Πολύ χαίρομαι για την επαναφορά αυτής της μοτοσυκλέτας (η πρώην ήταν η Superdual "X", η τωρινή άλλαξε το συνοδευτικό γράμμα σε "Τ") που όπως και μερικά χρόνια πριν έτσι και τώρα (και ακόμη περισσότερο) φαίνεται να μην της λείπει τίποτα.
Η Ιταλική SWM (Κινεζικών συμφερόντων) φαίνεται να δείχνει τα δόντια στο "ψαγμένο" κοινό, καθώς μάλλον δεν διαθέτει τα κεφάλαια για την απαραίτητη εξωστρέφεια που απαιτούν οι εποχές που διανύουμε. Όπως και να 'χει θεωρώ πως το μοντέλο έχει ενδιαφέρον και καλό είναι να παρουσιαστεί.
Έχει έρθει και στην Ελλάδα και οι εντυπώσεις που έχω αποκομίσει από την μικρή μου επαφή με τον αντιπρόσωπο είναι μόνο θετική. Δεν υπήρξε επαφή με αφορμή το Superdual T αλλά παλαιότερα για άλλο μοντέλο. Πάνω σε αυτό νομίζω θα έχει περισσότερα να μας πει ο Αντώνης antsoar
Όπως βλέπετε η τιμή είναι "Κινέζικη" ενώ οι προδιαγραφές αρκετές κλάσεις πάνω αν συνυπολογίσει κανείς τον εξοπλισμό και τις τεχνικές προδιαγραφές που διαθέτει. O κινητήρας είναι ο γνωστός άθραυστος Husqvarna T610 εξελιγμένος να περνά προδιαγραφές Euro 5 και μάλιστα χωρίς απώλειες ιπποδύναμης.
Συνοπτικά:
- Τιμή 6980 ευρώ
- 600cc, 54 άλογα
- Βάρος 169 κιλά στεγνό (185 κιλά πλήρες υγρών)
- 18 λίτρα ρεζερβουάρ
- Κατανάλωση 4,3 λίτρα/100χλμ
- Μπροστινός τροχός 19άρης
- Φρένα Brembo με αφαιρούμενο ABS για τον πίσω τροχό (300mm εμπρός δισκόπλακα, 220mm πίσω)
- Ύψος σέλας 89cm
- Μπροστινή ανάρτηση Up side Down από την μάλλον Κινέζικη FASTACE (δεν βρήκα πληροφορίες για τις ρυθμίσεις)
- Πίσω ανάρτηση από την Sachs (βρήκα πως έχει σίγουρα προφόρτιση αλλά δεν ξέρω για υπόλοιπες ρυθμίσεις)
- Κάγκελα προστασίας σε ντεπόζιτο-κινητήρα-ψυγείο
- Κάγκελα προστασίας κινητήρα (χαμηλά) με καλή ποδιά
- Διπλό κεντρικό σταντ
- Σχάρα μεταφοράς αποσκευών πίσω
- Μεγάλη ζελατίνα για ανεμοκάλυψη
- Προτοποθετημένα προβολάκιαόλα πάνω στα κάγκελα
- Στον έξτρα εξοπλισμό υπάρχουν βαλίτσες για τα μεγαλύτερα ταξίδια σας.
Θεωρώ πως είναι παραπάνω τίμια η πρόταση της SWM. Ο Τούρκος αναφέρει πως έχουν επιλυθεί και όλα τα μικροζητήματα του προηγούμενου μοντέλου σε ψεκασμό και χαρτογράφηση. Προφανώς το Euro 5 τους έβαλε να δουλέψουν πάνω σε αυτό ή δανείστηκαν την τεχνογνωσία από τη AJP ή έβαλαν τον ίδιο εγκέφαλο ATHENA πάνω στο καινούριο Superdual.
Κι ένα βίντεο από την παρουσίαση:
Εύχομαι στην SWM και στο Superdual T (Travel) 600 καλές πωλήσεις!

Τελευταία επεξεργασία: