2014 BMW R1200GS Adventure

staga1200

Μέλος
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW 1200 GS
Χτύπα και άλλο θα το αντέξω
:hailbig::hailbig::hailbig:
Εσυ φιλαράκο φέρτω μια βόλτα από το μαγαζί να το δω από κοντά !!!
Είναι καλό ?????
Γιατί δεν βλέπω να κυκλοφορούν και πολλά !!!!!!! :D:D
 

giamil

Μέλος
Περιοχή
Πειραιας
Όνομα
Γιαννης
Μοτό
R1200GS ADV ΄07 (Blackie)
το εκανα σημερα το πρωι βολτα κ το μονο που εχω να πω ειναι....respect:hailbig:

πολυ ωραιο μηχανακι!απλετοοο γκαζι (θελει λιγο συνηθεια το ηλεκτρονικο γκαζι)-φρεναρες απιστευτες-κρατημα-δουλευει ρολοι (ξεχαστε τα γκραγκα γκρουγκα του παλιου μποξερ)-ηλεκτρονικα μαραφετια φουλ....γενικοτερα ειμαι απ το πρωι μ ενα χαμογελο ΝΑΑΑΑΑΑ:hailbig:








:biker2:




 
Τελευταία επεξεργασία:

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Λοιπόν.....
Από τη χθεσινή βόλτα;)

Πρώτη εντύπωση φτάνοντας στην έκθεση, με τη μηχανή στο πλαϊνό της σταντ, τη βλέπω αρκετά πιο όρθια από τα δικά μας μοντέλα! Στα θετικά σκέφτομαι με τη μία, ειδικά όταν το μηχανάκι είναι φορτωμένο.
Δεύτερη θετική εντύπωση, το κλειδάκι. Όχι κάτι σοβαρό σαν θέμα, ή σπουδαίο σαν κλειδί, αλλά είναι κατι τις παραπάνω από το κλειδί παπιού που έχουμε....
Παίρνει μπρος και!!! Ναι!! Είναι μοτοσυκλέτα πλέον κι όχι κατερπίλαρ:D. Πιο ελαφρύ βολάν σίγουρα και ο πολύδισκος μοτοσυκλετιστικός συμπλέκτης, κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τα δικά μας! Το μοτέρ στροφάρει τρελά για τα δεδομένα BMW-BOXER!!!!!Θυμίζει Aprillia, KTM, Dukati....
Πολύ εύκολο στους επιτόπιους χειρισμούς από το δικό μου που είναι και 30-40 κιλά ελαφρύτερο. Σαν να είναι το δικό μου με ξεφούσκωτα λάστιχα ένα πράγμα.... Πώς θα είναι άραγε το GS???, η πρώτη σκέψη....
Πολύ θετική η αίσθηση από όλα τα χειριστήρια και πολύ ελαφρύς συμπλέκτης!
Ξεκινάω και κατεβαίνω την Καλιρρόης προς Συγγρού. 1η-2η-3η και ρολάρω. Αυτό είναι σαζμάν μηχανής!!!:ok::ok::ok:
Ελίσσομαι ανάμεσα από τα αυτοκίνητα και νιώθω μια όχι ευχάριστη αίσθηση γύρω από την ευθεία, στα 40-80 χαω.... Γιατί? αναρωτιέμαι... Η απάντηση σε λίγο:)
Βγαίνω Συγγρού και ψάχνω να δω θερμοκρασία για να δω πότε θα τα του τα χώσω. Πού είναι η θερμοκρασία κινητήρα ΟΕΟ????
Τέλος πάντων κατεβαίνω ρολαριστός κι επεξεργάζομαι τα πάντα. Ποιότητα παντού, πολύ όμορφα κι ευανάγνωστα όργανα, σωστοί κι όμορφοι καθρέφτες και με πολύ καλό οπτικό πεδίο. Απουσία τρέμουλου κι απουσία των, γνωστών σε μας, κραδασμών εν γένει!!!!
Βγαίνοντας παραλιακή, ανοίγω....
Είμαι το road mode με 4η και καρυδώνω. 5η, 6ηη και 220 για πλάκα! Πέφτω στα φρένα για να μην περάσω μέσα από τα αυτοκίνητα:laugh::laugh::laugh:
Με 140 στρίβω δεξιά για ΕΟ και περνάω τις ανωμαλίες χωρίς να καταλάβω την ύπαρξή τους καν!!! Και είμαι στο normal κι οχι στο hard από αποσβέσεις....
Φτάνω Νίκαια κι επι τόπου κάτω από τη γέφυρα. Στο φανάρι αλλάζω σε dyna mode & hard απόσβεησ και το ESP OFF!
Ξεκινάω μαλακά κι ανοίγω από 3η.
Ωπα!.... Εδώ έχουμε άλλη απόκριση στο γκάζι! Αστραπιαία λέμε! Μου θύμισε παλιά καλά καρμπυρατέρια, όπως τσα ΚΤΜ 95 super enduro ένα πράγμα!!! Ωραία δουλειά στα ηλεκτρονικά λέω!
Καρυδώνω και ανεβάζω σχέσεις μέχρι τα 210-220 ξανά και φρένα με 4η και 3η για την παρατεταμένη 270° που βγαίνει παραλιακή. Στρίβω όλη τη στροφή με 90-100χαω και χωρίς καθόλου σκέψη, προσπάθεια κλπ. Σαν να το καβαλάω χρόνια..... Ωραίο μηχανάκι;)
Ανοίγω μια 4η από τις 3500σαλ, το γκάζι καρύδι! Η τρύπα στις 5500 παρούσα , αλλά όχι τόσο έντονη όσο σε μας. Κόφτης??? Πού είναι ο κόφτης? Δεν ξέρω ειλικρινά, πάντως πρόλαβα να δω 9200σαλ και πέρασα σε 5η-6η... Στροφάρισμα πρωτόγνωρο για μπόξερ! Ωραίο μηχανάκι λέω ξανά!
Ανεβαίνω Συγγρού και πάλι και πέφτω στην κίνηση από του ΦΙΞ μέχρι Κολωνάκι. Κανένα πρόβλημα, το μόνο που με χαλάει, είναι αυτό που φτιάχνει κάποιους άλους.... Ο όγκος ντουάλαπας ανάμεσα στα πόδια μου. Καθαρά αισθητικό το θέμα, κανένα πρόβλημα στους χειρισμούς. Κι ότι είχα κατέβει από το δικό μου. Σημαντικό αυτό νομίζω....


συνεχίζεται..........
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Δεν μας λυπασαι καθόλου? :eek:

Είμαι στο τσακ να χρεωθω 21 χιλιάρικα κι ας μην το εχω καβαλήσει ακόμη (το αποφεύγω σαν τρελός!!!) :D
Αν το κάνεις, κάν'το για GS, όχι για adve;)

Περίμενε να δεις και τη συνέχεια:):):)
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
............

Πού μείναμε...?
Α! Κέντρο Αθήνας με μποτιλιάρισμα.....
Πού είναι τα γκαπ-γκουπ στα ασε - πάτα του γκαζιού? Κι είμαι στο dyna mode..... (παρεμπιπτόντως, το παντρεύτηκα! άχρηστο το road για μένα, καλοδεχούμενο το rain ;) ).
Τέλεια δουλειά στη μετάδοση (σαζμάν - άξονας - γωνιακή μετάδοση, όλα καλύτερα από παλιό) από τους γερμανούς και λένε τον άξονα του Τiger και του Crosstourer καλύτερο.... Πόσο πια? Τεχνολογία... Αυτά είναι!
Με τα πολλά φτάνω στις 4-5 φουρκέτες για την ανάβαση του Λυκαβητού. Εντωμεταξύ, η απροθυμία ν' αλλάξει κατεύθυνση η μηχανή, έχει επανέλθει...
Είσοδος στις φουρκέτες με 2η και προσπάθεια μεγαλύτερη από το δικό , αλλά έξοδος..... αλλού!!! Παντιλίκι και σούζα για πλάκα! Πιο εύκολα από ότι έχω συνηθισει με το Triple Black!!
Η χαρά του παιδιού στα οκλειστό στροφιλικι κι αμέσως μου έρχεται στο νου το R1200GS LC... Πόσο καλύτερο να είναι άραγε?
Στο πάρκινγκ στάση 2' για φώτο κι έλεγχο στα λάστιχα.



Και βλέποντας αυτό



αντιλαμβάνομαι γιατί δε μου άρεσε στα λίγα χλμ......
Κατεβαίνοντας προς Καλιρρόης και πάλι, στο Σύνταγμα έχω το 2ο αρνητικό δείγμα από τα ΑΝΑΚΕΕ ΙΙΙ. Εκεί που περνάω με τα ΝΕΧΤ αέρα και τραίνο από τις άσπρες ζέβρες, τα ΑΝΑΚΕΕ γλιστράνε χαρακτηριστικά! Όχι ότι έκοψα, αλλά δε μ άρεσε η αίσθηση.
Τελειώνοντας τη βόλτα σε λιγότερο από 30', με περίμεναν για τον επόμενο βλέπεις..., κάνουμε μια ανκεφαλαίωση με επίκεντρο τα αρνητικα:
1. λάστιχα
2. θερμοκρασία κινητήρα.
Τα λάστιχα με 5600χλμ έχουν τετραγωνίσει κι αδικούν το μηχανάκι. Στο R1200 GS που έκανα βόλτα μετά, με καινούρια λάστιχα 900χλμ, ίδιου τύπου, δεν υπήρχε θέμα. Το μηχανάκι από οδική συμπεριφορά είναι super!!!!! To μόνο που παρέμεινε, ήταν η αλεργία στις άσπρες γραμμές....
Θερμοκρασία υπάρχει, αλλά είναι μια επιλογή όπως οι άλλες... Δηλαδή δεν υπάρχει μόνιμα σαν ένδειξη όπως στα δικά μας, αλλά την επιλέγεις. Από το τίποτα καλύτερο, αλλά προτιμώ να υπάρχει μόνιμα.
Το καλύτερο απ' όλα πάντως είναι η κάλυψη από τον αερα. Στα 220 δεν κατάλαβε τίποτα! Δε με φύσηξε από πουθενά!!!! Στροβιλισμοί κλπ, ανύπαρκτα!
Κατεβαίνοντας από το adve, κάνω βόλτα το GS αμέσως, με μόνο περιορισμό τις μέγιστες σαλ, μιας κι ακόμα στρώνεται.
Το μηχανάκι είναι εκπληκτικό!!!!
Ελαφρύ, πολύ εύκολο! Παντού και πάντα. Ακόμα και σταματημένο. Ευέλικτο και γρήγορο, πιο σπιρτόζικο σαφώς από το adve! Σαν να έχει άλλα 20 άλογα, αλλά μάλλον είναι τα μείον 40 κιλά;););)
Με 120-130 χαω, με τη μικρή ζελατίνα πλέον, είμαι απόλυτα καλυμμένος από τον αέρα, καλύτερα κι από ότι είμαι στο δικό μου, με τη ζελατίνα του adve και τα φλαπς!!! Πολύ καλή δουλεια και στην αεροδυναμική σχεδίαση λοιπόν! Ούτε από κάτω δεν τρως αέρα!!! Άριστα!!!!

Συνοψίζοντας:
-Πολύ καλή δουλειά στα νέα μοτόρια η BMW.
-Όλα τα επιμέρους κομμάτια -τμήματα-τομείς, βελτιωμένα σε σχέση με το παρελθόν.
-Δε μου αρέσουν τα κάγκελα του νέου αντβε, σε σχέση με του παλιού! Αντίθετα μου αρέσουν πολύ οι καθρέφτες και το σταντ:D:D:D
-Εκεί που έγινε κοσμογονία, είναι ο κινητήρας και το σαζμάν!!!
-ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!!! Τις άφησα για το τέλος.... Επιτέλους ποιότητα! Ποιότητα στη λειτουργία, στην απόσβεση , στο πώς καταπίνουν τα πάντα, μέσα στην πόλη. Ότι πρόλαβα, δεν πήγα και χώμα. Περνάνε λακούβες, σαμάρια, πεζοδρόμια, γραμμές τραμ... οτιδήποτε, με απίστευτα καλύτερο τρόπo από το παλιό μοντέλο! Είτε μιλάμε για GS, είτε για GSA!!!
-Προτιμώ το GS από το GS Adve.
-Στη σέλα δεν αναφέρθηκα καθόλου, γιατί σε 30' όλα καλά είναι. Άμα καβαλήσεις κανά δίωρο συνεχόμενο, τότε έχεις άποψη;)

Τι με χάλασε ανεβαίνοντας ξανά στο μπλάκι μου????
Ειλικρινά, μόνο τα όργανα και η περιοχή γύρω από το τιμόνι. Σαν να καβαλάω κάτι παλιό, εκτός εποχής.....
Μόλις τσούλησα, και πάλι χαμογέλασα!
Όχι, δε νομίζω ότι αξίζει η αλλαγή, τουλάχιστον για μένα που ακόμα το στρώνω (στην κυριολεξία, ούτε 50000χλμ δεν έχω):cool::cool::cool::cool:

Σε σχέση με το ΚΤΜ 1190 που καβάλησα πέρσυ?
Καμία σχέση.....
Άλλη φιλοσοφία, άλλα μηχανάκια! Σούπερ το ΚΤΜ και μ αρέσει πολύ, πάρα πολύ!


*αποκαταστάθηκε η τάξη με τις φώτο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Μπράβο ρε Θοδωρή! Το υπερανάλυσες το θέμα!
Ρε συ... σκέφτηκες να γίνεις συνεργάτης του Moto; :yew:
Μπααααα
ψωμολυσσάνε τώρα:D:D:D:D
 
Top Bottom