ΔΙΑΒΟΛΟΡΕΜΑ - ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΦΥΡΟ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ

malco

Μέλος
Περιοχή
περιστερι
Όνομα
Κωνσταντινος Μαλλιος
Μοτό
Bmw r1200gs ADVENTURE
Επειδη λοιπον όπως λεει ο λαος , «η φτωχια θελει καλοπεραση» , και επειδη οι μοτοεκδρομες εχουν μειωθει δραματικα τον τελευταιο καιρο λογο budget, και το νευρικο μας συστημα δεν είναι στα καλύτερά του λογο αυτου, αποφασιστηκε εκτακτος μονοημερη εκδρομη σχετικα μικρου βελινεκους. Τωρα βεβαια εμφανιζεται το συνηθισμενο σ εμας προβλημα του προορισμου, μιας και μας αρεσει να περιλαμβανει κατι ( αξιοθεατο, τοποθεσια,σημειο ενδιαφεροντος) το οποιο δεν εχουμε ξαναδει... Αυτό βεβαια είναι δυσκολο διοτι το βελινεκες της μονοημερης εκδρομης από ΑΘΗΝΑ της ταξης των 500 χλμ. περιπου με επιστροφη, εχει σχεδον εξαντληθει απο καιρο τωρα. Ο αρχικος προρισμος λοιπον ηταν σχετικα ευκολος και λεγεται ΜΕΘΑΝΑ από τον παλιο, και ο γυρος των Μεθανων …..τωρα για το κατι παραπανω όπως προανεφερα υπαρχει η ειδικος που ακουει στο ονομα γνωστο σε πολλους από εδώ μεσα …..Marion….η οποια είναι ικανη να σου βρει σημειο ενδιαφεροντος και την ιστορια που το ακολουθει, εκει που δεν υπαρχει…..(εγω απλα πρεπει σε ορισμενες περιπτωσεις να οδηγαω δικαβαλος στο χωμα, να ανεβαινω στα 2320μ.υψομετρο από χωμα, να ανεβοκατεβαινω νεροφαγωματα κτλ.κτλ…απο το οποιο θα γλιτωσω όταν παρει δικη της μηχανη γ@μω τον μπελα μου)

Ονομασια λοιπον σημειου ενδιαφεροντος κοντα στα Μεθανα …ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΦΥΡΟ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ..με τρεχουμενα νερα, βαθρες και αρχαιολογικο χωρο (παντα) και γενικα προσιτο με λιγο χωματοδρομο.

Σας παρουσιαζω χαρτη και μερικες φωτο, ……… και για το… πώς,…… που,………γιατι ονομαστηκε ετσι, κτλ… σας παραπεμπω στην ειδικο….

https://maps.google.com/maps?saddr=Περιστέρι, Ελλάδα&daddr=Τροιζήνα, Ελλάδα to:Μέθανα, Ελλάδα to:Περιστέρι, Ελλάδα&hl=el&ie=UTF8&sll=37.0625,-95.677068&sspn=40.59616,86.572266&geocode=FVwARAIdKHZpASlNrMQIR6OhFDFhFiy7FInfjw;FZ4mPAIdqHxkASnH0bad04OfFDHggbniLL0ABA;FUawPQIdz5pkASkj1xxSuCqgFDG4COGda0Pc3g;FVwARAIdKHZpASlNrMQIR6OhFDFhFiy7FInfjw&oq=ΠΕΡ&mra=ls&t=m&z=10


Ακολουθουμε λοιπον τον δρομο απο επιδαυρο προς γαλατα και αφου περασουμε την διασταυρωση για Μεθανα, υπαρχει πινακιδα δεξια προς Τροιζηνα. Περνοντας μεσα απο την πλατεια βλεπουμε την παρακατω πινακιδα...


ακολουθουν κι αλλες




οσπου ξεκιναει ο παρακατω χωματινος, ευκολος σχετικα...... με πολυ προσοχη ακομα και με ασφαλτινα....





Μετα απο περιπου 700μ. υπαρχει αυτο το φυσικο παρκιν...



πρεπει να ακολουθησουμε αυτο το μονοπατι....εν το μεταξυ απο παντου ακουγονται τρχουμενα νερα αλλα δεν βλεπουμε τιποτα...το φαραγγι ειναι ζουγκλα...



η Marion μεσα στην τρελη χαρα...




αυτο ειναι το γεφυρι, και στο βαθος πισω μου πρεπει να παμε δεξια....αριστερα ανεβαινει το φαραγγι...




αρχιζει η καθοδος.....ζουγκλα παντου....νερα παντου...






Και αντικρυζουμε αυτο......τον παραδεισο οπου κατοικουν νεραιδες.....βρισκομαστε σε παροξυσμο δεους....δεν θελουμε να φυγουμε ποτε.....εαν ηταν καλοκαιρι δεν θα εβγαινα απο το νερο....που ειναι το αντισκηνοοοο....








 
Τελευταία επεξεργασία:

malco

Μέλος
Περιοχή
περιστερι
Όνομα
Κωνσταντινος Μαλλιος
Μοτό
Bmw r1200gs ADVENTURE
Καλα κατεβηκαμε….τωρα πρεπει ν ανεβουμε…..




Εδώ θελω να στησω την σκηνη μου….






Λιγο νερο γιατι λιωσαμε……εχει πολύ εδώ….





Φευγοντας από φαραγγι ……



ακολουθει η εκδοχη της Marion…..συνεχιζεται....
 
Τελευταία επεξεργασία:

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Ωραίοι κι οι 2 σας ψηλέ :)
 

N4pSt3R

Lost Balkaneros
Περιοχή
Ορεστιάδα
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
BMW F800gs
Πολύ ωραίο μέρος!!!Μου θύμησε την δικιά μας την Δαδιά!!!
 

Marion

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Μαριάνα
Μοτό
bmw gs 1200 .....θα ηθελα να ειχα!!
Μπαίνω λίγο απότομα στο θέμα γιατί θέλω να πάρω τα πράγματα λίγο από την αρχή κι αυτό γίνεται αφού έχουμε απολαύσει τις στροφές προς την Επίδαυρο και το κορμί μας έχει ξεμουδιάσει από το ωραίο λίκνισμα που μας προσφέρει η μηχανή (από την πολυκαιρία που έχουμε να την καβαλήσουμε, σκουριάσαμε) φτάνουμε στην 1η στάση για τον απαραίτητο καφέ στο γνωστό πάλαι ποτέ Stork που μεταφέρθηκε 20 μέτρα παρακάτω από το προηγούμενο .Η θέα του κόλπου της Παλαιάς Επιδαύρου σε αποζημιώνει …….


Ο Malco απολαυάνει τον καφέ και χάνεται στην θέα και στις σκέψεις του…..


Και αφού ο καφές μας τελείωσε …στον δρόμο πάλι προς αναζήτηση του Διαβολογέφυρου .....


Φάνηκε και η Τροιζήνα….


Να και η ταμπέλα που μας οδηγεί στο ποθητό προορισμό ………..


Την συνέχεια της διαδρομής την έχει καλύψει ο Malco , εγώ θα παραθέσω κάποιες επιπλέον φώτο………..

Και να , εκεί ανάμεσα στα σκίνα ,τα κλαδιά και τα θεόρατα πλατάνια το περιβόητο Δαιβολογέφυρο……..



Στο γεφύρι κοντοστέκεσαι να βρείς τις πατημασιές του ..Πάνα.. Πάνω στις πέτρες ,υπάρχουν ακόμη τα ίχνη από πατημασιές κατσίκας. Πατημασιές του διαβόλου , ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ονομάστηκε έτσι.
Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή. Ο θρύλος λοιπόν αναφέρει ότι επί Τουρκοκρατίας, ο πασάς της περιοχής διέταξε φημισμένο πρωτομάστορα να κατασκευάσει γέφυρα σε μια πολύ απόκρημνη τοποθεσία, στο μεγάλο ποτάμι του Δαμαλά, το Χρυσορρόα, αλλιώς θα του έπαιρνε το κεφάλι.
Η δυσκολία βρισκόταν στο γεγονός ότι στο σημείο εκείνο οι δυο βράχοι που θα μπορούσε να στηριχτεί η γέφυρα, ήταν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο.
Ο γεφυροποιός προσπάθησε δυο φορές να στηρίξει την γέφυρα, αλλά δεν το κατόρθωσε. Ενώ ετοιμαζόταν για την τρίτη προσπάθεια -αν αποτύγχανε θα αποκεφαλιζόταν- εμφανίστηκε ο Διάβολος , ο οποίος του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει με αντάλλαγμα την ψυχή του.
Ο γεφυροποιός δέχτηκε, και τότε σε μια νύχτα, ο μαυροφόρος κατασκεύασε τη γέφυρα, αφού έφερε πιο κοντά τους βράχους. Το ίδιο βράδυ δώρισε στον πρωτομάστορα ένα πιθάρι χρυσά φλουριά. Ο γεφυροποιός έγινε πάμπλουτος, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί τα πλούτη του πέρα από έξι χρόνια.
Μια μέρα ενώ διέσχιζε τη γέφυρα, για να επισκεφθεί το σημείο που είχε κρυμμένο το θησαυρό του, σηκώθηκε άγριος άνεμος , τον πήρε και τον εξαφάνισε. Την ίδια στιγμή κεραυνός έκαψε το σπίτι και την οικογένεια του κολασμένου. Έτσι η γέφυρα αυτή ονομάστηκε «διαβολογέφυρο».


Το μέρος μας μαγεύει ,λες και βγήκε από τα παραμύθια με ξωτικά και νεραΐδες , μα σαν να βλέπω τον Πάνα να μου χαμογελά σαρδόνια από ψηλά καθώς παίζει φλογέρα .

-Βρε μήπως είναι ο Ταρζάν γιατί βλέπω κάτι σχοινιά να κρέμονται ?


-Έλα αλαφροΐσκιωτη ,κεραυνοβολημένη ,μην πω τίποτα χειρότερο , πρέπει να ανέβουμε .
(Ο Malco με επαναφέρει στην πραγματικότητα) .


-Και ύστερα λες εμένα……!! Μην κάνεις βλακείες παιδάκι μου και πέσεις και τσακιστείς ,μετά ποιος θα με πάει σπίτι ?


-Έλα τζιμάνι είσαι ,μου θες και καθρεφτίζεσαι ,καβάλα να φύγουμε γιατί έχουμε και συνέχεια…


Φτάνουμε στο Πύργο Διατειχίσματος........




Προσπαθώ μπας και βγάλω καμιά αρτιστική φωτό και εκεί που νομίζω ότι το πέτυχα μόλις διαπίστωσα ότι στην πάνω αριστερή γωνία έχει γίνει εισβολή ……..(τι να πώ τώρα ?)


Θα πω λίγα λόγια για αυτόν τον οχυρωματικό πύργο. Πρόκειται για τμήμα του διατειχίσματος της αρχαίας πόλης της Τροιζήνας. Ο οχυρωματικός πύργος της οχύρωσης, λόγω του σωζόμενου ύψους του, αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή και είναι γνωστός ως «το παλάτι του Θησέα». Κτίστηκε τον 5ο αιώνα πΧ με εμφανή τη μεσαιωνική προσθήκη, από τη μέση και πάνω.


Κατόπιν, αφού κάνουμε λίγο τους γιαλαντζί ADV,γιατί και άλλο χώμα πατήσαμε…..


Και ποταμάκια περάσαμε….( του διαβολορέματος τα ύδατα είναι )


Φτάσαμε στον ……….


Ο χώρος ανοιχτός και αφύλαχτος μας υποδέχεται με μια τεράστια αγκαλιά παπαρούνες και αγριολούλουδα (για τις ρομαντικές ψυχές)….


Ο αρχαιολογικός χώρος σχετίζεται με τον έρωτα της Φαίδρας για τον Ιππόλυτο, του οποίου η λατρεία συνδέθηκε με αυτή του Ασκληπιού. Στο χώρο σώζονται ερείπια του Ιερού του Ιππολύτου ιδρυμένο από το Διομήδη και τα κτίρια κι ο περίβολος που οικοδομήθηκαν στα τέλη του 4ου αι. ή στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. πάνω σ’ αρχαιότερο πυρήνα. Επίσης σώζονται ερείπια αρχαίων ναών, τειχών, του μνημείου της Φαίδρας, της Αγοράς, του σταδίου κι άλλων κτιρίων. Όλα τα κινητά ευρήματα εκτίθενται στα Μουσεία του Πόρου και της Αθήνας.

Το Ασκληπιείο της Τροιζήνας


Επισκοπή , χριστιανικός ναός πάνω στα ερείπια του ναού της Αφροδίτης Κατασκοπίας





Και αφού τελείωσε και η αρχαιολογική ξενάγηση με έναν Malco να βαριέται και να την έχει πέσει στον ίσκιο μιας ελιάς και να στοχάζεται (μάλλον θα συμφωνήσετε πολλοί , ότι έκανε την καλύτερη δουλειά )


Βουρ για Μέθανα……..




Με το που μπαίνεις στα Μέθανα σε καλωσορίζει η έντονη μυρωδιά από το θειάφι, αυτή που μοιάζει λες και έχεις βράσει καμιά 100στη αυγά και η αιτία είναι το υδροθεραπευτήριο ακριβώς στην είσοδο της μικρής πόλης ………






Ψάχνουμε κάπου να καθίσουμε και να φάμε μια και η ώρα είναι προχωρημένη και το στομάχι διαμαρτύρεται…….


Όμως , είναι Δευτέρα και η καλοκαιρινή σεζόν δεν έχε αρχίσει ακόμη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κάτι και έτσι αποφασίζουμε να μην κάνουμε τον γύρω των Μεθάνων και να γυρίσουμε να φάμε στην Παλαιά Επίδαυρο .Όπερ και εγένετο…….





Άντε και αφού αυτή η εκδρομή κλείνει έτσι νόστιμα και χορταστικά από όλες τις απόψεις , στο τέλος θα σου πω και το φλιτζάνι , για να δούμε πότε και πού θα πάμε την επόμενη εκδρομή ………


This is the end Beautiful friend . :)
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Το έργο συμπληρώθηκε με μια απολαυστική περιγραφή και όμορφες εικόνες..
Με το καλό σύντομα και η επόμενη βόλτα! Εδώ είμαστε για να παροτρύνουμε ο ένας τον άλλον να γράφουμε χιλιόμετρα και να τα μοιραζόμαστε. :)
 

staga1200

Μέλος
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW 1200 GS
Mαριάνα μου μήπως σε είπε τίποτε ο καφές για την επόμενη βόλτα ??


Αυτό το φιλαράκι μου όλο τις φωτογραφίες χαλάει !! :pointu:
 

malco

Μέλος
Περιοχή
περιστερι
Όνομα
Κωνσταντινος Μαλλιος
Μοτό
Bmw r1200gs ADVENTURE
Mαριάνα μου μήπως σε είπε τίποτε ο καφές για την επόμενη βόλτα ??


Αυτό το φιλαράκι μου όλο τις φωτογραφίες χαλάει !! :pointu:
Αφου ειμαι κακομαθημενος....το ξερεις:p:p
 

Marion

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Μαριάνα
Μοτό
bmw gs 1200 .....θα ηθελα να ειχα!!
Mαριάνα μου μήπως σε είπε τίποτε ο καφές για την επόμενη βόλτα ??


:pointu:

Σταυράκο μου , ο κάφες ,μου είπε για το trΟFFy και ο,τι θα δώσεις και ΕΣΥ το παρρόν ;) ;) ;) .Θα μου στέλνετε foto να σκάω απο τη ζήλεια μου :D :D :D
 
Τελευταία επεξεργασία:

staga1200

Μέλος
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW 1200 GS
Σταυράκο μου , ο κάφες ,μου είπε για το trΟFFy και ο,τι θα δώσεις και ΕΣΥ το παρρόν ;) ;) ;) .Θα μου στέλνετε foto να σκάω απο τη ζήλεια μου :D :D :D
Ελα μωρέ ....γιατί το είπες !!!!!! :p

Τώρα θα σου κάνω μούτρα ......:friend:
 
Top Bottom