Τα χρώματα του φθινοπώρου και της άνοιξης στα βουνά

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Τα τελευταια χρονια κανω καθε χρονο δικαβαλες εξορμησεις στα βουνα της Θεσσαλιας τελος Οκτωβρη / αρχες Νοεμβρη για να απολαυσω τα χρωματα του φθινοπωρου και τελος Απριλη / αρχες Μαη για να απολαυσω τα χρωματα της ανοιξης. Εχω ανεβασει σχετικα θεματα σε αλλα φορουμ αλλα θα τα συγκεντρωσω ολα εδω αναδρομικα.
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Τελος Οκτωβρη 2013 Πηλιο: Χάνια-Πουρι απο χωμα

Ξεκινωντας ψηλα στην αρχη του χωματοδρομου λιγο μετα τα Χάνια.







Η συνεπιβατηδα με το μηχανακι σε δυο στασεις να θαυμασουμε τα φθινοπωρινα χρωματα.







Απεναντι η απεραντοσυνη του Αιγαιου.




Το πανεμορφο Πουρι.







Και εδω μεσα στο χωριο, εχοντας πατησει πια ασφαλτο.

 
Τελευταία επεξεργασία:

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Τελος Οκτωβρη 2013 Ορεινα Τρικαλα: Κλεινοβος-Ανθουσα απο χωμα

Το φαραγγι της Ελατης απο τη θεση Τζατζας πηγαινοντας προς Περτουλι.




Εχοντας περασει την Χρυσομηλια, η κοιλαδα του ποταμου που μαζευει ολα τα νερα απο τα ποταμια των χωριων της περιοχης (Γλυκομηλια, Παλιοχωρι, Κλεινοβος κλπ) πριν πεσει στον Πηνειο κοντα στην Καλαμπακα.




Εχοντας πιασει χωμα μετα τον Κλεινοβο, η θεα των βουνων της περιοχης νοτιοδυτικα.




Εδω στη θεση Δοκιμι.




Φαντασμαγορικα χρωματα λιγο πιο κατω οταν το τοπιο "ανοιγει".




Εδω μετα το δασος με τις οξυες στο δρομο προς τη Μαντρα Χοντζα πανω απο το Χαλικι.







Απο κει κατεβαινουμε προς την πανεμορφη Ανθουσα.




Απο κει πιανουμε ασφαλτο και ανεβαινουμε στο Χαλικι, εδω ο Προφητης Ηλιας Χαλικιου.




Και εδω το υπεροχο Χαλικι με την φανταστικη γεωγραφικη του θεση.




Μεσα στο χωριο, αργα το απογευμα με τα φθινοπωρινα χρωματα.




Το υπεροχο μαγαζι La Verliga του μερακλη καυ φυλακα της παραδοσης Χρηστου Ζαχαρή.




Και μια "καλλιτεχνικη" του εσωτερικου του μαγαζιου. Αριστερα και χαμηλα φαινεται ενα καδρο με φωτο της αλπικης λιμνης Βερλιγκας την εποχη που λιωνουν τα χιονια δηλ. Μαϊο.

 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Αρχες Μαϊου 2015 Ορεινα Τρικαλα:
Ελατη-Νεραϊδοχωρι και Κλεινοβος-Καστανια απο χωμα

Ξεκινησαμε πηγαινοντας Τρικαλα-Ελατη-Βροντερο απο ασφαλτο. Απο κει μπηκαμε στο χωμα και βγηκαμε στη θεση Βρυση Κορπου οπου η θεα βγαινοντας απο το δασος ητανε η παρακατω. Απεναντι φαινεται μεγαλοπρεπης η κορυφη Λουπατα (2066μ).




Και ακομη μια αποψη με τα γελαδια να βοσκανε αμεριμνα μπροστα μας (τα σκυλια που τα συνοδευανε/φυλαγανε ητανε ιδιαιτερα φιλικα :))




Παιρνουμε απο κει τον σχετικα ευκολο δασικο και βγαινουμε στη θεση Λιβαδι και Ξυλογεφυρο οπου η θεα ητανε μαγευτικη και η φυση οργιαζε.







Να και το γνωστο περασμα απο το ποταμακι στο Ξυλογεφυρο.




Απο κει παμε Νεραϊδοχωρι οπου τελειωνει ο χωματοδρομος και σταματαμε για καφε/αναψυκτικο στην κατω πλατεια.




Στη συνεχεια ανεβαινουμε στο πανω μερος του χωριου και βλεπουμε απεναντι με ολη τη μεγαλοπρεπεια τις τρεις κορυφες: αριστερα Λουπατα αλλα απο τελειως αλλη γωνια (2066μ), στη μεση Μαροσα (2044μ) και δεξια Αυγο (2148μ).




Απο κει πιανουμε την στριφτερη ασφαλτο για Χρυσομηλια και σταματαμε για την φωτο του φαραγγιου που βγαζει προς Καλαμπακα, λιγο πριν την στροφη για Παλιοχωρι. Τα χρωματα ειναι πολυ διαφορετικα απ'οτι ειναι στο ιδιο σημειο το φθινοπωρο και το καλοκαιρι.




Μεσα στο φαραγγι / μικρη κοιλαδα ειχε απειρα δεντρα με μωβ λουλουδια, το θεαμε ητανε φανταστικο :cool:




Απο κει ανεβαινουμε στον Κλεινοβο. Απεναντι φαινεται ο ορεινος ογκος της Τριγγιας απο σχετικα μακρια.




Απο κει πιανουμε τον χωματοδρομο που εχουμε κανει σε αρκετες πουροντουραδες στην περιοχη και σταματαμε για να φωτογραφισουμε αυτο το υπεροχο ανθισμενο λειβαδι (αν μπορουσαμε, θα βουταγαμε απο ψηλα).




Εχοντας ανεβει μεχρι το καταφυγιο, να μια αλλη πιο κοντινη αποψη της μεγαλοπρεπους Τριγγιας.




Απο κει και πανω ο δρομος γινεται αρκετα πιο δυσκολος και εχει λασπες σε πολλα σημεια, ευτυχως που ειχα αφησει πανω τα χωματινα λαστιχα απο την τελευταια πουροντουραδα και περασα απο παντου χωρις να χρειαστει να κατεβασω τη συνεπιβατηδα. Σε καποιο σημειο αντικρυσαμε ποταμακι απο το λιωσιμο των χιονιων που δεν υπαρχει το καλοκαιρι και φυσικα σταματησαμε :cool:




Το τοπιο ητανε μαγευτικο και το ποταμακι εκανε μικρους μαιανδρους στο μικρο οροπεδιο, περπατησαμε διπλα του μεχρι το επομενο καταρακτακι.







Μια τελευταια ματια ν'ακουσουμε για λιγο ακομα το γλυκο τραγουδι του νερου.



Απο κει ανεβηκαμε αρκετα ψηλα, βρηκαμε λιγα χιονια οχι ομως ικανα να μας τρομαξουν και κατεβηκαμε στη θεση Κιατρα Μπροαστα, λιγο πιο πανω απο την Καστανια. Απο κει και μετα ειχε πολυ ομορφη ασφαλτινη καταβαση μεχρι τη θεση Φαρμα και μετα Μουργκανι και τελικα περνωντας απο Καλαμπακα γυρισαμε Τρικαλα εχοντας γεμισει και με το παραπανω τις μπαταριες μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Ωραίο ζευγάρι.....είναι πολύ σημαντικό να κάνεις πράγματα με την κυρά!
Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι γυναίκες έρχονται μαζί μας, επειδή καταλαβαίνουν την "αρρώστεια" μας.
Να ειστε καλά να τριγυρνατε....Γιώργη!

advφον
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Νοεμβρης 2015 Ορεινα Τρικαλα: Κλεινοβος-Παλιοχωρι απο χωμα (sort of)

Συνεχιζω τις ορεινες βολτες στην περιοχη με την "αποτυχημενη" βολτα ενα χρονο πριν την ιδια εποχη. Ξεκινησαμε αρχικα για να κανουμε τη χωματινη διαδρομη Κλεινοβος - Κιατρα Μπροαστα - Δοκιμι - Χαλικι και επιστροφη ασφαλτινα απο Τρια Ποταμια - Κιατρα Μπροαστα - Καστανια - Καλαμπακα αλλα δεν μας βγηκε. Και δεν μας βγηκε ουτε η modified διαδρομη προς το Παλιοχωρι, εξ'ου και το ..sort of του τιτλου ;) Λαστιχα Karoo 3 μπροστα, Conti TKC80 πισω.

Η πρωτη θεα της οροσειρας της Τριγγιας απο τον Κλεινοβο με τα πρωτα χιονια στα ψηλοτερα σημεια.




Ειχαμε κανει περιπου 3χμ ανεβαινοντας την Τριγγια απο την βορεια μερια οταν συναντησαμε αυτο:




Περπατωντας λιγο με τα ποδια ειδαμε οτι ο δρομος ειχε ουσιαστικα γινει ενα αδιαπεραστο ρεμα μετα τις φθινοπωρινες βροχες.




Αφου ψαξαμε εναν εναλλακτικο δρομο πιο κατω που επισης δεν περναγε, αναγκαστηκαμε να αλλαξουμε το συνολικο πλανο της εξορμησης και να παμε Κλεινοβο - Παλιοχωρι απο δυσκολο χωμα. Αυτη τη διαδρομη την εχουμε κανει δυο φορες με τους πουροντουρους και ειχαμε την μια και ενα σοβαρο ατυχημα με σπασιμο αστραγαλου :eek: Περασαμε το πρωτο ανηφορικο πετρωδες κομματι μετα το καταφυγιο της Τριγγιας πανω απο τον Κλεινοβο και φτασαμε στο μαγευτικο οροπεδιο με το ποταμακι.







Ειχα μιαν εγνοια για το πως θ'ανεβουμε στον αυχενα γιατι εκεινο το κομματι της αναβασης πιανει αρκετη λασπη (ο αυχενας φαινεται στο βαθος της επομενης φωτο) αλλα ητανε μεσημερι, ο ηλιος ελαμπε και δεν ειχαμε και αλλη επιλογη, εκτος βεβαια απο το να "καψουμε" το χωμα





Το πραγμα δεν αργισε να δυσκολεψει με τις πρωτες λασπες στην ανηφορα, εδω ειχα ακομη traction με το πισω TKC αλλα το μπροστινο Karoo ειχε στομωσει και με πηγαινε οπου ηθελε αυτο :mad: Τουλαχιστο το σηκωμενο με αποστατες μπροστινο φτερο φαινοτανε να κανει δουλεια, δηλ. δε στομωσε, και ειπα να το γιορτασω με μια αναμνηστικη φωτο.




Δυστυχως λιγο πιο πανω το πραμα παραδυσκολεψε λογω ατελειωτης λασπης-πηλου και αποφασισαμε να εγκαταλειψουμε την προσπαθεια ν'ανεβουμε στον αυχενα και να γυρισουμε στον Κλεινοβο :( Αναγκαστηκα να βγω απ'το δρομο στα λειβαδια του οροπεδιου, με σκοπο να ξαναβγω στο δρομο πιο πισω αποφευγοντας τη λασπη. Επρεπε ν'ανεβω σε εναν μικροτερο αυχενα αλλα το βρεγμενο χορταρι δεν ανεβαινε με τιποτα, επιχειρησα 2-3 φορες αλλα ο πισω τροχος σπινιαριζε. Οποτε αποφασισα ..to bite the bullet δηλ. να βγαλω το φτερο και να γυρισω πισω απο το δρομο-λασποδρομιο.

Η επομενη φωτο ειναι αφου ξανανεβασα το μηχανακι στο λασποδρομιο και το βλεμα μου φανερωνει οτι ταχα δει ολα. Τα λειβαδια που ειχα κατεβει φαινονται αριστερα, αυτα που προσπαθαγα ν'ανεβω απο την αλλη μερα ητανε σαφως πιο αποτομα.




Εδω εχοντας βγει πια απο τις ατελειωτες λασπες στον σχετικα ομαλο δρομο πανω τον Κλεινοβο σταματησαμε να χαζεψουμε λιγο τη θεα.







Στον Κλεινοβο αλλαξαμε για τριτη φορα το πλανο και αποφασισαμε να παμε Χρυσομηλια - Περτουλι - Νεραϊδοχωρι απο ασφαλτο και μετα Νεραϊδοχωρι - θεση Βρυση Κορπου - Βροντερο απο χωμα. Σταματησαμε ξανα στη θεση Κορπο για να φωτο της μεγαλοπρεπους Λουπατας (2066μ) που ειναι απο τα αγαπημενα μου βουνα της περιοχης.




Φτανοντας πανω απο το Βροντερο απο τα σχετικα αποτομα ψιλο-σαθρα κατηφορια, ο ηλιος εδυε και η σκια επεφτε πανω στον Κοζιακα και στην Ελατη απεναντι.




Φτανοντας Ελατη, χαιρετησαμε τους Θενο @thenos o katemis και Ευαγγελια και καταληξαμε στον Πριγκηπα για καφεδακι με το αναμενο τζακι στην πλατη μας :cool: Τη μια πολυθρονα του τραπεζιου καταλαμβανουν τα κρανη και ..το βγαλμενο λασπωμενο φτερο μεσα σε μια σακουλα :D







Μετα απο αυτη την πολλοστη ιστορια με λασπες και μπροστινο φτερο, εψαξα και πηρα μπροστινο φτερο απο ΚαΤεΜι και εβαλα στο μηχανακι μου, εννοειται οτι θα μπει πανω για την φετινη αντιστοιχη βολτα :yew:
 
Τελευταία επεξεργασία:

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Γίωργη super!!!!!!!!!!
Όπως πάντα οι βόλτες σου ;)

Προτείνω να τις βάλεις εδώ: http://www.advride.gr/fotoadv/Διαδρομές.115/, κι αν θες στείλε πμ να φτιάξω τα σχετικά *.gpx αρχεία. Αυτό για όσους μπαίνουν για έρευνα διαδρομών κλπ κατά καιρούς.
 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
αν δεν ηταν στα Ελληνικα η γραφη θα νομιζα οτι μιλαμε για αλλη χωρα,ειναι κ αυτη η Εγγλεζικη πινακιδα στην μοτο...:UH:
Γιωργη ωραιο το ζευγος!!απιστευτες εικονες,μαγικη Πινδος!!:friendship:
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Γίωργη super!!!!!!!!!!
Όπως πάντα οι βόλτες σου ;)
Προτείνω να τις βάλεις εδώ: http://www.advride.gr/fotoadv/Διαδρομές.115/, κι αν θες στείλε πμ να φτιάξω τα σχετικά *.gpx αρχεία. Αυτό για όσους μπαίνουν για έρευνα διαδρομών κλπ κατά καιρούς.
Aυτο ακριβως σκεφτομουνα ρε φιλε...οτι ειναι μαγικα μερη και ενας Χαρτης θα ηταν εναυσμα ή δικαιολογια για πολλους να πατησουμε σε αυτα τα μερη...:yew:

Γιωργο δωσε δωσεεε ...να εισαι καλα εσυ και η κυρά σου να ταξιδευετε οπως πρεπει εκει πανω στα βουνα :friendship:
 

thenos

"Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά"
ADVRIDE Team
Περιοχή
Ελάτη
Όνομα
Θανασης
Μοτό
KTM 950 ADV & KTM EXC450
'Ομορφες εικόνες της πανέμορφης Ελληνικής φύσης και με την ιδανική συντροφιά Γιώργη...;)
Να'στε καλά να γυρνάτε!!!
Όσο για τους χάρτες φυσικά και είναι χρήσιμοι αλλά σαν την εξερεύνηση -ανακάλυψη δεν έχει...!!!:) :friendship::friendship::friendship:
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Παιδες ευχαριστω για τα καλα σας λογια, Κωστα @gsmaniac το ετερο "ολοκληρο" στην αρχη απλα καταλαβαινε την "αρρωστια μου/μας", ελα ομως που εδω και πολλα χρονια εχει πια κολλησει αθεραπευτα! :yew:

Θα φτιαξω/ανεβασω και χαρτες αλλα επιφυλασομαι να οργανωσω μια εξορμηση "κει πανου" για την ευρυτερη advride χωματοπαρεα! :friendship:
 
Περιοχή
Νικήτη- Χαλκιδικη
Όνομα
στεργιοςςςςς
Μοτό
ktm lc4 640 adv.
Αρχες Μαϊου 2015 Ορεινα Τρικαλα:
Ελατη-Νεραϊδοχωρι και Κλεινοβος-Καστανια απο χωμα

Ξεκινησαμε πηγαινοντας Τρικαλα-Ελατη-Βροντερο απο ασφαλτο. Απο κει μπηκαμε στο χωμα και βγηκαμε στη θεση Βρυση Κορπου οπου η θεα βγαινοντας απο το δασος ητανε η παρακατω. Απεναντι φαινεται μεγαλοπρεπης η κορυφη Λουπατα (2066μ).




Και ακομη μια αποψη με τα γελαδια να βοσκανε αμεριμνα μπροστα μας (τα σκυλια που τα συνοδευανε/φυλαγανε ητανε ιδιαιτερα φιλικα :))




Παιρνουμε απο κει τον σχετικα ευκολο δασικο και βγαινουμε στη θεση Λιβαδι και Ξυλογεφυρο οπου η θεα ητανε μαγευτικη και η φυση οργιαζε.







Να και το γνωστο περασμα απο το ποταμακι στο Ξυλογεφυρο.




Απο κει παμε Νεραϊδοχωρι οπου τελειωνει ο χωματοδρομος και σταματαμε για καφε/αναψυκτικο στην κατω πλατεια.




Στη συνεχεια ανεβαινουμε στο πανω μερος του χωριου και βλεπουμε απεναντι με ολη τη μεγαλοπρεπεια τις τρεις κορυφες: αριστερα Λουπατα αλλα απο τελειως αλλη γωνια (2066μ), στη μεση Μαροσα (2044μ) και δεξια Αυγο (2148μ).




Απο κει πιανουμε την στριφτερη ασφαλτο για Χρυσομηλια και σταματαμε για την φωτο του φαραγγιου που βγαζει προς Καλαμπακα, λιγο πριν την στροφη για Παλιοχωρι. Τα χρωματα ειναι πολυ διαφορετικα απ'οτι ειναι στο ιδιο σημειο το φθινοπωρο και το καλοκαιρι.




Μεσα στο φαραγγι / μικρη κοιλαδα ειχε απειρα δεντρα με μωβ λουλουδια, το θεαμε ητανε φανταστικο :cool:




Απο κει ανεβαινουμε στον Κλεινοβο. Απεναντι φαινεται ο ορεινος ογκος της Τριγγιας απο σχετικα μακρια.




Απο κει πιανουμε τον χωματοδρομο που εχουμε κανει σε αρκετες πουροντουραδες στην περιοχη και σταματαμε για να φωτογραφισουμε αυτο το υπεροχο ανθισμενο λειβαδι (αν μπορουσαμε, θα βουταγαμε απο ψηλα).




Εχοντας ανεβει μεχρι το καταφυγιο, να μια αλλη πιο κοντινη αποψη της μεγαλοπρεπους Τριγγιας.




Απο κει και πανω ο δρομος γινεται αρκετα πιο δυσκολος και εχει λασπες σε πολλα σημεια, ευτυχως που ειχα αφησει πανω τα χωματινα λαστιχα απο την τελευταια πουροντουραδα και περασα απο παντου χωρις να χρειαστει να κατεβασω τη συνεπιβατηδα. Σε καποιο σημειο αντικρυσαμε ποταμακι απο το λιωσιμο των χιονιων που δεν υπαρχει το καλοκαιρι και φυσικα σταματησαμε :cool:




Το τοπιο ητανε μαγευτικο και το ποταμακι εκανε μικρους μαιανδρους στο μικρο οροπεδιο, περπατησαμε διπλα του μεχρι το επομενο καταρακτακι.







Μια τελευταια ματια ν'ακουσουμε για λιγο ακομα το γλυκο τραγουδι του νερου.



Απο κει ανεβηκαμε αρκετα ψηλα, βρηκαμε λιγα χιονια οχι ομως ικανα να μας τρομαξουν και κατεβηκαμε στη θεση Κιατρα Μπροαστα, λιγο πιο πανω απο την Καστανια. Απο κει και μετα ειχε πολυ ομορφη ασφαλτινη καταβαση μεχρι τη θεση Φαρμα και μετα Μουργκανι και τελικα περνωντας απο Καλαμπακα γυρισαμε Τρικαλα εχοντας γεμισει και με το παραπανω τις μπαταριες μας.
τα δεντρα με τα μοβ λουλουδια λεγονται κουτσουπιες και κατω αριστερα γωνια τα λευκα ειναι μηλιαδια... πολυ ωραιες φωτο... :ok:
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Πολύ όμορφες εικόνες Γιώργο! :)
Ββαγγο θενξ, οπως εχουμε συζητησει αλλου αρκουμαι σε digital compact, βλεπω βεβαια τις φωτο με digital SLR που ανεβαζετε εσυ, ο Μαθο και πολλοι αλλοι εδω μεσα και προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου ..αλλα δεν με σκουω :wacky: :D
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Ββαγγο θενξ, οπως εχουμε συζητησει αλλου αρκουμαι σε digital compact, βλεπω βεβαια τις φωτο με digital SLR που ανεβαζετε εσυ, ο Μαθο και πολλοι αλλοι εδω μεσα και προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου ..αλλα δεν με σκουω :wacky: :D
Kι αν ερθει και μια dslr στα ταξιδια σου μετα θα εχεις κι αλλο "προβλημα"...:photo:...θα καθεσαι και θα χανεσαι στο φωτοαρχειο σου για ωρες ατελειωτες...και μια θα σου θυμιζουν τις βολτες μια θα χαζευεις οσα δεν χορτασες στην ιδια τη βολτα και εμειναν για παντα στο καδρο σου...Καλά κανεις και...δεν σε ακους :cool:
 

RIGGER

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
Tiger 955i
:friendship: Γιωργο.
Το Χανια -Πουρι το εχω κανει πριν χρονια με ενα XTR που λεγαμε....σκηνη και διανυκτερευση στην παραλια του χωριου.
Εχει και αλλους δρομους να κατεβεις εκει αλλα και να βγεις μεχρι Αγιοκαμπο Λαρισας.Δεν τον εχω παει μας τον ελεγαν καποιο ντοπιοι εκει.
Τα ορεινα Τρικαλα και γενικα τα μερη σου,εχουν εξαιρετικο ενδιαφερον και ατελειωτη ομορφια οποτε το εχω κατα νου οταν μαζευτειτε.
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
:friendship: Γιωργο.
Το Χανια -Πουρι το εχω κανει πριν χρονια με ενα XTR που λεγαμε....σκηνη και διανυκτερευση στην παραλια του χωριου.
Εχει και αλλους δρομους να κατεβεις εκει αλλα και να βγεις μεχρι Αγιοκαμπο Λαρισας.Δεν τον εχω παει μας τον ελεγαν καποιο ντοπιοι εκει.
Ηλια, δε νομιζω οτι βγαινει Αγιοκαμπο παραλιακα αλλα βγαινει σιγουρα στο χωριο Κερασια και απο κει Καναλια, Κεραμιδι και παραλια Αγιοκαμπου, την τελευταια διαδρομη την εχω κανει απο Καναλια. To καλοκαιρι του 2014 αν θυμαμαι καλα δοκιμασα να βγω απο Κερασια σε Ομβρυο και Πουρι αλλα ειχα μαζι μου μονο ενα χαρτη της Road Editions, οχι της Αναβασης που χρησιμοποιω συνηθως. Εκει στο βορειο Πηλιο υπαρχει ενας δαιδαλος χωματοδρομων, χαθηκα και κατεβηκα κατι αποτομες κατηφορες προς την παραλια που ανεβαινανε αρκετα δυσκολα, ευτυχως ειχα ντεμι λαστιχα και καταφερα να γυρισω πισω χωρις βοηθεια. Δεν εφτασα ποτε σε Ομβρυο/Πουρι και ειναι κατι που θελω να κανω οταν βρω την καταλληλη ευκαιρια.
 
Τελευταία επεξεργασία:

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Λοιπον, για να δουμε και την φετινη εξορμηση του περασμενου σ/κ.

Πηγαμε Καλαμπακα, Χανι Μουργκανι και απο κει πηραμε το δρομο για Καστανια. Σταματησαμε σε ενα σημειο για να θαυμασουμε τα χρωματα της κοιλαδας μετα τη Φαρμα και το Μαλακασιωτικο ρεμα, παραποταμο του Πηνειου, που τη διασχιζει με τα Μετεωρα απεναντι.







Τα χρωματα του φθινοπωρου στην κοιλαδα εκπληκτικα.







Απο κει αρχισαμε να ανεβαινουμε και τα χρωματα αλλαξανε.







Η Καστανια απεναντι.




Μια σταση πριν φτασουμε για φωτο με το "καινουργιο" μηχανακι.




Μετα τα καφεδακια συνοδευομενα απο γλυκο καρυδι στο καφενειο της πλατειας, βγαλαμε πιεσεις και μπηκαμε στο χωμα, ευκολο αρχικα αλλα με αρκετες λασπες αργοτερα στο Δοκιμι.










Συνεχιζεται..
 

XLGeorge

Μέλος
Όνομα
George
Μοτό
αργά τζαμπανέζικα
Η πανδαισια χρωματων καλα κρατει.







Λιγο παρακατω μπλεξαμε σε ατελειωτες λασπες.




Ακομη πιο κατω πεσαμε σε υλοτομικο φορτηγο που φορτωνε και ειχε κλεισει το δρομο, αλλα περασαμε με λιγη προσπαθεια.




Πλησιαζοντας στην Ανθουσα...




...σταματησαμε στο κλασικο κιοσκι να φαμε καποια φρουτα και να θαυμασουμε το περιβαλλον.













Απο κει ανεβηκαμε στο Χαλικι απο ασφαλτο..










..και καταληξαμε για δευτερο καφε στη La Verliga, στην τελευταια φωτο φαινεται και η κυρα-Σωτηρα, η μητερα του Χρηστου, που φτιαχνει "τα καλυτερα κεφτεδακια στην Ελλαδα" κατα Σκαρμουτσο.










Απο κει πηγαμε Ελατη και καταληξαμε στου Θενου για κρασακι/μεζε και κουβεντα, κατεβαινοντας σχετικα αργα στα Τρικαλα. Την επομενη μερα το πρωι ξανανεβηκαμε Ελατη με σκοπο ν'ανεβουμε ορειβατικα στην κορυφη Λουπατα (2066μ) αλλα ο καιρος μας τα χαλασε, οποτε μετα απο μια χωματαδα μεχρι το Νεραϊδοχωρι και επιστροφη απο Περτουλι και ασφαλτο, αποφασισαμε να περιποιηθουμε λιγο τον κηπο στο σπιτι της Ελατης και να κλαδεψουμε τις τριανταφυλλιες.







Αυτα, επομενη περιηγηση στην περιοχη αρχες Μαϊου για τα χρωματα της ανοιξης,
κλεινω με μια τελευταια πινελια φθινοπωρινου χρωματος.

 

George_M.

..ο Βαρθολομαίος..!
Περιοχή
Ανατολικα της Αττικης...
Όνομα
George.
Μοτό
R1100GS 75th Aniversary Edition.
ω..ρε Γιωργη τι μας κανεις νυχτιατικα....:UH:
σε τι τοπο ζουμε ρε 'ουστη μου...:hailbig:

(ωραιο το λιφτινγκ στην Ασημω...)

:friendship:
 
Top Bottom