Η επέλαση των Κινέζων

boxer

Μέλος
Περιοχή
Ελλαδα
Όνομα
Νικος
Μοτό
BMW
Κοιτα Νικο σε αυτο που λες εχεις εν μερει δικιο,αλλα η μαζικη παραγωγη τους δεν...οχι οτι δεν μπορουν αλλα η γραμμη παραγωγης τους ειναι αυτη που ειναι..και επειδη οπως λες εχεις παει αρκετες φορες φανταζομαι εχεις δει την ψυχολογια τους το σκεπτικο τους και τον τροπο που δουλευουν. ειναι νοοτροπια, αυτο που ανεφερα παραπανω οτι ειναι στο dna τους η αντιγραφη και η αναπαραγωγη Ευρωπαικων προιοντων στο λεω γιατι συνεργαζομαι μαζι τους εδω και 7 χρονια και εχω δει και ζησει τον τροπο σκεψης τους..ειναι ας μου επιτραπει η εκφραση κουτοπονηροι ακομα και στο εμποριο...Αποψη μου εννοειται και σεβομαι ολες τις διαφορετικες γνωμες.
Σε αυτα που εγραψες Βαγγέλη, θα σταθώ σε τρία σημεία:
-Γραμμή παραγωγής: Ο ποιοτικος έλεγχος δεν διαφέρει απο τον ευρωπαϊκό, που και αυτός πλέον είναι ανύπαρκτος. Πόσο μάλλον στην Κίνα, που ηθελημένα επιδιώκουν να ρίξουν το κόστος, και παράλληλα τροφοδοτούν προϊόντα σχεδόν όλον τον κόσμο.
- νοοτροπία: Σε αυτόν τον τομέα, χρόνο με τον χρόνο, υπάρχουν αρκετές "βελτιώσεις". Θέλεις γιατί επηρεάζονται όλο και περισσότερο απ´τους δυτικούς; Θέλεις γιατί έχουν καταλάβει ότι έτσι επιβάλουν οι "κανόνες" του εμπορίου; Δεν μπορω να ξέρω, μα παρατηρώ διάφορες προς το καλύτερο! Και
- κουτοπονηροι: δεν γνωρίζω αν η συνεργασία που έχεις, είναι με κινέζους που μένουν και εργάζονται στην Ελλάδα ή όχι (μπορει να τους "μεταδιδουμε" εμείς το μικρόβιο της κουτοπονηριας). Στην Κίνα όμως, όχι μόνο κουτοπονηρους δεν τους λες, αλλα απεναντίας, και φιλοτιμοι είναι και τίμιοι, αλλα και ντομπροι! (η συντριπτική πλειοψηφία πάντα ναι; Δεν τους λέω όλους αριστους και τελειους! Ποιος λαός άλλωστε έχει μόνο τέτοιους; ).
Και τέλος, ακόμα και απο απόσταση (μέσω ιντερνετ), ότι πάρε/δωσε είχα μαζι τους μέχρι τώρα, δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο.
Ολα τα ανωτέρω φυσικα, για την Κίνα και τους Κινέζους, είναι η προσωπική μου γνώμη, μέσα απο τις δικές μου εμπειρίες και ταξίδια.
 

tc-drift

Μέλος
ADVRIDE Team
Περιοχή
Πειραια και πέριξ
Όνομα
Βαγγέλης
Μοτό
BMW F800GS - VOGE 300 RALLY
因为你的眼睛都喜欢去厕所

:pointu:
για πρόσεχε λίγο τα λόγια σου..:friend:

Δεν υπήρχε πάντως πουθενά ίχνος αντιπαράθεσης ή παρεξήγησης.

Εγώ συμφωνώ μαζί σου, κι εγώ αποφεύγω τα κινέζικα όσο μπορώ και αμφισβητώ την ποιότητα τους αλλά και τον τρόπο που φτιάχτηκαν. Σαν άνθρωπο με προσβάλλει που άλλοι άνθρωποι στον κόσμο είναι θύματα καθημερινής εκμεττάλευσης για μια κούπα ρύζι να δουλευουν σαν τα σκυλιά και ταυτόχρονα να παρασέρνουν και τον υπόλοιπο κόσμο σε αυτό το βούρκο.

Στο θέμα παπάκι που ανέφερα δυστυχώς για μένα ήταν μονόδρομος το κινέζικο. Ακόμα και Honda Wave να έπαιρνα China είναι! Αλλά και οι υπόλοιποι κατασκευαστές γνωστοί εκεί τα φτιάχνουν άντε καμιά Ταιλάνδη-Μαλαισία κλπ.

Ο μόνος λόγος που το ανέφερα ήταν καθώς τα Daytona είναι μια περίπτωση σχετικά προσεγμένου κινέζικου τίποτα άλλο.
 
Top Bottom