"Καβάντζωμα" θέσης στάθμευσης

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Είμαι σίγουρος πως συμβαίνει σε πολλούς από εμάς, τουλάχιστον σε κάποιους από εμάς που ζούμε στις αστικές περιοχές. Έχω τη τύχη μάλιστα να ζω το φαινόμενο "Καβάντζωμα" σε όλες τις εκδοχές του, ξεκινώντας από τις "νόμιμες" και φθάνοντας μέχρι τις παράνομες. Πάμε λοιπόν!

Καβάντζωμα Νο1: Μηχανάκι τύπου "χρέπι" αλλά με πινακίδα το οποίο υπάρχει μόνο για αυτόν το σκοπό, δηλαδή την ημέρα εκτελεί χρέη κατάληψης οδοστρώματος και το βράδυ όταν επιστρέφει το αυτοκίνητο το "χρέπι" διανυκτερεύει στο πεζοδρόμιο. Αυτή την εκδοχή την έχω και σε πολλαπλή, δηλ. 2-3 χρέπια που εξασφαλίζουν θέση για 2 αυτοκίνητα της ίδιας ιδιοκτησίας.

Καβάντζωμα Νο2: Μηχανάκι τύπου "χρέπι" με πινακίδα το οποίο είναι μόνιμα δεμένο με συρματόσχοινο 2 μέτρων. Η μία άκρη είναι δεμένη σε δέντρο στο πεζοδρόμιο και η άλλη στο μηχανάκι το οποίο είναι παρκαρισμένο στο οδόστρωμα αλλά στα 3 μέτρα από σκουπιδοτενεκέ. Το μηχανάκι δεν το μετακινούν ποτέ και όταν έρχεται το αυτοκίνητο παρκάρουν με τους δυο μπροστινούς τροχούς ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο.

Καβάντζωμα Νο3: Ίδιο με το Νο1 αλλά χωρίς πινακίδες.

Καβάντζωμα Νο4: Σκούτερ το οποίο παρκάρει παράλληλα με το πεζοδρόμιο (όπως τα αυτοκίνητα) αλλά σε απόσταση τέτοια από σκουπιδοτενεκέ και άλλο "φιλικό" αυτοκίνητο ώστε να καβαντζώνει δυο θέσεις αυτοκινήτων. Ο συγκεκριμένος όταν επιστρέφει από την εργασία του και βρει αλλού να παρκάρει το κάνει, καθώς βαριέται να μετακινήσει το σκούτερ του για να βάλει κάποιο από τα αυτοκίνητα του. Το εκπληκτικό είναι πως ο νόμος προβλέπει πως οι μηχανές ΠΡΕΠΕΙ να παρκάρουν όπως τα αυτοκίνητα και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό αν οι πόλεις μας ήταν πιο ανθρώπινες και η αναζήτηση του παρκαρίσματος κάτι εύκολο.

Καβάντζωμα Νο5: Αυτοκίνητο σε ρόλο καβαντζώματος για άλλο αυτοκίνητο. Παρκάρει στο μέσον, μεταξύ πρόσβασης υπογείου πάρκινγκ και στροφής. Αν βάλεις το αυτοκίνητο σου μπροστά από αυτόν η μούρη του δικού σου αυτοκινήτου είναι εντελώς εκτεθειμένη, αν το βάλεις από πίσω του κλείνεις την πρόσβαση στο υπόγειο πάρκινγκ. Άρα... δεν μπορείς να παρκάρεις.

Καβάντζωμα Νο6 (η αρχαιότερη μορφή): Καρέκλες αλλά έχω και σε εξελιγμένη μορφή, αντί για καρέκλες.... κώνοι! Άλλος είναι ο τύπος με τις καρέκλες και άλλος ο τύπος με τους κώνους.

Καβάντζωμα Νο7: Πεζοδρόμιο. Ναι, ναι, ναι... ο χώρος του πεζοδρομίου μπροστά από πυλωτή. Ο κύριος βάζει στη πυλωτή το ένα αυτοκίνητό του και στο πεζοδρόμιο μπροστά από αυτήν το δεύτερο αυτοκίνητο του.

Καβάντζωμα Νο8: Όχημα με ιστορικές πινακίδες. Μόνιμα παρκαρισμένο στο δρόμο εδώ και κάποιους μήνες... ακίνητο.

Καβάντζωμα Νο9: Ψευδογκαράζ. Υπάρχουν 3-4 ψευδογκαράζ, τα 2 εκ των οποίων λόγω χωρητικότητας είναι αδύνατο να ήταν έστω και κάποτε γκαράζ. Όλα είναι αποθήκες αλλά με ένα απαγορεύεται το παρκάρισμα εξασφαλίζουν τη θέση παρκαρίσματος έξω από την είσοδο τους.

Μπορεί να νομίζετε πως είναι ένα άρθρο για να γελάσουμε και λίγο με τη φαντασία του περί καβάντζας παρκαρίσματος. Πως θα σας φαινόταν όμως αν σας έλεγα πως όλα αυτά συμβαίνουν πάνω στον ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ κατά μήκος 100 μέτρων; Πως θα σας φαινόταν να συναντάς καθημερινά "αυτή" την εικόνα, σχολώντας από τη δουλειά αργά το βράδυ και λόγω γειτονιάς να ξέρεις ποιος είναι ο κάθε ένας από αυτούς (κυρίως όταν έχει καβαντζώσει τη θέση αλλά λόγω τεμπελιάς παρκάρισε αλλού και άρα και η καβάντζα πήγε χαράμι κι εγώ ψάχνω ατελείωτα λεπτά της ώρας).
ΟΚ, υπάρχει αυτός που κάνει παράνομα τη καβάντζα του. Αυτόν αν θέλεις να γίνεις γραφικός τον τακτοποιείς τηλεφωνώντας καθημερινά στο 100 ή την τροχαία (λες και άλλη δουλειά δεν είχαν να κάνουν). Τι γίνεται όμως με αυτούς που κάνουν κατάχρηση του νόμου και χρησιμοποιούν το πινακιδομένο όχημα τους προκειμένου να καβαντζάρει θέση/θέσεις για τα άλλα οχήματα τους; Σε αυτή τη περίπτωση πως να χειριστεί κανείς την υπόθεση; Όπως καταλαβαίνετε είναι άλλη μία περίπτωση όπου το νόμιμο είναι και ηθικό... είναι όμως;

Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω και πολιτισμένα συζητώντας (όπου είναι φοβερό το πως προσπαθούν να σε πείσουν για το ορθό του πράγματος) αλλά δυστυχώς η κούραση με έχει οδηγήσει να χρησιμοποιήσω και την "έντονη" οδό. Και στις δυο περιπτώσεις το συναίσθημα που βίωσα είναι η ματαιότητα και η απογοήτευση, ειδικά στη 2η περίπτωση ένιωσα τη πτώση των "αξιών" καθώς σκέφτεσαι αν θα ήθελες το παιδί σου να σε δει "έτσι".

*Στον ίδιο δρόμο έχουμε τη τύχη να παρκάρουν πολλά (άνω των 10) αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο αλλά κάθετα, δηλ. με τη μούρη ή τον κώλο του αυτοκινήτου στο τοίχο των σπιτιών. Χάρμα οφθαλμών να βλέπεις όλα τα παιδιά που σχολάνε από το σχολείο να περπατάνε στο δρόμο...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Pan-dvs

Μέλος
Περιοχή
Ιωαννινα
Όνομα
Παναγιωτης
Μοτό
Gs 1200
Σχεδον σε ολες τις παραπανω περιπτωσεις μπορει καποιος να κανει καταγγελια και να επιβληθει προστιμο στον "μαγκα" της γειτονιας.

ΑΡΘΡΟ 48 : Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου

1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς. 2. Κατ' εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτά, η κατάληψή τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών. 3. Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής. 4. Οταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψή τμήματος οδού πρέπει αυτά να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα. 5. Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι' αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόοον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων. 6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ.

(source ©: www.glavopoulos.gr)
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
ΟΚ, όπως είπα αυτό είναι το εύκολο (όσοι χρησιμοποιούν καρέκλες, κώνους ή έχουν οχήματα χωρίς πινακίδες). Θα λύσεις όμως το πρόβλημα "μερικώς", καθώς όσοι έχουν πινακιδομένο όχημα δεν αποτελεί κατά το νόμο εμπόδιο και μάλλον δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτές τις περιπτώσεις. Επίσης επειδή όπως έχω καταλάβει πρόκειται για μια συνομωσία μεταξύ γειτόνων που ζουν εκεί από την εποχή που είχαν μονοκατοικίες (μέχρι που τις έδωσαν αντιπαροχή) αλλά τους έμεινε το συναίσθημα της αποκλειστικότητας και της ιδιοκτησίας, αυτοί όλοι μαζί και γνωρίζονται και αλληλοϋποστηρίζονται και είναι από τις περιπτώσεις που αισθάνεσαι όντως ότι είσαι η μειοψηφία και άρα ο "κακός" της γειτονιάς.
 

konkost

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Κώστας
Μοτό
transalp 650
crf 300l
Exω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι απο μας εχουν να διηγηθουν μια ιστορια καθημερινης τρελας με το παρκαρισμα στη γειτονια τους
Εχω και εγω δυο τρεις επαναλαμβανομενες σε καθημερινη βαση τετοιες

Αλλα απο την αλλη πρεπει να ομολογησω οτι και εγω, ελλεψη ασφαλους για την ακεραιοτητα της σημειου παρκαρισματος επι του οδοστρωματος, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ παρκαρω την μηχανη μου πανω στο πεζοδρομιο και κατω ακριβως απο το σπιτι μου
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Είναι προς τιμή σου η παραδοχή, αλλά φαντάζομαι πως προσπαθείς να μην ενοχλείς. Χωρίς να θέλω να φανώ ότι δικαιολογώ "κάποια" από τα παραπτώματα (μια που είσαι φιλαράκι), θα καταθέσω τις σκέψεις μου.

Όπως είπα αν θέλεις να είσαι τυπικός πρέπει ΚΑΙ την μηχανή να την παρκάρεις σαν αυτοκίνητο, δηλαδή κατά μήκος του δρόμου. Όμως ζούμε σε μια τσιμεντούπολη και είναι ανάγκη να λειτουργούμε περισσότερο ηθικά παρά νόμιμα ώστε να χωρέσουμε όλοι χωρίς όμως να ενοχλούμε. Άρα, αν παρκάρουμε στο δρόμο καλό είναι να το κάνουμε κάθετα ώστε είτε να παρκάρουν και άλλες μηχανές δίπλα μας είτε να χωράνε να παρκάρουν αυτοκίνητα. Για τον ίδιο λόγο μπορούμε να παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο αν και εφόσον ΑΝ εξασφαλίζουμε ότι δεν παρεμποδίζουμε τη διέλευση πεζών, αναπήρων, τυφλών, μαμάδων με καρότσια κτλ. Την μηχανή όμως, όχι ολόκληρο αυτοκίνητο και μάλιστα κολλημένο στο τοίχο. Αυτό δεν σημαίνει πως οι μηχανόβιοι είναι σωστοί, αλλά τουλάχιστον ας είμαστε σκεπτόμενοι για τον συνάνθρωπο μας και αν διαπιστώσουμε πως παρ' όλα αυτά δεν έχουμε υπολογίσει κάποια εκδοχή παρεμπόδισης σε πρώτη ευκαιρία ζητούμε συγνώμη και φροντίζουμε να επανορθώσουμε.

Στη γειτονιά μου όμως ο πίσω δρόμος έχει νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο και τα παιδιά κυκλοφορούν σε συγκεκριμένες ώρες κατά εκατοντάδες και είναι αρκετοί οδηγοί που λόγω φαρδιάς-πλατιάς ανηφόρας μαρσάρουν (οι ηλίθιοι) για να δώσουν τι; Ώθηση στο όχημα....
 
Τελευταία επεξεργασία:

achalatsis

Συντρίμ team
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Αλέξανδρος
Μοτό
KTM ADV 990 R
KTM EXC 300
Καβάντζωμα Νο9: Ψευδογκαράζ. Υπάρχουν 3-4 ψευδογκαράζ, τα 2 εκ των οποίων λόγω χωρητικότητας είναι αδύνατο να ήταν έστω και κάποτε γκαράζ. Όλα είναι αποθήκες αλλά με ένα απαγορεύεται το παρκάρισμα εξασφαλίζουν τη θέση παρκαρίσματος έξω από την είσοδο τους.
Μαζί με την πινακίδα του "γκαράζ" πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός αδείας. Αν δεν αναγράφεται τους γράφεις και παρκάρεις ελεύθερα.
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Μαζί με την πινακίδα του "γκαράζ" πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός αδείας. Αν δεν αναγράφεται τους γράφεις και παρκάρεις ελεύθερα.
Να μια λεπτομέρεια που δεν ήξερα.... Και να σκεφτείς μια μέρα που είχε χαλάσει το αυτοκίνητο μου από πολλαπλασιαστή (και με το ζόρι με έφτασε στο σπίτι) το παρκάρισα έξω από ένα ψευδογκαράζ αφήνοντας σημείωμα πως έχει χαλάσει το αυτοκίνητο μου μαζί με το τηλέφωνο μου και αυτός ο μαλακάς με ξύπνησε στις 4 τα ξημερώματα. Για καλή μου τύχη υπήρχε κοντά άλλη ελεύθερη θέση -θα μπορούσε να το έχει βάλει αυτός- γιατί στις ανηφόρες το αυτοκίνητο μου δεν....
 

mitch

Μέλος
Περιοχή
Πιτσουνι Σιτυ
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
BMW R1150GS ADV
Suzuki drz400s
Honda VT250Z
Για καλή μου τύχη υπήρχε κοντά άλλη ελεύθερη θέση -θα μπορούσε να το έχει βάλει αυτός- γιατί στις ανηφόρες το αυτοκίνητο δεν....
Χονδα ειναι......???

Δεν εχει τιποτα. Θα βαριοταν.... Ετσι κανουν και τα τρανσαλπ
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Χονδα ειναι......???

Δεν εχει τιποτα. Θα βαριοταν.... Ετσι κανουν και τα τρανσαλπ
Scoda, διορθώθηκε με αντικατάσταση πολλαπλασιαστή εντός εγγύησης. Τα Honda δεν χαλάνε ρε... (πες έτσι τώρα μη βρούμε κανένα μπελά).
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Μαζί με την πινακίδα του "γκαράζ" πρέπει να αναγράφεται και ο αριθμός αδείας. Αν δεν αναγράφεται τους γράφεις και παρκάρεις ελεύθερα.
Στο δικό μου πάρκινγκ έχω σήμα χωρίς αριθμό και 2-3 φορές που με έχουν κλείσει η αστυνομία έκοψε κλήση!!
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Στο δικό μου πάρκινγκ έχω σήμα χωρίς αριθμό και 2-3 φορές που με έχουν κλείσει η αστυνομία έκοψε κλήση!!
Δε ξέρω, ίσως αν επικαλεστεί κανείς πως είδε πως δεν αναγράφεται αριθμός άδειας, να το σκεφτούν.... και τουλάχιστον να σε υποχρεώσουν να βάλεις. Πραγματικά δε το ξέρω αλλά μου φαίνεται σωστό γιατί τότε σε κάθε αποθήκη και πρώην κατάστημα (όπως συμβαίνει στη γειτονιά μου) θα "νομιμοποιούν" χώρους στάθμευσης μαϊμού.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Δε ξέρω, ίσως αν επικαλεστεί κανείς πως είδε πως δεν αναγράφεται αριθμός άδειας, να το σκεφτούν.... και τουλάχιστον να σε υποχρεώσουν να βάλεις. Πραγματικά δε το ξέρω αλλά μου φαίνεται σωστό γιατί τότε σε κάθε αποθήκη και πρώην κατάστημα (όπως συμβαίνει στη γειτονιά μου) θα "νομιμοποιούν" χώρους στάθμευσης μαϊμού.
Μιλάω πάντα για οφθαλμοφανες πάρκινγκ και όχι γκαραζ-αποθηκες....που υπάρχουν παντού Δυστυχώς!
Όταν έρχεται η αστυνομία και βλέπει 3 οχήματα Μέσα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται αριθμό άδειας!
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Μιλάω πάντα για οφθαλμοφανες πάρκινγκ και όχι γκαραζ-αποθηκες....που υπάρχουν παντού Δυστυχώς!
Όταν έρχεται η αστυνομία και βλέπει 3 οχήματα Μέσα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται αριθμό άδειας!
Ε, εντάξει τότε, είναι ας πούμε σαν τις εισόδους σε πυλωτές πολυκατοικιών με συρόμενη αυτόματη πόρτα κτλ που κάνει μπαμ. Άλλο αυτό.

Μα εγώ δεν έχω πρόβλημα αν στο ιδιωτικό ΕΝΕΡΓΟ πάρκινγκ ο άλλος βάζει και έξτρα ή το μοναδικό αυτοκίνητο του μπροστά (μου εξασφαλίζει και μια ελεύθερη θέση σε άλλο δημόσιο σημείο), αλλά να το βάζει σωστά και όχι να αναγκάζει μαμάδες και παιδιά να βγαίνουν στο δρόμο.
 

Simitis

Μέλος
Όνομα
Πέτρος
Μοτό
Ducati Multistrada Enduro
Για τις πρώτες 4 περιπτώσεις πήγαινε βάλε και εσύ ενά μηχανάκι δικό σου δίπλα στα "χρέπια¨ να μην μπορεί μετά ούτε ο ίδιος να παρκάρει.:wacky:
Κοίτα όμως.
Εδώ μέσα μπορούμε να γκρινιάζουμε και να πει ο καθένας την δικιά του μ@λ@κία. Για μένα το θέμα έχει να κάνει με παιδεία και εξηγώ με παράδειγμα για να μην στο πάω μακρυά και φιλοσοφημένα. Τι ίδιες βλακείες έκανε και ο πατέρας μου με ένα παπί μέχρι που εγώ ο ίδιος του φώναζα με τρόπο και του εξηγούσα ότι αυτό που κάνει είναι π%υστι@ μέχρι που το σταμάτησε. (π.χ. διάλογος -Μα όλοι οι γείτονες έχουν παράνομα parking. -Ναι και? Θα πρέπει να γίνεις και εσυ παράνομος και μ@λ@κας όπως όλοι οι άλλοι?).
Τι θέλω να σου πω. Ότι αν δεν πας στον άλλον να μιλήσεις με σωστό τρόπο και να του δώσεις να καταλάβει με την λογική ότι αυτό που κάνει είναι τουλάχιστον αντικοινωνικό και χαζό, δεν είναι αλληλέγγυος και δεν σεβόμαστε την γειτονιά μας βρε αδερφέ, θα συνεχίζει να το κάνει και θα νομίζει ότι είναι και ο μάγκας της παρέας. Γιατί ακόμα και να τον βρίζουν, να του το γρατζουνίσουν με κλειδί κτλ. θα συνεχίζει να το κάνει.
Κάνε τον άλλον να καταλάβει τι ακριβώς κάνει και τι επιπτώσεις έχει στους γύρω του. Γιατί είναι μια κατάσταση που ξεκινάει ένας να το κάνει, το κάνουν και οι άλλοι τριγύρω του και αντί εξαρχής να νιώσει το μαύρο πρόβατο και να σταματήσει, διογκώνεται το πρόβλημα και φτάνεις στο σημείο που αναγράφεις στο πρώτο πόστ.
Πίστεψε με, με ένα σωστό διάλογο και κάνοντας τον άλλον να νιώσει/καταλάβει διορθώνονται όλα (ούτε πολεοδομίες, ούτε αστυνομία, ούτε τίποτα).
Τώρα ξέρω θα μου πεις αντιπαραθέσεις άπειρες, θα με πεις οπτιμιστή και σίγουρα δεν θα καταφέρεις με την πρώτη αλλά πιάσε το concept (όχι φυσικά μόνο εσύ) και αντί για γκρίνια να προσπαθούμε να δείχνουμε κατανόηση μεταξύ μας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θέσεις parking (που πχ. εγώ ή εσύ να είμαστε σωστοί σε αυτόν τον τομέα) αλλά και σε άλλες καταστάσεις τις οποίες μπορεί να είμαστε λάθος και να μην το ξέρουμε.
 

#skliros_kariolis (geez996)

γιου μεικ μι κρ'υ'ζι ρε...
ADVRIDE Team
Περιοχή
Αττικης
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
KTM 300 EXC το tpi το καλό , το 6 gays
Μην ασχολησε καθολου. Μερικοι ανθρωποι ειναι ζωα και δεν αλλαζουν ουτε θα μπορεσεις να τους αλλαξεις ή να τους βαλεις μυαλο.

Σημερα ειναι το παρκιν....αυριο κατι αλλο.
 

RIGGER

Μέλος
Περιοχή
Θεσσαλονικη
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Μοτό
Tiger 955i
Μαστιγα σε ολα τα αστικα κεντρα. Οπως ειπε και καποιος παραπανω ελλειψη παιδειας. Δυστυχως εχει περασει στο DNA αυτη η κουτοπονηρια που σερνει η φυλη απο την Οθωμανικη αυτοκρατορία. Στον δικο μου δρομο οποτε χρησιμοποιώ αυτοκινητο της συζυγου (εδω και 12 χρονια δεν εχω δικο μου) για να παω τα παιδια σε φροντιστήρια-αθλητικες δραστηριοτητες ζω ακριβως το ιδιο εργο. Σε καποια στιγμη σε μηκος 150 μετρων δρομου υπηρχαν 8!!!! εγκαταλελειμμένα αυτοκινητα. Ειδοποιησα τον δημο με email ηρθε υπαλληλος τον οποιον τσαμπουκαλεψαν οι κουραδομαγκες που τα ειχαν (εκει δεν αντεξα και πεσαν οι ψιλες) τελικα τα 7 εφυγαν και το ενα παραμενει αλλαζοντας θεση.Τσακωθηκα εριξα μπουνιες φωναξα,εκανα νομιμες ενεργειες αλλα φευ τιποτα δεν αλλαξε. Το ελλειμα δεν ειναι οικονομικο σε αυτη την χωρα,το ελλειμα ειναι σε ολους τους τομεις οπου λειτουργει ο καθε πολιτισμενος ανθρωπος και δυστυχως πολιτισμενοι δεν ειμαστε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

KORAX

Γερολυκος
Περιοχή
Μεσσηνια
Όνομα
Δημητρης
Μοτό
Κουλουρι 650 ,2004
KTM exc300 '06
Ελαφινα 700 '23
Μιλάω πάντα για οφθαλμοφανες πάρκινγκ και όχι γκαραζ-αποθηκες....που υπάρχουν παντού Δυστυχώς!
Όταν έρχεται η αστυνομία και βλέπει 3 οχήματα Μέσα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται αριθμό άδειας!
Κωστα μου ο Αλεξανδρος εχει δικιο,αν δεν εχεις αδεια για το γκαραζ κακως κοπηκαν οι κλησεις,δλδ αν αυτος που εφαγε την κληση ηξερε τον νομο και το κυνηγουσε,ουτε θα πληρωνε και εσυ θα ετρωγες προστιμο αφου φανταζομαι θα εχεις ραμπιτσα στο πεζοδρομιο μπροστα απ το γκαραζ ,η οποια Ναι θελει ειδικη αδεια.
Για να το νομιμοποιησεις υπαρχει ειδικη διαδικασια εκδοσης αδειας ,ο αριθμος της οποιας πρεπει να αναγραφεται στην πινακιδα του γκαραζ σου.
 

XR Maniac

Skipper
ADVRIDE Team
Περιοχή
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Όνομα
Κωστας
Μοτό
NX 650-HRC Gandhi!!
s1000xr
Κωστα μου ο Αλεξανδρος εχει δικιο,αν δεν εχεις αδεια για το γκαραζ κακως κοπηκαν οι κλησεις,δλδ αν αυτος που εφαγε την κληση ηξερε τον νομο και το κυνηγουσε,ουτε θα πληρωνε και εσυ θα ετρωγες προστιμο αφου φανταζομαι θα εχεις ραμπιτσα στο πεζοδρομιο μπροστα απ το γκαραζ ,η οποια Ναι θελει ειδικη αδεια.
Για να το νομιμοποιησεις υπαρχει ειδικη διαδικασια εκδοσης αδειας ,ο αριθμος της οποιας πρεπει να αναγραφεται στην πινακιδα του γκαραζ σου.
Έχω άδεια γκαράζ....απλα δεν το γράφω στην ταμπέλα!
Είναι τα μόνα τετραγωνικά που πλήρωσα εφορία σαν πρώτη κατοικία....αυτα του γκαραζ:D
 

STF

Μέλος
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
STέFανος
Μοτό
NUDA900R
WR250R
Για τις πρώτες 4 περιπτώσεις πήγαινε βάλε και εσύ ενά μηχανάκι δικό σου δίπλα στα "χρέπια¨ να μην μπορεί μετά ούτε ο ίδιος να παρκάρει.:wacky:
Κοίτα όμως.
Εδώ μέσα μπορούμε να γκρινιάζουμε και να πει ο καθένας την δικιά του μ@λ@κία. Για μένα το θέμα έχει να κάνει με παιδεία και εξηγώ με παράδειγμα για να μην στο πάω μακρυά και φιλοσοφημένα. Τι ίδιες βλακείες έκανε και ο πατέρας μου με ένα παπί μέχρι που εγώ ο ίδιος του φώναζα με τρόπο και του εξηγούσα ότι αυτό που κάνει είναι π%υστι@ μέχρι που το σταμάτησε. (π.χ. διάλογος -Μα όλοι οι γείτονες έχουν παράνομα parking. -Ναι και? Θα πρέπει να γίνεις και εσυ παράνομος και μ@λ@κας όπως όλοι οι άλλοι?).
Τι θέλω να σου πω. Ότι αν δεν πας στον άλλον να μιλήσεις με σωστό τρόπο και να του δώσεις να καταλάβει με την λογική ότι αυτό που κάνει είναι τουλάχιστον αντικοινωνικό και χαζό, δεν είναι αλληλέγγυος και δεν σεβόμαστε την γειτονιά μας βρε αδερφέ, θα συνεχίζει να το κάνει και θα νομίζει ότι είναι και ο μάγκας της παρέας. Γιατί ακόμα και να τον βρίζουν, να του το γρατζουνίσουν με κλειδί κτλ. θα συνεχίζει να το κάνει.
Κάνε τον άλλον να καταλάβει τι ακριβώς κάνει και τι επιπτώσεις έχει στους γύρω του. Γιατί είναι μια κατάσταση που ξεκινάει ένας να το κάνει, το κάνουν και οι άλλοι τριγύρω του και αντί εξαρχής να νιώσει το μαύρο πρόβατο και να σταματήσει, διογκώνεται το πρόβλημα και φτάνεις στο σημείο που αναγράφεις στο πρώτο πόστ.
Πίστεψε με, με ένα σωστό διάλογο και κάνοντας τον άλλον να νιώσει/καταλάβει διορθώνονται όλα (ούτε πολεοδομίες, ούτε αστυνομία, ούτε τίποτα).
Τώρα ξέρω θα μου πεις αντιπαραθέσεις άπειρες, θα με πεις οπτιμιστή και σίγουρα δεν θα καταφέρεις με την πρώτη αλλά πιάσε το concept (όχι φυσικά μόνο εσύ) και αντί για γκρίνια να προσπαθούμε να δείχνουμε κατανόηση μεταξύ μας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις θέσεις parking (που πχ. εγώ ή εσύ να είμαστε σωστοί σε αυτόν τον τομέα) αλλά και σε άλλες καταστάσεις τις οποίες μπορεί να είμαστε λάθος και να μην το ξέρουμε.
Αγαπητέ Πέτρο δε θα σε πω οπτιμιστή γιατί απλά είμαι της ίδιας λογικής, αν και δεν το ανέλυσα ίσως δεν πρόσεξες ότι έγραψα "Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω και πολιτισμένα συζητώντας (όπου είναι φοβερό το πως προσπαθούν να σε πείσουν για το ορθό του πράγματος) αλλά δυστυχώς η κούραση με έχει οδηγήσει να χρησιμοποιήσω και την "έντονη" οδό. Και στις δυο περιπτώσεις το συναίσθημα που βίωσα είναι η ματαιότητα και η απογοήτευση, ειδικά στη 2η περίπτωση ένιωσα τη πτώση των "αξιών" καθώς σκέφτεσαι αν θα ήθελες το παιδί σου να σε δει "έτσι".

Χαρακτηριστική στιγμή είναι όταν σε νεαρό περί των 25-27 ετών είπα: μα θεωρείς πως είναι πολιτισμένη συμπεριφορά αυτή, είναι τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς αυτός για ένα σύγχρονο άνθρωπο της ηλικίας σου; Για να λάβω την απάντηση: Ε, εσύ είσαι πολιτισμένος κι εγώ είμαι απολίτιστος...

Όπως είπες είναι θέμα παιδείας και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα είναι πως ή την έχεις ή δεν την έχεις, για να την αποκτήσεις ως ενήλικας απλά δεν γίνεται.

Πρέπει να σας πω πως πήγα και στο αστυνομικό τμήμα καθώς λόγω έλλειψης δημοτικής αστυνομίας υπάρχει γραφείο δήμου εκεί. Όταν πήγα τους είπα οτι εμφανίστηκα αυτοπροσώπως γιατί δεν ήθελα να γίνω κάποιος ανώνυμος γραφικός που θα τους παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα, τους μίλησα για τα αυτοκίνητα που ανεβαίνουν πάνω στα πεζοδρόμια και αναγκάζουν τα παιδιά που σχολάνε από τα σχολεία να περπατάνε στο δρόμο, η δντρια -γυναίκα, πράγμα που με έκανε να ελπίζω πως θα έχει μια κάποια επιπλέον ευαισθησία στο θέμα- με κούφανε... Τους ζήτησα έστω και μια φορά το μήνα να κάνουν μια περιπολία γιαυτό το σκοπό. Έλαβα την αφοπλιστική απάντηση: "Γιατί δε βάζετε κάγκελα στα πεζοδρόμια, με ένα αίτημα στο δήμο μπορείτε να το κάνετε μόνος σας με σχέδια -κάγκελου- του δήμου". Και να σκεφτείς είχα και φωτογραφίες μαζί μου που έδειχνε 10 αυτοκίνητα σε φωτογραφίες ένα προς ένα αλλά και όλα μαζί με ευρυγώνια λήψη για να δουν το μέγεθος του προβλήματος. Πέρασαν περίπου 2 μήνες όταν ήρθε ένας αστυνομικός και άρχισε να γράφει όσα αυτοκίνητα ήταν πάνω στο πεζοδρόμιο και μάλιστα μια θείτσα βγήκε στο μπαλκόνι και του ζητούσε και τα ρέστα λέγοντας του: "καλέ, γιατί τα γράφετε τα αυτοκίνητα", με ύφος όχι αστεία. Της τα έχωσε αλλά δεν τον ξαναείδα ποτέ, αυτό ήταν η αυτοπρόσωπη καταγγελία εξαργυρώθηκε!
 

BLiTzER

Χορχόδειλας
Περιοχή
Αθήνα
Όνομα
Γιώργος
Μοτό
ST
Στην - πρώην - γειτονιά μου, είχα έναν μπάρμπα απέναντι, 55-60 ετών, με ένα χρέπι Skoda, ο οποίος πάρκαρε κάθε φορά έτσι ώστε να πιάνει 2 θέσεις αυτοκινήτου. Κάθε φορά. Αν κάποιος πάρκαρε πολύ κοντά, πίσω ή μπροστά του, έβαζε μπρος το χρέπι και το μετακινούσε 1-2 μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Κάθε μέρα, η ίδια δουλειά. Έβαζε μπρος το αυτοκίνητο για 30 δευτερόλεπτα. Νομίζω όλα τα χιλιόμετρά του ήταν σε αυτή τη "διαδρομή", τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Εγώ είχα πιλοτή, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητο της οικογένειας και η μοτοσικλέτα μου, αλλά για μια περίοδο είχα και δικό μου αυτοκίνητο και τύχαινε κάποιες φορές (ελάχιστες) να το παρκάρω έξω από το σπίτι του, αν δεν υπήρχε χώρος αλλού στο στενό. Μια μέρα μου "την είπε", γιατί παρκάρω έξω από το σπίτι του κι όχι στο γκαράζ μου. Ε εκεί "έσπασα" λίγο και τα άκουσε. Του είπα ξεκάθαρα ότι θα παρκάρω όπου γουστάρω και αν ξανακούσω κουβέντα του σχετικά, θα παρκάρω εκεί και τα 2 αυτοκίνητα και το μηχανάκι. Για πάντα.

Δεν ξαναμίλησε. Αλλά συνέχισε να κάνει ό,τι έκανε, φυσικά. Μερικοί απλά δε γίνονται άνθρωποι ποτέ, δεν αξίζει καν τον κόπο.
 
Top Bottom