Έμεινες από μπαταρία στην Go Pro?

obelix

Μέλος
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
Kawasaki
Πόσες φορές θέλησες να τραβήξεις κάτι και δεν είχες μπαταρία ή προσπαθούσες να κάνεις διαχείριση της μπαταρίας για να σου φτάσει μέχρι το τέλος; Εγώ μία φορά το έπαθα και τελευταία. Φυσικά αυτός που προνοεί έχει και δεύτερη μπαταρία. Εγώ δεν έχω και σκέφτηκα να τη βγάλω πιο φθηνά. Γι αυτό αγόρασα ένα καλώδιο mini usb πλακέ και ξεκίνησα την πατέντα...

Με βόλεψε το 1,5 μέτρο για να μπορώ να σηκώνομαι όρθιος στη μηχανή. Από το eshop με 3,10 €

Τα εργαλεία που χρησιμοποίησα ήταν dermel, πιστόλι σιλικόνης, σουγιαδάκι, κατσαβίδι, κόλλα στιγμής.

Ξεκίνησα κόβοντας το πλαστικό από το mini usb, προσεκτικά για να μη τραυματίσω το καλώδιο.

Στη συνέχεια έκοψα και τη σιλικόνη που έχει για μόνοση. Έβγαλα τον μεταλλικό οδηγό και το τρόχισα για να το κάνω τελείως επίπεδο.

Μετά το έσπασα βάζοντας το στη go pro για να μετρήσω τη γωνία. Θέλει πολύ προσοχή γιατί σπάει μόνο το πλαστικό, ενώ τα συρματάκια μέσα μένουν ανέπαφα, απλώς λυγίζουν.
Βάζω στο σπάσιμο λίγη κόλλα στιγμής για να το κρατάει.


Μετά κόβω και τροχίζω τον μεταλλικό οδηγό μόνο για τη μύτη του usb.

Και προσαρμόζω το μέταλλο στο usb βάζοντας λίγη κόλλα στιγμής.


Η ώρα της δοκιμής.... Είχα φάει πόση ώρα για να φτάσω σε αυτό το σημείο, μου βγήκαν τα μάτια και τα χοντροδάχτυλά μου ίσα που το κρατούσαν. Έπρεπε να δουλέψει. ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ. Είναι ωραίο να ξοδεύεις τόσο χρόνο και να βλέπεις αποτέλεσμα. Φοβήθηκα μήπως είχε κοπεί κανένα συρματάκι από μέσα. Αλλά όλα καλά.

Πρέπει το καλώδιο να ακουμπάει στη μηχανή αλλιώς δε χωράει στο σκάφανδρο. Φορτίζει και γράφει παράλληλα,αυτό και άν είναι επιτυχεία.

Τώρα έχει σειρά το σκάφανδρο. Πως να περάσω το καλώδιο; Έκανα μια τρύπα στο πορτάκι ίσα να περάσει το καλώδιο. Έφαγα λίγο το πορτάκι από το σκάφανδρο με το dermel για να μπορεί το καλώδιο να κάνει γωνία χωρίς να διπλώνει πολύ και το κόψει. Αλλά έκανα μακακία σε λάθος μεριά την έκανα.

Και έτσι έκανα την τρύπα από την άλλη μεριά για να έχει το καλώδιο λίγο αέρα μόλις ανοίξει το σκάφανδρο και να μπορείς να βολέψεις τη μηχανή.

Τις τρύπες τις έκλεισα μα σιλικόνη για να μη μπαίνει νερό-υγρασία.

Έτοιμη η θήκη...

Να σας πω την αλήθεια, είχα προμηθευτεί δεύτερο πορτάκι κινέζικο με λιγότερο από 5€ και ακόμα ένα καλώδιο για παν ενδεχόμενο. Δε πας χωρίς πολεμοφόδια στη μάχη... Ευτυχώς δε χρειάστηκαν.

Δε ξανακάνω οικονομία στην μπαταρία ούτε θα έχω άγχος πια, και με δυο 32αρες κάρτες τραβάς όσο θες. Εντάξει ρε παιδιά αυτό είναι για την go pro 1 και 2. Για τις πιο καινούργιες δε ξέρω αλλά λογικά γίνεται και σ´αυτές. Πιστεύω να σας άρεσε, εμένα πάντως ναι και χαλάλι οι 2 ώρες που έφαγα.
 
Top Bottom