YAMAHA TENERE 700 (Προβλήματα - Λύσεις - Service - Μόντες - Αναβαθμίσεις)

Tsouk

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
T7
Η απαντηση που πηρα ηταν πως το προβλημα προκυπτει εξαιτιας μιας επιστρωσης που χρησιμοποιει καποιος προμηθευτης δισκων ωστε να μην σκουριαζουν εως οτου τοποθετηθουν στο μηχανακι η οποια κανει τους δισκους να κολλανε μεταξυ τους.. Παντως η Γιαμαχα γνωριζε το θεμα και τα αλλαξα στον κ. Χελιωτη επιτοπου!

Anastasis

Μέλος
Περιοχή
Athens
Όνομα
Anastasis
Μοτό
Τ7 extreme
Καλησπερα, εμενα με πρωτη και πατημενο συμπλεκτη μπορουσα να κανω και βολτα καποιες φορες. Εννοειται ειχα τσεκαρει τζογους κλπα. Ειχα συνηθισει την "δυσλειτουργια" εως οτου δοκιμασα αλλα τενερε σε καποιες βολτες και τοτε το εψαξα παραπανω. Εν τελει αλλαχτηκαν οι δισκοι σε εγγυηση και ξεγνοισα. Ημουν μπροστα στην αλλαγη των δισκων και αν και οι δισκοι ηταν σαν καινουριοι ηταν κολλημενοι μεταξυ τους και δεν ξεκολλαγαν παρα μονο με μεγαλη πιεση. Απ οτι μου ειπαν συμβαινει σε μηχανακια τελος του 23 και 24.
Σε ευχαριστω για το ίνφο!

Anastasis

Μέλος
Περιοχή
Athens
Όνομα
Anastasis
Μοτό
Τ7 extreme
Η απαντηση που πηρα ηταν πως το προβλημα προκυπτει εξαιτιας μιας επιστρωσης που χρησιμοποιει καποιος προμηθευτης δισκων ωστε να μην σκουριαζουν εως οτου τοποθετηθουν στο μηχανακι η οποια κανει τους δισκους να κολλανε μεταξυ τους.. Παντως η Γιαμαχα γνωριζε το θεμα και τα αλλαξα στον κ. Χελιωτη επιτοπου!
Ο Χελιωτης ειναι συμβεβλημενος γιαμαχα δηλαδή? Τελεια νόμιζα πως οχι

DomieMic65

Μέλος
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
T700
Αυτό το πράγμα τελικά κάνει πολύ καλή δουλειά.. δεν το περίμενα.
Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο θέμα με την σέλα του Tenere αλλά με αυτό έχει σαφώς διαφορά προς το καλύτερο!
Το 3ημερο δεν ήμουν και στα καλύτερα μου αλλά έκανα καμία 150χλμ περιξ της Αττικής για δοκιμή και νομίζω πως είχε αρκετή βελτίωση στην άνεση.

Το πήρα από εδώ κ για να το φορέσω στο μηχανάκι το πετσόκοψα λίγο και το επιασα με tire up. Το OCD μου κάνει παρτι... σκέφτομαι να βρω κάποιου είδους λαστιχο να περάσω περιμετρικά...

[/url
]

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Έχει στο idea hellas στο Ηράκλειο κοντά στο 10ευρο

Είσαι ωραίος!!!! Αλλά αυτό το ξέρεις ήδη! :laugh:

Anastasis

Μέλος
Περιοχή
Athens
Όνομα
Anastasis
Μοτό
Τ7 extreme
Έχει και σε ένα κινεζικο κατάστημα στην αρχή της Πέτρου Ράλλη, στο νουμερο, 5 δίπλα από την dainese papastavrou. Εχει σε διάφορα μεγέθη ειχα πάρει και εγώ, προσφέρει και καλό αερισμό το καλοκαίρι!

DomieMic65

Μέλος
Όνομα
Μιχάλης
Μοτό
T700
Αν έβαλες link στη λέξη "εδώ", δεν πέτυχε!!!!
Βάλε μας το link, γιατί είναι όντως χρήσιμο!!! ;)
Εννοώ το πήρα από Ελλάδα και συγκεκριμένα από το ideahellas :) δεν είχα βάλει λινκ.
Έχουν το 3XL και για να μπει στο Tenere θέλει να βγει το λάστιχο που έχει τριγύρω και να το κόψεις καταλλήλως για την συγκεκριμένη σέλα.

snpl

Μέλος
Περιοχή
Βιβ λα Φρανς
Όνομα
Σπύρος
Μοτό
Teneke II
Απο οτι φαίνεται απο το παρακάτω δημοσίευμα και την ανακοινωση της yamaha γερμανιας στις 8 Νοεμβρη, άρχιζει καμπανια ανάκλησης για ολα τα μοτερ cp2 που εχουν το ιδιο πρόβλημα.

Takiskarb

Μέλος
Όνομα
Τάκης (Παναγιώτης)
Μοτό
Yamaha Tenere 700
Καλησπέρα στην όμορφη μοτοπαρεα !!!!
Μήπως έχει κάποιος ,εδώ από το φόρουμ,δοκιμάσει στο τενερε του τη σέλα της Touratech;Την χαμηλή πιο συγκεκριμένα.

Anastasis

Μέλος
Περιοχή
Athens
Όνομα
Anastasis
Μοτό
Τ7 extreme
Απο οτι φαίνεται απο το παρακάτω δημοσίευμα και την ανακοινωση της yamaha γερμανιας στις 8 Νοεμβρη, άρχιζει καμπανια ανάκλησης για ολα τα μοτερ cp2 που εχουν το ιδιο πρόβλημα.

Ισχυει, και εγώ έχω πλέον 800χλμ στο δικό μου και θα μου αλλάξουν σετ δίσκων εντός εγγύησης.. πλέον απλά το θέμα είναι ότι θα αργήσουν λίγο να έρθουν, σαν ανταλλακτικό, γιατί έχουν μαζευτεί πολλά περιστατικά!

Heisenberg

Μέλος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
T7
Μετά από 3μιση χρόνια περίπου η εργοστασιακή μπαταρία (Yuasa YTZ10S japan) απ ότι φαίνεται αρχίζει και τα φτύνει. Δε το περίμενα η αλήθεια είναι γιατί αντίστοιχη Yuasa στο προηγούμενο μηχανάκι με παρόμοια χρήση είχε αντέξει τα διπλά χρόνια. Με μια βόλτα σ ένα δυο καταστήματα μου είπαν ότι επίτηδες πλέον τα εργοστάσια έχουν ρίξει την ποιότητα για να γίνεται κατανάλωση (βέβαια οι τιμές μένουν ίδιες). Τέλος πάντων προσωπικά σκέφτομαι να πάω στην αντίστοιχη Yuasa Taiwan που έχει γύρω στο 40αρι ενώ η Γιαπωνέζικη έχει τριπλάσια τιμή οπότε δεν αξίζει εφόσον άντεξε τόσο λίγο. Οι λιθιου αξίζουν πιστεύετε; Υπάρχει γενικά κάποια ποιοτική πρόταση;

Japanofilos

Μέλος
Περιοχή
Ιωάννινα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Kawasaki klx 250s 2010
Kawasaki ninja 650 2019
Μετά από 3μιση χρόνια περίπου η εργοστασιακή μπαταρία (Yuasa YTZ10S japan) απ ότι φαίνεται αρχίζει και τα φτύνει. Δε το περίμενα η αλήθεια είναι γιατί αντίστοιχη Yuasa στο προηγούμενο μηχανάκι με παρόμοια χρήση είχε αντέξει τα διπλά χρόνια. Με μια βόλτα σ ένα δυο καταστήματα μου είπαν ότι επίτηδες πλέον τα εργοστάσια έχουν ρίξει την ποιότητα για να γίνεται κατανάλωση (βέβαια οι τιμές μένουν ίδιες). Τέλος πάντων προσωπικά σκέφτομαι να πάω στην αντίστοιχη Yuasa Taiwan που έχει γύρω στο 40αρι ενώ η Γιαπωνέζικη έχει τριπλάσια τιμή οπότε δεν αξίζει εφόσον άντεξε τόσο λίγο. Οι λιθιου αξίζουν πιστεύετε; Υπάρχει γενικά κάποια ποιοτική πρόταση;
Yuasa japan έπρεπε να αντέξει περισσότερο...πιστεύω....τόσο μου αντέχουν η yuasa taiwan. Μήπως με μια φόρτιση συνερθει;;

Fixxer

Μέλος
Όνομα
Stelios
Μοτό
Yamaha
Εγώ σε 2 διαφορετικές μηχανές (KTM και Yamaha) δεν είδα διαφορά - κράτησαν 4-5 χρόνια oi Taiwan (η μία έχει ξεπεράσει τα 6 χρόνια νομίζω). Χωρίς ενδιάμεσες φορτίσεις και χρήση μοτόσυκλέτας συχνή.

bmw320is

Μέλος
Όνομα
ALEX
Μοτό
XLV650
990 ADVENTURE
TENERE 700
HUSKY 701 ENDURO
Εγώ σε 2 διαφορετικές μηχανές (KTM και Yamaha) δεν είδα διαφορά - κράτησαν 4-5 χρόνια oi Taiwan (η μία έχει ξεπεράσει τα 6 χρόνια νομίζω). Χωρίς ενδιάμεσες φορτίσεις και χρήση μοτόσυκλέτας συχνή.
Αν δεν κάνεις πολύ χώμα δεν υπάρχει λόγος να πάρεις λιθίου. Εγώ την πήρα γιατί ήταν πανάλαφρη και το ένοιωθα στο χώμα. Διαφορετικά είναι τζάμπα τα λεφτά γιατί έχουν τριπλάσια τιμή από τις κανονικές μπαταρίες.

Heisenberg

Μέλος
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
T7
Την έδωσα για φόρτιση αλλά δεν πήρε τα πάνω της δυστυχώς. Ένα παλικάρι στο κατάστημα που πήγα είπε ότι ίσως είχε μείνει αρκετό καιρό σοκαρισμένη στο εργοστάσιο ή/και στη Yamaha οπότε γι αυτό δεν άντεξε τόσο. Είναι κάπως λογικό μιας και πήρα τη μηχανή στα μέσα του 2021 μετά από κοβιντ και τα κοντέινερς καθυστερουσαν πολύ να παραδοθούν. Τέλος πάντων, πάμε για Yuasa Taiwan λογικά.

blast

Μέλος
Περιοχή
Βολος
Όνομα
Άκης
Μοτό
Ténéré 700
Drz 400
Καλησπέρα είναι αύριο να πάω ΚΤΕΟ το μηχανάκι. Παίζει να με περάσουν με την ολόσωμη ή θα έχω θέμα με τα καυσαέρια ; Να κάτσω να την αλλάξω δλδ ή πάω και βλέπω ;

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 990 ADV & KTM EXC450
Καλησπέρα είναι αύριο να πάω ΚΤΕΟ το μηχανάκι. Παίζει να με περάσουν με την ολόσωμη ή θα έχω θέμα με τα καυσαέρια ; Να κάτσω να την αλλάξω δλδ ή πάω και βλέπω ;
Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα Ακη.

blast

Μέλος
Περιοχή
Βολος
Όνομα
Άκης
Μοτό
Ténéré 700
Drz 400
Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα Ακη.
Τώρα που το έφερα με ενημέρωσαν ότι δεν παίζουν ρόλο τα καυσαέρια αλλά τα ντεσιμπελ λογικά επειδή φοράω τάπα δεν θα έχω θέμα

edit ένα ντεσιμπέλ παρά πάνω ήταν το μηχανάκι από ότι λέει ο κατασκευαστείς με περιθώριο μέχρι 3 ! Όλα καλά με το ΚΤΕΟ

Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom