Τοσκάνη: 2000 χλμ. στη μαγευτική επαρχία της Ιταλίας

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Παρασκευή 8 Αυγούστου λοιπόν κι όλα έτοιμα για το ταξίδι μας στην Αλόννησο, το οποίο είχαμε αποφασίσει όπως πάντα, μια δυο μέρες πριν. Η μηχανή φορτωμένη και με τις 3 βαλίτσες, ο χάρτης ανοιγμένος επάνω στο tankbag κι εγώ με τη Μαίρη ντυμένοι φουλ 12 η ώρα το μεσημέρι, έτοιμοι να αναχωρήσουμε για Βόλο.



Τα εισιτήρια του καραβιού τα είχε κλείσει ένας καλός φίλος Βολιώτης, υπήρχε όμως μια εκκρεμότητα για τη μηχανή. Σύμφωνα με την ακτοπλοϊκή εταιρία το «σύστημα» θα άνοιγε στις 19.00. Πιο πριν δεν μπορούσα να βγάλω εισιτήριο για τη μηχανή. Τηλέφωνο στην Hellenic seaways όπου η υπάλληλος μου επαναλαμβάνει ότι δε γίνεται τίποτα και πρέπει να περιμένουμε μετά τις 19.00. Δηλαδή έπρεπε να πάμε Βόλο χωρίς να έχουμε σίγουρο εισιτήριο. Η κοπέλα με διαβεβαιώνει ότι αν εμφανιστώ στο λιμάνι, θα καταφέρω να μπω στο πλοίο. Αβεβαιότητα λοιπόν κι αρχίζουν να τριγυρνάνε σκέψεις στο μυαλό… Είχαν περάσει κάποιες σκέψεις τις προηγούμενες μέρες, που όμως ποτέ δε μπήκαν σε τάξη. Το μόνο που είχα κάνει ήταν να δω τιμές εισιτηρίων για Ιταλία. 214€ για 2 άτομα και μηχανή σε κατάστρωμα για ταξίδι 22 ωρών, όσο περίπου και για κάποιο ελληνικό νησί σε απόσταση 6-7 ωρών. Ρε λες;;



Σύντομο μίτινγκ να δούμε τι θα κάνουμε και η απόφαση πάρθηκε. Φορτωμένοι και ντυμένοι όπως είμαστε λες και ξεκινάγαμε για το γύρο της Ευρώπης, βρισκόμαστε σε ελάχιστο χρόνο έξω από τα γραφεία της Minoan. 420€ μου λέει, με επιστροφή. Μα, εγώ τα είχα βρει τόσο… Όχι μου λέει, είναι τιμές μόνο internet. Ευχαριστώ πολύ και γεια σας.



Σφαίρα πίσω στο σπίτι να δούμε τι προλαβαίνουμε. Η ώρα είχε πάει 14.00. Ισχύουν οι τιμές που είχα βρει, αλλά όλες οι θέσεις κλεισμένες. Δε βαριέσαι, τώρα το πήραμε απόφαση, κλείνω τα εισιτήρια για αύριο Σάββατο. Ξεφόρτωμα λοιπόν για αναδιοργάνωση αφού αντί για νησί θα πηγαίναμε τελικά στην εξοχή.



Έχουμε 6 διανυκτερεύσεις στη διάθεσή μας και κλείνω μόνο τις πρώτες 2 κοντά στη Φλωρεντία. Τα ζητούμενα ήταν να έχει μπάνιο, πρωινό και παρκινγκ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Το συναίσθημα να πλησιάζεις το καράβι με τη μηχανή φορτωμένη, απλά μαγικό. Όποιος και να ‘ναι ο προορισμός. Ιδανικός καιρός για ταξίδι, άπνοια, δε θα κουνάει πολύ. Την πέφτουμε σ’ ένα καναπέ και βρίσκουμε τρόπους να περάσει το μεγάλο θαλασσινό ταξίδι. Λίγη ξεκούραση το βράδυ, κουβεντούλα, καμιά ταινία στο λάπτοπ και επιτέλους φτάνουμε Ανκόνα. Ακόμα πιο μαγικό το συναίσθημα να βγαίνεις από το καράβι φορτωμένος και να ξεκινάει η εκδρομή!



Οι χάρτες συνεχώς ανοιχτοί μήπως και καταλάβουμε που πάμε


Ηλιοβασίλεμα από το καράβι


έτοιμοι να φύγουμε :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Προορισμός το Μontecatini Terme, λίγο έξω από τη Φλωρεντία. Διαδρομή από Peruggia και μετα ανηφορίζουμε για να βγούμε στα μέρη μας. Στο πρώτο κόκκινο φανάρι έξω από το λιμάνι συναντάμε τον Γιώργο από την Κοζάνη με την κοπέλα του σε ένα πανέμορφο μούλτι 1200. Συστάσεις σύντομες, Τοσκάνη πάνε και τα παιδιά, οπότε συνεχίζουμε παρέα.





Η εξοχή της Ιταλίας αρχίζει να δείχνει τις ομορφιές της






Ένα από αρκετά τούνελ που συναντήσαμε. Κάποια από αυτά πολύ σκοτεινά και κατα συνέπεια χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή.












 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Στο ξενοδοχείο φτάσαμε αργότερα απ'οτι υπολογίζαμε, αφού ψιλοχαθήκαμε στη διαδρομή. Η φύση που συναντήσαμε βέβαια μας αποζημίωσε με το παραπάνω. Το ξενοδοχείο πεντακάθαρο, με πόρτα ασφαλείας στο πάρκινκ, η οποία έκλεινε μετά τις 22.00. Μπανάκι για χαλάρωμα και βόλτα στο Montecatini Terme να τσιμπήσουμε κάτι. Ιδιαίτερα τουριστικό μέρος καθώς έχει λουτρά και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Φλωρεντία (50χλμ). Μάλιστα διάβασα σε ένα άρθρο οτι έχει 230 ξενοδοχεία και φιλοξενεί 2.000.000 τουρίστες το χρόνο.

Όλα αυτά δεν μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, φτάσαμε περπατώντας στο κέντρο και την μεγάλη πλατεία, βρήκαμε μια πιτσαρία και χαλαρώσαμε την πρώτη νύχτα στην Ιταλία.





 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και φεύγουμε νωρίς να προλάβουμε και την ζέστη.


Βενζίνη στον αυτόματο πωλητή, όπου φυσικά έκανα λάθος και γέμισε με λιγότερα από τα 20€ που είχα βάλει. Ευτυχώς μετά έμαθα...


Αυτή ήταν η μέση τιμή βενζίνης που συνάντησα


Προορισμός η Lucca, μια Ετρούσκικη πόλη περιτριγυρισμένη από τείχη, τα οποία ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Πανέμορφη πόλη με πλακόστρωτους δρόμους και πολλά σοκάκια για περπάτημα. Το πάνω μέρος των τειχών ήταν ταυτόχρονα και πάρκο, και συνδεόταν με την πόλη με δρομάκια για πεζούς αλλά και ποδήλατα.





 

John-Aigio

Nα γιατί GS
Περιοχή
ΑΙΓΙΟ
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
BMW R1150GS
δεν πατάω χώμα
Μετά το σαντουιτσακή πήραμε φόρα,δώσε δώσε:ok::ok:
 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Αφού ήπιαμε το εσπρεσσάκι μας στη Lucca, επόμενος προορισμός ήταν η περιοχή Cinque Terre. Τα "πέντε χωριά" λοιπόν βρίσκονται βορειοδυτικά της Lucca, στην ιταλική ακτογραμμή και φημίζονται για την ιδιαίτερη ομορφιά τους, καθώς είναι χτισμένα πάνω στη θάλασσα, δίπλα σε βράχους και χαρακτηρίζονται από τα πολύχρωμα σπιτάκια τους. Επιλέξαμε την autostrada για να φτάσουμε, ώστε να κερδίσουμε λίγο χρόνο, με σκοπό να επιστρέψουμε παραλιακά.

Εγκαταλείψαμε την εθνική στο ύψος του Bonassola, και κατηφορίσαμε να δούμε λίγη θάλασσα.









Πηγαίνοντας προς Levanto






Από ψηλά εντυπωσιακή η παραλία στο Levanto. Κάναμε μια σκέψη να βουτήξουμε, αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είχαμε αρκετά χλμ να κάνουμε.

 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Φεύγοντας είχε μεσημεριάσει, οπότε λέμε να φάμε τίποτα. Το μπάτζετ περιορισμένο της εκδρομής, γιαυτό στάση στον πρώτο ισκιο που βρήκαμε και τσακίσαμε σαντουιτσάκια και νεκταρίνια που είχαμε πάρει στη Lucca.


χλουπ...





Αφού φάγαμε ότι είχαμε, ξεκινήσαμε για το επόμενο χωριό, Monterosso al Mare







Η θάλασσα ήταν γεμάτη από κόσμο, αλλά πραγματικά δεν βούταγες εκεί, ήταν σα βούρκος.



 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Είδαμε αρκετά λοιπόν κι από δω. Αποφασίσαμε να μην δούμε όλα τα χωριά με τη σειρά. Ώρα να οδηγήσουμε λίγο... Ο δρόμος απλά απίστευτος.. Εξαιρετική άσφαλτος, πανέμορφη φύση κι όλα αυτά σε αρκετό υψόμετρο που έδινε άλλη ομορφιά στην ακτογραμμή από κάτω μας.





















 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Αργά το απογευματάκι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, χαλαρώσαμε λίγο και φυσικά ξαναφύγαμε. Ώρα για λίγη Φλωρεντία by night!







χωρίς σχόλια...

















Πραγματικά μαγικό μέρος, όπου και να πας θα ανακαλύψεις όμορφες γωνιές. Μοναδική παραφωνία κάτι τεράστια διαφημιστικά πανό από μάρκες ρούχων κλπ.
Μια υπέροχη μέρα έφτασε στο τέλος της. Πολύ κούραση αλλά γεμάτοι όμορφες εικόνες πάμε για ύπνο, γιατί αύριο ξεκινάμε για δρόμους του κρασιού.
 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Τρίτη 12 Αυγούστου 2014


Ώρα να κατηφορίσουμε νότια, για να δούμε την πραγματική εξοχή της Τοσκάνης. Αποφασίσαμε να πιούμε ένα καφεδάκι ακόμα στην Φλωρεντία για να την δούμε λίγο καλύτερα κι έπειτα να κινηθούμε προς Σιένα. Φόρτωμα την μηχανή λοιπόν, και χαλαρή περιήγηση στα πλακόστρωτα της Φλωρεντίας. Αφού παρκάραμε σ'ένα δρόμο που είχα τις αμφιβολίες μου αν θα τα βρούμε όλα στη θέση τους...





...συνεχίσαμε ποδαράτοι να δούμε κι άλλα αξιοθέατα. Άλλωστε η πόλη είναι τεράστια, χρειάζεται πολύς χρόνος αν θες να δεις τα πάντα. Μέσα στη ζέστη δεν είναι ότι καλύτερο βέβαια, οπότε δεν το καθυστερήσαμε και πολύ.





 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Κι εδώ ξαφνικά αλλάζουν όλα... Φεύγουμε από Φλωρεντία για να πάμε Σιένα όσο πιο επαρχιακά γίνεται, μακριά από κεντρικούς δρόμους. Βάζω διαδρομή στο gps να περάσουμε από το δρόμο του κρασιού, χωρίς άλλωστε να βιαζόμαστε ιδιαίτερα. Την προηγούμενη μέρα είχα κλείσει στο booking το επόμενο δωμάτιο, το οποίο ήταν στη Sinalunga. Το δωμάτιο ήταν σε αναπαλαιωμένο μοναστήρι και σύμφωνα με τις φωτογραφίες φαινόταν πολύ όμορφο.

Αρχίζουμε να οδηγάμε λοιπόν στην αρχή μέσα σε σοκάκια με πετρόχτιστες μάντρες...









...που σιγά σιγά, βγαίνοντας από την πόλη, έδωσαν τη θέση τους σε μια υπέροχη φύση. Η διαδρομή πραγματικά υπέροχη, ο καιρός ήταν ιδανικός και οδηγούσαμε σε ρυθμούς τελείως χαλαρούς, συνεπαρμένοι από την ομορφιά που είχαμε γύρω μας.











Σ'αυτό το σημείο λοιπόν συνειδητοποιούμε τι σημαίνει η εξοχή στην τοσκάνη... η φύση οργίαζε από ομορφιά, τα πάντα γύρω μας περιποιημένα, η άσφαλτος απίστευτη παντού. Συναντούσαμε πολύ συχνα ποδηλάτες που έγραφαν χιλιόμετρα με την κούρσα τους, αλλά και τυπάκους που έτρεχαν στο πουθενά, απολαμβάνοντας κι αυτοί τη φύση.



Σ'αυτό το σημείο λοιπόν συνειδητοποιούμε, πως αυτό είναι ένα ταξίδι που το κάνεις αν μπορείς μόνο με μοτοσυκλέτα. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ταξιδεύεις σ'αυτά τα μέρη τέτοια εποχή...
 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Πολύ σύντομα φτάσαμε στο Greve in Chianti, ένα πολύ όμορφο χωριό, με την πλατεία γεμάτη μαγαζιά γύρω γύρω, και λιγοστό κόσμο να κάνει την βόλτα του. Δεν υπήρχε η βαβούρα της Φλωρεντίας κι αυτό στα μάτια μας φάνταζε ιδανικό να πιούμε το καφεδάκι μας που ποτέ δεν ήπιαμε το πρωι (αφου το εσπρέσσο στη Φλωρεντία είχε 3+ €).



Ο χάρτης ανοίγει ξανά μιας και πρόγραμμα δεν υπήρχε συγκεκριμένο και πάντα υπολογίζαμε εκείνη τη στιγμή τι θα κάνουμε μετά.







Μετά από λίγη ωρίτσα φεύγουμε και κατευθυνόμαστε προς Σιένα. Η Σιένα ήταν το μέρος που πάντα άκουγα υπέροχα πράγματα γι αυτή και μου είχαν δημιουργηθεί άπειρες εικόνες στο μυαλό. Η μέρα είχε ξεκινήσει πολύ όμορφα και υπήρχε συνέχεια λοιπόν...

 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Φτάσαμε λοιπόν στη Σιένα όπου πολύ εύκολα βρίσκουμε να παρκάρουμε σε μια θέση που μας περίμενε με καλό ίσκιο, και ξεκινάμε να μπούμε περπατώντας στο ιστορικό της κέντρο.



Σιένα: μία πόλη βγαλμένη από παραμύθι, γεμάτη ιστορία και εκόνες, πραγματικά όμορφη απ'άκρη σ'άκρη...





















Μετά από κάμποση ώρα περπάτημα στα στενά της Σιένα, η οποία ετοιμαζόταν πυρετωδώς για το Palio, αναχωρούμε για τη Sinalunga, να βρούμε το μοναστήρι που ειχαμε κλείσει τις επόμενες δύο διανυκτερεύσεις.

 

black sheep

Μέλος
Περιοχή
Πάτρα
Όνομα
Βασίλης
Μοτό
Vstrom 650 Xt
Μετά από 50 χλμ περίπου βρισκόμαστε στη Sinalunga, κι αρχίζουμε να ψάχνουμε για το ξενοδοχείο-μοναστήρι. Η διεύθυνση που έλεγε το booking δεν υπήρχε πουθενά στο gps, οπότε αρχίζουμε να ρωτάμε τους ντόπιους. Ρωτάμε κανά δυο, το μοναστήρι το ξέρανε, αλλά για τους ξενώνες δεν ξέρανε τίποτα. Μας κοιτάγανε και λίγο παράξενα, σου λέει τι λένε τούτοι 'δω, δεν υπάρχει ξενοδοχείο τέτοιο. Πήγαμε στο μοναστήρι, τίποτα, κλειστό. Ρωτάμε κανά δυο ντόπιους ακόμα, τζίφος. Τηλέφωνο στο ξενοδοχείο, συνεννόηση με αγγλικά μ'έκαψες, ναι λέει κοντά είστε, ψάξτε λίγο πιο πέρα και τέτοια.

Τελικά αφού φάγαμε καμιά ώρα, ανακαλύψαμε μία πόρτα δίπλα στο μοναστήρι που οδηγούσε στην πίσω πλευρά του, κι εκεί ήταν ο ξενώνας! Μπροστά στον δρόμο εμείς συναντούσαμε το εκκλησάκι και στην πίσω μεριά που δε φαινόταν απ'το δρόμο υπήρχε το μοναστήρι που το είχαν διαμορφώσει σε ξενώνες.

Το μέρος ήταν απλά υπέροχο, λίγο έξω από το χωριό, πολλή ησυχία και πολύ πράσινο παντού.

Τα δωμάτια ήταν τα παλιά κελιά των μοναχών



Η θέα που αντικρύσαμε όταν ανοίξαμε το παράθυρο του δωματίου. Φαίνεται το ιστορικό κέντρο της Sinalunga



Ο κήπος έξω από τα δωμάτια ήταν πολυ περιποιημένος...









... ο οποίος κατέληγε σε ένα μικρό δάσος, μέσα στην ιδιοκτησία του μοναστηριού...







Φυσικά το μέρος ήταν πολλά περισσότερα από αυτό που περιμέναμε. Ότι καλύτερο για το ταξίδι αυτό, μακριά απο τα αστικά κέντρα και το συνωστισμό. Μέχρι στιγμής έκανε αρκετή ζέστη αυτές τις μέρες και είχαμε ζοριστεί, κυρίως στο περπάτημα για να δούμε τα χωριά και τις πόλεις από κοντά. Την επόμενη μέρα έδινε βροχή προς το μεσημέρι, οπότε ξεκούραση προς το παρόν και αύριο βλέπουμε!
 
Top Bottom