SWM Superdual 600 T, Mod. 2024 - Euro 5

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
R1250R
WR250R

Πολύ χαίρομαι για την επαναφορά αυτής της μοτοσυκλέτας (η πρώην ήταν η Superdual "X", η τωρινή άλλαξε το συνοδευτικό γράμμα σε "Τ") που όπως και μερικά χρόνια πριν έτσι και τώρα (και ακόμη περισσότερο) φαίνεται να μην της λείπει τίποτα.

Η Ιταλική SWM (Κινεζικών συμφερόντων) φαίνεται να δείχνει τα δόντια στο "ψαγμένο" κοινό, καθώς μάλλον δεν διαθέτει τα κεφάλαια για την απαραίτητη εξωστρέφεια που απαιτούν οι εποχές που διανύουμε. Όπως και να 'χει θεωρώ πως το μοντέλο έχει ενδιαφέρον και καλό είναι να παρουσιαστεί.

Έχει έρθει και στην Ελλάδα και οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει από την μικρή μου επαφή με τον αντιπρόσωπο είναι μόνο θετική. Δεν υπήρξε επαφή με αφορμή το Superdual T αλλά παλαιότερα για άλλο μοντέλο. Πάνω σε αυτό νομίζω θα έχει περισσότερα να μας πει ο Αντώνης antsoar

Όπως βλέπετε η τιμή είναι "Κινέζικη" ενώ οι προδιαγραφές αρκετές κλάσεις πάνω αν συνυπολογίσει κανείς τον εξοπλισμό και τις τεχνικές προδιαγραφές που διαθέτει. O κινητήρας είναι ο γνωστός άθραυστος Husqvarna T610 εξελιγμένος να περνά προδιαγραφές Euro 5 και μάλιστα χωρίς απώλειες ιπποδύναμης.

Συνοπτικά:

• Τιμή 6980 ευρώ
  • 600cc, 54 άλογα
  • Βάρος 169 κιλά στεγνό (185 κιλά πλήρες υγρών)
  • 18 λίτρα ρεζερβουάρ
  • Κατανάλωση 4,3 λίτρα/100χλμ
  • Μπροστινός τροχός 19άρης
  • Φρένα Brembo με αφαιρούμενο ABS για τον πίσω τροχό (300mm εμπρός δισκόπλακα, 220mm πίσω)
  • Ύψος σέλας 89cm
  • Μπροστινή ανάρτηση Up side Down από την μάλλον Κινέζικη FASTACE (δεν βρήκα πληροφορίες για τις ρυθμίσεις)
  • Πίσω ανάρτηση από την Sachs (βρήκα πως έχει σίγουρα προφόρτιση αλλά δεν ξέρω για υπόλοιπες ρυθμίσεις)
Στον στάνταρτ εξοπλισμό διαθέτει:
  • Κάγκελα προστασίας σε ντεπόζιτο-κινητήρα-ψυγείο
  • Κάγκελα προστασίας κινητήρα (χαμηλά) με καλή ποδιά
  • Διπλό κεντρικό σταντ
  • Σχάρα μεταφοράς αποσκευών πίσω
  • Μεγάλη ζελατίνα για ανεμοκάλυψη
  • Προτοποθετημένα προβολάκιαόλα πάνω στα κάγκελα
Έξτρα εξοπλισμός
  • Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχουν βαλίτσες για τα μεγαλύτερα ταξίδια σας.
Βίντεο από γκαρντάσι με παρουσίαση του Superdual 600 T 2024 (σε υπολογιστή δουλεύει άψογα η αυτόματη μετάφραση)

Θεωρώ πως είναι παραπάνω τίμια η πρόταση της SWM. Ο Τούρκος αναφέρει πως έχουν επιλυθεί και όλα τα μικροζητήματα του προηγούμενου μοντέλου σε ψεκασμό και χαρτογράφηση. Προφανώς το Euro 5 τους έβαλε να δουλέψουν πάνω σε αυτό ή δανείστηκαν την τεχνογνωσία από τη AJP ή έβαλαν τον ίδιο εγκέφαλο ATHENA πάνω στο καινούριο Superdual.

Κι ένα βίντεο από την παρουσίαση:

Εύχομαι στην SWM και στο Superdual T (Travel) 600 καλές πωλήσεις!

:friendship:

Τελευταία επεξεργασία:

antsoar

Μέλος
Όνομα
Αντώνης
Μοτό
SWM RS300R
Είχα διαβάσει για το προηγούμενο μοντέλο για κάτι αρρυθμίες με τον ψεκασμό. Αν το έχουν λύσει αυτό τότε θα είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
Όσο για την εδώ αντιπροσωπεία, K-Motors, οι εντυπώσεις μέχρι τώρα είναι πολύ καλές. Όταν πήρα το RS300R είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί και να χρειαστεί να τρέξω λίγο και να απευθυνθώ στους Ιταλούς για αναλώσιμα/ανταλλακτικά. Το θεώρησα φυσικό για ένα μοντέλο που δεν έχει πουλήσει δέκα κομμάτια στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν χρειάστηκε ποτέ. Οι άνθρωποι είχαν ότι ζήτησα και ότι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο ήρθε σε λίγες μέρες από Ιταλία χωρίς να κάνω τίποτα. Επίσης, όπως είχα γράψει, με μεσολάβηση τους μου έστειλαν οι Ιταλοί νέο πολυόργανο καντράν εκτός εγγύησης.

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
R1250R
WR250R
Είχα διαβάσει για το προηγούμενο μοντέλο για κάτι αρρυθμίες με τον ψεκασμό. Αν το έχουν λύσει αυτό τότε θα είναι πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.
O Τούρκος λέει πως έχουν λυθεί όλα αυτά τα θεματάκια. Η λογική λέει πως αφού δούλεψαν πάνω στο Euro 5 θα τα "μάζεψαν", αφού μάλιστα κατάφεραν να κρατήσουν την ίδια ιπποδύναμη χωρίς αύξηση κυβισμού. Όπως είπα υπάρχει πλέον εμπειρία και από την AJP που χρησιμοποιεί το μοτέρ τουλάχιστον εδώ και μια 5ετία και έχει εξελίξει την τροφοδοσία μέσω χαρτογράφησης και εγκέφαλου ATHENA. Πάντως το συγκεκριμένο μοτέρ θεωρείται από τα πιο αλεξίσφαιρα που κατασκεύασε η Husqvarna.

KTiNoS

Μέλος
Όνομα
Athanassiou Nikos
Μοτό
XT 600 sm TDM 900
Στην Ιταλία δεν το είχαν και σε πολύ υπόληψη πάντως βασικά λόγω της προβληματικής υποστήριξης
Συνεργεία ανταλλακτικά κλπ
Από βλάβες δεν είχε τίποτε πολύ σοβαρό πάντως απ ότι θυμάμαι
Ένας μάλιστα το γ.... στα χλμ κι έπαιζε ακόμα (δεδομένο ότι μιλάμε για 1Κ)
Εμένα μ αρέσει πάντως

R.E.H

Μέλος
Περιοχή
Νικαια
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
RE Himalayan 450
RE Super Meteor 650
BMW r850gs

Πολύ χαίρομαι για την επαναφορά αυτής της μοτοσυκλέτας (η πρώην ήταν η Superdual "X", η τωρινή άλλαξε το συνοδευτικό γράμμα σε "Τ") που όπως και μερικά χρόνια πριν έτσι και τώρα (και ακόμη περισσότερο) φαίνεται να μην της λείπει τίποτα.
Στέφανε πάντα έβγαιναν 2 εκδόσεις η Χ με 21 και η Τ με 19

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
R1250R
WR250R
Στέφανε πάντα έβγαιναν 2 εκδόσεις η Χ με 21 και η Τ με 19

Αυτό πραγματικά δεν το ήξερα! Θυμόμουν πάντα ότι οι εκδόσεις ήταν με 21 και προς τα τελευταία του έδινε μια εκδοχή Travel με δώρο τις βαλίτσες.

Καλή πληροφορία, thanks Πάνο!

Λευκάδιος

Μέλος
Περιοχή
West Side Athens
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
BRP
Πρώτα βγήκε η έκδοση Τ με τον 19αρη τροχό

και μετά από 2+ χρόνια με τον 21"(Χ)

Βλέπω μειώθηκε και η τιμή του μιας και ήταν κάπου στα 7500.

Top Bottom