Μία Κυριακή στην λίμνη και στα πέριξ… (19/02/17)

Padis

ven pasa ...
Περιοχή
Άγ.Στέφανος Αττικής
Όνομα
Παντελής
Μοτό
®1200 adv
Drz400E
Το ραντεβού είχε δοθεί νωρίς….

Εννιά η ώρα στο καφέ στο έμπα του Κρυονερίου.

Από νωρίς εκεί, πίναμε πρωινό καφεδάκι Mitch, Moniker, Cordixκαι εγώ. Κουβεντούλα επί παντός επιστητού μέχρι να ξεκινήσουν να έρχονται ένας ένας και οι υπόλοιποι της παρέας…



Flash, Vaelsod, Sevax, ztakisg16, est και xarisiero συμπλήρωσαν την δεκάδα που συμμετείχε. Επί τόπου αποφασίσαμε να κινηθούμε χαλαρά στην αρχή μέχρι να ζεσταθούμε, έτσι ξεκινήσαμε σχεδόν αμέσως το χώμα με κατεύθυνση βόρεια προς το καταφύγιο των προσκόπων στο Αγ. Μερκούρη. Κινηθήκαμε χαλαρά και ήρεμα γιατί μοιραζόμασταν το δάσος με περιπατητές και ποδηλάτες σε ένα τερέν καλά πατημένου χώματος και λίγης φυτευτής πέτρας, μέχρι να συναντήσουμε τον επαρχιακό ασφαλτόδρομο και κόψουμε αμέσως δεξιά προς Αφίδνες.



Κατηφορικό κομμάτι μέσα στα πεύκα έως που φτάσαμε στα Κιούρκα (Αφίδνες) για επιστροφή προς Δροσοπηγή και κατάβαση από την φημισμένη Καλιφόρνια. Εκεί υπήρξε και η πρώτη δυσκολία που κάποιοι είχαν κάνει ανάχωμα σε ένα πρανές κομμάτι με νεροφάγωμα. Ότι πρέπει για να φας την πρώτη τούμπα και όλοι περάσαμε προσεκτικά, άλλοι μέσα από το νεροφάγωμα κι άλλοι από το πρανές.



Αφού κατεβήκαμε και βγάλαμε την απαραίτητη φωτογραφία,



τραβήξαμε για Σπατατζίκι (Άγ, Στέφανος) όπου από την ‘’κεραία’’ θα μπαίναμε στα χώματα της λίμνης του Μαραθώνα. Τι χώματα δηλαδή… κάτι λασπολακούβες που ταλαιπώρησαν λίγο τον Χάρη με το Africa λόγο του σχεδόν ασφάλτινου ελαστικού.



Κάναμε τον κύκλο της λίμνης με τσαλαβουτήματα σε ρυάκια και τεχνικά κομμάτια που δυσανασχέτησαν τα μεγάλα και βαριά on-off. Περνώντας από ανοιχτά γρήγορα κομμάτια και κλειστές στροφές φτάσαμε κοντά στο Καλέντζι και ξεκινήσαμε έναν κατήφορο βατό και εύκολο.



Όχι όμως για όλους… Σε ένα μέρος που είναι ισάδι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, χωρίς να πολυκαταλάβουμε τι έγινε, ξαφνικά ο Πάνος βρίσκεται να κουτρουβαλιάζεται μαζί με το θεριό προς το χαντάκι. Δυστυχώς η ζημιά είχε γίνει. Αφού πέρασε το πρώτο σοκ, έχοντας καλέσει το ΕΚΑΒ πρέπει να μεταφέρουμε τον τραυματία σε κεντρικό σημείο. Τον ρόλο του μεταφορέα αναλαμβάνω εγώ και με παρέα την Ελίνα και τον Μήτσο βγάζουμε τον Πάνο στο παρκινγκ της καφετέριας του Φράγματος. Η αλήθεια είναι πως είναι σκυλί μαύρο ο Πανούλης. Δεν τον άκουσα να κάνει ούτε ένα αχ, ούτε ένα βαχ…. Από την άλλη, εμένα μου φάνηκαν ατελείωτα τα 4,5km που έπρεπε να διανύσουμε για τον κεντρικό δρόμο…




Αρνητική εντύπωση μας έκανε το γεγονός πως ενώ άλλοι δικυκλιστές έβλεπαν κάποιον κάτω, κανείς δεν έδειξε το ελάχιστο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει. Σημεία των καιρών μάλλον…..

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες αποθήκευσης της μηχανής του Πάνου, μαγκωμένα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε για λίγο ακόμα. Εδώ μας χαιρέτησαν ο Χάρης με τον Παναγιώτη και οι υπόλοιποι μπήκαμε πάλι στην λίμνη, από την πλευρά της Αγίας Τριάδας. Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως όλες οι είσοδοι προς τον περιφερειακό δρόμο της είναι κλειστές. Όχι μόνο πόρτες κλειδωμένες, αλλά και με μία τάφρο απροσπέλαστη από βαριά μηχανάκια.




Όποιος όμως γυρίζει ανταμείβεται και έτσι σε σημείο που δεν το περιμέναμε βρήκαμε ανοιγμένο το συρματόπλεγμα και κάναμε την βόλτα μας σε ένα τοπίο φανταστικό έστω κι αυτή την εποχή που είναι χειμερινό το τοπίο.



Τελειώνοντας βρεθήκαμε στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου, που άλλοι έφυγαν κι άλλοι έμειναν για να αναπληρώσουν δυνάμεις με σουβλάκια και κοντοσούβλια.


Πραγματικά θα λέγαμε πως περάσαμε καταπληκτικά αν δεν μεσολαβούσε ο τραυματισμός του Πάνου και δώσαμε υπόσχεση για την ολοκλήρωση της βόλτας έτσι όπως την είχα αρχικά σκεφτεί, αλλά πλέον εμπλουτισμένη με μεσημεριανά κοψίδια παρά θίν' αλός …..
 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Ξαναβλεποντας τις φωτο συνηδητοποιησα οτι καναμε εξερετικη βολταρα. Το ασχημο συμβαν με τον Πανο το αφηνουμε στην ακρη, για ακομη μια φορα καλη αναρωση φιλαρακι, το ξερεις οτι για πολους απο μας, βολτα χωρις τον "αγκαλιτσα" ειναι μιση βολτα, γι'αυτο κοιτα να αναρωσεις γρυγορα.

Μεχρι τοτε παρε να χαζεψεις φωτο.







































 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Ευτηχως δε μας εβρεξε αλλα τις προηγουμενες μερες πρεπει να ειχε ρηξει πολυ νερο. Μπολικη λασπη, πολυ παιχνιδι. Ακομα και ο Χαρης με τα ασφαλτινα εδιχνε να το διασκεδαζει. Χαρη νομηζω ηταν πολυ καλο σχολειο για σενα αυτη η βολτα. Αντε βαλε και χωματινα και θα εισαι πολυ πιο ανετος κα θα το απολαμβανεις περισσοτερο.







































 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Ε μετα απο τοση λασπη επιβαλοταν ενα μακροβουτι για να ξεπληνουμε τα μηχανακια. Ο Παντελης τα ειχε προβλεψει ολα και η διαδρομη ειχε τα παντα.























Ο Σεβαχ ο θαλασσινος εγινε ποταμισιος :D:D:D

















 
Τελευταία επεξεργασία:

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z










Ο Αγγλος πυραυλος με την Ιαπωνικη ψυχη στα ποιο καταλληλα χερια. Το θεαμα απολαυστικο. Οποιος εχει δει τον Κορντιξ να το οδηγει με καταλαβενει. Ευχομαι Κωστα να σου χαριζει ομορφες στιγμες για πολλα χρονια ακομα.







 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Ο Παντελης συνεχιζει να μας εκπλησσει με τα ειδυλλιακα τοπια που μας πηγε. Αυτη η βολτα πρεπει να επαναληφθεί οποσδηποτε







































 

jocker-t

#Ντανταντιρλάνταντα
Περιοχή
Busy Riding
Όνομα
Harris
Μοτό
"The Whip"
Αψογοι..!!!
Για κατι τετοιες βολτες τεχνικες που ζηλευω λεω να φτιαξω το χωματινο που σαπιζει ατο γκαραζ...
Αλλα ολο λεω...
Που θα παει.
Θα μου περισσεψουν καποια στιγμη τα 2 ,3 κατοσταρικα...
 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z






Και μια το νεο μου μοτορι. Πραγματικα βλεπω τις φωτο και συνηδητοποιω ποσο λασπουριο περασαμε. Δε το θημαμε ετσι. Η μεγαλητερη δυσκολια που αντιμετοπηζα με το Bmw ηταν η λασπη. Ε με το drz ηταν απολαυση. :stm::stm::stm:

 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Και μερικες φωτο απο μια αναμνηση που ολοι θελουμε να ξεχασουμε γρυγορα και να ξαναδουμε τον Πανουλη στην ενεργο δραση. Αυτο που ολοι ευχομαστε να μην συμβει οταν ξεκηναμε για την βολτα μας, δυστηχως συνεβη στην συγκεκρημενη. Πτωση και τραυματισμος ενος απο μας. Και αυτος εμελε να ειναι ενα απο τα ποιο εμπηρα και δυνατα τιμονια της παρεας.





Το χαμογελο ομως απο αυτο το προσωπο δε σβινεται ευκολα οτι και να συμβει.............. Παντα χαμογελαστος φιλαρακι.





και απαράλλαχτος :p:p:p:p

 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Καλα πιστεψατε στα φουμαρα που μας αναγκασαν σκοτηνες δυναμεις (διαβολικες, evil, drevil :muted::muted:) να σας πουμε???

Πεφτει ρε ο Πανος?????

Αυτος ο Βαγγελης τα εκανε ολα. Εχει βαλει το θηριο τον Παντελη να ξεκανει οποιον τον περναει.

Και δεν λεω αερολογιες!! Εχω ολας τας αποδειξεις!!!

Ιδου κυριοι και κυριες τα πιστιρια του εγκληματος.

 

Sevax

Πλανόδιος
Περιοχή
Νεα Σμυρνη
Όνομα
Γιωργος
Μοτό
F800 Κορωνέικο
Παντελη και Μητσε είστε και οι δυο εγγυηση !!!!
Ευχαριστούμε πολύ για τις στίγμες που μας χαρίσατε @Padis & @mitch !!!
Ο ενας μεν για την ξενάξηση ,και ο άλλος για το φωτορομάτζο!!!!
Σας ευχομαι να είστε ολοι καλά, :friendship::crs:

μα περισσότερο μακάρι να περάσει γρήγορα ο καιρός ετσι ώστε ο Παναγιώτης να σταθέι γρήγορα στο ποδάρι του...
Καλή και γρήγορη ανάρρωση @MoNiker !!!:yew:
 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Αφου λοιπον ειχαμε την αναγκαστηκη αποχορηση και καποιες ακομα οικειοθελώς, και επειδη η ωρα ηταν μολης 12:30 ειπαμε να γυρισουμε για λιγο ακομα.

Αποφασησαμε να πεξουμε λιγο γυρο απο την λιμνη λογαριαζοντας χωρις τον ξενοδοχο









Η χαρα της εξερευνησης...........



Η Ντορα η εξερευνητρια....................









Δε ξερω τι λετε εσεις, σε αυτη την βολτα μονο μια φορα χυθηκε στο εδαφος. Ειχε καιρο να βολταρει γιαυτο, και δε ξενηχτησε. Σε αντιθεση με το μισο team :muted::muted::muted:





 
Top Bottom