Βalcan = όρος, ή υψηλή δασώδης οροσειρά - Σεπτέμβριος 2013

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
BΑΛΚΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013​

Το έναυσμα για το ταξίδι ήταν κάποιες φωτογραφίες ενός πελάτη μου από τις λίμνες του Pitvidje που είδα λίγα χρόνια πριν και μου έκαναν εντύπωση, γκουγλάρω πατάω εικόνες και να το αποτέλεσμα.



Πείτε μου εσείς τώρα αν μπορεί κάποιος να το βγάλει από το μυαλό του.

Αν έχεις φίλο το Θόδωρα (Τeo71) τα πλάνα βγαίνουν γρήγορα, Day1, Day2, Day3…..το σχέδιο λόγω έλλειψης διαθέσιμου χρόνου (δουλειά και 2 παιδιά) μπαίνει στο συρτάρι, τα mail όμως δεν σβήνονται.

Τον Ιούλιο του 2013 οι φίλοι Strats, Sirax, Anegis & Dent ανεβάζουν μία γύρα στα Βαλκάνια, πάρε φωτογραφίες, με φαράγγια, με βουνά να και με τις λίμνες, η επιθυμία φούντωσε πάλι. Με την αγαπημένη πεθερά συνταξιούχο πλέον, το θέμα «παιδιά» ήταν λυμένο. Η απόφαση πάρθηκε, χρόνος βρέθηκε το 1ο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με αναχώρηση Κυριακή 1/9/2013 και επιστροφή Κυριακή 9/9/2013. Θα ήταν ιδανικό να φεύγαμε Σάββατο αλλά προέκυψε δουλειά (γάμος) το Σάββατο το βράδυ.

Συνάντηση με τον φίλο Sirax μια και είχε πρόσφατη την εμπειρία του ταξιδιού, χρήσιμες οδηγίες για καταλύματα, συνάλλαγμα και άλλα χρήσιμα που θα τα δούμε στην πορεία.

Κάπου στις 20 Αυγούστου ανεβάζει ο Πασχάλης τα Αθάνατα Βαλκανικά Βουνά, το καταπληκτικό του ταξίδι με τον φίλο Μανώλη (man gs) από την Καβάλα, να ξανά λίμνες, πάρκα, βουνά.

Τηλέφωνο στον Μανώλη που ήταν ο σχεδιαστής της εκδρομής παίρνουμε και από εκεί ένα χρησιμότατο όγκο πληροφοριών για απίστευτα μέρη, όποιος ξέρει τον Μανώλη καταλαβαίνει.

Οπότε άρχισε η δύσκολη προσπάθεια του συνδυασμού των πληροφοριών από Τeo71, Sirax και Μan gs.
Παιδιά σας ευχαριστούμε όλους.

Ημέρα «Ο» - Κυριακή 1-9-2013
Αθήνα – Αθήνα
Χιλιόμετρα: 0​

H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο λαός, το σχέδιο έλεγε ξύπνημα το πρωί φόρτωμα και ταξίδι σε γνωστά λημέρια ως την Σιάτιστα, στον αδελφικό φίλο Γιάννη- Jtnakos. Αμ δε.

Πρώτα από όλα το προηγούμενο βράδυ είχα βιντεοσκόπηση σε γάμο, συνήθως μετά την τούρτα γύρω στις 1:00 «τραβάμε» τους πρώτους χορούς και η δουλειά μας τελειώνει. Έλα που ο μπαμπάς του γαμπρού ήταν μερακλής. «Δεν θα φύγετε αν δεν βγει ο ήλιος». Ευτυχώς οι ίδιοι δεν άντεξαν τόσο, αλλά εγώ γύρισα σπίτι γύρω στις 5:00 το πρωί. Ξύπνησα στις 10:00 με τα αυτιά μου να βουίζουν από τα κλαρίνα. Τεσπά η προοπτική του ταξιδιού γρήγορα μου έφτιαξε την διάθεση.

Άρχισε το φόρτωμα, κουμπώνω την αριστερή βαλίτσα, πάω να κουμπώσω την δεξιά και κρακ……



Kυριακή ώρα 12:00, το ταξίδι δεν άρχισε καλά, λίγες μέρες πριν ο Teo71 μου είχε πει ότι αν ήθελα τις μεταλλικές του βαλίτσες για το ταξίδι θα μπορούσα να τις πάρω, του είπα ότι δεν υπήρχε λόγος. (τώρα ποιος είναι ο γρουσούζης δεν ξέρω..)

Τηλέφωνο λοιπόν στον Teo71 και μετά από καμιά ώρα βρίσκομαι να λύνω τις μεταλλικές βάσεις του Θόδωρα και να τις περνώ στην δική μου μοτό. Η Ξανθή μετέφερε τα πράγματα από τις Vario στις αλουμινένιες βαλίτσες και γύρω στις 16:00 πλέον είμασταν έτοιμοι να φύγουμε. Το αρχικό πρόγραμμα έλεγε πέρασμα από Παναγία Σουμελά που δεν είχαμε αξιωθεί να πάμε εώς τώρα ποτέ και μετά Σιάτιστα. Θα αφήναμε την επίσκεψη στην Παναγία για άλλη φορά. Αλλά μάλλον αυτή είχε άλλη άποψη.

Δεν ήταν γραφτό όμως να φύγουμε Κυριακή, η μία βαλίτσα του Θοδωρή δούλευε μόνο με το πλαστικό κλειδί το οποίο είχε αφήσει πάνω στην κλειδαριά της βαλίτσας και το οποίο κάπου κόντραρε και έσπασε.

Πλέον ήταν αδύνατο να φύγουμε, με μία πατέντα που πάνω στο σπασμένο κλειδί, κατάφεραμε να κλειδώσουμε την βαλίτσα στην βάση της. Αύριο πρωί-πρωί θα πήγαινα στον Βασίλη (Fust & Furius) να σετάρουμε την κλειδαριά με το κλειδί της άλλης βαλίτσας.

Ο προβληματισμός τώρα ήταν αν θα ακολουθούσαμε το αρχικό σχέδιο πηγαίνοντας όλο το πρόγραμμα πίσω μία μέρα ή θα ξεκινούσαμε καρφί για Θεσσαλονίκη -Νις όπου ήταν προγραμματισμένη η πρώτη μας διανυκτέρευση αφήνοντας εκτός την Σιάτιστα αλλά και την διαδρομή της πρώτης ημέρας, Σκόπια-Ωχρίδα-Μαύροβο, κ.λ.π.

Δεν θα άφηνα μία στραβή να μου χαλάσει την εκδρομή και έτσι όλο το πρόγραμμα πήγε μία μέρα πίσω. Επιστροφή Δευτέρα 9/9 με τον αγιασμό των σχολείων στις 11/9 να πλησιάζει απειλητικά..!!
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Ημέρα «1» - Δευτέρα 2-9-2013
Αθήνα – Παναγία Σουμελά- Σιάτιστα
Χιλιόμετρα: 581
Ξημέρωσε Δευτέρα και αντί να ανηφορήσουμε βόρεια, κατηφορίζουμε προς την Βουλιαγμένης, Ο Βασίλης σε 10 λεπτά έχει φτιάξει τις κλειδαριές και το ταξίδι ξεκινάει όχι από το σπίτι αλλά από την καρδιά της Αθήνας.
Πρώτη στάση στον Καραβόμυλο, όπου η Ξανθή ήδη είχε φτάσει με το Ι.Χ. και τα παιδιά όπου θα έκαναν μία βδομάδα διακοπές με τους γονείς της .
Σύντομα ρολλάραμε δικάβαλοι στην εθνική με προορισμό το Βέρμιο. Η διαδρομή Τύρναβος –Ελασσόνα μας έβαλε για τα καλά πλέον σε εκδρομικό mode, ένα γρήγορο καφεδάκι στην Ελασσόνα και μετά από 1 ώρα και κάτι ανεβαίναμε το Βέρμιο.







Από κάτω φαίνεται η Καστανιά.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/5_zps79207622.jpg.html





Δεν είχα ξαναδεί σκιουράκι στην Ελλάδα.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/10_zpscbb27c4e.jpg.html

Aφού ανάψαμε τα κεράκια μας, πήραμε το δρόμο για Σιάτιστα, ο Γιάννης μας περίμενε. Το βραδάκι κύλησε με την καλύτερη παρέα και ένα κοτόπουλο φιλέτο στην σούβλα απίστευτο.​

H διαδρομής της πρώτης μέρας.
Day-1

 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Ημέρα «2» - Τρίτη 3-9-2013
Σιάτιστα-Οχρίδα-Mavrovo-Nis
Χιλιόμετρα: 619

Μετά το πρωινό καφεδάκι ακολουθήσαμε τον Γιάννη εως την Πτολεμαΐδα και από εκεί συνεχίσαμε για την Φλώρινα και το συνοριακό σταθμό της Νίκης.



Και οι πρώτες εικόνες από τα Σκόπια






Μετά από 4-5 χιλιόμετρα βρίσκουμε και το πρώτο βενζινάδικο, φουλάρισμα και συνεχίζουμε με προορισμό την Βίτολα, δεξιά και αριστερά του δρόμου ένας διαφορετικός από τον δικό μας κόσμο.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0015_zpsd59d6765.jpg.html










H Βίτολα μία κλασική πόλη ανατολικού μπλοκ, με εργατικές κατοικίες και μεγάλα πάρκα​
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250





Καπνά να ξεραίνονται στο δρόμο, αυτή η εικόνα μου θύμισε το χωριό της μητέρας μου το Σταυροδρόμι Σερρών, θα ήμουν 5-6 χρόνων και ήταν η πρώτη επίσκεψη μου εκεί, θυμάμαι όλο το χωριό περνούσε με κάτι τεράστιες μεταλλικές βελόνες και με σπάγκο τα φύλλα του καπνού για να τα κρεμάσουν και να ξεραθούν…




Βγαίνοντας από την Βίτολα προς την εθνική οδό που θα μας πήγαινε στην Οχρίδα.

Eθνική…​



Tα ασοβάτιστα σπίτια είναι όπως και στην Βουλγαρία πολύ συνηθισμένο θέαμα.



Tα τούνελ, και ήταν πάρα πολλά στο ταξίδι είναι ένα θέμα σε ότι αφορά την οδηγική ασφάλεια. Αν εξαιρέσουμε την Κροατία σε όλες τις άλλες χώρες δεν έχουν τον παραμικρό φωτισμό, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια που επικρατεί έξω από αυτά και τα γυαλιά ηλίου που συνήθως φοράμε, βρισκόμαστε ξαφνικά σε πλήρες σκοτάδι και μέχρι να συνηθίσει το μάτι πας για λίγο στα τυφλά.

Χαζεύοντας το τοπίο γρήγορα φτάσαμε στη Οχρίδα, εντύπωση μου έκαναν τα φανάρια με την αντίστροφη μέτρηση, τα είχα δει σε ευρωπαϊκές χώρες και σίγουρα δεν περίμενα να τα βρω στα Σκόπια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
H πόλη με την πρώτη ματιά σου δίνει την εντύπωση ενός τουριστικού θερέτρου, καμία σχέση με την Βίτολα και 1-2 άλλες μικρές πόλεις που περάσαμε στην διαδρομή. Εδώ λεφτά υπάρχουν, τουλάχιστον για τα μέτρα των Σκοπιανών. Στάση για καφεδάκι και μερικές φωτογραφίες από την πρώτη στάση του ταξιδιού.








Oι βάρκουλες αυτές χρησιμοποιούνται για βαρκάδα στην λίμνη και οι ιδιοκτήτες τους είναι αρκετά πιεστικοί και δεν καταλαβαίνουν εύκολα από όχι.






Αμερικανιές…
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0041_zps04c491fb.jpg.html





Αν κανείς ξέρει τη σημαίνει η πινακίδα ας βοηθήσει.




Και κράνος παρακαλώ..
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0046_zpsd7f460c0.jpg.html



 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250


Το κάστρο, η Ξανθή ήθελε να πάμε αλλά τα χιλιόμετρα μπροστά μας πολλά.






Και ήρθε η ώρα της αναχώρησης
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0052_zpsf81f6945.jpg.html

Επόμενη στάση στο εθνικό πάρκο των Σκοπίων το Mavrovo. Μερικές φωτό από την διαδρομή.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0053_zps27392944.jpg.html





Μετά από μία ενδιαφέρουσα ορεινή διαδρομή με όχι και πολύ καλό οδόστρομα φτάσαμε στον προορισμό μας.

Το Mavrovo είναι περίπου 16 χιλιόμετρα έξω από τον βασικό άξονα της διαδρομής μας, όταν όμως στο έχει προτείνει o mangs ξέρεις ότι θα αξίζει τον κόπο.














Μεσημέριασε και ήρθε η ώρα για ένα κολατσιό, τι καλύτερο από μία κρεπούλα Boem του Jtnakos.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0058_zps722bf025.jpg.html
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250

Σύντομα το στροφιλίκι τελειώνει και αρχίζει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, δεν μου αρέσουν οι αυτοκινητόδρομοι με την μηχανή αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας χάλασε μιας και η ώρα ήταν περίπου 17:00 και η -1 ώρα σήμαινε ότι γύρω στις 20:00 θα σκοτείνιαζε τελείως.


Στο βάθος να και τα πρώτα διόδια, Σκοπιανά λεφτά δεν είχαμε, στο βενζινάδικο και στην Οχρίδα είχαμε πληρώσει με ευρώ. Φτάνουμε στο ταμείο, είχε κάτι νούμερα εκεί δεν τα θυμάμαι τώρα, του δίνει ένα ευρώ η Ξανθή που σίγουρα ήταν πολύ παραπάνω από την αξία του αντιτίμου, αλλά ο ταμίας αρχίζει να κουνάει το κεφάλι αρνητικά, να μιλάει στην γλώσσα του και το μόνο που κατάλαβα να λέει ήταν Five Euros. Μετά το αρχικό σοκ και μιλώντας μαγγελάνικα καταλάβαμε ότι είχε εντολή για κάποιο λόγο να παίρνει μόνο 5 ευρω και όχι κέρματα, μας έδωσε τα ρέστα σε σκοπιανά λεφτά και όλα καλά.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0084_zps7df2415d.jpg.html

Γρήγορα φτάσαμε στα σύνορα με την Σερβία, αυτή ήταν και η μοναδική επαφή μας με το κρατίδιο που τόσο έχει απασχολήσει την Ελληνική πολιτική σκηνή, δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη επαφή με ντόπιους και έτσι δεν μπορώ να έχω άποψη για την φιλοξενία τους, σίγουρα όμως με εξαίρεση την Οχρίδα το χαμηλό βιοτικό επίπεδο ήταν παντού εμφανέστατο. Εντύπωση μου έκαναν επίσης οι μεγάλες σημαίες που βρίσκονται σχεδόν παντού, μου θύμισαν Τουρκία.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0085_zpsb77c7a6b.jpg.html

Ο ήλιος άρχισε να δύει και γύρω στα 200 χιλιόμετρα μας χωρίζουν από την Νις, αυτοκινητόδρομος, αλλού καλός με νησίδα και αλλού να περνάς τα φορτηγά με την ταυτότητα στο στόμα. Γύρω στις 20:30 φτάσαμε τελικά στην Νις. Δεν είχαμε κλείσει κάπου δωμάτιο αλλά είχαμε σημειώσει 2-3 διευθύνσεις στο κέντρο της πόλης, ρωτήσαμε ένα αστυνομικό ελπίζοντας να γνωρίζει αγγλικά για να μας δώσει οδηγίες αλλά τελικά πάλι τα μαγγελάνικα έκαναν το θαύμα τους. Ο άνθρωπος μας πήγε με τα πόδια μέχρι την διεύθυνση που του ζητήσαμε όπου και βρήκαμε τελικά δωμάτιο για το βράδυ και μάλιστα με κλειστό παρκινγ. Θα δείτε τις φωτό στην επόμενη μέρα.

Αφού κάναμε ένα αναζωογονητικό μπανάκι βγήκαμε να δούμε την Νις by night.
http://s1096.photobucket.com/user/efrits/media/Valkania%202013/0087_zpsf29ea0ca.jpg.html




Κόσμος υπήρχε στους δρόμους, κυρίως ηλικίες 17-18, συγκεντρωμένοι έξω από fast food και πιτσαρίες, γενικά πάντως δεν υπήρχε παλμός, καθημερινή γαρ. Τα 620 χιλιόμετρα που διανύσαμε ίσως να μην ακούγονται πολλά, η κούραση όμως μετά και από 2 μπυρίτσες μας οδήγησε γρήγορα πίσω στο δωμάτιο.

H διαδρομής της δεύτερης μέρας.
Day-2
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Ημέρα «3» - Τετάρτη 4-9-2013
Νis-Kopaonic- Biogradska Gora National Park, Podgorica
Χιλιόμετρα : 424

Mερικές φωτό από το χώρο που μείναμε την πρώτη νύχτα,






Και μερικές ακόμα μέσα στην Νις, όμορφη πόλη με το ποτάμι να την διασχίζει, μεγάλες πλατείες, κάστρο παλιά κτίρια σε πολύ καλή κατάσταση και όχι παρατημένα...


Τι το θες το GPS…










H είσοδος στην παλιά πόλη.





 
Τελευταία επεξεργασία:

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Το Kopaonic είναι στα 120 χιλιόμετρα από την Nis με διαδρομή μέσα από χωριά και μικρές πόλεις της Σερβίας.







Θα βγει, δε θα βγει, θα βγει δε θα βγει….



Πέσαμε και σε παζάρι…

















Eίχαμε αποφασίσει να μην πιούμε καφέ στην Νις αλλά να το κάνουμε κάπου στην διαδρομή, καμιά 50 χιλιόμετρα λοιπόν πριν το Kopaonic βλέπουμε αυτό στα αριστερά μας..



 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250







Όλα φτιαγμένα με προσωπική δουλειά και μεράκι, εκμεταλλευόμενοι το ποτάμι που περνάει δίπλα από το κτήμα. Αφού απολαύσαμε το espresso μας συνεχίσαμε για τον 1ο σταθμό της ημέρας.






To τοπίο άρχισε να αλλάζει και σύντομα βρεθήμακε να απολαμβάνουμε την θέα από ένα καταπληκτικό «μπαλκόνι»


















Και συνεχίζουμε για το θέρετρο..




Τα πρώτα κτίρια..
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250

















Λοιπόν λεφτά υπάρχουν στο Kopaonic...

Συνεχίζουμε για το εθνικό πάρκο Biogradska Gora National Park, Montenegro, περνώντας μία σειρά από πόλεις και χωριά της Σερβίας, με κυριότερη το Novi Pazar μία μουσουλμανική πόλη. Ήταν η ώρα που σχολούσαν τα σχολεία και στους δρόμους υπήρχε ένα απίστευτο πιτσιρικομάνι, κάθε οικογένεια πρέπει να είχε τουλάχιστον 5-6 παιδιά.



Taxi στο Novi Pazar.


Και τα γνωστά σκοτεινά τούνελ.




Όσο πλησιάζουμε στο Μαυροβούνιο το τοπίο ομορφαίνει, κακή εντύπωση τα πολλά σκουπίδια δεξιά και αριστερά στον δρόμο θα έλεγα ότι εκτός της Κροατίας που είναι μία Ευρωπαϊκή χώρα οι υπόλοιποι μας ξεπερνούν στο θέμα των σκουπιδιών.
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250



Φτάσαμε στα σύνορα Σερβίας – Μαυροβουνίου.








Το Μαυροβούνιο παιδιά είναι ένα μεγάλο Καρπενήσι, βουνό, πράσινο, ποτάμια, λίμνες, μπορεί από μόνο του να είναι ένας καταπληκτικός προορισμός, Δεν ξέρω πως αλλά επίσημο νόμισμά τους είναι το Eυρώ.




Η πρώτη μεγάλη πόλη που συναντήσαμε ήταν το Berane, δυστυχώς ο χρόνος δεν έφθανε για στάση, οπότε μερικές φωτό πάνω από την μηχανή για να θυμόμαστε το πέρασμα.
















 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250







Φτάσαμε στο πάρκο, 3 ευρώ το άτομο η είσοδος.


Η διαδρομή μέσα στα πανύψηλα δένδρα απίστευτη.


Και να το γνωστό σημείο που ο mangs και ο Paschalis άπλωναν το σεντόνι λίγες μέρες πριν.




















Οι φίλοι μας κοιμήθηκαν στο πάρκο, εγώ πάντως δεν είμαι τόσο Adve
Και ο δρόμος της επιστροφής








 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
To πρόγραμμα μετά το πάρκο, έλεγε Zabljak μία απόσταση 84 χιλιομέτρων και θα είμασταν στον προορισμό μας πριν νυχτώσει έτσι ώστε την άλλη μέρα να περάσουμε το Durmitor και να φτάσουμε Σεράγεβο.Το GPS όμως είχε άλλη άποψη, υπάρχει μία ακόμη πόλη με το ίδιο όνομα στην κάτω πλευρά της Podgorica, έβαλα λοιπόν το όνομα της πόλης και ξεκινήσαμε, μέχρι να καταλάβουμε το λάθος σχεδόν είχαμε φτάσει στην Podgorica. Aπό μόνο του αυτό δεν μας χάλασε μια και η διαδρομή ήταν πράγματι καταπληκτική, ίσως ήταν και ο λόγος του λάθους.
Λίγες οι φωτογραφίες το φως είχε λιγοστέψει ειδικά μέσα στα φαράγγια, οπότε οι φωτό είναι λίγες.​







Εντωμεταξύ νύχτωσε και έπρεπε να βρούμε κατάλυμα σε μία πόλη για την οποία δεν είχαμε καθόλου πληροφορίες. Ψάξιμο στο GPS, βρίσκουμε το πιο κοντινό, φαινόταν ψιλοκυριλέ, ας ρωτήσουμε λέω της Ξανθής, διαθέσιμη ήταν μόνο η σουίτα με 140 ευρώ, καλά λέω πάμε να φύγουμε, παίρνει η ρεσεψιονιστ κάπου ένα τηλέφωνο και μας λέει 70, Η απόφαση πάρθηκε γρήγορα, μέχρι τώρα την είχαμε βγάλει πολύ φθηνά και αν συνεχίσαμε να ψάχνουμε άντε να βρίσκαμε με κανά 50ρικο και αν είχε και κλειστό χωρό για την μηχανή. Έτσι σε λίγο ξεφορτώναμε.

Το δωμάτιο είχε και σαλόνι…





Βασίλισσα την έχω… :D

Day-3


 
Τελευταία επεξεργασία:

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Ημέρα «4» - Πέμπτη 5-9-2013
Podgorica-Ostrog-Niksic-Zabljak-Foca
Χιλιόμετρα : 235

Σήμερα θα κάναμε και θρησκευτικό τουρισμό, στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου είδαμε κάποιες εντυπωσιακές φωτογραφίες από το μοναστήρι του Ostrog, θα κάναμε μία παράκαμψη 50 χιλιομέτρων περίπου, αλλά άξιζε τελικά τον κόπο.


Ανεβαίνοντας στο μοναστήρι


Η θέα από την είσοδο.








Και οι χώροι μέσα ήταν εντυπωσιακοί αλλά δεν προσφέρονταν για φωτογράφιση με τους πιστούς να προσεύχονται.

Πήραμε πλέον τον δρόμο για την NIksic, το GPS έδειχνε χωματόδρομο, το ίδιο και κάποιοι χωρικοί, αλλά από ότι φάνηκε δεν μετακινούνται και πολύ συχνά. Ο δρόμος ήταν φρεσκοστρωμένος και με καταπληκτική ποιότητας άσφαλτο, ένιωθες πραγματικά το λάστιχο να κολλάει κάτω.











 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250



Οι ταμπέλες σε προετοιμάζουν για αυτό που θα ακολουθήσει…


Το κομμάτι από Νiksic προς Zabljak είναι παιδική χαρά, το χθεσινό «λάθος» μας βγήκε σε καλό, η συκεκριμένη διαδρομή δεν ήταν καν στο πρόγραμμα και μπορώ να πω ότι ήταν μέσα στις 3 καλύτερες του ταξιδιού.


Μέχρι και τα βουνά στρίβουν εκεί πάνω…


Και φτάσαμε στο Zabljak.
















Στην διαδρομή προς το Zabljak γνωρίσαμε και ένα ζευγάρι Σέρβων με ένα GS650 μονοκύλινδρο, είχαν μία μικρή αβαρεία και τους βοηθήσαμε, κάτσαμε καμιά ώρα μαζί και έχουμε ανοιχτή πρόσκληση για Βελιγράδι.


 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250









Η Zabjljak είναι ουσιαστικά μία αμιγώς τουριστική πόλη, χιονοδρομικό, καταπληκτικές λίμνες γύρω της, και το Durmitor. Στα 3 χιλιόμετρα βρήκαμε την Crno Jezero (μαύρη λίμνη). Αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν.




Τι ψωνίζει η Ξανθή ;


Καλό έτσι…!!!


Και ο δρόμος αυτός βγάζει












 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250







Δεν μας έκανε καρδιά να φύγουμε, να ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά τον Μανώλη που μας πρότεινε να βάλουμε στο πρόγραμμα μας την επίσκεψη στην λίμνη.


Και ακολουθεί το πέρασμα του Durmitor, οι Άλπεις των Βαλκανίων.




















 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250







Και σε υψόμετρο 2200 περίπου να και μια μπασκέτα, είναι τρελοί αυτοί οι Γιούγκοι…

Και μέχρι να συνέλθουμε από τις πρωτόγνωρες για τα δικά μας μάτια εικόνες, αρχίζει μία άλλη πανδαισία χρωμάτων στο δρόμο για την Pluzine.

























 
Top Bottom