Φουρνά,Προυσός και Αθ.Διάκος...στροφο-πράσινη Ελλαδα!

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Απο τοτε που διαβασα οτι για να πας Φουρνά θα περασεις απο μια παιδικη χαρα για μοτοσυκλετα,ξεροντας παραλληλα και οτι εκει πανω τα Ευρυτανικα Δαση και βουνά δεν κανουν εκπτωσεις στο "χαρμα Ιδέσθαι"...δεν ηθελε και πολλη σκεψη.
Το παρεακι αυτη τη φορα αμιγως F800GS και οι τρεις μας…Αντωνης,Λευτερης,Κωστας...

Η επιλογη της διαδρομης οσο δυνατο στροφες επαρχια και πρασινο...δροσια θα ειχε βουνά θα ειχε ποταμια θα ειχε Λιμνες θα ειχε,καταπρασινες φιδισιες διαδρομες γουσταραμε να ειχε...αρα βουρ για πανω χωρις να χανουμε χρονο.
Πηγαμε και ηρθαμε οπως τα βλεπεις στον Χάρτη

και θα προσπαθησω να τα ζησεις κι εσυ, όπως τα ζησαμε κι εμεις μεσα απο το χαρτί

Μετα απο καποια χασίματα στην ομορφη κατά τ’άλλα περιοχή της Γαυρολιμνης,αφου η σημανση ηταν μαλλον ασημαντη για τους ντοπιους αλλά για τους ταξιδιωτες ειναι λαβυρινθος πραγματικα εκει περα και περασαμε κυριολεκτικα μεσα απο το πουθενα απο ποταμι αποξηραμενο και χωματινη διαδρομη που αν δεν ρωτουσαμε πως θα παμε ακομα εκει θα ειμαστε και θα ψαχναμε-τα GPS σημειωτεον σηκωσαν τα χερια ψηλα "Δρομος...αγνωστος"ελεγε και χαρτογραφηση ουτε γι'αστειο"-.Φυγαμε για Θέρμο και από εκει από την γνωστη πανεμορφη διαδρομη πρωτη σταση Προυσό για καφεδιά...
Μα...3€ ο καφες ρε παιδια...ειπαμε τουριστικο περασμα και βοηθεια μας η Παναγιά η Προυσιωτισσα αλλά μην παραααξηλωνει...τεσπα...βουρ για πανω αλλά ωπα...σταση αναγκαστικη και Καρπενησι αφου μια βιδούλα ηθελε να παιξει με τα Anakee τού Πατερ και η σαμπρελα δεν συμφωνησε...

Τα ξεχνάς γρήγορα ολα αυτα ομως...πραγματικα μολις φυγαμε απο Καρπενησι και ανηφορισαμε απο Βελούχι(Τυμρφηστό)με προορισμο τα Φουρνά!
Εξαιρετικο στροφιλικι με θέα απλετη και οι ρυθμοι απο αυτους που λεμε "τα παιδία παίζει"...η παιδικη χαρα που ακουγα και νατη μπροστα μας σε ολο της το μεγαλείο.
Στην σταση που καναμε ενα χαμογελο μεχρι τ'αυτια σε ολους μας...ακομα και στις Γερμανιδες μας που ποζαρουν μπροστα στο Βελουχι.

Και επ'ευκαιριας,σάυτες τις γ@μωπολεις λιωνουμε στις ζέστες και στην ανία.Οταν ανηφοριζεις στα βουνα της Ελλαδας μας,περα απο την ομορφια που αντικρυζεις,εχεις μόνιμο συνοδοιπορο τη δροσιά και την αυρα που κανουν τα παντα για να σε μαγευουνε...εκει ψηλα στην πρασιά των Ορεινων κορυφων νοιωθεις να σε μαγνητιζει αυτη η Φυση!

Για πότε φθασαμε στα Φουρνά σαφως και δεν το καταλαβαμε αφου οταν περνάς καλα λενε η ωρα περναει γρηγορα...
Φουρνα,ενα ομορφο χωριουδακι που για να φθασεις εκει-επιβεβαιωνω-θα γουσταρεις και οδηγικα,ειδικα αν ανηφορισεις με μοτοσυκλετα!


Η πείνα ακομα δεν ειχε κάνει την εμφανιση της οπότε αποφαση για επιστροφη απο Μπραλο και σταση στα μερη της Μουσουνίτσας,ορεινα για φαγητο.Βεβαια ως γνωστον τα χωματα εκει πανω ειναι παντου οπότε το να σχεδιασεις μια καθαρα ασφαλτινη διαδρομη θελοντας ταυτοχρονα να περασεις μεσα απο το Μπραλο και τα Βαρδουσια ειναι μαλλον δυσκολο.

Αν προσεξεις καλα θα δεις πόσο μικροι ειμαστε αλλά ειμαστε μεσα στη φωτο...κι ας πεφτει το ματι στο πνιγμενο απο ελατο τοπιο!
Αρκετη διαδρομη με χωμα,σαθρο κατα διαστηματα αλλά πατημενο και ευκολο τοσο ωστε να μην ταλαιπωρησουμε πολυ τα ασφαλτινα παπουτσια μας...

Ο Πάτερ ειχε ενα περιεργο χαμογελο στη διαδρομη...θες απο την πείνα θες απο το χωμα...κατι κατι κατι επαιζε...


Φθανουμε στον Αθανασιο Διακο και καθε ιχνος σκεψης να συνεχισουμε παραπερα,μπεδρευει απο την τσικνα τού ψητου που πνιγει στο ελατο και ωπα...σταση...φαγητοοοο!


Πηρε το σοβαρο του και εξηγει στο συζυγακι"Ναι αγαπη μου θα τσιμπησουμε δεν θα φαμε πολυ..."μαλλον πειθει ο Πατερ με την ευχη του!


Βεβαια το τι ακολουθησε...κανα λουκανικακι,κανα κοκορετσακι,φερε και ψητουρα,μα και καμμια σαλατιτσα και τα λοιπα συνοδευτικα και...

πανικος εγινε!Και τελειωσε με παγωτο ντοπιο και γλυκο σταφυλι...

Η πλατεια με τα πλατανια να σκιαζουν και να δροσιζουνε και η ψησταρια του Ραβάνη αξιζει αν περασεις απο κεινα τα μερη...


Πληρεις και χορτατοι ξανακαβαλαμε τις Γερμανιδες και κατηφοριζουμε.Και καθε φορα που περναμε απο το χωριο Συκέα αυτος ο επιβλητικος ορεινος ογκος,σκιάζει λες και "θα πεσει ο ουρανος στα κεφαλια μας"!Δεος!

Το χωριο στη ριζα του βουνου κι αν κοιτας απο κατω προς τα πανω καθηλωνεσαι απο αυτο που βλεπεις!


Εξω απο το Λιδωρικι μια τελευταια φωτο στα συντομα στην Τεχνητη Λιμνη και Φραγμα του Μορνου,αρχιζει και ψιλοβραδυαζει...


και 420 κάτι χιλιομετρα,απολαυστικα και κεφάτα,μόλις τελειωσαν την ημερα μας...και γεμισαν τις αναμνησεις μας.Ομορφα μερη,εξαιρετικη παρεα,οι Γερμανιδες γουσταραν και τι αλλο να ζητησεις απο λιγες στιγμες ξεκουρασης για να αναπολεις...

Εις το επανιδειν μάγκες :)
 

staga1200

Μέλος
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW 1200 GS
Ωραία η παρέα σας Κωστή !!!
Και το πήγαινε...... και το έλα είναι φοβερές διαδρομές !!! :)
 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Στου Ραβανη τρωμε πριν κατι χρονια...παρεα με κατι ''ξανθιες'' οριτζιναλ.
Στο τελος του ζητανε οι αθεοφοβες τη σπεσιαλιτε,παγωτο ραβανί!!
Το παγωτο ειναι καιμακι εξηγει ο παππους.
Και το ραβανί ποτε το σερβιρεις?... ρωτανε τα κοριτσια.
Ποιο ραβανι ρε κοριτσια,εγω ειμαι ο Ραβανής!!!!!!!!!!

Απο ολα,ζηλεψα τις τρεις γυμνες και τη δροσια:)
 

Vagelis Gar

Μέλος
Όνομα
Γκαραγκούνης Βαγγέλης
Μοτό
Γριά
Χαίρομαι να διαβάζω τα οδοιπορικά σου ρε Κώστα.
Δεν υπάρχει τελικά σημείο στην όμορφη Ελλάδα μας που να μην σε αποζημειώνει.
Να είστε πάντα καλά και οι 3 σας και να (μας) ταξιδεύετε !!!
 
Top Bottom