Transalpina '15

Fenta

Μέλος
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Tάκης
Μοτό
R 1200GS ADV LC
701 Aurora
CCM 644 '05
Kawasaki KLR 250 '96
Ξεκίνησα μεσημέρι με προορισμό την Craiova. Κατά τις 23:00 θα είμαι εκεί λέω. (Εσύ είσαι που το λες);
Αυτή τη φορά με Gps (τρομερή επιτυχία σου λέω). 600 χιλιομετράκια έχω μπροστά μου τάκα τάκα θα βγουν.:pointu:
Μπήκα από τελωνείο Εξοχής και πρώτη στάση Gotche Delchev για καύσιμα και πέρασμα βόρεια από τα Pirin προς Simitli. Από 'κει πήρα τον κάθετο άξονα προς Σόφια ο οποίος ήταν Top. Μόλις έφτασα Σόφια άρχισαν τα καλά. Είχε ένα κυκλικό κόμβο και η μόνη ταμπέλα έδειχνε δυτικά για Βελιγράδι. Το Gps λέει βόρεια οπότε βόρεια πάμε. Μπαίνω σε κάτι χωριά αλλά δεν βλέπω νταλίκες πράγμα που με προβλημάτισε λίγο. Βενζίνη είχα οπότε λέω θα βάλω αργότερα μιας και σιχαίνομαι τις συχνές στάσεις για ανεφοδιασμό. Δεν βαριέσαι θα βάλω πιο πάνω λέω. Ώσπου άρχισε η ανάβαση και δεν ήταν αυτή του Κύρου. Τα χωριά τελείωσαν και πήγαινα μόνος μου στο δρόμο, και ο δρόμος ανέβαινε, και η βενζίνη τελείωνε. Θα το πάω κι όσο πάει λέω μόλις πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη να γυρίσω πίσω. Μόλις έσβησε και το τελευταίο κουτάκι σταμάτησα κι έβαλα το ψαχτήρι βενζινάδικων στο Gps και μου έβγαλε ένα στα 10 χιλιόμετρα. Με επιφύλαξη ξεκίνησα στη μέση του πουθενά να το βρω αν είναι ανοιχτό γιατί πέρασα κανά δυό και ήταν εγκατελειμένα. Για καλή μου τύχη ήταν ανοιχτό και ένας παππούς έβαζε πετρέλαιο σε ένα τρακτέρ. Μόλις ήρθε η σειρά μου έρχεται ο παππούς, βλέπει την πινακίδα και λέει:
- Πού βρέθηκες ρε αγόρι μου εδώ πάνω;
Εγώ εκείνη την ώρα τα 'χασα. Μήπως ξαναγύρισα Ελλάδα και δεν το κατάλαβα; Ήταν Έλληνας που είχε μείνει εκεί πάνω μετά τον πόλεμο.
Από εκεί άρχισα να κατεβαίνω προς Montana και στον κάμπο του Δούναβη με προορισμό το Vidin και την γέφυρα. Στη Montana είδα τις πρώτες νταλίκες. Είχε ήδη νυχτώσει και άρχισαν να με χτυπάνε κάτι μπαμπούρια σαν πουλιά. Επιτέλους φάνηκαν τα φώτα της γέφυρας-για την ώρα φτάσαμε λέω. Επίδειξη ταυτότητας, κι εννοείται πως τα μηχανάκια δεν πληρώνουν διόδια. 90 χιλιόμετρα μένουν κι είναι ήδη 22:00. Μπαίνω σε ένα δρόμο υπό κατασκευή πολύ φαρδύ αλλά χωρίς τον παραμικρό φωτισμό και χωρίς διαγράμμιση. Πίσσα σκοτάδι και το χειρότερο ήταν όταν ερχόταν αυτοκίνητο από απέναντι που με στράβωνε και πήγαινα στα τυφλά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

yns

Today is life, tomorrow never comes
Περιοχή
Ηράκλειο
Όνομα
Γιάννης
Μοτό
KTM 990 Adventure
Honda NX650 Dominator
Έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις μου φαίνεται!!
Πολύ γουστάρω τέτοιες ιστορίες δρόμου! :ok:
Αναμένοντας τη συνέχεια...
 

Fenta

Μέλος
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Tάκης
Μοτό
R 1200GS ADV LC
701 Aurora
CCM 644 '05
Kawasaki KLR 250 '96
Η ώρα πήγε 23:00 και ανέβηκα σε ένα λόφο. Μόλις τον πέρασα νάσου κι η Κραιόβα. Ευτυχώς το ξενοδοχείο το είχα σταμπαρισμένο στο χάρτη και πήγα καρφί μέσα από κάτι γειτονιές. Ξεσαμαρώνω και μπαίνω μέσα. Κράτηση OK, και του λέω του μάγκα εκεί αν μπορεί να μου κάνει συνάλλαγμα για να φάω κάτι μια και ήμουν θεονήστικος.
- Όχι δεν μπορούμε αλλά μπορείς να κάνεις σε Exchange office.
- Πού είναι αυτό το Exchange office;
- Στο κέντρο. Θα πας ευθεία θα στρίψεις εκεί, θα ξαναστρίψεις εκεί...
- Και σε καμιά 10αριά στροφές θα φτάσω. Άστο. Πεινάω έχεις τίποτα;
- Βεβαίως το εστιατόριο είναι ανοιχτό.
- Ε πέστο χριστιανέ μου, μ'έχεις και παιδεύομαι εδώ πέρα.
- Ως τις 12.
- Τώρα τι ώρα είναι;
- 23:30
Έφυγα σφαίρα στο δωμάτιο, άλλαξα και κατέβηκα μπας και προλάβω. Το εστιατόριο ήταν χλιδάτο, και ήμασταν εγώ, ο μάγειρας, ο σερβιτόρος και ένας που έπαιζε μουσική και τραγουδούσε. Αφού παρήγγειλα ότι να'ναι και χτύπησα και κανά δυό μπύρες, ηρέμησα και πήγα στο δωμάτιο.
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
αυτα τα μοναχικα ταξιδια,ποσο ωραια ειναι!!!!!!
για....παμε!!!!
 

Fenta

Μέλος
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Tάκης
Μοτό
R 1200GS ADV LC
701 Aurora
CCM 644 '05
Kawasaki KLR 250 '96
Το πρωί ξύπνησα στις 06:00 από ένα κοπρόσκυλο που γάβγιζε κάπου εκεί. Το μόνο που με ενδιέφερε όμως ήταν να ξεκινήσω για το πάσο.
Κάτσε να δούμε μέσω Τρανσαλπίνας πόσα χιλιόμετρα είναι από δω η Τιμισοάρα. Δεν θυμάμαι πόσα ήταν αλλά έβγαινε. Πάω να κλείσω ξενοδοχείο, βρίσκω στο Booking, το κλείνω, δώστε αριθμό κάρτας μου λέει. Κανένα πρόβλημα. Πού είναι η κάρτα; Στο πορτοφόλι. Πού είναι το πορτοφόλι; Στο τσαντάκι. Πού είναι το τσαντάκι; Οέο; Έκανα άνω κάτω το δωμάτιο ξανά και ξανά. δεν μπορεί, κάπου εδώ θα είναι. Μέχρι και το κρεβάτι σήκωσα. Ήμουν πεπεισμένος ότι πήρα χτες μαζί μου στο εστιατόριο μόνο το κινητό και την κάρτα της πόρτας. Ψυχραιμία, κοφτές ανάσες και να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε το θέμα. Στο τσαντάκι ήταν όλα τα μετρητά, οι κάρτες και το κλειδί της μηχανής αλλά κλάιν γιατί έχω και το δεύτερο. Δες πλάκα να μπούκαρε κανένας μέσα χτες το βράδυ που έτρωγα και τα άρπαξε. Δεν μπορεί αυτό θα έγινε δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Χέστηκα τόσο που λέω πως και να τα βρω ξεκινάω για Καβάλα. Τέλος. Πάω κάτω να δω τι άκρη θα βγάλω με το άλλο το τσακάλι.
Η πρώτη κίνηση μου ήταν να δω αν η μηχανή είναι εκεί. Μηχανή ΟΚ. Σε καλό δρόμο είμαστε.
- Καλημέρα το πρωινό σας είναι έτοιμο.
- Δεν ήρθα για πρωινό. Έχω ένα πρόβλημα.
Γούρλωσε λίγο τα μάτια του.
- Χτες βράδυ κάποιος πρέπει να μπήκε στο δωμάτιο και μου πήρε το τσαντάκι με όλα τα λεφτά. Δεν έχω λεφτά ούτε για το ξενοδοχείο ούτε για να γυρίσω πίσω. (φυσικά η μηχανή ήταν στράγγα από βενζίνη).
Αυτό το τσαντάκι εννοείς; Και κάνει μία κίνηση και το βγάζει από εκεί που το είχε κρυμμένο.
-Πού το βρήκες;
-To έφερε ο σερβιτόρος από το τραπέζι που το άφησες.
Ήμουν τόσο κομμάτια που ούτε θυμάμαι αν το πήρα μαζί μου. Δεν έκατσα δευτερόλεπτο. Πάω στο δωμάτιο και κλείνω ξενοδοχείο στη Τιμισοάρα.
Αφού όλα κομπλέ γιατί να γυρίσω; Ούτε πρωινό ούτε τίποτα. Φόρτωμα και πάμε να βρούμε λεφτά.
Ευχαρίστησα τον ξενοδόχο και πάω στο κέντρο. Σταματάω σε μία πιάτσα ταξί, ρωτάω έναν ταξιτζή ο οποίος εννοείται δεν ήξερε αγγλικά για Exchange office και μου δείχνει ένα που είχε καμιά 30αριά μέτρα πιο εκεί. Άσε την μηχανή εδώ στην προσέχω εγώ μου είπε και τράβηξα στον πεζόδρομο μέσα. Αφού φόρτωσα χρήμα ξεκίνησε το ταξίδι.
 

n.l

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R1200GS '08
Αχ αυτή η πινακίδα! Χαίρεσαι αν τη βλέπεις στην αρχή, κλαις αν τη βλέπεις στο τέλος. ...Δωσε πράμα. .....

Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Fenta

Μέλος
Περιοχή
ΚΑΒΑΛΑ
Όνομα
Tάκης
Μοτό
R 1200GS ADV LC
701 Aurora
CCM 644 '05
Kawasaki KLR 250 '96
.
Αυτό που έρχεται είναι ένα παλιό subaru vivio με 4 άτομα μέσα. Πήγαν να περάσουν την Transalpina με το σουμπαράκι. Έχει και πιο τρελούς τελικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nikanthi

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Νικος
Μοτό
fzs1000
Ενα μεγαλο μπραβο για το ταξιδι αλλα και για ολους τους ευσυνειδητους επαγγελματιες ανα τον κοσμο....
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Ωραια Καλημερα εχω...:woot:μπραβο μοναχικε ταξιδιωτη...αναμενουμε συνεχεια :)
ΥΓ.Καταγραφω σημεια...ποτέ δεν ξερεις μπας και μας αξιωσει...:rolleyes:
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Κατάλαβα πως το να ταξιδεύεις μόνος είναι μία ξεχωριστή εμπειρία γιατί έχεις όλο τον χρόνο να σκεφτείς οτιδήποτε και να μένεις ανεπηρέαστος. Δεν έχεις να σκεφτείς κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου οπότε οι ώρες στον δρόμο περνούν ξένοιαστα. Έφαγα πίκρα που βόλταρα ανάμεσα σε τόσο κόσμο και δεν είχα να πω μία κουβέντα με έναν άνθρωπο. Τέλοσπάντων το πρόγραμμα αύριο λέει Νις αλλά δεν έκλεισα ξενοδοχείο γιατί παίζεται ακόμα!
Ενας απο τους πολλους λόγους που μου αρέσουν τα φόρουμ και η ενασχόληση μαζι τους ειναι ειναι γιατι κάτι τέτοιες στιγμές που ειμουνα μόνος έμπαινα στο φόρουμ και έγραφα,καποιος μου απαντάγε ,κλπ
Θεωρώ πως καποια ταξιδια ενας μοτοσυκλετιστής πρεπει!!!να τα κανει μόνος του για πολλους και διάφορους λόγους
Ενα ειναι σιγουρο !!!
Γίνεσαι λιγο καλύτερος και με τον εαυτο σου και με τους αλλους !!
 
Top Bottom