Ζαγοροχωρια...διαδρομες, αξιοθεατα.

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Αυριο φευγω για ενα 3ημερο Ζαγοροχωρια. Το μονο που ξερω απο εκει ειναι η χαραδρα του Βικου και το Παπιγκο. Για πειτε βρε παιδια οι γνωστες καμια καλη διαδρομη (ασφαλτινη λογω street) και τα κυριοτερα αξιοθεατα που πρεπει να επισκεφτω; Ορμητηριο μου θα ειναι το Μονοδενδρι η τα Ανω Πεδινα. Επισης απο Θεσσαλονικη ποια διαδρομη ειναι η πιο γραφικη για να μεταβω εκει;
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Συστυχως δεν εχω χρονο, γιατι ειμαι για δρομο.Σου βαζω καποιον χαρτη με μερικα καλα σημεια.

https://goo.gl/maps/uWQLtAdDJNG2

https://goo.gl/maps/KSrwAVsfXAS2

Μοναστηρι Μολυβδοσκεπαστης
Χωριο Βικος !!!
Μικρο Παπιγκο
Χαραδρα
Γεφυρι Κοκκορη
Τσεπελοβο
Βοβουσα!!!
Δικορυφο

Μερικα απο τα σημεια που ειναι καλο να επισκευτεις.Φαγητο στους Κηπους,στο Τσεπελοβο,την Αριστη και στο χωριο Βικος.Καφε βοβουσα,Τσεπελοβο,Κονιτσα,Κατω Πεδινα

Ο χαρτης που σου εβαλα και πολλα παρακλαδια του ειναι ωραια ασφαλτινα.Επισης μεσα απο Κονιτσα φυγε για Διστρατο και κατεβα απο Τσεπελοβο.

Ελπιζω να βοηθησα.Καλα να περασεις.
 

sahara

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
Bandit 650
Δεν ξερω που εχεις βαλει διαμονη, αλλα εχω μεινει στο Παπιγκο και ηταν πολυ ομορφα.
Καλα να περασεις!:)
 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Ευχαριστω πολλη, θα τα σημιωσω και θα επισκευτω οσα προλαβαινω. Απο Θεσσαλονικη ποια ειναι η καλυτερη μοτοσυκλετιστικη διαδρομη για να φτασω;
 
Τελευταία επεξεργασία:

CubMan

Μέλος
Όνομα
Darth Pleguis
Μοτό
Imperial Speeder
Από την Εγνατία οδό και ξεκινώντας από το Μέτσοβο, μετά από περίπου 40 χιλιόμετρα, θα βρείς τα Ανατολικά Χωριά του Ζαγορίου.
Από κει και πέρα τσεκάρεις το χρόνο σου και ό,τι προλάβεις βλέπεις, όλες οι διαδρομές είναι ωραίες. Αφού θα κινηθείς προς τα εκεί
αν έχεις χρόνο ρίξε και μια ματιά στο μουσείο του Βρέλλη και στο μαντείο της Δωδώνης. Καλά χιλιόμετρα.
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Ευχαριστω πολλη, θα τα σημιωσω και θα επισκευτω οσα προλαβαινω. Απο Θεσσαλονικη ποια ειναι η καλυτερη μοτοσυκλετιστικη διαδρομη για να φτασω;
Βεροια απο Εγνατια κι απο κει Γρεβενα μεσω Καστανιας κ οχι μεσω Εγνατιας.
Φιλιππαιοι,Δοτσικο,Επταχωρι,Κονιτσα,Αριστη,Κατω Πεδινα.
Το Φιλιππαιοι Δοτσικο ειναι ολοκαινουριος δρομος κι εκει που θα βρεις την ταμπελα εχει σε λιγα μετρα αλλη μια για το μνημειο της Αννικας,κανε την παρακαμψη κ δεν θα χασεις.
Τελευταια βενζινη Κονιτσα ή Κλειδωνια.

adv phone
 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Χερετισματα απο Mονοδενδρι :). Ακολουθησα τις συμβουλες σας και πραγματικα εκανα πανεμορφες διαδρομες! Αν ξερει καποιος να με πει ποια διαδρομη να ακολουθησω απο Μονοδενδρι (Ζαγοροχωρια) μεχρι Συβωτα που θελω να παω. Καπου ειχα διαβασει οτι υπαρχει μια ομορφη διαδρομη αλλα δεν εχω ιδεα πως θα παω.
 

CubMan

Μέλος
Όνομα
Darth Pleguis
Μοτό
Imperial Speeder
Από Μονοδένδρι, ακολουθείς το δρόμο προς τα Γιάννενα. Από εκεί λίγο πριν το αεροδρόμιο κόβεις στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, έχει ταμπέλα, Είναι πολύ ωραία διαδρομή με πολύ στροφιλίκι και περνάει από όμορφα χωριά και τοπία, θα την ευχαριστηθείς, δες μερικές φωτογραφίες ;)













 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Μετα απο 3 χρονια εξωτερικο με την μηχανη και αφου φετος δεν μας εκατσε το Βορειο Ακρωτηρι λογω κοψιμο αδειας την τελευταια στιγμη, ειπα να την κανω εγχωρια μιας και την Ελλαδα δεν την εχω γυρησει παρα μονο μερικες μονοημερες σε κοντινες διαδρομες στη Μακεδονια.
Τρια μερη ειχα στο μυαλο μου αλλα επρεπε να διαλεξω το ενα ωστε να βγει χαλαρα σε στιλ διακοπων. Πελοποννησος, Πηλειο η Ζαγοροχωρια λοιπον?
Δυσκολη η αποφαση μιας εχω ακουσει και διαβασει στο φορουμ οτι και τα τρια αυτα μερη εχουν πανεμορφα αξιοθεατα και ωραιες μοτοσυκλετιστηκες διαδρομες.
Ετσι λοιπον μετα απο σκεψη και ερευνα διαλεξα ενα 3ημερο στα Ζαγοροχωρια και αλλες 3 μερες Παργα και Συβοτα ωστε να συνδιασουμε βουνο και Θαλασσα.

Εχω ταξιδεψει με την μοτοσυκλετα μου σε αρκετες χωρες και πραγματικα δεν περιμενα οτι το συγκεκριμενο κοντινο ταξιδακι θα συγκαταλεγονταν στο τοπ 3 των περιοχων που εχω επισκεφτει, μαζι με Αλπεις και Βοσνια.
Πριν ξεκινησω το ταξιδακι ανοιξα το παρον thread και αρχισα τις ερωτισεις για διαδρομες και για αξιοθεατα μιας και δεν ειχα ιδεα το πως θα παω και τι θα δω. Πραγματικα οι πληροφοριες που πηρα απο τις απαντησεις των μελων ητανε καταλητικες ωστε να περασω μια υπεροχη βδομαδα στις ομορφιες της Ηπειρου και τις ακτογραμης της Δυτικης Ελλαδας.
Ετσι και εγω με τη σειρα μου χρωστουσα ενα μικρο φωτορεπορταζ ωστε να συμβαλω εστω και λιγο με τη σειρα μου στον εμπλουτισμο του φορουμ με ομορφες φωτογραφιες και πληροφοριες για οσους θελουνε να πανε σε αυτην την εκλπηκτικης ομορφιας γωνια της Ελλαδος. :)

Ακολουθοντας την Εγνατια μπηκα Γρεβενα και απο επαρχιακο κατευθηνθηκα προς Φιλιππαιους συμφονα με τις υποδειξεις του Πασχαλη.


Mνημειο Αννικας... σε ενα υψωμα μετα τους Φιλιππαιους. Εδω ενα ματσο φανταρακια απο τα γυρω χωρια, κανανε τους Ιταλους Αλπινιστες της julias να βγαζουν καπνους απο τον πισινο τους!




Φαραγγι του Βικου απο τη θεση Οξια 6 χλμ. μετα το μονοδενδρι. Κατα τις Οκτωμισι το απογευμα που δυει ο ηλιος η θεα ειναι εκπληκτικη! Καφεδακι αραχτοι και απολαμβαναμε ενα απο τα ποιο επιβλιτικα τοπια που εχω βρεθει.






 
Τελευταία επεξεργασία:

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
To χωριο που με εκανε περισσοτερο εντυπωση ητανε ο Διλοφος. Λες και δεν το εχει αγγιξει ο χρονος, μια βολτα στα πετρινα σοκακια και γυρνας κανα δυο εκατονταετιες πισω.








Και οι καθιερομενες σελφις :cool:
 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Γεφυρι Κοκκορι. Τετοια γεφυρια υπαρχουν παμπολα στην περιοχη.




Πηγες Αωου πριν το Παπιγγο


Kαπου απο Τσεπελοβο προς Βοβουσα απο ασφαλτο. Υπαρχει και η χωματινη διαδρομη αλλα δεν ενδεικνυεται για street μηχανες. Στη Βοβουσα αγχωθηκα για βενζινη γιατι στα Ζαγοροχωρια ειναι λιγα τα πρατηρια. Ενα στους Ασπραγγελους ενα στην Κονιτσα και το τριτο στους Μιλιωταδες οπου και φουλαρα. Σε περιπτωση που μηνεις υπαρχει η δυνατοτητα να σε ντιλιβερισουν καυσιμο οπως με ειπε η κοπελα στο πρατηριο.


Δικορφο
 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Και το κερασακι στη τουρτα τι αλλο?
Ραφτινγκ στον Βοιδοματι φυσικα!


Το δαγκωσαααααα.......:confused:
Η αισθηση οταν βγαινεις απο το νερο παντος ειναι φανταστικη


Απο το χωριο Αριστη διοργανωνονται καθημερηνα ακδρομες για ραφτινγκ


 

Tsili

Μέλος
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Kωστας
Μοτό
Honda CBF 600
Μετα απο ενα 3μερο στα βουνα ειπαμε να παμε και λιγο θαλασσα. Απο μια ομορφη επαρχιακη οπως με συμβουλεψανε εδω, καταληξαμε στα Συβοτα και στην Παργα. Η ακτογραμμη μεταξυ αυτων των δυο θερετρων ειναι φανταστικη με πανεμορφες παραλιες για μπανιο. Βασικα μου αρεσαν οι παραλιες στα Συβοτα και η γραφικοτιτα της Παργας.



Ηλιοβασιλεμα στα Συβοτα


Μπελα Βρακα




Πηγες Αχεροντα...οι πυλες του Αδη που πηγαιναν οι αρχαιοι πεθαμενοι






Απο βουνα και γραφικα χωριουδακια, σε καμια ωριτσα παραλιες και μπανακι. Αυτη ειναι η Ελλαδα!! Μια εβδομαδα που καραγουσταρα στις ομορφιες της, και συγουρα στο προγραμμα μπαινουν πλεον η Πελοποννησος και το Πηλιο.

....Α! και το Βορειο Ακρωτηρι :mad:;)
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
ωραιος φιλε Κωστα,μοναδικα τα Ζαγορια οπως κ ολη η Ηπειρος αλλωστε!
αδαμαστη πετρα γιοματη τεχνη κ ηχους απο κλαρινο στην 5τονικη κλιμακα!!
:friendship:
 

kostasra

Ncλάτρης
Όνομα
Κώστας
Μοτό
Nc750x
Προτιμησε Πελλοπονησο με Μανη-Ταιναρο ;)
 
Top Bottom