ΝΑ Πελοπόννησος, περί ορέων και υδάτων

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Τι θα κάνεις το Σάββατο;

Έλα μου ντε.

Βόλτα με χωματόδρομο, έρχεσαι;

Χμ. Ναι. Όχι. Γιατί... Τέλος πάντων, μετά από κάποια σκέψη λέω άντε τράβα γιατί όσο κάθεσαι τόσο "κάθεσαι". Δεν μου αρέσει να οδηγώ όταν έχω πολλά στο κεφάλι γιατί χάνομαι, κυριολεκτικά, αλλά ας κάνουμε μιά εξαίρεση. Και η παρέα καλή, οπότε θα ξεφύγω. Και επιτέλους, πόσα χρόνια φτιάχνεις το γιοφύρι της Άρτας του μοτοσικλετισμού, ΤΩΡΑ δουλεύει, τώρα θα πας πριν χαλάσει τίποτα άλλο και περιμένεις πάλι.

Οι κανόνες της ιδανικής εκδρομής είναι, να περάσουμε από κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει, να "χαθούμε" όσο επιτρέπουν τα τΣιπιές πλέον και να φάμε καλά. Το τελευταίο είναι να μην γυρίσουμε από εκεί που πήγαμε, αλλά στην Πελοπόννησο δεν παίζει εύκολα αυτό. Σε αυτή την εκδρομή είχαμε προσυμφωνήσει ότι δεν θα γίνει το τρίτο. Δεν πειράζει, λιγότερες παρενέργειες απο το φαγητό.

Ξεκίνημα στις 8, χωρίς καφέ γιατί κρίμα να χάνουμε χρόνο από τον ύπνο, δεν πειράζει. Η Εθνική ως την Κόρινθο δεν ξέρω τι έχει ακριβώς, αλλά είναι με διαφορά η πιο σιχαμερά βαρετή διαδρομή που υπάρχει. Μέχρι να φτάσω Λουτράκι νόμιζα ότι μεσημέριασε. Συνέχεια στην ΝΕΟ Πάτρας ως την Ακράτα και έξοδος, ευτυχώς είχε πινακίδες για Ζαρούχλα. Την οποία Ζαρούχλα πάντα μπέρδευα με την Ζαχλωρού παρά το ότι έχω δει ότι δεν έχουν σχέση, κόλλημα. Και δεν είχα πάει, οπότε το πρώτο μέρος του κανόνα είχε ήδη εφαρμογή. Βενζίνη για σιγουριά, ένα δεκάρικο και συνεχίζουμε. Στο βενζινάδικο είναι και ένα παλικάρι με 990R, με ρωτάει αν είμαι του φόρουμ και με έπιασε λίγο απροετοίμαστο... Το ποιός ήταν το έμαθα στο θέμα του "Χώμα sweet home 2" πολύ αργότερα.







Η διαδρομή για Ζαρούχλα είναι η κλασσική επαρχιακή, ανεβαίνει ψηλά, είναι καταπράσινη και έχει σημεία με ωραία θέα προς τα πίσω. Περνάει δίπλα από λίμνη Τσιβλού και για μιά στιγμή λέω να την κάνω την παράκαμψη και τελικά βλακεία που δεν την έκανα γιατί εκεί ήταν το χωμάτινο τιμ, αλλά είχα στο μυαλό μου να είμαι στην ώρα μου Ζαρούχλα. Το χωριό βέβαια ήταν άδειο, τα μαγαζιά κλειστά πλην μιάς ταβέρνας και ενός καφέ. Το κελάρυσμα του νερού προσπαθεί να ηρεμήσει τον ταξιδιώτη, όσο πίνει μιά γουλιά νερό από την βρύση, κάθεται στο κουκλίστικο καφέ και απολαμβάνει έναν διπλό ελληνικό, με την παρανόηση στο "μέτριος", εννοούσα ζάχαρη, όχι την γενική ποιότητα του ροφήματος, τέλος πάντων. Έρχονται και τα άλλα δυό παιδιά, κουσκους και τα νέα μας, περνάνε και οι ΧώμαΜόνοΡεΜούτρα, σταματούν, λένε ένα γειά, τσιγάρο/καφέ σφηνάκι και δρόμο.







Μετά τον καφέ έχει χωματόδρομο. Βατός, λογικά περνούσα και με το fazer αλλά πολύ πιο αργά. Το φτερωτό άτι δεν νιώθει, δεν κοπανάει, δεν πλέει, προφανώς ο ρυθμός είναι αργός και χαλαρός. Δεν με βολεύει το όρθιο, θέλει άλλα μαρσπιέ και πιο ψηλά το τιμόνι, οπότε το περισσότερο το περνάω καθιστός, πλην κάποιων άσχημων σημείων όπου είπα να ξεκουράσω την ανάρτηση. Εντύπωση μου έκανε που είχε φρένα και δεν γλιστρούσε, προφανώς το έστω ελαφρύ τακούνι που έχουν τα ντάνλοπ κάνει τεράστια διαφορά σε σχέση με τα στριτ λάστιχα. Στις στροφές το φοβάμαι, αλλά τέλος πάντων, όλα πήγαν καλά. Σκονιστήκαμε από πάνω ως κάτω, αλλά άξιζε 100%. Λίγο ήταν τώρα που το σκέφτομαι, αλλά δεν πειράζει, ότι πρέπει για "εισαγωγή". Κλου της διαδρομής, το ζευγαράκι με το βαν που έκανε σεξ με την πόρτα ανοιχτή και η κοπέλα την έκλεισε και έπεσε στο δάπεδο, όσο ο άντρας κοιτούσε τις μηχανές με ύφος "ρεμβάζω, δεν είναι αυτό που νομίζετε".







Άραγμα και σαντουιτσάκι στην λίμνη Δόξα. Τι λείπει; Ένα "πάτωμα" τύπου χαλάκι (που έχω αλλά δεν πήρα μαζί) για άραγμα ή καρέκλες σπαστές για κάμπινγκ, αυτές που γίνονται ρολό και πιάνονται εύκολα στην σχάρα (που δεν έχω και δεν θα ήταν κακό να πάρω). Σημείωση για τα επόμενα... Δεν βαρύναμε, δεν νυστάξαμε, λίγο ενοχλήσαμε κάτι πάπιες και μας έκραξαν. Κυριολεκτικά.




Επιστροφή λοιπόν. Από που; Φεύγοντας βλέπω την πινακίδα "Κλειτορία" και λέω, αχεμ, κάτι μου θυμίζει αυτό, κορνάρω και κάνω νεύμα "γειά" και στρίβω. Έχει ένα ωραίο πάσο που καταλήγει στο χωριό Λυκουριά ή Λυκούρια, δεν ξέρω που τονίζεται, αλλά έχει μιά πολύ εντυπωσιακή εκκλησία, όλο λευκό μάρμαρο. Χαζεύεις την αποξηραμένη Στυμφαλία ανεβαίνοντας, τρομακτικό μέγεθος του έργου (αξίζει το μουσείο, να καταλάβουμε πόσο μπροστά ήταν τότε) και χαζεύεις την χαράδρα κατεβαίνοντας από την άλλη μεριά.









Τελευταία φορά που είχα περάσει κυνηγιόμουν με τον S705 που είχε πήγασο εκεί, τώρα περνάω εγώ με πήγασο. Πλάκα έχει αυτό. Εκεί χάθηκα γιατί δεν είχα καθαρή εικόνα στο που θέλω να πάω και βλέπω τελικά ότι γυρίζω στην Ζαρούχλα, πράγμα που δεν το ήθελα.



Οπότε άτακτη υποχώρηση προς Τρίπολη για επιστροφή από ΕΟ με τα μούτρα κατεβασμένα... Στάση στο Λεβίδι, ανεφοδιασμός με ψωμί από την γνωστή γιαγιά με το υπόγειο μαγαζί και να μην πάρουμε και λίγη γουρνοπούλα για το σπίτι, κρίμα είναι αφού ευωδιάζει ο τόπος και δεν φάγαμε κιόλας. Ένα μηλαράκι, είναι η ώρα του, υποτίθεται ότι σε ενεργοποιεί πιο πολύ από τον καφέ.



Και βλέπω την πινακίδα "Κανδήλα". ΤΑ-ΝΤΑΑΑΑ. Τα ψώνια στην τσάντα, φύγαμε για το πάσο #2. Δεν θυμάμαι να το έχω κάνει ανάποδα αυτό το πάσο, πάντα το περνάμε ερχόμενοι από Αθήνα. Ωραία ήταν και έτσι.





Είδα και "κοπάνα-χωματόδρομο" που βγάζει στην Σκοτεινή, o οποίος δεν φαίνεται όπως έρχεσαι από Νεμέα, για άλλη ημέρα όμως.






Με τα πολλά, φτάνω Νεμέα, βενζίνη, ήθελα να πάρω και κανένα κρασί αλλά δεν είχα χώρο, την επόμενη και αυτό. Να μπω εθνική... Φτάνω στην πινακίδα και Αρχαία Νεμέα έχω περάσει; Όχι. Άντε πάμε να δούμε και μπαίνω από εκεί. Φτάνω Αρχαία Νεμέα, ο αρχαιολογικός τόπος του σταδίου κλειδωμένος. Κλεωνές έχω περάσει; Όχι, πάμε μιά να τις δούμε. Και απέναντι είναι ο Άγιος Βασίλειος και το Χιλιομόδι και... Νιώθω ότι πλέον κουράστηκα, οπότε αυτή την φορά μπαίνω Εθνική. Η επιστροφή δεν είναι βαρετή όπως το φεύγα, οπότε όλα ΟΚ.

Η ανασκόπηση λοιπόν, σχεδόν 500 χιλιόμετρα, τρία ορεινά πάσα, τρεις λίμνες, δυό ποτάμια, κάτι πονάκια ψηλά στην πλάτη γιατί είχα να βολτάρω μήνες και ήμουν σφιγμένος και χαμόγελο ευτυχίας. Δεν ήμουν τόσο χαρούμενος όσο οι "Sweet Χωμ" που σημαίνει πως είτε το γλέντησαν καλά στις διανυκτερεύσεις ή ο Καραχάλιος όταν έγραφε εκείνο το editorial για τα μυξοβακτήρια στο χώμα που εισπνέει ο εντουράς/adveντσουράς είχε δίκιο...

Και στα επόμενα, για ορεκτικό της φετινής σεζόν καλά ήταν. Άκη και Κώστα, ευχαριστώ για την πρόσκληση!
 

akis69

Μέλος
Όνομα
ακης
Μοτό
F800gs
ωραιος ο γιαννης.:friendship:
βρεθηκαμε μετα απο καιρο,μιας και οποτε κανονιζαμε ολο εβρεχε και δεν μας πηγαινε.
αφορμη λοιπον για αυτη την βολτα ηταν το να κανω το κομματι ζαρουχλα-λιμνη δοξα απο τον δασικο δρομο.μου ειχαν πει οτι ειναι πολυ ωραια η διαδρομη και ειχαν δικιο.
φτανοντας με τον κωστα @Chester24 στην τσιβλου, κανοντας μια σταση να την δουμε,δεν περιμενα να προλαβαιναμε τα παιδια που συμμετειχαν στο χωμα sweet home,αλλα τελικα δεν ειχαν φυγει ακομα οποτε πηραμε και χωματινη διαθεση απο αυτους!!




η ζαρουχλα ομορφη και ησυχη ως συνηθως,χωρις τον τρελο τουρισμο αλλων χωριων εκει κοντα.(εχουμε αφησει εκρεμοτητα για την διαδρομη που βγαζει στο χιονοδρομικο των καλαβρυτων)

λιμνη δοξα ειχα να παω καιρο και μας εκατσε πολυ ομορφη μερα με αρκετη ζεστη βεβαια.σαντουιτσακι στο ορθιο με καλη παρεα,ωραια συζητηση κλπ...


στον γυρισμο αλλαξαμε και λιγο μηχανακια με τον κωστα για να σπασουμε λιγο την μονοτονια της εθνικης.πολυ διαφορετικη φιλοσοφια το κτμ με το σουζουκι,περα απο τα γκαζια κλπ.

υγ:αποφασισα οτι πρεπει να παρω χωματινο.

till the next one...
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
@amyroukai η χωματινη κοπανα απο Κανδηλα για Σκοτεινη, ειναι βραχοκηπος. Θελει καλα σεταρισμενη αναρτηση και χωματινα λαστιχα. Αλλιως εχεις πιθανοτητες να τα σκισεις τα ασφαλτινα και να μεινεις στον τοπο !
Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα διαδρομη κι οδηγει σε ομορφα ορολιβαδα. Βγαινεις και Ζηρεια χιονοδρομικο απο εκει ;)
 

Chester24

Fatus Olus
Περιοχή
Πατρα - Σαμος
Όνομα
Κωστας
Μοτό
Yamaha XT660z
Τώρα εσείς περιμένετε κάτι φώτο να σας στείλω Ε; Το λοιπόν, η κάμερα ήταν ρυθμιζόμενη να τραβάει κάθε τριάντα δευτερόλεπτα χαχαχαχαχαχ!!!! Σε δυόμισι ώρες τράβηξε περίπου 220 φώτο... Και σχεδόν όλες να κοιτάνε προς τα κάτω...

Τις έχω ετοιμάσει πάντως να σας τις στείλω, να πάρετε τις μοναδικές 5 που είναι καλές







Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
@amyroukai η χωματινη κοπανα απο Κανδηλα για Σκοτεινη, ειναι βραχοκηπος. Θελει καλα σεταρισμενη αναρτηση και χωματινα λαστιχα. Αλλιως εχεις πιθανοτητες να τα σκισεις τα ασφαλτινα και να μεινεις στον τοπο !
Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα διαδρομη κι οδηγει σε ομορφα ορολιβαδα. Βγαινεις και Ζηρεια χιονοδρομικο απο εκει ;)
Δεν ξέρω αν λέμε το ίδιο. Είδα (και την πρόσεξα γιατί είχε βαμμένα βελάκια στην άσφαλτο) μιά "είσοδο" από την κορυφή του δρόμου, εκεί που είναι κομμένο το βουνό και έχει ένα "S" πριν αρχίσει την κατηφόρα για Σκοτεινή.

Στον χάρτη νομίζω πως είναι αυτό https://goo.gl/maps/QAdoHD9LazJ2
Δεν είναι επιλέξιμο από google maps το κομμάτι μετά την φουρκέτα που ξαναβγαίνει άσφαλτο, φαίνεται ότι είναι δασικός και βγάζει μέσα στο χωριό (είχε πάλι βαμμένα βελάκια).

Εννοείται ότι εκεί μέσα με στριτ μηχανάκι δεν θα έμπαινα, ακόμα και με τον Πήγασο θα το δοκίμαζα "ανάποδα" ξεκινώντας από το χωριό που φαίνεται ότι οι κλίσεις είναι πιο μικρές... και λόγω του ότι η ψυχολογία στην ανηφόρα είναι του "πιο εύκολου".
 

John-Aigio

Nα γιατί GS
Περιοχή
ΑΙΓΙΟ
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW R1150GS
δεν πατάω χώμα
Ωραία μερη, έπρεπε να ερθετέ και μαζι μας, έτσι κι αλλιως το δάσος στην ζαρουχλα το περασατε;) (επρεέπ να σηκώσω και εσάς από την καφετερια)
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Τις έχω ετοιμάσει πάντως να σας τις στείλω, να πάρετε τις μοναδικές 5 που είναι καλές
πάρτε πέντε είπε, μιάμιση ανέβασε. δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών, 70% έκπτωση στις φωτογραφίες :D
 

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Ωραία μερη, έπρεπε να ερθετέ και μαζι μας, έτσι κι αλλιως το δάσος στην ζαρουχλα το περασατε;) (επρεέπ να σηκώσω και εσάς από την καφετερια)
Μην νομίζεις ότι δεν το σκέφτηκα... Αλλά χωρίς μπότες, χωρίς σωστό τακούνι (αυτά τα Dunlop τα έχω βάλει λάσπη δικάβαλος κιόλας, δεν ήταν η πιο ωραία εμπειρία και δεν ήξερα τι θα βρείτε) και γενικά άσχετος, κρίμα θα ήταν και να καθυστερούμε το τιμ και να γίνει και καμιά στραβή.

Τώρα είμαι υπό σκέψη για την πρώτη ημέρα του OFFy, αλλά και πάλι...
 

akis69

Μέλος
Όνομα
ακης
Μοτό
F800gs
Ωραία μερη, έπρεπε να ερθετέ και μαζι μας, έτσι κι αλλιως το δάσος στην ζαρουχλα το περασατε;) (επρεέπ να σηκώσω και εσάς από την καφετερια)
πολυ θα το θελαμε νομιζω και οι 3 αλλα αυτο που λεει ο γιαννης:
Μην νομίζεις ότι δεν το σκέφτηκα... Αλλά χωρίς μπότες, χωρίς σωστό τακούνι (αυτά τα Dunlop τα έχω βάλει λάσπη δικάβαλος κιόλας, δεν ήταν η πιο ωραία εμπειρία και δεν ήξερα τι θα βρείτε) και γενικά άσχετος, κρίμα θα ήταν και να καθυστερούμε το τιμ και να γίνει και καμιά στραβή.

Τώρα είμαι υπό σκέψη για την πρώτη ημέρα του OFFy, αλλά και πάλι...
ειμασταν σχεδον ασφαλτινοι σε ελαστικα εξοπλισμο και θα ταλαιπωρουσαμε κι εσας και τους εαυτους μας.
οπως εγραψα και παραπανω ελπιζω να μην πανε ολα στραβα παλι και να καταφερω να εξοπλιστω κι εγω αναλογως..
 

Chester24

Fatus Olus
Περιοχή
Πατρα - Σαμος
Όνομα
Κωστας
Μοτό
Yamaha XT660z
πάρτε πέντε είπε, μιάμιση ανέβασε. δεκαήμερο ανοιξιάτικων προσφορών, 70% έκπτωση στις φωτογραφίες :D
Δεν καταλαβες Γιαννη... Αυτη η μιαμιση ειναι απο το κινητο...

Οι αλλες πεντε καλες, ειναι ακομα μεσα στην καμερα.. Ειναι απο αυτες που θα ξεχωρισω να σας στειλω :ll:
 
Top Bottom