Καλησπέρα παιδιά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά

. Πρόσφατα αγόρασα την πρώτη μου μοτ/κα. Ένα Yamaha Tenere 660. Το μηχάκι έχει σχετικά λίγα χιλιόμετρα (56.500 χλμ) αλλά είναι ταλαιπορημένο, οπότε έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Θα ήθελα όμως τη γνώμη σας. Κυρίως για το αν αξίζει να γίνουν αυτά που περιγράφω πιο κάτω και σε ποιο μέρος μπορώ να τα κάνω.
Αρχικά επίσκεψη στο συνεργείο για ενα καλό σερβισ και τσεκάρισμα. Και αν είναι εφικτό ένα καλό σετάρισμα ώστε να είναι όσο γίνεται πιο απαλή. Για την ώρα έχουμε τριξίματα στη μάσκα ενώ οι ταχύτητες δεν μπαίνουν και τόσο εύκολα. Μου έχουν συστήσει τον Δημήτρη Χελιώτη και σκέφτομαι να το πάω εκεί. Αφού βεβαιωθούμε ότι είμαστε καλά μηχανικά θέλω να προχωρήσω με τα παρακάτω
- Λύσιμο πλαστικών, καλό καθάρισμα απο μέσα, και βγάλσιμο σκουριάς όπου υπάρχει και μπορεί να βγει (πχ ακτίνες και λαιμοί). Υπάρχει κάποιο μέρος όπου να κάνουν τέτοιες δουλειές?
- Βίδες και σπειρώματα. Πολλές απ τις βίδες είναι γεμάτες άλατα και καποιες και σκουριά. Τα σπειρώματα υποψιάζομαι οτι είναι επίσης ταλαιπωρημένα. Για εδώ σκέφτομαι ότι απλά αλλάζω βίδες ή τις πετάω σε κανένα κουβαδάκι με αντισκουριακό για να φρεσκαριστoυν λίγο.
- Αλλαγή σπασμένης ζελατίνας (Έψαξα για μεταχειρισμένη αλλά δεν κυκλοφορεί τίποτα. Επομένως, σκέφτομαι μια της givi που κυκλοφορεί στην αγορά)
- Προσθήκη handguards. Απ ότι βλέπω παίζουν πολύ οι acerbis και οι barkbasters.(θα πρέπει να είναι συμβατές με το τιμόνι και τη ζελατίνα)
- Αλλαγή σπασμένης μανέτας φρένου και συμπλέκτη. Οι μανέτες θα πρέπει να είναι συμβατές με τις χούφτες
- Για την ουρά, ψάχνω σίδερα για σαμάρια. Όπως αυτά που φοράει ο φίλος εδώ
- Ευχαριστώ πολύ!