XT660Z Tenere

Hipi_lolo

Μέλος
Όνομα
Νικος
Μοτό
Xtz tenere 660
Λογικά τον τρώς από το κενό που υπάρχει ανάμεσα σε ρεζερβουάρ-φέρινγκ.
Είχα και έχω το ίδιο θέμα, έβαλα πέρσι ζελατίνα μεγαλύτερη, πάλι με βαράει ο αέρας από εκείνα τα σημεία.
Λύσεις έχει διάφορες, πχ το πιο απλό ένα μεγάλο τσαντάκι ανάμεσα στο τιμόνι και το ρεζερβουάρ, φύλλα πλαστικού κοκ.










Αισθητικά πιο σοβαρή μου φαίνεται η τελευταία λύση με τα μαύρα/γκρί πλαστικά στο ρεζερβουάρ στις 2 τελευταίες φωτογραφίες.
Σε τεστ που κάνω με την ζελατίνα του κράνους ανοικτή νομίζω έρχεται από μπροστά..
Δλδ κατεβάζω λίγο κεφάλι μου κλείνει την ζελατίνα..και για αυτό λέω μάλλον είναι από μπροστά!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Sevax

Πλανόδιος
Περιοχή
Νεα Σμυρνη
Όνομα
Γιωργος
Μοτό
F800 Κορωνέικο
Καθώς τις τελευταίες μέρες κάνω αρκετά χλμ εθνική συνειδητοποίησα ότι τρώω όλο τον αέρα στα μάτια!
Προτείνεται κάποια ζελατίνα άλλη δοκιμασμένη ή την επέκταση στην εργοστασιακή;
Φοράω την εργοστασιακή τώρα!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Την επέκταση δε θα στην πρότεινα ...
Την είχα και δεν με βόλευε , ούτε με έσωζε από τον αέρα ...
Η givi που έχω κόβει αρκετά αλλά λόγω των κραδασμών στο μπροστινό μέρος , συντόνιζε και ήταν λίγο εκνευριστική .
Η puig είναι σίγουρα ποιοτικότερη αλλά ήταν λίγο ποιο στενή πάνω και δεν μου άρεσε τοτε που έψαχνα .
Αυτή μου είχε φανεί ποιο καλή ,επειδή έχει «τσακίσματα» και θα είναι πιο άκαμπτη πιστεύω στις ταλαντώσεις .TOURING SCREEN WINDSHIELD YAMAHA XT 660 Z TENERE 08-17 10 TINTS mra puig givi | eBay
 
Τελευταία επεξεργασία:

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Όταν πήρα την μηχανή μετά από την πρώτη μου εθνική ήθελα ζελατίνα ψηλότερη, έβαλα αυτήν:

YAMAHA XT660Z TENERE TALL SCREEN choice of colours | eBay

βέβαια ακόμα και μετά την τοποθέτηση της είχα αέρα..
Μετά διαβάζοντας στα ξένα φόρουμΖ είδα το θέμα που έχει το Τενερέ με το αέρα που έρχεται από το ρεζερβουάρ.
Επίσης κι αυτή συντονίζει αν και έχει «τσακίσματα» .
 

SunFizz

Μέλος
Περιοχή
Mytilini
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Tenere 660 2012
Καλησπέρα σε όλους.. μία ερώτηση... Που με έχει βάλει σε σκέψεις τις τελευταίες μέρες.
έχει βγάλει κανένας από την μαμά εξάτμιση τον καταλύτη??? Και αν ναι. Πως ήταν το αποτέλεσμα??


Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

panageor

Μέλος
Όνομα
Panageor
Μοτό
XT660Z
Καμία πατέντα για να μην ακούγονται τα τριξιματα κοντά στις 3.500rpm??
Νομίζω τώρα τελευταία ακούγονται όλο και περισσότερο....
 

Smias

ΣΜΙΑΣ (I)
Περιοχή
Αθηνα κεντρο-κεντρο λεμε!
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
xt660z Tenere '09


Duster edc
Καλησπέρα σε όλους.. μία ερώτηση... Που με έχει βάλει σε σκέψεις τις τελευταίες μέρες.
έχει βγάλει κανένας από την μαμά εξάτμιση τον καταλύτη??? Και αν ναι. Πως ήταν το αποτέλεσμα??
Με ψήνει άγρια από το 2017 που την πήρα, θά επικοινωνήσω με το μαγαζί που πήγε ο Αποστόλης @Carooly για να μάθω κόστος και χρόνο.
 

Xanias4

Μέλος
Όνομα
Μανος
Μοτό
Xtz tenere 660
Ξεκινώ λέγοντας πως αυτός ο υπέροχος Γατούλης εκτός από συνάδελφος είναι και ένας αληθινός φίλος... Αυτός και η παρέα μας -οι περισσότεροι μέλη των PouroDuro- αποτελούν εξαιρετικούς φίλους από αυτούς που δύσκολα κάποιος κάνει αφού έχει πατήσει και ξεπεράσει προ πολλού τα 40 έτη ηλικίας. Είναι όλοι τους μαζί και ένας-ένας ξεχωριστά αυτό που λέμε: "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ" παιδιά!
Το 'φερε έτσι όμως η ζωή και με τον Γατούλη συναντιόμαστε συχνότερα. Ίσως κυρίως λόγω του ότι έχουμε την ίδια μηχανή, την ίδια αγάπη για ατομική συντήρηση, τα ίδια χούγια, δε ξέρω... ξέρω σίγουρα πως τον εκτιμώ ως άνθρωπο και εύκολα θα πω πως πρόκειται για φίλο μου!

Αφού λοιπόν ο φίλος el-Gatto άνοιξε αυτό το καταπλκτικό συμπυκνωμένο θέμα για το XT660Z Tenere 2008-, ας γράψω κι εγώ δυο κουβέντες από την δικιά μου πορεία με το αγαπημένο αυτό μηχανάκι....





Η ιστορία
Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω τη μηχανή μου, ένα Yamaha XT660Z Tenere.
Επιτρέψτε μου όμως, πριν ξεκινήσω την ουσιαστική παρουσίαση της μηχανής να σας ανοίξω την καρδιά μου και να σας αφηγηθώ την μικρή πλην όμως πλούσια ιστορία της απόκτησης της...
Άνοιξη του 2011 βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα ισχυρό δίλημμα, έπρεπε να επιλέξω αν θα αποδεχθώ την προοπτική του να μείνω άνεργος διατηρώντας την αξιοπρέπεια μου ή την υποταγή –μετά από 11 χρόνια ως υπεύθυνος προσωπικού στη συγκεκριμένη εταιρία- με ένα μισθό χαμηλωμένο κατά 40% και την διαγραφή 5 οφειλόμενων μισθών.
Βρέθηκε μπροστά μου μία «ευκαιρία» μιας άλλης εργασίας (courier σε διαγνωστικό κέντρο) η οποία μου προσέφερε έναν μισθό 60% χαμηλότερο, μισθός σημαντικά χαμηλότερος από τον μειωμένο μισθό που μου προσφερόταν στην παλιά μου δουλειά. Προτίμησα να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, να μην αποδεχθώ τη πρόταση της εταιρείας που δούλευα μέχρι τότε και να πιάσω δουλειά στο διαγνωστικό κέντρο ξεκινώντας στα 41 μου πάλι από τα χαμηλά. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή είπα μέσα μου. Διεκδίκησα ότι καλύτερο μπορούσα να πάρω κατά την αποχώρηση μου κι έφυγα. Τότε είχα ένα σκούτερ, ένα X-max της Yamaha που ήταν μια εξαιρετικά καλόβολη μηχανή. Πριν από το σκούτερ είχαν περάσει αρκετές αξιόλογες μηχανές από τα χέρια μου, αλλά τα τελευταία 3 χρόνια είχα βολευτεί μια χαρά με το X-max...
Για τις ανάγκες της νέας δουλειάς μετά από ένα συνεχή πειραματισμό με Inova & Crypton-X επέλεξα τελικά ένα άλλο μικρό σκούτερ, το όνομα του PCX-125. Τα παπιά με 10 ώρες εργασίας μεταξύ Αλίμου, Αμπελοκήπων, Αγ. Παρασκευής και Μενιδίου ήταν μια αφόρητη κατάσταση για τη μέση και τα οπίσθια μου. Το μικρό σκούτερ της Honda ήταν η λύση.
Στο μεταξύ η ψυχολογία μου ήταν στα πατώματα. Είχα βρεθεί από τα πολύ ψηλά, ξαφνικά στα πολύ χαμηλά... Ο μόνος λόγος που μου επέτρεπε να το χειριστώ ψυχολογικά ήταν οι άνεργοι φίλοι μου και οι δυσκολίες που υπήρχαν στο περιβάλλον τριγύρω μου. Σκάσε μ@λ@κα τουλάχιστον εσύ έχεις μια δουλειά...
Είναι Ιούνιος του 2011 και στο φανάρι στη συμβολή της Πατησίων και της Λ. Αλεξάνδρας έρχεται ένα μπλε Tenere δίπλα μου. Μέχρι τότε το είχα δει μόνο σε μαύρο και σπανιότερα σε άσπρο, το μπλε όμως ήταν το κάτι άλλο! Το ερωτεύτηκα! Η μηχανή αυτή μου επέτρεψε να ονειρεύομαι πάλι τη ζωή, το δικαίωμα να ζεις φυσιολογικά μικρές ευτυχισμένες στιγμές.
Την επόμενη μέρα ένας κολλητός μου φίλος -που ξέρει πόσο "ψύρας" είμαι με τις μηχανές μου- αγοράζει το X-max σε αρκετά καλή τιμή. Βλέπετε η οικονομική αβεβαιότητα, ο εξαιρετικά χαμηλός μισθός δεν κατάφεραν να σταθούν εμπόδιο στην απόφαση μου!
Κοιμόμουν και ξύπναγα με τη σκέψη στο μπλε Tenere και ήταν και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής, καλή κατανάλωση, εύκολη συντήρηση και αξιόπιστο, Yamaha... πάντα αγαπούσα τη Yamaha!
Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 ήμουν στη Yamaha Μεσογείων... H Yamaha Ελλάδος έχει αποφασίσει να σταματήσει τα Tenere και τα MT-3 και να φέρνει με αυτόν το κινητήρα μόνο τα XT660R & XT660X (ευτυχώς το 2012 ή το 2013 «συνήλθε» και άρχισε να φέρνει το Tenere πάλι).
Τελευταία κομμάτια λοιπόν τα Tenere (τότε), στις αποθήκες υπάρχουν μόνο 11 μαύρα και 5 μπλε και η Yamaha τα δίνει σε προσφορά από 7.790,00€ στα 7.390,00€. Από το συγκεκριμένο κατάστημα στη Μεσογείων έχω αγοράσει σχεδόν όλες μου τις Yamaha, παρ’ όλα αυτά το παζάρι είναι σκληρό. Καταφέρνω κάτι λίγο καλύτερο στη τιμή, παίρνω μια καλή έκπτωση και δωρεάν πέρασμα για τις χούφτες, τα μπαράκια για τις πλαϊνές βαλίτσες και το διπλό σταντ και στις 8 Ιουλίου του 2011 (μεγάλη μέρα) η μηχανή είναι στα χεριά μου πινακιδoμένη.

Αισθάνομαι ήδη πως έχω «πλατιάσει» αρκετά, συνοψίζω λοιπόν λέγοντας πως είχα τη τύχη να αγαπήσω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ξανά μια μοτοσυκλέτα μετά από πολλά χρόνια (και δεν έχουν περάσει λίγες από τα χέρια μου). Επίσης είχα τη τύχη να γνωρίσω με αυτήν τον el-Gatto και μέσα από αυτόν τους PuroDouro και να δώσω επέκταση στα όνειρα μου.





Επίσης όμως είχα την ατυχία να ζήσω μαζί με τη σύζυγο μου κι ένα μεγάλο τροχαίο ατύχημα, που όμως μου στοίχισε κάποια κατάγματα, αρκετές φυσιοθεραπείες, κάμποσα σε ευρώ, και κάποιες φοβίες –που κουβαλάω ακόμη- αλλά επίσης με έφερε πιο κοντά με μια παρέα ανθρώπων που δε θα ξεχάσω ποτέ τις δύσκολες στιγμές που μοιράστηκαν μαζί μου... Δε θα σταματήσω ποτέ να εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε αυτούς τους ανθρώπους!
Καλησπέρα φίλε μου εκτιμώ ότι έχεις φτιάξει τέλεια το tenere σου πολύ όμορφο και ιδιαίτερα το φτερό μπροστά μου αρέσει είναι τέλειο του πάει τέλεια μήπως θα μπορούσες να με κατατοπίσεις να το πάρω εγώ σε ευχαριστώ πολύ...
 

SunFizz

Μέλος
Περιοχή
Mytilini
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Tenere 660 2012
Είναι της polisport μοντέλο exura...στην Ελλάδα λίγο δύσκολο όσο έχω ψάξει
 
Τελευταία επεξεργασία:
Reactions: STF

SunFizz

Μέλος
Περιοχή
Mytilini
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Tenere 660 2012
Ερρίκος Καρρέρ >>> Карти Google
Κύριε γατε από επαρχία δεν βρήκα άκρη οπότε αναμένω από το βαφείο σε λίγες μέρες το ίδιο που είχες στην τενερε σου...που είναι εξίσου πανέμορφο φτερό

Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

petros KLR

Μέλος
Περιοχή
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Όνομα
ΠΕΤΡΟΣ
Μοτό
KAWASAKI KLR 650
Aprilia pegaso 650
Οπως ειπε ο γατουλης.....Καρρερ στο Κουκακι......το πηρα πριν 2 μηνες σε μαυρο κ γκρι λαστιχο....για το ΚLR ειναι ομορφο κ το σημαντικο δεν κουναει πουθενα το μηχανακι !!!
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Είναι της polisport μοντέλο exura...στην Ελλάδα λίγο δύσκολο όσο έχω ψάξει
Αγαπητέ Στράτο από τον Καρρέρ το είχα πάρει στη Καλλιρόης. Εδώ για Επικοινωνία
Όταν λες από επαρχία δεν έβγαλες άκρη τι εννοείς πως δεν σου το στέλνει ο Ερρίκος; Αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα μπορώ να σε ξυπηρετήσω.
Να ξέρεις πως θα χρειαστεί να βάλεις κάποιους αποστάτες πίσω για να σηκωθεί ελαφρά το φτερό μπροστά και να μη βρίσκει στο ψυγείο! Χρώμα μόνο το μαύρο ταιριάζει καθώς το μπλε είναι το racing blue της Yamaha και δεν ταιριάζει με το μεταλλικό του Tenere.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Καλησπέρα φίλε μου εκτιμώ ότι έχεις φτιάξει τέλεια το tenere σου πολύ όμορφο και ιδιαίτερα το φτερό μπροστά μου αρέσει είναι τέλειο του πάει τέλεια μήπως θα μπορούσες να με κατατοπίσεις να το πάρω εγώ σε ευχαριστώ πολύ...
Μάνο δες το παραπάνω μήνυμα που έγραψα στον Στράτο, τα ίδια ισχύουν και για σένα. Αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι.
 

SunFizz

Μέλος
Περιοχή
Mytilini
Όνομα
Στράτος
Μοτό
Tenere 660 2012
Αγαπητέ Στράτο από τον Καρρέρ το είχα πάρει στη Καλλιρόης. Εδώ για Επικοινωνία
Όταν λες από επαρχία δεν έβγαλες άκρη τι εννοείς πως δεν σου το στέλνει ο Ερρίκος; Αν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα μπορώ να σε ξυπηρετήσω.
Να ξέρεις πως θα χρειαστεί να βάλεις κάποιους αποστάτες πίσω για να σηκωθεί ελαφρά το φτερό μπροστά και να μη βρίσκει στο ψυγείο! Χρώμα μόνο το μαύρο ταιριάζει καθώς το μπλε είναι το racing blue της Yamaha και δεν ταιριάζει με το μεταλλικό του Tenere.
Ευχαριστώ πολύ για την προθυμία... όταν λέω δεν έβγαλα άκρη δεν το έβρισκα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, έκανα και δύο τρία τηλέφωνα... οπότε κατέληξα σε ένα φτερό από ktm


Στάλθηκε από το Redmi 4X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

LARRY

ADVENTURA ADRENALINA
Περιοχή
Μεταμόρφωση
Όνομα
Dimitris
Μοτό
T 7 - KMX200
της εκανα 2 δωρακια τωρα τελευταια,μιας και τ αξιζει και με το παραπανω.
πρωτο ηταν το σταντ απο τους φιλους μας τους Ρουμανους της heavy duty με πολυ δυνατη τιμη για τα δεδομενα,μονο 68€ τη στιγμη που η ΥΑΜΑΗΑ ζηταει 185...οκ..ναι σιγουρα...
πολυ εξυπηρετικοι και ευγενικοι,μεχρι σοκολατες εβαλαν μεσα στο δεμα...
τοποθετηση σε 5 λεπτα..2 βιδες με κοντα παξιμαδι ειναι...το ελατηριο ισως ζορισει καποιους λιγο,αλλα αμα εισαι δυνατος παιχτης δεν ειναι τπτ..με ενα κατσαβιδι σαν μοχλο μπαινει πανευκολα.προσοχη μονο μη πιασει κανενα δαχτυλο.
για τα μοντελα με abs ισως φανει ενα τι ψηλοτερο απ οτι μας ειπαν και οι ιδιοι οι κατασκευαστες γιατι εχουν μια διαφορα στο υψος.
το λοιπον αυτο ειναι:


οι κολλησεις του αν και χοντροκομμενες φαινονται αρκετα ενισχυμενες..



και μια φορεμενο μετα το περας των εργασιων...



τελος,μπηκε και ενα απαραιτητο προστατευτικο φαναριου απο motoraid πολυ ποιοτικο και ευκολη εφαρμογη επισης...



και ειμαστε κομπλε προς το παρον..μεχρι τα επομενα..
σειρα βεβαια εχω εγω τωρα για πιο χωματινο εξοπλισμο..
περισσότερες πληροφορίες για το σταντ?
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
περισσότερες πληροφορίες για το σταντ?
τι θα θελες να μαθεις αλλο?

παρε και μια φωτο προχειρη



και το γεγονος οτι το εχω πανω στη μηχανη γυρω στα 4 χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο μεχρι στιγμης.
ισως καποια στιγμη στο μελλον να του βαλω ενα πιο δυνατο ελατηριο επαναφορας.
 

LARRY

ADVENTURA ADRENALINA
Περιοχή
Μεταμόρφωση
Όνομα
Dimitris
Μοτό
T 7 - KMX200
τι θα θελες να μαθεις αλλο?

παρε και μια φωτο προχειρη



και το γεγονος οτι το εχω πανω στη μηχανη γυρω στα 4 χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο μεχρι στιγμης.
ισως καποια στιγμη στο μελλον να του βαλω ενα πιο δυνατο ελατηριο επαναφορας.
Που μπορω να το βρω?
 

Μητσάρας

Μέλος
Περιοχή
Αιτωλικό
Όνομα
Μητσος
Μοτό
Ténéré XT660z

piaggio PX200
Που μπορω να το βρω?
στους ρουμανοι


XT 660 Z Tenere | Heavy Duties

ειναι αρκετα εξυπηρετικοι και συννενοησημοι.

αλλα συγκεκριμενα για το σταντ βλεπω οτι λεει out of stock.
ριχτους μια ερωτηση να μαθεις απο πρωτο χερι τι και πως
 
Top Bottom