Γυροβολιές στη Σαρδηνία 2016

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
λοιπον αδελφια !.... Σαρδηνια ! Με λιγα λογια τελικα πολυ καλος μοτοσυκλετιστικος προορισμος !(...και αυτο γιατι δεν θελω να ακουγομαι απολυτος)

... 8 γυροβολιες ,3000 χιλιομετρα στο νησι! Ποιο νησι δηλαδη γιατι τελικα ειναι τεραστιο . Οποιος θελει πραγματικα να το γυρισει για καλα, θελει μηνα μην γελιόμαστε! 3 φορες σαν τη Κρητη το κοβω σε εκταση . Συνδυάζει σχεδον τα παντα ... κοσμοπολιτικα παραθαλασσια χωριουδακια με χρυσες αμμουδερες ακτες ... και αντίστοιχα αλλα ορεινα σκαρφαλωμενα σε πλαγιες βουνων ...σχεδον θαμενα μεσα στο πρασινο και ντυμενα στα μεσογιακα χρωματα με αποχρωσεις του καφε, κεραμιδή και του κιτρινου . Πολλα πευκα διασπαρτα στους παραθαλασσιους δρομους θυμιζοντας σε μας τους βοριους Χαλκιδικη ή μαλλον πως θα ητανε αν δεν την καιγαμε καθε χρόνο.Και ολα αυτα φωτισμενα απο ενα τεραστιο ηλιο καθε μερα και ενα θαλασσινο αερακι που κραταει τις θερμοκρασιες στο απολαυστικο νουμερο για μοτοσυκλετισμο των 20 με 25 βαθμους ολη την ημερα!

Γενικως 2 κουβεντες.... καθαρα προσωπικη μου γνωμη ετσι οπως το εισεπραξα αυτες τις ημερες που το γυριζαμε.... το νησι δεν το εχει χτυπησει γερα ο τουρισμος παρολο την ομορφια του και γενικως, ισως και λογο του οτι πηγαμε τελη Μαιου δεν υπαρχει αυτος ο συνωστισμός και ο ψυχρος επαγγελματισμος που εχω συνηθησει να εισπρατω απ τους ανθρωπους ιθαγενεις σε αναλογες καταστασεις. Οι κατοικοι , οι περισσοτεροι πρωην ψαραδες με σχετικα χαμηλό προφιλ και με χαρακτηριστικα που θα ταίριαζε εμφανισιακα περισσοτερο σε βορειοαφρικανους παρα Ιταλους. Φαγητο ποιοτικο οπως θα περιμενε καποιος απο μεσογειακο λαο , οπου φυσικα κυριαρχει το ψαρι στη κουζινα τους και το σχετικα για τα γουστα μου "δυνατα" κρασια . Αν και στο βορειοανατολικο μερος του νησιου στις ακτες τις Costa Smeralda o πλουτος ξεχειλίζει επιδεικτικά, στο υπολοιπο νησι η "μπαλα" παιζεται χαμηλα με οικογενειες που ξεχειμωνιαζουν απλοϊκά και ζουνε παλευοντας τους καλοκαιρινους μηνες! Το νησι παραγει τα παντα και η εμμονη των κατοικων να ζητουν την ανεξαρτησιας του νησιου το καταλαβαινεις σε καθε συζητηση που θα ανοιξεις μαζι τους! Απιστευτες εκτασεις ανεκμεταλευτων ακτων . Αγριες με γαλαζια νερα και αναμεσα σε αποτομα βραχια μικρες κρυφες αμμουδιες, να φτανει να χει ο καθενας την δικη του!

Επι της ουσιας τωρα θα μπορουσα να γραψω σεντονι ....αλλα οντως νηφάλιος πλεον και χωρις τον αυθόρμητο ενθουσιασμο που νιωθω τις πρωτες εβδομαδες που γυριζω απο μια γυροβολια ... ενω το νησι το χαρακτηριζω με μια λεξη πανεμορφο ...δεν μπορω να πω οτι μπορει και να 'τρελανει' εναν κάτοικο που εχει μεγαλωσει γεωγραφικα στη μεσογειο ποσο μαλλον εναν Ελληνα . Μια Xαλκιδικη λιγο πιο πρωτόγονη αλλα αντι για 3 καμια 30ρια πόδια σε εκταση ..χεχε! ...μεχρι εκει!


Για να πω ομως και την αλήθεια δεν αφησαμε τα ομορφα "ματια" των Αλπικων τοπιων φετος για να πλατσουρισουμε στη θαλασσα αλλα ...μας τραβηκαν απ τη μύτη οι φημες για το οδικό δίκτυο και το στροφηλικι που μας υποσχέθηκαν οι μοτοσυκλετιστικοι οδηγοι/χαρτες/μοτο περιοδικα και τα σχετικα που αναφεροντε κατα καιρούς για το νησι .........

...και οι φημες ηταν αληθινές.

Βασικα ...σε ολο το νησι η ασφαλτος ειναι καλη και μπορεις να απολαύσεις με τη μοτοσυκλέτα σου καθε δρόμο που συνδέει τα διάσπαρτα μικρα χωριουδακια , αλλα ...αλλα ....αυτο που συμβαινει στο κεντρικο/ανατολικο ορεινο τριγωνο απλα δεν υπαρχει . Ειναι ενα τεραστιο λουνα-παρκ που μπορει να σε φτασει να μαζευεις 300 + χιλιομετρα ασταμάτητο στροφηλικι την ημερα , σε δρομους με ποιοτικότατο οδόστρωμα και στροφες με κοντρα κλήσεις σαν να σαι σε πιστα ! Εν το μεταξυ στο συγκεκριμενο τριγωνο που περιγραφω δεν μπορεις να παρεις δρομο που να σε χαλασει ...σε καθε σταυροδρόμι οποια κατεύθυνση να παρεις οι στροφες και τα "φιδακια" δεν τελειωνουν ! Παιδες φρεσκο λαστιχο ! Οποιος παει με μισοφαγωμενο ελάστικο θα μεινει σε 3 μερες με τις ζαντες! και δεν ειναι ουτε ο ενθουσιασμος μου ουτε το οτι δεν ξερω τι γραφω ! Ενας καλος καγκουρας μπορει να διανυχτερευει καπου στο Tortoli ή στο Arbatax και να κανει τη διαδρομη... Gala Gonone - SS125 - Baunei - Punda Pedra Longa - Tortoli - SS198 - Lanusei - Gairo - SS198 - Ussassai - Seui - Aritzo - Tonara - Fonni - Orgosolo - Oliena - Dorgali - Gala Gonone ..... και την αλλη μερα να την κανει παλι αναποδα ή με αλλη σειρα !... ψαχνοντας ενα ίσιο κομματι να ξεμουδιασει το δεξι καρπο του . Υπαρχουν πολλες διαδρομες που μπορεις να συνδυάσεις , εχω φωτογραφησει μεσα στο μυαλο μου περνώντας τες και μπορω να σκιαγραφήσω με λεπτομερια σε οποιοδηποτε φιλο βρεθει στα περιξ και εχει "φαγούρα" στο δεξι. Οι καγκουροι της παρεας λοιπον ξεχαστε το αρχικο Roadbook και "επενδυστε" στα κεντρικο/ανατολικα ορεινα! Παντα ολα συνδιασμενα με την ελαχιστη κινηση που μπορει να σου δωσει ομως η εποχη που θα επισκευτεις το νησι γιατι αυτο το πανηγύρι που περιγραφω ...σιγουρα μετατρεπετε σε κολαση οταν εχεις μπροστα σου δεκαδες αυτοκινητα και προσπαθεις να προσπερασεις σε δρομους τοσο φιδισιους. Αρα κραταμε τον Μαιο ή τον Σεπτεμβριο ...προσωπικη μου γνωμη!

Εμεις στη προσπαθεια μας να δουμε οσο μπορουμε πρισσοτερα απ το νησι βολταραμε και σε αλλες περιοχες μαζευοντας και χιλιομετρα λιγοτερο στριφτερα αλλα αξιζει να δεις και να ζησεις το νησι σε ολες του τις μορφες!

Φυσικα και θα μπορουσα να συνεχισω τις περιγραφες αλλα θεωρω καλυτερη αφηγηση αυτη με τις φωτογραφιες...θα μοιραστω μερικες λοιπον μαζι σας απ αυτο που ζησαμε με τους φιλους και θα ειμαι εκει να βγαλω τους χαρτες και να το συζητησουμε με οποιον φιλο σκοπευει να βρεθει στη περιοχη ! Τα υπολοιπα τα συζηταμε!





Genova






Cala Gonone





Hotel Cala Luna










 

paschalis

gone4riding
Περιοχή
Thessaloniki
Όνομα
Πασχάλης
Μοτό
R 1200 GS 'O4
Γιαννη η παρουσιαση του νησιου ανοιγει επικινδυνα την οδηγικη ορεξη αλλα και τα ματια μας.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι για αλλη μια φορα οτι η σκληρη εντεκαμηνη δουλεια πολλων απο εμας επιβραβευεται με αδεια.....τον Αυγουστο.Κι αυτον το μηνα "καιγονται" λογω της πολυκοσμιας (μαζί με τη Χαλκιδικη) και δεκαδες πανεμορφοι προορισμοι οπως η Σαρδηνια και η γειτονισσα Κορσικη.
Θα ριξω παντως μια ματια στα πλοια να υπαρχει,αυτα που εγραψες και ειδα, μου αρεσαν πολυ :cool:

adv phone
 

ΜΟΥΡΙΚΗΣ

Μέλος
Περιοχή
ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. ΚΑΙ ΦΩΚΙΑΝΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.
Όνομα
Γιώργος Μουρίκης.
Μοτό
ΚΤΜ 640 Adventure R (07)
YAMAHA YZF 600R (97) Thundercat
Φίλε να κάνεις ωραία και όρθια ταξίδια.. :ok:
 

nafdes

Μέλος
Όνομα
Νασος
Μοτό
F650
τι έγινε; στροφές, γόνατα, εν κινήσει φωτο δεν έχει αυτή τη φορά; :laugh:

disclaimer: το S1 Pro ζει και βασιλεύει βλέπω...
 

Phoenix

Gender fluid
ADVRIDE Team
Περιοχή
Χαλκιδα
Όνομα
Στεργιος
Μοτό
bmw r1250gs adve Θα σε σκισω maniac
χουσβαρνα 510 πιστολ
Γιαννη μου αρεσει και που φετος καταφερατε να κανετε την βολτα σας
μου θυμιζει αρκετα ελλαδα τα μερη που επισκεφτηκατε
Αψογοι !!!!
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Την παρέα αυτή την παρακολουθούμε πολλά χρόνια να βολταρει....
Νομίζω ότι είναι η πρώτη γυροβολια σας, που δεν βραχηκατε
:D

Οι πληροφορίες...για έναν σχεδόν άγνωστο προορισμό μέχρι τώρα, είναι πολύ σημαντικές.
Έχω κοιτάξει στο παρελθόν το νησί, αλλά για ιστιοπλοΐα.....είναι παράδεισος για "πανια"
Τώρα κατάλαβα ότι είναι και για μηχανές. :friendship:
 

nvythoul

Μέλος
Όνομα
Νίκος
Μοτό
R 1200 GS , R 1200 RT
Ωραία παρέα !!!!
Ωραίες βόλτες !!!
Καταπληκτικά τοπία !!!
Πάντα τέτοια.. οι φωτο δείχνουν το πόσο καλά περάσατε..
ΕΥΓΕ !!!!!.

Επειδή ειμαι από τους τυχερούς που περυσι έκανα αυτο το ταξίδι ( Σικελία - Σαρδηνία - Κορσική)
θέλω να επιβεβαιώσω οτι όντως ειναι αριστοι μοτοσυκλετικοί προορισμοί με ωραία τοπία, στροφιλίκια
και φύση ειδικά στην Κορσική.

Περιμένουμε την επόμενη βόλτα ....:ok::ok::ok:
 

Srider

Βόρειο Μέλος
Περιοχή
Gothenburg - Sweden
Όνομα
Giorgos
Μοτό
Ténéré 700 World Raid | 2022
Γιάννη φοβερές οι πληροφορίες, το ταξιδιωτικό και οι φωτογραφίες! Πέρσι μου άνοιξες τα μάτια με τα Πυρηναία φέτος με Σαρδηνία.
Εγω θέλω να σταθώ και στη συλλογή των t-shirts σου! Ειδικά το top gun - maverick πολύ πετυχημένο!
 

IoannisPanagiotidis

Μέλος
Περιοχή
Solingen - Thessaloniki
Όνομα
Ιωαννης
Μοτό
R1200GS
Βιντεάκια, αλλιώς δεν πιστεύω τίποτα... :rolleyes:
τι έγινε; στροφές, γόνατα, εν κινήσει φωτο δεν έχει αυτή τη φορά; :laugh:

χεχε!...ειχε απ ολα παιδες!...μα γι αυτο πηγαμε κιολας εκει ! Πολυ υλικο υπαρχει, ισως παρα πολυ , και δεν ξερω απο που να αρχισω να κοβω !Οταν βρω χρόνο θα κοψωραψω καποιο και θα το μοιραστω μαζι σας!!!


μεχρι τοτε ... μερικα στιγμες δρασης....


















.....


.....


.....



Την παρέα αυτή την παρακολουθούμε πολλά χρόνια να βολταρει....
Νομίζω ότι είναι η πρώτη γυροβολια σας, που δεν βραχηκατε
:D
Χεχε!...οντως πρωτη φορα κατεβηκαμε τοσο κατω ...και οι παραλιες ηταν πανεμορφες, αλλα μην φανταστεις ...μια μερα μονο βουτηξαμε !:ok:

Εγω θέλω να σταθώ και στη συλλογή των t-shirts σου! Ειδικά το top gun - maverick πολύ πετυχημένο!
...αυτο το χαρηκε η γυναικα μου γιατι τα περισσοτερα ειναι δικη της επιλογη ...:happy:



....

....


οι 4 Μαυριτανοι καγκουρέοι απ το Solingen ...
 

mAthosalas

I love my GS
Περιοχή
ΧώμαSweetHome
Όνομα
Κώστας
Μοτό
F800GS 30 years
Mπραβο Γιαννη με την παρεα σου.Ομορφος προορισμος και οτι πρεπει για μοτο!!!Απιστευτα μερη...οι διαδρομες βλεπω αναβουν τα αιματα!Nice :cool::)
 

Stefanakis

Μέλος
Όνομα
Στέφανος
Μοτό
KTM 1190adv
Μπράβο Γιάννη πάντα τέτοια εύχομαι!!!!
Μεγάλη φωτιά μας άναψες βέβαια αλλά τί να καθόμαστε να λέμε τώρα!!!:):):)
 
Top Bottom