Τιτιβισματα εξωτερικου...πρωτο και φαρμακερο

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Ποτέ δεν περίμενα να έρθει στιγμή να γράψω και εγώ ένα ταξιδιωτικό στο εξωτερικό με τη μοτοσυκλέτα. Πάντα διαβάζα τους άλλους ταξιδευτές και έλεγα κάποτε, που θα πάει θα έρθει και η δικιά μου η ώρα να ταξιδέψω στους δρόμους της Ευρώπης. Και να που ηρθε...

Τώρα εσείς θα πείτε, θα μας ζαλίσεις με το πως πέρασες, πόσους καφέδες ήπιες, τι έφαγες, τι ποσοστά υγρασίας ειχε στην ατμόσφαιρα και το κατά πόσο, διαφέρει τελικά η μορφολογία της χλωρίδας των βαλκανικών κρατών σε σχέση με την ελληνική...

Όχι οχι δεν θα το κάνω αυτό αν και πολύ θα το ήθελα...για σας δεν ξέρω...Μιας και πολλές φορές ενα γεγονός ως εντύπωση επισκιάζει καμιά φορά και όλο το ταξίδι...

Το Σάββατο η γυναίκα μου δούλευε και δεν θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το μεγάλο γκρουπ του forum οπότε είπαμε, δε πάμε μια εκδρομή την Κυριακή μέχρι τη Βουλγαρία, όπως και έγινε.

Αρματωθήκαμε και ξεκινήσαμε, περάσαμε τα σύνορα και με τρελά συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης οδεύαμε προς το Μπάνσκο, όπου ξαφνικά εκεί που οδηγούσα βλέπω αυτό...





- Ώπα λεω Ανθή, τι είναι εδώ αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Τώρα και εμείς πως θα περάσουμε;

- Α μου λέει το κορίτσι αυτό που είναι στη φωτογραφία για να περάσεις πρέπει να συμμετέχεις αλλιώς θα περιμένεις μέχρι να τελειώσουν οι αγώνες.

- Μα εμείς θέλουμε να πάμε στο Μπάνσκο

- Ε τότε θα τρέξεις κι εσυ

- Μα εγώ δεν τρέχω με το φειζερ,πάω πολύ σιγά θα χάσω είναι σίγουρο.

- Μην ανησυχείς μου λέει είσαι τυχερός εσυ θα τρέξεις με αυτό





- Τι είναι αυτό ρωτάω με απορία

- Θα τρέξεις με αυτό και αν κερδίσεις θα πάρεις 500 €, εάν χάσεις θα πληρώσεις. Μέσα...

- Ανθή, την ρωτάω..λες να έχει στροφές η διαδρομή γιατί αν έχεις στροφές μπορεί να χάσω.

- Που ξέρω εγω μου λέει αυτή με απορία

- Όχι μου λέει η κοπέλα στη φωτογραφία είναι ευθεία. Είσαι μέσα;

- Μεσα...


Και τα στήνουμε στο δρόμο. εντάξει είχα αγχωθεί δεν το συζητάω αλλα λογικά θα ήταν μια εύκολη νίκη. Η κοπέλα δίνει το έναυσμα και ξεκινάμε. Αλλά κει που πάω να ξεκινήσω από το συμπλέκταρισμα μου σβήνει ο κινητήρας. Ο Εκσκαφεας εν τω μεταξύ να έχει ξεκινήσει με τις μπάντες και εγώ να παλεύω να βάλω μπρος το φειζερ. ..Μετά από κάποια δευτερόλεπτα τελικά πήρε και ανοίγω μία την πρώτη...Βάζω δευτέρα και εκει που πάω να τον προσπεράσω ο βούλγαρος μη πιστεύοντας στα μάτια του ότι θα χάσει, Κόβει μία απότομα το τιμόνι και στρίβει προς τα εμένα να με ισοπεδώσει...Πατάω μία φρένο αλλά το κακό δεν άργησε να συμβεί...



Έκλεψε λέω στους κριτές με τράκαρε, τα λεφτά μου θέλω.

Τα λεφτά σου θα τα πάρεις αλλά πόσα και πότε δεν ξέρουμε, μου απάντησαν



Πέραν του αστείου και το χαβαλέ του θέματος, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ σοβαρά και τα γράφω εδω, μόνο και μόνο ως εμπειρία και γνώση το τι θα μπορέσεις να πάθεις, στο εξωτερικό αν δεν είσαι τυχερός και είσαι ανοργάνωτος όπως ήμασταν κι εμείς...


Εκεί που διασχίσαμε το δρόμο για το μπανσκο έκαναν έργα στο δρόμο. Ο εργάτης που ελενχε την κυκλοφορία μου κάνει νόημα να περάσω...περνάμε και εκεί που φτάνουμε σε απόσταση λιγότερη από 10 m απο τον εκσκαφέα, ο βούλγαρος τον κοβει μια όπισθεν προς τα εμάς...Πατάω φρένο αλλά για δεκατα του δευτερολέπτου με χτύπησε και μου έσπασε την μάσκα...Το ατύχημα ήταν με τόσα λίγα χιλιόμετρα που έσπασε μόνο η μάσκα και οχι το φανάρι και ούτε που πεσαμε...Τώρα! Άντε τώρα βγάλε άκρη!

Κλασσικά οι βούλγαροι έκαναν τον κινέζο, εγώ να τους λέω να πάρουμε τηλέφωνο την αστυνομία και αυτοί να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν...Δεν ήξερα το τηλέφωνο της αστυνομίας της Βουλγαρίας αλλά και να το ήξερα άντε βγάλε συνεννόηση... Τώρα!

Σταματούσαν αυτοκίνητα για να συνεχιστούν τα έργα οι εργάτες και εγώ να πηγαίνω από αμάξι σε αμάξι να ρωτάω για το τηλέφωνο της αστυνομίας. Τελικά βρέθηκε ένας άνθρωπος που με βοήθησε και όχι μόνο. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία συνεννοήθηκε και στα βουλγάρικα το τι έγινε και περίμενε κιόλας μέχρι να έρθουν σε εμάς. Εντωμεταξύ η Ανθη άρχισε να βγάζει φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος πινακίδες του εκσκαφέα και τα λοιπά και οι εργάτες μόλις την αντιλήφθηκαν, τα παράτησαν όλα και πήγαν παρακάτω. Το έργο τους τελείωσε αυτόματα.

Με τα πολλά ήρθε η αστυνομία, και αφού εντοπίσαμε τους εργάτες, πήγαμε προς αυτούς.οι εργάτες μόλις ήρθε η αστυνομία έκατσαν σούζα, συμπλήρωσαμε μια δήλωση με τη βοήθεια κάποιου άλλου βούλγαρου που μου μιλούσε εμένα ελληνικά στο περίπου μέσω τηλεφώνου. Συμπληρώθηκε η δήλωση και φύγαμε.

Όσον αφορά το θέμα της αποζημίωσης είμαστε ακόμα στα διαδικαστικά.Το μηχανάκι το πήγα στο συνεργείο, ήρθε πραγματογνώμονας, το συνεργείο θα κάνει κοστολόγιο της ζημιάς και θα μου πουν ένα πόσο...Ο υπεύθυνος της υπόθεσης της ασφαλείας του εκσκαφέα μου είπε ότι λόγω πείρας, θα μου χορηγηθούν λιγότερα από το 40% της ζημιάς, λόγω διαφοράς κοστολόγησης ανάμεσα στα δύο κράτη. Η Yamaha μου είπε αποκλείεται τόσα λίγα. Θα δούμε και θα σας ενημερώσω.

Από εκεί και πέρα σίγουρα ήταν τραυματική εμπειρία αλλά ένα έχω να πω. Για τις εμπειρίες δεν ταξιδεύουμε, αν ξέρουμε οτι ποτέ δεν θα συμβεί τίποτα καλό ή κακό στο οποιοδήποτε ταξίδι μας, ποιος ο λόγος να το υλοποιήσουμε...Θα ήταν κι αυτό ένα κομμάτι της ρουτινιασμένης πραγματικότητας που βιώνουμε ο καθένας από εμάς στην καθημερινότητά μας, και πασχίζουμε τοσό να την διαφοροποιήσουμε έστω και τις λίγες μέρες που μας δίνεται η δυνατότητα αυτή. Ή τουλάχιστον, έτσι συνεχίζω να λέω στον εαυτό μου για να παρηγορούμαι.

Και μια παρένθεση...Το σκηνικό που περιγράφω προ του ατυχήματος, δεν το διασκεδάζω αλλά προσπαθώ να ελαφρύνω λίγο το κλίμα του σύμβαντος. Εντάξει δεν θέλω να σας αμαυρώσω και την ψυχή, μιας και πάντα τέτοια περιστατικά είναι πάντα δυσάρεστα. Αλλά το γράφω έτσι για να δείξω την αστεία πλευρά του όλου θέματος, αν φυσικά υπάρχει...Φυσικά και υπάρχει εφόσον δε χτυπήσαμε, και το μηχανάκι έστω και σε αυτή την κατάσταση κυκλοφορείτε και δεν έπαθε μεγαλύτερες ζημιές...Και ο λόγος που εξαρχής αναφέρομαι επίσης είναι,για να δούμε και εσείς και εγώ, τελικά αν σου τύχει κάποια στραβή στο εξωτερικό τι μελλει γενεσθαι...

Και φυσικά, αν έχετε κάποιες γνώσεις περί του θέματος θα σας ευχαριστουσα προκαταβολικά αν μου της μεταφέρατε, για να βγω όσο το δυνατόν λιγότερο οικονομικά χαμένος από το όλο σκηνικό ...
 
Τελευταία επεξεργασία:

xurxes

"καφέ#αρκούδα"
Περιοχή
Salonika
Όνομα
Basil
Μοτό
KTM 690 ENDURO R
BMW R1200 GSA
Αφού δε μασάς ωρε, ,,,,,τέλος καλό όλα καλά! !!!
μάθημα ήταν ώστε να λάβεις τα μέτρα σου,,,,κ κει που θα διαβεις θα ναι πολιτισμένη τα πράγματα, ,,,για αυτό κ συ να σαι συνεπής!!!
 

ΚΟΥΛΗΣ

Μέλος
Περιοχή
Πάργα
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μοτό
990 ADVENTURE
αφου δεν χτυπήσατε εσείς,
λίγο το κακό...
θα μπορούσε να σας είχε φέρει τον κουβά στο κεφάλι κ απλώς να σας κοίταγε απαθεστατος.
θα τραβηχτεις λίγο...
εγώ επικοινωνουσα με έναν δικηγόρο εκπρόσωπο της βουλγαρικής εταιρίας κ έκανα τρις μήνες να βγάλω άκρη.
Αυτό που σου είπαν για το 40% της αποζημίωσης ισχύει κ γινετε γιατί η Βουλγαρία κ Αλβανία δεν συμορφωνονται στους διεθνής κανονισμούς.
θα σου ζητήσουν 2 3 προσφορές για την επιδιωρθωση της ζημιάς
Οπότε για να μην πληρώσεις από την τσέπη σου δύο είναι οι λύσεις
Η υπερκοστολογεις τις προσφορές που θα τους δώσεις ή το φτιάχνεις με μεταχειρισμενα.
ευχομαι όλα να πάνε καλα κ ότι θέλεις ρωτα!
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Αφού είχες την Ανθή μαζί. ......δεν σε φοβαμαι:D
Όλα καλά, αφού δεν χτυπήσατε.
Όλα τα άλλα θα γίνουν
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
http://www.car.gr/parts/view/6180951/

Στελνεις εναν δικο μας το παιρνει με αποδειξη 210 ευρω (για να σου κοψουν τα 80)
το τυλιγει και το στελνει..
Nordkapp φευγουμε λεμε:):)
 

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια ...nordkapp θα πάω αλλά το θέμα είναι πότε θα πάω ... Αυτό το σκηνικό θα με πάει λίγο πίσω, λογικά

Πασχάλη αυτό είναι απο 600 Δεν ξέρω άμα ταιριάζει; Και συν το βάψιμο θα με βγει πάνω-κάτω τα ίδια...Όπως και να έχει σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ που το έψαξες!

Βρήκα και εγώ.... (την μαυρη)

http://www.car.gr/parts/view/3234109/

Αυτή είναι από Θεσσαλονίκη και είναι σπασμένη σε δύο σημεία από οτι έμαθα στο τηλέφωνο και την πουλάει 60 €. ...

Θα δούμε, κάτσε πρώτα να βγει το ποσό που τελικά θα εγκριθεί απο την ασφάλεια του εκσκαφέα.... Η Yamaha μου έβγαλε ένα κοστολόγιο ζημιάς την οποία την έδωσε στον πραγματογνώμονα τους συνολικής αξίας 950 € ... Θα δούμε και θα σας ενημερώσω...

Και πάλι σας ευχαριστώ
 

Italos

Μέλος
Περιοχή
Gerakas
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GSadv
οχι ρε παιδια!!!! μη μασατε τελος καλο ολα καλα!!!! στο επομενο, εσεις να εισαστε καλα και μηχανη φυσικα!!!!!
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
καθε ταξιδι ειναι και ενα μαθημα που σε κανει καλυτερο και μια διαπιστωση οτι οσα χλμ και να εχεις γραψει!!!παντα στο επομενο χλμ πρεπει να εισαι σαν μαθητης της πρωτης δημοτικου!!!!!
keep walking!!
 

akis21

Μέλος
Περιοχή
Χολαργός
Όνομα
Akis
Μοτό
R1200 gs adv
Θα πω και εγω την γνώμη μου.
Το ταξιδι ειναι γεγονότα και εικονες.
Τις εικονες σιγουρα ολοι τις βάζουμε σαν την αρχή καθε ταξιδιου αλλα αυτα που σου μένουν ειναι τα γεγονότα.
Σιγουρα σε ένα μήνα θα ειναι λιγότερη τραυματική εμπειρία σε ένα χρονο σχεδόν ξεχασμένη και σε 10 μια έντονη ανάμνηση απο το ταξιδι.
Τιποτα δε πρεπει να σταματάει ένα ταξιδι (εκτός απο κάτι σοβαρό μην ξεγελιόμαστε ) ολα ειναι εμπειρίες και ολα ειναι κομμάτι απο το ταξιδι.
Έχω γυρίσει απο ταξιδι με προβλημα στη μοτοσυκλετα πολλές φορές.
Άλλωτε σοβαρό( διαρροη βενζινης) άλλωτε λιγότερο() χωρίς σεβρο φρένα ) ολα πλέον ειναι όμορφες αναμνήσεις που συμβάλουν σε ένα ταξιδι .
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Το βασικό φίλε είναι το κρέας και τα κόκκαλα. Αφού αυτά είναι οκ, τα πλαστικά φτιάχνουν. Με το καλό να βρεις άκρη μπας και γλιτώσεις και κάνα φράγκο.
 

lari

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
Λαζαρος
Προχθες το βραδυ ο χαζος επεσα μεσα στο παρκινγκ στο σπιτι..το μηχανακι σχεδον τιποτα, το ποδι μου ραγισμενο..εχει απο προχθες δε μπορω ουτε να παω να κατουρησω..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΨΑΧΝΑ ΦΕΡΙΝΓΚ..
 

δημήτρης

Μέλος
Περιοχή
Λάρισα
Όνομα
Δημήτρης
Μοτό
CRF 300L
Περαστικα. Στον φίλο παραπάνω.
Τώρα για το ταξίδι και την εμπειρία με το ατύχημα, αφού εσείς είστε καλά, όλα τα άλλα φτιάχνουν!
Εγώ θα σου προτεινα να κανονίσεις γρήγορα άλλο ένα για να φύγει η ¨γκαντεμιά¨.
Στο πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, βουλγαρία-ρουμανία, φτάνοντα στα σύνορα μετά τις σέρρες είχε τόσο αέρα για καμιά 10αρια χλμ που σχεδόν δεν μπορούσα να κρατήσω τη μηχανή στο δρόμο. Αμέσως πήγε το μυαλό μου στο κακό και σκέφτηκα ¨ που πάω? ...και ακόμα είμαι ελλάδα...¨
Τέλος καλό όμως συνέχισα και πέρασα φοβερά!
Ένα πράμα να σκέφτεσαι...¨κάθε εμπόδιο σε καλό¨:)
 
Top Bottom