Παμε και να με γνωρισετε καλυτερα.
Το μηχανακι αγοραστηκε απο τον Σαρακακη,Θεσσαλονικη,οταν ειχε το υποκαταστημα στο λιμανι,στον δρομο που εβγαζε για Εθνικη(σορρυ,δεν θυμαμαι ονομα του δρομου).
Πηγαινω Σαββατο πρωι,βρισκω ενα παλικαρι μεσα,γεια σας-γεια σας,θελω αυτο και αυτο.Μαλιστα,εχει τοσο.Ωραια,του λεω,η πληρωμη θα γινει απολυτου μετροιτης.Ουτε δοσεις ουτε τιποτα.Μετρητα,οποτε θα κανεις και καλυτερη τιμη.Πολυ ωραια,μου λεει,με βοηθας πολυ με τα μετρητα γιατι παντρευομαι προσεχως και τα χρειαζομαι.Με το καλο,πες μου καλυτερη τιμη.1,900 μου λεει με πινακιδες,ετοιμο.Πιο κατω του λεω,χωρις πινακιδες.ΟΚ,1,800 χωρις πινακιδες,μου λεει.1,700 του λεω και Δευτερα πρωι ερχομαι να παραλαβω το μηχανακι.Με ζοριζεις,με κανεις ,μου σου του......1,700 τιμη τιμοκαταλογου δινει η YAMAHA το ΧΤ,του λεω.Ιδια κατηγορια ειναι,την ιδια δουλεια θα μου κανει.Ξεφυσυξε,εκανε πως ζοριζεται,ειπε το ΟΚ.Δωσαμε χερια και κλεισαμε ραντεβου για Δευτερα πρωι.
Ηρθε η Δευτερα πρωι,ξεκινησαμε με τον πατερα μου και με το αυτοκινητο(μην κουβαλαω μεσα στο λεωφορειο τοσα χρηματα).Φτανονας,βλεπω την Dominiq να περιμενει.Μπαινουμε μεσα,καλημερες με τον νεαρο και στο γραφειο να καθεται ενας κυριος μεσηλικος.Με το που λεει ο νεαρος για ποιο μηχανακι,ο μεσηλιξ στραβωνει την μουρη.Δεν δινω σημασια,Δευτερα πρωι,θα στραβοξυπνησε,κανα καφε θα πιουμε?Αμ δε......
Ξερεις,μου λεει ο νεαρος,το Σαββατο εκανα ενα λαθος.Τι ρε αγορι,του λεω?Να,δεν γινεται να σου την δωσω τοσο φθηνα,γιατι δεν βγαινουμε κτλ,κτλ.Και γιατι ρε δεν μου το ειπες απο το Σαββατο να μην τρεχω τσαμπα πρωινιατικο Θεσ/κη?Ε,να και εκανα λαθος και ξερω γω....Οχι,του λεω,αυτα δεν ειναι λαθη.Εισαι του καταστηματος?Κανεις πωλησεις ή οχι.Πετιεται ο μεσηλιξ"ακου φιλαρακι,με 1,700 δεν το παιρνεις το μηχανακι που να χτυπιεσαι".Ωπα ρε μεγαλε(χωρις πλυθηντικους και ευγενειες)και ποιος σου ειπε οτι θα χτυπηθω για να παρω μηχανακι απο σενα?Κρατα το να το βλεπεις και να εισαι στο μαγαζι να κανεις εσυ κουμαντο και τις συμφωνιες με τους υποψηφιους πελατες,αλλιως κλειστε το.Αλλα,ηξερα,να πω οτι δεν ηξερα?Δουλεια με τον Σαρακακη γινεται?Δεν γινεται.Καλα να παθω.....
Και σηκωνομαστε να φυγουμε.Μπαινουμε στο αυτοκινητο,κανω οπισθεν και την ωρα που ημουν ετοιμος να μπω στον δρομο και να φυγω,βλεπω τον νεαρο να βγαινει τρεχοντας προς τα εμας.Κατεβαζω τζαμι και αρχιζει τα "συγνωμη,ειναι λιγο οξυθυμος ο θειος μου"κτλ,κτλ.Ναι του λεω,εγω τι φταιω?Καναμε μια συμγφωνια οι δυο μας?Δεχτηκες το ποσο που σου προσφερα?Τι πεταγεται ο μπαρμπας?Με σενα εκανα deal,οχι μαζι του.Και "ναι,εχεις δικιο,ξαναελατε μεσα και θα τα βρουμε"κτλ,κτλ.Θα ερθω του λεω αλλα αν ο θειος πει καμια κουβεντα στο στυλ-υφος της προηγουμενης και θα φυγω,αλλα και θα βριστουμε,σου ξεκαθαριζομαι.Πηγαινε πεσ του το να ειμαστε ΟΚ."Οχι,οχι,δεν θα μιλησει καθολου,μην στεναχωριεσαι¨,κτλ.....
Μπηκαμε ξανα μεσα μετα απο ενα 5λεπτο.Ο μπαρμπας ηταν ορθιος στην ακρη του μαγαζιου,κατακοκκινος,ετοιμος να εκραγει.Πλεον η ολη διαδικασια εγινε με τον νεαρο.Αφου τριπλοτσεκαρα τα χαρτια,πληρωσα,πηρα τα κλειδια χαιρετηθηκαμε με τον νεαρο,ο μπαρμπας ουτε που μας μιλησε."Στα χιλια χιλιομετρα να ερθεις για λαδια"μου λεει ο νεαρος ενω εχω ανεβει και ειμαι ετοιμος να φυγω.Οπωσδηποτε του λεω.Φυσικα και δεν πηγα εκει ουτε για λαδια,ουτε για οτιδηποτε αλλο.....