Βελτιωτικό καυσίμου για ντίζελ

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Τι ειναι το DPF;
Στα Ελληνικα please!!!
Diesel Particulate Filter (φίλτρο σωματιδίων diesel στα ελληνικά).Λέγεται και FAP σε κάποια αυτοκίνητα κυρίως Γαλλικά.Ενα είδος καταλύτη είναι ο οποίος κρατάει την κάπνα και τους ρύπους που εκπέμπουν τα ντίζελ οχήματα.Το συναντάμε σε αυτοκίνητα προδιαγραφών συνήθως euro4 και μετά...
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Θα σου έλεγα μην κανείς τίποτα , μιας και όντως τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν συστήματά προστασίας από νερωμένο καύσιμο και μπαίνουν σε safe mode.
Έχω αυτοκίνητα diesel για πολλά χρόνια στην κατοχή μου , τώρα έχω ένα golf 6 με 150.000 km και κανένα πρόβλημα , βάζω καύσιμα όπου βρω , πριν είχα ένα seat diesel 1400 με 300.000 km ,ένα Nissan με περίπου 150.000km
Και ένα smart με 250.000km , στο μόνο που είχα προφιλτρο ( υδατοπαγιδα ) και μάλιστα θερμαινομενο ήταν στο Nissan.
Συμφωνα με τους τεχνικούς τις Nissan το προφιλτρο ζορίζει την αντλία πετρελαίου πράγμα που δεν ισχύει μιας και πολλά αυτοκίνητα έχουν μια υψηλής μέσα στο ρεζερβουάρ και μια βοηθητική στο μοτέρ η αντίστροφα δεν θυμάμαι .
Σε πολλές χώρες πχ Φινλανδία και Ισλανδία που ξέρω , χρησιμοποιούν θερμενομενα προφιλτρα καθώς και θερμενομενες "γραμμές" καυσίμου σε μεγάλα τετρακίνητα οχήματα .


Πάρε να έχεις μαζί σου ένα καθαριστικό καυσίμου σε περίπτωση που πέσεις στον απατεώνα βενζινα σε κανα ταξίδι , χαλάρωσε και απόλαυσε την οικονομία .

Επισεις να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία αν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα στο συγκεκριμένο μοντέλο με χρήση v-power diesel , καύσιμο που εμείς και οι φίλοι μας δεν βάζουν ποτέ .

Καθαριστικό καυσίμου είχα πάρει ένα από Γερμανία που είχε και αντιπαγωτικες ιδιότητες έως τους -25 .
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο παραπάνω! Σε ότι αφορά την ποιότητα καυσίμων στην Ελλάδα νομίζω πως δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο καταστροφολόγοι. Λαμόγια υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη!
Έχω φίλο από τη Γερμανία που έρχεται κάθε δεύτερο χρόνο στην Ελλάδα και με διαβεβαιώνει πως το ντίζελ στην Ελλάδα είναι μακράν καλύτερο από ότι στη Γερμανία. Και τα δυο αυτοκίνητα που έχει φοράν τον 2.5 TDI της VW.
Σε ότι αφορά τη προσθήκη biodiesel στο diesel, μπορείτε να ρωτάτε αν περιέχεται μέσα και σε ποια ποσόστοση. Εννοείτε πως προτιμάτε αυτά χωρίς ή με μικρό ποσοστό. Στην Γερμανία η προσθήκη biodiesel επηρεάζει σημαντικά τη τιμή του καυσίμου, όσο περισσότερο τόσο φθηνότερο... και η αναγραφή του ποσοστού είναι ευκρινώς γραμμένη.
Πάντως εγώ στο δικό μου Ford 2.0 Tdci εδώ και 6 χρόνια βάζω απλό diesel χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, αν και έχω κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα καθώς είναι αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ μόνο καλοκαίρια για τα ταξίδια μας.
 
Top Bottom