Τιτιβίσματα Νορβηγίας. Πως τελικά αντιμετώπισα τον μινώταυρο Nordkapp, αλλά και όχι μόνο…

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000














Φτάνουμε στο παγετώνα εντάξει, ανεπανάληπτη εμπειρία! Παρκάρω το φειζερ να το βγάλω φωτογραφία και εκεί, ιδια φάση με τους ταξιδιωτες και τον καταρράκτη…






Tέλος πάντων το παρκάρω μετά κάθετα όπως όλοι οι υπόλοιποι και ακριβός από δίπλα μου, σκαι μύτη ένα συνομήλικο φειζερ…





Σωπα ρε κυκλοφορούν ακόμα τέτοια στην Ευρώπη, μιλάμε περιπτωσαρα όχι αστεία!

Από ότι θυμάμαι ήταν Φιλανδοί...Το δικο τους φαζερ είχε 33000 χιλιόμετρα και το δικό μου, πλησίαζε πλέον τα 100000 . Εμ εκεί που μένουν οι μοτοσυκλετιστικες μέρες του χρόνου λόγο τον καιρικών συνθηκών, περιορίζονται κατά πολύ.

Φειζερ είδα μονο ένα αλλα μηχανες είδα πολλές…










Περπατήσαμε στο δρόμο και διασχίσαμε κάτι υπόγεια τούνελ που λογικά, σε πήγαιναν ακόμα πιο κοντά στον παγετώνα.







Περνάμε ένα δυο… Τρία, μέσα εντωμεταξύ να έχει ψόφο και το αφήσαμε. Ε ναι είχε πέραση η ώρα και θα έπρεπε να γυρίσουμε πισω το βουνό, από εκεί που το ανεβήκαμε... Γιατί αν κάναμε όλη την γύρα του θα βγαίναμε προς Ιταλία μεριά, καμιά σχέση με το Μόναχο.

Η Ανθή με έβριζε που την είχα ζαλίσει με τις onroad φωτογραφίες και εγώ στο γυρισμό, την έδωσα ρεπό γιατί έτοιμη ήταν... Να με κοπανίσει με το κράνος στο κεφάλι. Mε την προϋπόθεση όμως, να σταματήσουμε σε ένα ωραίο σημείο να βγάλω φωτογραφία το μηχανάκι…





Aλλα τελικά την ωραιότερη φωτογραφία ίσως του ταξιδιού, την έβγαλα με την Ανθή…











Κάνουμε μια τελευταία στάση, μέχρι την επομένη στην είσοδο του βουνού και αφού ξεκουραστήκαμε... Ξεκινάμε απόγευμα πια για Μόναχο…



Βράδιαζε και είχαμε ένα καρό χιλιόμετρα ακόμα να διανύσουμε. Ο Τομ μας πήγαινε όπως νάνε και εμείς, σε διάφορες στάσεις μελετούσαμε εναλλακτικές διαδρομές…





Μέχρι να βρούμε πινακίδα για Μόναχο, μετα γράψαμε τον τομ και πήγαμε βαση σήμανσης… Δεν παλευόταν άλλο.

Λίγο προτού να νυχτώσει, ξανά σταματάμε καμιά 100 χιλιόμετρα από το σπίτι. Ήμουν και εγώ καταπονημένος αλλα η Ανθή, έτρεμε ολόκληρη από την κούραση. Είχε να ανέβει σχεδόν ένα χρόνο στο φειζερ και με τα 500 Χιλιόμετρα που κάναμε, τα φτύσε τελείως… Δεν γίνεται έτσι, από αύριο θα το πηγαίνουμε πιο χαλαρα…

Φτάνουμε γύρο στης δεκα και μιση στο σπίτι η πεθερά μου ειδη μας έκλεγε. Ανησύχησε παρα πολύ για εμάς και εμείς, αισθανθήκαμε όσο νάνε άσχημα… Ασε που δεν μας είδαν καθόλου. Από την άλλη η μανα μου που μιλήσαμε στο τηλέφωνο, είχε αφήσει τα μοναστήρια και είχε χαλαρώσει τελείως. Ο γιόκας της αφού επέζησε από την Νορβηγία είτε κάνει κάτι σωστά, είτε έχει μεγάλο κωλο!!!!! Οπως και να έχει ήταν πλέον στο χαλαρό!! Αντίθετα βεβεα με την πεθερά μου που ήταν έτοιμη και αυτή για μοναστήρι, καθολικού όμως τύπου … Από αύριο οποτε πιο χαλαρα!!!

Αφού φάγαμε και συζητήσαμε αρκετη ώρα, φυτευτήκαμε μετα όλοι μαζί οικογενειακώς…



 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
ΔΕΥΤΕΡΑ 13 - 07 - 2015 ΗΜΕΡΑ 27

Ξυπνάμε το πρωί ετοιμαζόμαστε και ξεκινάμε να πάμε σε μία λίμνη κοντά σχετικά, στο Μόναχο που είναι ισως η ομορφότερη από όλες. Bγαίνουμε από το Μόναχο με τα γνωστά προβλήματα και αφού κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα, πέφτουμε σε ένα μεγαλοπρεπές μποτιλιάρισμα 100 km. Αν ταξιδέψεις στη Γερμανία και δεν έχεις την τύχη να πέσεις σε στάου (μποτιλιάρισμα)... Χάνεις ολη τη μαγεία του ταξιδιού!

Μιλάμε όλα τα αμάξια να πηγαίνουν με 40 km και ποτε ποτε, να σταματάνε μπλοκαρισμένα στο δρόμο. Εγώ να κάνω σφήνες με το φόβο μην πάρει κανένας Γερμανός τηλέφωνο την αστυνομία, αλλά και να μην μου χωθούν και με στείλουν στο διάολο. Τι να κάνω να περιμένω στην ουρά, αποκλείεται!! Ακόμα εκει θα ήμουν!! Στην βοηθητική λωρίδα κατεύθυνσης δεν έμπαινα καθόλου άσε που θα ήμουν για φυλακή, αλλά είχα διαβάσει ότι επειδή συνήθως στην βοηθητική λωρίδα πετάγονται πολλά σκουπίδια από το δρόμο, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες κατά πολύ, να πάθεις λάστιχο. Σφήνα στη σφήνα λοιπόν προχωρούσαμε με 30, μια ομορφιά! Ευτυχώς σε κάποια σημεία ξεμπλόκαρε η κυκλοφορία αλλά μετά από λίγα χιλιόμετρα, ξανά κολλούσαμε.

Μέχρι να βγούμε από την μποτιλιαρισμένη αούτομπαν ψόφησαμε. Ευτυχώς μετά από λίγα χιλιόμετρα πιάσαμε επαρχιακό δίκτυο και σωθήκαμε. Στην αρχή ο τομ μας πήγε μέσα από κάτι γεωργικούς δρόμους να τους πω, αφού από εκεί που μας έστειλε αποκλείεται να περνούσαν άλλοι πέρα από τους ντόπιους γεωργους... Και όσοι φυσικά, είχαν των τομ για πλοηγο!!

Αφού η Ανθή δεν μπορούσε να χωνέψει από που μας πήγαινε και εγώ, νά την τσιρίζω στο μηχανάκι… Είδες τι τράβηξα!!!!! Κομμάτια τελείως φτάνουμε σε ένα βενζινάδικο λίγα χιλιόμετρα από τη λίμνη, όπου αράξαμε για καμιά ώρα μπας και βρούμε τις αναπνοές μας. Το καλο με το συγκεκριμένο Β ήταν ότι έβλεπες και πινελιές της βαβαρεζικης αρχιτεκτονικής
















Προτού όμως να φτάσουμε στη λίμνη Konigsee είχα δει ένα άλλο αξιοθέατο στο Internet λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, που θα έπρεπε να επισκεφτούμε.























Παρκάρουμε το μηχανάκι στο πάρκινγκ χωρίς πληρωμή, πως και έτσι! Και αρχίσαμε να ανηφορίζουμε κανένα δεκαπεντάλεπτο στο βουνό μέχρι να φτάσουμε στο φαράγγι. Η διαδρομή ήταν πανέμορφη μέσα στη φύση.,, Ο καιρός ήταν μουντός και δροσερός, οπότε ότι έπρεπε για περπάτημα.











Φτάνουμε σε απόσταση λίγων μέτρων από το καταρράκτη και σταματάμε σε ένα αυτόματο μηχάνημα πληρωμών, βάζουμε 2 € μας κάνει μία μάρκα για να περάσουμε την είσοδο. Φτάνουμε στην είσοδο, δεν ήταν κανείς παρά μόνο μια μεταλλική πόρτα όπου μέσα της, είχε ένα κύλινδρο και με το που έριχνες τη μάρκα, στριφογύριζε ο κύλινδρος και περνούσες. Έπειδή το τίμημα για να επισκεφτείς το καταρράκτη ήταν πενιχρό, δεν τους συνέφερε να βάλουν κάποιο υπάλληλο στην είσοδο. Οπότε με τη μεταλλική πόρτα και οικονομούσαν, και δεν πλήρωναν προσωπικό... Περνάμε την πόρτα ανηφορίζουμε ένα ξύλινο διάδρομο και μέσα στο φαράγγι, από παντού να πέφτουν δεκάδες μικροί καταρράκτες.




Ήμασταν στο Wimbachklamm.



Οι καταρράκτες χινόντουσαν και σχημάτιζαν ένα μικρό ποτάμι, εμεις ολο ανεβαίναμε και το θέαμα ήταν απιστευτο!



Οι καταρράκτες ήταν ναι μεν μικρή σε όγκο αλλά επειδή ήταν εκατοντάδες, δημιουργούσαν μία απίστευτη βουή στο χώρο.






Περιηγηθηκαμε στο μέρος.




Βγάλαμε φωτογραφίες.









Και μετά εαν θέλαμε, κάναμε το γύρο του μονοπατιού... Αλλά επειδή από εκεί που θα μας οδηγούσε δεν είχε άλλους καταρράκτες, ξαναγυρίσαμε προς τα πίσω να τους απολαύσουμε για άλλη μια φορά.





Αφού κάναμε τσιγάρο και αράξαμε στο όρθιο αρκετή ώρα, ξαναγυρίσαμε προς το μηχανάκι.





Η λίμνη Konigsee μας περιμένει. Φτάνουμε στη λίμνη πάμε σε ένα τεράστιο πάρκινγκ και φυσικά, πληρώνουμε εισιτήριο για το φέιζερ. Με δίνουν απόδειξη και μου λέει η Ανθή, ότι τη μισή πρέπει να την βάλεις στο μηχανάκι και την άλλη μισή να την κρατήσεις. Πως κοιτάω την απόδειξη ήταν μόνο η μιση, και όχι ολόκληρη... Τωρα!!!! Το τι κατέβασα δεν συμμαζεύεται!!! Εντωμεταξύ είχα κόλλημα να συζητάω εγώ στα αγγλικά με τους γερμανούς και όχι η Ανθη στα γερμανικά, για να βγάζω πιο πολύ γέλιο και περιπέτεια στην επικοινωνία μου.... Καλά μιλάμε, τελείως Φεύγας.

Πάω στο ταμείο την λεω το και το, δεν κατάλαβε τίποτα. Τελικά αφήνω τη μισή απόδειξη στο μηχανάκι και κάνοντας το σταυρό μου μην μπλέξω, πάμε για τη λίμνη. Είχε πολλές τουριστικές εγκαταστάσεις μέχρι να φτάσουμε, καφέ εστιατόρια μαγαζιά με σουβενίρ...













Φτάνουμε στα επόμενα εκδοτήρια (στη Γερμανία κάθε 300 μετρα έχει εκδοτήρια, γιατί άραγε!) Και κόβουμε εισιτήριο ( 13 ευρω το άτομο ), για το ηλεκτροκίνητο καράβι που θα μας πήγαινε κρουαζιέρα. Καλή φάση... Μιλάμε δεν ακουγόταν τίποτα, σαν να κάναμε βαρκάδα ένα πράγμα.
















 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000


Σαλπαρουμε.



















Το καράβι μας πηγενε σε ένα μικρό νησάκι που εκεί ,υπήρχε το εκκλησάκι του Αγίου Βαρθολομαίου. Αλλά για να μην βαρεθούμε από την μισάωρη πλεύση, ένας εκ του προσωπικού μας έκανε καντάδα αλλά Opera style... Και μετά έβγαλε ενα δίσκο να τον ελεήσουμε!!! Απίστευτο, αυτα ούτε στην Ελλάδα δε συμβαίνουν!!!! Μιλάμε για τους γερμανούς το χρήμα είναι ο θεός τους, και το δοξάζουν με την κάθε ευκαιρία!!! Ολοι του δώσαν λεφτά...

Φτάνουμε στο νησί, σε ένα ακόμα αλπικό παράδεισο.



Μέσα στο εκκλησάκι απαγορευόταν να μπεις..



















Κάναμε την γύρα του αλλά όχι ολόκληρη ,γιατί η ώρα είχε περάσει και ήταν πιθανόν... Να μέναμε για πάντα εκεί.







Αλλά τουλάχιστον το γυρίσαμε παραθαλάσσια, γιατί μετά το μονοπάτι πήγαινε από την ενδοχώρα.





Αράξαμε κάναμε τσιγάρο και απολαμβάναμε, τα σμαραγδένια νερά της λίμνης.









Το νησί ήταν ακατοίκητο και η εγκαταστάσεις που υπήρχαν ήταν για τους εργάτες, για να μπορούν να το διατηρούν…












Φτάνουμε στο λιμανάκι να πάρουμε το επόμενο καράβι ,για να συνεχίσουμε την εξερεύνηση. Εκεί έχει σύστημα με ένα εισιτήριο να αλλάζεις όσα καραβάκια θες και όποτε τα θες, για να εξερευνήσεις με την ησυχία σου το μέρος. Τα εισιτήριο δεν ισχύουν για το εκάστοτε πλοιάριο, αλλά για την διαδρομή που θα κάνεις. Έρχεται το καράβι το βλέπω τώρα, ανεβαίνει η Ανθή… Εγώ λέω κάτσε να βγάλω καμιά ακόμα φωτογραφία και τότε... Ακούω την Ανθή.

– Ρε Νίκο χάζεψες!!! Φεύγουμε!!!!

Πως γυρνάω, το πλοίο είχε ξεδεσει στο δευτερόλεπτο και είχε σαλπάρε… Τρέχω πανικόβλητος και πηδάω μέσα... Καλά μιλάμε αυτά, ούτε στις ελληνικές ταινίες δε συμβαίνουν!!!

Συνεχίζουμε …




Μετά και από αυτό, το μονο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε… Και όχι να το αναλύσουμε!!




Φτάνουμε στο τέλος της λίμνης, αλλά είχε περάσει η ώρα και δεν περιηγηθήκαμε εκεί στο μέρος... Από ότι μάθαμε αν ήθελες περπατούσες μιάμιση ώρα και έφτανες σε ένα καταρράκτη ύψους, 400 μετρων... Το μεγαλύτερο της Γερμανίας. (Μάλλον είναι αυτός που πήγαμε πιο πριν, αλλά τον έβλεπες από άλλη οπτική γωνία και ολόκληρο το φάσμα του) Ηθελε τουλάχιστον 3 ωρες πάνε έλα, η ώρα ήταν κοντά πέντε και τα πλοία σχολούσαν στις έξι... Δεν πειράζει την άλλη φορά.




Ξεκινάμε για την επιστροφή









Φτάνουμε στο κύριο λιμάνι πίνουμε ένα καφέ να ζεσταθούμε για το δρόμο πάμε στο φέιζερ, ευτυχώς χωρίς να βρούμε κανένα πρόστιμο και μελετάμε το πώς να γυρίσουμε. Το Μόναχο ήταν γύρω στα 200 km και ο τομ από εκεί που μας έστελνε, θα κάναμε παραπάνω από 3 ωρες. Οπότε είπαμε να τον γράψουμε να πάμε πιο μακριά και να μπούμε απευθείας εθνική. Μπορεί να κάναμε περισσότερα χιλιόμετρα αλλά τουλάχιστον, θα φτάναμε πιο γρήγορα.Σωστά… Λάθος!!!! Πάλι 3 ωρες και, κάναμε! Γλιτώσαμε το επαρχιακό δίκτυο αλλά τα περισσότερα χιλιόμετρα είχαν χρονικά, το ίδιο αποτέλεσμα. Είδατε ο τομ, τελικά όλα τα ξέρει…

Φτάνοντας στο σπίτι μια τουριστική μέρα μόλις είχε ολοκληρωθεί και συνεχίστηκε μια ζεστή οικογενειακή βραδιά...



 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 - 07 - 2015 ΗΜΕΡΑ 28

Σήμερα για πρώτη φορά από τότε που ήρθε η Ανθή θα την έβγαζα, μόνος μου στο μηχανάκι.Tο κορίτσι μου θα περνούσε το πρωινό της με τους γονείς της οπότε είπα, να πάω μια κοντινή βόλτα να δω μία ακόμα λίμνη γύρω από το Μόναχο. Να βγάλω και καμιά ωραία φωτογραφία το Φέιζερ γιατί σε όλο το ταξίδι μου το είχα ψιλο παραπονεμένο

Ξεκινάω κάνω 50 km από το σπίτι και φτάνω στη λίμνη Amersee . Εντάξει ωραία ήταν, αλλά αν μένεις στο Μόναχο. Για ταξιδιωτες δεν θα έλεγα ότι ήταν κάτι το εξαιρετικό οπότε εάν είσαστε κατά εκείνα τα μέρη, καλό είναι να μην πάτε. Στο δρόμο η πίσω ρόδα μου φαινόταν οτι κουνούσε πέρα δώθε. Κοίταξα μία το λάστιχο δεν το είδα ξεφούσκωτο, μπορεί να ήταν η ιδέα μου... Παρκάρω το μηχανάκι, βγάζω φωτογραφίες το μέρος.








Αλλά και τον Φέιζερ.



Και ξεκινάω να κάνω τον γύρο της λίμνης. Οδηγώ 100 μετρα η ρόδα ήταν χάλια, όχι ρε φίλε θα έπαθα λάστιχο... Το κοιτάω δεν ήταν ξεφούσκωτο. Πάω βάζω αέρα σε ένα βενζινάδικο μπάς και, πάω να φύγω τα ίδια. Εκεί την κατάλαβα την δουλειά μάλλον έμεινα από πίσω ρουλεμάν τροχού. Τι μου εμεινε να κάνω, να πάρω τηλέφωνο την adac.

Πάω στο βενζινάδικο μόνο ο ιδιοκτήτης του μιλούσε αγγλικά και τον παρακαλάω, να πάρουμε τηλέφωνο την adac από το δικό μου τηλέφωνο (Για να μην τον χρέωσω) Kαι μιλώντας του γερμανικά να του πει την διεύθυνση του βενζινάδικου, και το τι έπαθα τελικά. Aπό το δικό μου τηλέφωνο δεν έβγαζε γραμμή, επαιρνε αυτός από το δικό του το ίδιο. Βγάζω εγώ γραμμή και με βγαίνει η adac Ελλάδος. Παρ' ότι πήρα το διεθνές τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης της εταιρείας επειδή το τηλέφωνο μου ήταν ελληνικό, με προώθησαν στην Ελλάδα. Μου λέει το τηλέφωνο και επιτέλους συνομιλώ.

– Ναι γεια σας εγώ πρόβλημα με το μηχανάκι... Μισό λεπτό να σας δώσω έναν γερμανό να σας εξηγήσει καλύτερα.

Μιλάει ο βενζινάς με την adac... Ξαναμιλάω με την adac, ο υπάλληλος με ρωτούσε τα πάντα όπως το μοντέλο την μάρκα, που να το πάμε και αν είναι πειραγμένο το μηχανάκι. Οπως αν δηλαδή, οι ρόδες ήταν σε διαστάσεις εργοστασίου η πειραγμένες. (Αυτό δεν το πολυκατάλαβα ίσως, αν τα μηχανάκια είναι πατέντα να παίζει κάτι άλλο με τη adac...) Επίσης με είπε, ότι θα με πάρει τηλέφωνο λίγο προτού να ξεκινήσει το φορτηγό της εταιρίας για να βεβαιωθούν ότι θα είμαι ακόμα εκεί… Αλλο τούτο πάλι!!! Σάμπως που θα πήγαινα!!! Εγώ του ειπα οτι το τηλέφωνο μου είναι από Ελλάδα και για να μην χρεώνονται άσκοπα να πάρουν στο βενζινάδικο. Καλά με απάντησε, θα πάρουμε σε 45 λεπτά. Βγαίνω έξω και περιμένω.




Πέρασε παραπάνω από ώρα, εντωμεταξύ έβλεπα φορτηγά της εταιρείας να περνάνε μπροστά από το βενζινάδικο και εγώ ανακουφιζόμουν. Αλλά μόλις έφευγαν από μπροστά μου... Εμένα με την ανακούφιση. Έμπαινα στο βενζινάδικο να ρωτήσω αν τους πήραν τηλέφωνο, όχι! Εγώ παρακαλούσα ο οδηγός να ξέρει αγγλικά μπας και βγάλω συνεννόηση, σκάει μύτη το φορτηγό ο Γερμανός... Δεν γνώριζε ούτε το yes. Τέλεια!!!











Φορτώνουμε το μηχανάκι, μπαίνω στο φορτηγό και να τον ρωτάω...

- Επειδή είναι Σάββατο τα συνεργεία ήταν κλειστά αν γίνεται, να πάμε το μηχανάκι σπίτι και από κει τη Δευτέρα να το πάμε στο συνεργείο.

Αγανάκτησε ο άνθρωπος που δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε μου λέει...

- Θα πάμε στα γραφεία της εταιρείας να μιλήσεις με την υπάλληλο μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.

Ξεκινάμε...



Μιλάμε ο οδηγός ήταν αφασία. Να μου λέει τα δικά του στα γερμανικά εγώ να μην καταλαβαίνω Χριστό και αυτός να χεζετε στο γέλιο. Μου έκανε ξενάγηση, εδώ έλεγε other jop... Εδώ my home... Εδώ beer... Τι να λέμε τώρα!







Να περνάμε από ποδήλατα που του έκλειναν το δρόμο και αυτός με χειρονομίες, να τους πυροβολάει και να τους ρίχνει ΤΑ μπινελίκια που τον καθυστερούσαν από τη δουλειά του. Να με πηγαίνει από απίστευτους δρόμους φυσικής ομορφιάς, για να μου δείξει τα μέρη και εγώ να γουστάρω τρελά. Αυτός να με βλέπει που φτιάχνομαι και χωνοταν ακόμα περισσότερο μέσα σε τριτεύοντα δίκτυα μέχρι που φτάσαμε στην εταιρεία.

Μιλάω με την υπεύθυνη που ευτυχώς ήξερα και το yes και το no...

– Επειδή είναι Σάββατο και το συνεργείο είναι κλειστό, γίνεται να πάμε το μηχανάκι σπίτι και από κει την Δευτέρα στο συνεργείο;

– Όχι κάνουμε μια μεταφορά μόνο.

– Δηλαδή αν το πάμε σπίτι και προσπαθήσω να το πάω στο συνεργείο αλλά δεν τα καταφέρω, θα με μεταφέρετε;

– Όχι, κάνουμε μόνο μια μεταφορά ανά βλάβη.

Το λύσαμε και αυτό.

– Αν το μηχανάκι έχει σοβαρό πρόβλημα, απ' όσο γνωρίζω αναλαμβάνετε τη μεταφορά του στην πατρίδα (Δεν ήξερα τι ζημιά έχει).

– Ναι θα συνεννοηθούμε με το συνεργείο και αν όντως δεν γίνεται, θα μπούμε σε άλλη διαδικασία μεταφοράς.

– Ωραία πάμε στο συνεργείο.

Τους δίνω τη διεύθυνση από το συνεργείο που άλλαξα λάδια και ευχόμενος να είναι κάποιος εκεί, ξεκινήσαμε... Αλλιώς θα το άφηνα στην αυλή που είχε το συνεργείο και την Δευτέρα, πρωί πρωί θα πήγαινα από κει.

Ξεκινάμε με τον τρελιάρη οδηγο, πάλι τα ίδια ξενάγηση στα γερμανικά και να μου λέει τα δικά του. Ήταν μεσημέρι στο αντίθετο ρεύμα να γίνεται πανικός από κίνηση και ο Γερμανός ,να τους κοροϊδεύει και να πεθαίνει στο γέλιο. Να με κάνει νοήματα, να τους πυροβολάει και να μου λέει…

- Αυτή για να κάνουν ένα διήμερο κάνουν πεντε ωρες να φτάσουν και άλλες πεντε ωρες θα κάνουν, αύριο για να γυρίσουν!!!! Xαχαχα!!!

Μιλάμε ήταν μεγάλη περίπτωσάρα και κλασικά, σε μένα έτυχε.






Βγήκαμε στην εθνική και μετά από αρκετή ώρα φτάσαμε στο συνεργείο, κατεβάζουμε το μηχανάκι χαιρετάω τον οδηγό και φτάνω στο μαγαζί. Ηταν κλειστό. Παρκάρω το φειζερ κάπως καβατζομένω πίσω στην αυλή, παίρνω τηλέφωνο ένα κινητό που είχε στην αφίσα της εταιρείας του αλλά δεν απαντούσε. Παραδίπλα στην αλάνα είχε ένα σπίτι, χτυπάω να τους ενημερώσω ότι θα αφήσω το μηχανάκι εδώ... Δεν με άνοιξε κανείς.

Πάω να φύγω, τότε βγαίνει από το σπίτι ένας αχώνευτος μεσήλικας Γερμανός με μια μπάκα διπλή του Αϊ Βασίλη από τις μπύρες, και με κοιτάει με απορία. Αυτός δεν ήξερε ούτε την Αγγλία πως λέγεται στα αγγλικά. Με τά χιλια ζόρια και με την βοήθεια μιας γειτόνισσας, συνεννοηθήκαμε. Αυτός ήταν ο πατέρας του μηχανικού, τον πήρε στο προσωπικό του τηλέφωνο και αφού του εξήγησα ποιος είμαι, του είπα ότι την Δευτέρα θα περάσω από κει για να δούμε τι παίζει με το φειζερ.

Άντε τώρα από εκεί που βρισκόμουν στα περίχωρα του Μονάχου να πάω στο σπίτι μας, στο κέντρο της πόλης. Ρωτώντας από εδώ και από εκεί φτάνω σε μία στάση, οπου την βγάζω φωτογραφία.






Για να θυμάμαι σε ποια στάση θα ξανακατέβω την Δευτέρα. Κόβω με κόπο εισιτήριο πάω στο κεντρικό σταθμό των τρένων και από κει, με τα πόδια σπίτι. Ουφ πάει και αυτό, άντε τώρα να δούμε πόσο θα πληρώσουμε και τι έπαθε τελικά το φέιζερ.

Την Δευτέρα το πρωί πάμε για το συνεργείο με την Ανθη, κατεβαίνουμε στη στάση να την πάω στο μηχανάκι αλλά δυστυχώς... Χάθηκα. Μπέρδεψα τα στενά, γενικώς έχασα τη μπάλα και η Ανθη να με βρίζει απορώντας, πως έφτασα στο Nordkapp. Αλλά το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Βάζω τον τόμ να μας πάει... Αλλά με περίμενε μια ακόμα έκπληξη από το GPS!!! Χρειαζόταν άμεση αναβάθμιση στους χάρτες, και δεν είχα πλοήγηση. Καλά τώρα βρήκε, απίστευτο!!

Εγώ να μην έχω ίντερνετ και να έχω χαθεί στα προάστια του Μονάχου, να σέρνω ξοπίσω μου την Ανθή που την πήρα για διερμηνέα και αυτή φυσικά... Να με βρίζει. Ελα μωρέ περιπέτεια!

Πάμε έξω από μία καφετέρια, κλέβω ιντερνέτ μέχρι να αναβαθμιστεί ο Τομ και μετά από αρκετή ώρα φτάνουμε επιτέλους στο συνεργείο. Μιλάει η Ανθή με το μηχανικό τελικά οντως ήταν ρουλεμάν πίσω τροχού και πόσο κάνει (εκεί καρδιά μου χτυπούσε σαν καμπάνα) γύρω στα 100 και βαλε ευρω. Αύριο θα ήταν ετοιμο το μηχανάκι και φύγαμε.

Την άλλη μέρα επιστρέψαμε και πληρώσαμε τελικά 90 € για τη ζημιά. Φυσικά μας έκοψε απόδειξη, αλλά και έκανε ακόμα μια μικρό συντήρηση στην μοτοσικλέτα. Ενημερωτικά να πω, ότι όταν γυρίσαμε στην πατρίδα η adac μας έστειλε χαρτί με το συνολικό κόστος των δωρεαν υπηρεσιών της που μας πρόσφερε, κόστους για την εταιρια 250 €... Και τις ευχαριστίες της που την προτιμήσαμε.

Όλες οι μέρες που προηγήθηκαν πριν την επισκευή του φέιζερ αναγκαστικά περιορίστηκαν στο Μόναχο όπως και οι επόμενοι, που θα ήταν η τελευταία πριν την επιστροφή μας στην πατρίδα. Ουφ επιτέλους γυρνάμε και από εδώ και εμπρος μπαίνουμε στο τελευταίο αλλά αρκετά ενδιαφέρον κομμάτι του ταξιδιού...
 
Τελευταία επεξεργασία:

StepaS

Μέλος
Περιοχή
Νάουσα
Όνομα
Vag
Μοτό
KTM Adventure 990 `09
Ρε Νίκο... μου γεννήθηκε μια απορία σχετικά με τα 250 ευρώ που πλήρωσες στην ADAC...???? Πριν φύγεις από Ελλάδα είχες πληρώσει τη συνδρομή ή τους κάλεσες χωρίς να είσαι συνδρομητής;
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
δεν το εγραψα σωστα...Όχι απλος οι υπηρεσίες της που μου πρόσφεραν δωρεάν κόστιζαν 250 ε... Και το διορθωσα
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
ΠΕΜΤΗ 23 - 07- 2015 ΗΜΕΡΑ 29

Σήμερα ήταν η μέρα της επιστροφής μετά από, δεν ξέρω κι εγώ πόσες μέρες αφού είχα χάσει πλέον το μέτρημα..Θα γυρνούσαμε στην πατρίδα,oμως η γυναίκα μου είχε θέσει έναν απαράβατο όρο… Ήθελε καράβι.

– Καλά ρε Ανθή το περσινό δε σε κάλυψε!

– Τι το δεκάλεπτο από Γλυφα για Αγιόκαμπο, Όχι!

– Δεν θες να γυρίσουμε από Γιουγκοσλαβία;

– Νίκο 20 καράβια πήρες μέχρι τώρα, ξεκόλλα θα γυρίσουμε με καράβι πίσω. Ολα τα καράβια μόνος σου τα παίρνεις. Άντε!!!!

Όπως καταλαβαίνετε δεν με έπαιρνε και αποφασίσαμε να γυρίσουμε από Ιταλία. Από την άλλη καλύτερα κιόλας για να βλέπαμε και την Ιταλία, αλλά και για να μην μας πατήσει κανείς στη Γιουγκοσλαβία. Όταν έχω την Ανθή όμως έχω ένα άγχος για τις διανυκτερεύσεις μας, πολύ περισσότερο από την γυναίκα μου για να μην κολλήσουμε πουθενά χωρίς στέγη και φρικάρει αυτή, κατά συνέπεια να φρικάρω και εγώ. Κύριος, δεν μπορείτε να πείτε! Πήγαινα στις καφετέριες, έκλεβα ιντερνέτ και έψαχνα για τα καταλύματα στην Ιταλία, οι τιμές ήταν γύρω στα 100 € παντού.

Τότε βλέπω ένα κατάλυμα με χρέωση 55 € στο ιδανικό σημείο για να περάσουμε το βράδυ μας, μιας και αύριο προμηνύοντας η μεγαλύτερη και πιο σημαντικότερη μέρα του από κοινού μας ταξιδιού. Γιατί σκοπεύαμε να γυρίσουμε τουριστικά μέσω της Ιταλίας για Ελλάδα οπότε η τοποθεσία ήταν σούπερ. Καλά μιλάμε τι χαρές και πανηγύρια κάναμε όταν βρήκαμε δωμάτιο με 55 € δεν περιγράφεται, μόνο σαμπάνιες που δεν ανοίξαμε στο σπίτι.

Θεωρήσαμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς γιατί ήταν και το μοναδικό. Βέβαια το ότι στη Νορβηγία πουθενά δεν πλήρωσα παραπάνω από 45 € για σπιτάκια που φιλοξενούσαν μέχρι τέσσερα άτομα, και φυσικά υπήρχαν παντού και με πληθώρα επιλογών, ενώ στην Ιταλία πληρώσαμε 55 για δύο άτομα και κάναμε τον σταυρό μας… Υποδηλώνει την ακρίβεια που συνάντησα στη Νορβηγία και ότι οικονομικά, για τις διανυκτερεύσεις σου είναι πραγματικά απλησίαστος προορισμός.

Καλά θα μου πείτε τη συγκρίνεις ανομία πράγματα… Στην Νορβηγία είναι κάμπινγκ και εδώ είναι ξενώνας… Σωστά! Αλλα αν πας με την γυναίκα σου στην Ιταλία για λίγες μέρες, θα θες να πας σε ξενώνα – ξενοδοχείο. Αν πας στην Νορβηγία για πολλές, αναγκαστικά θα πας σε κάμπινγκ…


Ετοιμαζόμαστε το πρωί για να ξεκινήσουμε, έβρεχε. Φοράμε τα αδιάβροχα, η πεθερά έκανε συνεχώς το σταυρό της, γιατί άραγε... Τους χαιρετάμε και καλό μας δρόμο.

Έπειδή ήταν η περίοδο των γερμανικών αδειών, εκείνες τις μέρες και οι γερμανοί είναι πολλά εκατομμύρια πληθυσμός, όταν παίρνουν άδεια γίνεται ο κακός χαμός στο δρόμο. Πανικός!! Ετσι το μποτιλιάρισμα ήταν συνεχής φαινόμενο και μετά από κάποια χιλιόμετρα κολλήσαμε και πάλι, ποιος τη χάρη μας! Σφηνες και η Παναγιά μαζί μας αλλιώς δεν γινόταν!! Καλύτερα να τρώγαμε κανένα πρόστιμο από την αστυνομία παρά να ανατίναζα τον κινητήρα του Φέιζερ. Με πρώτη, δευτέρα σταμάτα και περίμενε κλασικά τα φτύσαμε, και κάναμε στάση σε βενζινάδικα να πάρουμε δυνάμεις αλλά και να..




Μελετήσουμε τον χάρτη μπας και βγάλουμε καμιά άκρη, για το πού και το από που θα πάμε. Είχαμε βέβαια σχέδιο, αλλά φυσικά μόνο στη θεωρία και όχι επί του χαρτιού.

Ξεκινάμε, φυσικα σταματούσαμε όπου το βρίσκαμε απαραίτητο.



Αφήσαμε την εθνική και πιάσαμε τα βουνά.



















































Ανηφόρα, φουρκέτες καταπράσινες κοιλάδες ονειρεμένα τοπία και αψεγάδιαστοι δρόμοι... Μας συντρόφευαν σε κάθε χιλιόμετρο που κυλούσαν οι ρόδες του Φέιζερ στην αυστριακή επικράτεια.



Αφού ήμασταν εκστασιασμένοι με όσα έβλεπαν τα ματάκια μας για άλλη μία φορά, ξαφνικά κάνουμε μια αναγκαστική στάση… Μα φυσικά για να πληρώσουμε αφού θα περνούσαμε το Timmelsjoch pass.



Κόβουμε εισιτήριο 12 € αλλά αν ήθελες να κάνεις πάνω-κάτω το πέρασμα πλήρωνες 14… Τι είναι αυτοι οι αυστριακοι ρε συ, και από την μύγα ξύγκι βγάζουν!! Κάνουμε λίγα μέτρα να φωτογραφήσουμε την πινακίδα του πασου, όπου ακριβώς μπροστά της ήταν σταματημένος ένας μηχανόβιος και κατουρούσε… Δηλαδή έλεος !!!!! Μπροστά στην πινακίδα βρήκε που σταματάνε όλοι οι μηχανόβιοι για να την αποθανατίσουν... Ευτυχώς που καταλάβαμε την δουλειά και μόλις μάζεψε τα παντελόνια του, προσεγγίσαμε την πινακιδα.




Αυτός είχε ένα triumph tiger ήταν με τη γυναίκα του... Και δεν μπορούσε να βάλει μπρος το μηχανάκι επειδή ο πλαγιοστάτης δεν είχε κλείσει τελείως... Αφού του είπαμε για τον μηχανικό του πρόβλημα έφυγε απο κοντα μας και επιτέλους, απολαύσαμε τη στιγμή.




Έως φυσικά την επόμενη που ήταν να ανηφορίσουμε το βουνό.



Πολυ μου άρεσε αυτό το πάσο γιατί είχε άγρια βλάστηση.















Μέχρι που φουρκέτα στη φουρκέτα φτάσαμε στην κορυφή στα 2571 μέτρα .















Βέβαια για να φτάσεις στην κορυφή είχες και τα απρόοπτα σου…



Βγάζουμε φωτογραφίες ,αράζουμε να δούμε πανοραμικά την θέα που απλωνόταν στα πόδια μας και πάμε σε ένα καφέ - σουβενίρ κιόσκι να πάρουμε κανένα μαγνητάκι, αν έχει. Αλλά μόλις είδαμε ότι κοστίζουν 7ευρώ το καθένα του τα χαρισαμε, να έχει να πουλάει.




Ξεκινάμε την κατηφόρα και μετά από 100 μετρα μπαίνουμε στην Ιταλία...



























Στη διαδρομή είχε κάτι περίεργα κιόσκια να το πω, που είχαν περίεργες απεικονίσεις επάνω τους αλλά το τι αντιπροσώπευαν, δεν μπόρεσα να καταλάβω.




Μέσα από τα κιόσκια έβλεπες το βουνό από καλύτερη οπτική γωνία.

 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000






















Για να κατέβουμε την ιταλική πλευρά του βουνού διασχίσαμε δεκάδες τούνελ, συνολικά μπορεί να περάσαμε και παραπάνω από τριάντα.



Εδώ φαίνεται στην φωτογραφία ότι απομένουν αλλα 14 μέχρι το τέλος του βουνού…



Αυτός ο δρόμος για να φτιαχτεί θα κόστισε πολύ χρήμα, εδώ θα μου πείτε για αυτό και η είσοδος στο πάσο... Αλλά περιμένετε δεν φτάσαμε ακόμα κάτω. Αραξάμε σε ένα εστιατόριο, οπου φυσικά σταματούσαν και άλλοι μηχανόβιοι να πάρουν μια ανάσα.




Απολαύσαμε την θεά







Και συνεχίσαμε τούνελ στο τούνελ να φτάσουμε επιτέλους στους πρόποδες του βουνού.







































Βλέπουμε μια καφετέρια όπου είχαν αράξει πολύ μηχανόβιοι, φυσικά και εμείς.



Το περίεργο ήταν όμως ότι ενώ στο παρκινγκ της καφετέριας γινόταν ο κακός χαμός από μηχανόβιους, μέσα στην καφετερία δεν είχε ψυχή. Τελικά στην ολιγόλεπτη ξεκούραση όλη οι μηχανόβιοι λένε ναι, αλλα να αράξουν για καφέ και να χάσουν χρόνο από το να οδηγήσουν, λενε όχι!!



Όσο πίνω καφέ…



Θα μπορούσε να γίνει μια σύγκριση του δικού μου ενδυματολογικού εξοπλισμού με τον άλλον…




Αλλα δεν με παίρνει!!!

Το λάστιχο μου μετά από 13000 χιλιόμετρα...




Και εκεί μου έρχεται… Για να ανέβεις το βουνό από την ιταλική πλευρά ήταν δωρεάν, αλλά για να ανέβεις στο ίδιο βουνό από την αυστριακή πλήρωνες. Οχι μόνο πληρώνεις στους αυστριακούς για να το διασχίσεις από την πλευρά της Αυστρίας, αλλά και όταν έφτανες στα διόδια της Αυστριας από την πλευρά της Ιταλίας... Πάλι τους πλήρωνες για να τους θυμάσαι!!! Και αν το έκανες πάνω κάτω Αυστρία όπως ξαναείπα, πάλι πληρώνεις 2 € παραπάνω για να τους δείξεις ποσο τους γουστάρεις! Στην Αυστρία ολο πληρώνεις κι αν δεν πληρώσεις, μάλλον θα πέρασες τα σύνορα...

Εκεί γνώρισα δυο δανούς μπαμπά και γιο, που με τις προσωπικές τους μοτοσικλέτες όργωναν τις Άλπεις παρέα και έκαναν, τα όνειρα τους πραγματικότητα. Εντάξει εγώ ακόμα δεν έχω παιδιά αλλά φαντάζομαι ότι μεγαλύτερο όνειρό από αυτό, για κάθε μηχανόβιο δεν υπάρχει.





Βγάλαμε φωτογραφίες στανιαραμε και ξεκινήσαμε για τον ξενώνα.





Αλλά στο δρόμο περάσαμε από μία υπέροχη κωμόπολη που μας σαγήνεψε, εκεί κάναμε μία ολιγόωρη στάση να την απολαύσουμε.




Ήμασταν στο Μεράνο.









Αράξαμε πάνω στη γέφυρα για αρκετή ώρα με φόβο μη μας γράψουν, από την αστυνομία που ήταν σταθμευμένη λίγο πιο κάτω. Η Ανθή κρατούσε τσίλιες στο μηχανάκι, εγώ μπήκα λίγο στα ενδότερα του Μεράνο αγόρασα αυτοκόλλητα – μαγνητάκια ...






Και συνεχίσαμε τον δρόμο μας
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Η διαδρομή για να προσεγγίσουμε τον ξενώνα ήταν αδιάφορη σε σχέση με τις Άλπεις και με τα πολλά, φτάσαμε στο Sluderno όπου διανυκτερεύσαμε το βράδυ. Βλέποντας το χωριό από μακριά είδαμε οτι έχει και κάστρο.





Φυσικά τρελαθήκαμε, μετά όμως θα μας έφευγε ο ενθουσιασμός. Βάζουμε τον τόμ να μας πάει στο ξενοδοχείο, το GPS μας πάει μέσα από κάτι κωλοστενα που δύσκολα χωρούσε ένα αμάξι και μας σταματάει σε μία αυλή που ειχε τραπεζάκια έξω. Ρωτάμε εκεί τον Ίταλό υπάλληλο αν είναι εδώ το ξενοδοχείο, όχι λέει εδώ είναι καφετέρια. Όχι ρε μάγκα κοίτα να δεις που θα μπλέξουμε. Του λέμε το όνομα του ξενώνα, μας λέει ότι είναι έξω από την πόλη κάποια χιλιόμετρα... Εκεί που είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι ξενώνες του χωριού. Τον χαιρετάμε και ξεκινάμε, ανεβαίνουμε ένα δασικό δρόμο μέσα στις στροφές όπου δεν κυκλοφορούσε ψυχή.



Περνάμε κάτι ποτιστικά μηχανήματα που λειτουργούσαν σαν συντριβάνια και αφού γίναμε μούσκεμα, συνεχίσαμε... Περνάμε έναν ξενώνα, στο δεύτερο είχαμε πλέον φτάσει.

Πωπώ







Το μικρό σπίτι στο λιβάδι.



Τρέλα.


Μας βγαίνει μια δεκαπεντάχρονη αγενέστατη στρουμπουλή αυστριακή κοπελίτσα που μόνο αυτη ήξερε αγγλικά. Την λέμε για την κράτηση μας και μας πάει στο δωμάτιο στο ρετιρέ του οικήματος. Μπαίνουμε μέσα και χαζέψαμε.




Βγαίνουμε στο μπαλκόνι και τα χάσαμε.







Πω πω τι ομορφιά είναι αυτή.



Καθίσαμε στο μπαλκόνι



Τη λένε δείξε μου πώς κάθεσαι στο μπαλκόνι να σου πω, τι επίπεδο έχεις…




Πάμε στην άλλη άκρη του μπαλκονιού και βλέπουμε κρεμασμένο πάνω σε μια ζαρντινιέρα ένα στρινγκ :) Το μπαλκόνι επικοινωνούσε με δύο διαμερίσματα και στο άλλο διαμέρισμα εμένε το στρινγκ, αλλά δυστυχώς δεν είδα την κάτοχο του. Πάντως πρώτη φορά μου συνέβη στο μπαλκόνι του δωματίου μου να δω στρινγκ… Xωρίς να δω ποια το φοράει!! Ε στην Ιταλία – Αυστρία συμβαίνουν αυτά!!!!!!!

Γεωγραφικά τι και αν ήμασταν στην Ιταλία αλλά όλοι ήταν αυστριακοί, τι κόλπο ήταν και αυτό. Είχε παντού πινακίδες που έγραφαν ότι γεωγραφικά ήμασταν στην Ιταλία, αλλά ανήκουμε στην Αυστρία. Μάλλον σε εκείνα τα μέρη έχουν ιστορικά και γεωγραφικά θέματα αναμεταξύ των δύο χωρών αλλά αυτά ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε και με νοιάζουν. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να φάμε κάτι γιατί είχαμε πεθάνει από την πείνα. Κατεβαίνουμε από το δωμάτιο ενημερώνουμε την δεκαπεντάχρονη Χάιντι τη ώρα να μας σερβίρει το πρωινό, και πάμε στην πόλη για να φάμε.

Περνάμε τα ποτιστικά μηχανήματα.




Ξανά κάνουμε ντουζάκι και φτάνουμε στο χωριό.












Το γυρίσαμε όλο δεν βρήκαμε τίποτα. Ρωτάμε κάποιους ντόπιους ιταλούς που μιλούσαν μόνο γερμανικά, μας λένε που έχει ΕΝΑ εστιατόριο και πάμε αναγκαστικά εκεί. Σαν μέρος ήταν μάπα τζάμπα το κάστρο, καμία σχέση με το Μερανο. Αλλά δεν ξέραμε δεν πειράζει, όμως ήταν ιδανικό για αύριο.

Έρχεται η πραγματικά ευγενέστατη σερβιτόρα και μας ενημερώνει ότι επειδή ήταν βράδυ (οχτώ το απόγευμα), δεν σερβίρουν τίποτε άλλο από τον κατάλογο παρά μόνο πίτσα. Πίτσα λοιπόν, τουλάχιστον ήταν πεντανόστιμη.




Οσο καθόμασταν στο εστιατόριο – αναψυκτήριο καταρρίφθηκε ένα οικογενειακό μας όνειρο που είχαμε από παλιά. Με την Ανθή λέγαμε, τι ωραία που θα ήταν να μέναμε για πάντα σε κάποιο χωριουδάκι των Άλπεων να ζούμε μέσα στη φύση, υγιεινά και να φύγουμε μια για πάντα από την Ελλάδα. Αυτά τα λέγαμε χωρίς να πάμε βέβαια στις Άλπεις, τώρα που πήγαμε αλλάξαμε γνώμη. Τι να κάνεις εκεί το χειμώνα, εδώ το καλοκαίρι και μας έπιασε μελαγχολία το χειμώνα θα ήμασταν για αυτοκτονία. Καλύτερα ήμαστε στη Θεσσαλονίκη!! Αυτή είναι η χαρά του ταξιδιού, πας βλέπεις και διδάσκεσαι και αν στην πορεία κατάρριψης κάποια από τα όνειρα σου... Το τιμήμα είναι ελάχιστο μπρος στις γνώσεις που αποκτάς.

Πληρώνουμε περίπου 25 € και πάμε στο ξενώνα προτού καν δύσει ο ήλιος, σάμπως δεν είχαμε και τι άλλο να κάνουμε. Αλλά αυτό μας πρόσφερε μια ακόμα πανεμορφη στιγμή στο ταξίδι μιας και είδαμε, τη δύση του ήλιου πίσω από τα ιταλοαυστριακά βουνά.










Και απολαύσαμε τη στιγμή









Αφού νύχτωσε μετά από λίγη ώρα κοιμηθήκαμε μιας και αύριο, ξημερωνε η μεγαλύτερη μέρα της από κοινού μοτοσικλετιστικής μας ζωής. Το τελευταίο και καλύτερο περιηγητικό εικοσιτετράωρο μιας που από μεθαύριο, θα φεύγαμε καρφί για να πάρουμε το πλοίο για την πατρίδα.




Ο χάρτης είναι στο περίπου γιατι είναι χειμώνας τώρα και το πάσο είναι κλειστό… Και δεν τον βγάζει
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 -07- 2015 ΗΜΕΡΑ 30

Ξυπνάμε το πρωί χαράματα, πίνουμε καφέ στο μπαλκόνι εχοντας μια απροσδοκητη παρεα...




Και περιμένουμε να περάσει η ώρα να φάμε το πρωινό μας, που το είχαμε παραγγείλει στις οχτώ.







Κατεβάζω κάτω τα πράγματα ανεβαίνω επάνω, και λέω στην Ανθή.

– Τελικά τοστ θα φάμε.

– Σοβαρά;

– Ναι τι περίμενές με 55 €.

Κατεβαίνουμε κάτω, μπαίνουμε στην τραπεζαρία και η Ανθή κοκάλωσε.




Αφού μας είχαν ετοιμάσει και του πουλιού το γάλα. Μιλάμε τα πάντα, κασέρια σαλάμια αυγά μαρμελάδες κέικ... Oλα παραγωγής τους.

Εδώ οφείλω να πω όσο τρώμε σαν μοσχάρια, για το σχόλιο που έκανα περί νορβηγικής και αυστριακής τιμής στέγασης. Εντάξει στην Αυστρία οι υπηρεσίες που σε προσφέρουν είναι σε άλλο επίπεδο από αυτές της Νορβηγίας με μία φυσικά, μεγαλύτερη επιβάρυνση. Αλλά θεωρώ ότι ο στόχος του κάθε ταξιδιού, υπερνικαει τις όποιες ανέσεις που σου προσφέρει το εκάστοτε κατάλυμα σου. Δηλαδή αυτό που επιζητά ένας ταξιδιώτης θεωρώ ότι είναι, ένα ζεστό μέρος που θα προσφέρει προφύλαξη από τις κακουχίες της φύσης για να ξεκουραστεί το ταλαίπωρο κορμί του. Με γνώμονα πάντα, την τιμή και τις επιλογές στέγασης έτσι ώστε να μην είσαι συνέχεια με το booking στο χέρι. Όλα τα υπόλοιπα είναι ναι μεν σημαντικά, αλλά δευτερεύουσας σημασίας. Οπότε για εμένα η Νορβηγία είναι ίσως ο πιο βολικός προορισμός που θα μπορέσεις να ταξιδέψεις στην Ευρώπη απο τα μερη που πηγα... Αφού με κόστος λιγότερο των 45 €, μπορεί να κοιμηθούν άνετα έως τέσσερα άτομα σε ένα ζεστό και περιποιημένο περιβάλλον.

Έτσι αν θέλω να ταξιδέψω πολλές μέρες στην Ευρώπη έχοντας και το ταίρι μου συντροφιά, στη Νορβηγία θα πρέπει να πάμε. Εντάξει τα πάντα είναι πανάκριβα αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι, απογοητεύτηκα να τα καταναλώσεις. Να φας έξω δεν μπορείς να πιεις ποτό δεν μπορείς να πας σε μπαράκια δεν έχει... Οποτε θες δεν θες δεν ξοδεύεις και χρήματα. Θέλοντας και μη θα την βγάλεις Σπαρτιατικα. Eτσι, τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις θα φέρουν μια ισορροπία στο οικονομικό σου ισοζύγιο… Και τελικά, το νορβηγικό σου ταξίδι πάνω κάτω θα σου κοστίσει όσο και το κάθε άλλο που θα έχει την ανάλογη χρονική διάρκεια.

Μιλαω πάντα για στεγασμένες διανυκτέρευσης και όχι σε σκηνές, για τι αν αναλογιστούμε και αυτό το είδος ταξιδιωτικής ανάπαυσης…. Και κοίμισε του στιλ οπου γη και πατρίς, οι διακοπές σου θα σου κοστίσουν νόμιμος πάντα, λιγότερο και από της κατασκήνωσης του ΕΟΤ…Κυριολεκτικα τζαμπα!! Άλλα αυτό δεν παύει να είναι η προσωπική μου γνώμη.

Εμείς στην Αυστρία Ιταλία δώσαμε για εχθες, ( Αλλα και για την σημερινή μας διανυκτέρευση) Και την βραδινή μας έξοδο γύρω στα 85 ευρώ. Αν πηγαίναμε με την Ανθή στην Νορβηγία ( Αλλα δεν θέλει ) θα δίναμε πιστεύω γύρω στα 30% λιγότερα χρήματα. Βεβαία δεν θα μέναμε σε ξενώνα αλλα σε κάμπινγκ. Δεν θα τρώγαμε εξω, αλλα καμια μακαρονάδα στα κάμπινγκ Με φιόρδ και ΚΑΘΕ μερα μακαρονάδα θα ήταν οι τελειότητα επί της γης (Μάλλον για αυτό δεν θέλει!!!) Και θα είχαμε οικονομικά ένα μικρό περίσσευμα, για να φουλάρουμε με βενζίνη το πρωί










Αφού φάγαμε έπρεπε σιγά-σιγά να ξεκινήσουμε. Φυσικά επειδή τρελάθηκαμε με τον ξενώνα τους ρωτήσαμε, εάν έχει και για σήμερα ελεύθερο δωμάτιο αλλά μας ειπαν όχι. Δεν πειράζει καλύτερα έτσι, για να κάνουμε την τελευταία διανυκτέρευση μας επί ιταλικού εδάφους σε κάποια άλλη τοποθεσία. Αφού ευχαρισττίσαμε για τις υπηρεσίες τους όλο το προσωπικό του ξενώνα ξεκινάμε για να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο μας ταξιδιωτικό όνειρο μιας και όσον αφορά εμένα, το νορβηγικό κομμάτι ήταν στα πλαίσια μόνο της φαντασίας. Κάνουμε κάποια χιλιόμετρα και ο τομ για να μας δείξει ποιος είναι τελικά... Το αφεντικό μας πήγε μέσα από μία βιομηχανική περιοχή με την Ανθη, να ρίχνει πίσω μου τα καντήλια... Και εγώ να το διασκεδάζω. Βρίσκουμε επιτέλους πινακίδα και πάμε, βάζουμε βενζίνη στο τελευταίο βενζινάδικο πριν την ανάβαση στο βουνό και ξεκινάμε για το Stelvio.


























Εντάξει το Stelvio δεν υπάρχει, είναι πραγματικά από άλλο πλανήτη.










Φουρκέτα στην φουρκέτα να ανεβαίνουμε και να ουρλιάζω από εξταση, και όλο πιο ψηλά. Η Ανθή πίσω να τα έχει δει όλα, εγώ να ζορίζομαι να ανέβω μιας και το tank bag στις δεξιές φουρκέτες από το φούσκωμα που είχε έβρισκε στο τιμόνι. Ακόμα μία φουρκέτα με εμένα να σκέπτομαι... Που πας ρε Νίκο στο Stelvio με στραβή ζάντα, προβληματικό ρουλεμάν τιμονιού και το τανκμπανκ φουσκωμένο σαν αερόστατο. Αλλά το ανέβαινα εστω και με δυσκολια...







 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000


Σταματάμε σε μία άκρη του δρόμου όπου είχε και άλλους μηχανόβιους για να πάρουμε μια ανάσα, αλλά να ξεκουραστεί και το μηχανάκι.



Εκεί ήταν κάτι αυστριακοί μοτοσικλετιστές και τους ρωτάω.

– Συγνώμη ρε παιδιά, διόδια πότε θα πληρώσουμε.

– Α δεν έχει διόδια.

– Πλάκα με κάνεις (Δεν μπορούσα να το πιστέψω!!!!!!) Στην Αυστρία πληρώναμε τα πάντα, ακόμα και τον ηλιο… Πω πω τι είναι αυτή η Αυστρία ρε παιδιά.

Εντάξει απάντηση δεν πήρα από τους αυστριακούς αλλά γούσταραν το σχόλιο μου, και από συζητήσεις που έπιασε η Ανθή που κάναν στα γερμανικά θα έλεγα ότι το καρραγούσταραν. Τελικά όλη οι μηχανόβιοι έχουν το σθένος να παραδεχτούν τα κακώς κείμενα του τόπου τους, χωρίς εμπάθειες και αναστολές γιατί καταβάθος ολοι τους είναι αληθινή.

Ξεκινάμε ανηφορίζουμε και σε μια ακόμα φουρκέτα βλέπουμε έναν στημένο φωτογράφο που έγραφε foto-stelvio να μας βγάζει φωτογραφία. Οταν φτάσαμε στην κορυφή δεν είδαμε πουθενά κάποιο παράρτημα του και όταν γυρίσαμε Θεσσαλονίκη τον βρήκαμε στο internet.






Έβγαζε φωτογραφίες τις ανέβασε στο διαδίκτυο και αν ήθελες την αγοραζες με κόστος 8 €. Καλή φάση! Κάνουμε κάποιες ακόμα πιρουέτες μέσα στο βουνό όταν σε μία κλειστή δεξιά στροφή ένας μηχανόβιος που ήταν μπροστά μου, με κλείνει πάνω στην στροφή και εγώ σταματάω σε απόσταση εκατοστών από το χαντάκι. Χαλάλι του όμως δεν ήταν και τραγικό, απλώς το αναφέρω.

Και φτάνουμε επιτέλους στην τελευταία στροφή πριν τη κορυφή του βουνού...







Όπου γινόταν ο κακός χαμός από μοτοσυκλέτες



Ίσως τελικά η πραγματική βουνοκορφή του Stelvio για όλους τους μηχανόβιους να βρίσκεται, σε εκείνο το σημείο και όχι λίγα μέτρα πιο πάνω που είναι, πάρα μόνο ένα τουριστικό θέρετρο και τίποτε παραπάνω. Για να βγάλω φωτογραφία το φέιζερ με το παγετώνα πάρκαρά το μηχανάκι αντιδεοντολογικά να το πω, παράλληλα με αυτό το μεγαλειώδη επίτευγμα της φύσης που δυστυχώς, οι άνθρωποι σιγά-σιγά το καταστρέφουν.




Όμως όλοι οι υπόλοιποι μηχανόβιοι πάρκαραν προβλεπόμενα, κάθετα στον παγετώνα.





Τελικά ο ανώμαλος ποιος είναι!!!!

















Άλλο γαματο εργαλείο …










Αφού κάτσαμε αρκετή ώρα ανεβήκαμε επιτέλους την κορυφή.




Όπου γινόταν πανηγύρι κανονικό.















Αλλά και πάλι μου άρεσε, σάμπως από κάπου θα έπρεπε να βγάλουν και αυτοί κανένα ευρώ γιατί ας μην ξεχνάμε, είσοδο δεν πληρώσαμε πουθενά.
Περπατήσαμε το μέρος πήγαμε σε μια εκκλησία.









Και από κει σε κάτι εγκαταστάσεις με τελεφερίκ που σε ανέβαζε στα 3500 μετρα πάνω στο βουνό και αν ήθελες, έκανες και σκι μες στον Ιούλιο. Αλλά το αφήσαμε, άσε που ήταν πολύ ακριβό γύρω στα 40 € το άτομο αλλά θα περνούσε και πολύ η ώρα. Γυρνάμε στις τουριστικές εγκαταστάσεις, ήπιαμε καφέ και χάζευα τους ποδηλάτες που ανέβηκαν στην κορυφή. Αυτοι πραγματικά είναι οι ήρωες του Stelvio εμείς οι μοτοσικλετιστές, είμαστε απλά περαστικοί.



Επίσης είχε ένα οίκημα πάνω σε ένα λόφο που είχε επάνω του μια ιταλική και μια ελβετική σημαία... Το γλυκοκοιτούσα για πολλή ώρα και το πετάω στην Ανθη.

– Ανθή θα ανέβω.

– Καλά χάζεψες τελείως!!! Θα γκρεμοτσακιστείς!!!

— Όχι θα ανέβω.

– Στο καλό...

Έτσι η Ανθή άραξε στην καφετέρια και εγώ άρχισα την ορειβασία, μιλάμε τα είδα όλα. Για να ανέβεις είχες δύο επιλογές ή να πας από μία απότομη ανηφόρα και κοφτά, η πιο ομαλά κάνοντας τον κύκλο. Εγώ φυσικά ανέβηκα από την ανηφόρα και τα έφτυσα.








Η καφετέρια που πίνει πλέον η Ανθή μονη της καφέ…





Παλαντζαριζα από εδώ και από εκεί να βρω ισορροπία μη σκοτωθώ, και η Ανθή από την καφετέρια προσευχόταν μπας και με φωτίσει επιτέλους ο θεός… Αλλά τα κατάφερα. Φτάνω στον λόφο και βλέπω αμφιθεατρικά το Stelvio.







Αλλά και όλη την θέα.



















Ο δρόμος που ανεβήκαμε…



Και ο δρόμος που θα φύγουμε…

 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Μπήκα μέσα στο κτίριο.






Και ρώτησα τι αντιπροσωπεύει η ελβετική σημαία, αλλά δεν κατάλαβα τι με είπε. Πάντως από όσα έπιασα στα μισό αγγλικά που ήξερε ο υπάλληλος του restaurant ήταν, ότι δεν είμαστε από αυτήν την πλευρά του βουνού στην Ελβετία. Αλλα μάλλον ήμασταν.




Έβγαλα πολλές φωτογραφίες και ξεκίνησα την κάθοδο μου όμως, φοβήθηκα μην τυχόν στερέψει η τύχη μου και έκανα τον κύκλο

Ρε συ τη κουβαλαει ο άνθρωπος



Έκανα ένα ακόμα τσιγάρο με την άνθη, αγοράσαμε τα σουβενίρ μας και ξεκινήσαμε την κατάβασή του πασου, από την άλλη πλευρά του βουνού.






Κατεβαίνουμε τις πλαγιές και βλέπω ένα ντόπιο επαγγελματικό φορτηγάκι να κάνει προσπεράσεις όποιον βρει μπροστά του, μπαίνοντας ολόκληρος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Έκανε συνέχεια τυφλές προσπεράσεις και όποιος ερχόταν από την απέναντι, κλαφτον. Τέτοια οδηγική συμπεριφορά ουτε στην Ελλάδα δεν συναντάς.












Βρίσκουμε το κατάλληλο σημείο να συμπληρώσω λάδια στο φειζερ, γιατί το λαμπάκι ήταν συνέχεια αναμένω.


Σταματάμε...



Βγάζω μέσα από την κάλτσα το μαγικό ζωμό.




Και επί των έργων.






Αν θεωρούμε τους ποδηλάτες τους ήρωες του Stelvio για αυτούς, τι μπορεί τι μπορείς να πεις.





Στην Ευρώπη υπάρχει πολλή παλαβομάρα θεωρώ, ίσως μεγαλύτερη και από ότι στην Ελλάδα. Εντάξει υπάρχουν και υποδομές αλλά και η οδηγική παιδεία τον άλλον, για να κάνεις τέτοιο πράγμα. Μιας και στην Ελλάδα συνεχώς φοβάσαι μην σε πατήσουν... Αλλά και πάλι.
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000


Περνάμε αμέτρητα τούνελ...







Με στροφές…



Που με το ζόρι χωρούσε μέσα σε φάρδος ένα αυτοκίνητο…











Είχαμε βάλει τον Tom να μας οδηγήσει προς τον νότο αυτός, μας στρίβει μέσα σε ένα πολύ μικρό δρόμο. Περνάμε κάτω από μία γέφυρα και ανηφορίζουμε ένα μονοπάτι θα το έλεγα, που μετά βίας χωρούσε ένα αυτοκίνητο… Και να ανηφορίζουμε μέσα στο δάσος, και να ανηφορίζουμε… Οι φυλλωσιές των δέντρων να καλύπτουν εξ ολοκλήρου τον ουρανό και να μπαίνουμε σε αλλεπάλληλες φουρκέτες και μετά από 10 μετρα ευθείας, να μπαίνουμε σε άλλες. Ρε μάγκα τι είναι αυτό!! Η Ανθή να φωνάζει, αυτό είναι το προσωπικό μας Stelvio και εγώ να τα έχω χάσει τελείως! Μιλάμε η απόλυτη οδηγική εμπειρία! Το κινητό να μην έχει σήμα εκεί πάνω, ο τομ να εχει ψοφήσει αφού δεν έβγαζε σήμα από το δορυφόρο και όλο να χωνόμαστε μέσα στο βουνό. Κάνουμε μία στάση να στανιάρουμε.



Όπου βλέπουμε το ξαδερφάκι του παιδιού μας.



Κάνουμε κάποιά τσιγάρα και ξεκινάμε.







Βλέπουμε κάποιους άλλους μοτοσικλετιστές που μάλλον, θα είχαν και αυτοι τον τομ για πλοηγό.

– Ρε παιδιά που πάμε τους ρωτάω.

– Γάμο ε... αυτό είναι καλύτερο από το Stelvio! Πάμε κοφτά για Μπολτσάνο.

Όντως ήταν καλύτερο από το Stelvio αλλά χωρίς θέα!! Όμως από οδηγική απόλαυση ήταν ότι πιο extreme μπορώ να πω, που συνάντησα στη ζωή μου. Ήμασταν στον SP 81 και κάναμε 30 km όλο στροφές μες το δάσος, σε δρόμο δίχως ιχνη πολιτισμού. Δεν κυκλοφορούσε εκεί τίποτα!!! Μόνο ένα αμάξι συναντήσαμε στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε μία στροφή και με αυτό, παραλίγο να τρακάρουμε κιόλας... Γιατί λόγω της διαπλάτυνσης του οδοστρώματος, δεν ήταν και πολύ δύσκολο να συμβεί. Το κινητό δεν είχε σήμα και αν έμενες εκεί, μάλλον θα σε έτρωγαν οι λύκοι. Μετά από αρκετή ώρα και ελάχιστα χιλιόμετρα φτάνουμε στην κορυφή του βουνού.




Τρέλα.




Το πάσο Foppa ήταν για πολλές φάπες.

Συνεχίζουμε και..







Συναντάμε μία αλπική λίμνη μέσα σε ένα απίστευτο τοπίο





Δείτε την πινακίδα που αναγράφει όριο ταχύτητας 20, πιο αργά πας μόνο με τα πόδια. Και αφού απολαύσαμε την στιγμή, ξανά χωθήκαμε μέσα στις φυλλωσιές των δέντρων.



Αλλά δυστυχώς αλλες φωτογραφίες δεν τραβήξαμε γιατί εκεί που βρισκόμασταν, δεν ήμασταν για τέτοια.

Φτάνουμε επιτέλους την κάθοδο και κατηφορίζουμε από ένα δρόμο με κλίση 30% και κλειστές συνεχόμενες φουρκέτες, μέσα σε μία απίστευτη θέα. Η Ανθή προσευχόταν με κλειστά μάτια και εγώ οδηγούσα, χαμογελώντας με ανοιχτά. Ο δρόμος ήταν τόσο στενός που όταν συναντήσαμε το δεύτερο αυτοκίνητο σε όλη μας τη διαδρομή, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να χωρέσουμε. Και επιτέλους βρεθήκαμε στους πρόποδες του βουνού... Όποιος βρεθεί σε εκείνα τα μέρη θα πρέπει οπωσδήποτε να πάει από αυτό το πάσο και θα ξεχάσει το Stelvio!! Χωρίς υπερβολές!!! Τελικά οι τριτεύων οδικές αρτηρίες που βρίσκονται στην Ιταλία είναι ακόμα πιο όμορφες από τα γνωστά περάσματα αλλά για να τις διασχίσεις όλες αυτές, θέλεις και απεριόριστο χρόνο.

Σταματάμε στο πρώτο βενζινάδικο που συναντάμε, χτυπάμε ένα παγωτό μπας και επανέλθει το ζάχαρο μας σε φυσιολογικά επίπεδα και αποφασίζουμε, να πάμε στη λίμνη Logo d Iseo. Στη λίμνη όλο και κάπου ειδυλλιακά θα βρούμε να διανυκτερεύσουμε. Ξεκινάμε, πάμε από τον ss42 και ήταν η χειρότερη διαδρομή που έκανα σε όλο μου το ταξίδι. Ο δρόμος Θεσσαλονίκη Χαλκηδόνα Αλεξάνδρεια είναι πιο γραφικός. Χάλια μαύρα!! Πάντως γενικά, όλες οι διαδρομές που κάναμε στην Ιταλία πέρα από τα βουνά ήταν πολύ μάπα.

Φτάνουμε στη λίμνη και συζητούσαμε με την Ανθη πάνω στο μηχανάκι, όπου είναι πιο όμορφα εκεί θα διανυκτερεύσουμε. Περνάμε την πρώτη πόλη ήταν χάλια την δεύτερη το ίδιο, στην τρίτη σταματάμε σε μία άκρη του δρόμου και αρχίζω να ρίχνω μπινελίκια … Ρε σεις πλάκα με κάνετε, που είναι η γραφικότητα και τα πετρόχτιστα σοκάκια που φανταζόμουν να συναντήσω. Εδώ δεν έχει ούτε εστιατόριο ούτε καφετέρια ούτε τίποτα, παράκτια της λίμνης. Τι να κάνουμε εδώ!! Και μετά κάποιοι λένε ότι στην Ελλάδα δεν είναι τόσο όμορφα! Παραδεισένια είναι σε σχέση με εδώ!! Ξεκινάμε βρίζοντας για έρευνα πόλης, πάμε στο Iseo κάνουμε μια γύρα στο εσωτερικό της πόλης. Μας άρεσε, όχι τρελά αλλά καμία σχέση με τα προηγούμενα και ξεκινάμε να ψάχνουμε για ξενοδοχείο.

Βρίσκουμε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο 120 €. Πάμε ρωτάμε σε τρία κάμπινγκ που είχε το μέρος στα δύο, δεν είχε σπιτάκια ως υποδομές στο τρίτο, υπήρχαν σπιτάκια αλλά ήταν όλα κλεισμένα για δεκα μέρες τουλάχιστον… Μάλιστα, καμία σχέση με τη Νορβηγία.

Κάνουμε και άλλες γύρες δεν βρίσκουμε τίποτα, απογοητευτήκαμε πάμε να φύγουμε από την πόλη και στον κεντρικό δρόμο βλέπουμε ένα ακόμα ξενοδοχείο. Πάω στη ρεσεψιόν ρωτάω έναν ηλικιωμένο Ίταλό που ήταν λογικά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν ήξερε λέξη αγγλικά, όπως και κανείς άλλος εκεί μέσα παρά μόνο, μία κοπελιά που δούλευε στην κουζίνα. 55 € χωρίς πρωινό με κλειστό πάρκινγκ για το φέιζερ, μια χαρά! Πάμε στο δωμάτιο δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο αλλά είχε μπιντέ, κάτι είναι και αυτό.:)




Αφού ξεκουραστήκαμε λίγο, ξεκινήσαμε να γυρίσουμε το μέρος με τα πόδια. Τελικά ήταν πολύ πιο όμορφο απ' την αρχική μας εντύπωση.



























Γυρίσαμε αρκετά αράξαμε σε μία προβλήτα της λίμνης για αρκετή ώρα.














Έπρεπε όμως να βρούμε κάπου να φάμε. Παντού γινόταν ο κακός χαμός.. Είχε δεν είχε ελεύθερο τραπέζι δεν επιτρεπόταν να καθίσεις, όχι! Πήγαινες στον σερβιτόρο του έλεγες την πρόθεσή σου να φας (Σάμπως τι άλλο να έκανες) Τα άτομα που είστε και αυτός, σε έγραφε σε μία λίστα και με σειρά προτεραιότητας αλλά και τζίρου, κάποιά στιγμή θα σε φώναζε. Τρώγανε οι τουρίστες και πάνω από τα κεφάλια τους περίμεναν άλλοι τουρίστες, πότε θα φύγουν για να κάτσουν αυτοί… Τελειότητα! Βρίσκουμαι ένα τραπέζι καθόμαστε μας φέρνει τους καταλόγους, αλλά όχι σταχτοδοχείο και τους ρωτάω…

- Επιτρέπεται το κάπνισμα

- όχι!

Παρότι ήταν έξω απαγορευόταν γιατί αν έτρωγες και ξεκινούσες τα τσιγάρα, οι επόμενοι που θα περίμεναν πότε θα έτρωγαν… Και με ελαφριά πηδηματάκια εξαφανιστήκαμε1 Τελικά βρήκαμε ένα εστιατόριο στο κεντρικό δρόμο της πόλης που οδηγούσε στη λίμνη, όπου επιτρεπόταν και το τσιγάρο και δεν είχε, ουρα τουριστών προσφύγων πάνω από το κεφάλι σου να περιμένουν να φας.

Οι ιταλοί ήταν ευγενέστατη, παραγγείλαμε φρέσκα ζυμαρικά και τα πυροβολήσαμε!



Στην Ιταλία αν πας για φαγητό έξω θα διαπιστώσεις, οτι οι μερίδες για τα ελληνικά πάντα δεδομένα είναι σαν παιδικές. Αντε εγώ τρώω σαν ζώο αλλά ούτε η Ανθή χόρτασε και πήραμε και τρίτο πιάτο ως επιδόρπιο... Μπας και χορτάσουμε. Η Ανθή το παρήγγειλε και ο σερβιτόρος την κοιτούσε με απορία… Μάλλον θα σκέφτηκε, ότι αυτή μπορεί και να περίμεναν κανένα τρίωρο σε κάποια ουρα, για να βρουν τραπέζι… Τελοσπάντων όλα ήταν υπέροχα! Αφού πληρώσαμε γύρω στα 30 € κατηφορίσαμε πάλι στην παραλία όπου γινόταν πανικός στα μπαράκια με τις ιταλίδες, να είναι φωτιά και λάβα. Από ομορφιά συναγωνιίζονται τις ελληνίδες αλλά έχουν έναν άλλο αέρα... Το ντύσιμο και το στυλ τους είναι πραγματικά, ασυναγώνιστο.










Η ώρα είχε περάσει και αφού απολαύσαμε της καντάδες ενός μουσικού πάνω στο κεντρικό πάρκο της πόλης... Ανηφορίσαμε προς το ξενοδοχείο μιας και αύριο, θα είχαμε πρωινό ξύπνημα γιατί το καράβι μας περιμένει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Καπως ετσι μού εφτιαξε η μερα και ειδα εστω και απο φωτο ενα επιγειο παραδεισο!!!:geek::geek::geek:Εχω κολλησει σε αυτη τη φωτογραφια κανα 10' !!!!!!Αντε τωρα,σκεφτομαι,να την αραζεις σε κανα τετοιο σπιτακι και να σου λενε τι και ποιος μετα να σου ταραζουν την ηρεμια σου...κλαϊν μαϊν με ολη τη σημασια!!!!!!Κι αποτελει τουλαχιστο αλλο εναν λογο να βαλω σε πλανο,εστω και Ονειρικο,να μπορεσω δω απο κοντα αυτα τα ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΨΥΧΗΣ εκει στο Βορα!!!και μακαρι να μπορεσω καποια στιγμη να τα απολαυσω Live!!!
Να'σαι καλα φιλε...καθε φορα που ανοιγω το Τοπικ ταξιδευω μετα χαρας!!!

Μετά και από αυτό, το μονο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε… Και όχι να το αναλύσουμε!!
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 - 07- 2015 ΗΜΕΡΑ 31

Ξυπνάμε πολύ πρωί κατά τις έξι, γιατί είχαμε να διανύσουμε 450 km και να προλάβουμε ένα καράβι. Μαζεύουμε τα πράγματά τα φορτώνουμε στο φέιζερ και αφού πίνουμε ένα αχτύπητο καφεδάκι στην είσοδο του κλειστού ακόμα ξενοδοχείου, ξεκινάμε για την Ανκονα.



Εδώ φαίνεται για άλλη μια φορα το αστείρευτο μου ταλέντο στην φωτογραφίες…

Γυρνώντας πίσω μετά από λίγα χιλιόμετρα αφήνουμε το επαρχιακό δίκτυο και μπαίνουμε σε μία δευτερεύουσα οδική αρτηρία… Οπως καταλαβαίνετε η μέρα είναι γεμάτη στάσεις σε βενζινάδικα καφέ ξεκούραση και ξανά στο δρόμο, μέχρι φυσικά να αράξουμε κάπου σε κάποιο βενζινάδικο για άλλη μια φορά.

Ο Ε70 που κινούμασταν ήταν ένας δρόμος αδιάφορης φυσικής ομορφιάς, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο να μας υποδείξει. Αλλά ευτυχώς μιας που ακόμα ήταν πρωί ο καιρός ήταν συννεφιασμένος έχοντας μια σχετική δροσούλα οπότε, ήταν ιδανικός για να καλύψουμε χιλιόμετρα. Πάμε σε ένα βενζινάδικο να βάλω βενζίνη, παίρνω την αντλία να φουλάρω πατάω το κουμπί… Τίποτα. Ρωτάω την υπάλληλο μέσα στο οίκημα

— βενζίνη;

– Μας τελείωσε.

– Κλειστό τότε!

Άλλο και τούτο πάλι. Βενζινάδικο χωρίς βενζίνη. Τι νομίζετε ότι αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν... Τελικά Ελλάδα και Ιταλία εχουν πολλά κοινά σημεία αναμεταξύ τους περισσότερα από όσο πιθανόν, να μπορείς να φανταστείς. Πάμε σε άλλο βενζινάδικο φουλάρουμε και αφού ξεκουραζόμαστε λιγάκι, βλέπουμε ένα πούλμαν με έλληνες που είχαν ξεκινήσει από την Νυρεμβέργη με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Σώπα ρε, δεν ήξερα ότι έχει και οδική επικοινωνία μεταξύ των δύο πόλεων. Μας πλησιάζει ένας πενηντάρης έλληνας και μόλις είδα τις πινακίδες απ'το μηχανάκι, μας είπε όλη την ιστορία της ζωής του. Ότι μετανάστευσε στην Γερμανία τα εφτισε, και γυρνάει πίσω. Οτι το καράβι της super fast έχει κάποιο πρόβλημα και θα αναχωρήσει αντί στις δύο το μεσημέρι, στις οχτώ το απόγευμα… Και το πούλμαν αναγκαστικά κάνει συνεχώς στάσεις για να καλύψει το χρόνο. Έβριζε την Ελλάδα όλους τους πολιτικούς και ότι τον εξαπάτησαν από το πρακτορείο γιατί έκοψε 90 € εισιτήριο για να πάει στην πατρίδα, αλλά του ζήτησαν να πληρώσει και τα ακτοπλοΐκά εισιτήρια. Αν ήταν έτσι, θα πηγαινα με αεροπλάνο μας είπε.

Εγώ τον κοιτούσα σαν εξωγήινος με ό,τι μου έλεγε μιας και ήδη έλειπα 46 μέρες από την Ελλάδα και με παραξένευε να το πω, η συνήθης ελληνική κουλτούρα… Δεν πειράζει καλύτερα να προσαρμόζομαι σιγά-σιγά.



Ξεκινάμε κόβουμε εισιτήριο για την αουτοστράντα και μετά από λίγα χιλιόμετρα, πέφτουμε σε ένα μεγαλοπρεπές μποτιλιάρισμα 200 km. Super!!! Ήταν σαββατο μέσα Ιουλίου, όλοι οι ιταλοί περνανε άδειες και γινόταν πανικός με εμένα πάλι, να κάνω συνεχείς σφήνες ανάμεσα από τα αυτοκίνητα μπας και, φτάσουμε στην Ανκόνα και το καράβι είναι ακόμα στο λιμάνι. Είχε βγει ο ήλιος η ζέστη ήταν ανυπόφορη μπορεί να αγγιζε και τους 40 βαθμούς, η εθνική είχε εφτά λωρίδες κυκλοφορίας και όλες ήταν μποτιλιαρισμένες… Τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί.

Σε κάποια σημεία η εθνική στην Ιταλία όταν είναι πολλές λωρίδες κυκλοφορίας κόβεται με μπάρες στη μέση. Ούτε αυτό το είχα ξαναδεί! Προφανώς όταν βγαίνεις από κάποια πόλη στην αουτοστραντα για αρκετά χιλιόμετρα, πας παράλληλα με την έξοδο της πόλης μέσα από τις μπάρες εως ότου, βγεις στην κανονική εθνική. Εκείνες τις μέρες πάντως και 15 λωρίδες κυκλοφορίας να είχε, πάλι δεν έφταναν. Οπότε ίσως είναι καλύτερα εάν θέλετε να πάρετε καράβι από την Ιταλία, σαββατο να μην το τολμήσετε… Αλλιώς καλό σας κουράγιο.

Ψοφησαμε, περνάμε ένα τεράστιο κομβοι από αυτοκίνητα και σκέφτομαι να κάνω στάση και να μας ξαναπεράσουν, ή να συνεχίσουμε και να φτάσουμε λιπόθυμη στην Ανκόνα .Τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε διάλειμμα και πίνοντας καφεδάκι στο πεζούλι του βενζινάδικου, βλέπαμε τ' αμάξια που ξανά κολλούσαν από μπροστά μας και μας ανεβαζε τη διάθεση!!! Όλη η μέρα έτσι πήγε, περνούσαμε τα αμάξια με σφήνες στην εθνική, τα φτύναμε από την ζέστη και την ταλαιπωρία. Αραζαμε σε βενζινάδικο και μετά πάλι, ξανά περνούσαμε τα ίδια αμάξια και ούτω καθεξής... Μία ομορφιά!



Βάζουμε βενζίνη, εν τω μεταξύ στην Ιταλία είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση με τα πρατήρια, αλλού γεμίζεις μόνος σου αλλού σε βάζει ένας υπάλληλος που συνήθως τρέχει πανικόβλητος από αντλια σε αντλία να προλάβει τα αυτοκίνητα. Τελοσπάντων φουλάρω μόνος μου το φέιζερ και πάω μέσα να πληρώσω. Πάω στην υπάλληλο την δίνω πενηντάρικο την λέω την αντλια και το ποσό. Αυτή να μου λέει κάτι στα ιταλικά, κρατάει το πενηντάρικο και αρχινάει να εξυπηρετεί άλλους πελάτες. Τι μιλάω αγγλικά μου μιλάει ιταλικά και το πενηντάρικο καπνός. Κανένα πεντάλεπτο τώρα όλη ιστορία, εγώ αρχινάω να βράζω η Ανθη να περιμένει έξω χωρίς να ξέρει τι συνέβη, Την φωνάζω μπας και ξέρει η ιταλίδα γερμανικα...Ναι καλά. Το πενηντάρικο να είναι μέσα στο ταμείο και εγώ να είμαι έτοιμος να την δολοφονήσω. Τελοσπάντων με τα πολλά και μετά από αρκετή ώρα βγήκε έξω μαζί μου, πήγε στην αντλια συζήτησε με τον υπάλληλο του βενζινάδικου κατί στα ιταλικά, ξανά γύρισε μαζί μου στο ταμείο και στο περίπου πληρώσαμε την βενζίνη που έβαλα. Τι ήταν αυτό πάλι! Καλά μιλάμε δεν μπορούσα να ηρεμήσω με τίποτα έτσι, αράξαμε αρκετή ώρα με καφεδάκια από το πρατήριο μπας και στανιάρω.

Ξεκινάμε μέσα σε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο όταν βλέπω, ένα κόμβοι από μηχανές να πηγαίνουν από τη βοηθητική λωρίδα. Εγώ είπαμε την λωρίδα έκτακτης ανάγκης την απέφευγα σαν το διάολο μην τυχόν πάθω κανένα λάστιχο... Οταν όμως είδα τις μηχανές να περνάνε από μπροστά μου τις ακολούθησα και οδηγούσα ακριβώς στα πατήματα από τα λάστιχα τους, για να έχω καθαρή λωρίδα διέλευσης… Μια χαρά. Επιτέλους τα χιλιόμετρα έβγαιναν πιο εύκολα… Αυτή ήταν πολύ τσακάλια, όταν έβλεπαν κάμερα κυκλοφορίας χωνόταν στην κίνηση όταν την περνούσαν, ξανά στη βοηθητική. Εγω από πίσω να τους ακολουθώ μέχρι που δυστυχώς, έστριψαν και ξανάρχισα να κάνω σφήνες φοβούμενος τα χειρότερα. Και όντως, μετά από λίγα χιλιόμετρα ένα περιπολικό ήταν στη βοηθητική λωρίδα και έκανε έλεγχο σε ένα αυτοκίνητο… Πω πω παραλίγο να την έτρωγα αλλά ιταλικά!!!

Πληρώνουμε γύρω στα 30 € για τα διόδια και μπαίνουμε επιτέλους την Ανκόνα. Κατευθυνόμαστε στο λιμάνι βλέποντας τις πινακίδες στο δρόμο, βρίσκουμε τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες παρκάρω το φειζερ αφήνω την Ανθή για φύλακα, και πάω στα γραφεία να κόψω εισιτήρια.

Εκεί έπαθα πολιτισμικό σοκ !!!! Είχε καμιά διακοσαριά ελληνες στην ουρά των Εκδοτηρίων και γινόταν το έλα να δεις!!! Στη super fast δεν είχε ψυχή που έφευγε στις οχτώ, ενώ ακριβώς αντικριστά στην Μίνοαν που σάλπαρε στις έξι, περίμεναν όλοι στην ουρά. Ρωτάω στην Σούπερφάστ 280 €, καλά λέω θα ρωτήσω και στη Μίνοαν.

Στήνομαι στην ουρά, εντωμεταξύ τα ταμεία ήταν έξι αλλά οι ουρές ήταν δεκα και όταν πλησίαζαν οι πατριώτες προς τα ταμεία, σπρωχνόταν ο ένας με τον άλλον για να πάρουν καλύτερη θέση. Άλλοι να βρίζουν αλλοι να φώναζουν!!! Οι ξένοι να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά τους και να αναρωτιούνται, γιατί να πρέπει να περάσουν τόση ταλαιπωρία ενώ έχουν εισιτήριο απλά και μόνο, για να κάνουν check in. Η έλληνες να βρίζουν τους έλληνες και οι ξένοι να βρίζουν το ελληνικό κατεστημένο… Ρε μάγκα μου, που γυρνάω!!! Εγώ θυμόμουν της κατάστασης στις ακτοπλοϊκές εταιρείες της Δανίας και της Νορβηγίας και να αναρωτιέμαι, αν κάποια υπάλληλος τους έπαιρνε μεταγραφή σε κάποια ελληνική εταιρεία… Μετά από πόσα λεπτά θα αυτοκτονούσε. Φτάνω στα ταμεία σκουντώντας κι εγώ γιατί στην Ελλάδα αν δεν σκουντήξεις, πλοίο δεν παίρνεις!!! Οι υπάλληλοι ήταν σε υστερία!! Τελοσπάντων, 200 € κατάστρωμα για εμάς με το φέιζερ, μια χαρά!!Βγαίνω έξω με την τρίχα κάγκελο, με βλέπει η Ανθή.

– Καλά τι έπαθες;

– Γυρνάω στην πατρίδα, θες κι άλλο.

Ανεβαίνουμε στο φειζερ και πάμε στην προβλήτα, παρκάρουμε το μηχανάκι






Μετά από αρκετή ώρα ανεβαίνουμε στο καράβι… Και έπαθα σοκ. Άλλοι να κοιμούνται στο πάτωμα, άλλοι να έχουν σκηνές στους διαδρόμους. Κάποιοι να έχουν απλώσει τραπεζομάντιλα και να κάνουν πικνίκ. Να περπατάνε ξυπόλητοι, στα χαλιά του πλοίου να έχει περιττώματα ζώων και άλλοι να τα πατάνε… Ετοιμος ήμουν να γυρίσω πίσω, και δεν εννοώ στην Ελλάδα!!! Βγαίνουμε στο κατάστρωμα να είναι πλημμυρισμένο από την βροχή και με τα νερά, να είναι μες την βρώμα!! Τα τραπεζάκια να είναι ελεεινά, οι ξένοι να τριγυρνάνε με μπύρες στο χέρι, να φωνάζουν να ουρλιάζουν… Αφού πηγαίνανε στη ζούγκλα, βγάζαν το ζώο από μέσα τους!! Παίρνουμε καφέ της παρηγοριάς και αφου βρίσκουμε τραπέζι, καθίσαμε να βρούμε τις αναπνοές μας. Το καράβι είναι έτοιμο να ξεκινήσει και εγώ, σαν βατραχάνθρωπος πάω στην πρύμη του καραβιού που έχει βουλιάξει σε τουλάχιστον δεκα εκατοστα βρωμικων νερών, για να βγάλω φωτογραφίες από την Ανκόνα.



Ναι...










Μέχρι που σαλπάραμε.







Ξαναγυρίζω στην Ανθή αράξαμε στο τραπεζάκι και σιγά-σιγά, αρχίσαμε να μπαίνουμε στην ελληνική πραγματικότητα. Όμως είχαμε και μια ευχάριστη έκπληξη.



Ίσως το πιο όμορφης όμορφο σκυλί που είδαμε ποτέ μας.

Αυτός τη κοιταει…




Η ώρα είχε περάσει και εγώ αρχινάω να κάνω τον σταυρό μου γιατί έπρεπε να πάω στην τουαλέτα και δεν ήξερα, τι θα συναντήσω εκεί. Μπαίνω στην πρώτη εντάξει, επεπλεαν τα πάντα!! Να σας τα πω περιγραφικά νομίζω ότι φαντάζεστε, αλλά κάνετε λάθος… Δεν μπορείτε να φανταστείτε το τι γινόταν!!! Μπαίνω σε άλλη χειρότερα, από εμετούς μέχρι τα πάντα όλα!!

Γυρνάω όλο το καράβι να βρω το πιο καθαρό αξιοθέατο και πετυχαίνω δύο πιτσιρικάδες ιταλούς… Ο ένας είχε ένα τσιγάρο στο χέρι και του πέφτει, στο πλημμυρισμένο από τα πάντα πάτωμα… Το σηκώνει το κοιτάει και λεει τον φίλο του, να το καπνίσω!! Με βγήκαν τα μάτια έξω!! Με κοιτάει ο πιτσιρικάς που είχα χλομιάσει και το πέταξε, αλλιώς θα το κάπνιζε… Ημαρτον!!!! Εντάξει οι ξένοι δεν υπάρχουν, άλλα μάλλον εμείς σαν κράτος δεν υπάρχουμε και μας συμπεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο!!! Τελοσπάντων αφού βρήκα περιποιημένο αξιοθέατο έπρεπε να πάμε για φαγητό.Ε με αυτά που είδα δεν θα έλεγα ότι είχα και πολύ όρεξη, οπότε περιμέναμε μπας και ξεχαστώ λίγο για να μπορέσω να φάω.

Πάμε για φαΐ στο self service όπου πραγματικά γινόταν, συσσίτιο επί πληρωμή!! Είχε ουρά εκατο και πεινασμένων ταξίδευετών που περίμεναν υπομονετικά με το δίσκο ανά χείρας. να τσιμπήσουν κάτι. Περιμένοντας στην ουρά και να μην πεινάς, μέχρι να φας θα πεινασεις . Είχε κάτι καταλόγους αναρτημένους στον τοίχο με γράμματα και τιμές που τα έβλεπες, μόνο με μεγεθυντικό φακό... Γιατί άραγε. Μάλλον γιατί το τελικό ποσό πληρωμής θα ήταν,έκπληξη!!! Μου έκανε εντύπωση ότι όλοι οι μάγειρες ήταν σε διαστάσεις σουμο και βάλε. Μάλλον θα πέφτει πολύ περίσσευμα και μέσα στην κρίση, είναι αμαρτία να πεταχτεί... Οπότε έκτων έσω, καταναλώνετε κιόλας. Πλησιάζοντας στο μπουφέ είχε μια πινακίδα που έγραφε σας ζητούμε συγγνώμη αλλά λόγω τεχνικού προβλήματος, οι κάρτες δεν περνάνε και δεχόμαστε μόνο μετρητά. Αρέ Ελλάδα με τα ωραία σου. Φυσικά αυτό το τεχνικό πρόβλημα το κόβω να υφίσταται όλη τη σεζόν. Εσείς τι λέτε! Δίνουμε γύρω στα 45 € (έκπληξη!) Για δύο πιάτα φαγητό μια σαλάτα, τυρί και καλή μας όρεξη.



Τουλάχιστον κάτσαμε σε πρώτο τραπέζι πίστα και ήταν πεντανόστιμα. Αφού φάγαμε βγήκαμε στο κατάστρωμα και απολαύσαμε την βύθιση του ήλιου, που χανόταν μέσα στον ορίζοντα.

Μαγευτικά.







Η ώρα κύλησε, εβγαλε ψυχρά και πήγαμε στο σαλόνι του πλοίου να βρούμε κάπου να την αράξουμε. Πάω να φορτίσω το κινητό και την μπαταρία της DSLR στο πολύμπριζο κάτω από τη τηλεόραση και πετάγεται ενας ελληνας από δίπλα και μου λεει.

– Αν δεν επείγεσαι να φορτίσω πρώτα εγώ το κινητό μου.

– OK.

Βλέπαμε Star στην τηλεόραση και βλέπω τον Ελληνα, να βγάζει το φορτισμένο του κινητό και να συνδέει το λάπτοπ στη μπρίζα.

– Κυρίως τι κάνεις εδώ.

– Συγγνώμη ξεχάστηκα!

Ήμαστε απέκτοι σαν λαός δεν συμφωνείτε. Το κινητό φόρτιζε η ώρα όμως πέρασε και μετά από λίγο.



Ξεράθηκα για κανένα δυωρο. Ξυπνάω κατά τις τρεις η Ανθη κοιμόταν από δίπλα μου, κάνω μία βόλτα στο καράβι και βγαίνω έξω να πάρω θαλασσινό αέρα… Και τι βλέπουν τα ματάκια μου.





Ρε συ που κοιμάται ο άνθρωπος! Μιλάμε για κατάντια όχι αστεία.



Είχε και κάποιος όμως πιο μάγκες.



Πίνω καφέ στο κατάστρωμα με τρεισήμισι ευρώ και περίμενα πλέον να ξημερώσει, σιγά μην ξανά κοιμόμουν. Βρισκόμαστε με την Ανθη και βλέπουμε την ανατολή του ήλιου μέσα στο απέραντο γαλάζιο. Μαγεία.



Σε λίγες ώρες θα μπαίναμε Ελλάδα. Μέρα ποια μίλησα με τη μάνα μου οτι φτάνουμε, ενώ προσεγγίζουμε την Ηγουμενίτσα. Μας καλούν όσοι έχουν οχήματα να πάμε να τα παραλάβουμε. Κατεβαίνουμε στα αμπάρια όλοι οι μηχανόβιοι και περιμένουμε μέσα στην ζέστη καμιά ώρα για να δέσουμε στη στεριά! Κάποιοι έβαζαν προς και τα οχήματά τους και γινόταν μέσα, χημικός πόλεμος από τα καυσαέρια!!! Τους λέγαμε να τα σβήσουν και από παραδίπλα τα βάζανε μπρος άλλοι, σάμπως που θα πάνε!!!! Άλλος με ένα scooter χωρίς να έχει χώρο ούτε για να περπατήσει ανάμεσα από τα μηχανάκια, να προσπαθεί να κάνει αναστροφή το σκούτερ για να πάρει καλύτερη θέση εκκίνησης… Στο moto GP !!! Μα τόση ανυπομονησία ποια μα που γυρίσαμε στην Ελλάδα! Θυμάσε Νικο τα δανέζικα SMS, ξέχασε τα!!!

Σε κατάσταση σοκ από το διοξείδιο του άνθρακα που εισπνεύσαμε, ανεβαίνω στο μηχανάκι να κατέβω Ελλάδα μπας και πάρουμε αναπνοή και επιτέλους … Πατρίδα καλώς σε βρήκαμε!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Αποβιβαζόμαστε Ηγουμενίτσα και λέω την Ανθή, θα σε πάω στα Σύβοτα που είναι πανέμορφα να πιούμε ένα καφεδάκι και να ξεκινήσουμε για επάνω. Οδηγώντας με τη μία με έκανε εντύπωση το κάκιστο ελληνικό οδόστρωμα αλλά και το τοπίο το πόσο τελικά διαφέρει από τα ευρωπαϊκά παράλια. Χωρίς απαραίτητα να είναι χειρότερο αλλά είναι σίγουρα, διαφορετικό.
Φτάνουμε Συβοτα, για να προσεγγίσουμε την παραλία ήταν πεζόδρομος και απαγορευόταν τα οχήματα. Εκεί ήταν ένας αστυνομικός, απ' όσο καταλάβαμε εκτός υπηρεσίας και από μπροστά του περνάει παράνομα ένα scooter… Να ό ένας… Τον αφήνει, περνάει δεύτερος… Να και ο άλλος. Περνάω κι εγώ… Ρε συ πλάκα με κάνετε, το έχουμε ξεφτιλίσει τελείως το θέμα!!! Μέσα σε 20 ελληνικά χιλιόμετρα με τη μία, έγινα ξανά έλληνας πολίτης. Παρκάρουμε παράνομα στον πεζόδρομο αλλά με της διαφύλαξης του έλληνα ταβερνιάρη που είναι ανώτερος, από το κάθε όργανο της τάξης... Kαι πάμε στην παραλία να απολαύσουμε φραπέ.



Με φουλ ελληνική περιποίηση!! Oχι οπως στο εξωτερικό που σου τo φέρνουν σκέτο και ότι πάρεις ως έξτρα όπως νερό, το χρυσό πληρώνεις έως και 5 € το μπουκαλάκι.



Μέσα σε ένα ονειρικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι.




Και στο ελληνικό χαλαρό απολαύσαμε τις τελευταίες ώρες των διακοπών μας...

Ξεκινάμε μεσημεράκι για Θεσσαλονίκη βγαίνουμε εθνική και ανηφορίζουμε. Είχε μια θανατηφόρα ζέστη και με το ελάχιστο μας ύπνο στο καράβι, που μας ξεθέωσε... Η Ανθή με φωνάζει πάνω στο μηχανάκι.
– Νίκο δυο φορές με πήρε ο ύπνος.

– Άνοιξε το κράνος!!! Να σταματήσουμε!!!!

– Όχι καλά είμαι.

Είναι δεν είναι καλά στο πρώτο βενζινάδικο που βρήκαμε σταμάτησα.




Πίνουμε καφεδάκι αφού την είδα καλύτερα ξεκινάμε... Φτάνουμε στα τούνελ στο Μέτσοβο` βγαίνουμε από ένα τούνελ, ένα ρεύμα αέρα πήγε να μας πετάξει από το μηχανάκι και να ρίχνει καρέκλες.
Προς το χωριό είχε δυο διακλαδώσεις και εγώ πείρα την πρώτη, για πιο κοντα...Τελικα φτανω σε ένα χαλικόδρομο και την πέφτουμε κάτω από ένα δέντρο.



– Ρε συ Νίκο μήπως είναι επικίνδυνα εδώ.

– Σιγά.

– Μήν μας χτυπήσει κανένας κεραυνός.

– Ναι εμάς θα βρει.

Αλλά φύγαμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις... Πάμε προς μία άλλη διακλάδωση του δρόμου και πριν το Μέτσοβο, βρίσκουμε ένα κλειστό εστιατόριο και αράξαμε καμιά ώρα να κοπιάσει η μπόρα.



Πήραμε τη μάνα μου τηλέφωνο να μην ανησυχεί... Φοράμε τά αδιάβροχα και με ψιλόβροχο, ξεκινάμε. Μετά από λίγα χιλιόμετρα όμως βγήκε πάλι ο ήλιος και σκάσαμε. Εντάξει ο δρόμος Ηγουμενίτσα Θεσσαλονίκη είναι κορυφαίος !!! Εφάμιλλος ακόμα με τις ιταλικές αουτοστράντα, άλλα βενζινάδικα έχουν ξεχάσει να βάλουν. Πάλι καλά που θυμήθηκαν να βάλουν διόδια αλλά στην Ελλάδα, τέτοια πράγματα δεν τα ξεχνάνε. Περνάμε την Κοζάνη η βενζίνη μου τελείωνε, άντε λέω λίγο ακόμα να κάνουμε στάση στο Olympus plaza μετά τη Βέροια. Περνάμε την Αλεξάνδρεια και είμαι σχεδόν με την ρεζέρβα... Βρε λες να μείνω μετά από 13.800 km τώρα στο τέλος. Πριν το Olympus plaza καναν έργα και εκεί σφίχτηκαμε λίγο μην και τυχόν είναι κλειστός ο δρόμος αλλά σιγά, στην Ελλάδα τέτοια μαγαζιά δεν τα αποκλείεις ποτέ!!! Βάζουμε βενζίνη και αράξαμε στην καφετέρια καμιά ώρα να στανιάρουμε από την κόπωση αλλά και να γιάνουν, λίγο τα πόδια μου που τα είχαν φτύσει.





Για το φόβο της βροχής στο Μέτσοβο, έβαλα σακούλες μέσα από τις μπότες και μετά που μας ξαναβγήκε ο καύσωνας, άναψαν και με πονούσαν. Κοίτα να δεις που τώρα στο τέλος θα τα φτύσω. Αλλάζω κάλτσες και πετάω τις τελευταίες κάλτσες του ταξιδιού, λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι. Μιλάμε καθίσαμε στην καφετέρια και γενικώς όλη συμπεριφορά μας ήταν λες και, είχαμε να διανύσουμε ακόμα 500 km για το σπίτι... Παρότι μας χωριζαν λιγότερα από 40. Ξεκινάμε κάνω το σταυρό μου και πάρα πολύ προσεκτικά σαν χεσμένος μην έχουμε άλλα τώρα στο τέλος, φτάνουμε στο σπίτι.



Βγάζουμε μια σελφι στο γρήγορο και ανεβαίνουμε τρέχοντας πάνω μιας που η μάνα μου, αλλά και το παιδί μας περίμεναν στο μπαλκόνι. Μέσα σε αγκαλιές και φιλιά είπαμε στα γρήγορα τις πρώτες εντυπώσεις και αφού καθίσαμε για αρκετή ώρα όλοι μαζί... Με μεγαλύτερη ακόμα προσοχή πάω το φειζερ έως το γκαράζ, για να τελειώσουμε επιτέλους αυτό το ταξίδι.









Αλλά το ταξιδιωτικό θα το κλείσω λίγες μέρες αργότερα όταν βρεθήκα με τον Πασχάλη, στον Αφρό και τον αποχαιρέτησα (Οπως και τον Μάρκο νοερα) για το δικό τους νορβηγικό όνειρο...

Γιατί όπως είχα γράψει και στην πρώτη διανυκτέρευση στο Νοβι Σαντ για τα κομάντο… Έτσι είναι η κύκλοι της ζωής, όταν εγω ολοκληρώνω κάποιο ταξιδιωτικό μου όνειρο, κάποιοι αλλοι το ξεκινανε…





Τέλος.
 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Γκαρντασι εισαι ωραιος! Με θυμησες τον εαυτο μου στο πρωτο μου ταξιδι με μηχανη στο εξωτερικο. Θυμαμαι οταν γυρισα πισω, δεν ειμουν πια ο ιδιος. Και παλλη μπραβο!
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Και τωρα........εξω οι χαρτες για τα επομενα Τιτιβισματα.Τωρα που δεν εχει σημασια πλεον το πότε τωρα που ξερεις πως δεν ειχε ποτέ σημασια το πού.Η ψυχη απεγκλωβιστηκε, και πλεον μονο ο οριζοντας την βλεπει απο κοντα.

adv phone
 

ckalfas

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Χρήστος
Μοτό
BMW R 1200 GSA
KTM 640 ADV
Yamaha Virago 250
Μπράβο Νικόλα!
Εντάξει, προσωπικά με μπρίζωσες άσχημα, αλλά με την οικονομική κατάσταση, σε φόρτιση μάλλον θα μείνω...
Γερός να είσαι να πολεμίσεις με νέους μινόταυρους!
 
Top Bottom