Προς elis_RT και τους όμοιούς του

nikos-x

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda Varadero 1000
elis_RT . . . ένα έχω να σου πω . . .
. . . Όοοχι, δεν θα σου πω ένα, αλλά περισσότερα. . . :

Πως δεν βρίσκω λόγια για να σ' ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σου, τα τηλέφωνα και τα χιλιόμετρα που έκανες και θα κάνεις, προκειμένου να με βοηθήσεις μετά από την άτυχη στιγμή που είχα, λίγο έξω από το Pogradec.
Εσύ και οι φίλοι που βρέθηκαν κοντά μου από την πρώτη στιγμή, είναι η απόδειξη μοτοσυκλετιστικής και όχι μόνο, αλληλεγγύης.
Άλλη μία απόδειξη του πόσο όμορφη εντύπωση σου κάνει, όταν βλέπεις Ανθρώπους, άγνωστους μέχρι εκείνη τη στιγμή, το πόσο κοντά σου έρχονται και αντιμετωπίζουν το πρόβλημά σου, σα δικό τους.

Σίγουρα, πολλοί θα φερόμασταν όπως ο Ηλίας, αλλά πέρα από αυτό, ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί μετά τα όσα συνέβησαν στην παρέα μας και που για μεγάλο χρονικό διάστημα μ' έκαναν να πιστέψω πως το κουτσομπολιό είναι Ολυμπιακό άθλημα . . . προς τι άλλωστε τόσος "ζήλος" . . . αλλά όπως είπε κάποτε και ο Μούτσης:
Αλλά από δω παιδιά αρχίζει άλλη ιστορία,
άλλο κεφαλαίο και στην ουσία
κάτι τέτοια δε λέγονται τραγουδιστά . . . :D

Αφιερωμένο:


Η ιστορία ξεκίνησε από τις 12 Απριλίου.
Είχε βραδιάσει για τα καλά και κάποιες "ελεύθερες" σκέψεις, από αυτές που ξεπετάγονται όταν όλα έχουν ηρεμήσει και σε κάνουν να ασφυκτιάς εγκλωβισμένος από μερικούς τοίχους κι ένα ταβάνι που κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά . . . (n) το παράκανα, ε;;; . . . καλά . . . αφαιρέστε το ταβάνι. :p

Σήκω.
Εξοπλισμός στο φουλ, είχε κι ένα ψοφόκρυο εδώ που τα λέμε, καβάλα στη Varούλα και "γράφουμε" χιλιόμετρα, Θεσσαλονίκη - Πτολεμαΐδα.



Ε! να μην πας να δεις και τον "Σβέλτο" της περιοχής. Να τος ο jtnakos. Αξιοσημείωτο.



Πήρε να ξημερώνει και το πρόγραμμα στο μυαλό μου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.
Πέρα από αναμνήσεις έχει ακόμα αρκετές ομορφιές η Αλβανία, που ακόμα δεν έχω γευτεί.
Ξεκίνα και βλέπουμε.

Λίγο αργότερα, στις 05:00, το κλειδάκι της μίζας έδωσε το σύνθημα και χαλώντας το χουζούρι της, άρχισε να κυλάει στην κρύα άσφαλτο.
Για αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα, η θερμοκρασία κυνηγούσε μηδενικά και -5.
Κοκαλωμένα τα δάχτυλα και στάση στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής . . . έλεγχος, χαιρετούρες, εθυμοτυπική φωτογραφία το φυλάκιο απ' όπου πήραμε το απολυτήριο από το στρατό και Βου και Ζου και Νου . . . ΒΖΝΝΝ.



Bilisht, Pogradec, Librazht, El Basan, Peqin, Lushnje, Fier . . .









Μέχρι εδώ όλα καλά . . . αφήνω κι ένα "δωράκι" που επιμελήθηκε, έφτιαξε και μου έστειλε ο gsmaniac ο Αθηναίος, κάτα κόσμον, Κώστας κι εκεί αρχίζουν τα διλήμματα:
Συνεχίζω για Berat, Permet, Κόνιτσα, Θεσσαλονίκη; ή επιστρέφω από τον ίδιο δρόμο, για να συναντήσω τον Κορνήλιο, τον Νάκο και τον Ταζμανούλη, που θα "παίζαν" με τις λάσπες στους Αρρένες; . . . (n) :thumbsdown:
Το συζητάς ακόμα;
Αρρένες . . . που εκτός από λίμνες, κάπου εκεί κοντά υπάρχει και το Πάρκο μοτοσυκλεεε... Εθνικής Συμφιλίωσης. :D

Κι από την ανάποδη: Fier, Lushnje, Peqin, El Basan, Librazht
και Pogradec . . .









. . . όπου βγαίνοντας από την πόλη, ξαφνικά και σε μία καλούτσικη ευθεία, έγινα αυτό που γίνονται όλοι οι μοτοσυκλετιστές . . . Α-Ο-Ρ-Α-Τ-Ο-Σ.
Στα 20 μέτρα μπροστά μου, μία μερσεντές, αποφάσισε ν' αφήσει το έρεισμα όπου ήταν σταματημένη και να διασχίσει σχεδόν κάθετα το δρόμο . . .
Τελευταία απελπισμένη κίνηση για να μειώσω τη δύναμη πρόσκρουσης, αλλά και για να μην κάνω τον αλεξιπτωτιστή, άνευ αλεξίπτωτου, ήταν να γυρίσω όσο πιο πλάγια μπορούσα τη μηχανή, χτυπώντας περισσότερο με τα προστατευτικά κάγκελα και λιγότερο με τον τροχό . . . όπως καταλαβαίνετε . . . Μπαμ και κάτω, που λέει και το λαϊκό άσμα. :LOL: :laugh:

Μετά το πρώτο ξάφνιασμα, βρίσκομαι φαρδύς πλατύς, μπροστά από τη μερσέντα, προσπαθώντας να αναπνεύσω.
Με την πρώτη ανάσα και ενώ ακόμα απολαμβάνω την αγκαλιά της ασφάλτου, ένας γεματούλης μεσήλικας, με αρπάζει από τις μασχάλες και με σηκώνει σε ορθή γωνία . . . άντε πάλι από την αρχή, να προσπαθώ να ανακτήσω την αναπνοή μου και πριν ακόμα αυτό συμβεί, ορμάει ένας γεροδεμένος νεαρός και προσπαθεί να μου βγάλει το κράνος . . . μαζί με το κεφάλι, μιας και ήταν ακόμη δεμένο κάτω από το σαγόνι μου . . . και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο οδηγός της μερσεντές, στην προσπάθειά του να απομακρύνει το όχημα, αντί για όπισθεν, συνέχισε με την πρώτη την πορεία του, σκεπάζοντας με μέχρι τα γόνατα.
Εκεί πείστηκα πως δεν επρόκειτο για τυχαίο τροχαίο, αλλά σαν κάποιος να τους είχε πληρώσει για να με βγάλουν από τη μέση :ROFLMAO: :roflmao:

Επιμύθιον:
Η Μερσεντές, αντί για το πλυντήριο που ήθελε να επισκεφθεί, μάλλον θα χρειαστεί πρώτα λαμαρινά . . .
Καπό-φτερό





. . . Κι εγώ, δεξιά κλείδα σπασμένη με μία ενδιάμεση πεταλούδα, εξαφανισμένη (δεν ξέρω αν ταιριάζουν αυτές από τα GS :sneaky: ), τρία πλευρά σπασμένα, κακώσεις σε λεκάνη και σ' όλο το κορμάκι μου . . . κι ένα σουτιέν φορεμένο στους ώμους. :ROFLMAO: :wacky:




Η τροχαία έφτασε σε 5 λεπτά και το ασθενοφόρο σε 10'.
Στο νοσοκομείο και μετά τη διάγνωση, προσφέρθηκαν να με φιλοξενήσουν όσο χρειαστεί, ή να με πάνε, αν ήθελα, με ασθενοφόρο μέχρι τα σύνορα, όπου με περίμεναν με αυτοκίνητο ο Κορνήλιος με το Νάκο.

Ο πρώτος που ενημερώθηκε, ήταν ο Ηλίας που βαράει και σε συνεργασία με τον Νότη Λεπάντο, ανέλαβαν το συντονισμό και την επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, για τη μεταφορά μου, αλλά και τον επαναπατρισμό της μηχανής.
Το δεύτερο δεν επιτεύχθηκε, μιας και υπάρχουν διαδικαστικά προβλήματα και η μηχανή αποτελεί πειστήριο μέχρι να εξετάσει την υπόθεση ο εισαγγελέας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όσους βοήθησαν εκείνη τη στιγμή, αλλά και μετά, καθώς επίσης και για τις ευχές σας.

Καλούς δρόμους σε όλους. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Η κουβερτούλα η πράσινη όλα τα λεφτά Νίκο ....:D

Σιδερένιος φίλε, και να σου πω κάτι, φτηνά καθάρισες.

Μπράβο και στα παιδιά που βοήθησαν, θα πρέπει να τους κάνεις ένα τραπέζι και να τους μαγειρέψεις με τα χεράκια σου...:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:







Θα το μετανιώσουν που δεν σε άφησαν εκεί....:laugh::laugh:
 
Τελευταία επεξεργασία:

tattoopanther

★Zavarakatranemia
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδική
Όνομα
ΚρίστοΠαντέρα
Μοτό
R1200GS
Αααα ρε Νικόλα..
Τι να πω μες την γκαντεμιά ...
.. Τυχερός..
.Και δεν έπαθες τίποτα ποιο άσχημο ..
ποτέ ξανά αόρατος...
Και το συντομότερον ίαση παντός κοκκάλων....:)
 

nikos-x

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda Varadero 1000
Η κουβερτούλα η πράσινη όλα τα λεφτά Νίκο ....:D
Είναι προίκα :p

. . . θα πρέπει να τους κάνεις ένα τραπέζι και να τους μαγειρέψεις με τα χεράκια σου...:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Θα το μετανιώσουν που δεν σε άφησαν εκεί....:laugh::laugh:

Ή θα μεταναστεύσουν στη Γερμανία. :roflmao:
 

vpentza

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
βασίλης
Μοτό
R1200GS SE 2010
Έλα, έλα......ευκαιρία για αναρρωτική έψαχνες πάλι !!!:D

ΥΓ.....για τον Elis_RT τα είπες σχεδόν όλα....Παιδί-διαμάντι :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikos-x

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda Varadero 1000

vpentza

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
βασίλης
Μοτό
R1200GS SE 2010
Έλα, έλα......ευκαιρία για αναρρωτική έψαχνες πάλι !!!:D

ΥΓ.....για τον Elis_RT τα είπες σχεδόν όλα....Παιδί-διαμάντι :)
Ναι, μέχρι να μας διώξουν. :p
Ναι, αλλά θα είσαι ο μόνος από τη παρέα που θα τους ξοδέψεις κάθε ευρώ από αυτά που σου έχουν κρατήσει για ....υγειονομική περίθαλψη !!! :D
 

petaloudas

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Νικολας
Μοτό
R1200GSA
Νικολα περαστικααα αδερφε...αντε και συντομα ξανα "ΟΡΘΙΟΣ"....(το τελευταιο εκτος απο ευχη...και για να καταλαβεις ποιος ειμαι)!!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

nikos-x

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda Varadero 1000
Ναι, αλλά θα είσαι ο μόνος από τη παρέα που θα τους ξοδέψεις κάθε ευρώ από αυτά που σου έχουν κρατήσει για ....υγειονομική περίθαλψη !!! :D
Που το πας; :D
Εκτός από το Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύτηκα για λίγες ημέρες, όλα τα άλλα τα ξοδεύω σε ιδιωτικούς γιατρούς και οι ακτινογραφίες ακόμη, χωρίς συμμετοχή . . . το ανακυκλώνω το "χρήμα" φίλε μου :laugh:
 

nikos-x

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
Honda Varadero 1000
Νικολα περαστικααα αδερφε...αντε και συντομα ξανα "ΟΡΘΙΟΣ"....(το τελευταιο εκτος απο ευχη...και για να καταλαβεις ποιος ειμαι)!!!!
Σ' έχω καταλάβει από το θέμα με τα τετράποδα :laugh:
 

elis_GS

Μέλος
Περιοχή
Tirana - Albania
Όνομα
elis
Μοτό
2015 BMW R1200GSA LC
Φιλε Νίκο ευχαριστώ και εδώ,

Εγώ πάλι δεν τα καταφέρνω στο να γράψω τόσο ωραία όσο εσύ, αλλα θα προσπαθήσω να σου πω αυτά που θέλω.
Καταρχήν μη με ευχάριστης καθόλου το μονο που μου αρκεί και έχει μεγάλη σημασία για μένα είναι ένας νέος φίλος για μένα στην ωραία θεσσαλονίκη και ακόμη ποιο ωραία Ελλάδα, Μια χώρα που έζησα και μορφώθηκα για 15 ολόκληρα χρονια (ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου).

Αυτό που μου αρκεί και θέλω να πιστεύω είναι αυτό που έγραψες εσύ: "πολλοί θα φερόμασταν όπως ο Ηλίας" :):):):):)

Αυτό που με ενοχλεί σε όλοι την υπόθεση είναι αυτό που σου έχω πει και πολλές φορές από το τηλέφωνο , είναι ότι πραγματικά λείπαμε για αυτά τα άσχημα πράγματα που συμβαίνουν στην χωρα μου και ειδικά από τους ανεγκέφαλους οδηγούς των Mercedes :mad:

Αυτό που έχει σημασία προς το παρών είναι να γίνεις καλά και σύντομα καφεδάκι στο Pogradec μαζί, όπου θα πάρουμε την Varούλα σου back το home....

P.S Με έκανες να κοκκινίσω ........
P.S 2 Όσον αφορά στα λεγόμενα "Εκεί πείστηκα πως δεν επρόκειτο για τυχαίο τροχαίο, αλλά σαν κάποιος να τους είχε πληρώσει για να με βγάλουν από τη μέση " οποιος τολμήσει να πειράξει μέλος του advride θα έχει να κάνει μαζί μου και από ότι έχεις καταλάβει δεν θα είναι εύκολο
P.S 3 Συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Η παρουσια του elis στην ιντερνετικη παρεα μας ειναι μια ευχαριστη εκπληξη.
Χαιρομαι που και στην πραξη απεδειχθη πως ειναι ευαισθητοποιημενος σε θεματα μοτοσυκλετιστικης αλληλεγγυης,
ενα χαρισμα που με εναν ανεξηγητο τροπο αποκτουν σχεδον ολοι οσοι συμμετεχουν σε αυτην!
Μπραβο σε ολους οσους ετρεξαν και προσφεραν,περαστικα κι αγυριστα να ειναι τα τραυματα.
:)


p.s.
Προσωπικα εχω αρκετες ευχαριστες εμπειριες απο την επαφη με τους ανθρωπους της ''τρελλης'' γειτονικης χωρας
αλλα και απο τα λιγα χιλιομετρα που εχω κανει εκει εφερα μονο σπανιες κι ευχαριστες για τον ταξιδιωτη εικονες.
Mακαρι να μπορουσα να πω το ιδιο για την παρεα μου που εχει πληρωσει βαρυ τιμημα:(
στο βωμο της -και ελληνικης προελευσεως- ανυπαρκτης οδικης ασφαλειας.
 

Tasos GS

Μέλος
Περιοχή
40.254367, 23.266577 Ν.Μουδανια
Όνομα
ΤΑΣΟΣ
Μοτό
R 1200 GS
Νικολα Περαστικά και αγύριστα να είναι.
Χαίρομαι που υπάρχουν φίλοι που στα δύσκολα είναι
εκεί για να βοηθήσουν ,ενα μπράβο είναι λίγο!

απο το R 1200 GS μου
με foul τα γκάζια σΕ λέω. . .
 

Αλεκαν

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Aλεξανδρος
Μοτό
Adv.(2010)
Μπράβο κι απο εμένα σε όλους τους φίλους που βοήθησαν...
...πολυ κρίμα που κάποιοι δεν τα λέμε πια...
Elis,ελπίζω να σε γνωρίσω συντομα,(αλλα σε καλύτερες συνθήκες)
Νικόλα καλη.....ξεκουραση!!!:)
 

giamil

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
R1200GS ADV ΄07 (Blackie)
Νικο πολυ στεχανωρηθηκα ρε φιλε...ευχομαι σιδερενιος κ ποτε ξανα τετοιες αναποδιες...
Respect στα φιλαρακια για το ενδιαφερον τους...
 
Top Bottom