• Η ενότητα με τις αγγελίες ξανά ανοικτή! Πρόσφερε η αναζήτησε και βρες την αγγελία που σε ενδιαφέρει.

XR250 3 DIY Rally kit

• Thread starter Thread starter Stergios
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μόλις διάβασα τα specs του Captain ,κ είδα οτι ουσιαστικά ,είναι αντίγραφο των TrailTech
Αν είναι κ εξίσου αξιόπιστο ,κ μπορεί να αποκτηθεί ταβάνι 100 € ,τότε αποτελεί επιλογή.
Αλλά αν πλησιάζει ή αγγίζει τα 150 € ,τότε δεν νομίζω οτι έχει νόημα έναντι των επωνύμων.

Δεν καταλαβαίνω γιατί επένδυσες σε Κινέζο με τέτοια τιμή ,την στιγμή που υπάρχουν τα Trail-Tech.
Γιατί έκανα την μελέτη μου και βγήκε κάτω από την μισή τιμή.. Δεν είχα υπολογίσε τελωνείο, βλέπεις!
Capture.jpg

Και μάλιστα τώρα που υπάρχει στο ΑΜΑΖΟΝ με πακέτο τα μεταφορικά & εκτελωνιστικά, είναι ακόμα καλύτερα!

Οι μόνες παρατηρήσεις μου, μετά από 3.000 km χρήσης είναι:
  • Πολύ εκτεθειμένη οθόνη, έβαλα ζελατίνα προστασία από tablet (5€).
  • Λίγο αργό refresh rate, αλλά σίγουρα ΟΚ
  • Πολύ μεγάλοι χαρακτήρες στους αριθμούς, οπότε γεμίζει η οθόνη. Χρειάζεται πλοήγηση με κουμπί για να δεις λεπτομέρεις και ρολόι.

Ακόμα για τα λεφτά του (<100€) παραμένει καλή πρόταση (και είμαι και αυστηρός).

To SS516, το έχω χρησιμοποιήσει σε ένα Husqvarna 2T που έχουμε στην παρέα, και πάει άψογα, με το 1/3 των χρημάτων των άλλων οργάνων.
Οπότε θα το χρησιμοποιήσουμε κ στο TTR.

Γιατί έκανα την μελέτη μου και βγήκε κάτω από την μισή τιμή.. Δεν είχα υπολογίσε τελωνείο, βλέπεις!
Capture.jpg
Εχεις βάλει τιμή makan-trt-gr...σωστά;
Μόλις το έψαξα κ είδα οτι όντως κάνει 179 εδώ.
Τελευταία φορά που τσέκαρα ,ήταν πριν 2 χρόνια περίπου ,κ έπαιζε στα 135 € (150-10% εκπ)
Με Ελληνική τιμή TraiTech ,σε σχέση με το Runleader-deal από Amazon ,κι εφόσον δοκιμάστηκε ,όντως αξίζει το Captain. :ok:

To SS516, το έχω χρησιμοποιήσει σε ένα Husqvarna 2T που έχουμε στην παρέα, και πάει άψογα, με το 1/3 των χρημάτων των άλλων οργάνων.
Οπότε θα το χρησιμοποιήσουμε κ στο TTR.
Aυτό φαίνεται καλή κ οικονομική πρόταση.
Ακούς Μάνιακ..?

Ανυπομονώ να το βάλω πάνω στο TTR.. Το οποίο είναι ακόμα στον μάστορα, για να συμμαζέψουμε τις <<"ανακατασκευές">> του πρωην μάτσορα-κατσαπλιά :(

Ίσως είμαι λίγο OFF TOPIC, αλλά αυτή είναι η μετατροπή που έχω κάνει στο XR, για να μοιάζει λίγο πιο "Rally":

Σχέδιο 3Δ στο Inventor (ποδιά, ουρά, πύργος):
Capture01.PNG

Φωτογραφίες:
IMG_20201105_091633.jpg

IMG_20201105_091648.jpg

1612005781980.jpg

IMG_20201106_092045.jpg

1612762497907.jpg

1612762497924.jpg
Φιλε stergios οι 2 πλακες αλουμινιου δεξια κι αριστερά τι πάχος εχουν...?

Επειδή αναλύω τα οικονομικά τις τελευταίες μέρες, θεωρώ ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν αλουμινένιο πύργο με 300€ (υλικά, κοπές, ηλεκτροστατική βαφή).
Τα ηλεκτρολογικά μαζί με όργανο μπορούν να ξεκινήσουν από 100€ (TTR, υπομονή για φωτογραφίες) έως και 250€ (XR).

Επίσης αν είμαστε τυχεροί με μαμα ψηφιακά όργανα, ίσως να μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ίδια.

Eπειδή δεν έκανες κάπου παράθεση, θες να συγκεκριμενοποιήσεις το ποστ λίγο περισσότερο?
Διότι εγώ άρχισα να φαντάζομαι πως αρχίζουμε να σχεδιάζουμε και φτιάχνουμε παρέα αλουμινένιο πύργο για το άφρικα από 0 όπως τον θέλουμε και καταχάρηκα!! :ha

Eπειδή δεν έκανες κάπου παράθεση, θες να συγκεκριμενοποιήσεις το ποστ λίγο περισσότερο?
Διότι εγώ άρχισα να φαντάζομαι πως αρχίζουμε να σχεδιάζουμε και φτιάχνουμε παρέα αλουμινένιο πύργο για το άφρικα από 0 όπως τον θέλουμε και καταχάρηκα!! :ha

Με κάθε επιφύλαξη λόγω πρωτοτύπου, εμένα μου κόστισαν τα παρακάτω:

Αλουμίνια, Κοπές και βαφές: 260€
Όργανο Captain + Τελωνείο: 150€ (εναλλακτική όργανο "SS516" από Κίνα 30€)
Διακόπτες αδιάβροχοι: 20€
Βύσματα Ιαπωνίας για αντάπτορες μαμά Honda: 30€
Ενδείξεις Φλας, Προβολέων, Νεκράς: 20€
Φορτιστής Fast Charge Marine: 20€ (εναλλακτική φορτιστής απλός αδιάβροχος 10€)
Πρίζα αδιάβροχη Marine: 15€ (εναλλακτική φορτιστής απλός αδιάβροχος 3€)

Εξού και η διαφοροποίηση μεταξύ XR (~255€) και TTR (~90€), στα ηλεκτρολογικά.

Τα οργανακια... Δείχνουν να έχουν λυχνίες, γιατί έβαλες πρόσθετες?

Το CAPTAIN ΔΕΝ έχει, ακριβώς όπως ΔΕΝ έχει και το TRAILTECH. Γιατί είναι "Υπολογιστές ταξιδιού" και όχι όργανα μοτοσυκλέτας. Οπότε χρειάζονται έξτρα τις "ενδείξεις".

Ενώ το SS516 έχει και δεν χρειάζεται.

Φίλε Stergios τις πλάκες δεξιά αριστερά τις έχεις ενώσει με ντιζες ή με τα κομματάκια πάνω κάτω που έχεις βάλει? Κουμπώνει στην εργοστασιακή βάση σωστά?

Φίλε Stergios τις πλάκες δεξιά αριστερά τις έχεις ενώσει με ντιζες ή με τα κομματάκια πάνω κάτω που έχεις βάλει? Κουμπώνει στην εργοστασιακή βάση σωστά?
Έχω σχεδιάσει αντάπτορες που πιάνουν πάνω στην τιμονόπλακα, στις βίδες των αναρτήσεων του XR. 8 Βίδες.
Στο TTR έχω σχεδιάσει αντάπτορες που πιάνουν πάνω στις τιμονόπλακες, στις βάσεις για το όργανο και το φτερό. 4 βίδες.

Με αυτά τα σταθερά σημεία, και τις επιφάνειες με στραντζάρισμα, το σύνολο δουλεύει ως χωροδικτύωμα και είναι πολύ στιβαρό.
Στους ανεμοθώρακες έχω σχεδιάσει υποδοχές για λαστιχένια πριτσίνια, ώστε να απεμπλέκονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Τελευταία επεξεργασία:
Έχω σχεδιάσει αντάπτορες που πιάνουν πάνω στην τιμονόπλακα, στις βίδες των αναρτήσεων του XR. 8 Βίδες.
Στο TTR έχω σχεδιάσει αντάπτορες που πιάνουν πάνω στις τιμονόπλακες, στις βάσεις για το όργανο και το φτερό. 4 βίδες.

Με αυτά τα σταθερά σημεία, και τις επιφάνειες με στραντζάρισμα, το σύνολο δουλεύει ως χωροδικτύωμα και είναι πολύ στιβαρό.
Στους ανεμοθώρακες έχω σχεδιάσει υποδοχές για λαστιχένια πριτσίνια, ώστε να απεμπλέκονται σε περίπτωση σύγκρουσης.
Αν κατάλαβα καλά την περιγραφή του σχεδιασμού σου ,
αυτό σημαίνει οτι το σύνολο πύργος-όργανα-ζελατίνα-φωτιστικά σώματα ,στρίβουν μαζί με το τιμόνι.
Σωστά ;

Back
Top Bottom