YAMAHA TENERE 700 (Προβλήματα - Λύσεις - Service - Μόντες - Αναβαθμίσεις)

Δεν νομίζω
Μάλλον θα τον πάω σε ένα μηχανουργείο να μου τον φτιάξει σε Μ10 και θέλει και πάσο 125 (ή 1.25) δεν είναι κοινό αυτό των καθρεφτών.. (αν κατάλαβα καλά δλδ) μου το μέτρησαν σε ένα μαγαζί στην Σπ. Πάτση σήμερα!
Για να δεις αν είναι κοινό το σπείρωμα πάρε ένα παξιμάδι κ δοκίμασε αν βιδωνει στον μαμά καθρέφτη, συνήθως είναι το κοινό σπείρωμα

Θα πας σε συνεργείο σοβαρό και θα ζητήσεις μια τέτοια βίδα, είναι αυτές που βάζουνε με κολαουζο για να καταλάβει ο μάστορας
Για τέτοιες έψαξα στην Σπ. Πάτση αλλά δεν βρήκα στην συγκεκριμένη διάσταση και με το σπειρωμα που έχει ο μαμά καθρέφτης (Μ10)!
Μου τις είπανε πως να τις ζητήσω στον «Γιώργο» (από «εργαλείαδικο», αυτός δεν είχε) και ξεχνάω τώρα γμτ…

Για τέτοιες έψαξα στην Σπ. Πάτση αλλά δεν βρήκα στην συγκεκριμένη διάσταση και με το σπειρωμα που έχει ο μαμά καθρέφτης (Μ10)!
Μου τις είπανε πως να τις ζητήσω στον «Γιώργο» (από «εργαλείαδικο», αυτός δεν είχε) και ξεχνάω τώρα γμτ…
Εγώ είχα βρει εδω Moto Xikis · Michalakopoulou 196, Athina 115 27, Griekenland αυτό που ψάχνεις. Είχε αντάπτορα για το δεξι καθρέπτη που έμπαινε στο εργοστασιακό σπέιρωμα και μέσα είχε ανάποδες βόλτες σε Μ8 αν θυμάμαι καλά.

το κοινό πάσο για τους καθρευτες είναι 125 εκτός αν έχεις bmw που ειναι 150

Εγώ είχα βρει εδω Moto Xikis · Michalakopoulou 196, Athina 115 27, Griekenland αυτό που ψάχνεις. Είχε αντάπτορα για το δεξι καθρέπτη που έμπαινε στο εργοστασιακό σπέιρωμα και μέσα είχε ανάποδες βόλτες σε Μ8 αν θυμάμαι καλά.
Αυτός που έχω εγώ είναι Μ6 δυστυχώς
Είναι τελείως κουφή περίπτωση
Για Μ8 υπάρχουν

edit: και τελικά προκύπτει πως μέτρησα λάθος :oops::oops: και το σπείρωμα είναι Μ8 οπότε λογικά θα βρω από Μ8 σε Μ10

Τελευταία επεξεργασία:
Αυτός που έχω εγώ είναι Μ6 δυστυχώς
Είναι τελείως κουφή περίπτωση
Για Μ8 υπάρχουν

edit: και τελικά προκύπτει πως μέτρησα λάθος :oops::oops: και το σπείρωμα είναι Μ8 οπότε λογικά θα βρω από Μ8 σε Μ10
Αρα λοιπον αν εχω καταλαβει σωστα τελικα θελεις ανταπτορα απο Μ8 θυληκο σε Μ10 αρσενικο
Αν ναι τοτε πιθανον να εχω να σου δωσω Θα το δω το βραδυ και θα σου πω

Αρα λοιπον αν εχω καταλαβει σωστα τελικα θελεις ανταπτορα απο Μ8 θυληκο σε Μ10 αρσενικο
Αν ναι τοτε πιθανον να εχω να σου δωσω Θα το δω το βραδυ και θα σου πω
δεν το είχα δει Κώστα ... πήρα ήδη!
Ευχαριστώ πολύ!!!

ψαξε εδω

Δεν ξέρω πως το βιώνετε οι υπόλοιποι αναβάτες του Τ7, αλλά το κάτω ράουλο της αλυσίδας (και το πάνω βέβαια) είναι με κουζινέτα και μετά από λίγο καιρό χρήσης, ότι γράσσο και να βάλω ακούγεται απίστευτα (σαν κατεστραμμένο ρουλεμάν). Ο ήχος ακούγεται πολύ έντονα σε χαμηλές ταχύτητες και όσο αυξάνεται η ταχύτητα μειώνεται αφού λόγω αέρα δεν ακού και πολλά. Έψαχνα εδω΄και καιρό να βρώ κατάλληλο ράουλο με ρουλεμάν, γιατί η Yamaha δεν βγάζει κάτι καλύτερο, τελικά βρήκα και τα τοποθέτησα (πάνω - κάτω). Αποτέλεσμα μηδέν. Ο ήχος είναι πιο έντονος αφού το πιο σκληρό λάστιχο κάνει περισσότερο θόρυβο και μεταφέρει κραδασμούς στο αριστερό μαρσπιέ, και παρά τα ρουλεμάν δουλειά δεν γίνεται. Διαβάζοντας πληροφορίες στο ιντέρνετ είδα ότι κάποιοι χρήστες από την Αμερική έβαζαν γλύστρα από... ΚΤΜ.

Η γλύστρα είναι αυτή είναι πάμφθηνη και κάνει την καλύερη δουλειά, αφού γλυστράει πάνω η αλυσίδα και δεν γύρίζει πάνω στο ράουλο. Κάθεται στη σωστή θέση και η αλυσίδα τσουλάει πάνω στο λάστιχο. Το αποτέλεσμα είναι μηδεν θόρυβος! Όχι λίγος, όχι περίπου. Μηδέν. Ηρέμησαν τα αυτάκια μου. Τώρα δεν ξέρω πως θα κρατήσει σε βάθος χρόνου, παντως και μία να αλλάζω ανα 2-3 χρόνια και πάλι αξίζει τον κόπο. Τώρα το ότι είναι ΚΤΜ, δεν ξέρω τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει...:muted:

Μετανοείτε άπιστοι , εμείς θα σας σώσουμε ιαπωνικά γατάκια

Καλημέρα και καλή εβδομάδα !

stefos link και φωτό πλιζ!!

Τελευταία επεξεργασία:
Οπότε καταργήσες ουσιαστικά το κάτω ράουλο και έβαλες την γλιστρα της ktm;

Και το πάνω νομίζω…

Ψωνίστε τώρα που βρίσκετε πράγματα γιατί οι Αυστριακοί δεν μας τα λένε καλά…

Και το πάνω νομίζω…
Το πάνω άφησα το καινούργιο με τα ρουλεμάν, έτσι και αλλιώς πολύ σπάνια ακουμπάει πάνω. Το κάτω είναι το θέμα.

Sent from my Armor 17 Pro using Tapatalk

Υπάρχει και το ανάποδο ή χειρότερο σενάριο, όπως το δει κανείς: ηλεκτρικό ποδήλατο μάρκας GasGas (φουλ ειρωνία) με μοτέρ Yamaha. Οπότε, ενα πλαστικό της ΚΤΜ δεν θα μαγαρίσει το Τενερέ.

PHO_STAGE_GAS-24-ECA-3-motor-grey_%23SEN-US_%23AEPI_%23V1.jpg

PHO_BIKE_ACT_BILD1_GAS-24-ECA-3-1_%23SALL_%23AEPI_%23V1.jpg

Ψωνίστε τώρα που βρίσκετε πράγματα γιατί οι Αυστριακοί δεν μας τα λένε καλά…
Ρε συντροφε, τι τους λες? Θα μας παρουν τα ανταλλακτικα οι γιαπωνεζοι βρεεεε :wacky:

Back
Top Bottom