الألوان والنكهات ..... المغرب 2014

paulitos

Μέλος
Περιοχή
Αλεξανδρουπολη
Όνομα
Παυλος Mαρ.
Μοτό
Yamaha XTZ1200 Super Tenere mod 11
φιλε προσκυνω και γονατιζω στο εξαιρετικο αρθρο σου:)...βεβαια απονεμω χρυσο οσκαρ στην κοπελα (ειρηνη):ok:. Εδειξα το αρθρο στην γυναικα μου και τρελαθηκε με την υπομονη της:eek:. Μπραβο και παλι Μπραβο και στους 2 σας!
:hailbig:
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Φανταστικό ταξίδι!!!
Είστε ωραίοι και οι δύο!
Για να δούμε και τη Βενετία...
 

VKon

Μέλος
Περιοχή
Καβάλα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F 800 GS
Ο τίτλος ....الألوان والنكهات.... που έβαλες στο ταξιδιωτικό τα λέει όλα!!!!!!!!!!!!!!

Έτσι να είναι και η ζωή σας, εύχομαι τα καλύτερα σε σένα και στην Ειρήνη.

Ταξιδιωτικό με πολύ πολύ ουσία που σε καθηλώνει, μπράβο Νικόλα.:happy:

Περιμένουμε την συνέχεια μην αργείς.:rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
21-22η Μέρα
Τετάρτη-Πέμπτη 28/29 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 09:30 – Άφιξη: 14:30
Διαδρομή:
Piacenza-Venezia
Χιλιόμετρα:260
Καύσιμα: 23
l (40€-1,74€/l)
Διόδια:18,50€
Διαμονή: http://www.veneziavillage.it/en/il-camping/ 100€
Φαγητό:42 €
Χάρτης:
https://goo.gl/maps/HhvQJ

Δεν ξέρω αλλά μάλλον το έχω σαν γούρι….όλα τα ταξίδια μου στο εξωτερικό που χρειαζότανε να πάρω πλοίο από Anconaτελειώνανε με ένα τουλάχιστον βράδυ στην Βενετία…….αυτή τη φορά όμως υπήρχε και ένας ιδιαίτερος λόγος….για μένα θα ήταν η Τρίτη φορά σε αυτή την υπέροχη πόλη….για την Ειρήνη η πρώτη….


Έτσι λοιπόν και έγινε…..ξυπνήσαμε και βάλαμε μπροστά για Βενετία όπου θα μέναμε μιάμιση μέρα…..κινηθήκαμε μέσω autostrada….και το μεσημεράκι βρισκόμασταν στο campingμας …όπου ήταν και το πρώτο campingπου συνάνταγα και στο οποίο μέχρι κ η receptionείχε μεσημεριανό διάλλειμα…

Φότο μόνο από Βενετία το ταξίδι σαν ταξίδι είχε τραβήξει για το τέλος του….

Αφου τακτοποιηθήκαμε στην καινούργια τροχοβίλα μας….

[/URL]

[
[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Πήραμε το λεωφορείο για το κέντρο….το campingσε πολύ καλό σημείο με το λεωφορείο ήταν 6 λεπτα από το «νησί» …..

[/URL
]
[/URL]

[/URL
]

Εμείς βόλτα με γόνδολα δεν κάναμε….οι τιμές φιχ 80ευρα για μια βόλτα..

[/URL]

[/URL
]
[/URL]

[/URL]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

Το ίδιο βράδυ …μετά από πολύυυυυυυυυυυυ ώριμη σκέψη χαχαχαχαχα αποφάσισα και εγώ να αποκαταστήσω την Ειρήνη μου και της έκανα πρόταση γάμου……την οποία ευτυχώς και δέχτηκε…..χαχαχαχαχα…..αφού πέρασε το crashtestτου ταξιδιού …..και όχι μόνο το πέρασε αλλά δεν έβγαλε και ποτέ κιχ…..ποιο πολύ κουραζόμουνα εγώ και ήθελα στάσεις για καφέ τσιγάρο παρά η Ειρήνη….

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]

[/URL
]
[/URL]

Οπ’οτε ετοιμαζόμαστε για κουφέτα….χχαχαχαχα…Το ταξίδι έφτανε στο τέλος του με τον πιο ωραίο τρόπο…

23η Μέρα
Παρασκευή 30 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 08:00– Άφιξη: 12:30
Διαδρομή: Venezia-
Ancona
Χιλιόμετρα:360
Καύσιμα: 25
l (43,5€-1,74€/l)
Διόδια:25€
Διαμονή: Πλοίο
Φαγητό:67 €
Χάρτης:
https://goo.gl/maps/Z66zs

Πάντα με λίγο άγχος όταν το πλοίο φεύγει την ίδια μέρα και έχεις να καλύψεις 360χμ (autostradaόμως) βγήκαμε εθνική γκαζώσαμε και ήμασταν Ανκονα πολύ πριν την ώρα μας για το τσεκ ιν…..να ξέρετε όσοι θέλετε να το κάνετε βγαίνει άνετα…..ακόμα και αν πετύχετε τρακαρισμα στην εθνική θα φτάσσετε άνετα αρκεί να φύγετε νωρίς….


Ήμασταν πλέον στο πλοίο και όταν κλείνει η μπουκαπόρτα…..αυτή που όταν έφτανες άνοιγε ….το συναίσθημα είναι ακριβώς το αντίθετο….πάντα με πιάνει μια μελαγχολία που το ταξίδι έφτανε στο τέλος του σχεδόν(γτ το τέλος είναι πάντα όταν μπαίνεις στη πόρτα του σπιτιού σου σου)…..οι σκέψεις στο μυαλό πολλές για τον καθένα διαφορετικές….για μένα πάντως αυτό που τριγύρναγε στο μυαλό μου είναι ότι είναι ένας προορισμός για την ζωή μου το ταξίδι με τη μοτοσυκλέτα…..και γρήγορα μπαίνανε στο μυαλό μου ιδεές για το πότε και που θα ξαναπήγαινα……

24η Μέρα
Σαββάτο 31 Μαϊου 2014
Αναχώρηση: 14:30– Άφιξη: 17:30
Διαδρομή: Πάτρα-Γέρακας
Χιλιόμετρα:228
Καύσιμα: 14
l (22€-1,61€/l)
Διαμονή: Στο κρεβάτι μου 0€
Χάρτης:
https://goo.gl/maps/MF6NA

Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του…..η επιστροφή στο σπίτι σου μετά από οποιοδήποτε ταξίδι/βόλτα είτε αυτό είναι 10000000χμ μακρυά είτε είναι μέχρι το Ναύπλιο είναι βάλσαμο…..ο άνθρωπος για μένα πάντα πρέπει να έχει και κάπου να γυρίσει….πέρα από τα ταξίδια τις βόλτες ….Η επιστροφή στην Ιθάκη για τον καθένα είναι κάτι ξεχωριστό….

Πάντα όταν γυρνάω σπίτι …..γυρνάω δεν ξέρω πώς να το πώ …καλύτερος σαν ανθρωπος…πιο έμπειρος σαν μοτοσυκλετιστής…πιο γεμάτος στη ζωή μου….πιο …πιο …πιο….πολλά τα συναισθήματα…..

Να ευχαριστήσω την Ειρήνη για τις υπέροχες στιγμές που περάσαμε σε αυτό το πρώτο μας μεγάλο ταξιδιωτικό…που ποτέ δεν γκρίνιαξε για το οτιδήποτε…που αντιμετώπισε τα πάντα με χαμόγελο….που δέχτηκε να πορευτούμε μαζί ελπίζω για το υπόλοιπο της μικρής μας ζωής…

Ευχαριστώ το φίλο μου Θοδωρή-Vtheo για τις πολύ χρήσιμες συμβουλές μιας και είχε κάνει παρόμοιο ταξίδι πέρυσι…σε όλα μα όλα έπεσε μέσα….για τις πολύ ωραίες διαδρομές που μου συνέστησε να κάνω!!!

Τον φίλο Γιάννη-Iothixγια τα εισητήρια Πάτρα-Ανκονα-Πατρα και την εκπληκτική τιμή ….Γιάνναρε μου χάρισες 2 μέρες δωρεάν με την διαφορά στην τιμή των εισητηρίων…!!!

Τον Κώστα και την Ελένεη Δελαπόρτα /Gsmaniac…..που μαζί πήγαμε και κλείσαμε το δαχτυλίδι για την πρόταση σε πολύ καλό τους φίλο ….και για τις συμβουλές τους….

Να είστε όλοι καλά …να είμαστε γεροί όλοι μας να κάνουμε ο καθένας αυτό που μας αρέσει!! Να ταξιδεύουμε πάντα με ασφάλεια ….και ο άγγελος που έχει ο καθένας από πάνω του την ώρα που καβαλάμε τις μοτοσυκλέτες μας να μην μας αφήσει ποτέ!!!



ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μαρόκο

Οδικός άξονας: Eθνική οδός στα ευρωπαικά επίπεδα με πολύ καλές σημάνσεις διαχωριστικές μπάρες και πολύ πολύ καλό οδόστρωμα….Επαρχιακό δίκτυο μέτριας κατάστασης οδόστρωμα…χειρότερο από τα δικά μας δεδομένα….στενό πολύ με πολλά σημεία που χρίζουν προσοχής σε όλη τη διαδρομή.

Φαγητό: Δοκιμάσαμε πολύ παραδοσιακό φαγητό….ποτέ δεν πάθαμε κάτι …ωραίες γεύσεις….τα περισσότερα φαγητά τους φτιαχνονται σε tagin…ένα πήλινο σκεύος που μαγειρεύονται όλα τα λαχανικά..όσπρια και το κρέας μαζί….δεν τρώνε χοιρινό….

Βενζίνη: θα βρείτε παντού βενζινάδικα…στα δικά μας πρότυπα. Η τιμή δεν είναι φιξ χωρίς να υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μαξ 5 λεπτά και κυμαίνεται κοντά στο 1,10 με 1,20 του ευρω.

Πλοία: Αναχωρούνε από Λιβόρνο ή Ταγγερη και καταλήγουνε στο Tangier-Medστο Μαρόκο και όχι στη Ταγγέρη όπου καταλήγουνε τα jetαν περάσεις από το Γιβλαρτάρ ή την Ισπανία. Η διάρκεια τους είναι περίπου 60 ώρες .Σε αυτό που πήραμε εμείς είναι λουξ.Υπάρχουνε και άλλα λιμάνια από Ισπανία ή Γαλλία που μπορείς να πάς με πλοίο.Έχουνε εστιατόριο σε λογικές τιμές barcasinoκαι ότι άλλο έχει ένα πλοίο.

Διαδικαστικά: Για το Μαρόκο θα χρειαστείτε να έχετε διαβατήριο σε ισχύ ένα εξάμηνο τουλάχιστόν, διεθνές δίπλωμα και ταυτότητα. Βίζα δεν χρειάζεται. Για την μοτοσυκλετα όλα τα απαραίτητα έγγραφα + την πράσινη κάρτα της μηχανής που βγαίνει και έχει μέσα το Μαρόκο. Για αυτούς που θα πάνε με πλοίο η διαδικασία των εγγράφων γίνεται μέσα στο πλοίο ….είπαμε ΠΡΟΣΟΧΗ μην χάσετε το χαρτί που σας δίνουνε για είσοδο της μηχανής στη χώρα θα το παραδώσετε στην έξοδο.

Μαροκινοί: Τι να πεί κανείς για τους Μαροκινούς,,,,,στα τουριστικά μέρη σε αντιμετωπίζουνε σαν χρήμα ….στα μη τουριστικά θα δείτε μαροκινούς από άλλο πλανήτη. Δεν ξέρω αλλά μπορούνε να σου μιλήσουνε σε όλες τις διεθνείς γλώσσες…..Αυτό που μας χάλασε πολύ είναι ότι γίνονται πολύ ενοχλητικοί σε σημείο να χαλάνε την μαγεία που σου χαρίζει αυτή η χώρα….παντού με το που φτάσεις θα στην πέσουνε καλοθελητές να σου πουλήσουνς υπηρεσία που δεν χρειάζεσαι και σου ζητάνε πολύ έντονα λευτα…..πραγματικά χαλαστήκαμε πολλές φορές….ψυχραιμία οι πιο θερμοαίμοι….δεν τους δίνεται σημασία και θα σας αφ΄σηουνε…μετα από κανά τέταρτο χαχαχαα. Οδηγική συμπεριφορά: μάλλον απαράδεκτη ….δεν θέλουνε να τους περνάνε στο δρόμο…αν προσπαθείται προσπέραση κάντε την λές και προσπερνάτε νταλίκα γτ το σίγουρο είναι ότι θα εκμεταλευτούνε και το τελευταίο εκατοστό του δρόμου να σας δυσκολέψουνε κατά τα άλλα τη δέουσα προσοχή τύπου βαλκάνια….

Καιρός: Συναντήσαμε τα πάντα….γενικά μια στολή τεσσάρων εποχών …ένα καλό αδιάβροχο και θα είσαστε εντάξει……μην ξεχνάτε από την μια θα είσαστε στην έρημο…και από την άλλη θα διασχίζεται τον Άτλαντα όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ.

Συνάλλαγμα: Θα βρείτε παντού. Οι αναλήψεις απο τα ατμ είναι μαξιμουμ 200euro με αποτέλεσμα να σας παίρνουν πολλά λεφτά σε προμήθειες....οπότε κάντε σε κάποιο ανταλλακτήριο πολλά για να μην βγάζετε συνέχεια και σας τρώνε οι τράπεζες..


Εξοδα ταξιδιού συγκεντρωτικά:

Toτι θα χαλάσει ο καθένας σε ένα ταξίδι είναι ανάλογα με τη τσέπη του, εμείς χωρίς να μας λείψει τίποτα απολύτως χαλάσαμε τα παρακάτω…


Πλοία:

Πατρα-Ανκονα-Πατρα σε δίκλινη εσωτερική 480€
Λιβόρνο-Tangier-Medσε δίκληνη εξωτερική 380€
Tangier-Tarifa 110€


Βενζίνη: για 7450χμ χαλάσαμε 716€ και κάψαμε 457l

Διαμονή: 812€

Διόδια: 120€

Φαγητό: 785€

Διάφορα: 409€


Σύνολο: 3812€ περίπου για ένα ταξίδι 24 ημερών για 2 άτομα. Είπαμε εκτός από τα πλοία ….και την βενζίνη από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει ανάλογα με την τσέπη του.




Travelling somewhere ….could be anywhere…!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
21-22η Μέρα


Travelling somewhere ….could be anywhere…!!
Το καλυτερο ταξιδι της ζωής σας αρχισατε...να ειστε παντα καλα κι αγαπημενοι και ολα τα υπολοιπα θα δειχνουν πολυ μικρα! Μπραβο παιδια :)
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Πρώτη φορά βλέπω test ride. ....σε γυναικα:eek:
Ο άντρας από 2 πράγματα ξεχωριζει..
Το 1 είναι πως κοιτάει την γυναίκα.

Να ζήσετε φιλαράκια και καλούς απογόνους! !!!


Σταλθηκε απο advφον!!!
 

giamil

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
R1200GS ADV ΄07 (Blackie)
Itale το μπουμπουνησες!RESPECT!

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ (ειχε τα παντα)! Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ (απλη λιτη κ απεριτη)...κ οσο για τις πληροφοριες..εισαι ταξιδιωτικος οδηγος φιλε!

Να χαιρεσαι το Ειρηνακι κ εκεινη εσενα...να σε καμαρωσουμε γαμπρουλι...κ καλους απογονους φιλε!

...κ ζησαν αυτοι καλα...κ μεις καλυτερα!!!


κ εις αλλα με υγεια!


υγ.ξεχασες να μας πεις για τον τυπο με την ασπρη μπλουζα διπλα στην Ειρηνη που ειπες θα σας πω μετα..κ μ εχει φαει η περιεργεια...εκτος κ αν παιξει στα βιντεακια later...παω πασσο!
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Δεν ήξερα τίποτα για τα... Βενετσιάνικα σχέδια αλλά κάπου μέσα στο μυαλό μου, διαβάζοντας με προσοχή το ταξιδιωτικό, είχα σκεφτεί "έχει γούστο να την ζητήσει στο τέλος την κοπέλα"!! :)

Να ζήσετε ευτυχισμένοι Νικόλα και να πραγματοποιήσετε πάρα πολλά ακόμα πανέμορφα ταξίδια!
 

elis_GS

Μέλος
Περιοχή
Tirana - Albania
Όνομα
elis
Μοτό
2015 BMW R1200GSA LC
Αχχχχ μας έκαψες...το διάβαζα με την κοπέλα μου και εκεί που λέγαμε να κάνουμε το ίδιο ταξίδι ρίχνεις την βόμβα της πρότασης και τα ισοπέδωσες όλα :p:p:p θα περιμένει τωρα να της κάνω πρόταση σε κανένα απο το ταξίδι μας με την μότο :p:p

Κάθε φορά που έχουμε πάει Βενετία και που θα πάμε παντα αυτή την πρόταση θα περιμένει :):)
 

vtheo

Μέλος
Περιοχή
Π.Φάληρο
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200 GS Adv 08
Buonasera!Τέτοιο φινάλε σε μοτοταξιδιωτικό μονό από πρωταγωνιστή Ιταλό θα μπορούσε κάποιος να περιμένει:p!Μπράβο για το ταξίδι που κάνατε και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο για το μεγάλο ταξίδι που ετοιμάζετε!Εύχομαι να στε πάντα ευτυχισμένοι και με χαμόγελα σαν αυτά που κοσμούν τις φωτογραφίες σας!
 

hector

Μέλος
Περιοχή
Νοτος
Όνομα
Nick
Μοτό
R12RT
Respect Ιταλε άλλη μια φορά!!!!αψογος φίλε και φοβερό test!! Να ζήσεται κ να ευτυχίσεται φιλαρακι!!!!
 

ktasos

Μέλος
Περιοχή
Κιάτο
Όνομα
Tasos
Μοτό
BMW R1200GS LC ADV
Είσαι άρχοντας. Να ζήσετε ευτυχισμένοι. Και οι 3 (την μπουμπού εννοώ) χαχαχαχα
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Ωραίος Νικόλα!!!
Να ζήσετε φιλαράκι!!!
 

paulitos

Μέλος
Περιοχή
Αλεξανδρουπολη
Όνομα
Παυλος Mαρ.
Μοτό
Yamaha XTZ1200 Super Tenere mod 11
Φωτογραφοι-ποτα-φαγητα
:friendship::photo::friendship:
χρονος? απεριοριστος!!!!
:thinking:
ξεκινα παρε το Adv κλεισε μαγαζι-εκκλησια-νυφικο-κουστουμι-τζιτζιλα μιτζιλα....


Μπραβο φιλε μπραβο η γυναικα μου εβαλε τα κλαματα εισαι ιπποτης....!!!:ok:
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Να σε συγχαρώ πέρα από το προφανές για δύο ακόμα λόγους.
Το ότι πήγατε στην Αφρική ενα ζευγάρι μονό του χωρίς ίχνος αναστολής.
Και οτι κατάφερες να καβατζώσεις το πολυπόθητο δαχτυλίδι, για τόσες μέρες χωρίς να το αντιληφθεί η μέλλουσα γυναίκα σου.
Και πάλι τις καλύτερες ευχές μου ...
 

xaGoS

Μέλος
Περιοχή
Αθενς
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
V-STROM 1000
Τι να πω για αυτό το ταξίδι ρε Νικολά από την έρημο στα βουνά από την ζέστη στα χιόνια από το ένα άκρο στο άλλο... μπράβο σας τα είχε όλα πραγματικά!!!! και πιο πολύ χαίρομε για το happy end πραγματικά μια τεράστια έκπληξη!!! (Μπαγασάκο περίμενες την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος :inlove:) να είσαστε πραγματικά καλά παιδιά σε όλες τις καταστάσεις τις ζωής σας !!!!!!!!
 
Top Bottom