Yamaha T7 Concept Hints at a 700cc Ténéré for 2018

Shogun

Ρόδα, τσάντα και κοπάνα!
Περιοχή
Πειραιάς
Όνομα
Chris
Μοτό
Tenere 700 '21
Adv. 1090 '18
Sv650s '01
Vespa 200px '89
Το Tenere 700 κυκλοφόρησε και λέγονται τα καλύτερα.

Με χαμηλή τιμή σαν μεγαλύτερο ατου, ζυγίζει μόλις 184kg (204kg γεμάτο) και με 70hp, που είναι φιλικοί απο πολύ χαμηλά, μοιάζει και για εμένα η επόμενη λογική επιλογή.

Ο λόγος κυρίως λόγω της προτίμησης μου στην Ιαπωνική σχολή. Τίποτα το εξτριμ, πολυ φιλικό, με δυνατότητες που εκπλήσσουν θετικά οταν πιεστεί, μου θυμίζει πολύ το SV που εχω εδώ κ 14 χρόνια. Με 80.000χλμ, δεν με έχει αφήσει ποτέ, δεν μου έχει βγάλει καμία ζημιά και η συντήρηση του είναι εύκολη. Με επίσης 70 μαμά ίππους εχω κυνηγήσει πολλά Ευρωπαϊκά (και Ιαπωνικά) υπερμηχανακια, όχι γιατί είμαι"χεράς" αλλά επειδή ακριβώς είναι φιλικό, μου συγχωρεί λάθη και με γεμίζει αυτοπεποίθηση να φρενάρω πιο αργά και να ανοίξω το γκάζι πιο νωρίς.

Το θέμα είναι ότι το Tenere ξεφεύγει απο τη γνωστή "τσιπιά" των Ιαπώνων και έχει πολύ καλές αναρτήσεις.
Η έλλειψη ηλεκτρονικών εμένα προσωπικά μου αρέσει. Φοβάμαι το κόστος αντικατάστασης και συντήρησης στο μέλλον. Όπως και την ποιότητα. Θεωρώ οτι οι TFT οθόνες, η διασύνδεση με κινητό και ολοι αυτοί οι αισθητήρες, οι ηλεκτρονικές ρυθμίσεις κλπ, δεν ξέρω πως θα εξελιχθουν από άποψη συντήρησης στα επόμενα 6-8 χρόνια που θέλω να κρατήσω την επόμενη μηχανή μου. Τι γίνεται κάτω απο τον καυτό Ελληνικό ήλιο σε 4 χρόνια σε μια TFT οθόνη υψηλής ανάλυσης? Πόσο στοιχίζει ο αισθητήρας και το μοτεράκι που ρυθμίζει ηλεκτρονικά την ανάρτηση?

Το Tenere το βλέπω σαν εργαλείο. Με περιορισμούς όπως κάθε εργαλείο αλλά και απίστευτες δυνατότητες στα χέρια κάποιου που γνωρίζει τι θέλει να κάνει.

Φυσικά όλα τα παραπάνω πρέπει να πω ότι είναι προσωπική άποψη ΧΩΡΊΣ, να το έχω καβαλήσει.
Έχω δει και διαβάσει, ΟΛΑ τα review στο ίντερνετ και περιμένω πως κ πως να το βολτάρω απο κοντά μόλις έρθει Ελλάδα.

Περιμένω σύγκρισης με KTM κυρίως γιατί το BMW 850, κατά τη γνώμη μου πάντα, βγαίνει εκτός ανταγωνισμού με τα πολλά κιλά του και ο προσανατολισμός του παραμένει ποιο πολύ ON παρά OFF.

Sent from my super duper pooper scooper!
 
Top Bottom