Λίγα λόγια για φαγητό κλπ....
Σε μια απόδραση το πώς/πού /τι θα φας παίζει το ρόλο του. Δεν έχει σημασία αν επιλέξεις restaurant ή ταβέρνα, αν κάνεις πικ-νικ, ή αν πας στο καφενείο του οικισμού για την τοπική σπεσιαλιτέ...
Το θέμα είναι να κάνεις αυτό που θες και να χρεωθείς ανάλογα!
Με οδηγό τα παραπανω, αποφεύγω τις τουριστικές περιοχές και τις ταβέρνες κλπ που φωνάζουν από μακριά ότι είναι εκεί "για ότι αρπάξουμε". Ρωτάω πάντα, ψάχνω από πριν και κάνω και μια επιτόπου έρευνα για να επιλέξω. Στη συγκεκριμένη περιοχή (Σύβοτα), δύσκολα διακρίνεις το καλό, από το τουριστικό! Είναι πολλά τα μαγαζιά και γίνεται χαμός. Με τη βοήθεια παλιού συναδέλφου που είναι από εκεί, πήγα για φαγητό στην Πλαταριά και στην Πέρδικα. Και τα δυο μέρη σούπερ, με φαγητό κορυφαίας ποιότητας και τιμές που είναι δύσκολο και να τις γράψω....
Πλαταριά: Στον Πέτρο για θαλασσινά, ψιλό ψαράκι και στου Κοκόση γαριδομακαρονάδα και σαλάτες που ακόμα θυμάμαι!!!
Πέρδικα: Στα "Καβουρακια" για κρεατικό (χοιρινές λαιμού, ανά 2 στη μερίδα!!!) και για ψάρια α' ποιότητας σε πολύ καλή τιμή (που τα βρίσκεις κατά περίπτωση, αν υπάρχουν!)
Στο Νεραϊδοχώρι πάλι, υπάρχει μια super-duper ταβερνάρα επί του κεντρικού δρόμου, που μοιάζει και καλή. Δεν έχω άποψη..., γιατί ρώτησα κι επέλεξα "τη χωμένη" στα σοκάκια ταβέρνα του Σουφλιά. Σαφώς πολύ πιο λιτή σε εμφάνιση/επίπλωση, αλλά με live μπουζούκι-κιθάρα και κρέατα μακράν!!!! Είμαστε Τρίκαλα λοιπόν, κι ακούμε Τσιτσάνη ενώ τρώμε πρόβατο κοντοσούβλι (ή κεμπάπ αν προτιμάτε). Ολοκληρώθηκα σαν άντρας
Εφόσον κάποιος πάει Θεσπρωτία, είναι εκ των ουκ άνευ να δοκιμάσει γαλοτύρι σκέτο, ή/και σε σαλάτες!!! Απίστευτο!