Καταδρομική Βαρσοβία-Αθήνα, Αύγουστος 2017

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα





Στο τελος του ταξιδιου στα Σταν το περασμενο καλοκαιρι, το μηχανακι πακεταριστηκε στο Bishkek του Kyrgizstan και εφυγε με πολλα αλλα μηχανακια (και το CRF του Κωστα @onroad) για τη Βαρσοβια. Θα μπορουσε να σταλει με επιπλεον κοστος στην Ελλαδα, αλλα προτιμησα να παω να παρω το μηχανακι απο Βαρσοβια, αρχιζοντας τις καλοκαιρινες διακοπες απο κει. Πεταξαμε λοιπον εκει με τη γυναικα το Σαββατο 12 Αυγουστου, με την προοπτικη να παραλαβουμε το μηχανακι την Δευτερα στις 14 και να ξεκινησουμε την καθοδο προς Ελλαδα. Το αρχικο πλανο περιλαμβανε Κρακοβια, Μπρατισλαβα, Βουδαπεστη και Βελιγραδι κατεβαινοντας για διακοπες στην Τηνο, οπου επρεπε να ειμαστε το Σαββατο 19 Αυγουστου.

Η Βαρσοβια ειναι μια πολυ ομορφη βορεια πρωτευουσα με αρκετη ζωη, ειχα ξαναπαει εκει μεσω δουλειας αλλα ηθελε να τη γυρισω τουριστικα ενα σ/κ με τα ποδια. Πρωτες εικονες το Σαββατο το απογευμα που φτασαμε εκει.







Κυριακη πρωι ξεκινησαμε με μια βολτα στο πολυ ομορφο παρκο Lazienki.













Καταληξαμε στο μνημειο του Chopin οπου ειδαμε υπαιθρια συναυλια με εργα του, που γινεται συνηθως καθε Κυριακη το καλοκαιρι – must see/attend στη Βαρσοβια, ειδικα για μουσικοφιλους.







Διαφορα πλανα της παλιας πολης που εχει ξαναφτιαχτει ακριβως οπως ητανε πριν τον Β’ παγκοσμιο πολεμο.



















 
Τελευταία επεξεργασία:

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Την Δευτερα το πρωι εμαθα οτι η μηχανη ητανε στη Βαρσοβια απο το Σαββατο αλλα επρεπε να εκτελωνιστει. Επειδη ομως την Τριτη ητανε η αργια της 15ης Αυγουστου, τα παντα υπολειτουργουσανε και παρα της προσπαθειες της Joanna απο την εταιρεια που εφερε τις μηχανες, η μηχανη δεν εκτελωνιστηκε μεχρι το μεσημερι που τα παντα κλεισανε. Ετσι λοιπον μειναμε ακομη δυο βραδυα στη Βαρσοβια. Την Δευτερα το βραδυ βγηκαμε με τον Bartek που ειχαμε γνωρισει στο Bishkek και του οποιου επισης εκτελωνιζοτανε το CRF1000 με το οποιο ειχε γυρισει το Kyrgizstan.

Κατα καλη μας τυχη, ενας Πολωνος συναδελφος στη δουλεια γυρναγε απο τις καλοκαιρινες διακοπες του την Δευτερα το βραδυ οποτε την Τριτη στις 15 μας γυρισε με το αυτοκινητο του και μας πηγε σε μη τουριστικα μερη / στεκια που δεν ητανε δυνατον να παμε. Εδω καποιες αποψεις της καλλιτεχνικης και down-and-out συνοικιας Praga στην ανατολικη οχθη του ποταμου Βιστούλα που μου θυμισε το Kreuzberg του Βερολινου πριν την πτωση του τειχους το ’89.










Επιστροφη στην δυτικη οχθη και σοκολατα και παγωτο στο φημισμενο Wedel Chocolate Lounge.







Στη συνεχεια απογευματινη βολτα στις οχθες του Βιστούλα.




Και επιστροφη για early dinner με τους φιλους μας σε εξαιρετικο στεκι στην περιοχη του εμβληματικου Palace of Culture and Science το οποιο εκανε δωρο ο Σταλιν στην Πολωνια και χτιστηκε εξ’ολοκληρου απο ρωσους εργατες με ρωσικα εξοδα.




 
Τελευταία επεξεργασία:

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Την Τεταρτη το πρωι ειχαμε μια εντονη ανησυχια για το αν η μηχανη θα εκτελωνιστει καθως Παρασκευη βραδυ επρεπε ναμαστε Αθηνα. Μεχρι τις 12:30 το μεσημερι ητανε ακομη ολα ρευστα αλλα η Joanna εδωσε σημα οτι η μηχανη ειχε εκτελωνιστει και θα την παραλαμβαναμε στις 2μμ καπου στην βιομηχανικη περιοχη. Ο ταξιτζης βρηκε με πολυ δυσκολια το μερος και φτασαμε στο σημειο που ητανε το μηχανακι τη στιγμη που δενοτανε απο καποιον τεχνικο. Μεχρι να οργανωσουμε τις αποσκευες κλπ, η ωρα πηγε 3μμ οποτε και φυγαμε σφαιρα. Το πλανο ειχε ηδη αλλαξει, η Μπρατισλαβα ειχε "καει" και δεν ειμαστε σιγουροι αν θα σταματουσαμε στην Κρακοβια ή θα συνεχιζαμε πιο νοτια στη Σλοβακια για να καλυψουμε χιλιομετρα. Μια πολυ δυνατη μπορα ομως πριν το Κατοβιτσε μας σταματησε σε ενα βενζιναδικο και πιασαμε κουβεντα με κατι Φιλανδους με GSXR-1000 και Bandit 1250 που γυρναγανε απο γυρο Ευρωπης εχοντας κανει 7000χμ (ο ενας με το GSXR!).







Εχοντας χασει πανω απο μια ωρα, αποφασισαμε να σταματησουμε στην υπεροχη Κρακοβια, στην οποια εγω ειχα ξαναπαει αλλα ηθελα να τη δειξω στο ετερο ολοκληρο που ενθουσιαστηκε καθως η πολη ειναι απλα ανοιχτο μουσειο :cool: Μεχρι να κανουμε ενα μπανακι και να ετοιμαστουμε ειχε ομως νυχτωσει, οποτε μονο νυχτερινες φωτο. Χιλιομετρα ημερας μονο 400.



















 
Τελευταία επεξεργασία:

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Το επομενο πρωι μετα απο ενα πλουσιοπαροχο πρωινο ανεβηκαμε τα βουνα της νοτιας Πολωνιας και μπηκαμε Σλοβακια. Ομορφα τοπια στην ορεινη περιοχη νοτιας Πολωνιας / βορειας Σλοβακιας. Ειχα παει καποτε στο Zakopane της Πολωνιας για ενα συνεδριο και ηθελα πολυ να γυρισω εκεινα τα βουνα με τη μηχανη αλλα η εκκινηση απο τη Βαρσοβια με 2+ μερες καθυστερηση δεν το επετρεπε.










Στα συνορα Ουγγαριας με Σερβια πετυχαμε Λιθουανο με Αφρικα 1000 που κατεβαινε αρματωμενος για να παρει μερος στο Serres Rally και πιασαμε ωραια κουβεντουλα.







Τον αποχαιρετησαμε και πηγαινοντας σβελτα (σταθερα 170χμω κοντερισια) φτασαμε στο Βελιγραδι στις 7μμ εχοντας κανει απο το πρωι 800χμ. Το Βελιγραδι ειναι απλα υπεροχο, ητανε η δευτερη φορα εκει και τοχω στα πλανα μου την επομενη φορα ναχω απλετο χρονο για να το χορτασω. Μετα απο ενα εξοχο δειπνο, καναμε μια μεγαλη νυχτερινη βολτα στην υπεροχη αυτη πολη να τη χαζεψουμε.













 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Παρασκευη πρωι λοιπον σχετικα πρωινο ξυπνημα στις 7πμ και μετα απο ενα εξαιρετικο πρωινο, λιγο μετα τις 8πμ διασχιζαμε το Βελιγραδι καθως το βραδυ επρεπε ναμαστε στην Αθηνα. Σε τετοιες καταστασεις δεν σηκωνει χασιμο χρονου και if in doubt flat out οπως λεει και η σχετικη ρηση οποτε σταθερα 170-180χμω. Τα στροφιλικια του Αξιου στη νοτια Σερβια και μετα κοντα στα συνορα με την Ελλαδα ητανε απολαυση και βγηκαμε απο την εθνικη για να τσακισουμε σουβλακια στην γνωστη καντινα των Τεμπων. Μετα απο ανεφοδιασμο στη Λαρισα, πηγαμε Λαμια απο Φαρσαλα-Δομοκο για να γουσταρουμε επειδη ειχαμε βαρεθει τις ευθειες. Σταση για λουκουμαδες στο Φλοισβο στα Καμμενα και στη βαση μας στην Αθηνα στις 10 το βραδυ μετα απο 13 ωρες στο δρομο. Χιλιομετρα ημερας 1130.Το επομενο πρωι πηραμε το πλοιο των 8πμ απο Ραφηνα για Τηνο.

Καποιες σχετικες πληροφοριες για το ταξιδι. Στη Βαρσοβια μειναμε στο παρα πολυ ωραιο Hampton by Hilton που ειναι μεν λιγο μακρια απο την παλια πολη αλλα σε εξαιρετικη περιοχη με πολυ ωραια, μη τουριστικα και στυλατα φαγαδικα και μπαρ. Στην Κρακοβια μειναμε στο Novotel που ειναι 10-15’ περπατημα απο το ιστορικο κεντρο. Για καποιους με χαμηλοτερο budget, το Ibis ακριβως διπλα ειναι πολυ καλο value for money (αλλα δεν εχει πρωινο, ενω το Novotel εχει ..αυτοκρατορικο). Στο Βελιγραδι μειναμε στο επισης εξαιρετικο Srbija Garden Ex Garni που ειναι πολυ κοντα στο ιστορικο κεντρο και εχει παρκινγκ. Συνολικα χιλιομετρα 2300 σε 2.5 μερες, μεση καταναλωση 6λτ/100χμ παρα το κυνηγημα, επειδη μεγαλα κομματια γινανε σε στριφτερους επαρχιακους.

Σαββατο πρωι στις 10πμ βλεπαμε ενα τελειως διαφορετικο τοπιο και αρχιζανε οι διακοπες στην Τηνο. Η καταδρομικη περιοδεια εφερε το επιθυμητο αποτελεσμα! :ok:

 
Τελευταία επεξεργασία:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ωραιο το ζευγος και ακομα πιο ωραια η ιδεα να κατεβειτε απο Πολωνια οδικως!
Αυτη η Βαρσοβια φαινεται πολυ ομορφη απο τις φωτο....:friendship:
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
πρωινο ταξιδιωτικο εσπρεσακι η κατεβασια σας Τζωρτζ,
ναι για την Βαρσοβια θα συμφωνησω κ γω οτι αξιζει ενα χορταστικο 4ημερο citybreak.βρεθηκα εκει τον Μαρτιο για μερικες μερες κ την απολαυσα!
ταχεως αναπτυσομενη,εξαιρετικα μαγαζια για φαγητο κ καφε,τεραστια παρκα κ μια παλια πολη που λες κ δεν την βομβαρδισαν ποτε.
πεζοδρομοι,συγκοινωνιες ομορφιες!
κοστος περιπου 35-40% κατω απο εμας.
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
Έχεις ενα μοναδικό ταλέντο Γιώργη να δημιουργείς αφορμές για ταξίδι...!!!:yew:
Το αποκορύφωμα δε ήταν το "απο Λάρισα πήγαμε Φάρσαλα-Δομοκό γιατί βαρεθήκαμε τις ευθείες...":ok:
Να είσαστε καλά να γυρνάτε...!!!:friendship:
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
πρωινο ταξιδιωτικο εσπρεσακι η κατεβασια σας Τζωρτζ,
ναι για την Βαρσοβια θα συμφωνησω κ γω οτι αξιζει ενα χορταστικο 4ημερο citybreak.βρεθηκα εκει τον Μαρτιο για μερικες μερες κ την απολαυσα!
ταχεως αναπτυσομενη,εξαιρετικα μαγαζια για φαγητο κ καφε,τεραστια παρκα κ μια παλια πολη που λες κ δεν την βομβαρδισαν ποτε.
πεζοδρομοι,συγκοινωνιες ομορφιες!
κοστος περιπου 35-40% κατω απο εμας.
Ετσι ακριβως συνονοματε :ok: γρηγορα ανερχομενη βορειο-ευρωπαϊκη πρωτεουσα με ομορφιες, ζωη και λογικες τιμες. Αξιζει και με το παραπανω καποιες μερες επισκεψης, αφου στο τελος δε στενοχωρηθηκαμε καθολου που αργησαμε να παρουμε τη μηχανη και να ξεκινησουμε γιατι οι 3.5 μερες που περασαμε εκει ητανε ζαχαρη! :cool:
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Ομορφιές!
 

HAWK_46

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Λευτέρης
Μοτό
Μηλοκλέφτη
:brv:στο ζευγος.
Ομορφες εικονες.

Δηλαδη μετα απο ολο αυτο το ταξιδιωτικο, φτασατε Τηνο .....για να ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ οι διακοπες σας!! :wacky: :D
:friendship:
 

Eversman

Μέλος
Όνομα
Παναγιώτης
Μοτό
XRV 750
Kαι είς άλλες Καταδρομικές Γιώργο:friendship: Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες και αναμένουμε Κιργιστάν.

P.S.
Στην πρώτη φωτογραφία του νυχτερινού Βελιγραδίου, έπεσε το μάτι μου στα πανώ, μπροστά από το μέγαρο. Δεν ξεχνούν εύκολα οι Σέρβοι φαίνεται.
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
"Εξοχο δειπνο" , "εξαιρετικο πρωινο" .......... πεινασα ρε. :roflmao:
Οταν ειναι κανεις ολη μερα στο δρομο, ενα "εξαιρετικο" πρωϊνο σε κραταει ολη μερα με κανενα χυμο/φρουτο/σαντουιτς στις στασεις ανεφοδιασμου μεχρι το βραδυ, οποτε ειναι εκ των ουκ ανευ :ok: Το "εξοδο δειπνο" απλα ενα bonus :cool: :D


P.S.
Στην πρώτη φωτογραφία του νυχτερινού Βελιγραδίου, έπεσε το μάτι μου στα πανώ, μπροστά από το μέγαρο. Δεν ξεχνούν εύκολα οι Σέρβοι φαίνεται.
Αετισιο ματι :ok: κατι για τη Σρεμπρενιτσα λεει το πανώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top Bottom