Θέλω το σχόλιο σας...

NLS

Μέλος
Περιοχή
Πειραιάς
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW R1200GS '07
Θα ήθελα τη γνώμη σας για κάτι που έγινε εδώ στο forum.
Δεν γράφω περιμένοντας να μου πει κάποιος ότι έχω δίκιο, η άποψη μου είναι συγκεκριμένη δεν θα αλλάξει, αλλά είναι γνωστό ότι δεν φοβάμαι την κριτική.
Αν διαπιστώσω ότι η διαφωνία είναι... κάθετη και ανάλογα το πνεύμα, θα καθορίσω και το μέλλον μου στην virtual παρέα.

Πριν αρκετό καιρό διαπίστωσα ότι έχω στις ντουλάπες μου κλπ. ένα σωρό μπιχλιμπίδια κυρίως, που δεν τα κάνω τίποτα. Απλώς κάθονται εκεί και σκονίζονται. Τα περισσότερα ΔΕΝ έχουν σχέση με τη μοτοσυκλέτα.

Γνωρίζοντας τους κανόνες του forum, αρχικά συζήτησα με τους διαχειριστές μήπως μπορούσα να βάλω μια αγγελία αφού εδώ ήμαστε... άνθρωποι εκτός από μοτοσυκλετιστές (εννοώ ΚΑΙ με άλλα ενδιαφέροντα στη ζωή μας, δεν το πάω στον ανθρωπισμό) και μια παρέα. Όπως στην παρέα μου που μπορεί να πηγαίνω για καφέ θα έλεγα (και είπα) "παιδιά, έχω αυτά και αυτά, ενδιαφέρει κανέναν τίποτα από αυτά;" έτσι θεώρησα μήπως θα μπορούσα να το κάνω και εδώ.
Ναι ξέρω την πολιτική για μόνο σχετικές με τη μοτό αγγελίες, απλά το πήγα σαν κάτι έκτακτο, ως παρέα (και αντίστοιχα δεν θα με ενοχλούσε από άλλον). Φαίνεται αν κάτι είναι εμπόριο (ή παραεμπόριο) ή μόνιμη τακτική κλπ.

Τέλος πάντων, καλώς ή κακώς, δεν συμφώνησαν και το σεβάστηκα. Τότε μου ήρθε μια εναλλακτική ιδέα. Αφού έχω σελίδα (-ες) δικιά μου και την κάνω ότι θέλω, δεν τα ρίχνω όλα μέσα εκεί και να βάλω απλώς μια γραμμή στην υπογραφή μου ότι αν κάποιος θέλει να δει τι μου περισσεύει, πατάει εκεί και το βλέπει;
Αυτό έγινε με ΣΥΜΦΩΝΙΑ από διαχειριστή. Σημειώστε το αυτό.

Το έκανα λοιπόν.
Μετά από κάποιες μέρες, δεν ξέρω αν ενόχλησε "αυτεπάγγελτα" τους ίδιους τους διαχειριστές ή κάποιον εύθικτο συν-φορουμήτη και τους μίλησε, αλλά μου ζητήθηκε εκ νέου, ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΩ την υπογραφή.
Εγώ επειδή μπαίνω άρπα κόλλα συνήθως (άλλο ότι γράφω πολλά αυτό είναι επειδή γράφω πιο γρήγορα από ότι μιλάω), είπα οκ θα το κοιτάξω το θέμα να το σκεφτώ πρώτα (σκεφτόμουν μια απλή ήσυχη αποχώρηση το γιατί το εξηγώ πιο κάτω - *1) λίγες ώρες και θα δω τι θα κάνω.
Τελικά κάποια στιγμή μίκρυνα το κείμενο και το έκανα λιγότερο "ενοχλητικό" (και εμένα με ενοχλούν οι τεράστιες υπογραφές με φωτογραφίες και... φωτάκια να αναβοσβήνουν -τα θεωρώ αγένεια- αλλά δεν μίλησα ποτέ αφού δεν ενοχλεί τους διαχειριστές) και μετά από 1-2 μέρες (κέρδιζα λίγο χρόνο *2) θα το έβγαζα, τελικά η "Πραγματική Ζωή (ΤΜ)" με πρόλαβε και έμπλεξα με διάφορα και έλειψα για 2-3 βδομάδες από το forum (και όχι μόνο από αυτό).

Όταν επέστρεψα είχα ξεχάσει το θέμα.

Έλαβα λοιπόν νέα ειδοποίηση. Τότε θυμήθηκα και τους λόγους που με ενόχλησαν αρχικά.
Αφαίρεσα αμέσως την "φτου κακά" υπογραφή, αλλά είπα ότι θα γράψω για το θέμα εδώ, στην κρίση σας.
ΔΕΝ περιμένω (δεν ελπίζω καν) για κάποια στήριξη (δεν την αποζητώ κιόλας), απλώς επειδή πάντα ήμουν ευθύς σε ότι με ενοχλεί (στους φίλους μου δε ακόμα παραπάνω - γι' αυτό και έχασα φίλο για... 8 χρόνια με ότι είπα και μετά από 8 χρόνια ήρθε και μου είπε "τελικά είχες δίκιο").

Έχω δυο αστερίσκους επάνω.
Να τους εξηγήσω ξεκινώντας από τον δεύτερο:
*2 - Κέρδιζα λίγο χρόνο μπας και φύγει κάτι από πάνω μου. Αυτή τη στιγμή το αν θα αγοράσω κάτι 100 ευρώ (που δεν είναι πρώτης ανάγκης) εξαρτάται από το αν θα δώσω κάτι που δεν θέλω των 80 ευρώ (τυχαία νούμερα) και να βάλω ένα 20άρικο, αλλιώς απλώς ΔΕΝ θα πάρω αυτό που θέλω.
Για να καταλάβετε τι έμπορος μαυραγορίτης είμαι (το γράφω έτσι γιατί έτσι ένιωσα όταν ζήτησαν οι αρχηγοί της διαδικτυακής ΠΑΡΕΑΣ να μη το κάνω), για να καταλάβετε, δεν έχω πουλήσει ΤΙΠΟΤΑ από όλα όσα έδινα.

*1 - Γιατί σκεφτόμουν από την αρχή (και ακόμα) την αποχώρηση. Για πολλούς λόγους.
Πρώτα από όλα γιατί ακριβώς ένιωσα τη ρετσινιά του παραεμπόρου, ενώ μιλάμε για 5-10 πράγματα που έχω στις ντουλάπες μου.
Δεύτερον γιατί κάτι που το θεωρούσα διαδικτυακή παρέα, τελικά δεν είναι αυτό τουλάχιστον προς εμένα (για να μη γενικεύω).
Τρίτον, θα έπρεπε κανονικά να με χαλάσει (αφού κάθισα και ρώτησα πρώτα) και το αρχικό ναι, που έγινε μετά όχι (να συνεννοείστε άλλη φορά παιδιά ε...).
Έχοντας 32 χρόνια στην Πληροφορική, πάνω από τα μισά επαγγελματικά, οι πρώτες σελίδες και forum και... BBS (κάποτε) που διαχειρίστηκα χάνονται... στα βάθη του χρόνου. Καταλαβαίνω την ανάγκη κανόνων και την ανάγκη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και... ανθρώπων τελικά, το έχω κάνει και ο ίδιος. Πρέπει όμως σαφώς να καταλαβαίνουμε το ΓΡΑΜΜΑ του νόμου και πόσο διαφέρει από το ΠΝΕΥΜΑ του νόμου.
Τελικά στεγνά πιάνοντας και τους κανόνες πάντως... Είχα μια παράθεση στην υπογραφή ΜΟΥ, που δεν ήταν προσβλητική για κανέναν και πήγαινε ανθρώπους που θα πάταγαν το link (χωρίς να παγιδεύει, εξηγούσε τι είναι εκεί και ΔΕΝ είναι εμπορική σελίδα εμπορικής εταιρίας) σε ΔΙΚΗ ΜΟΥ προσωπική σελίδα. Αυτό ζητήθηκε να φύγει και αυτό από μόνο του, με χαλάει (και μη πιάσω ότι διέπει άλλους σοβαρότερους και γενικότερους κανόνες από του forum, περί ελευθερίας του λόγου κλπ.).

Το αφήνω στην κρίση σας το θέμα. Όπως είπα δεν με ενοχλεί το (σοβαρό και με επιχειρήματα) "καλά σου έκαναν" και πραγματικά δεν έχω πρόβλημα εφόσον ενοχλεί και αυτό που κάνω εδώ τώρα, να πω και ένα ωραίο αντίο και να σας αφήσω στην ησυχία σας. Το έχω κάνει στο παρελθόν από γιγάντιους διαδυκτιακούς χώρους όταν κατάλαβα ότι με χαλάνε. Εξάλλου όλοι αυτές τις μέρες έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Αυτά, ευχαριστώ για το χρόνο όποιου έκατσε και διάβασε.
 

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Καταλαβαινω την δικη σου αποψη αλλα και του φορουμ μιας και οπως ειπες (δεν εχω διαβασει τους κανονες) δεν επιτρεπεται κατι τετοιο.Απο τη στιγμη που ειναι κανονας πρεπει ολοι να τον σεβαστουμε και να μην παρεξηγουμαστε οταν μας θυμιζει καποιος οτι αυτο δεν επιτρεπεται εδω.Απο τη στιγμη που το ιδιο ισχυει για ολους κακως το περνεις προσωπικα.Αρα κακως νοιωθεις θιγμενος και σκεφτεσαι την αποχωρηση,κατα την αποψη μου παντα.

Απο την αλλη ομως ειμαι υπερ στο να υπαρχει ενας χωρος που να μπορουνε να μπαινουνε τετοιες αγγελιες.
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Δε σχολιάζω τα αισθήματά σου (γιατί περί αισθημάτων πρόκειται), πράξε όπως νιώθεις.
Μόνο σε σχέση με τις αγγελίες και τους κανόνες τους, θα πω ότι συντάσσομαι με την κρατούσα άποψη-εικόνα σ' αυτό το φόρουμ. Αγγελίες μόνο για μοτό και πέριξ αυτών. Για τα άλλα υπάρχουν ένα σωρό χώροι να δημοσιεύει ο καθένας ότι αγγελία πώλησης γουστάρει. Στην τελική, σιγά το κοινό που απευθύνεται κανείς εδώ μέσα... Σκάρτα 1000 άτομα από όλη την Ελλάδα. Ένα κινητό ή ένα laptop και οτιδήποτε άλλο σίγουρα "φεύγει " πιο εύκολα σε άλλα site.
Στο θέμα της υπογραφής σου, δεν έχω άποψη. Δε γίνεται να γνωρίζω και όλες τις απόψεις-γνώμες και το τι ειπώθηκε μεταξύ σας, οπότε δεν τοποθετούμαι.
 

Papadopaidi

Μέλος
Περιοχή
Patras
Όνομα
Παύλος
Μοτό
R1150GS '00 (ABS)
Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα παρά το
αντιαισθητικό του θέματος (γραμματοσειρά κ μέγεθος)
κ στο είχα πει ευθέως.
Καλώς η παρέα αυτή έχει τους κανόνες της.
Καλώς που διαχωρίζουμε τα της μοτόρας
απο τα υπόλοιπα που μας απασχολούν.
Καλώς που η διαχείριση μας προσέχει κ αν ξεφεύγουμε
μας εγκαλεί.
Καλώς που έχει την δημοκρατική προσέγγιση κ
αφήνει τέτοια θέματα να δημιουργούνται κ να εξελίσσονται
χωρίς να τα "κλειδώνει".
Κακώς που στην αρχή επέτρεψε.
Κακώς που άλλαξε γνώμη.
Κακώς που γκρινιάζεις σαν πιτσιρίκι που
δεν του δίνουν παγωτό...
(όταν βρεθούμε θα σε κεράσω βρε Γκρίνιαρη).
 

sinister

Μέλος
Όνομα
Πανος
Μοτό
Tuono factory
RSV1000R
WR250R
Καταλαβαινω τους κανονες,οπως επισης οτι καποιοι κανονες οταν γραφονται (σαν τους νομους) προσπαθουν να προλαβουν κατι το οποιο αργοτερα τελικα γινεται απο ολους κ ο κανονας-νομος χανει την ισχυ του γιατι απλα δεν ενοχλει. Ξεκινωντας πχ ενα φορουμ μηχανων πολλοι θελουν να το γεμισουν με αγγελιες κ μονο κ για αυτο απαγορευονται γιατι οι αγγελιες μονοπωλουν το φορουμ κ δεν ασχολειται πραγματικα κανενας με τα υπολοιπα,οταν ενα φορουμ σαν ετουτο ομως με τετοια δυναμικη κ τοσο κοσμο εισαγει κ 5-10 αγγελιες ε δεν εγινε κ τιποτα.Μην ξεχναμε οτι καποιοι ανθρωποι απο την αλλη,σπαταλουν χρονο και χρημα για να γραφουμε το μακρυ μας κ το κοντο μας και πρεπει να σεβομαστε τον κοπο τους,αλλα κ εκεινοι θα πρεπει να γνωριζουν οτι φορουμ χωρις μελη δεν στεκεται,ειναι μια αμφιδρομη σχεση που πρεπει να εχει ισορροπιες. Φανταζεσαι απο την αλλη ομως να ειχα βαλει εγω οταν ξεκιναγε το φορουμ μια αγγελια για υπολογιστες κ να μου την εσβηναν,πως θα αισθανομουν αν τωρα εβλεπα μια δικη σου αντιστοιχη,δεν θα τσαντιζομουν?και αν ημουν στραβοξυλο δεν θα εστελνα πμ στους διαχειριστες να σβησουν την αγγελια σου οπως εκαναν με την δικη μου? Ειναι ολα υποθετικα αλλα πολυ πιθανα. Για αυτο απο τη στιγμη που δεν εσβησαν κατι αλλα το ζητησαν,φανταζομαι ευγενικα,θα εδινα τοπο στην οργη κ θα θεωρουσα το συμβαν ληξαν. Καθαρα προσωπικη μου αποψη κ ουδεμια σχεση εχω ουτε με τους μεν ουτε με τον δε! !:)
 

axinos

Μέλος
Περιοχή
Αγ. Μαρίνα Κορωπίου
Όνομα
Ανδρέας
Μοτό
BMW R1150GS
Δεν με ενοχλεί να διαβάζω θέματα άσχετα με το αντικείμενο του φόρουμ (στην ενότητα "γενικά" π.χ)
Δεν με ενοχλεί να διαβάζω αγγελίες άσχετες με το αντικείμενο της μοτοσυκλέτας.
Σίγουρα δεν με ενοχλεί το τί γράφει ο άλλος στην υπογραφή του (αρκεί να μην είναι προσβλητικό).
 

xntinou

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GS 07
Το ζουμί απ'ότι κατάλαβα είναι ένα αίτημα από ένα μέλος και η απάντηση από τους διαχειριστές + η "διαχείριση" δηλαδή ο τρόπος που χειρίζονται οι διαχειριστές το αίτημα του μέλους.. Για το πρώτο, όπως σε όλα στη ζωή, όταν αιτούμαστε κάτι είμαστε έτοιμοι να λάβουμε και την αρνητική απάντηση. Για τον τρόπο, εξαρτάται από την ευθιξία του καθενός και το κατά πόσο ίσως επηρέασε ένα όχι την διάθεσή του για παρεξήγηση .. :)
Τον σεβασμό όλων προς όλους τον θεωρώ δεδομένο
 
Top Bottom