Ταξίδι στα δύο άκρα της Ευρώπης

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Μπορεί να μη μου φαίνεται, όμως έχω κάνει και εγώ τα ταξιδάκια μου στο εξωτερικό. Με αμάξι, με πλοίο, με λεωφορείο, αλλά και με αεροπλάνο. Την Ευρώπη την έχω γνωρίσει αρκετά καλά. Πολλά κράτη τα οποία έχω επισκεφτεί δεν υπάρχουν πια. Άλλα αφομοιώθηκαν (DDR, Ανατολική Γερμανία) ενώ άλλα διασπάστηκαν (Γιουγκοσλαβία, Τσεχοσλοβακία).



Και έπειτα αγόρασα μηχανή...
Για ένα σοβαρό διάστημα είχα επικεντρωθεί είτε συνειδητά είτε λόγο οικογένειας στην Ελλάδα. Ηπειρωτική Ελλάδα, Νησιά, νησάκια, και βεβαίως, Κρήτη!












 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει!!!
Πάμε λοιπόν για μία εξερεύνηση, στας Ευρώπας με μηχανή αυτή τη φορά, συγκεκριμένα στην Ιβιρική χερσόνησο.
Και ποια είναι αυτά τα δύο άκρα που λέει ο τίτλος θα μου πείτε; Μα το νοτιότερο και το δυτικότερο της Ηπειροτικής Ευρώπης σύμφωνα με το http://en.wikipedia.org/wiki/Extreme_points_of_Europe


 
Τελευταία επεξεργασία:

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Νοτιότερο ηπειρωτικό είναι το Punta de Tarifa της Ισπανίας (η Γαύδος είναι το νοτιότερο Ευρωπαϊκό άκρο αλλά είναι νησί) και το δυτικότερο είναι το ακρωτήριο Cabo da Roca της Πορτογαλίας.
Δύο άκρα λοιπόν σε ένα ταξίδι το οποίο θα περιλαμβάνει και άλλα πολλά ελπίζω. Από οκτώ χώρες προβλέπετε να περάσουμε, 14 μέρες το ταξίδι αν όλα πάνε καλά.
Γιατί, ναι, ακόμα δεν έχουμε καν φύγει, μόνο στις ετοιμασίες είμαστε...



Αναχώρηση αύριο Σάββατο 19/7/2014 λοιπόν, μεθαύριο Πειραιά ξυπνάω, καρφί για Πάτρα, παίρνω το πλοίο, Αγκόνα και μετά το πρόγραμμα είναι κάπως φλου. Προς το παρόν παύση, μόλις βρώ χρόνο και αν προλάβω πριν την αναχώρηση θα βάλω εδώ μερικές πληροφορίες για τις ετοιμασίες.
Προς το παρόν, καλή μας τύχη και με το καλό να επιστρέψουμε με πολλές φωτογραφίες, αναμνήσεις και αρκετά σοφότεροι έχοντας γνωρίσει άλλους πολιτισμούς και λαούς, λίγο ή πολύ διαφορετικούς από εμάς. :)
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Δύο λόγια για την ετοιμασία της μηχανής:
Λάστιχα, Metzeler Tourance ύστερα από πολύ καιρό τακούνια
Λάδια μηχανής αλλαγή γιατί είμαι στα 35500 και προβλέπετε να κάνω γύρω στα 6500-7000 χλμ και θα περάσω το όριο των 40.000 χλμ χωρίς σέρβις
Αυτά... :yew:
Ευκαιρία να αποδείξει το BMW μου την αξιοπιστία του :biker2:
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Από μπαγκάζια, έχω από παλιά δύο πλαινές αλουμινένιες μπαγκαζιέρες Nomada πολωνικές από την εταιρία Holan. Διαστάσεις 31λτ αριστερά λόγω εξάτμησης και 38 λτ δεξιά.
Από πάνω δένω τις δύο "επικαθήμενες" όπως τις λέω εγώ της trax. Δε θυμάμαι ακριβής διαστάσεις, αλλά μεγαλώνουν με φερμουάρ, είναι σταθερές και έχουν αδιάβροχη θήκη. Στη 38ρα κουμπώνουν τέλεια, στην 31ρα είναι λίγο μεγάλες αλλά δε προβληματίζουν. Το μόνο που με προβληματίζει είναι η ευκολία με την οποία μπορεί κάποιος να της βγάλει και να της πάρει σπίτι του. Θα τις δέσω θαρρώ με λουκέτο μπας και αποθαρρύνω τον επίδοξο κλέφτη. Όχι πως έχω σκοπό να μείνω στιγμή μακριά από τη μηχανή χωρίς αρκετές προφυλάξεις...
Τάνκ μπαγκ της BMW, από παλιά και αυτό, έχει αυξομειούμενο όγκο, δεν εμποδίζει, μειώνει μάλιστα τους στροβιλισμούς του αέρα στις μεγάλες ταχύτητες.
Μπόλικα λίτρα μπαγκάζια, δε θα τα γεμίσω όλα, νάχω χώρο για να βάλω αναμνηστικά.

EDIT: Ξέχασα τη μεγάλη, την τεράστια TOP CASE 53 λτ KAPPA. Αυτήν θα την έχω άδεια από την αρχή. Μπουφάν σε στάση, τρόφιμα, νερά, όλο και κάτι θα πάει εκεί.
EDIT 2: Για τα κράνη πήρα κλειδαριές ποδηλάτου για να τα δέσω στο τιμόνι. Αν υπάρχει πρόβλημα, έτσι θα δένω και τα μπουφάν :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Πάμε τώρα στους συμμετέχοντες:
Εγώ καταρχάς...
Θα ξεκινήσω μόνος.
Κάπου στη μέση έχω ραντεβουδάκι με τη γυναίκα μου την Κική, ένα μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Αν δε ξεχαστώ, θα περάσω να την πάρω :)
6 μέρες μετά, θα τη γυρίσω σώα και αβλαβή ελπίζω στη Βαρκελώνη για να επιστρέψει Ηράκλειο.
Και μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα βρω ελπίζω το δρόμο να επιστρέψω και εγώ.

Ετοιμασίες για τους αναβάτες;
Προπόνηση σε πολύωρη οδήγηση δε χρειάζεται παραπάνω, είμαστε και οι δύο συνηθισμένοι.

Για μεγαλύτερη σωματική αντοχή, το έχουμε ρίξει και οι δύο στο τρέξιμο, πολλά χιλιόμετρα κάθε βδομάδα (10-20 κάθε φορά, 30-40+ τη βδομάδα), πλέον νιώθω να πλημμυρίζω από ενέργεια συνεχώς! Σκοπός; Να κάνω 600-1000 χλμ τη μέρα και το βράδυ που θα παρκάρουμε τη μηχανή σε φυλαγμένο χώρο, να έχουμε την αντοχή να αλωνίζουμε περπατώντας για να ρουφήξουμε όσο γίνεται περισσότερες γεύσεις, αρώματα και εικόνες από τα μέρη που θα επισκεφτούμε.

Ταυτότητες μόνο χρειαζόμαστε, όχι διαβατήρια, Ευρωπαϊκές κάρτες υγείας που λειτουργούν ως βιβλιάρια και έχουμε ασφάλιση σε όλες τις χώρες που θα επισκεφτούμε (παρέχεται δωρεάν από τον ασφαλιστικό μας φορέα) αλλά και πράσινη κάρτα ασφάλειας για τη μηχανή.

Και βεβαίως λεφτά. Δυστυχώς, πολλά λεφτά, μόνο τα εισιτήρια ακτοπλοϊκά και αεροπορικά βγαίνουν 600-700 ευρώ. Βάλε βενζίνες, βάλε διόδια, άστα.
Και εννοείται ξενοδοχείο. Καλή η σκηνή αλλά θα χαλαλίσω λίγα ευρώ παραπάνω για ένα κρεβάτι το βράδυ αγκαλιά με τη γυναίκα της ζωής μου.
Για να μη πληρώσω όμως αυτό το κρεβάτι χρυσάφι, booking.com, κάθε βράδυ όταν φτάνουμε σε κάποια πόλη, θα κλείνω ξενοδοχείο από εκεί συγκρίνοντας τιμές και θα βάζω τη διεύθυνση στο gps για να με πάει.

GPS...
Είμαστε στον αιώνα της πληροφορίας!
Ένα γνήσιο κινέζικο smartphon έχω :yew: (όχι σαν τα άλλα που λένε samsung πχ αλλά είναι Made in China) το Χαβάι Υ300, ή κάτι τέτοιο. Δωρεάν application : Map factor: GPS Navigation. Κατέβασα τους απαραίτητους δωρεάν χάρτες, όλα έτοιμα. Το δοκίμασα κιόλας!!! Μπορεί να μην έχει όλες μα όλες της οδούς, μπορεί να έχει μία μικρή καθυστέρηση, μπόρεσα όμως να το δοκιμάσω και δουλεύει μια χαρά! Έτοιμος και από εκεί. Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση όμως το σύνδεσα με την ενδοσυνεννόηση...
Ενδοσυνεννόηση; Α ναι, πήρα και μία τέτοια. Albrecht, AE 600S Full Face edition. Δουλεύει με καλώδια, συνδέεται με τηλέφωνο, λειτουργεί και ως ραδιόφωνο. Βάζεις τα ακουστικά, κολλάς με σκρατς το μικρόφωνο, κουμπώνεις εσύ και συνεπιβάτης τα καλώδια, έτοιμοι. Μιλάει σιγά σιγά και σε μέτρια ευαισθησία ρυθμισμένο ακούγετε σα να έχει το στόμα δίπλα στο αυτί σου. Μέχρι χοντρικά τα 120 όλα είναι καλά. Αλλά και μέχρι τα 150 που δοκιμάσαμε, μια χαρά ακουγόταν απλά έπρεπε να μιλάμε δυνατά λόγω της φασαρίας από τον αέρα. Και μουσικούλα να παίζει από το κινητό και να χαμηλώνει αυτόματα για της οδηγίες του GPS που δίνει το γκομενάκι του Navigator, χλίδα σου λέω, όλη μέρα θα το έχω ανοιχτό! Η μπαταρία που παίρνει είναι 3χΑΑΑ που βρίσκεις παντού αν και άλλοι λένε πως κρατάει πολύ καιρό κάθε σετ. 100 Ευρόπουλα φύγανε εκεί, πάει και αυτό

Όταν πλέον το βράδυ θα παρκάρουμε τη μηχανή και θα θέλουμε να δούμε τα αξιοθέατα, τέλος οι ταξιδιωτικοί οδηγοί. Είπαμε, είμαστε στον αιώνα της πληροφορίας. Roaming στο κινητό για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο χωρίς πρόβλημα. και με 15 ευρώ έχω απεριόριστο ίντερνετ για επτά μέρες να ψάχνω ξενοδοχεία, να ψάχνω αξιοθέατα, να στέλνω μηνήματα και να ανεβάζω και καμιά φωτογραφία να ζηλεύεται όσοι δεν ταξιδέψετε μακριά για φέτος.

Τέλος για την ώρα, πάω να συνεχίσω το πακετάρισμα,
 
Τελευταία επεξεργασία:

vtheo

Μέλος
Περιοχή
Π.Φάληρο
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200 GS Adv 08
Καλό ταξίδι Νίκο.Όσο για τα μπαγκάζια φίλε μην αγχώνεσαι.Την μεγαλύτερη χωρητικότητα στα μοτοταξίδια την έχουμε στο μυαλό.Αδειάζει από τις καθημερινές σκοτούρες και γεμίζει όμορφες εικόνες και στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα!Να σας πάνε όλα κατ'ευχήν...
 

forester

Μέλος
Περιοχή
Περιστέρι
Όνομα
Θοδωρής
Μοτό
R1200GS Triple Black
Μπράβο, μπράβο λέμεεε!!!!!!!!!!!!!!

Καρά λάϊκ:):):):):friendship:
 

The Doctor

Μέλος
Περιοχή
Αχαρναί
Όνομα
Σταύρος
Μοτό
BMW GS1200R(04-Yellow),
YAMAHA TTR250
Αυτά είναι ... !!!:)

Με τις θερμότερες ευχές μας για ένα ταξίδι καλύτερο από ότι το έχετε φανταστεί......
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Καλό ταξίδι φίλε! !!!
Να πάνε όλα, όπως πρέπει και θέλεις!
Αν είμαι την Κυριακή στην Αθήνα, θα με δεις στο λιμάνι και θα πιούμε καφέ. ...

Σταλθηκε απο advφον!!!
 

anegis

Μέλος
Όνομα
Αιμίλιος Νεγκίζ
Μοτό
BMW 1200 GSA
Καλο δρομο να έχετε. Γέμιστε τις μπαταρίες της ψυχής, αδειαστε το μυαλό απο τις σκοτούρες...
 

Markas

Μέλος
Περιοχή
Ηράκλειο Κρήτη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
BMW F800GS
Yamaha WR250R
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Έχω σκοπό να στέλνω κατά διαστήματα ανταποκρίσεις εδώ πρόχειρες. Το ταξίδι μου θα μπορούν να το παρακολουθούν όσα φιλαράκια έχουν αγωνία για το που είμαστε και από το livetrips.gr
Πάμε τώρα σε μία άλλη σημαντική παράμετρο του ταξιδιού...
Τώρα που δεν έχω πάει ακόμα μπορεί και να λέω σαχλαμάρες, εγώ όμως θα σας πω τα σχέδιά μου :secret:και αργότερα θα τα βλέπω και θα γελάμε εδώ παρέα :friend:
Επειδή τα χιλιόμετρα θα είναι πολλά και το φαγητό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας πέσει κάπως βαρύ στο στομάχι, έχω κανονίσει το εξής...
Βούτηξα από τη μάνα μου 1,5+ κιλό σταφίδες, αγόρασα άλλο ένα κιλό φουντούκια, καλά θα την κάνουμε ταράτσα, τρικούβερτο γλέντι!
Θα ταξιδεύουμε και σε κάθε στάση θα μασαμπουκιάζω μερικές φούχτες φουντουκοσταφίδα. Εγγυημένο φαγητό το χειμώνα σε μάχιμες χωμάτινες εκδρομές, και για καλοκαίρι όμως μία χαρά. Δε χαλάει λόγω ζέστης, δίνει άφθονη ενέργεια, δε πειράζει το στομάχι, δε προκαλεί άγνωστες αλλεργίες (αν έχεις, θα το ξέρεις). Κατά τα άλλα, φρούτα, σάντουιτς, γάλα, όλα αγορασμένα από σουπερ μάρκετ στο δρόμο (γιαυτό και θα έχω το top case άδειο, αν χρειαστεί να βάλω κάτι). Αυτό δε θα είναι απόλαυση, απλά ικανοποιεί βιολογική ανάγκη για ενέργεια και βιταμίνες.
Το βράδυ, τουλάχιστον όταν είμαστε με τη Κική, θα έχει ρομαντικούς περιπάτους και γνωριμία με τοπικά εδέσματα σε ταβέρνες. Αν βέβαια οι τιμές είναι κάπως λογικές, γιατί Γαλλία είχα φάει μία φορά τοπικές σπεσιαλιτε και δεν ήθελα άλλη.
 

VKon

Μέλος
Περιοχή
Καβάλα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F 800 GS
Καλό ταξίδι και καλούς δρόμους να έχετε.!!!!! ;)


Sent from space
 

asotosios

Μέλος
Όνομα
Ευγενιος
Μοτό
Moto Guzzi Breva 1100 2007 ABS
Καλούς δρόμους...!!!


Send from my Moto Guzzi Breva 1100 :) πηγαίνοντας Tapa Tapa Tapa Talk
 

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Νικόλα, καλό δρόμο φίλε! Να περάσετε καταπληκτικά! Θα σας παρακολουθώ καθημερινά. Και σήκωσε το τηλέφωνο... ;)
 
Top Bottom