα πμ
Ότι θέλεις εδώ είμαστε
Τώρα τελειώνω και το δεύτερο freewind σε πιο απλή μορφή,
Γδύσιμο μπροστά φανάρι, κοντέρ, πλαστικά κλπ.
Μασκάκι enduro, φυσούνες, ψηλό φτερό, κάλυψη ψυγείου λαδιού και βλέπουμε..
Καλησπέρα Αντώνη!είμαι κ γω κάτοχος φριγουιντ εδώ κ κάποια χρόνια κ νομίζω έχει έρθει η ώρα ν το κάνω πιο χωμάτινο!θ χρειαζοσουν τ φώτα σου....

NoizerGrinder

Μέλος
Όνομα
Cruster
Μοτό
Suzuki XF650
Καλησπέρα Αντώνη!είμαι κ γω κάτοχος φριγουιντ εδώ κ κάποια χρόνια κ νομίζω έχει έρθει η ώρα ν το κάνω πιο χωμάτινο!θ χρειαζοσουν τ φώτα σου....
Δες αυτο το thread στο advrider.com, εχει παρα πολυ υλικο.

antonis68

Μέλος
Περιοχή
Σαλαμίνα
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
Suzuki Freewind 650 02
Από παλιό ποστ

Γεια χαρά!

Στην ίδια φάση ήμουν κι εγώ πριν δύο χρόνια, είχα κατασταλάξει σε μονοκύλινδρο 600/650 γιατί πιστεύω αν μπορείς να έχεις μόνο μία μοτοσυκλέτα είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις πάντα με τις λιγότερες υποχωρήσεις.
Σκεφτόμουνα με σειρά προτίμησης, Dominator, XTZ660, DR650, KLR650, DAKAR650, XT600, FREEWIND,
Μετά από ψάξιμο δεν μπορούσα να βρω κάτι που να βολεύει εμένα (είτε ήταν πολύ ακριβά ή ήθελαν πολύ δουλειά)
Τελικά πήγα στην τελευταία επιλογή που ούτε καν το περίμενα..
Το μηχανάκι τελικά το βολεύτηκα πάρα πολύ!
Tα θετικά του, μοτέρ απλό dr650 και καλύτερο, πλαστικό ντεπόζιτο 18,5 λίτρα με αυτονομία 350χλμ.
Ανταλλακτικά πολλά και φτηνά, με 200 ευρώ παίρνεις τροχούς για χωμάτινα λάστιχα και 50 ευρώ σέλα για ίσιωμα και η χαμηλή μένει για το δρόμο.
Συνήθισα τον 19άρη τροχό και το αμφιλεγόμενο σουλούπι του, ειδικά αν έχεις δώσει και 1100 ευρώ
Με κάποιες βελτιώσεις με λίγο κόστος στο χώμα πάει μια χαρά,
Οι αλλαγές, τιμόνι enduro, χούφτες, ίσιωμα σέλας, από δύο βιδάκια στις άκρες των μασπιέδων να γατζώνουν οι μπότες.
Το σημαντικότερο, μεγάλωμα διαδρομής (προσθήκη κομματιού στις φλογέρες) του πιρουνιού στα 225mm με τα ίδια ελατήρια, τα καλάμια είναι ίδια με του dr650.
10 χιλιοστά κοντύτερα dog bones πίσω να σηκωθεί τρεις πόντους και πρόσθεση 40mm στο σταντ για να στέκεται,
Αυτά..
Α, πήρα κι άλλο ένα με 500 ευρώ που δουλεύει κανονικά να υπάρχει για ανταλλακτικά..;)

Pestrana

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Freewind
Από παλιό ποστ

Γεια χαρά!

Στην ίδια φάση ήμουν κι εγώ πριν δύο χρόνια, είχα κατασταλάξει σε μονοκύλινδρο 600/650 γιατί πιστεύω αν μπορείς να έχεις μόνο μία μοτοσυκλέτα είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις πάντα με τις λιγότερες υποχωρήσεις.
Σκεφτόμουνα με σειρά προτίμησης, Dominator, XTZ660, DR650, KLR650, DAKAR650, XT600, FREEWIND,
Μετά από ψάξιμο δεν μπορούσα να βρω κάτι που να βολεύει εμένα (είτε ήταν πολύ ακριβά ή ήθελαν πολύ δουλειά)
Τελικά πήγα στην τελευταία επιλογή που ούτε καν το περίμενα..
Το μηχανάκι τελικά το βολεύτηκα πάρα πολύ!
Tα θετικά του, μοτέρ απλό dr650 και καλύτερο, πλαστικό ντεπόζιτο 18,5 λίτρα με αυτονομία 350χλμ.
Ανταλλακτικά πολλά και φτηνά, με 200 ευρώ παίρνεις τροχούς για χωμάτινα λάστιχα και 50 ευρώ σέλα για ίσιωμα και η χαμηλή μένει για το δρόμο.
Συνήθισα τον 19άρη τροχό και το αμφιλεγόμενο σουλούπι του, ειδικά αν έχεις δώσει και 1100 ευρώ
Με κάποιες βελτιώσεις με λίγο κόστος στο χώμα πάει μια χαρά,
Οι αλλαγές, τιμόνι enduro, χούφτες, ίσιωμα σέλας, από δύο βιδάκια στις άκρες των μασπιέδων να γατζώνουν οι μπότες.
Το σημαντικότερο, μεγάλωμα διαδρομής (προσθήκη κομματιού στις φλογέρες) του πιρουνιού στα 225mm με τα ίδια ελατήρια, τα καλάμια είναι ίδια με του dr650.
10 χιλιοστά κοντύτερα dog bones πίσω να σηκωθεί τρεις πόντους και πρόσθεση 40mm στο σταντ για να στέκεται,
Αυτά..
Α, πήρα κι άλλο ένα με 500 ευρώ που δουλεύει κανονικά να υπάρχει για ανταλλακτικά..;)
Ευχαριστώ πολύ για τ πληροφορίες!!!!
Νομίζω οι αναρτήσεις του είναι γ αλλαγή στο δικό σου τ έχεις βάλει η τι θα πρότεινες;

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
τα καλάμια είναι ίδια με του dr650.
Τα καλάμια δεν ειναι ιδια με του DR. Τα ελατήρια, οι εσωτερικοι αποστάτες, οι μποτες, οι τσιμουχες λαδιου και σκονης ειναι διαφορετικα. Μονο οι ταπες, καποιες βιδες, και ορινκ ειναι ιδια. Επισης εχουν αλλες διαδρομές και αλλη σκληρότητα σε ελλατηρια.

antonis68

Μέλος
Περιοχή
Σαλαμίνα
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
Suzuki Freewind 650 02
Ευχαριστώ πολύ για τ πληροφορίες!!!!
Νομίζω οι αναρτήσεις του είναι γ αλλαγή στο δικό σου τ έχεις βάλει η τι θα πρότεινες;
Το πίσω δεν το έχω πειράξει καθόλου,
Μαμά είναι με περίπου 50 με 60 χιλιάδες χιλιόμετρα, μόνο σήκωμα 30mm
Το πιρούνι όπως έγραψα, μεγάλωμα οι φλογέρες 55mm λάδι 10άρι με τα μαμά ελατήρια,

antonis68

Μέλος
Περιοχή
Σαλαμίνα
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
Suzuki Freewind 650 02
Τα καλάμια δεν ειναι ιδια με του DR. Τα ελατήρια, οι εσωτερικοι αποστάτες, οι μποτες, οι τσιμουχες λαδιου και σκονης ειναι διαφορετικα. Μονο οι ταπες, καποιες βιδες, και ορινκ ειναι ιδια. Επισης εχουν αλλες διαδρομές και αλλη σκληρότητα σε ελλατηρια.
Ναι εντάξει, δεν βάζουμε τίποτα από DR650
Είχα στα χέρια μου από φίλο καλάμι 43άρι από DR800 και έχει ακριβώς το ίδιο μήκος με του freewind, οπότε έχει περιθώριο να μεγαλώσει η διαδρομή του πιρουνιού με την επέμβαση που έκανα στις φλογέρες, (ώπου το λέω απορούν)
Η ουσία είναι ότι το μηχανάκι έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στο χώμα,
Δοκιμασμένο πάνω από 8 χιλιάδες χιλιόμετρα

Pestrana

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Freewind
Το πίσω δεν το έχω πειράξει καθόλου,
Μαμά είναι με περίπου 50 με 60 χιλιάδες χιλιόμετρα, μόνο σήκωμα 30mm
Το πιρούνι όπως έγραψα, μεγάλωμα οι φλογέρες 55mm λάδι 10άρι με τα μαμά ελατήρια,
[/QUOετσι θ είναι κ πιο οικονομική λύση!!απλά τ δικό μ έχω αλλάξει δύο φορές τσιμουχες κ μετά από λίγο καιρό χάνι λάδι από τ δεξιά μπουκάλα γι'αυτό σκέφτηκα τ αλλαγή!

antonis68

Μέλος
Περιοχή
Σαλαμίνα
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
Suzuki Freewind 650 02
Pestrana
Οι μπουκάλες είναι εντάξει;
Μήπως έχουν κάνα χτύπημα ή εξογκωματάκι πιθανόν από σκουριά ή διάβρωση του μετάλλου;
Την επόμενη φορά σφίξε και λιγάκι το ελατήριο της τσιμούχας,

Pestrana

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Freewind
Pestrana
Οι μπουκάλες είναι εντάξει;
Μήπως έχουν κάνα χτύπημα ή εξογκωματάκι πιθανόν από σκουριά ή διάβρωση του μετάλλου;
Την επόμενη φορά σφίξε και λιγάκι το ελατήριο της τσιμούχας,
Απλά έχουν σκουριές....θ το δοκιμάσω αυτό Μ το ελατήριο!

antonis68

Μέλος
Περιοχή
Σαλαμίνα
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
Suzuki Freewind 650 02
Απλά έχουν σκουριές....θ το δοκιμάσω αυτό Μ το ελατήριο!
Αν οι σκουριές περνάνε από την τσιμούχα δύσκολα τα πράγματα..
Δεν ξέρω σε τι φάση είναι αλλά πρέπει να προσπαθήσεις να γυαλίσεις το σημείο για να μη πληγώνει τη τσιμούχα,
Στην αρχή με φαλτσέτα μετά πολύ ψιλό γυαλόχαρτο σύρμα κατσαρόλας σφουγγαράκι κλπ...

Pestrana

Μέλος
Όνομα
Dimitris
Μοτό
Freewind
Αν οι σκουριές περνάνε από την τσιμούχα δύσκολα τα πράγματα..
Δεν ξέρω σε τι φάση είναι αλλά πρέπει να προσπαθήσεις να γυαλίσεις το σημείο για να μη πληγώνει τη τσιμούχα,
Στην αρχή με φαλτσέτα μετά πολύ ψιλό γυαλόχαρτο σύρμα κατσαρόλας σφουγγαράκι κλπ...
Αυτό Μ είχε πει ότι έκανε ο μάστορας την προηγούμενη φορά π άλλαξα τ τσιμουχες!θ το κάνω μόνος Μ αυτή τ φορά ν είμαι σίγουρος!
Ευχαριστώ γ τις συμβουλές!!

notakos600

Boomer's corner
Περιοχή
Ασπρόπυργος
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
HONDA C50
KLR πολύ ψηλό μηχανάκι.
Dominator αρχαιολογία αλλά εννοείται μου αρέσει. Έχω το 250 τώρα.
Dr ούτε για δείγμα εκεί έξω
Xt όχι γιατί απλά όχι
Dakar το καλύτερο, αλλά εκτός από το κόστος αγοράς και συντήρησης, είναι πολύ βαρύ. Θέλω μηχανάκι να μπορεί να φτάσει τα 150 κιλά αδειο
Αφήνω αυτό εδώ να υπάρχει...

Top Bottom