Χάνι Ρερεση... 17-7-22

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Τι θες για να περάσεις καλά;
-Να κοιμηθείς καλά το προηγούμενο βράδυ για να είσαι φρέσκος το πρωί. Ώρες ούτε 5, σπαστά.
-Να είναι το μηχανάκι σε καλή κατάσταση. Πρωινό ξενέρωμα με την αλυσίδα.
-Καλή παρέα καλοδεχούμενη, όχι 100% απαραίτητη. Υπήρχε προοπτική.

Για λίγη ώρα σκεφτόμουν να πάρω ένα από τα άλλα. Το X θέλει λάστιχα, το 950 έχει δουλέψει αρκετά, έπρεπε να πάρω το XR, τελεία. Λέει κάτι που διάβασα τώρα πρόσφατα, αν αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, τα πράγματα που βλέπεις θα αλλάξουν. Έχω κάνει βόλτα με πολύ χειρότερη αλυσίδα; Ω ναι. Πολύ πολύ πολύ χειρότερη. Άρα; Όλα οκ, μόνο 500 χιλιόμετρα είναι.

Σπάει η κόλληση στην βάση του μπράτσου της γκαραζοπορτας και δεν ανοίγει. Γαλλικά. Ευτυχώς υπάρχει ακόμα μια προβληματική πόρτα και βγαίνουμε έξω.

Ρολαρω χαλαρά μέχρι να ζεσταθεί το μοτέρ, κοιτάζω κάτω, 66 χαω με 6η. Μάλλον ήθελε να πάει maiden χτες το XR, ας αγνοήσουμε τον οιωνό γενικά.


Βενζίνη. Ποστ. Πάμε. Ωπ ένα ωραίο χωράφι για φωτό, δεν κόβω, να θυμηθώ να το βγάλω μετά. 10:30 στην shell δεν είναι κανείς, δεν πειράζει.


Στρίβω στον "νέο" δρόμο μετά την Θήβα για να πάω "από μέσα", έχω να πάω χρόνια από εκεί. Δομβραίνα ή Δόμβραινα, με κορόιδευε ο Τίμος στην παραλία Σαράντη αλλά φίλε οι πινακίδες γράφουν και τα δύο, οπότε αν δεν ξέρουν οι ίδιοι πως λέγονται όπως και να το πεις...


Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι ένα πράγμα. Εκτός από την Ελλάδα όπου δεν είναι μερικές φορές.





Αλλά είναι συνήθως, είπαμε.





Είχα καιρό να πάω από Δόμβραινα/Δομβραίνα προς Κυριάκι και πάντα μα πάντα με γοητεύει η ξεραιλα τύπου Κυκλάδες. Έχω μείνει έκπληκτος από το πόσες ανεμογεννήτριες έχει φυτρώσει η φύση εκεί, ευδοκιμεί το είδος.





Πέφτω σε κίνηση και παρκαρισμένα αυτοκίνητα τύπου κέντρο Αθήνας... Τι στο καλό; Φεστιβάλ Αρβανίτσα... Λυπάμαι λίγο τους εναλλακτικούς που έχουν το ίδιο ακριβώς entitled γαμημένο υφάκι με τους βουπου, νουπου κλπου, σκηνές παντού, σε κάθε πιθανή τρύπα.
Φτανω Κυριάκι και ξεχνάω ότι έχει περιφερειακό τύπου, μπέρδεμα με το GPS, κολλημένα αυτοκίνητα μέσα. Βρίσκω κοπάνα γύρω από τον χαμό, είναι ένα πιτσιρίκι που κάνει νόημα "γκάζι" και χώνω δύο ξερές γιατί πρέπει. Γελάει. Γελάω. Ξεχνάω τον χαμό, βοηθάει και το ότι δεν έχει ψυχή μετά.

Βενζίνη, λεφτά στην Ιτέα. Το πλάνο λέει Λιδορίκι, πάω από Άμφισσα γιατί η παραλία έχει 100% υγρασία και ζέστη, δεν έχω πλάνο για μπάνιο αν και πήρα σύνεργα μαζί. Ίχνη φωτιάς στην έξοδο του χωριού, ίχνη φωτιάς στην Βουνιχώρα μετά, στενάχωρο.

Λιδωρίκι.






Για το χάνι δεν έχω τι να πω... Η διαδρομή μου φάνηκε καλύτερη από ότι ήταν με το αυτοκίνητο τελευταία φορά, εκτός από πιο σύντομη. Στάση για νερό στην πηγή της αγάπης, είναι ένα ζευγάρι που μοιάζει γυμνό ωχ ρε γμτ και μπήκα με φόρα... Τελικά ο άντρας φοράει μαγιό και η κοπέλα ρούχα "βερικοκί", χάλασα μόνο το φάσωμα. Πάνε στην Ελατού και δεν έχουν σήμα κινητό για maps, συζητάμε που πάω και πως θα πάνε. Ευτυχώς πολύ φιλικοί και χαρούμενοι, του αρέσει η μηχανή, ανταλλάσσουμε ευχές για τις διακοπές μας.





Η επιστροφή όχι από παραλία που λέει το GPS, από ψηλά για δροσιά και ας είναι λίγο πιο αργή. Στην Αράχοβα έχει τέλεια θερμοκρασία και δροσερό αέρα, εδώ θα ήθελα παρέα για καφέ. Μια φωτό στο χασταγκ και πάμε παιδική χαρά.





Α ναι, και το χωράφι...





528 χλμ.
28 ευρώ φαγητό (18+10 το τάπερ).
Ένα διόδιο. Μια βυσσιναδα. Νερό από την πηγή της αγάπης χωρίς χρέωση.
Θερμοκρασία ανεκτή, έφτασε πάνω από 35.
Το sand 4 πολύ καλό ξανά. Η αλυσίδα δεν ενοχλούσε.

Απόλαυση #8 που λέει ο Παντελής. Μακριά, ήσυχα, νόστιμα.


Ένας βλάκας πήγε να με πετάξει πάνω σε άλλο αυτοκίνητο και γελούσε με την μαλακία του. Χρυσαφί χρώμα όχημα, είναι ήδη τιμωρημένος από το σύμπαν. Ακόμα ένας πιο κάτω βγάζει χέρι την ώρα που τον περνάω, λέω είναι τρελός, τεντώνει και μετά κάνει νόημα "γκάζια". Δίνω δύο ξερές. Order restored. Θυμήθηκα και την διαδρομή που κάναμε κάποτε με την vaelsod χωρίς διόδια από Θήβα, το gps έδειξε μια μικρή κάβα. Λίγα λεπτά χαμένα, μικρό το κακό.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max
Ωραίος ο Γιάννος, ζηλεψα.

Κάπου μεσοβδόμαδα, εκεί Τετάρτη Πέμπτη που θα δροσίσει λίγο θα το τιμήσω και εγώ το Χάνι. Λέω να πιω και έναν ελληνικό στην Πενταγιού.
 

kon/nos

Μέλος
Περιοχή
Αθηνα
Όνομα
Κωνσταντινος
Μοτό
r1200gs
Ωραίος Γιάννη,ζηλεψα!
Σε σκεφτόμουν χθες αλλά δεν είχα καθόλου δυνάμεις για οδήγηση.
:friendship:
 

bill race

Μέλος
Περιοχή
Λουτρακι
Όνομα
Βασιλης
Μοτό
Gamoto
Ωραίος ο Γιάννος, ζηλεψα.

Κάπου μεσοβδόμαδα, εκεί Τετάρτη Πέμπτη που θα δροσίσει λίγο θα το τιμήσω και εγώ το Χάνι. Λέω να πιω και έναν ελληνικό στην Πενταγιού.
Πέμπτη εεε;;; :thinking:
 

Aldebaran

Πορτοκαλί μέλος.
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 690 Enduro '08
Voge SR4 Max

amyroukai

Big Membered Wunderkind
Περιοχή
Μεθοριακός Σταθμός
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
X, R
Το μόνο κακό είναι ότι πρέπει να πάρεις ένα κύριο και ούτε καν σαλάτα, οι μερίδες εκεί είναι μπόλικες, έχω ξεσυνηθίσει το "ξεκοιλιασμα".

Εξαιρώντας αυτό, σχεδόν πάντα έχει κόσμο, όλο και σε κάποια συζήτηση θα σε μπλέξουν, δεν βαριέσαι. Ακόμα και να γελάς με τα κουτσομπολιά του χωριού φτάνει.

Γενικά ναι, μου φαίνεται περίεργο σε άσχετο μέρος (το χάνι είναι πολύ γνώριμο πια). Αλλά η εναλλακτική ποια είναι; Να μείνω σπίτι όλη την ημέρα με οθόνη και βιβλίο; Θα κάνει 40+αρια και ίσως τότε να το κάνω (σε ένα τέτοιο έχω υποσχεθεί βόλτα με το sand 4 για τεστ, σίγουρη μόνος μου πάλι). Αν είναι καλό το φαγητό, τα άλλα δευτερεύοντα.
 
Top Bottom