Δολομιτες, Ιταλο-Ελβετικες Αλπεις, λιμνες Β. Ιταλιας

black_hawk

Μέλος
Περιοχή
Κερκυρα
Όνομα
Θανασης
Μοτό
R 1200 GS
..Ευτυχως, πλησιαζοντας τη Riva del Gardia (την πολη στα βορεια της λιμνης) και μετα απο περιπου 50 χλμ και πανω απο μια ωρα διαδρομη απο το Salo, ο δρομος επιτελους εγινε "ανθρωπινος"..





..Και ετσι (και καλυτερα) ηταν στην ανατολικη διαδρομη της λιμνης!
Τελειως ομαλο εδαφος, αλλα με πααααρα πολλα χωρια, που δεν μας αφηναν να αναπτυξουμε ταχυτητα πανω απο τα 50-60 χλμ/ωρα ("Τουριστικοποιημενα" στο επακρο, το ειπα? Το ειπα!
)













Kαι κατι που ξεχασα ν'αναφερω..

ΣΕ ΟΛΕΣ! τις λιμνες, ολες τις μερες (παρ'οτι μεσοβδομαδα) πληθος απο κοσμο, καθε ηλικιας και ανεξαρτητα απο ωρα, ψαρευαν μετα μανιας!

Καλα, ποιος δουλευει σ'ευτη τη χωρα??




 

black_hawk

Μέλος
Περιοχή
Κερκυρα
Όνομα
Θανασης
Μοτό
R 1200 GS
Φταναμε επιτελους στον προορισμο μας (το ενοικιαζομενο δωματιο που ειχαμε κλεισει μεσω internet, οπως και ολες τις αλλες μας διανυκτερευσεις, χωρις να συναντησουμε απολυτως κανενα προβλημα) και μαλιστα αρκετα νωριτερα απ'οτι περιμεναμε και αυτο μας χαροποιουσε ιδιαιτερα μιας και θα ειχαμε αρκετο χρονο να γυρισουμε την περιοχη..

ΑΜ ΔΕ!


Το δωματιο ηταν καπου "χωμενο" στα αμπελοχωραφα δυτικα της Pescheria del Garda (την.. "τουριστοπρωτευουσα" της περιοχης, στη Ν.Α. πλευρα της λιμνης και στην οποια, οσο και αν ψαξαμε δεν βρηκαμε διαμονη σε αξιοπρεπη τιμη) το οποιο, οσο και να ψαχναμε, δεν βρισκαμε!

Αρχιζουμε τα τηλεφωνα και την πρωτη το σηκωνει ενας πιτσιρικας που δεν ηξερε Αγγλικα (ουτε εμεις Ιταλικα!
) τη δευτερη και τριτη μια κυρια η οποια προσπαθησε σε.. "τηλε-νοηματικη" (αυτα, μονο οι Ιταλοι τα ξερουν!!
) να μας κατατοπισει, με αποτελεσμα να χαθουμε περισσοτερο στους αμπελωνες, αλλα τελικα να καταληξουμε (κατα λαθος!) στη Pescheria del Garda, που στη δευτερη μας προσπαθεια βρηκαμε αξιοπρεπεστατο ξενωνα στην ιδια τιμη και με πρωινο!

Η καλυτερη μας!


(Επειδη ο ξενωνας δεν ειναι στο internet, πηραμε μια καρτα του.. Οταν θα τη βρει η Μαριλυ θα δημοσιευσω τα στοιχεια, οπως εκανα και για ολες τις προηγουμενες διαμονες μας, για καθε τυχον ενδιαφερομενο!
)

Φυσικα το κλεισαμε αμεσως (επεσαν και αλλα 2-3 τηλεφωνα απο την κυρια του δωματιου που ειχαμε κλεισει αρχικα, αλλα της εξηγησαμε οτι θα'πρεπε να ειναι πιο σαφης στις οδηγιες της..) και αφου τακτοποιηθηκαμε (με 2-3 ωρες καθυστερηση, απ'ολη την ιστορια) βγηκαμε για την παραλιακη μας βολτα, για χαζι και φαγητο..

Ωραιο μερος αλλα με την "κιτσαρία" και τον "νεοπλουτισμο" εμφανη παντου!

Πλωτα κλαμπακια, ωραια εστιατορια, "κιτσάτες" υπερβολες!





Εδω ενα τροποποιημενο Hummer, για τη μεταφορα των προσκεκλειμενων, σ'ενα prive party, σ'ενα πλωτο club..

Ε-Λ-Ε-Ο-Σ δλδ!!


Τελος παντων, φαγαμε (και ηπιαμε!
) και πολυ και καλα και φτηνα (τα ωραρια ηταν τελειως μεσογειακα εκει, καμμια σχεση με Β.Ιταλια και υπολοιπη κεντρικη Ευρωπη, γενικως) και πηγαμε για υπνο..

Η επομενη μερα, θα ηταν η πιο δυσκολη απ'ολες...
 

black_hawk

Μέλος
Περιοχή
Κερκυρα
Όνομα
Θανασης
Μοτό
R 1200 GS
7η μερα

(ΧΑΡΤΗΣ)

Η επιστροφη στη Βενετια και η αναχωρηση για Ελλαδα..

Τα καλα που εχουν αυτες οι στιγμες, ειναι δυο:

1. Χαιρεσαι που περασες καλα και ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ! (Σαν να φευγει ενα "αγχος" απο πανω σου, που παντα εχεις κατα το ξεκινημα..)

2. Ενω κάνεις, συζητωντας, μια ανασκοπηση του ταξιδιου, ΗΔΗ! ενδομυχα, αρχιζεις να σχεδιαζεις το επομενο!


Λιγες στιγμες απο την αγαπημενη πολη, που -ξανα-χαιρεταμε και μας -ξανα-χαιρεταει..







(Μα, καλα, πως τα καταφερνουν και δεν συγκρουονται??
)


..Και, δυο "πανοραμικες".. (Αδικουνται απο την αναλυση..)





Επομενο??? Καλα να'μαστε (και λεφτα να'χουμε! :p )και υπαρχουν ΗΔΗ! χαραγμενες διαδρομες! :D:D
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Καταπλητικό ταξίδι! Ειλικρινά έπαθα πλάκα με τα μέρη που είδατε και επισκεφθήκατε! Αλλά και με τη Φόντο λέμε μέσα στα χιόνια! Αλλά και οι περιγραφές σου είναι απίστευτες τόσο που εθίστηκα και σε διαβάζω ήδη κατα ριπάς ... Ήδη έχω διαβάσει ένα μισό, Επομένο σου ταξίδι και παρότι αυτό ολοκληρώθηκε, εγώ συνεχίζω να ταξιδεύω νοερά μαζί με την οικογένειά σου και προς άλλους προορισμούς. ..
 

socrates

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Σωκράτης
Μοτό
dl650
Να 'σαι καλά που μοιράστηκες μαζί μας αυτό το ταξιδιωτικό. Πραγματικός οδηγός για όσους θέλουν να επισκεφτούν αυτά τα μέρη.
Είμαι από τους τυχερούς που έχουν ταξιδέψει εκεί και πραγματικά είναι δύσκολο να περιγράψεις την τρισδιάστατη ομορφιά του τοπίου με όλους αυτούς τους τεράστιους χιονισμένους όγκους γύρω σου.

Σε δύο σημεία θα σταθώ...

Κλιματολογικές συνθήκες -σαν να παίζεις λαχείο ένα πράμα-. Κάθε βουνό έχει το δικό του μικροκλίμα. Διαφορετικές συνθήκες από την μία μεριά του βουνού διαφορετικές από την άλλη, άλλες στα πεδινά άλλες όσο ανεβαίνεις. Πολύ δύσκολες οι προβλέψεις. Ακόμα και τέλη Ιουλίου που είχαμε πάει εμείς η διαφορά στις θερμοκρασίες ήταν εμφανής, ομίχλη και βροχή σχεδόν στανταράκι.

Ο παράγοντας χρόνος. Πάντα αντίπαλος μας στα ταξίδια, αλλά ειδικά εκεί νιώθεις ότι δεν θα σου έφτανε ούτε και αν σου έδιναν χατιρικά τις διπλάσιες μέρες. Πόσα πάσα μπορεί να χωρέσει μια μέρα σου; Πόσες διαδρομές θα πάρεις και πόσες θα αφήσεις για μια άλλη φορά; Κάθε φορά που βλέπω ένα ταξιδιωτικό για την εκεί περιοχή ανακαλύπτω φανταστικά μέρη που μπορεί να προσπέρασα στα γρήγορα ή απλά να ήταν λίγο πιο πέρα από αυτά που είχα προγραμματίσει.
 
Top Bottom